Reality

  • Viestiketjun aloittaja Jussi U. Pellonpää
  • Aloituspäivämäärä
J

Jussi U. Pellonpää

Guest
REALITY.jpg

Elokuva

Nuoren Reality Winnerin (Sydney Sweeney) maailma muuttuu kerrasta kesäkuussa 2017, kun FBI:n agentit Garrick (Josh Hamilton) ja Taylor (Marchánt Davis) koputtavat ovelle. Virkakavalta syyttää tiedusteluasiantuntijana toimivaa naista vakoilusta, mutta totuus vuodon takana on tyystin erilainen kuin kukaan olisi uskonut.

Tiesin, että se on salaisuus, mutta tiesin myös, että Amerikkalaisten tulee tietää totuus”. - Reality Leigh Winner.

Tina Satterin ohjaama ja kirjoittama Reality pohjaa hänen tähdittämäänsä Is This a Room -näytelmään taustanaan todelliset tapahtumat ja FBI:n kuulustelupöytäkirjat. Satter yhdistelee kokonaisuuteen nauhoituksia ja kuvamateriaalia kekseliään dokumentaarisella tavalla ja tulee samalla paljastaneeksi Yhdysvaltain oikeuskäytännön pohjattomat resurssit sekä tapahtumaketjun todelliset taustat. Neljän vuoden tuomion vakoilusta saaneen Winnerin vuotamat asiakirjat paljastivat lopulta Venäjän osallisuuden vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

Näyttelijäntyö on Realityssa erinomaista, Marchánt Davisin ja Josh Hamiltonin FBI-agentit täysin uskottavia proseduureineen, mutta absurdin humoristisiakin piirteitä saavan kertomuksen dynamo on Sydney Sweeneyn esittämä päähenkilö Reality Winner, jonka hahmossa kiteytyy koko tilanteen käsittämättömyys.

Yhteenveto

Rakenteeltaan piristävän erilainen Reality on tiukaksi sidottu paketti maailmasta, jossa oikean asian tekeminen voi johtaa rangaistukseen. Elokuvan nimen voi myös ymmärtää haluamallaan tavalla.

Lue sivustolla...
 
Ylös Bottom