Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Sea of Stars

Täytyy kyllä itsekin repiä aikaa ja tutustua tähän enemmän ja lukea arvioita. Jotenkin sellanen tyhjiö, että mikään pelihyllystä löytyvä pelaamaton peli ei jaksa kiinnostaa ja markkinoilta löytyvä Armored Core 6 on liian vaikea kasuaalipelaajalle, joka tykkää päästä pelit lävitse "helpolla" ja Starfield ei osu meikäläisen konsolivalintaan.

Ei jaksaisi tuota pikseligrafiikkaa taas, mutta josko tästä voisi löytyä peli-iloa Spidermaniin asti. :cool:
 
On kyllä piristävä uutuus ollut tämä ainakin meikäläiselle ja samalla myös ensimmäinen kosketus JRPG-peleihin. Monesti oon harkinnut Octopath Travelerin sekä Ni No Kunin hankkimista, mutta jokin aina tökkinyt kun niiden gameplay-videoita katellut. Tämä tuli kuitenkin itelleni ilmaisena PS Plus Extraan, joten pakko oli kokeilla ja koukkuun taisin jäädä. Aivan mielettömän hieno (pikseli)grafiikka, musiikit ja tarinakin 6 pelatun tunnin jälkeen vielä jaksaa pitää mielenkiintoa yllä. :)
 
Katselin tuossa GameXplainin rewikan ja ostohousut oli vedettävä kaapista jalkaan.

En kuitenkaan löydä fyysistä julkaisua googlailemalla ja en löydä peliä myöskään Nintendo shopista. Pitäisikö tämän löytyä sieltä ja mihin hintaan?

Edit jenkkipuolelta 35 dollaria, Suomi puolelta ei löydy jostain syystä

T. Uusavuton Pertti interwebistä
 
Viimeksi muokattu:
Katselin tuossa GameXplainin rewikan ja ostohousut oli vedettävä kaapista jalkaan.

En kuitenkaan löydä fyysistä julkaisua googlailemalla ja en löydä peliä myöskään Nintendo shopista. Pitäisikö tämän löytyä sieltä ja mihin hintaan?

Edit jenkkipuolelta 35 dollaria, Suomi puolelta ei löydy jostain syystä

T. Uusavuton Pertti interwebistä
Fyysisistä julkaisua saadaan odottaa vielä hetki.

Japanin versio (englanti valittavissa) tulossa Joulukuun alkupuolella: https://www.play-asia.com/sea-of-stars-multi-language/13/70gh2h

Kun taas iam8bit on tekemässä länsimaista julkaisua. Tämä tulossa joskus ensi vuoden puolella:
 
Tarkoitus oli aloittaa Cyberpunk 2.0, mutta tulikin jäätyä tämän pariin ja ainakin ensimmäinen 7h vaikuttaa siltä, että Cyberpunk saa odottaa vielä. Todella hyvin ovat kyllä lukinneet tuota 90-luvun henkeä tähän, eikä ainakaan vielä ole onnistunut kyllästymään tuohon kohtuullisen tuttuun ja turvalliseen JRPG-kaavaan. Hyvinkin klassiset ainekset tuntuu kantavan todella hyvin.
 
Pelailin tuossa Tales of Arisen läpi, ja ajattelin tän hotkaista ennen Star Oceania. Nyt muutamana iltana lätkytellyt pari tuntia eteenpäin ja kolmen kopla kasassa. Kyllähän tää maistuu oikein mukavasti.
Sitä innolla miettii kuin eeppisiin mittasuhteisiin tää tarinan kannalta lopulta kasvaa.
 
No niin, nyt rullaili lopputekstit ja ihan positiivinen tunnelma tästä noin 26 tunnista lopulta jää kokonaisuutena. Alkuun imua oli todella hyvin, mutta loppua kohti todellakin hyvin klassiset ainekset eivät ihan yhtä hyvin enää kantaneet ja muutama tunti ennen loppua meni vähän pakkopullana autopilotilla, joten ihan esikuviensa korkeimmalle jalustalle Sea of Stars ei nouse omissa kirjoissani. Ehdottomasti peli on kuitenkin oikein hieno matka 90-luvun JRPG-maailmaan ja jos aihepiiri on lähellä sydäntä, niin peli tulee aivan varmasti maistumaan vähintäänkin hyvällä tasolla.

Ajoituksiin nojaava vuoropohjainen taistelusysteemi ja tiettyjen iskujen käyttöön perustuva vastustajan "erikoisiskujen nollaus" on ihan toimiva konsepti, eikä tähän sinänsä hyvinkin riisuttuun systeemiin ainakin allekirjoittanut ehtinyt kyllästymään. Syvyyttä taisteluun tuo eri hahmojen yhdistelmillä tulevat kombot sekä näitä mahdollistava kombomittari, jonka harkittu käyttäminen tuo joissain tilanteissa monipuolisuutta suoraviivaiseen mättöön. Viikatemies korjaa satoa todella harvoin, jos siirtojaan miettii edes hieman, joten mikään erityisen vaikea peli tämä ei ole. Ja jos taistelu jostain syystä aiheuttaa haasteita, niin pelissä eräänlaisia vaikeustasoa madaltavia amuletteja.

Tarina ja hahmot eivät kanna ihan täysin, mutta ihan sinänsä tyylipuhdasta maailmanpelastusta on tarjolla, joten ei tuokaan osasto nyt mikään ihan alan heikoin esitys ole. Musiikki noudattaa graafista ilmettä ja yleistunnelmaa hyvin. Päälimmäisenä ajatuksena onkin, jos tämä olisi SNES tai edes GBA aikakauden julkaisu, niin kyseessä olisi juhlittu klassikko - ja vielä nytkin tälle voi helposti sen neljä tähteä antaa.
 
Reilu 10 tuntia nyt takana ja jostain syystä tämä ei ole iskenyt niin kovaa, kuin etukäteen ajattelin. Hyvä peli kiistämättä on kyseessä ja ansaitusti useampi ehdokkuus TGA:ssa, mutta jostain syystä tämä ei oikein tunnu itselleni kolahtavan. Pelin ehdottomasti parasta osa-aluetta on ulkoasu ja musiikit, jotka oikeastaan ovat kantaneetkin tuon 10 tuntisen. Tarina lähti todella verkkaisesti liikenteeseen, eikä se oikeastaan vieläkään ole iskenyt itseeni mitään sen suurempaa koukkua, kun jo puoliväli lähestyy. Ehdottomasti heikoin puoli pelissä on kuitenkin todella tylsät hahmot, jotka ei ainakaan paranna jo valmiiksi yksinkertaista tarinaa. Taistelusysteemi toimii ihan hyvin ja pientä twistiä vuoropohjaiseen taisteluun on tuotu muutamilla erilaisilla jutuilla. Taisteluista ei harmillisesti pysty karkaamaan, eli jos vierailet vanhoilla alueilla, niin ainoa tapa välttää kohtaamisia on pyrkiä juoksemaan karkuun vihulaisia ennen taistelun alkamista, kuin Kazuma Kiryu konsanaan.

Kuten sanottua, ulkoasu ja musiikit ovat kuitenkin 5/5 ja pelkästään niiden puolesta annan pelille kyllä vielä muutaman pelikerran aikaa. Kiistatta hyvä peli tämä kuitenkin on, sen pystyy helposti sanomaan ja ehdottomasti kaikkien klassisten JRPG ystävien kannattaa antaa pelille mahdollisuus. Pelihän löytyy niin Game Passista kuin myös PS Plussasta.
 
Viimeksi muokattu:
Itelläni meni peli läpi ekan kerran noin 50 tunnissa kun millään ei loppupomo meinannut kaatua. Sen jälkeen pitikin vielä platinoida peli mistä tuli ehkä viitisen tuntia lisää kun piti new game+ moodissa kaataa ekat 10 pomoa tietty "vaikeutusvipu" päällä. Loistava peli kaiken kaikkiaan enkä malta odottaa luvattua lisäosaa!
 


Lisäosa lähestyy ja myös uutta peliä - yllättäen - luvassa.

Itselläni meni tämä vihdoin ja viimein läpi tuossa viime viikolla. Kun ottaa huomioon, että pelin päätarina kestää sen 25 tuntia, ja en juuri muuta pelissä tehnyt, niin omalle pelitahdilleni tämä läpipeluu kesti todella kauan. Syy löytyy siitä, että pelailin aina pari tuntia siellä ja pari tuntia täällä. Sellaista imua peliin ei vain syntynyt, kuten edellisessä kommentissa hieman mainitsinkin. Pelin hyvät osa-alueet olivat kuitenkin juuri ja juuri sen verran hyviä, että halusin katsoa tämän loppuun asti.

Kuten jo aiemmin mainitsin pelin ehdottomasti parasta antia oli sen visuaalinen ulkoasu ja musiikit. Nämä olivat aivan erinomaisella tasolla. Pelissä on myös yllättävän paljon kaikkea sivutehtävää ja esim. piilotettuja pomoja, jos sellaisesta innostuu - itse skippasin nämä kaikki. Oikeastaan kaikki muu olikin sitten enemmän tai vähemmän heikompaa. Tarina ja hahmot olivat todella huonoja ja yksi iso syy sille, että mitään imua ei syntynyt oli juuri se, että tarina oli aivan äärimmäisen tylsä. Vasta pelin viimeisellä kolmanneksella alkoi tapahtua jotain, mutta ei sekään kyllä oikein osunut maaliin. Taistelusysteemi toimi, mutta ei sekään jaksanut aivan loppuun asti kantaa ja 20 tunnin jälkeen taistelut olivat jo todella itseään toistavaa pakkopullaa. Pelin RPG elementit gearin osalta olivat aivan päälle liimattuja, eli aina tasaisin väliajoin löysit uusia varusteita, jotka automaattisesti meni käyttöön, koska ne olivat yksinkertaisesti parempia. Mitään vertailua eri tavaroiden ja statsien välillä ei pelissä ole.

Sanoisin, että pelissä oli todella paljon potentiaalia ja jo pelkästään paremmalla tarinankerronnalla tämä olisi ollut paljon parempi peli. Nyt tämä jäi omissa kirjoissani aika keskinkertaiseksi ja jälkikäteen täytyy sanoa, että olisi pitänyt suosiolla jättää peli kesken, sillä läpipeluu ei kyllä ollut sen arvoista. Toivon todella, että seuraavassa pelissään Sabotage onnistuu luomaan mielenkiintoisen tarinan ja myös parantamaan pelillistä puolta, sillä audiovisuaalinen puoli heillä on jo niin kovalla tasolla, että jos nuo kaksi palikkaa vielä loksahtaa kohdalleen, niin luvassa on todella timanttinen peli.
 
Mähän olen fyysisten pelien ystävä henkeen ja vereen, joten tätä ei ole tullut vielä hommattua, mutta nyt löytyisi VPD fyysistä versiota.

Josko kuitenkin malttaisi kun Granblue Fantasy ja FF rebirth kolkuttelee jo vähän ajan päässä.
 
Itse tykkään tarinasta todella paljon, mutta ongelmana on se etten ole tälläisten taistelusysteemien fani ja usein vuoropohjaiset pelit jää kesken. Muut pelin systeemit vaikuttaa ihan kivoilta. Saa nähdä pääsenkö tätä läpi asti, kun on niin pitkä pelikin.

Laadukas peli, mutta se on vähän hankala mikäli ei ole täysin kohde yleisöä. Moni asia tässä toisaalta myös toimii itselle. On myös samalla varoittava esimerkki, että turha varmaan edes kokeilla BG3:sta sillä siinä kävisi todennäköisesti samalla tavalla.
 
Fyysistä versiota joka alustalle peräti kahden eri version voimin.

Fyysisen version julkistustraileri:
 
Ylös Bottom