PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Mahewcoro

Active Member
Aina välillä näillä foorumeillakin olen nähnyt toiveen, että PS4:ltä nostettaisiin enemmän esille muita kuin tylsiä AAA-pelejä, pelejä jotka poikkeavat nykyisestä valtavirrasta. Onnekkaasti PlayStation 4 on ehtinyt kartuttaa jo erittäin kattavan pelivalikoiman, josta löytyy mielestäni laajasti pelejä myös aikanaan Wiillä tyypillisten pelien hemmottelemaan pelimakuun. Tässä on siis suositusketju PS4:n Wii-tyylisille peleille: värikkäille tasohyppelyille, retro/arcade-peleille, partypeleille, perhepeleille, erikoisille indiepeleille, Wii-henkisille japanilaisille peleille, ja muille laatupeleille, jotka tavalla tai toisella edustavat ja jatkavat sitä Wiin pelikattausta PS4:llä.

Tässä omia suosituksiani PS4-peleistä, joita Wii-henkisiä pelejä etsivien kannattaa katsastaa:

A Boy and His Blob: upea käsinpiirretty 2D-seikkailu, joka tarjoaa yllättävän paljon puzzletasohyppely-pelattavaa.

Axiom Verge: Reggie itsekin sen totesi: tämähän näyttää ihan Metroidilta! Toki kyseessä ei ole tietenkään 1/1-kopio, mutta tätä lähemmäksi 2D-Metroidien tyyliä Nintendokaan ei ole enää moneen vuoteen päässyt.

Arcade Archives: tämä vanhojen kolikkopelien uudelleenjulkaisusarja tarjoaa PS4:lle paljon retropelejä pelattavaksi. Tosin NES-versioita kaipaaville varoituksen sanana, että aina kolikkopeli ei ole yhtä hyvä kuin vastaava NES-peli, esimerkiksi Contran tapauksessa. Nämä kannattaa aina tutkia huolella ennen ostoa.

Broforce: Wiin Contra Rebirth saattoi jäädä viimeiseksi Contra-peliksi, mutta samaa henkeä löytyy tästäkin. Tolkutonta 2D-retroräiskintää pikseligrafiikalla ja häpeilemättömillä viittauksilla 80/90-lukujen toimintaleffoihin.

Day of the Tentacle Remastered: Wii palautti "graafiset seikkailut" konsoleille, ja mahdollisesti osittain sen renessanssin auttamana PS4:lläkin on nähty genren pelejä. Double Fine on ottanut asiakseen tuoda vanhoja Lucasarts-klassikkoja PS4:lle, ja jo julkaistujen Day of the Tentaclen ja Grim Fandangon lisäksi myös Full Throttle on tulossa huhtikuussa, ennakkotilaus Plus-alennushintaan jo nyt tarjolla.

Dragon Quest Heroes: hieman erilainen peli kuin Wiin Dragon Quest Swords, mutta yhtälailla vauhdikasta toimintaa Dragon Quest -maailmassa, hieman kevyemmällä otteella kuin sarjan pääpelit mutta silti RPG-elementtejä sisältäen.

Jackbox Party Bundle: Seurapelikokoelma, jossa tähtenä mainio visailu You Don't Know Jack! Erittäin hyvänä puolena moninpeliä pelataan kännyköillä, eli tätä varten ei tarvitse ylimääräisiä ohjaimia. Jackbox Party Bundle sisältää sekä Party Box 1:n että 2:n, yhteensä 10 seurapeliä.

Jamestown: Wiillä oli laaja kattaus shmup-pelejä, ja Jamestown on genren parhaimmistoa PS4:llä. Tämä ylhäältä alas scrollaava shmup tarjoaa arcade-tyylistä grafiikkaa, laajan asevalikoiman ja jopa 4 pelaajan moninpelin.

Just Dance -sarja: Just Dance 2017, Just Dance 2016, Just Dance 2015 ja Just Dance 2014. Just Dance -sarja oli yksi Wiin suurimpia menestyksiä, ja ilmestyy yhä Wiilläkin, mutta PS4 tarjoaa sarjan parhaimmiston Just Dance 2014:stä alkaen. Mikä parasta, nämä eivät tarvitse ollenkaan kameraa pelaamiseen, vaan pelkkä Move-ohjain riittää. Uusimmissa peleissä voi pelata jopa kännykällä.

Megaman Legacy Collection: Megamanin paluu oli Wiillä iso juttu, olipa kyse Virtuaalikonsolin NES-peleistä tai Megaman 9:stä. Tässä PS4-kokoelmassa ne 6 ensimmäistä NES-Megamania, bonusominaisuuksilla ryyditettynä.

Metal Slug Anthology: Wii toi takaisin 2D-räiskinnät niin Virtuaalikonsolissa kuin uusina peleinäkin, ja Metal Slugit ovat genren parhaimmistoa. Tässä 6/7 Metal Slug -peliä yhdessä PS2 Classic -kokoelmassa. PS Storesta löytyy erikseen myös Metal Slug ja Metal Slug 3, jos ostaa mieluummin suoraan PS4:lle portattuja yksittäisversioita.

Odin Sphere Leifthrasir: Vanillawaren Muramasa: The Demon Blade oli yksi Wiin yllättäjistä, upea 2D-toimintaseikkailu lievillä RPG- ja metroidvania-elementeillä. Odin Sphere on käytännössä lähimpänä Muramasaa jopa Vanillawaren omassa tuotannossa, ja näiden kahden pelin soisi olevan kaikille pelaajille tuttuja.

OKAGE: Shadow King: Wiillä nähtiin useita erikoisia kaavasta poikkeavia RPG-julkaisuja. PS4:llä tämä tarjonta on vähitellen vasta kasvamassa, mutta vähän erikoisemman japanilaisen RPG:n tarjoaa esimerkiksi Okage: Shadow Kingin PS2 Classic -julkaisu. Tässä ei ole täyden kympin peli, mutta kuitenkin jotain positiivisesti edukseen erottuvaa.

Rayman Legends: Rayman teki Wii-sukupolvessa 2D-paluun Rayman Originsissa, ja Rayman Legends pani siitä vielä paremmaksi. Mahtavan kekseliäs ja huolella tehty tasohyppely.

Rogue Legacy: Wii muistetaan myös metroidvania-peleistään kuten Cave Story, La-Mulana ja Muramasa: The Demon Blade. Rogue Legacy tarjoaa metroidvania-konseptista kekseliään muunnelman, jossa seurataan tyypillistä 2D-luolankomppaamista useiden sukupolvien ajan, runsaalla huumorilla sävytettynä mutta myös tiukalla haasteella.

Shantae -sarja: Half-Genie Hero, Pirate's Curse ja Risky's Revenge: värikästä ja vauhdikasta 2D-tasoloikkaa WayForwardin taitureilta.

Shutshimi: kahjo WarioWare-sarja sai näillä näkymin viimeiset osansa Wiillä, mutta samaa henkeä löytyy mm. erinäisistä indie-peleistä, kuten huumoripitoisesta Shutshimi-shmupista. Tämä yhdistää WarioWaren nopeatempoisuutta ja omituista huumoria retrotyyliseen 2D-sivuttaisräiskintään.

Shovel Knight: Wii laittoi kunnolla käyntiin retrohenkisten 2D-pelien uudelleensyntymän, ja Shovel Knight on yksi sen suuntauksen ansiokkaimpia edustajia. Lisäksi peli päivittyy yhä, ja kannattaa ostaa tämä nyt talteen, ennen kuin paketin hinta nousee tulevan lisäosan myötä!

Sportsfriends: erikoinen seurapeli/minipelikokoelma, joka tarjoaa samaa kokeilun henkeä ja sosiaalista pelaamista joita Wiillä myös nähtiin.

Steamworld Heist: Wiin Swords & Soldiers tarjosi mielenkiintoisen sekoituksen nopeatempoista strategiapelaamista ja huumoria 2D-näkymällä, ja Steamworld Heist voitaisiin nähdä sen perillisenä: laadukas huumorilla ryyditetty taktiikkapeli, jonka 2D-grafiikat ovat näyttäviä ja toimivat erinomaisesti vuoropohjaisessa mutta nopeatempoisessa pelissä.

Valkyria Chronicles: Segan Valkyria Chronicles on nykyään kenties jopa tunnetumpi kuin Segan aiempi, Wiilläkin ilmestynyt Sakura Wars -sarja, josta Valkyria Chronicles otti vaikutteita. Valkyria Chronicles tarjoaa japanilaisen taktiikka-RPG:n puitteet, mutta aivan uudenlaisella otteella. Tästä syystä peli voi hyvin soveltua myös mm. The Last Storyn ja Xenoblade Chroniclesin ystäville.

Tulevat:

428: Shibuya Scramble: 428 oli kehuttu Wii-peli, joka mm. sai Famitsulta täydet 40/40-pisteet, mutta Wii-versiota ei koskaan käännetty englanniksi. Nyt tämä "Wiin kadotettu aarre" on viimeinkin tulossa länsimaihin PlayStation 4:llä ja PC:llä vuoden 2018 alkupuolella.

Bloodstained: Ritual of the Night: Wiin metroidvania-pelien ja Virtuaalikonsolin Castlevania-pelien lisäksi Wiillä nähtiin Koji Igarashin viimeiset Castlevania-pelit, Castlevania The Adventure Rebirth ja Castlevania Judgment. Bloodstained on Igarashin kauan odotettu paluu, ja kiinnostaa varmasti lähes kaikkia jotka Wiillä nauttivat Castlevania- tai metroidvania-peleistä.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy: veikkaisin, että Crash Bandicootin paluuta odotetaan ainakin melkein yhtä innokkaasti kuin Donkey Kong Countryn paluuta Wiillä aikanaan. Crashin N. Sane Trilogy näyttäisi tarjoavan erittäin laadukkaan päivitysversion värikästä maskottitasoloikkaa kaipaaville.

Disney Afternoon Collection: Tätä on odotettu pitkään ja hartaasti jo Wii-ajoilta, NESin legendaariset Disney-pelit uudelleenjulkaistuna! Nämä olivat niitä Wiin Virtuaalikonsolin puuttuvia pelejä joita sinne eniten kaivattiin, ja nyt ne ovat viimeinkin tulossa PS4:llä! Ducktales 1 & 2, Chip 'n Dale 1 & 2, Darkwing Duck ja Talespin, aivan mahtava paketti! Konsolifinin uutinen ja traileri kokoelmasta.

Dragon Quest XI: Wiin Dragon Quest 10 -MMORPG jäi Japaniin, mutta perinteisiin palaava DQ11 on viimeinkin tulossa, mahdollisesti tännekin jo tänä vuonna. Kaikkien merkkien perusteella laadukasta japanilaista RPG-pelattavaa tiedossa.

Dragon Quest Heroes II: ennakkotietojen mukaan DQH2 olisi jonkin verran suoraviivaisempi kuin ykkösosa, mutta oletettavasti laatupeli tulossa.

Itadaki Street: tämä Square Enixin digilautapeli-sarja julkaistiin Wiillä ensimmäisen kerran englanniksi, nimellä Boom Street. Nyt sarjasta on tulossa Japanissa uusi osa, ja hyvässä tapauksessa esimerkiksi E3:ssa saattaisi kuulua uutisia englanninkielisestä käännöksestä.

Ni No Kuni 2: DS:llä alkaneen Ni No Kuni -sarjan toinen täysi osa on viimeinkin tulossa PS4:lle. Ne aivan perinteisimmät JRPG:t löytyvät muualta, mutta tämä vaikuttaa asettuvan suunnilleen niiden ja esim. Xenoblade Chroniclesin väliin genren modernisaatiossa.

Parappa the Rapper Remastered: Värikäs ja huumorilla kyllästetty Parappa palaa uusioversiossa, jonka voi toivoa olevan vähintään alkuperäisen PS1-rytmipelin laatuinen. Tämän uskoisin soveltuvan erinomaisesti muidenkin Wii-pelaajien makuun.

Sonic Mania: Wiillä nähtiin parin viime vuosikymmenen parhaita Sonic the Hedgehog -pelejä, ja muutaman vuoden tauon jälkeen tämä trendi kenties jatkuu Sonic Manialla. Tämä retrotyylinen paluu Sonicin juurille näyttää todella lupaavalta.

Wonderboy: Dragon's Trap: Wonderboy-pelien julkaisu ladattavina peleinä Wiin Virtuaalikonsolissa oli aikanaan merkittävä tapaus, ja ponkaisi Wonderboy-klassikkosarjan uuteen suosioon. Sitä suosiota niitetään nyt PlayStation 4:llä, jolle on tulossa useampikin Wonderboy-julkaisu. Wonderboy: Dragon's Trap -uusioversio ilmestyy jo huhtikuussa, ja myöhemmin on tulossa täysin uusi peli Monster Boy and the Cursed Kingdom. Lisäksi Japanissa jo julkaistu Arcade Archives -versio ensimmäisestä Wonder Boysta saattaa ajan myötä päätyä myös tänne.

Juuri nyt erityisen kätevästi monet näistä listatuista peleistä ovat vielä mukana PlayStation Storen maaliskuun alessa tai PlayStation Play Collective -kampanjassa ennakkotilausalennusten kera!

Tässä vain osa PS4-julkaisuista, jotka sopivat mielestäni erityisen hyvin Wii-pelaajan makuun, ainakin omaan makuuni. Myös minä etsin jatkuvasti uusia Wii-tyylisiä PS4-pelejä, mutta en ole varmastikaan käynyt vielä koko valikoimaa läpi, joten siitä vain suosittelemaan!

Muiden suosituksia:

Broken Age - Graafiset seikkailut osastolta satukirjamainen peli.
Garden Warfare 2 - Härö ammuskelupeli.
Goat Simulator - Wii pelit olivat usein aika häröjä ja niin on tämäkin. Mahdollisuus sohvacooppiin.
Gravity Rush pelit - Omaperäisiä toimintaseikkailuita
Grow Home - Robotti kasvattaa pavunvarren maata kiertävälle radalle.
Lego pelit - Lego pelien Wii versiot möivät parhaiten.
Octodad - Mustekala esittää ihmistä ja kukaan ei tajua mitään. Vitsi tosin vanhenee nopeasti.
Tearaway Unfolded - Paperista valmistetut hahmot seikkailee - erittäin nintendomaista.
The Last Tinker - Värikäs 3D tasohyppely.
Trine pelit - Ritari, velho ja varas pomppivat jättisienien päällä ja kohtaavat jättiläisetanoita sun muita kummajaisia.
Shmuppeja löytyy paljon muitakin; Caladrius Blaze, Ghost Blade HD, Gryphon Knight Epic, Astebreed sekä Dariusburst. Mainitussa Arcade Archive sarjassa myös olisi muutama oikein kiinnostava nimike, nuo vaan ovat aika törkeän kalliita, eivätkä tunnu olevan kampanjoissakaan mukana juuri koskaan.

Retropeleistä voisi mainita myös Namcon Arcade Game Seriesin, jonka kaikki 4 peliä (Dig Dug, Pac-man, Ms. Pac-Man ja Galaga). Jokaisesta myös löytyy täysi trophy-lista platinapokaaleineen. :D
Caladrius blaze on kyllä laatupeli. Dariusburst ei ole mitenkään ylihintainen, ottaen huomioon sen että se on perinteisen shmupsarjan parhaita tuotoksia. Resogun on myös loistava shmuppi.
Toukiden Kiwami
Periaatteessa karkea Monster Hunter - kopio. Ei ainakaan aiemmin ollut hinnalla pilattu.

Stardew Valley
Harvest Moon - tyylinen peli PS Storesta

Valkyrie Chronicles - Remastered

The Banner Saga
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Exhorder

Member
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Onko tuo Boy and his blob muka julkaistu fyysisenä ps4:lle myös?
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Itseä kiinnostaa tuo Just Dance. Miten se on PS4:lla parempi, kuin muilla alustoilla? Esim Switchiin nähden ja varmaan Onellekin ilmestynyt?
 

Exhorder

Member
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Mikä versio se sitten on? Jos peliä pelataan PS4:llä, niin se on PS4 versio pelistä, eikö totta?
Saahan storesta nes ja ps1 pelejäkin. Pitääpäs tarkistaa gamefaqsista ihan ja epäilen ettei A boy and his blobia ole julkaistu ps4 versiona.

Taitaa kuitenkin olla 1:1 Wii versiosta kyse eikä mikään vain ps4:lle tehty uusi versio vai kuinka?
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Saahan storesta nes ja ps1 pelejäkin. Pitääpäs tarkistaa gamefaqsista ihan ja epäilen ettei A boy and his blobia ole julkaistu ps4 versiona.

Taitaa kuitenkin olla 1:1 Wii versiosta kyse eikä mikään vain ps4:lle tehty uusi versio vai kuinka?
Wii-versio teräväpiirtografiikoilla. Mutta PS4 ei pysty emuloimaan Wiitä, joten kyllä kyseessä on ihan PlayStation 4:lle tehty versio samasta pelistä. Saman uusioversion saa myös PlayStation 3:lle, PlayStation Vitalle ja Xbox Onelle.

Edit. sillä on siis eroa onko peli se sama alkuperäinen peli vai samalla sisällöllä oleva peli uudelle alustalle tehtynä. A Boy and His Blob on jälkimmäinen.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Hyvä ketjuidea! :)

Broken Age - Graafiset seikkailut osastolta satukirjamainen peli.
Garden Warfare 2 - Härö ammuskelupeli.
Goat Simulator - Wii pelit olivat usein aika häröjä ja niin on tämäkin. Mahdollisuus sohvacooppiin.
Gravity Rush pelit - Omaperäisiä toimintaseikkailuita
Grow Home - Robotti kasvattaa pavunvarren maata kiertävälle radalle.
Lego pelit - Lego pelien Wii versiot möivät parhaiten.
Octodad - Mustekala esittää ihmistä ja kukaan ei tajua mitään. Vitsi tosin vanhenee nopeasti.
Tearaway Unfolded - Paperista valmistetut hahmot seikkailee - erittäin nintendomaista.
The Last Tinker - Värikäs 3D tasohyppely.
Trine pelit - Ritari, velho ja varas pomppivat jättisienien päällä ja kohtaavat jättiläisetanoita sun muita kummajaisia.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Onko tuo Boy and his blob muka julkaistu fyysisenä ps4:lle myös?
En ole tuossa listassa erotellut fyysisiä ja digitaalisia julkaisuja. Kuten tuossa yllä tuli ilmi, A Boy and His Blob on tosiaan vain digijulkaisu, mutta vaivaiseen kympin hintaan se tarjoaa erittäin hyvää vastinetta rahalle.

Tässä ne julkaistut ja tulossa olevat pelit, joista tietääkseni on myös fyysinen julkaisu: 428: Shibuya Scramble, Axiom Verge, Bloodstained: Ritual of the Night, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Dragon Quest Heroes I/II, Dragon Quest XI, Itadaki Street, Jackbox Party Box, Just Dance -sarja: Just Dance 2017/2016/2015/2014, Ni No Kuni 2, Odin Sphere Leifthrasir, Rayman Legends, Shantae -sarja: Half-Genie Hero, Pirate's Curse (harvinainen) ja Risky's Revenge (harvinainen), Shovel Knight, Steamworld Heist (Steamworld Collectionissa) ja Valkyria Chronicles. Kaikki muut ovat tietääkseni saatavilla vain diginä, mutta vanhempiakin digipelejä aina silloin tällöin julkaistaan levylläkin, kuten tuoreeltaan Axiom Vergelle kävi.

Itseä kiinnostaa tuo Just Dance. Miten se on PS4:lla parempi, kuin muilla alustoilla? Esim Switchiin nähden ja varmaan Onellekin ilmestynyt?
Sen perusteella mitä olen eri versioita kokeillut, Just Dance -pelit ovat kaikkien alustojen kesken melko tasaväkisiä, mutta PS4:llä pelit pyörivät sulavimmin ja nopeimmin. PS4:llä yksi iso etu on, että pelejä pystyy pelaamaan pelkillä Move-ohjaimilla ilman mitään kameraa, mikä parantaa erityisesti liiketunnistuksen tarkkuutta ja esim. menujen käyttöä huomattavasti kameraversioihin verrattuna. Lisäksi PS4:llä on tarpeeksi laaja kattaus sarjan pelejä, kaikki 4 viimeisintä JD-peliä, joista saa kätevän kokoelman aikaiseksi. Ainakaan minulle ei riitä vain yksi JD-peli! :) Jo näiden pelien aikana sarjan tyyli on muuttunut huomattavasti, ja JD2016:ssa ja JD2017:ssa toimivan JD Unlimitedin kautta pääsee osittain käsiksi myös vanhempien pelien kappaleisiin. Kätevänä puolena JD Unlimited myös toimii ristiin JD2017:n ja JD2016:n välillä. Myös PS4:n iso tallennustila osoittautuu eduksi, jos latailee enemmän DLC:tä Just Dance 2015:ssä tai 2014:ssä.

Vaikka siis Just Dance -peleissä ei ole aivan valtavia eroja eri laitteiden kesken, niin PS4-versioihin kerääntyy eniten niitä hyviä ominaisuuksia. Onpa sitten pelannut Just Dance -sarjaa aiemmin tai ei, niin näiden 4 JD-pelin kattaus PS4:llä on erinomainen tapa hankkia kokoelma Just Dance -sarjan parhaimmistoa ja parhaalla mahdollisella laadulla, sillä varauksella että JD2016 on jonkinasteinen väliinputoaja ja ei yhtä suositeltava kuin muu kolmikko.
 
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Shmuppeja ainakin tuon Mahen mainitseman Jamestownin lisäksi löytyy paljon muitakin; Juuri parhaillaan tarjouksessa oleva Caladrius Blaze, Ghost Blade HD, Gryphon Knight Epic, Astebreed sekä ainakin ylihintainen Dariusburst, joka sentään tuntuisi olevan kohtalaisen usein tarjouksessa. Mainitussa Arcade Archive sarjassa myös olisi muutama oikein kiinnostava nimike, nuo vaan ovat aika törkeän kalliita, eivätkä tunnu olevan kampanjoissakaan mukana juuri koskaan.

Retropeleistä voisi mainita myös Namcon Arcade Game Seriesin, jonka kaikki 4 peliä (Dig Dug, Pac-man, Ms. Pac-Man ja Galaga) ovat tälläkin hetkellä vain 1,45€ kappale, eli koko setti halvemmalla mitä yksi Arcade Archive-julkaisu. Jokaisesta myös löytyy täysi trophy-lista platinapokaaleineen. :D
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Shmuppeja ainakin tuon Mahen mainitseman Jamestownin lisäksi löytyy paljon muitakin; Juuri parhaillaan tarjouksessa oleva Caladrius Blaze, Ghost Blade HD, Gryphon Knight Epic, Astebreed sekä ainakin ylihintainen Dariusburst, joka sentään tuntuisi olevan kohtalaisen usein tarjouksessa. Mainitussa Arcade Archive sarjassa myös olisi muutama oikein kiinnostava nimike, nuo vaan ovat aika törkeän kalliita, eivätkä tunnu olevan kampanjoissakaan mukana juuri koskaan.

Retropeleistä voisi mainita myös Namcon Arcade Game Seriesin, jonka kaikki 4 peliä (Dig Dug, Pac-man, Ms. Pac-Man ja Galaga) ovat tälläkin hetkellä vain 1,45€ kappale, eli koko setti halvemmalla mitä yksi Arcade Archive-julkaisu. Jokaisesta myös löytyy täysi trophy-lista platinapokaaleineen. :D
Tiedossa kyllä oli että PS4:ltä löytyy enemmänkin shmuppeja, mutta noita muita en ole kokeillut itse. Caladrius Blazesta katsastin PS Store -kuvausta ja heräsi vähintäänkin epäilyksiä pelin "laadusta". :D

Joka tapauksessa aion vielä poimia pelejä PS Storen 50 euron maaliskampanjaa varten, joten pitää tässä vielä tämänhetkisten alennusten aikana keskiviikkoon mennessä ynnäillä, ottaako noista jotain talteen.
 
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Caladrius Blazesta katsastin PS Store -kuvausta ja heräsi vähintäänkin epäilyksiä pelin "laadusta". :D
Haha, enpä ollut edes kiinnittänyt huomiota mihinkään shame-breakiin ja fan serviceen kun vasta itsekin tuon nappasin tuosta alesta talteen. Ei tuollainen kyllä minua haittaa, ja kaikki mahdollinen "juoni" sun muu tällaisissa on ihan yhdentekevää, ja pelinä vaikuttaa kyllä muuten hyvältä, mutta ei tosiaan ehkä ole kovin hyvä esimerkki wii-tyylisestä pelistä.
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Wii ei ollut erityisen shmup painotteinen kone edes, mutta tokihan nuo pelit ovat esimerkkejä shmuppaajalle. Tuossa sukupolvessa xbox360 oli shmuppaajan ehdoton kone, ps4 on nyt ehkä parhaiten jatkanut shmup perinnettä.

Caladrius blaze on kyllä laatupeli. Dariusburst ei ole mitenkään ylihintainen, ottaen huomioon sen että se on perinteisen shmupsarjan parhaita tuotoksia. Resogun on myös loistava shmuppi.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Wii ei ollut erityisen shmup painotteinen kone edes, mutta tokihan nuo pelit ovat esimerkkejä shmuppaajalle. Tuossa sukupolvessa xbox360 oli shmuppaajan ehdoton kone, ps4 on nyt ehkä parhaiten jatkanut shmup perinnettä.

Caladrius blaze on kyllä laatupeli. Dariusburst ei ole mitenkään ylihintainen, ottaen huomioon sen että se on perinteisen shmupsarjan parhaita tuotoksia. Resogun on myös loistava shmuppi.
Minusta Wii profiloituu shmup-laitteeksi jo sen perusteella, että Virtuaalikonsolissa on karkeasti arvioiden noin miljoona shmuppia (arvio saattaa olla alakanttiin).

Toki uusia pelejä oli vähemmän, mutta oli niissäkin tarjontaa, kuten Gradius Rebirth, Star Soldier R ja BlastWorks. Oli myös erinäisiä kokoelmia ja uudelleenjulkaisuja, valitettavasti enemmän Amerikan puolella.

Tuosta Dariusburst Chronicle Savioursista on muuten tulossa rajoitettu levyjulkaisu Limited Run Gamesilta, sekin 60 dollarin hintaan. Tosin tuo painos saattaa loppua hyvinkin äkkiä, sitten kun se tulee saataville.
 
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Wii ei ollut erityisen shmup painotteinen kone edes, mutta tokihan nuo pelit ovat esimerkkejä shmuppaajalle. Tuossa sukupolvessa xbox360 oli shmuppaajan ehdoton kone, ps4 on nyt ehkä parhaiten jatkanut shmup perinnettä.

Caladrius blaze on kyllä laatupeli. Dariusburst ei ole mitenkään ylihintainen, ottaen huomioon sen että se on perinteisen shmupsarjan parhaita tuotoksia. Resogun on myös loistava shmuppi.
Tuota Wiitä shmuppikoneena mietin itsekin, mutta ehkä tuossa laskettiin virtual consolen tarjonta mukaan, sieltä varmaan löytyy jos vaikka mitä.

60€ on mielestäni ylihintaa, oli kyseessä sitten ihan mikä tahansa peli, mutta varsinkin tuollaisesta joka on jo pariin otteeseen ollut tarjouksessa alle kahdella kympillä. Ja vaikkei olisi tarjouksia ollutkaan, niin kun tuolla 60 eurolla voi vaihtoehtoisesti ostaa nuo kaikki muut mainitut shmupit, niin kyllähän tuo nyt melkoisen kallis on.
 

Kirai

Toimitus
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Muutama oma suositus:

Toukiden Kiwami
Periaatteessa karkea Monster Hunter - kopio. Ei ainakaan aiemmin ollut hinnalla pilattu.

Stardew Valley
Harvest Moon - tyylinen peli PS Storesta

Valkyerie Chronicles - Remastered

The Banner Saga
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Japanissa jo julkaistu Arcade Archives -versio ensimmäisestä Wonder Boysta saattaa ajan myötä päätyä myös tänne.
Vaikka olisi mukava saada ihan se originaalikin, niin se välttämättä ei ole kuitenkaan ihan heti tulossa. Sen sijaan PS4:lle nimittäin on tulossa Wonder Boy Returns, täysin uusi päivitysversio ensimmäisestä Wonder Boysta, joka aloitti sekä Wonder Boy -seikkailupelien että suoraviivaisempien Adventure Island -tasohyppelyiden sarjat.

Se Wonder Boyn alkuperäisversio Sega Master Systemille sitten toki löytyy Wiin Virtuaalikonsolista.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

Parappa the Rapper Remastered: Värikäs ja huumorilla kyllästetty Parappa palaa uusioversiossa, jonka voi toivoa olevan vähintään alkuperäisen PS1-rytmipelin laatuinen. Tämän uskoisin soveltuvan erinomaisesti muidenkin Wii-pelaajien makuun.
Nyt on Parappan uusioversiota testailtu, ja mainio pelihän se yhä on. Ehkä remasteriin olisi voinut panostaa vielä enemmän, videopätkät ovat melkoista gettolaatua ja bonussisältöä olisi voinut olla enemmän. Kuitenkin peli itse on ajaton klassikko, ja Rodney Greenblatin luoma Parappan graafinen tyyli toimii erinomaisesti HD:nä. PSP-versiota vaivanneet lagiongelmat on myös ilmeisesti korjattu, ohjaus tuntuisi toimivan aivan yhtä tarkasti kuin PS1:llä aikanaan.

Digiversioita karttaville myös hyviä uutisia: Parappan remasterin saa myös levyversiona (affi), eikä hintakaan päätä huimaa.

Iso kysymys tässä toki on, saattaisiko tätä remasteria seurata ajan myötä Parappa 3?
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: PS4-pelit Wii-pelaajan makuun

  • Snake Pass - Wiitä on monesti syytetty kikkailusta kontrollien suhteen ja tässä on kunnon kikkakontrollit.
  • Yooka-Laylee - Tämä on 3D tasohyppely, vähän kuin Mario Galaxy, matkimatta kuitenkaan Mario Galaxyä vaan tässä pelissä on omat jipponsa.
 

MAINOS

Ylös Bottom