PS4 Pro

Gameskeeper

Active Member
GiantBomb juoruaa aiempaa yksityiskohtaisempia, useammasta lähteestä varmistettuja tietoja "PlayStation 4,5":stä:

http://www.giantbomb.com/articles/sources-the-upgraded-playstation-4-is-codenamed-ne/1100-5437/

Uusi konsoliversio sisältää nopeampaa rautaa kautta linjan:
The NEO will feature a higher clock speed than the original PS4, an improved GPU, and higher bandwidth on the memory. The documents we've received note that the HDD in the NEO is the same as that in the original PlayStation 4, but it's not clear if that means in terms of capacity or connection speed.
Lokakuusta lähtien jokaisen julkaistavan PS4-pelin tulisi olla yhteensopiva karvalakki-PS4:n kanssa mutta tarjota lisäherkkuja 4k-konsolin omistajille:
Starting in October, every PS4 game is required to ship with both a “Base Mode” which will run on the currently available PS4 and a “NEO Mode” for use on the new console.
Erillisiä 4k-pelejä ei olisi lupa julkaista eikä verkkopelejä jakaa alustan perusteella:
Sony seems committed to keeping the NEO and the original PS4 player bases connected. As such, there will be no NEO-only games, and Sony will not let developers separate NEO users from original PS4 players while playing on PSN. Likewise, Sony explicitly and repeatedly states that developers cannot offer exclusive gameplay options or special unlockables for NEO players—so don’t expect NEO owners to get a level editor or a special Rocket League car that you won’t have access to on your original PS4. That said, so long as both systems have the same feature, the NEO can run an improved version. A local co-op game that features four players on the base PS4 could offer an eight player co-op mode on the NEO, for instance. But again, don't expect those differences to transfer to online modes.
 

_HeZaH_

Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Kyllähän se on "pakko" päivittää, jos esim. ps4 neo versio pyörii @60fps, kun taas tavallinen versio sen @30fps.....
 

finbaek

Active Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Kyllähän se on "pakko" päivittää, jos esim. ps4 neo versio pyörii @60fps, kun taas tavallinen versio sen @30fps.....
Samat sanat. Ekana jonossa ollaan taas varauslappu kourassa. Vanha PS4 jää kuitenkin itselle mm. siellä olevan "PT:n" takia.
 

cobalos

Well-Known Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Joku Sonyn kehitysosastolla tosiaan diggailee Matrixia. Ensin Morpheus ja nyt Neo. :D

Suoraan sanottuna minäkin päivitän molemmat konsolit (siis Xboxin ja Pleikkarin), jos sellainen mahdollisuus tulee. Aikonaan Xbox360:n Elite-versiokin lähti heti ennakkovaraukseen. Oon niin helppo.

Tuo Base mode / Neo mode -systeemi on hyvä asia sen puolesta, ettei pelaajakanta splittaa, mutta toisaalta varmasti nostaa pelien kehityskustannuksia ja -aikoja.
 

Aphex

Active Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Aika jännä juttu, kertoo siitä että tämän sukupolven alun puheet pitkäikäisestä konsolisukupolvesta olivat kun olivatkin toiveajattelua. Ja edelleen markkinoista kiinnostuneena, jännä nähdä miten Microsoft pystyy tähän vastaamaan, kun jo valmiiksi edellä oleva ottaa lisäharppauksen karkuun. Pelkkä Xbone Slim ei enää riitä.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Myös IGN uutisoinut tältä Giantbombin pohjalta. Tulevista peleistä löytyisi "Neo-mode", jossa grafiikka rullaa vielä jouheammin. Mikä estää tuomasta mode myös vanhoihin peleihin päivityksen kautta? Julkaisu ennen PlayStation VR-laseja.Suora linkki videoon...
 

_HeZaH_

Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Meneekö tämä nyt pian siihen, että pelaajat voivat itse vaihtaa "näyttis"-moduulin tai vaikkapa "ram-moduulin" parempaan? Pc-pelaaminen, anyone? :)
 

Pawe

Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Vahvasti haiskahtaa siltä, että PC:llä pelaaminen vaan on se paras vaihtoehto mikäli konsolit tulee päivittymään parin vuoden välein. Ei sillä, itse vaan tykkään konsolipelaamisesta enempi ja pakkohan tekniikan on kehittyä.
 

OK

Well-Known Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Aika jännä juttu, kertoo siitä että tämän sukupolven alun puheet pitkäikäisestä konsolisukupolvesta olivat kun olivatkin toiveajattelua.
Useampi taho (mm. Sony & EA) kommentoivat 8. sukupolven kestävän 5-6 vuotta. Nykyinen generaatio edelleen jatkuu, vaikka Sony julkaisisi päivitetyn mallin PS4:sta.

Wired: Sony predicts shorter UK lifecycle for PS4 than PS3
VG24/7: PS4 & Xbox One generation to last 5-6 years, says EA’s Soderlund

Omaan muistiin ainoastaan MS edustaja paukutteli henkseleitä pitkästä konsolisyklistä ja siitä kuinka X1 olisi vielä relevantti 10 vuoden päästä:

"And because we're built for the future, we're going to stay ahead. I think there is not a better experience you can buy this holiday, and there will not be a time this generation where there's a better experience you can buy than Xbox One...And it's probably going to be a pretty long generation. We're probably here for a while because we're built for the future. This is a console that will last you, conservatively a decade, if I had to put a bet down today."
 

Tsuikkeli

Active Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Toivottavasti AMD:n tuleva rauta on sen verran tehokasta ettei seuraavan sukupolven konsolit tarvitse tällaisia päivityksiä. Ja mielellään sen hintaista ettei konsolit maksa tonnia.
 

Lebe80

Well-Known Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

[Tweet related] https://twitter.com/KazHiraiCEO/status/722286138015248384
PlayStation 4.5 was what we were referring to when we said “Greatness Awaits”
:D :D :D :D

Eiköhän jokainen, joka vähääkään on seurannut pelilaitteiden markkinointia, pysty käsittämään lukutaidoillaan, ettei myyntimiesten puheet voi millään pitää paikkaansa. Laitteita pitää jatkuvasti tehdä uusia, ja niiden elinkaarta lyhennetään, jotta laitteita saadaan tiheämmin myyntiin.
 

Lebe80

Well-Known Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Toivottavasti AMD:n tuleva rauta on sen verran tehokasta ettei seuraavan sukupolven konsolit tarvitse tällaisia päivityksiä. Ja mielellään sen hintaista ettei konsolit maksa tonnia.
Kyllä sieltä tulee rautapäivityksiä ihan jatkuvasti. Lähtöhinta taitaa pysytellä siinä 400-500 euron kieppeillä, joskin pikkuhiljaa kohoten, jotta saadaan osakkeenomistajille hyvä mieli.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Sulla jäi kysymysmerkki pois VR-laseja-sanan jälkeen ;)
Hyvinkin mahdollista. Vielä on liikaa huhuja, odotetaan mitä Sony ilmoittaa asiasta. Eiköhän kesäkuun E3 valaise asiaa sitten ihan näyttöjen kera. Heidän täytyy kyetä perustelemaan päivitystarve sukupolven puolivälissä, PlayStation VR voisi olla juuri sellainen hyvä syy.
 

Torres

Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Jos "kaikki" nykyiset pelit päivitetään niin, että pyörivät uudella koneella 60fps ja/tai hienommat graffat, niin menee kyllä vakavasti harkintaan. Vanhasta saisi vaihdossa ehkä sen verran, että arviolta kolmisen sataa maksaisi päivitys. Oma kipuraja tämän hinnaksi on pyöreä 500€.

Mutta katsellaan nyt rauhassa, mitä tämän suhteen ylipäänsä tuleman pitää. Olen nykyisenkin konsolin suorituskykyyn ihan tyytyväinen, eikä itseä häiritse 30fps. Tuosta on tullut lyhyessä ajassa kummallinen nettitotuus, että 30fps on yksinkertaisesti huono, joillekin kokeilematta pelikelvoton. Väitän, että ennakkoasenteella on iso vaikutus, eikä nämä välttämättä edes erottaisi, millä ruudunpäivityksellä heille peliä esitetään. Toki se näyttökin vaikuttaa, omalta plasmatelkultani se ero 30 ja 60 vähemmän silmiinpistävä, kuin läheltä pelinäytön ruudulta.

Ehkä se on lopulta se merkittävin tekijä, tuleeko jatkossa pelejä jotka tukevat vain tätä uutta versiota. Toisaalta vaikea uskoa, että Sony haluaisi tuota sallia, vaan pakottaa kehittäjät tukemaan vanhaakin rautaa. Ehkä VR puolella tuon ymmärtäisi, koska se vaatii aika paljon enemmän tehoja ja nykyinen rauta on varmasti haaste VR peleille.
 

WildLag

New Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

En pidä alkuunkaan jos nämä huhupuheet pitää paikkansa. En vain suostu uskomaan että tämän uuden raudan jälkeen tulevat pelit olisivat yhtä hyviä vanhan mallin version kanssa ja tämä jos mikä sotii sitä vastaa miksi ylipäätään olen konsoli pelaaja. Ja tulevaisuutta silmällä pitäen jos tämä trendi jatkuu niin jää nämä pelaamisen sikseen. Pitää vaan alkaa harrastamaan jotain muuta. Mutta todella surullista jos lähdetään tälle linjalle että muutaman vuoden välein tulee päivitetyllä raudalla olevia malleja jotka pyörittää samaa peliä paremmin ja hienommin. Liian pc tyylistä ajattelua.

Lähetetty minun GT-I9506 laitteesta Tapatalkilla
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Jos "kaikki" nykyiset pelit päivitetään niin, että pyörivät uudella koneella 60fps ja/tai hienommat graffat, niin menee kyllä vakavasti harkintaan.
Ei tule tapahtumaan. Varmasti jonkin verran tuollaisia päivityksiä tulee, mutta ei likimainkaan kaikkiin vähänkään merkittäviin peleihin.

Ehkä se on lopulta se merkittävin tekijä, tuleeko jatkossa pelejä jotka tukevat vain tätä uutta versiota.
Tuon GB-jutun mukaan Sony on nimenomaan jyrkästi linjannut, että kaikkien pelien täytyy toimia myös vanhassa PS4-mallissa. Neolla ei edes saa olla mitään ekslusiivista lisäsisältöä peleissä. Eroa voi olla pääasiassa siis vain resoluutiossa ja/tai ruudunpäivitysnopeudessa ja/tai silmäkarkin määrässä. Joten jos nyky-PS4:llä peli on vaikkapa 1080p@30 tai 900p@60 fps, Neolla olisi vain 1080p@60 fps. Tai jos nyky-PS4:lläkin peli on jo 1080p@60 fps, Neolla on sit vaikkapa parempi reunanpehmennys, tarkemmat varjot, enemmän valonlähteitä/efektejä jne. Sellaista ei voi olla, että nykyvehkeellä 1080p@60 fps ja Neolla 4K@30 fps, koska ruudunpäivitysnopeuden pitää Sonyn vaatimusten mukaan olla "sama tai parempi".
 

Gameskeeper

Active Member
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Neolla ei edes saa olla mitään ekslusiivista lisäsisältöä peleissä.
Jotain pientä porkkanaa olisi kuitenkin Neo-pelaajille mahdollista tarjota - artikkelissa annetun esimerkin perusteella esim. tuplamäärä pelaajia paikallisessa sohvapelissä:
That said, so long as both systems have the same feature, the NEO can run an improved version. A local co-op game that features four players on the base PS4 could offer an eight player co-op mode on the NEO, for instance.
(Hiukan eksoottiselta kuulostava esimerkkiskenaario joka tapauksessa.)

Sellaista ei voi olla, että nykyvehkeellä 1080p@60 fps ja Neolla 4K@30 fps
Muutenkin saa kyllä 4k-pelaamisen Neolla unohtaa (ellei kyse nyt ole ihan kuriositeettimielessä kyhätystä pasianssin tasoisesta virityksestä). Nelinkertainen teräväpiirtotarkkuus videotoistossa sen sijaan on melkoisen varmasti yksi tulevien markkinointipuheiden kulmakivistä.
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: PlayStation 4k (NEO)

Jotain pientä porkkanaa olisi kuitenkin Neo-pelaajille mahdollista tarjota - artikkelissa annetun esimerkin perusteella esim. tuplamäärä pelaajia paikallisessa sohvapelissä:

(Hiukan eksoottiselta kuulostava esimerkkiskenaario joka tapauksessa.)
Melko eksoottinen kyllä, kun ainakaan Bluetoothilla ei kahdeksaa ohjainta saisi tuettua mitenkään. Maksimimäärä voisi PS3:n tapaan olla 7, koska BT:n tekniikka sanelee rajat tuolle. (Laitteita voi olla vain 1+7; yksi isäntälaite - eli konsoli - ja siihen voi 7 muuta laitetta - eli ohjainta - liittyä.)

Muutenkin saa kyllä 4k-pelaamisen Neolla unohtaa (ellei kyse nyt ole ihan kuriositeettimielessä kyhätystä pasianssin tasoisesta virityksestä).
Jotain kevyitä pikkupelejä 4K:lla voisi tehdä, mutta todennäköisesti olisivat juuri sellaisia pelejä, jotka eivät siitä paremmasta resosta hyötyisi muutenkaan mitenkään.
 
Ylös Bottom