Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PSN-tili disabloitu (virhekoodi 8002A231)

drunkmotherfckr

New Member
Itsellä ei varsinaisesti enää ongelmaa, mutta kerron mitä omalle PSN-tilille tapahtui:

En päässyt kirjautumaan omaan PSN-tiliin sisälle. Lähettin sähköpostia Nordiskfilmin tukeen (fi-hotline@nordiskfilm.com) ja kysyin missä ongelma.

Sain vastauksen, että tilini oli Sonyn puolesta jäädytetty eikä sitä aukaistaisi. Syynä ilmeisesti oli aliaksessa vilahtava tuhma sana tai kaksi (drunkmotherfckr). Tästä en kuitenkaan ollut ikinä saanut mitään ilmoitusta (ja tätä tuki ihmettelikin).

PS3 ei kuitenkaan anna vaihtaa pelitilin sähköpostiosoitetta vaan tämä täytyy tehdä kirjautumalla PSN:ään ja tämähän ei mitenkään enää onnistunut. Nyt kun tili oli lukossa ei PSN:ssä pystynyt asioimaan eikä pelaamaan. Ajattelin, että ainoa mahdollisuus on saada kyseisellä sähköpostiosoitteella luotu tili auki tai luoda uusi samalla sähköpostiosoitteella.

Nordiskfilmin avulla sain sähköpostiosoitteeni deletettyä bannattujen listalla, että voisin sitten luoda uuden aliaksen PSN:ään - tilini siis piti kokonaan tuhota ja tässä vaiheessa kaikki trophyt, kaverit (näitä ei ole - forever alo...) ja ostetut tavarat menetetään. Tämä ei siis haitannut, koska tarvitsisin vain sähköpostiosoitteen käyttöön, että voisin luoda uuden PSN-tilin.

Loin uuden PSN-tilin vanhalla sähköpostiosoitteella ja kaikki näytti hyvältä - paitsi kun yritin kirjautua PSN:ään tällä uusitulla tilillä. Pelitilini ei antanut tätä kuitenkaan tehdä. Ilmeisesti sekä sähköpostiosoitteen JA aliaksen pitää olla yhtä, että kirjatuminen onnistuu.

No onneksi mitään ratkaisevaan ei ole menetetty. Ainoastaan GT5:n pelitallenteet olisi kiva saada uuteen pelitiliin siirrettyä, että pääsisi verkkon pelaamaan, mutta nyt joutuu aloittamaan pelin alusta... Onneksi olin vasta tasolla 20, mutta kyllä näillä taidoilla tuotakin oli tahkottu useampi ilta ja tunti.

Notta jos jollain on muita hyviä ideoita niin niitä otetaan vastaan. Tällä hetkellä lvl12 menossa, joten ilman vinkkejäkin pärjää. :D
 
Vastaus: PSN-tili disabloitu

Tietääkseni tunnuksen nimenvaihto on mahdollista tämmöisissä tilanteissa. Mikseivät sitä tarjonneet ei voi tietää..
 
Vastaus: PSN-tili disabloitu

Omassa tunnuksessani on sana "drunken", toivonpa todella ettei tuo riitä ylittämään sensuurikynnystä.. nimittäin tunnukseni menettäminen olisi vähintäänkin katastrofi. On ollut tosin sama tunnus n.1,5-2 vuotta eikä mitään ole kuulunut.
 
Vastaus: PSN-tili disabloitu

Suojautukaa kansalaiset! Sony Universal Behavior Police iskee jälleen! Teidät on jo hiljennetty, seuraavaksi teidät eliminoidaan! Salainen agentti seuraa teitä ja kuristaa teidät Plegen virtapiuhalla ilman silminnäkijöitä! Jumalauta! Miten se kehtasi kirjoittaa "motherfckr"?! Oikea yhteiskunnan vihollinen! Giljotiiniin Suurkirkon portaille!

Eikö se pitäisi olla jokaisen oma asia millaisena haluaa itsensä netissä esitellä? Jos haluaa olla "motherfckr" niin olkoon. Jollekin tämä on ehkä mitätön asia, mutta minulle vapaus ja eritoten sananvapaus on tärkeää. Oli kyse sitten chatista tai vaikka nimimerkistä. Onhan se todella junttia huudella ****** koko ajan tai käyttää asiattomia nimimerkkejä, mutta entä sitten? Niin kauan kun ei lakeja rikota, tulisi käyttäjien tekemisiin olla puuttumatta.



Sony, vete a la mierda.
 
Vastaus: PSN-tili disabloitu

Eikö se pitäisi olla jokaisen oma asia millaisena haluaa itsensä netissä esitellä? Jos haluaa olla "motherfckr" niin olkoon.

PSN (tai Live) ei ole mikään suomi24-tyylinen oman itsensä toteuttamiseen soveltuva viemäri, vaan ko. palveluntarjoajan omien sääntöjensä mukaan kontrolloima palvelu. Myös Microsoft harjoittaa oman palvelunsa puolella vastaavanlaista sensurointia epäsopiviksi katsomiensa nimimerkkien osalta. Tähän voisi todeta Homer Simpsonin sanoin: "If you don't like it, go to Russia!" ;)

Sananvapaus on aika paljon muuta, kuin oikeus käyttää kirosanoja tms. alatyylisiä ilmaisuja valitsemassaan verkkopalvelussa.
 
Vastaus: PSN-tili disabloitu

Siis jos kaikki ostetut pelien lisäosat ym. ladattavat pelit katoavat ilman ennakkovaroitusta ja mahdollisuutta niiden siirtoon toiselle tilille, suoraan sanottuna homma on perseestä. :eek:

Millähän tavoin Microsoft toimii tässä tilanteessa? Aikanaan taisi olla jotain juttua joidenkin käyttäjien "hintahtavista" nickeistä mutta en muista miten MS toimi ladattavien ja maksullisten sisältöjen suhteen.

BTW. omana mottonani Xbox Livessä on "munalla päähän". Kananmunalla siis tietenkin. Jos tästä lähtee joskus väärinymmärryksen vuoksi tili kylmäksi ilman ennakkovaroitusta niin lupaan halkaista boksini kirveellä kahtia ja postata siitä videon foorumille. :D
 
Vastaus: PSN-tili disabloitu

Kannattaa vähän miettiä mitä online-tunnuksia valitsee, koska niiden kanssa joutuu sitten elämään. Suomessa joku hassu vitsi voi hihittää, mutta se saakin eri merkityksen ulkomaan elävien keskuudessa. Kai se nyt muutenkin on kiva valita joku nick jolla on henkilökohtaista merkitystä tai edes jotain historiaa.

Tuo "freedom of speech" -ajattelu ei toimi näissä. Esim. Sonylla on täysi oikeus päättää palvelunsa (joka muuten on ilmainen) käyttäjäehdoista. Ja onko se nyt ihme kun tietää mitä sekopäitä netissä pyörii..
 
Vastaus: PSN-tili disabloitu

Toisaalta minusta on ehkä aika ristiriitaista, että itsekin sain lyhyehkön bannin Liveen tuossa jokunen aika sitten, kun joku herrasmies oli lähettänyt kanteen profiilissani olevasta Xbox-pelistä lainatusta sitaatista. Eikö ole melkoinen tuplastandardi rankaista kiroilusta ja samalla sallia se?

Sinänsä ymmärrän ja hyväksyn sananvapauden rajoitteet kyllä hyvinkin.
 
Vastaus: PSN-tili disabloitu

Siis jos kaikki ostetut pelien lisäosat ym. ladattavat pelit katoavat ilman ennakkovaroitusta ja mahdollisuutta niiden siirtoon toiselle tilille, suoraan sanottuna homma on perseestä. :eek:
Ei PSN-tilin sulkeminen tietääkseni tarkoita mitään muuta kuin sitä, että sillä ei enää pääse kirjautumaan PlayStation Networkiin. Jo ladattu/ostettu materiaali toimii kyllä. Tosin jos menee tunnuksensa poistamaan Pleikkariltaan tai konsoli vaihtuu, ei matskuja ilmeisesti voi enää ladata uudelleen (koska PSN-kirjautuminen on estetty).

Sitä en tosin tässä tapauksessa ymmärrä, miksi drunkmotherfckr halusi välttämättä käyttää suljettuun PSN-tunnukseensa liitettyä sähköpostiosoitetta uuden tunnuksensa kanssa. Ilmaisia mailiosoitteita kun saa kädenkäänteessä, ja osa niistä (esim. GMail) on oikeasti jopa todella hyviä ja käytettäviä.

PS. Sananvapaus on mielestäni asia, joka käsitetään harvinaisen usein hyvin väärin. Se ei tarkoita, että saa olla idiootti ja laukoa suustaan/sormistaan ihan mitä haluaa ilman pelkoa seuraamuksista. Sananvapaudellakin on rajoituksensa. Eikä se riko kenenkään oikeutta sananvapauteen, jos vaikkapa KonsoliFIN kieltää Paavi_on_dick-tyyppiset tunnukset. Sama pätee myös näissä kansainvälisten megakorporaatioiden verkkopalvelujen käyttöehdoissa.
 
Vastaus: PSN-tili disabloitu

Ei PSN-tilin sulkeminen tietääkseni tarkoita mitään muuta kuin sitä, että sillä ei enää pääse kirjautumaan PlayStation Networkiin. Jo ladattu/ostettu materiaali toimii kyllä.

7 päivän bannit psn:stä kokeneena voin varmistaa, että kaikki ladatut pelit ja muut jutut toimivat vaikka PSN:stä olisikin bannattu. Ja jos pleikalla on toinen käyttäjätunnus, niin sillähän pystyy pelamaan myös toisella profiililla ostettuja pelejä.
 
Vastaus: PSN-tili disabloitu

Sitä en tosin tässä tapauksessa ymmärrä, miksi drunkmotherfckr halusi välttämättä käyttää suljettuun PSN-tunnukseensa liitettyä sähköpostiosoitetta uuden tunnuksensa kanssa. Ilmaisia mailiosoitteita kun saa kädenkäänteessä, ja osa niistä (esim. GMail) on oikeasti jopa todella hyviä ja käytettäviä.

Tulikin sitten sairastuttua flunssaa uudestaan eli jäi vastaukset lukematta...

No idea oli siinä, että kun en pystynyt enää olemassa olevalla sähköpostiosoitteellani kirjautumaan PSN:ään en pysty myöskään sähköpostiosoitettani vaihtamaan. Oli siis täydellinen patti-tilanne ja näin jälkikäteen ajateltua samalla matti-. Tarkoittaa siis sitä, että PS3:n profiilillani en pääse enää verkkoon. Ajattelin, että jos saisin saman sähköpostiosoitteen käyttöön niin pääsisin omalla profiilillani myös jatkossa verkkoon - no näinhän ei siis tapahtunut. Talletuksia, kavereita jne ei pysty siirtämään toiseen pelitiliin jos siellä on käytössä toinen sähköpostiosoite ja (nyt sen tiedän) alias. Eli sähköopostiosoitteen vaihtaminen ei auta.

btw tuo nimimerkkini tulee Stephen Lynchin laulusta Superhero. Mr. Lynch heittää kommenttia juopuneelle yleisölle. Edelleen ole sitä mieltä, että oli hyvä alias.
 
Vastaus: PSN-tili disabloitu

btw tuo nimimerkkini tulee Stephen Lynchin laulusta Superhero. Mr. Lynch heittää kommenttia juopuneelle yleisölle. Edelleen ole sitä mieltä, että oli hyvä alias.

Kyse ei ole tavallaan siitä mistä nimimerkki on (se on aina mielestäni plussaa, jos nimimerkillä on ainakin käyttäjälle joku muukin tausta kuin viidessä minuutissa keksitty "Make123" tms), vaan miltä se kuulostaa/näyttää netissä yleisesti. Eli varsinkin lontoon kieltä taitaville nimimerkkisi on vähän kuin "juoppo/känninen mutsinn..***".

Sonylle, MS:lle ja muille on helpompi ottaa astetta tiukempi linja näissä kautta linjan, kuin alkaa vääntämään jokaisen yksittäisen käyttäjän kanssa nimimerkin "oikeita" tarkoitusperiä/taustoja. Peli on selvä kaikille, eli tiettyjä sanoja, sanontoja yms ei haluta online-peleihin, VAIKKA sitten osalle mitään negatiivista tai vihamielistä niiden takana ei olisikaan.

Lähisukuun tuli juuri upouusi PS3 ja teroitin jo hyvissä ajoin etukäteen tuon nimimerkin tärkeyttä. Eli monet niistä ovat varattu, eikä kaikkia hassuja ekana mieleen tulleita vitsejä kannata laittaa (pelaajat kuitenkin asteen nuorempia kelle PS3 tuli - eivät malta kaikkea välttämättä ajatella). Mielestäni tätä kannattaisi nuorille enemmän teroittaa, sillä parhaassa tapauksessa samalla nimimerkillä mennään vuosia eteenpäin.
 
Virhe 8002A231

Kellään ollu tätä ongelmaa? Tili on siis jäädytetty/bannattu. Ei ole tullut sähköpostiin mitään infoa syystä. Netissä en pelaa muuta kuin GT5:Sta ja siinäkin aikuisella porukalla jauhetaan mikkien välityksellä. Muu psn-toimintana on pelkästään pelien ostamista storesta. Täytyy kyllä ihmetellä tätä Sonyn touhua, ilmeisesti rahani ei enää firmalle tulevaisuudessa kelpaa. Jos tilejä jäädyttelevät niin koittaisivat edes antaa jotain selitystä.
Onko Sonyllä joku suomalainen puhelintuki johon soittaa?
 
Vastaus: Virhe 8002A231

Lähetä sähköpostia osoitteeseen fi-hotline <ät> nordiskfilm.com. Asiakastuen numero on 0600 - 411 911 (arkisin klo 12-18). Puhelu maksaa 0,79 /min + pvm.

http://www.konsolifin.net/bbs/yleis...-playstation-3-n-huoltoon-lahettamisesta.html

Ongelma saattaa liittyä PSN-tunnukseesi, joka ei ole välttämättä kaikkien mieleen.

Kiitosta infosta.

Tarkoitatko, että joku olisi raportoinut nimestä "Mulkvist"? Jos näin on niin ei hyvää päivää. PSN tunnuksena tuo on ollut minulla käytössä pian kolme vuotta. Netissä (foorumeilla, morpeissa, yms.) olen käyttänyt Mulkvist tunnusta kohta kymmenen vuotta ja ilman ongelmia. No mitäpä minä tänne tuota selitän...V*tuttaa kyllä niin jumalattomasti kun ilman selityksenantoa jäädytetään tunnus. Vielä kun tuossa mokomassa bitti-informaatiossa on kiinni rahaa satoja euroja.

Saapa nähdä mitä kuluttaja-asiamies sanoo tähän mikälil Sonyllä ei ole antaa perusteluja jotka olisivat pätevät tilin jäädyttämiseen.
 
Vastaus: Virhe 8002A231

Tuo oli vain oma arveluni, mutta kaipa syy selviää Nordiskin tuesta. Voi olla pelkkä väärinkäsityskin.
 
Vastaus: Virhe 8002A231

Onko joku joskus saanut yhteyttä tuonne asiakastukeen? Olen tässä soittanut putkeen kohta 2,5h eikä edes automaatti ole vastannut mitään. V-käyrä on samassa nousussa kuin valtion velkamme.
 
Vastaus: Virhe 8002A231

Onko joku joskus saanut yhteyttä tuonne asiakastukeen?
En ole soittanut sinne, mutta sain kyllä Nordisk Filmiltä sähköpostia viimeksi tänään aamulla. Eli kyllä siellä ihmisiä on paikalla.

PS. Yhdistin ketjusi tähän aiempaan ketjuun, jossa eräällä toisella käyttäjällä oli tili suljettu nimenomaan pelkän nimimerkin perusteella ja ilman ennakkovaroituksia.
 
Vastaus: Virhe 8002A231

En ole soittanut sinne, mutta sain kyllä Nordisk Filmiltä sähköpostia viimeksi tänään aamulla. Eli kyllä siellä ihmisiä on paikalla.

PS. Yhdistin ketjusi tähän aiempaan ketjuun, jossa eräällä toisella käyttäjällä oli tili suljettu nimenomaan pelkän nimimerkin perusteella ja ilman ennakkovaroituksia.

kuinka kauan sait odottoo vastausta? Laitoin eilen illalla tonne vistiä asian tiimoilta eikä ole tullut vastausta.

Täytyy kyllä todeta, että ei nämä paljon ole Sonyllä miettinyt miten näitä hommia hoidetaan järkevästi. Tuosta vaan tempastaan tili jäihin ja siinä se. Ei jumalauta edes sähköpostiin vaivauduta lähettämään ilmoitusta asiasta. Jos tässä nyt todellakin on kysy vaikkapa tuosta aliaksesta, niin eikö siitä voi ilmoittaa ja pyytää vaihtamaan? Vaikka heillä onkin paljon oikeuksia psn-tilien yms. valvontaan, hallinnointiin, etc. niin kyllä joku syy ja perustelu tulisi antaa ja sitä myöten antaa seikat jotka täytyy muuttaa/muuttua jotta tilin käyttö voi jatkua.

Itselläni on tosiaan tässä yhdessä tilissä arviolta 300euron edestä ostettua materiaalia PSN-kaupasta, sekä itselle se kaikkein tärkein eli GT5 pelitallennus. Pyöritän pelissä viikottain ajettavaa sarjaa ja kohtuu "tosimielellä" ajan kyseistä peliä ja nimenomaan tuota meidän sarjaa. Ai että kun voin jo tuntea orastavan fiilikseni jos tämä päättyy pahimpaan skenarioon, eli etten saisi tiliäni takaisin. Se on varmaa jo tässä vaiheessa, että GT5:sta en jatka metriäkään jos tallennus menee. Siirryn välittömästi iRacingin puolelle.
 
Ylös Bottom