Säväyttävimmät elokuvat

Keskustelu osiossa 'Populaarikulttuuri' , aloittajana puhveli, 10.12.2002.

 1. puhveli

  puhveli New Member

  XBL:
  puhveli
  Selailin tuossa taas IMDB:n loistavaa Top-250 elokuvalistaa ja huomasin pettymyksekseni nähneeni melkein kaikki kiinnostavat elokuvat kyseiseltä listalta.
  Tästä sainkin sitten idean pistää pystyyn "kyselyn" elokuvista, jotka ovat jättäneet teidät (syystä tai toisesta) istumaan sanattomina sohvalle pitkäksi aikaa.

  Viime aikoina lujiten ovat iskeneet varmaankin Donnie Darko, The Others, Boondock Saints, Band of Brothers (tiedän, kyseessä on minisarja, mutta miellän sen 10-tuntiseksi elokuvaksi...), Requiem for a Dream ja iki-klassikko Apocalypse Now! Redux... Jatkan listaa, kunhan saan lisää elokuvamuistoja kaivettua hajanaisesta mielestäni... :D
   
 2. Muikku

  Muikku New Member

  No eilen kun American Beautyn katsoin kolmoselta, niin se jotenkin säväytti, vaikkei mikään ihmeellinen ole. Ehkä mä olen vain yksinkertanen ihminen :)

  Todellakin tuo The Others on hyvä. Paras kauhuelokuva (kai sen voisi sellaiseksi luokitella, psykologista kauhua) pitkiin, pitkiin aikoihin. Ja ne äänet, hui :)
   
 3. remform

  remform New Member

  Säväyttävä kuvaa hyvin Salo o ole 120 giornati di Sodomaa. Lisäksi vielä paras elokuva koskaan: Il Conformista.
   
 4. Ronkka

  Ronkka New Member

 5. nakkerton

  nakkerton New Member

  Heh, siitä on myöskin hauska suomennos: Fasisti.

  Taksikuski kannattaisi tsekata, se on todella säväyttävä.
  Ja jos siis laatua hakee, niin Scorsesen muutkin leffat ovat aika samantyylisiä.
   
 6. Griever

  Griever New Member

  Requiem For A Dream (Unelmien Sielunmessu) ja Magnolia kiilaavat kirkkaaseen kärkeen.
   
 7. Biohazard

  Biohazard New Member

  Totta. Ainakin loistavat mafiakuvaukset on ollu omia suosikkeja näistä Scorsesen tuotannoista, ja etenkin Casino.
   
 8. XRay

  XRay New Member

  Scorsesen Bringing Out the Dead. Nicolas Cagen esittämää Frank Pierceä rupeaa ambulanssihommat kypsyttämään pahasti. Oikein mielenkiintoinen leffa :)
   
 9. Jalopeno

  Jalopeno New Member

  Jep, tuo Unelmien sielunmessu kyllä säväytti minuakin, vähän saman tapaisesti kolahti Traffic, jossa kuvaus on todella onnistunut. Euroopalaisista leffoista löytyy muutamia helmiä mm. Torsk på Tallin eli Haku päällä Tallinnassa ja Kiinassa syödään koiria ovat sellaisia helmiä että oksat pois !
   
 10. masaf1

  masaf1 Member

  Sama juttu! Muakin tuo säväytti hieman katsoin... Mutta tässäpä nyt jotain muitakin:

  Crazy Six - IMDB:n huonoimpien leffojen top-listalla sijalla 66. Mielestäni musiikkikohtaukset leffassa olivat silti varsin säväyttävät ja hetken niitä jäi jopa miettimään.

  Raging Bull - Säväyttävä nyrkkeilyelokuva.

  Rockyt - Kyllä on kuulkaas semmonen fiilinki päällä että huh, kun jonkun Rockyn on saanut katsotuksi.

  Hard Boiled - Ekan kerran kun tämän räiskeen näin, niin leffan loputtua sitä todellakin jäi tuoliin vaan istumaan ja tuijottamaan suu auki!

  The Killer - Tämäkin todella säväyttävä Woon leffa Hard Boiledin malliin, varsinkin loppu on niin surullinen ja säväyttävä...

  Last Hurrah For Chivalry - ehdottomasti yks parhaimpia leffoja ikinä, ja ne musiikit... AAAAH, kyllä on tosi hyvä henki tässä Woon leffassa.

  Rambo 1 - Väärinymmärretty Vietnam-veteraani, surullinen loppu *snifsk*, hemmetin hyvä Dan Hillin pimputusbiisi lopputeksteissä.
   
 11. Jalopeno

  Jalopeno New Member

  Rocky1 ja Rambo1 ovat kyllä hienoja filmejä ja 2 osatkin jatko-osiksi harvinaisen onnistuneita, mutta en kyllä ole nähnyt yhtään leffaa josta sen jälkeiset jatko-osat olis erityisen hyviä, katsottovia voivat olla mutta ei loistavia kuten Die Hard:it mm. Jos sota leffoista pitää niin Pelastakaa sotamies Ryan ja Veteen piiretty viiva kiilaa kärkeen ja Ilmestyskirja Nyt ja Hamburger Hill tulevat tiukasti kärkikaartiin myös. Itselleni tuli hiukan inho reaktiota liikaa American Beaty:sta niin hieno leffa kuin onkin. American History X todennäköisesti kolahtaa jos piti A B:sta. Hienoin DVD:llä julkaistu animaatio on Tim Burtonin: Painajainen ennen Joulua, jos ootte nähneet The Grinch:in ,meinaan siinä on varastettu tosi paljon Burtonin leffasta, vaikka juoni onkin aivan eri.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 18.12.2002
 12. Bandicoot

  Bandicoot Active Member

  XBL:
  LeevioFIN
  PSN:
  LeevioFIN
  "The Shawshank Redemption" (suom. Rita Hayworth - Avain Pakoon)...muuta ei tarvita :)
   
 13. remform

  remform New Member

  Varsinkin se on hauska, kun päähenkilö ei nimenomaan ole fasisti, vaan konformistina vain mukana skenessä. "fasisti" vois olla kuvaavampi nimi.

  Jalopeno: Torsk på Tallin on ihan loistava. Pieksää kummelit sun muut mennen tullen. :D
   
 14. nakkerton

  nakkerton New Member

  Jep, sitä minäkin ajoin takaa. Mukautuja (tai tietenkin vahvistaja) taitaisi lähinnä olla tarkka suomennos. Leffahan tuli keväällä telkkarista ja oliskohan ollut HS:n Fränti, joka tulkitsi leffaa juuri väärän suomennoksen perusteella
   
 15. Liquit

  Liquit New Member

  Scrsesen Mafiaveljet on paras leffa omasta mielestä. Kumma kuinka sen jaksaa aina kattoa uudestaan ja uudestaan, vaik onki tosi pitkä. Kerronta siinä on kyl ihan omaa luokkaa, ei yhtään tylsää kohtaa.
   
 16. Nova

  Nova New Member

  LOTR: Fellowship of the Ring, Ghost in the Shell, Titan A.E... näin vain muutama mainitakseni.
  Tuo Ghost in the Shell pitäisi jokaisen nähdä, riippumatta siitä pitääkö animesta vai ei.
   
 17. Nem

  Nem Jäsen

  Titan After Earth? Toivottavasti vitsailet? Leffa on animaation puolesta kaunis kuin karkki, mutta juoni, henkilöhahmot ja kaikki muukin yleensä on aika kamalaa jöötiä.
   
 18. Nova

  Nova New Member

  Laitoin sen siihen kun näin juuri sen ja jäi mieleen juuri noiden kauniiden animaatioiden takia..
   
 19. Griever

  Griever New Member

  Todella hyvä leffa! Unohtui aivan. Myös Bringing Out The Dead on loistava, kuten XRay tuolla muistutti.

  Mutta muistuipa mieleeni myös Forrest Gump, Memento, The Usual Suspects (Epäillyt), It's A Wonderful Life (Elämä on ihanaa) (muistakaa taas katsoa jouluna!), The Sixth Sense (Kuudes Aisti) sekä jostain syystä kaikilta unohtunut The Matrix.

  The Matrix on tietysti herättänyt kohua enemmän visuaalisuutensa, kuin muiden ominaisuuksiensa seurauksesta, mutta joka tapauksessa tuo juoni pisti pitkäksi aikaa miettimään.
   
 20. TelpeFion

  TelpeFion New Member

  Onko kukaan nähnyt elokuvaa nimeltä Pi?
  Piihän on tunnetusti noin 3,14159265358979323846264338327950288419716939937510. (Luokkatoverini muistaa piin 45:n desimaalin tarkkuudella.:eek:

  Elokuva on aivan loistava. Se saa sinut takuulla ajattelemaan matematiikkaa.
   

Jaa tämä sivu