Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Remedyn ja Housemarquen johtoporrasta kuullaan Yle Puheen haastattelussa

Tarja_pk

Toimitus
Juuso Pekkisen vieraana Yle Puhe -kanavalla oli kaksi Suomen pelialan isoa tekijää.

Sekä Remedy että Housemarque, kaksi suomalaisen peliteollisuuden merkittävimmistä studioista, täyttävät tänä vuonna komeat 25 vuotta. Suomen peliteollisuuden lasketaan saaneen alkunsa kyseisten pelistudioiden perustamisesta vuonna 1995. Toimittaja Pekkinen jututti Remedyn teknologiajohtajaa Markus Mäkeä ja Housemarquen toimitusjohtajaa Ilari Kuittista.

Remedyn nimekkäimpiin peleihin kuuluvat Alan Wake, Max Payne sekä Control. Housemarque puolestaan on tunnettu Stardust-ammuntapelisarjasta, Dead Nationista ja Nex Machinasta.

Vajaan tunnin mittaisen jakson "Pienempiä ja suurempia pelejä - pelistudiot Remedy ja Housemarque täyttävät 25 vuotta" voi kuunnella YLE Areena Audiosta.

► The Finnish Game Awards -etägaala juhlistaa 25-vuotiasta Suomen pelialaa

1283540876_500x_outlander2.jpg









Lue juttu sivustolla...
 
Minä kun tykkään aina ajoittaa syömiseni Ylen tai jopa (huh huh) Maikkarin uutisille, niin aina joskus suomalaisia pelifirmojen edustajia haastatellaan niissä jonkun merkittävän asian takia. Taisipa tässä jokin aika sitten olla joku heistä Ylen aamu-teeveessäkin, jota katson aina kun on nälkä. Mutta tuo on selvästi pidempi veto, jossa ajassa ehtii jo mennä vähän syvemmällekin. Siis kiitos Tarja vinkistä!
 
Ylös Bottom