Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Rocksmith

pallovaras

New Member
Lajityyppi: Musiikkipelit
Julkaisu: 14.9.2012 (EU), 18.10.2011 (US)
Alustat: PlayStation 3 ja Xbox 360
Julkaisija: Ubisoft
Kehittäjä: Ubisoft San Francisco
Moninpeli: 2 pelaajaa samalla koneella, vaatii kaksi kitaraa ja kaksi Real Tone-kaapelia

Biisilista:
House of the Rising Sun The Animals 1964
When I'm with You Best Coast 2010
I Got Mine The Black Keys 2008
Next Girl The Black Keys 2010
Song 2 Blur 1997
Step Out of the Car The Boxer Rebellion 2011
Sunshine of Your Love Cream 1967
We Share the Same Skies The Cribs 2009
Boys Don't Cry The Cure 1979
I Want Some More Dan Auerbach 2009
Rebel Rebel David Bowie 1974
I Can't Hear You The Dead Weather 2010
Run Back to Your Side Eric Clapton 2010
Take Me Out Franz Ferdinand 2004
Do You Remember The Horrors 2009
I Miss You Incubus 1999
Slow Hands[8] Interpol 2004
Angela Jarvis Cocker 2009
Well OK Honey Jenny O 2010
Use Somebody Kings of Leon 2008
Are You Gonna Go My Way Lenny Kravitz 1993
Surf Hell Little Barrie 2011
Sweet Home Alabama Lynyrd Skynyrd 1974
Unnatural Selection Muse 2009
Plug In Baby Muse 2001
In Bloom Nirvana 1991
Breed Nirvana 1991
Where is My Mind? Pixies 1988
Go With the Flow Queens of the Stone Age 2002
High and Dry Radiohead 1995
California Brain RapScallions 2011
Number Thirteen Red Fang 2011
Higher Ground Red Hot Chilli Peppers 1989
(I Can't Get No) Satisfaction[9] The Rolling Stones 1965
The Spider and the Fly The Rolling Stones 1965
Play with Fire The Rolling Stones 1965
Gobbledigook Sigur Rós 2008
Panic Switch Silversun Pickups 2009
Outshined Soundgarden 1991
Me and the Bean Spoon 2001
Between the Lines Stone Temple Pilots 2010
Vasoline Stone Temple Pilots 1994
Under Cover of Darkness The Strokes 2011
Mean Bitch Taddy Porter 2010
A More Perfect Union Titus Andronicus 2010
Good Enough Tom Petty and the Heartbreakers 2010
Slither Velvet Revolver 2004
Burnished White Denim 2011
Icky Thump The White Stripes 2007
Islands The xx 2009
Chimney The Yellow Moon Band 2009

Yleistä
Rocksmith on musiikkipeli jota pelataan/soitetaan tavallisella sähkökitaralla. Pelin mukana tulee Real Tone-kaapeli jolla kitara liitetään konsolin USB-porttiin. Peliä myydään myös pakettina yhdessä Epiphone Les Paul Junior-kitaran kera. Pelin valikoissa liikutaan kuitenkin padilla, eli se on pidettävä käden ulottuvilla koko ajan.

Pelin uratila on jaettu osioihin joissa kussakin ensin harjoitellaan soittamaan muutama kappale erikseen. Kun kaikki on soitettu hyväksytysti läpi, päästään keikalle, jossa äsken harjoitellut kappaleet soitetaan putkeen. Jos keikka menee riittävän hyvin niin saadaan soittaa encore. Jos encore menee vielä hyvin, soitetaan vielä toinen encore. Encoret voivat olla biisejä joita ei uran aikana ole soitettu kertaakaan.

Uratilan lisäksi mukana on tekniikkahaasteita joissa soitetaan lyhyt pätkä keskittyen yhteen tiettyyn soittotekniikkaan (mm. slide, hammer on, palm mute, voimasoinnut).

Osittain tekniikkahaasteita soittamalla ja osittain uratilaa pelaamalla aukeaa Guitarcade-minipelejä. Yksinkertaisimmassa minipelissä ammutaan ankkoja soittamalla nuotteja tuhdimman E-kielen oikean nauhan kohdalta (tässä pelissä huomaa helposti jos kitaran intonaatio ei ole kohdillaan). Lisäksi mukana on esim. baseball-lyöntejä kieltä bendaamalla ja Dr. Mario-klooni jossa palikoita liikutetaan slidellä.

Mukana on myös Amp Mode, jonne aukeaa pelin edetessä virtuaalisia vahvistimia, kaiuttimia ja pedaaleita. Näistä voi kasata mieleisiään kokoonpanoja joita voi soitella vapaasti ja asettaa pikavalinnaksi myös biiseissä soitettavaksi (valitaan padin napeista biisin aikana).

Rocksmithin Euroopan julkaisu viivästyi koska Rocksmith-niminen englantilaisorkesteri jätti vastalauseen Ubisoftin tavaramerkkihakemuksesta. PS3-version voi importata, mutta kannattaa huomioida että Suomen PSN Storeen tuleva DLC ei mitä todennäköisimmin toimi US-levyn kanssa. Xbox 360-versio on aluelukittu.

Harjoittelusta
Rocksmithin haastavuus riippuu tietysti paljolti siitä kuinka hyvin osaa soittaa kitaraa. Itse en ole kitaraa aktiivisesti soittanut, mutta muutamat perussoinnut onnistuvat ja tabulatuurien kanssa harjoittelu on tuttua. Tältä tasolta peliin pääsee melko helposti mukaan, mutta haastetta todella löytyy jos pyrkii soittamaan biisien 100%-versiot kunnialla läpi. Pelin soittonäkymässä oleva otelauta kannattaa kääntää asetuksista ylösalaisin jos on tottunut soittamaan tabulatuureista.

Pelissä on dynaaminen vaikeustaso. Biisit on jaettu osiin (intro, säkeistöt, kertosäe, soolot), ja mitä paremmin eri osia soittaa, sitä enemmän niihin tulee yksityiskohtia. Vaikeustason voi käydä nollaamassa ja palauttamassa taas takaisin saavutettuun tasoon asetuksista. Yksittäisen kappaleen eri osia voi harjoitella Riff Repeater-tilassa, jossa haluttua kohtaa (esim. 1. säkeistö) toistetaan joko vapaasti omaan tahtiin, vaikeustasoa nostaen (Leveler-tila) tai omasta lähtötasosta nopeutta nostaen kohti täyttä tempoa. Etenkin Leveler-harjoittelutila tuntui itselleni toimivalta. Olisin kuitenkin kaivannut vielä staattista tabulatuurinäkymää jonka avulla lyhyempiäkin kohtia (esim. siirtymiä) olisi voinut harjoitella omaan tahtiin.
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Itse odotan tätä suurella mielenkiinnolla. Olen soittanut kitaraa reilut viisi vuotta ja jos voisin todella oppia videopelin avulla jotain uutta, olisi se mahtavaa. Olen kuitenkin hieman skeptinen toimivuuden suhteen, mutta tahdon ehdottomasti päästä testaamaan. En välttämättä hanki täyteen hintaan julkaisusta, mutta varmasti jossain vaiheessa.

Ovat kyllä halvimman mahdollisen Epipuhelimen tuohon lykänneet mukaan... Taitaa saada noin samaan hintaan erikseen tuon skeban ja pelin. Hienosti ovat pelin kansikuvaan hieman kalliimman Standard-mallin halunneet, muttevat viitsi mukaan laittaa niin "kallista" (n. 300 €) vehjettä.
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Hieman mutuilua toimivuudesta:
Yksittäisten nuottien tunnistus tuntuu olevan melko tarkkaa, joskin ajoituksessa on hieman lagivaraa, eli ei tarvitse ihan tahdissa soittaa. Sointujen tunnistus onkin sitten varsin armollinen. Kaikkien kielten ei tarvitse soida puhtaasti, mikä saattaa aloittelijalle olla ihan palkitsevaa, mutta kokeneemmalle soittajalle ei ehkä tarjoa tarpeeksi tarkkuutta vakavampaa harjoittelua ajatellen. Itse en esimerkiksi osaa soittaa barre-sointuja puhtaasti (riittävän nopeasti ainakaan), mutta silti peli antoi kultamitalin kyseisestä tekniikkahaasteesta muutaman yrityksen jälkeen kun soitin soinnut vähän sinnepäin.
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Tuli mieleen, että toivottavasti tuossa euroversiossa on ylimääräisiä biisejä siitä hyvästä, että kestää noin kauan saada tuo versio. Olisi ihan reilua eikä maksaisi Ubille paljon.
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Tuli mieleen, että toivottavasti tuossa euroversiossa on ylimääräisiä biisejä siitä hyvästä, että kestää noin kauan saada tuo versio. Olisi ihan reilua eikä maksaisi Ubille paljon.

Tuskin tulee. Muutenkin tuo biisi tarjonta on aika kamala. Missä on esim.
Metallica, AC/DC, Gunnarit, Black Sabbath jne...
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Tuskin tulee. Muutenkin tuo biisi tarjonta on aika kamala. Missä on esim.
Metallica, AC/DC, Gunnarit, Black Sabbath jne...

Joo itseenikään ei tuo lista juuri iske. Ainoat artistit jotka iskevät ovat Blur, Nirvana, Lynyrd Skynyrd ja Eric Clapton. Todennäköisesti nuo mainitsemiesi bändien biisit on jätetty maksulliseksi DLC:ksi. Olisi ihan loogista, mutta ärsyttävää kyllä tietysti.
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Viime viikolla Pohjois-Amerikan kauppapaikoille saapui ladattavaksi bassokitara-DLC. Paketin hurjasta hinnasta ($30 PSN tai 2400 MSP Xbox Live) huolimatta en malttanut olla ostamatta kun bassoa tykkään soitella. Laajennus lisää kaikkiin pelin biiseihin bassoraidat, ohjeita ja haasteita, pedaaleja ja vahvistimia, sekä kymmenen uutta trophyä/saavutusta.
Bassoilun edistymistä seurataan erillään kitaralla soitettavasta uratilasta. Peli tukee myös bassoraitojen soittamista kitaralla emuloituna.
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Tässäpä hieman pelikuvaa tuosta bassolisäristä. Biisi on B.B. King - The Thrill Is Gone. Kiva biisi soittaa, ei mikään järin vaikea bassoraita, mutta onnistuin silti sisällyttämään parit mojovat mokat mukaan. :)

[video=youtube;vaU_fiYUaeo]https://www.youtube.com/watch?v=vaU_fiYUaeo[/video]
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Heräteostoksena laitoin tämän tilaukseen viime viikolla CDON:ista ja eilen oli pamahtanut postiluukkuun. (Ok myönnetään, olin mä kytännyt tätä jo aikaisemmin, ja ennemmin tai myöhemmin olisin tämän kuitenkin ostanut.) Muutaman tunnin testailun perusteella voin ainakin todeta että tekniikka pelaa ongelmitta; peli tunnistaa ainakin yksittäiset sävelet hyvin ja oikein, sointuja en vielä juurikaan ehtinyt soittaa. Omassa käytössä kitarana toimi Washburn.

Pelimekaniikka tuntuu järkevältä, vaikka toistaiseksi aivot heittävätkin vielä volttia kun otelaudalle isketään vähänkin enemmän värejä. Vihreä palikka tulee, mikä saatanan kieli se nyt taas olikaan? Jokaiselle kielelle on siis annettu oma väri ja kun palikka tulee otelaudan kohdalle pelaaja ränkyttää kieliä väripalikoiden mukaan. Voin kuvitella että systeemistä tulee ihan järkevä pienellä harjoittelulla ja aivojen uudelleen kouluttamisella.

Pelissä olevat kappaleet vaikuttaisivat toimivan soitettaessa paljon paremmin kuin mitä pelkästään paperilta biisilistan lukiessa arvaisi. Ja ainakin jenkkipuolella tuo biisilistakin on laajentunut DLC.llä hyvinkin mukavasti.

Ensimmäisen testauksen perustella tätä voisi hyvin suositella aloitteleville kitaroijille kautta sellaisille, jotka ovat soitelleet pidempään, mutteivät ole ikinä mitään oppineet (kuten minä). Kitarajumalat tästä pelistä tuskin mitään kostuvat, mutta vaikuttaa tosiaan ihan pätevältä harjoitustyökalulta. Vähintään sen tässä oppii että nostaa katseensa siitä kitaran kaulalta johonkin muualle. Saa nähdä irtoaako tästä yhtä paljon hupia kuin Guitar Herosta aikanaan, ennusmerkit ovat kuitenkin hyvät.

Kuitenkin suosittelen kaikille asiasta kiinnostuneille.
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Peelon kanssa olen samoilla linjoilla. Oma soittohistoriani ulottuu jo jokusen vuoden taakse, mutta ainoastaan sointupuoli on sen verran hallussa, että kehtaan sanoa jotain osaavani. Yhden kolmen soinnun biisin selvitin sadan prosentin suorituksella kertaheitolla, mutta tuo sooloharjoittelu palauttikin sitten takaisin maan pinnalle, kun ei tuohon väripulikkasysteemiin ole aiemmin tutustunut. Mutta aika hauska lisätyökalu harjoitteluun tämä tuntuisi kyllä olevan. Sikäli jos jotakuta kiinnostaa, kirjoittelin Rocksmithistä jokunen päivä sitten pienen arvion muzakkiblogiini: walrus-76.blogspot.com...
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Pakkohan tämä oli kotiuttaa, kun nuo GH:t ja RB:t on kaluttu läpi jo kauan aikaa sitten ja itse näistä "soittopeleistä" olen pitänyt. Omaa kitarahistoriaa on junnuvuosilta muutamalta vuodelta keskittyen lähinnä musiikkikoulun akustisen kitaran "näppäilyihin", ei niinkään sointuihin. Nekin opit on unohdettu jo kauan aikaa sitten, mutta joku perus sähköskeba oli jäänyt talteen niiltä vuosilta ja sillä nyt olen muutamat illat alkeita pelistä tapaillut. Mukavaltahan tuo tuntuu ja haastetta on melkoisesti enemmän kuin noissa muissa "soittopeleissä" yhteensä. Punaisen, keltaisen ja sinisen kielen näpyttely sujuu kohtuullisesti. Sitten kun siihen lykätään sointuja, lisää kieliä tai soolovingutuksia, niin menee konsepti ihan sekaisin. No, harjoitustahan se vaan lisää vaatii...

Kehuista huolimatta olisi saattanut tämä mukavuus jäädä kaupan hyllylle, jos kotona ei olisi valmiiksi kitaraa ollut. Onneksi oli! :D
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Kehuista huolimatta olisi saattanut tämä mukavuus jäädä kaupan hyllylle, jos kotona ei olisi valmiiksi kitaraa ollut. Onneksi oli! :D

Joo, kyllähän tuo pelin ostamisen kynnys olisi noussut huomattavasti, jollei kepakkoa olisi himasta löytynyt. Olisikin ihan mielenkiintoista kuulla jos jollakin on kokemuksia tuosta pelin mukaan bundlatusta kitarasta, että kuinka laadukas tuotos se on.
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Onko missään PC-versiota kokeiltu ?
Vähän vaan mietityttää kuinka hyvin porttaus on toteutettu.
PC:llä vaan olisi mukavampi "pelata" optimaalisempien olosuhteiden, ja mahdollisesti tulevien modien (mutua) kuten custom trackien takia.
 
Vastaus: Rocksmith [PS3/X360]

Kokeilin PC-version demoa. Ensivaikutelma ei ollut kovin hyvä, kun kaapelin kytkemisen jälkeen Windows 7 ilmoittaa että ajurin asennus ei onnistunut. Pelikään ei tunnistanut kaapelia. Täältä löysin vastaavia tapauksia. Lopulta Windows kelpuutti kaapelin yhdessä USB 2.0-portissa pitkähkön kaapeli ulos - kaapeli sisään rumban jälkeen.
Oletin että kun kaapeli toimii Windowsin mielestä, toimii se myös pelissä. Väärin meni, peli ilmoitti että kaapeli on irti. Taas muutaman kerran kaapeli irti ja takaisin, ja johan alkoi toimia.

Tämän tuskailun jälkeen itse peli toimikin varsin mainiosti, pois lukien demon guitarcade-peli, jota en saanut käyntiin. Minipelin pitäisi alkaa kun renkuttaa kitarasta jotain ääniä, mutta mittari ei värähtänytkään vaikka kuinka rämpytin. PS3-versiossa sama minipeli käynnistyy parilla kevyellä riffillä.

PC-versio siis pääosin toimii, mutta saattaa vaatia säätöä että saa sen käyntiin. Aion pysytellä PS3-versiossa tämän kokeilun jälkeenkin, siinä en ole kokenut kertaakaan vastaavia ongelmia kaapelin kanssa.
 
Vastaus: Rocksmith

Pakko avautua tännekin. Rocksmith 2014-tuki on aivan olematonta PS4:lle euroopassa. Reippaasti yli 200 kappaletta puuttuu edelleen storesta vaikka peli julkaistiin jo marraskuun alussa. Muille alustoille kappaleet saatiin max. parissa viikossa. Kaikkia PS3:lle ladattuja kappaleita ei saa ladattua ilmaiseksi PS4:lle vaikka näin on luvattu. Ykköspelin Import Pack puuttuu, joten sen kappaleita ei saa uuteen peliin mitenkään tällä hetkellä. Pelin julkaisija syyttää SCEE:tä, SCEE taas julkaisijaa ja molempien firmojen asiakaspalvelu on täysin luokatonta ainakin tämän pelin suhteen. Tämän päivän PlayStation EU blogin "New on PlayStation Store"-uutisen eniten pidetty kommentti (nro 6) on "yllättäen" jäänyt ilman vastausta SCEE-tiimiltä, vaikka 14 muuhun kysymykseen heillä on aikaa vastata. :mad:
 
Vastaus: Rocksmith

Onkos kellään ylimääräistä kopiota ja piuhaa ps4:lle pyörimässä nurkissa? Ota yhteyttä
 
Vastaus: Rocksmith

Saa heitellä privaa jos jollain on tuo kyseinen piuha tyhjän panttina pyörimässä, oma ilmeisesti otti ja meni paskaksi jo muutama kk sitten. :)
 
Ylös Bottom