Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Roary
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

Joo, on kyllä niin paljon hyvältä vaikuttavia leffoja, ettei tiedä mitä sieltä nyt käy katsomassa. Ympyröin R&A-lehdestä jo sellaiset 15 elokuvaa, ja uudessa listassa on vieläkin lisää.

Poistin kuitenkin Aasia-kauhut, joiden epäilen olevan varmimpia pettäjiä, ja lista näyttää tältä:

A Scanner Darkly
Awesome; I fuckin' shot that!
Babel
Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
Great Yokai War
Little miss sunshine
Naapurini Totoro
Pan's Labyrinth
The Science of sleep
Sympathy for lady vengeance
The Three Burials of Melquiades Estrada
Three times
Tideland
 
Vastaus: Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

Nämä kiinnostaisivat:

Babel
A Scanner Darkly
12:08 East of Bucharest
Grizzly Man
Hetki lyö
Sympathy for Lady Vengeance
Colour me Kubrick
Pan's Labyrinth
Tideland
Naapurini Totoro
Dave Chapelle's Block Party
Little Miss Sunshine
Borat: Cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakstan
Science of sleep

Mutta koska maailma on julma paikka ja kirjoitukset iskevät nätisti samaan aikaan R&A:n kanssa, tulee luultavasti tsekattua vain välttämättömimmät. Tässä tapauksessa jumalaisen Chan-wook Parkin Sympathy for Lady Vengeance, aivan loistavan nerokkaan Boratin seikkailuja ja pakollinen Miyazaki, eli Naapurini Totoro. Ensi vuonna keskityn kokonaisvaltaisesti R&A:han.
 
Vastaus: Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

Kylläpä piti karsia listaa muitten menojen takia, mutta näihin on nyt setit varattu:
  • Alejandro González Iñárritu: Babel (Meksiko, 2005)
  • Guillermo Del Toro: Pan's Labyrinth (Espanja, 2006)
  • Terry Gilliam: Tideland (USA, 2004)
  • Michel Gondry: The Science of Sleep (Ranska, 2006)
  • Christian Volckman: Renaissance (Ranska, 2006)
Nämä, jos tulevat viimeisen viikonlopun aikana uusintanäytöksiin:
  • Richard Linklater: A Scanner Darkly (USA, 2006)
  • Chan-wook Park: Sympathy for Lady Vengeance (Etelä-Korea, USA, 2005)
  • Fabián Bielinsky: Aura (Argentiina, 2005)
www.lippupiste.fi:n systeemi oli muuten ihan tolkuttoman paska! :mad:
Jos netistä ois varannut, joka leffan päälle olis tullut 4,50e toimituskulut. En ainakaan
hokannut, miten tilaukset olis voinut yhdistää. Piti puol tuntia kuunnella verkkovarattu
ääntä ja koittaa soittaa uudelleen, ennenkuin pääsi puhelinpalveluun läpi..
 
Vastaus: Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

Eivätkö ihmiset ole käyneet festareilla vai eikö täällä vain jakseta kirjoitella runoja. Oma viikonlopun saldo on 13 leffaa, joista tulenee arviot hieman myöhemmin. Seuraava satsi varmaankin ensi vloppuna. Tässä jotain sanaista jokaisesta:

Yllättäjät:

- Art School Confidential (4--4½/5)

"Taide-elokuva", joka on täynnä mustaa ja hieman tavallisempaakin huumoria. Omituisia nuoria, rakkaustarinaa, murhamysteeria, abstraktia taidetta ja hyviä näyttelijöitä. Artia katsoi virne naamalla lähes koko kestonsa ajan.

- Free Jimmy (3-3½/5)

Luultavammin 3½. Norjalainen animaatio, joka pisti silmään Simon Peggin (Shaun of the Dead) läsnäolon takia. Hulvaton tarina, jonka huumori on mustaa, eikä rivouksia tai verellä läträämistä peitellä. Sisällöltään/huumoriltaan tosin hieman epätasainen, mutta parhaimmillaan vatsalihakset reväyttävä kokemus; lappalainen mafia, 'nuff said.

- Three Burials of Melquiades Estrada (3½/5)

Viikonlopun viimeinen elokuva oli oikea piristäjä. Tommy Lee Jonesin esikoisohjaus on hulvaton mustaakin mustemman huumorin ryydittämä "western" kahdesta miehestä ja ruumiista. Naurahduksia tulee tasaisin väliajoin, ja useampi repeäminenkin mahtuu joukkoon. Espanjaksi puhuttujen osuuksien tekstittämättömyys haittasi hieman tärkeimpien nyanssien suhteen.

Pettymykset:

- Takeshis' (1½/5)

Beat ei ole kovinkaan tuttu allekirjoittaneelle, mikä osaltaan vaikuttanee tämän kokoelma-elokuvan huonouteen. Aivan liiallista toistoa ja kierrätystä vitseissä ja tapahtumissa, vaikka muutama napakymppi joukkoon mahtuukin. Melkoinen osa yleisöstä ulvoi tosin naurusta, joten olen varmaan vain poikkeus.

- Re-Cycle (1½/5)

Myönnettäköön, etten tältä kyllä odottanutkaan oikein mitään. Synopsis vain kuulosti hyvältä ja mahdollisti hienot fantasiamaisemat. Lopputuloksena on ripaus perinteistä kauhua, desibeli-kauhuttelua, ylipitkää jargonia, tylsiä tapahtuma, Silent Hill -plagiointia ja aivan liiallinen kesto.

Muut:

- Totoro (5/5)

Ensimmäistä kertaa näin, ja aivan mahtava elokuva kyseessä. Lapsuutta ei juuri paremmin voisi kuvastaa, ja niin lapset kuin itse Totoro ovat suloisia - aivan kuten koko elokuvakin. Firefliesin kera näkemistäni Ghibleistä paras.

- Renaissance (3/5)

Festien toinen rotoskoopattu leffa, jonka visuaalinen anti on poikaa. Siihen se pitkälti jääkin, sillä vaikka tarina ihan mielenkiintoinen onkin, ei se ole tarpeeksi erilainen poiketakseen joukosta. Myös ääninäyttely on hieman kankeaa, eikä sovi kaikkien hahmojen suuhun.

- Valkoinen kaupunki (2½/5)

Menin vaihtamaan Hostin tilalle viime tingassa, mikä oli luultavammin virhe. Toivottavasti Host näkyy vielä ensi vloppuna. Louhimäen uusin on leikelty Irtiottoja-sarjasta, ja esikuvat on otettu Scorsesen Taksikuskista - pinnallisesti. Sellaista tasaisen kevyttä työtä muutaminen valopilkahduksineen, mutta elokuvaa ei osata lopettaa ajoissa.

- Reincarnation (1½/5)


Shimizun (Ju-On) uusin nähtiin festeillä ilman tekstityksiä, ja tästä voisi kirjoittaa ehkä myöhemmin hieman pidemmitenkin. Varsinaista arvostelua ei ole järkevää tehdä, kun nyanssit jäi selviämättä. Idea selvisi tosin ihan kuvallisen annin voimin. Sitä samaa vanhaa, mitä japsikauhuissa on nähty ennenkin, mitä nyt pitkätukkainen tyttö on tällä kertaa nukke. Tunnelmaa ei saada oikein missään vaiheessa luotua kunnolla.

- Scanner Darkly (3½/5)


Linklaterin rotoskooppaus on elokuva vainoharhaisuudesta ja mieltä laajentavasta dialogista. Ei aivan niin helmeä kuin odotin, ja osin teksittämättömyys haittasi kahden runoilijamme (Downey ja Harrelson) puheita. Visuaalisesti hulppea ja elokuvaan sopiva meininki, joskin elokuvan pääpaino on tasokkaassa ja hauskassa dialogissa. Joskaan ei aivan Rakkautta ennen aamunkoittoa/-laskua tasoa.

- Chappelle's Block Party (4/5)

Unohda Show't ja stand-upit. Block Party on sitä mitä lupaa, höystettynä sopivalla annoksella huumoria. Jos mm. Fugees, Mos Def, Roots tai Kanye West iskevät, on tämä pakollista nähtävää. Loistavaa settiä musiikillisesti, ja Rauskia lainatakseni: "Hitsi miten kliffaa musaa, tekis mieli vähän joraa." Tosin ovat ne vitsitkin tappohauskia.

- State of Fear (2½-3/5)

Perun terrorismista kertova dokkari ei loppupeleissä tarjoa mitään "uutta", vaan käyty oli ainakin allekirjoittaneelle ihan sitä perinteistä eteläamerikkalaista menoa - joskin koskettavaa sellaista ajoittain. Karismaattista johtajaa, terroriorganisaatiota, siviiliuhreja, kukistus ja diktatuuri.. seuraava banaanivaltio, kiitos.

- Muiden elämä (3½/5)

DDR ja stasi, rakkaustarina ja pelko. Päästasin hieman epämääräinen (/-realistinen) hahmokehitys tuntui väkisin väännetyltä, eikä sille annettu pohjaa. Tätä mietinkin sitten pitkään elokuvan keson ajan. Loppujen lopuksi kuitenkin varsin hyvin tehty poliittinen jännäri.

-----------

Perhanan opiskelut tekevät mahdottomaksi suurimman osan mielenkiintoisten elokuvien näkemisen. Mm. Babel, WTC, Pan's Labyrinth, Tideland ja moni moni muu menee ohi, mutta toivottavasti edes jotain mielenkiintoista löytyy vielä ensi vlopullekin.

Ja varmaan monille jo selvää, mutta Aki Kaurismäki sai vuoden ohjaaja palkinnon ja Ilkka Matila vuoden tuottaja palkinnon.
 
Vastaus: Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

Vähän on ollut säätöä lippujen kanssa. Olen pari viikkoa odotellut tietoa lipuistani (jotka siis saan töiden kautta), ja vasta tänään tuli tieto, että voin hakea ne. Eli ikävästä missasin nyt ensimmäiset isommat leffat.
 
Vastaus: Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

Tuli tässä viikonlopun aikana käytyä tapittamassa kolme elokuvaa, eli Takeshis', A Scanner Darkly ja Three Burials of Melquiades Estrada.

Näistä Takeshis's oli allekirjoittanelle taattu elämys, koska ko. ohjaaja on ollut yksi tärkeitä vaikuttajia elämässäni. Paikoin epätasainen elokuva, mutta hauska kuin mikä, ainakin jos lakoninen Kitano-huumori kelpaa katsojalle.

A Scanner Darkly oli mielenkiintoinen elämys, vaikka siinä kakkosnelospalkkiin verrattavissa oleva Keanu Reeves yksi pääosanesittäjistä onkin. Waking Lifessa koettu piirrostyyli toimi hyvin ja oli tärkeä visuaalinen erottaja. Philip K. Dickiä on vaikea sovittaa elokuvaksi, mutta salaliittoteoriat ja vainoharhat soveltuivat ruudulle tällä kertaa hieman Total Recallia ja Minority Reportia paremmin.

Tommy Lee Jonesin Three Burials oli sekin mainio elokuva ja lunasti rauhallisella kerronnallaan siihe kerrotut odotukset. Tommy Lee on kuitenkin erinomainen näyttelijä, joka ei valitettavasti ole saanut tarpeeksi arvolleen sopivia rooleja. Mutta hyvä elokuva kaikin puolin.

Jokainen näistä kolmesta tulee varmaan ostettua dvd:lle ennemmin tai myöhemmin. Ensi viikonloppuna varmaan pitää vielä painella muutamaan uusintanäytökseen, jos aika ja elokuvavalinnat antavat myöten.

- Esa
 
Vastaus: Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

No niin, sain sentään loppuviikon liput. Todellakin ärsyttää, että missasin nyt Babelin, Totoron, Scanner Darklyn, Little miss sunshinen ja Beastie Boysin (DVD:llä sitten), mutta sentään eniten odottamani Pan's Labyrinthin pääsen vilkuilemaan. Meni kyllä Lady Vengeancen kanssa päällekkäin, mutta senhän saakin jo DVD:lle, joten ei ole vaikea valita. Huomenna The Great Yokai War, jota kohtaan ei pahemmin odotuksia ole, mutta onhan se Miikeä. Ylihuomenna Three Burials of... ja Tideland.

Tänään kuitenkin kävin katsomassa Boratin. Jos pitää Boratin pätkistä Ali G:ssä, niin Borat-elokuva toimii varmasti. Se on sitä samaa, mutta hieman enemmän. Borat kiertää ympäri Amerikkaa, ja osoittaa miten järjettömiä ihmisiä maassa voi olla. Totta kai päälle heitetään vielä Boratin törkeyksiä, jotka ihmiset yrittävät ottaa mahdollisimman kohteliaasti, etteivät loukkaa ulkomaan vierasta. Yllättävää oli, miten hyvin leffa pysyi kasassa. Pelkäsin hieman ylipitkää Borat-jaksoa, mutta kaikki toimi ympärille rakennetun typerän juonen avulla yllättävän hyvin, eikä ajan kulua huomannut. Borat oli lopulta jopa positiivinen yllätys, vaikka kovasti pätkää odotinkin.
 
Vastaus: Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

Perjantain saldo jäi _vain_ neljään, kun Chai-laihin ei saanut lippua:

Tristram Shandy (2/5)


Jatkaa kirjan mukana epälineaarista kerrontaansa poukkoillen siellä täällä. Tämä ei tuota ongelmia, mutta kun elokuva ei vain ole hauska kuin satunnaisesti. Valehtelematta voisi sanoa, että parhaimmat naurut irtoaa vasta lopputekstien aikana.

Time (4/5)


Kim Ki-dukin uusin ohjaustyö on erinomainen ihmissuhdetarina pariskunnasta, jonka kauniimpi osapuoli tekee kauneusleikkauksen kertomatta siitä kumppanilleen. Kauneusihanteet joutuvat tällä kertaa ohjaajan kohteiksi, ja homma hoituukin hienosti.

Glamorous Life of Sachiko Hanai (-)

Päivän pehmopornovalinta osui tähän. Prostitoitu saa luodin ohtaansa, saa superälyn ja George W. Bushin kloonatun sormen.. jep. Kylläpä tuon aikana sai ainakin nauraa, ja parempi juoni tässä oli kuin normipornoleffoissa. Olin myös havaitsevinani sieltä siemennesteiden ja nenäliinojen seasta ehkä hieman yhteiskunnallista kannanottoakin - ehkä.

Sheitan (2/5)

Kauhukomediana oikeastaan aivan surkea tekele, mutta lisätähti tulee puhtaasti Vincent Casselin loistavasta hahmosta. Kyllä yleisö nauroi, minä mukaan lukien, ja pelkästään tämän hahmon takia elokuva kannattaa katsoa ainakin kerran. Etenkin jos on Cassel-fani. Muuten tosiaankin aika surkea tekele.
 
Vastaus: Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

Viikko takana. Sunnuntaina vielä Three Timesin lisänäytökseen, ja festarit on ohi.

The Great Yokai War

Täysin ohjaajansa takia valittu elokuva, joka alitti jopa alhaiset odotukset. Ensimmäiset puoli tuntia on ihan hauskaa katsottavaa, kun elokuva esittelee mielikuvituksellisia taruhahmojaan, ja liikkuu hyvää tahtia. Mutta sitten se jääkin täysin paikoilleen. Viimeisen puolentoista tunnin aikana ei oikeasti taida tapahtua mitään juonta kuljettavaa. Pääosassa olevan pojan näytteleminen alkaa ärsyttää, ja yksi elokuvan hahmoista on niin raivostuttava, ettei sitä kestä katsoa. Pari hyvää Miike-hetkeä (härkä-ihmis-sikiö :) ), mutta siihen se jääkin.

The Three Burials of Melquiades Estrada

Tommy Lee Jonesin hieno elokuva, jonka rauhallinen eteneminen ja musta huumori toimii erinomaisesti. Käsikirjoitus esittelee hahmot Arriagan tyyliin sekoittelemalla tapahtunutta ja nykyhetkeä, mutta tarinan käynnistyessä episodimaisuus on enemmän näennäistä. Näin se toimiikin todella hyvin, ja vaikka Tommy Lee Jonesin hahmon ja itse Estradan suhde jäikin hieman pimentoon tekstityksen puutteen takia, onnistui elokuva olemaan koskettavakin.

Tideland

Festareiden pettymys. Visuaalisesti taattua Gilliamia, mutta tarina jää polkemaan paikoilleen noin tunnin jälkeen. Kyllä tämän mielellään katsoi ihan visuaalisuuden ja pääosaa esittävän Jodelle Ferlandin loistavan suorituksen takia, mutta itse tarina ei vaan toiminut.

Pan's Labyrinth

Odotukset olivat luvattoman korkealla tätä kohtaan, joten luonnollisesti ne eivät aivan täyttyneet. Panin labyrintti on kuitenkin aikamoista silmäkarkkia, ja Del Toron mielikuvitus on upeaa katseltavaa. Itse fantasiaa elokuvassa on kuitenkin vähemmän kuin ennakkomainokset antavat olettaa. Fantasia on kyllä koko ajan läsnä, mutta leffa keskittyy kuitenkin enemmän ihmisiin ja heidän väliseen draamaan. Vaikka mielelläni olisin nähnyt enemmänkin ohjaajan pään syövereistä tulleita olentoja, oli tämä ratkaisu lopulta hyvin toimiva, sillä nyt fantasia tuntuu vielä fantastisemmalta. Loppu saattaa jakaa mielipiteitä, mutta omasta mielestäni se oli täydellinen.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

Lauantainsaldo neljä. Huomenna vielä Bothersome Man, Host, Three Times ja jos kerkeän, niin Taxidermia. Sitten on festarit minun osaltani ohitse.

Nana (2/5)

Hiff:in sivuilta:
Nana perustuu Ai Yazawan suosittuun vuonna 1999 alkaneeseen shojo-mangaan eli nuorille naisille suunnattuun sarjakuvaan.

En varsinaisesti kohdeyleisöön lukeudu, mut tulipahan tämäkin käytyä katsomassa. Varmaan pitkälti johtuu myös tuosta, kun Nana ei oikein missään vaiheessa vienyt mukanaan. Ei se nyt huono ole, mutta perinteistä teini-ihmissuhteilua kaikinpuolin.

Way I Spent the End of the World (3/5)

Kevyen komediallinen tarina pienestä pojasta ja hänen isosiskostaan Romaniassa Ceasescun aikana. Ihmissuhteilua ja kapinaa isosiskon toimesta, suloista "vastarintaa" pikkuveljen toimesta. Varsin kevyt välipala nautittavaksi..

In Bed (2½/5)

Brasilian Before Sunrise/Sunsetiksi hehkutettu elokuva, joka ei kyllä pääse lähellekään kyseisiä mestariteoksia (lähes kaikki mikä tekee Beforeista hienoja, on In Bedissä unohdettu - tärkeimpänä rauhallinen kamera). Kiihkeän seksin jälkeen pariskunta jää puhumaan niitä näitä, harrastaa lisää seksiä, puhuvat, seksiä ja puhuvat. Muutama onnistunut keskustelu, mutta päähuomion tuntuvat vievän päänäyttelijän nännit.

Sympathty for Lady Vengeance (5/5)

Jälleen mestariteosta Chan-woo Parkilta. Kuvallinen anti on jumalaista, tarina hieno, ajoittainen huumori toimivaa ja kaikki toimii niin kuin pitää. Valitettavasti oli näytillä täysvärillinen versio, joskin toimi myös silleen. Mainitsinko jo jumalaisen kuvallisen annin?
 
Vastaus: Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

Festareiden viimeinen päivä toi tullessaan:

12:08 East of Bucharest (2½/5)


Bothersome Man oli loppuunmyyty, joten tämä tilalle. Alkuun ei vakuttanut järin houkuttelevalta, kun leffaa johdateltiin kohti studiokeskustelua. Itse studiokeskustelu olikin sitten taltioitu hienolla huumorilla ja näyttelyllä. Alku kuitenkin rokottaa pisteitä liiaksi, eikä elokuva kokonaisuudessaankaan mitään päätä huimaava ole. Hyvää viihdettä loppunsa ansiosta kuitenkin.

Host (2/5)

Hieman erilainen kuin odotin. Odotin kunnon efektileffaa useilla monsuilla, mut kyseessä olikin hieman rauhallisempi efektileffa yhdellä monsulla. Jokusia hauskoja kohtauksia, mutta muuten vähän liian pitkitetty ja aivan turhan rauhallinen(=elokuvassa ei myöskään tapahtunut mitään) eteneminen tarinan kohdalla.

Three Times (-)


Tämän arvosanaa haluan vielä hauduttaa (joskaan nuo muutkaan ei aivan absoluutteja ole). Rauhallinen tarina kolmelta eri vuosikymmeneltä. Jäi hieman pimentoon liitokset toisiinsa, joita ei kylläkään varmaan edes ollut tarkoitettu ihan yhtenäisiksi. Ensimmäinen oli kolmikosta paras, ja kyllä tämä 3+ kamaa ainakin on.
 
Vastaus: Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit

Three Times
Kolme rauhallisesti liikkuvaa tarinaa, joista ensimmäinen oli ylivoimaisesti paras, ja sen takia kaksi jälkimmäistä jäivätkin vähän pettymyksiksi. Toisen osan mykkäelokuvatyyli oli hyvin toteutettu. Tarina eteni musiikin ja tekstin avulla, ja tunnelmaltaan toinen osa oli ehkä onnistunein. En vaan oikein saanut otetta itse tarinaan tai sen tarkoitukseen, ja loppua kohden pätkä kävi vähän tylsäksi. Kolmas tarina oli paikoin hieman junnaava, mutta lopussa sekin sai tarkoituksensa. Kokonaisuutena Three Times jäi ehkä vähän vaisuksi. Teemallisesti en löytänyt tarinoiden yhteyttä, vaikka kahdesta ensimmäisestä sellaisen voikin löytää, ja ensimmäisen osan jälkeen kaksi muuta eivät vaan toimi niin hyvin.
 
Ylös Bottom