Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS4, Xbox One, Wii U - 8. sukupolven konsolit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Paolo
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

No ei se ainakaan mun kohdalla ole Mario/Zelda tai Uncharted/Heavy Rain. Kaikille löytyy paikka sydämestäni.
Ei tietenkään. Itselläni, ja uskoisin, että monella muullakin vain aika on se pahin vihollinen. En kerkeä millään pelaamaan kahden saati kolmen konsolin pelejä, kun jo ps3:n tarjonta ylittää käytettävän aikani. Siksi joudun tutkimaan, että mikä tämän päivän konsoleista tarjoaa parhaimman pelipöydän omiin tarpeisiini.

Sun postauksesta voisi ymmärtää, etten voisi myöskään katsoa Disneyn/Pixarin tai vastaavien animaatioelokuvia? Mulla on kaikki Disneyn blu-raylle ilmestyneet klassikot hyllyssä ja kaikki on myös katsottu. Voi niistä aikuinenkin nauttia. Varsinkin Pixarin leffoissa on paljon läppää yms, jota ei lapsi voi ymmrtää.
Onko Super Mariossa ja Zeldassa läppiä, jotka vain aikuinen voi ymmärtää ? Joka tapauksessa, en yrittänyt viestilläni kirjoittaa, ettei Mariota voi pelata. Yritin vain kysyä, että ennen kuin rupeat pelaamaan Mariota, niin minkä takia et pelaa ensiksi Unchartedia tai Heavy Rainia ?
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Aivan samanlailla, kun tv:stä katsoin ennen piirrettyjä, kunnes siirryin elokuviin ja sarjoihin.

Kysytäänpä vaikka alkuun, että miksi näiden kahden täytyy sulkea toisensa pois? Itse pystyn nauttimaan piirretyistä vieläkin, vaikka elokuvia ja näyteltyjä sarjoja katsonkin. Piirretyt pystyvät ihan yhtä hyvään kerrontaan ja juoneen kuin muutkin sarjat. Japanilaisista piirretyistä suuri osa onkin suunnattu suoraan teini- tai aikuisyleisölle. Sama ilmiö on havaittavissa peleissä. Realistisuuteen pyrkivät pelit mielletään aikuismaisemmiksi kuin värikkäät tai tyylitellymmällä piirrostyylillä toteutetut pelit. Tämä on luokittelua, jota harrastavat lähinnä lapset yrittäessään näyttää aikuismaisemmilta. Eikös aikuisen ihmisen pitäisi jo tietää, ettei tällä ole aikuisuuden kanssa mitään tekemistä?

Mutta tämä on mielenkiintoista, että täällä on nyt meillä pelaajia, jotka pelaavat Zeldaa mielummin kun vaikkapa Heavy Rainia tai Mariota mielummin kuin Unchartedia. Haluaisin nyt kuulla,
mitä nämä pelit tarjoavat teille enemmän ? Minulle Heavy Rainin juoni, pelko että päähenkilö voi kuolla koska tahansa, joka valinta vaikuttaa kaikkeen lopputuloksen kannalta, uusinta mahdollisuutta ei ole, ja kaikki piirrettynä upealla grafiikalla tarjosi juuri sellaista, mitä peliltä haen.

Tarina, johon voi itse vaikuttaa ja mielenkiintoinen piirrostyyli eivät edusta arvoja, jotka itse koen pelissä tärkeimmäksi. Niitä hakiessani pelaisin ennemmin Visual Noveleja. Tietysti erilaiset pelit pyrkivät eri tavoitteisiin. Mario tarjoaa tiukoilla fysiikoilla ja mainiolla kenttäsuunnittelulla höystettyä tasoloikkaa, joka suorastaan rohkaisee tutkimaan ja kokeilemaan, mitä eri kyvyillä pystyy saavuttamaan. Pystyykö tuosta seinästä poukkaamalla ja sen jälkeen pyörähtämällä ottamaan korkeammalla olevasta kielekkeestä kiinni ja löytyisikö sieltä esineitä tai kenties jopa putki, joka veisi johonkin? Omien ratkaisujen kehittely on yllättävän palkitsevaa ja paljon mielenkiintoisempaa kuin kaiken tekeminen sen mukaan, miten pelinkehittäjät sen tarkoittivat tehtäväksi. Oikoreittejä löytyy käytännössä jokaisesta kentästä, kun tarpeeksi tutkii, ja harvinaisen mestarillisen pelisuunnittelun ansiosta ei koskaan edes tiedä, ottivatko pelinsuunnittelijat tämänkin vaihtoehdon huomioon, mutta naamioivat sen vain niin hyvin, että pelaaja saisi sellaisen tunteen, että hän kykenee rikkomaan pelin asettamia rajoituksia. Pelin riemu ei siis suinkaan ole pelkästään pelin läpäisemisessä, vaan juurikin omien kokeilujen harrastamisessa.

Zelda taas liikkuu erilaisella kentällä. Liikkuminen ei ole niin vapaata kuin vaikka Mariossa. Sen vuoksi omien ratkaisujen kehittelyyn ei ole niin paljon mahdollisuuksia. Sen sijaan peli keskittyy jo ennalta määriteltyjen haasteiden ratkaisuun, jotka eivät nekään välttämättä ole ihan simppeleitä. Tutkiskeluunkin on toki varaa, sillä asearsenaalin kasvaessa jo aiemmin kolutuilta paikoiltakin löytyy vielä paljon etsittävää. Zelda tarjoaa myös astetta syvempää tarinaa, vaikka varsinainen pääpaino onkin pulmanratkonnassa. Toki on muitakin pelejä, joiden anti on hyvin samantapaista, mutta en silti näe, mikä Zeldasta tekisi näitä muita pelejä vähäisemmän tai lapsellisemman. Lapsiystävällisyys ja lapsellisuus on kaksi eri asiaa, ja ikävä kyllä moni ei tätä eroa tunnu tiedostavan.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Kysytäänpä vaikka alkuun, että miksi näiden kahden täytyy sulkea toisensa pois?
Sanotaan tämä nyt vielä kerran. Täydellisessä maailmassa, missä sinulla on loputtomasti aikaa ja rahaa, ei minkää tarvitse sulkea toisiaan pois.
Itselläni varsinkin aika on se, minkä takia osa peleistä sulkee toiset pois. Pitää tehdä valintoja, ei voi pelata kaikkea.
Ja tuosta piirretty / elokuva hommasta en jatka, jos täällä on ketju sille, linkatkaa ja jatketaan sitä siellä.

Lapsiystävällisyys ja lapsellisuus on kaksi eri asiaa, ja ikävä kyllä moni ei tätä eroa tunnu tiedostavan.
Niin no. Eikös lapsellinen tarkoita lapsen kaltainen. Jos peli on suunnattu +18 segmentille, niin jännä nähdä ettei peli, joka on suunnattu perheen pienimmille ja siitä ylös päin ei olisi enemmän lapsen kaltainen, kuin tämä toinen peli. Vai mitäkäs sä tarkoitit tuolla ? +18 peli voi tarjota aika paljon sellaista, mitä +3 peli ei pysty. +18 pelissä rajoitteita sisällön suhteen ei ole (pois lukien lakisääteiset).

Edit. Ja siis tämä siis yleisesti ottaen. Tokihan osa peleistä on mahdotontakin verrata. Esim urheilupelit. Mutta osassa peleissä jonkinasteista varovaista vertailuja voi jo koittaa. Esim, kumpi peleistä omaa enemmän lapsen kaltaisia piirteitä - Zelda vai Heavy Rain. Tai kääntäen aikuisen kaltaisia piirteitä.

Edit2. Ja tämä oli siis vain vastausta tuohon sinun kommenttiisi. En edelleenkään väitä, että Mariota pelaava on heti automaattisesti lapsellinen. Tuskin tälläistä täällä nyt kukaan hakekaan.

Platformerin hyvää perustelua Mariosta
Kiitos, tämä oli se mitä hain jo ekalta postaukseltani, jotenkin se tuntui menevän vaan hirveän henkilökohtaiseksi niin monella. Eli nähtävästi haette peleiltä vielä sitä samaa, mitä ne aluin alkaenkin oli, nyt vain vielä monimutkaisemmin, suuremmin ja lisämausteilla. Itselläni ei tosiaan ole vielä vastaan tullut tälläisiä ihmisiä ja siksi kärjistin ehkä turhankin paljon. Siis sellaisia tiedän, jotka pelaavat noita perheidensä kanssa, mutta ei sellaisia, jotka valitsisivat nuo ennen nykyajan "parhaita" +16 - +18 pelejä, kun pelaavat yksinään - kaveri-illoissa.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Haaso: En mielestäni käy mitenkään erityisen kuumana, vaikka (harvinaista kyllä) käytinkin voimasanoja tehostaakseni asiaani. En jaksa viljellä hymiöitä keventämään tekstiäni, mutta se ei tarkoita sitä, että olisin täällä jotenkin raivona. Itse sinä rinnastit Nintendon pelit ala-asteikäisten huviksi, eli lasten peleiksi, ja viestistäsi sai hyvin vahvasti sen käsityksen, ettei aikuiset voi pelata Marioa tai Zeldaa, kun tarjolla on kaikkea muuta paljon aikuismaisempaa. Mikäli tulet konsolisotaketjuun nimittämään jonkun laitteen pelejä lastenpeleiksi, niin mitä muuta oikeasti odotat saavasi kuin vastareaktion?

Minulle Mario ja etenkin Zelda tarjoavat visuaalisesti kaunista (vaikkakaan ei vielä teräväpiirtona) tutkimusmatkailua fantastisissa maailmoissa. Molemmissa on haastetta ihan pelimekaanisesti sekä molemmat tarjoavat ongelmanratkontaa. Pelattavuus on Nintendon peleissä on aina ollut loppuun asti hiottua, mikä on entisestään parantanut pelikokemusta. Tarkemmat syyt voi lukea vaikkapa konsolifinin Zelda: Ocarina of Time 3D:n ja Skyward Swordin sekä New Super Mario Bros 2:n ja U:n arvostelusta.

Kyllähän noissakin peleissä on paikoin vitsejä, jotka eivät lapsille aukea, aivan kuten Pixarin animaatioissa. Olen viime aikoina taas kerran pelannut N64:n Zelda: Majora's Maskia, joka on hyvinkin synkkä peli ja sisältää huumoria, jotka menevät varmasti lapsilta ohi. Zeldoista esim. Twilight Princess sisältää hienoa ja paikoin synkkää tarinankerrontaa. Nintendon värikkyys ja pelkästään pelaamisen iloon keskittyvä ideologia toimii minusta loistavana vastapainona vakaville peleille. Ainakin minusta on hauskaa pelata välillä sellaisiakin pelejä, joista voi nauttia kenttä-pari kerrallaan ilman, että tarvitsee uppoutua tuntikausiksi seuraamaan "aikuismaista" draamaa.

Ensimmäinen Uncharted oli mielestäni keskinkertaista räiskintää, jonka myötä kiinnostus sarjaa kohtaan lopahti heti alkuunsa. Heavy Rain odottaa edelleen hyllyssä, kun on ollut muutakin pelattavaa. PS-puolelta olen pitänyt esim. Ratched & Clankeista, jotka ovat hyvin nintendomaisia pelejä monellakin tapaa. Kiinnostavimmat PS3-pelit kun ovat olleet melkein kaikki multiplattareita, joista yleensä on saanut teknisesti paremman version XO:lle. Tähän kun vielä lisätään se, että mielestäni Boxin ohjain on paljon parempi kuin Dualshock, niin ensimmäistä Motorstormia ja paria muuta peliä lukuunottamatta ei Sonyn laitteelle olekauheasti kiinnostavaa pelattavaa. Ni No Kuni tosin kiinnostaa hyvinkin paljon.

Olisi mielenkiintoista tietää, että koska tämä sinun ala-asteella tapahtunut Marioiden ja Zeldojen pelaaminen on tapahtunut. Mikäli kyse on ensimmäisistä Zeldoista ja Marioista, niin sarjat ovat muuttuneet melko radikaalisti noista ajoista (paitsi 2d-Mariot). Jo jonkun Ocarina of Timen ja Twilight Princessin välinen ero tarinankerronnan kannalta on melko huima, puhumattakaan ensimmäisen Zeldan ja Skyward Swordin erosta.

Mutta joo, olkoonpa tässä minun panokseni tähän keskusteluun. :)

Edit: Unohtui vielä tuosta ajasta ja varallisuudesta. Ei minullakaan aikaa ja varallisuutta ole rajattomasti ja ajoittain on joutunut ihan säästämään saadakseen uuden konsolin ostettua ja vaihdossakin on täytynyt entiset viedä peleineen. Aika on lopulta monelta osin järjestelykysymys. Itse teen kahta työtä ja hoidan samalla vielä lastakin, mutta silti saan järjestettyä aikaa pelaamiseen. Jos täytyisi valita vain yksi konsoli, olisi se Nintendon laite - ihan nimenomaan sen vuoksi, että ko. yhtiön pelit vastaavat eniten omaa makua - kaikki kun eivät pidä täysin samoista asioista, vaikka meitä tässä länsimaisessa kulttuurissa kovasti yritetäänkin samaan muottiin sorvata jo päiväkodista lähtien.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Niin no. Eikös lapsellinen tarkoita lapsen kaltainen. Jos peli on suunnattu +18 segmentille, niin jännä nähdä ettei peli, joka on suunnattu perheen pienimmille ja siitä ylös päin ei olisi enemmän lapsen kaltainen, kuin tämä toinen peli. Vai mitäkäs sä tarkoitit tuolla ? +18 peli voi tarjota aika paljon sellaista, mitä +3 peli ei pysty. +18 pelissä rajoitteita sisällön suhteen ei ole (pois lukien lakisääteiset).

Kiroilu, väkivalta tai "aikuisviihde" ei ole mikään aikuisuuden mitta. Näiden liikakäyttö oikeastaan johtaa lapselliseen aikuisuuden tavoitteluun, vaikka ei välttämättä lapsille sopivaa olisikaan. Eikä lapsiystävällisen tarvitse olla lapsille suunnattua. Lapset tuskin ymmärtäisivät paljoakaan Sonic Adventure 2:n poliittisista salaliitoista, vaikka peli on arvoitu lapsille sopivaksi. Pelin ei tarvitse olla suunnattu lapsille ollakseen lapsiystävällinen. Toivottavasti selvensi.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Hienoa, että päästiin juupas - eipäs väittelystä takaisin keskusteluun. Otan syyt omaan niskaani. Huonosti asiani ilmaisin.

Ensimmäinen Uncharted oli mielestäni keskinkertaista räiskintää, jonka myötä kiinnostus sarjaa kohtaan lopahti heti alkuunsa.
Ehdottomasti sarjan heikoin peli, ja kakkososa olisi ollut yksi tämän konsolisukupolven hienoimpia pelejä (niin pelaajien kuin mediankin mielestä). Suosittelen vahvasti, kerta pelialalla työskentelet!

Ainakin minusta on hauskaa pelata välillä sellaisiakin pelejä, joista voi nauttia kenttä-pari kerrallaan ilman, että tarvitsee uppoutua tuntikausiksi seuraamaan "aikuismaista" draamaa.
Itselläni pelaaminen on juurikin päin vastaista. Kun pelaan, pelaan kerralla paljon. Tarvitsen silloin juuri asioita joihin syventyä ja kiinnostua - olla koukussa. Ehkäpä eroavuudet alkavat tälläisistä pienistä seikoista pikku hiljaa aukeamaan.

Olisi mielenkiintoista tietää, että koska tämä sinun ala-asteella tapahtunut Marioiden ja Zeldojen pelaaminen on tapahtunut.
The Legend of Zelda: A Link to the Past on viimeisin, minkä läpi pienenä pelasin. Sen jälkeen olen nähnyt eri versioita näistä 3D Zeldoista, valitettavasti en niitä nyt nimetä osaa, enkä pysty antamaan täydellistä, edes kohtuullista arviota, koska en ole läpi asti pelannut. Joka tapauksessa, pelit kuten Morrowind ja jopa ei niin hyvä Oblivion kiinnosti lähtökohdiltaan kuitenkin tuolloin jo niin paljon enemmän, ettei Zeldan maailmaan enää yksinkertaisesti kiinnostanut tarpeeksi, että sinne voisi uudestaan hypätä.

Mutta todella hyvä postaus ja nyt ymmärrän tämänkin koulukunnan pelaajia paremmin!

Kiroilu, väkivalta tai "aikuisviihde" ei ole mikään aikuisuuden mitta. Näiden liikakäyttö oikeastaan johtaa lapselliseen aikuisuuden tavoitteluun, vaikka ei välttämättä lapsille sopivaa olisikaan.

Nii-in. Sanoinko, että heitä miljoona kirosanaa peliin ja se on hieno tuotos. Pikemmin olen sitä mieltä, että jos pelistudio ei voi laittaa yhtä kirosanaa sille kuuluvalle paikalle, on se rajoite. Jos et ole törmännyt vielä yhteenkään +16 - +18 peliin, jossa käytetään oikein näitä voimakeinoja, niin sinulla on käynyt melko huono tuuri pelien oston suhteen.

Pelin ei tarvitse olla suunnattu lapsille ollakseen lapsiystävällinen.
Ei niin. Mutta ollessaan lapsiystävällinen et pysty välttämättä tekemään pelistäsi sellaista kun haluat. On eri asia, jos pelistudiolla on kriteeri - pelin on oltava lapsiystävällinen kuin, että on pelistudio, joka saa tehdä mitä haluaa.

Ja siis jos haluat konkreettisia esimerkkejä, niin pelejä kuten Baldur's Gate I ja II, Fallout I ja II, Heavy Rain, Uncharted 2 & 3, Skyrim, Morrowind ja vaikkapa Max Payne 1 & 2 ei olisi pystytty tekemään, ilman että lapsiystävällisyydestä luovutaan. Kyllä sillä vaan väliä on, mille kohdeyleisölle peli suunnataan.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Silloin se toimisi vielä huonommin. Sportsin, Fitin ja vastaavien kohderyhmä on vanhempi kuin Call of Dutyjen, GTA-pelien ja vastaavien. Wii Sports on todellinen aikuisten peli, HD-konsolien pelit ovat teinien ja nuorten miesten pelejä.

Lähinnä tarkoitin siinä mielessä, jos tarkoitus oli löytää esimerkkejä, jotka ovat mahdollisimman kaukana noista mainituista "HC-peleistä". Zeldat ja Mariot sun muut ovat mielestäni loppupeleissä aika samankaltaiselle yleisölle suunnattuja, mitä Skyrimit sun muut.


Valitettavasti se on melko lailla näin. En sano, että padipelaamiselle ei olisi lainkaan sijaan, mutta padiin keskittyminen hidastaa pelaamisen kehittymistä ja uusia mahdollisuuksia. Tämä koskee myös Wii U:n Gamepadia, joka ei ole todellakaan vielä todistanut omaa paikkaansa.

Ehkä se on sitten mielikuvituksen köyhyyttä, jos ei pysty näkemään potentiaalia uusille, tuoreille ideoille, mitä Gamepad mahdollistaa (ja erityisesti vielä yhdistettynä Wiimote-ohjaukseen, joka on myös EDELLEENKIN vaihtoehto Wii U:lla).

Kyllähän toinen näyttö, jossa touch screen avasi aivan täysin uusia mahdollisuuksia ja todella tuoreita pelimekaniikkoja DS:lläkin, en tajua miksi tämä ei toimisi Wii U:lla.

Minulla ja varmasti monilla pelinkehittäjilläkin olisi ideoita liiketunnistuspeleiksi, jotka mahdollisesti yhdistäisivät perinteisten konsolien pelityylejä ja Wii-pelattavuutta, mutta vanhaan padiohjaukseen takertuminen jarruttaa ja estää tällaisten ideoiden realisoitumista konkreettisiksi peleiksi tämän hetken markkinoilla.

Ideoitahan toki piisaa minullakin vaikka kuinka, mutta jostain syystä valitettavan pieni osa näistä hyvistä ideoista ja siitä potentiaalista toteutui Wiillä. Emme saaneet edes asiallista valomiekkailupeliä, joka oli ensimmäinen idea, mitä päähän tuli Wiimoten ensimmäistä kertaa nähdessäni ja konseptista kuullessani. Valitettavan monen pelin kohdalla wiimoten heilautus korvasi vain A-napin painalluksen, pelimekaniikan muuten ollessa hyvinkin perinteinen.

Itse näen, että Wii U:ssa on potentiaalia kehittää tätä konseptia eteenpäin juuri kuvailemallasi tavalla. Wiimote edelleenkin käytössä, Gamepadilla höystettynä. Kuinka eeppinen olisi esim. Die by the Sword tyyppinen medieval peli, jossa yksi pelaaja pyörittää morning staria wiimote + nunchuk yhdistelmällä, toinen miekkaa ja kilpeä ja kolmas toimisi jousimiehenä Gamepadilla => linnan valtausta jne...
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Nii-in. Sanoinko, että heitä miljoona kirosanaa peliin ja se on hieno tuotos.
Et, sen sijaan sanoit että lapsiystävällinen peli on pakostakin lapsellisempi kuin ei-lapsiystävällinen peli. Perustelin vain, miksi näin ei ole.

Pikemmin olen sitä mieltä, että jos pelistudio ei voi laittaa yhtä kirosanaa sille kuuluvalle paikalle, on se rajoite. Jos et ole törmännyt vielä yhteenkään +16 - +18 peliin, jossa käytetään oikein näitä voimakeinoja, niin sinulla on käynyt melko huono tuuri pelien oston suhteen.

Ei niin. Mutta ollessaan lapsiystävällinen et pysty välttämättä tekemään pelistäsi sellaista kun haluat. On eri asia, jos pelistudiolla on kriteeri - pelin on oltava lapsiystävällinen kuin, että on pelistudio, joka saa tehdä mitä haluaa.
Totta. En vastaan väittänytkään, ja menettäisinkin paljon jos en pelaisi korkeammallakin ikärajalla varustettuja pelejä. Ja taatusti aivan yhtä paljon menettää, jos ei pelaa lapsiystävällisiä pelejä vain siksi että ne ovat lapsiystävällisiä.

Kyllä sillä vaan väliä on, mille kohdeyleisölle peli suunnataan.

Aivan, tätähän itsekin juuri sanoin. Mutta tämä taitaa olla tälle keskustelulle väärä topic, joten lienee parasta lopettaa tähän vaikka mielenkiintoista keskustelua tuleekin. Jatketaan toki muualla jos kiinnostaa.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Et, sen sijaan sanoit että lapsiystävällinen peli on pakostakin lapsellisempi kuin ei-lapsiystävällinen peli. Perustelin vain, miksi näin ei ole.
Niin se perustelu-osio jäi vaan vähän hataralle pohjalle. Miten sinä siis perustelet, että vaikkapa Mario ei ole enemmän lapsellinen peli kuin esimerkiksi Fallout 2:nen ? Jos toista pelisarjaa on tehty pienet lapset yhtenä segmenttinä ajatellen, niin miten siitä ei muka löydy enemmän lapsen kaltaisia elementtejä, kun pelistä, jota ei todellakaan ole suunnattu lapsille ? Se, että Mario voi edelleenkin olla yhtä hyvin raavaan miehen valinta, on tullut täällä jo selvitettyä, mutta tuota en ihan pureskelematta vielä niele, että ne ovat ns. lähtökohdiltaan täysin samalla viivalla lapsen kaltaisuudessaan.

En tarkoittanut, että väitteeni on 100% pitävä jokaisessa vertailussa / tapauksessa, mutta siis lähtökohtaisesti. (siis jos takerruit vain siihen)

Mutta muutoin asiaa on nyt täällä puitu minun osaltakin tarpeeksi. Ja kaipa tämä nyt vielä konsolisota otsikon alle jotenkin passaakin.

Seuraavaksi palaan asiaan (jos ei nyt vielä jotain pakollista kommentointia tule) seuraavien PS4 / Xbox720 huhujen mukana.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Niin se perustelu-osio jäi vaan vähän hataralle pohjalle. Miten sinä siis perustelet, että vaikkapa Mario ei ole enemmän lapsellinen peli kuin esimerkiksi Fallout 2:nen ? Jos toista pelisarjaa on tehty pienet lapset yhtenä segmenttinä ajatellen, niin miten siitä ei muka löydy enemmän lapsen kaltaisia elementtejä, kun pelistä, jota ei todellakaan ole suunnattu lapsille ?

Ei se näinkään mene. K18-leimalla varustettu peli voi hyvinkin olla aikuisten mielestä lapsellisempi kuin "kaikille tarkoitettu" peli, ja aikuiset voivat löytää siitä myös lapsille sopivasta pelistä enemmän itseään miellyttävää sisältöä kuin "aikuisille suunnatuista" peleistä. Ikärajat ja suunnittelijoiden aikomukset tai väitteet eivät vastaa sitä, onko lopullinen peli "aikuismainen" vai "lapsellinen".
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

ja aikuiset voivat löytää siitä myös lapsille sopivasta pelistä enemmän itseään miellyttävää sisältöä kuin "aikuisille suunnatuista" peleistä.

Vastataas vielä nyt, ettei jää epäselväksi. Tuohan täällä on jo todettu. Nyt lukemaan niitä postauksia ennen kuin kirjottelemaan. Tämä väittely menee (ja on mennytkin) lapselliseksi jo kauan aikaa sitten :D
Otin tarkoituksella konkreettiset esimerkit, ettei mene teoreettiseksi jeesusteluksi. Esimerkiksi miten Heavy Rain ei ole lähtökohdiltaan vähemmän lapsen kaltainen kuin vaikkapa Mario.

Tämä siis tarkoittaa sitä, ettei Marionkaa ole välttämättä lapsellinen peli. Mutta ovatko nuo pelit lähtökohdiltaan tasan yhtä vertaisia lasten kaltaisuudessaan.

Ja minkä takia tästä asiasta täältä väiteltiin -> parempi kysymys.

Ei se näinkään mene. K18-leimalla varustettu peli voi hyvinkin olla aikuisten mielestä lapsellisempi kuin "kaikille tarkoitettu" peli
Kyllä. Täällä (tai ainakin itse) olen puhunut Nintendon "parhaat" pelit vs muitten alustojen "parhaat" pelit genressään ja niitä vertailtu.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Olikos tänne jo muuten linkattu tämä epäilty PS4-ohjain?

Tuo voi loppujen lopuksi olla suhteellisen lähellä lopullista. Design:in uskoisin olevan komeampi, mutta näppäinten suhteen.
Siis, jos on uskominen tähän huhuun, minkä pohjalta noita fani-visioita on lähdetty piirtelee.

The controller
Sources close to the hardware have revealed to us that PS4 will ship with a redesigned controller which is the same size as an existing DualShock but features a small touchpad in place of the existing Select, Start and PS buttons. The tech is based on Vita’s rear touchpad, and is similarly responsive in use. A new Share button on the controller will, when pressed, launch a new feature that will allow screenshots and video to be distributed online. The PS4 hardware will continually record the most recent 15 minutes of onscreen action (with no processing penalty, claims our source), which users will then be able to edit and broadcast via the Internet

Lähde:
PlayStation 4 revealed | News | Edge Online
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Kysytäänpä vaikka alkuun, että miksi näiden kahden täytyy sulkea toisensa pois?

Vaikka ei ollut sinänsä minulle suunnattu, niin vastataan ettei todellakaan tarvitse sulkea pois. Lapsiystävällisyys erinäisissä viihdetuotteissa ei tarkoita etteivätkö ne miellyttäisi myös aikuisia. Onhan esim. Mario "lapsiystävällisempi" kuin vaikkapa Fallout. Mutta kuten sanottu, niin moni aikuinen pelaa sujuvasti molempia. Itse olen esim. nyt katsellut pojan kanssa Myyrä-piirrettyjä ja ovathan ne aivan loistavia vielä aikuisenakin. Samana iltana sitten yksin vaikkapa Walking Deadiä (en tosin nyt kun se on tauolla). Best of both worlds, niin kuin Van Halen laulaa.

Itse kuitenkin näen että kyllä Wii on/oli kauttaaltaan lapsiystävällisempi ja varsinkin alussa asteen "liikunnallisempi" konsoli kuin sen kilpailijat. Sitä kautta se vetosi myös moneen vanhempaan joka konsolia perheeseen etsi (Wii oli kohtuuhintainen myös, eikä edes HD-tason töllöä tarvittu). Nyt vain tuntuu ettei Wii U:lla enää (monista eri syistä) ole samaa etulyöntiasemaa. Minusta Wii U:n myynti (tällä hetkellä, en omista kristallipalloa kuitenkaan) kertoo vain jotain nykyisesta markkinasta: Pelaavat massat eivät ole enää niin kauhean innostuneita härpäkkeistä ja kikkailusta (Wii U on toki paljon muutakin - mutta PR pyörii paljolti tabletin ehdoilla).
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Sonyn katsaus huomiseen ke 20.2. näytetään live-stream lähteyksenä kaikelle kansalle. Suomessa taitaa vain kellot olla jo torstain puolella arviolta klo 02-03.

Sony's PlayStation Meeting on February 20 --where the company is inviting gamers to "see the future" and, presumably, the first glimpse of the PlayStation 4-- will be live-streamed over the Internet, Sony has confirmed to GameSpot. More information about watching the stream live will be made available in the coming days. The PlayStation Meeting will take place in New York on February 20 at 18:00 EST/15:00 PST/23:00 GMT. GameSpot will be in attendance.

Lähde: Sony's rumoured PlayStation 4 reveal event will be live-streamed - GameSpot.com
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Sonyn katsaus huomiseen ke 20.2. näytetään live-stream lähteyksenä kaikelle kansalle. Suomessa taitaa vain kellot olla jo torstain puolella arviolta klo 02-03.



Lähde: Sony's rumoured PlayStation 4 reveal event will be live-streamed - GameSpot.com
Kyllä sieltä taitaa tulla muutakin kuin pelkkä Vitan hinnanalennus... Tai sitten apinaa koijataan ja rankasti ja kukaan ei enää ikinä osta Vitaa tästä suuttuneena :D
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Suomessa taitaa vain kellot olla jo torstain puolella arviolta klo 02-03.

Jos lähetys alkaa 23.00 GMT niin eikös se Suomi ole vain +2 GMT, eli kello 01:00 pitäisi Suomessa alkaa.
Pakkohan tämä on väijyä.
 
Ylös Bottom