Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS5-ongelmat

Kuten TT-2k sanoikin jo, niin takuuvaihto taitaa olla edessä. Nopealla googlauksella tässä Redditistä löytyneessä tapauksessa nimenomaan PS4-pelit ovat oireilleet ensin, ja sitten vika on laajentunut myös PS5-pelien puolelle.Ok no hyvä, mä laitoinkin tuosta suoraan palautetta sonyn tukeen, katsotaan milloin vastaavat palautteeseen.

Voihan perkele... :/
 
Demon's Soulsiin julkaistiin 1.003.000-päivitys, ja törmäsin nyt puolestani tuohon Something went wrong -virheeseen (tarkemmin sanottuna CE-107938-8-virhekoodiin). Ja kokeilin myös tietokannan uudelleenrakennusta, mutta ei sekään auttanut. Siitä seurasi vain se, että hetkellisesti koko Game Library -osio tyhjeni täysin, vaikka Installed-osiossa PS5-pelit ja ulkoiselle USB-levylle asennetut PS4-pelit näkyivät. Joskin kaikissa oli lukkoikoni ikään kuin puuttuvien käyttöoikeuksien merkkinä. Niinpä kokeilin lisenssien palautusta, mutta sekin antoi yhtä avuliaan Something went wrong -virheen, joskin tällä kertaa CE-109260-8-virhekoodin kera.

Koska PS5 ei anna hakea päivityksiä kuin niille 8 pelille/sovellukselle, jotka konsolin päävalikossa näkyvät, kokeilin huvikseni käynnistää Demon's Soulsin. Ihme ja kumma, se starttasikin, vaikka oli muka lukossa. Vaan koska ei ollut tarkoitus pelata, vaan ainoastaan saada tekele päivittymään, sammutin pelin saman tien. Se ei tainnut olla PS5:n mieleen, koska DS-ikoni katosikin konsolin päävalikosta, ja sen jälkeen sitä ei enää löytynyt mistään, ei edes asetuksien kautta Console Storagen Games and Apps -dataa tutkimalla. Demonin sielut olivat poistaneet itse itsensä jälkiä jättämättä.

Eipä siis auttanut kuin ladata koko 53 gigan pelin uudestaan, jolloin se luonnollisestikin tuli suoraan tuon v1.003-päivityksen kuorruttamana.

Joten jos jotain harmittaa, ettei omaa konsoliaan ole vielä saanut, niin ehkä voi lohduttautua sillä ajatuksella, että me early adopterit saamme painia tällaisten kaikenlaisten bugien ja outouksien kanssa.
 
Vaan koska ei ollut tarkoitus pelata, vaan ainoastaan saada tekele päivittymään, sammutin pelin saman tien. Se ei tainnut olla PS5:n mieleen, koska DS-ikoni katosikin konsolin päävalikosta, ja sen jälkeen sitä ei enää löytynyt mistään, ei edes asetuksien kautta Console Storagen Games and Apps -dataa tutkimalla. Demonin sielut olivat poistaneet itse itsensä jälkiä jättämättä.

Itselleni kävi tämä kahteen kertaan, että mystisesti hävisi koko Demon's Souls peli. Pelasen kummallakin kerralla hetken aikaa, kunnes sammutin pelin. Ja mokoma hävisi kuin tuhka tuuleen, kun käytin konsolia pois päältä. En musita hävisikö ekalla kerralla sillä välin kun kokeilin astroa. Tehdasasetukset kun palautin, niin sen jälkeen alkoi pysymään kovalevyllä. En tosin tiedä, olisiko alkanyt ilmankin pysymään.
 
Liekö tuossa aamuisen tietokannan uudelleenrakennuksessa jo tapahtunut, mutta huomasin sattumalta USB-levyllä olevan n. 100 gigaa enemmän vapaata, kuin mitä muistelin. Hetken selviteltyäni tajusin, että sekä Days Gone että AC: Syndicate* ovat kadonneet. Niitä ei näy asennettuna eikä niitä näy ulkoisen kiintolevyn tiedoissakaan. Mutta kuitenkin jos ne etsii pelikirjastosta, näkyy niissä Installed-nappula, mutta se on harmaana. Eli niitä ei voi pelata, niitä ei voi poistaa, eikä niitä voi asentaa uudelleen. Ne on aivan limbossa.

Meinasin jo vetää koko ulkoisen SSD-levyn sileäksi, kunnes tajusin kokeilla, että jos vaan konsolin asetuksista (Settings > Storage > Extended storage > Safely Remove from PS5) otan ulkoisen tallennustilan pois käytöstä. Ja se auttoi sen verran, että pääsinkin nuo kaksi peliä lataamaan. Vaan kun lataukset oli valmiita, konsolin uudelleenkäynnistyksen jälkeen iski aivan ennennäkemätön ilmoitus siitä, että jotkin pelit on nyt asennettu sekä sisäiseen että ulkoiseen tallennusvälineeseen. Onneksi siinä pääsi valitsemaan, kumpaan asennetut duplikaatit haluaa kenkiä pois. Valitsin ulkoisen siltä varalta, että ne olivat jotenkin korruptoituneita, ja eivät sen takia tahtoneet toimia.

Nyt kaikki vaikuttaa taas toimivan, ja sain Days Gonen ja AC:S:n siirrettyä takaisin USB:lle. Vaan olipahan show, ja teknisesti kömpelömmillä olisi saattanut mennä jo hermot ja/tai sormi suuhun.

* Syndicate on yksi näistä peleistä, joissa on tunnettuja ongelmia, eli etenkin ulkoilmassa varjot räpsyy ja paukkuu. Pidän tuota ihan testimielessä asennettuna, eli aina kun tulee uusi käyttöjärjestelmäpäivitys, tsekkaan, onko ongelmat saatu korjattua, vai pitääkö odottaa patchia Ubisoftin suunnalta.
 
Toistaiseksi, kun itse olen välttynyt ongelmilta PS5:sen kanssa niin en uskalla kyllä laittaa ulkoista asemaa mikäli se herkistää PS5:sta näille ongelmille. Toki on täysin mahdollista, että kyse on vain tuurista tai muista seikoista eikä ulkoisesta asemasta.

Jossain vaiheessa tarvitsee kyllä sitä lisätilaa mihin tunkea nuo PS4-pelit.
 
Toistaiseksi, kun itse olen välttynyt ongelmilta PS5:sen kanssa niin en uskalla kyllä laittaa ulkoista asemaa mikäli se herkistää PS5:sta näille ongelmille.
Sama täällä. Sisäisen muistin varassa kunnes bugit saadaan kuriin.
 
Ihmettelin mitä hempettiä pleikkari yöllä säheltää kun kuuluu piippaus ääni johon heräsin ja sitten rupesi leikkimään sisällä olevalla levyllä :D
Meni sitten lepotilaan kun rauhoittui. Hauskoja bugeja kyllä.
 
Onkos täällä muilla ps5 omistajilla kaatunut niin että pitänyt sammuttaa kone pitkään virtanappia painamalla. Mikään nappi ei tehnyt mitään ohjaimessa. Kaatuminen tapahtu kun lataus/asennus valmistunut taustalla. Itsellä käynyt 2 kertaa molemmat godfallin asennuksen/päivityksen valmistuttua. Kerran pelinä joka kaatu oli astro bot ja sitten toisella kertaa spider-man remastered. Asentaa kyllä hyvin ja pelit toimii moitteetta muuten. Mietin vaan et onko yleinen sofware vika mikä patchataan vai pitääkö lähtee yrittään konetta vaihtaan.
 
Liekö tuossa aamuisen tietokannan uudelleenrakennuksessa jo tapahtunut, mutta huomasin sattumalta USB-levyllä olevan n. 100 gigaa enemmän vapaata, kuin mitä muistelin. Hetken selviteltyäni tajusin, että sekä Days Gone että AC: Syndicate* ovat kadonneet. Niitä ei näy asennettuna eikä niitä näy ulkoisen kiintolevyn tiedoissakaan. Mutta kuitenkin jos ne etsii pelikirjastosta, näkyy niissä Installed-nappula, mutta se on harmaana.
Jollain Reseterassa oli käynyt sama homma, ja yhdistävä tekijä Installed-limboon jääneille peleille oli se, että ne oli alunperin asennettu PS5:n sisäiselle SSD:lle, jonka jälkeen ne oli siirretty USB-levylle.

There is a pattern to the ones that don't work however. Basically when I got the ps5, I installed about dozen ps4 games onto the internal ssd. Then when I finally connected up my new external drive, I copied them off the ssd, to the external drive. These worked flawlessly until after I did the database reinstall this morning.

So everything I installed to the external drive by default afterwards plays fine, everything I copied from internal ssd to external doesn't.
Tämä teoria selittää kyllä omankin ongelmani. Vaikuttaa siis siltä, että kun PS4-peli asennetaan suoraan PS5:een, se ei aivan täysin siirry USB-kiintolevylle, vaan siitä jää jotain rippeitä Pleikan omaan tiedostojärjestelmään. Ja kun tehdään tietokannan uudelleenrakennus, ei PS5 ilmeisesti mounttaa sitä USB-levyä siksi ajaksi lainkaan, ja niinpä hommat menee solmuun.

Jos siis haluaa välttyä ongelmilta, ei kannata siirtää PS4-pelejä USB-levylle. Ladatkaa ne suoraan USB-limpulle tai pelatkaa niitä PS5:n omasta tallennustilasta.

Lähde: Resetera
 
Jaahas nyt iski ensimmäinen ongelma.

Käynnistin PS5:n ohjaimella PS-napista, jonka jälkeen ohjain sammui eikä yhdistä enää konsoliin, edes usb-johdolla. Kokeilin toista ohjainta ja sama homma.

Konsoli sammuksiin virtanapista ja uusi yritys, nyt toimii.
 
Käyttispäivityksen jälkeenkin ps5 taas asenteli watch dogs ps4 versiota kun levy sattui olemaan asemassa.. eli päivitys ei ainakaan tuohon tehnyt mitään. Samoin 2 poistettua ps4 peliä kummitteli edelleen harmaina kuvakkeina ruudulla.

Safe mode -> tietokannan eheytys/rebuild auttoi sitten tuohon. Mitä nyt ulkoista levyä vilkaisin niin siellä oleilee tuosta Watch dogsista n.80kt tiedosto..mikälie, ehkä estää automaattisen uudelleen asennuksen.. saas nähdä.

Edit: ...ja eikä mitä, taashan se aloitti lepotilasta herätessään asentamaan ps4 versiota kun levy oli sisällä. :mad:
 
Viimeksi muokattu:
Push Square -sivuston "Have you experienced PS5 coil whine?" -äänestykseen on tullut 3 730 ääntä tähän mennessä. Vain 35 prosenttia kertoo, ettei ole coil whineä PS5:ssään kuullut. 10 prosenttia on epävarmoja. Yleisintä vinkuna tuntuu olevan niillä, jotka pitävät konsoliaan pystyasennossa.

Toisaalta omat eiliset testailut osoittivat, ettei konsolin asennolla, sijainnilla sun muulla ollut mitään vaikutusta ilmiöön. Joten voi olla, että useimmat vastaajat ovat valinneet laittaa konsolinsa pystyasentoon ihan vaan sijoittelu- ja/tai estetiikkasyistä.

DISCLAIMER: Tällaiset avoimet nettiäänestykset ovat myös otollista maaperää kaikenlaisille konsolisotureille, vihhaajille ja peikoille, jotka haluavat vääristää tuloksia haluamaansa suuntaan - eli yleensä epäedulliseksi "inhokkinsa" kannalta. Lisäksi on mahdollista, että näihin osallistutaan herkemmin silloin, kun itsellä ko. ongelmaa on, joka myös osaltaan voi saada tilastot näyttämään rumemmilta.

Lähde: Push Square
 
Onko kukaan huomannut, että audio tulisi viiveellä? Vaihdoin tuohon DTS äänituloon tai mikä onkaan, koska PCM Linear ei anna kaikkia ääniä ulos television kaiuttimista. Noh, nyt sitten olen huomannut, että tällä toisella asetuksella äänet vähän jälestää. Onko vika omassa päässä?

edit. Lisätään vielä sen verran, että televisiona LG E9. Onko televisiossa jotain ääniasetuksia, mitkä kannattaa laittaa pois päältä tms?
 
Olen kyllä oikeaa kela vinkunaa kuullut elektroniikassa mutta omassa ps5:ssä se ehkä on vaan tuulettimen rakenteellista "hurinaa", joko tuuletinta pyöritetään pulssittamalla ja ääni tulee eätasaisesta liikkumisesta tai sen tuulettimen rakenne vaan on humisevampi, tai se kuuluisa irtonainen tarra siellä ottaa kiinni miedosti?
 
Olen kyllä oikeaa kela vinkunaa kuullut elektroniikassa mutta omassa ps5:ssä se ehkä on vaan tuulettimen rakenteellista "hurinaa", joko tuuletinta pyöritetään pulssittamalla ja ääni tulee eätasaisesta liikkumisesta tai sen tuulettimen rakenne vaan on humisevampi, tai se kuuluisa irtonainen tarra siellä ottaa kiinni miedosti?
Eilen kun omaa yksilöäni kuuntelin eri paikoissa ja asennoissa, se vinkuna tulee ihan selvästi ihan konsolin toiselta laidalta - eli ei tuulettimen puolelta vaan virtalähteen vierestä.

Tuuletin itsessään pitää ihan miellyttävää matalaa pikku hurinaa, mutta se korvia ja hermoja rassaava korkeataajuksinen ääni tuntuu olevan peräisin virtalähteestä (tai jostain niiltä suunnilta).
 
Eilen kun omaa yksilöäni kuuntelin eri paikoissa ja asennoissa, se vinkuna tulee ihan selvästi ihan konsolin toiselta laidalta - eli ei tuulettimen puolelta vaan virtalähteen vierestä.

Tuuletin itsessään pitää ihan miellyttävää matalaa pikku hurinaa, mutta se korvia ja hermoja rassaava korkeataajuksinen ääni tuntuu olevan peräisin virtalähteestä (tai jostain niiltä suunnilta).
Ok, pitää kuunnella, voihan olla että onnea on että olisi samalla taajuudella kuin oma tinnitus :D
 
Onkos täällä muilla ps5 omistajilla kaatunut niin että pitänyt sammuttaa kone pitkään virtanappia painamalla. Mikään nappi ei tehnyt mitään ohjaimessa. Kaatuminen tapahtu kun lataus/asennus valmistunut taustalla. Itsellä käynyt 2 kertaa molemmat godfallin asennuksen/päivityksen valmistuttua. Kerran pelinä joka kaatu oli astro bot ja sitten toisella kertaa spider-man remastered. Asentaa kyllä hyvin ja pelit toimii moitteetta muuten. Mietin vaan et onko yleinen sofware vika mikä patchataan vai pitääkö lähtee yrittään konetta vaihtaan.

Itsellä tämän tekee Divinity: Original Sin 2 PS4-peli.

Muutaman päivän ajan ollaan palloteltu viestejä PS tuen kanssa, ainakin nyt tiedän miten pääsee PS5 vikatietotilaan. Harmi kun ei tuntunut auttavan tuokaan. Voitte mennä katsomaan https://twitter.com/ippanis muutamia videoklippejä, millaista grafiikkadiskoa omat PS4-pelit pyörittää.

Bloodborne, Journey ja Persona 5 näyttävät toimivan OK. Jee.

No, onneksi pääsee PS Plus collectioniin käsiksi niin näitä voi pelata PS4 prolla.
 
Pitääkö tästä olla huolissaan? Tässä on nyt eräät tutut tuota PS 5:sta hankkimassa sitten kun sitä yleensä saa, ovat itse sitä sorttia että eivät selvitä mitään mahdollisia ongelmia tai ominaisuuksia, eli ovat kuin enemmistö. Mutta uskaltaako tuota vielä tässä vaiheessa suositella hankittavaksi lainkaan, kun siinä noita bugeja tuntuu olevan. Varsinkin tuo GPU probleema, onko se kovinkaan yleinen, onko se tuotanto prosessissa tullut piirille vai voiko tuo olla mitenkään softasta (ajurit) johtuva vai kenties lämpenemisestä? Olen myös lukenut että toinen muistipiiri kuumuu jopa 90-95 +celsiusta. Ovatko nämä todellisia (huomioon otettavia) ongelmia vai jotain "klikki uutisia" ja "pirujen maalailuja"? Ohessa eräs video jossa tuo GPU ongelma ilmenee, alkaa kohdasta 2.27.

(57) Defective PS5 : Graphics GPU failure (Not the Memory Glitch) - YouTube
 
Viimeksi muokattu:
Pitääkö tästä olla huolissaan?

Uuden laitteen kohdalla ongelmista ilmoitellaan herkemmin ja kun menee viisi vuotta, ei mediaa kiinnosta enää uutisoita uudesta PS5 joka hajalla. Ja niitä tulee olemaan tällöinkin hajalla ostettaessa. Eli ostat PS5 nyt tai viiden vuoden päätä, on ihan 50/50 mahdollisuus että saat hajallisen nyt tai viiden vuoden päästä. PS5 on nyt myyty miljoonia ja ei kait edes 1% näistä ole ongelmia.

Jos pelkää hajallista tuotetta, ei voisi koskaan mitään ostaa. Sillä kaikissa tuotteissa on viallisia maanantaikappaleita, vaikka olisivat olleet markkinoilla 20 vuotta. Hajallisia tuotteita varten on takuu, jonka puitteissa saa sitten toimivan tuotteen.

Ja suurin osa noista uutisista on klikki otsikoita, eli otsikko laitetaan "suuremmaksi" kuin mitä asia itse asiassa on. Joku muisti uutinen oli, missä kuumenemisesta puhuttiin. Mutta muistin valmistaja lupaa muistille pajon korkeamman kuumuuden kestävyyden, niin minusta tuokin ongelma "kumottiin".

Mutta kuten sanoin, laitteilla on takuut. Ja hajallisen voit saada nyt tai 5 vuoden päästä. Ostoon vain jos kiinnostaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom