PS5-päivitykset

Perinteiset ps4 tyyppiset kansiot ois kivoja mut sit se vaatis myös isompaa kovalevyä, tässä ku mahtuu nykyää olemaan tyyliin 4-5 isompaa peliä ja muutama indie nii kansoista paljon hyötyä kun jokaises kansios ois sit se yks peli :D Sit ku alkais olemaan toistakymmentä peliä koneessa nii alkais kansoistakin olemaan hyötyä.
 
mitä ihmeen hyötyä on tästä 1440p-tuen jos on 4k tv
Ei varsinaisesti mitään. Niin kuin tuossa jo vastattiinkin, tuosta on iloa oikeastaan vain 1440p-monitoria käyttäville.

Perinteiset ps4 tyyppiset kansiot ois kivoja mut sit se vaatis myös isompaa kovalevyä, tässä ku mahtuu nykyää olemaan tyyliin 4-5 isompaa peliä ja muutama indie nii kansoista paljon hyötyä kun jokaises kansios ois sit se yks peli :D Sit ku alkais olemaan toistakymmentä peliä koneessa nii alkais kansoistakin olemaan hyötyä.
Mulla on tällä hetkellä asennettuna 91 PS5-peliä sekä 45 PS4-peliä. Konsolin oman 825 gigan SSD:n lisäksi on 2 teran M.2-SSD sekä 2 teran USB-SSD. Joten ois kyllä kiva, että saisi jonkinlaiset kansiot/listat/whatnot ihan tuonne PS5:n päävalikon puolelle näkyviin suoraan.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt näyttäisi itsellä pelittävän normaalisti. Aiemmin kaatuili lepotilassa, mutta löysin siihen ratkaisuksi 5 sekunnin odottelun siinä "put to rest, shut down, restart" valikossa. Eilen ei ainakaan kaatunut kolmen ilman odottelua lepotilaan laiton jälkeen, mutta pitää varmaan vielä jatkaa tarkkailua.
Nyt varmaan minäkin voin vahvistaa että toimii kuten pitää. En ole törmännyt enää tähän vaivaan päivityksen jälkeen.
 
Eikä mennyt kauaa, kun samoilla saatesanoilla kulkeva v22.02-06.02.00 julkaistiin.

 
Vuoden 2023 ensimmäinen PS5-firmispäivitys on täällä. Versionumero jostain syystä viittaa silti viime vuoden toiseen puoliskoon, eli on v22.02-06.50.00. Pienten bugikorjausten lisäksi ainoa uusi toiminnallisuus on tuki 26. tammikuuta julkaistavalle DualSense Edge -ohjaimelle.
 
Seuraava isompi päivitys on pian julkisessa betassa. Uusiin ominaisuuksiin kuuluu mm. Discord-äänikeskustelut sekä VRR-tuki 1440p-näytöille. Pienempinä parannuksina saadaan esim. mahdollisuus lähettää PlayStation-sovellukseen mitä tahansa kuvakaappauksia, eli tuolla lailla saa mobiililaitteelleen tuupattua myös vanhojakin kuvia. Myös omat pelilistaukset saavat viimein lihaa luidensa ympärille, ja listassa olevia pelejä on mahdollista järjestellä ja filtteröidä. Ja jatkossa DualSense-ohjaimet voi päivittää langattomasti!

Today, we’re rolling out the next PS5 system software beta with a number of fan-requested features, including Discord voice chat and Variable Refresh Rate support for 1440p resolution. We’re also introducing a variety of UX, accessibility and social feature enhancements that make playing with your friends or enjoying your gaming experiences on the PS5 console easier than ever.

Invited beta participants from the U.S., Canada, Japan, U.K., Germany, and France will receive an email with instructions on how to download the beta and get started. As with previous betas, some features may not make it into the final version or may see significant changes when the final system update releases globally in the coming months.

Kaikenlaista muutakin pientä kivaa säätöä on tulossa. Lista kaikkinensa luettavissa lähdelinkistä.

Lähde: PS.Blog
 
Seuraava isompi päivitys on pian julkisessa betassa. Uusiin ominaisuuksiin kuuluu mm. Discord-äänikeskustelut sekä VRR-tuki 1440p-näytöille. Pienempinä parannuksina saadaan esim. mahdollisuus lähettää PlayStation-sovellukseen mitä tahansa kuvakaappauksia, eli tuolla lailla saa mobiililaitteelleen tuupattua myös vanhojakin kuvia. Myös omat pelilistaukset saavat viimein lihaa luidensa ympärille, ja listassa olevia pelejä on mahdollista järjestellä ja filtteröidä. Ja jatkossa DualSense-ohjaimet voi päivittää langattomasti!Kaikenlaista muutakin pientä kivaa säätöä on tulossa. Lista kaikkinensa luettavissa lähdelinkistä.

Lähde: PS.Blog
Onkohan psvr2 ilmestymisen aikaan tulossa heti uutta ps5 päivitystä vai sisältyyköhän ne kaikki tähän tulevaan? Onko ollut missään mitään juttua??? Varmasn noi gt7 ja re8 vr päivityksetkin tulee heti lasien ilmestymisen aikaan. Just tuli toi gt7 ps5 versio ostettuakkin kun on taas tarjouksessa. Se on pakko olla kyllä heti kun lasit saa itselle ;)
 
Onkohan psvr2 ilmestymisen aikaan tulossa heti uutta ps5 päivitystä vai sisältyyköhän ne kaikki tähän tulevaan?
Sonyn betavaiheet ovat olleet perinteisesti sen verran pitkiä, että PSVR2:n julkaisuun toi ei todennäköisesti ehdi valmistua. Joten voipi olla, että ennen sitä tulee vielä jokin pienempi PSVR2-spesifinen päivitys.

Update! Ja kyllähän tuossa blogitekstissä selkeästi lukee, että toi tulee "in the coming months", joten voi olla, että näitä uudistuksia saadaan vasta maalis-huhtikuussa. Aiempien vuosien isot päivitykset ovat osuneet nimenomaan noille kuukausille. Versio 3.00 tuli 14. huhtikuuta 2021 ja versio 5.00 23. maaliskuuta 2022.
 
Viimeksi muokattu:
Uusi päivitys toi pelitunnit kätevästi aloitusnäytölle. Hieman kuitenkin mietityttää miten tunnit lasketaan? Esimerkiksi Hogwarts Legacy näyttää pelin sisäisessä tallennuksessa yli 80 tuntia, mutta konsolin etusivulla 43 tuntia. Tiedän nukahtaneeni useamman kerran ohjain kädessä, mutta en kymmentä kertaa. Laskeeko pelitallennus tunnit jos peli on auki taustalla vaikka Netflixiä katsellessa? RDR2:ssa tunnit menee taas toiseen suuntaan Rockstarin appi kertoo tuntimääräksi 290 ja aloitusnäyttö 353, merkittävä ero siinäkin.
 
Se on ihan tuurista kiinni pitääkö peliaika paikkansa vai ei. Minäkin olen mukamas pelannut rift apartia vain 5 tuntia vaikka olen pelannut sen neljästi läpi.
 
Joo ihan päin honkia se näyttää joidenkin pelien kohdalla. Lisäksi läheskään kaikkien pelien kohdalla se ei näytä peliaikaa tai suoritus prosenttia.
 
Laskeekoha se pleikkarin oma pelikello sit oikeesti vain oikean peliajan eli kaikki valikossa idlailu ym ei lasketa? En oo vähää aikaa enää kattonut niitä mut olihan se joidenki pelien kohdalla ihan eri mitä pelin oma aika. Todennäköisesti ne vaa näyttää tyylii sinnepäin oikein.
 
Kyllä se tuossa oli kun äsken pelasin. Tosin se ei näytä päivittyvän profiilista löytyvien pelituntien kanssa samassa tahdissa.

Hmm itsellä eikö kaverilla ei näy mitään. Aika outoa.

Edit: äh olikin omalla kohdalla kiinni siitä että elisa päätti vähän toimia hitaasti.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom