Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Sniper Elite V2 Remastered

Aika paskahan tämä on. Alkuperäistä en koskaan pelannut, enkä Remastered-kokemusten perusteella paljon ole menettänyt:

Huomaa tavallaan että et koskenut silloin etkä vissiin oikein nytkään. Olisi hyvä näissä arvioissa muistaa ja myös mainita että puhutaan kuitenkin halpispelistä eikä täysihintaisesta. Ja suhteuttaa sen odotusarvoihin. Nyt odotusarvo on aika kysymysmerkki, mutta ilmeisesti oli aika katossa.

Jos tämä on paska niin kerrotko mikä on parempi Sniper-peli tällä hetkellä? Entä Switch, mikä sillä alustalla on parempi tämän "pitkäpiippuisten ala-genren peli" Arvostelussa ei käsitelty lainkaan moninpeliä sekä co-op moodeja jota Sniper Elite pelaajat tekee ehkäpä hiharavistuksena tyyliin yli 90% pelin parissa vietetystä ajasta. Olisi vähän toivonut sisältöä enemmän arvosteluun, eihän näitä oikein kukaan yksinpelin takia osta.

Onko se vuodelta 2012? On. No onko yksinpeli aika meh? No on! Tekeekö se Sniper Elitestä paskan Sniper pelin? No ei helvetissä tee. Koska montaa parempaakaan ei tietääkseni ole olemassa ja muutenkin näissä pelataan moninpeliä ja co-op pääasiassa. Näkisin että tasan yksi parempi kiikarikivääripeli löytyy ja se on Sniper Elite 4. Tosin sekin on ainakin tällä hetkellä teknisesti boksilla vähän "rampa" koska X-ehostukset puuttuu. Näinollen sanoisin että Plesellä ja PC:llä se on parempi peli, mutta Xbox Onella menee ehkä aika tasan koska tämä V2 Remaster sisältää mm. 60 FPS moodin ja HDR joka tekee siitä teknisesti ylivertaisen. Noh uskoo ken tahtoo näitä arvosteluja itse lopettanut niiden lukemisen jo vuosia sitten koska tosi usein saa lukea aivan puutaheinää tai epäolennaista.
 
Se että tämä olisi "paras Sniper peli" ei tarkoita siltikään, että tämä olisi hyvä peli. En ole peliarvostelija, mutta ei kai pelejä hintalapun perusteella arvostella. Esim. "Tämä peli on vain teknisesti huonompi pökale, kuin tuo toinen, mutta se on halvempi niin silloin se on parempi".

Olen pelannut tämän pelisarjan pelejä, mutta moninpeleihin en ole koskenut. Muita vastaavia pelaajia löytyy varmasti paljon. "Sniper peleinä (mitä hittoa tarkoittakaan) on nämä ihan ok viihdettä jota jokusen tunnin jaksaa ennen kuin kyllästyy, mutta peleinä kaikki osat olleet melko keskinkertaisia tekeleitä ja itselläkin jäänyt jokainen ennemmin tai myöhemmin kesken.
 
Se että tämä olisi "paras Sniper peli" ei tarkoita siltikään, että tämä olisi hyvä peli.
Nimenomaan. Jos sniputtelusta ei saa tehtyä hyvää peliä, niin ei se tarkoita että sitten kannattaa tehdä huono. Tätä ei yksinkertaisesti ollut hauska pelata. Jokainen tulkoon autuaaksi omilla tavoillaan; minulle hauskuus peleissä ei todellakaan ole epäolennaista.
 
Nimenomaan. Jos sniputtelusta ei saa tehtyä hyvää peliä, niin ei se tarkoita että sitten kannattaa tehdä huono. Tätä ei yksinkertaisesti ollut hauska pelata. Jokainen tulkoon autuaaksi omilla tavoillaan; minulle hauskuus peleissä ei todellakaan ole epäolennaista.

No eih, kritiikki ei näköjään mennyt ihann maaliin joten otetaan rautalankaa avuksi: Siis tämä on nyt vähän sama juttu kun pöytään kannetaan pippuripihviannos ja maistat salaattia ja porkkanaraastetta, ehkä vähän perunaa namnam. Jostain tuntemattomasta syystä et koske pihviin lainkaan. Ehkä olet kasvissyöjä tai muuta vastaavaa. Anyways, sen jälkeen kuulutat totuutena että aivan paska pippuripihviannos! Vaikka suurin osa annoksen potentiaalisista ostajista arvostaa sitä pihviä ja pippurikastikettakastiketta nimenomaan.

Jos haluaa tehdä uskottavaa arvosteluduunia niin lusikka kauniiseen käteen ja pelaa myös coop/moninpeli. Ottaa sen osuuden huomioon kokonaisuudessa, varsinkin silloin kun pelin historia on osoittanut että se on olennainen osa minkä takia peli hankitaan ja mitä pelataan.
 
Viimeksi muokattu:
Aika paskahan tämä on. Alkuperäistä en koskaan pelannut, enkä Remastered-kokemusten perusteella paljon ole menettänyt:

Metacriticin keskiarvo on 65 tälle remasterille. Jää hyllyyn. Toivottavasti kuitenkin PSVR:lle kehitettävä versio täyttää odotukset. Nojaa samaan tarinakehykseen kuin tuleva nelonen.

1859
 
Toivottavasti kuitenkin PSVR:lle kehitettävä versio täyttää odotukset. Nojaa samaan tarinakehykseen kuin tuleva nelonen.
Mullakin on toiveet korkealla tän psvr pelin kans.


Peli sarjasta noin muuten tämä kakkonen on ainoa joka jäi aikoinaan kesken. Kaikki sen jälkeiset pelit on pelattuna. Kyllä nää ihan kivoja pelejä on jos ymmärtää pelata kerralla vaan sen yhden kentän.
 
Se että peli itsessään edustaa genreä jossa ei ole paljon kilpailua (sniputtelu) ei tee siitä vielä hyvää, kuten täällä jo pariin otteeseen tuotiinkin esille. Mutta kyllä halpispelin kuuluisi saada mielestäni erillainen kohtelu vs täysihintainen. Muutenhan suurinosa indiepuolen peleistä saisi heti kättelyssä huonon arvosanan. Toki, ei sekään vaikka peli olisi ilmainen tee siitä hyväää, jos se on huono. Ja arvosteluissa todella olisi kyllä hyvä kokeilla pelin kaikkia ominaisuuksia, (pvp, coop, jne.) tai ainakin tuoda sitten ilmi että arvostelu koskeen esimerkiksi pelkästään yksinpelikampanjaa, jos se on ainoa asia mitä arvosteltiin. Arvostelija varmaan kuitenkin on ollut tietoinen pelin hinnasta (toki tästä voisi mainita mielestäni arvostelussa) ja ottanut sen huomioon arviota tehdessään ja yksinpelin osalta perustelutkin ovat mielessäni ihan kunnossa. Eli saa olla tykkäämättä. Mutta muiden pelitilojen katsastamatta jättäminen on kyllä sormen heristyksen paikka.

Ugh. Tulipas jotenkin sekavan oloinen teksti. Kuulosti paljon fiksummalle päässäni. Menen kuitenkin nyt harrastamaan sitä toisessa ketjussa suositeltua nukkumista ja häpeän aamulla sitten mitä sekavaa paskaa tuli taas näpyteltyä yön pimeinä tunteina. Peace. :)
 
Joo, täydet pisteet kun halvemmalla tehty peli niin saadaan arvosteluasteikko ihan uusiin sfääreihin.
 
Muutenhan suurinosa indiepuolen peleistä saisi heti kättelyssä huonon arvosanan.

Eipä se raha ratkaise, oli sitten indie tai AAA. Hyvä pelisuunnittelu on hyvää pelisuunnittelua hintalapusta huolimatta. Parhaat pelaamani teokset ovat pienien tiimien tai jopa yksittäisten ihmisten tekemiä - FEZ ja Obra Dinn esimerkiksi. Ja toisaalta surkeimmat myös :)

Arvosteluasteikko ei ota huomioon arvosteltavan pelin taustoja, vaikka hyvähän niistä on mainita. Mutta loppujen lopuksihan arvostelut ovat henkilökohtaisia mielipiteitä ja niitähän on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.
 
Eipä se raha ratkaise, oli sitten indie tai AAA. Hyvä pelisuunnittelu on hyvää pelisuunnittelua hintalapusta huolimatta. Parhaat pelaamani teokset ovat pienien tiimien tai jopa yksittäisten ihmisten tekemiä - FEZ ja Obra Dinn esimerkiksi. Ja toisaalta surkeimmat myös :)

Arvosteluasteikko ei ota huomioon arvosteltavan pelin taustoja, vaikka hyvähän niistä on mainita. Mutta loppujen lopuksihan arvostelut ovat henkilökohtaisia mielipiteitä ja niitähän on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

Viittasin tällä kommentillani lähinnä siihen että indiepelit jäävät usein esimerkiksi grafiikan tai pituutensa puolesta AAA-julkaisujen jalkoihin. Mutta jos toisesta pyydetään 20e ja toisesta 70e, niin olisi mielestäni kohtuutonta rokottaa näistä kahdesta sitä edullisempaa siitä, ettei se yltänyt miljoonabudjetin tasolle joillakin osa-alueillaan. Huono peli on kuitenkin aina huono, oli se hintalappu sitten 70e tai 20e.
 
Täytyy muistaa, että kyseessä on remasterointi pelistä, joka jo ilmestyessään oli melko kökkö. Paskastahan ei saa hyvää, vaikka siihen kuinka laittaisi nutellaa päälle. Pelasin alkuperäisen sillon aikoinaan cooppina, ja kyllähän se piti väkisin pelata loppuun. Hauskaa ei alun jälkeen ollut. Teos oli jo silloin teknisesti kyseenalainen, vaikka hidastukset toki näyttivät herkullisilta. Sniperöinti tuntui myös olevan toissijaista ja meininki oli enemmänkin putkiräiskintää. Muistan eräänkin ahtaan käytävän, jossa ei sniperillä ollut mitään käyttöä.
 
Mutta jos toisesta pyydetään 20e ja toisesta 70e, niin olisi mielestäni kohtuutonta rokottaa näistä kahdesta sitä edullisempaa

Joo, toki hinta-laatusuhdetta varmasti jokainen pohtii läpäisyn jälkeen ja se näkyy yleensä myös arvosanassa. Siinä mielessä lyhyt indie saa anteeksi, jos hinta vastasi muuta kokemusta.

Sniperin tapauksessa Jyrin mielestä peli oli 2/5, osa selkeästi on eri mieltä. Onneksi kaikki saa nauttia mistä itse haluaa.
 
Peli kiinnostaa ja alkuperäinen versio on myös pelaamatta, mutta taidan ostaa tämän vasta alelaarista :).
 
Ihme itkuvinkumista oli arvostelun tekijältä. Kaveri joka varmaan aika kädetön sniputtaja. Laudan pätkää törmäilyt on aika pientä kun muutoin ihan mintti peli. Vaikeustasoa olisi saanut olla lisää koska nykyään Sniper Elite 4 authentic plussakaan tarjoa sitä.

Huikee pelisarja kyseessä.
 
Hitman Absolutionin mukana tuli muistaakseni ennakkotilauksen kautta Sniper Challenge. Sekin on parempi sniputuspeli kuin V2. Hitman 2:ssa taitaa myös olla tuosta samaisesta jalostettu ja laajennettu versio. Se mikä tuon erottaa Elitestä on se, että siinä ei ole minkäänlaista sniputuksen oheistoimintaa kuten hiippailua tai paljastumisen jälkeistä sekamelskaa. Tuo oheistoimintakaan ei olisi muuten huono idea mutta kun ei tässä pelisarjassa ole oikein ikinä mikään muu ollut nautinnollista kuin se itse sniputus killcameineen.

Nelonen lienee jo vähän parempi peli kokonaisuudessaan. V2 on korkeintaan keskinkertainen ja tuli aika puun takaa että tuollaisesta pelistä tulee remaster. Kolmonenkin on jopa hieman parempi vaikka ei mitenkään erikoinen sekään.

Pelailen paljon indietä sekä myös halvempia pelejä ja todellakin voin sanoa, että eivät halvemman budjetin pelit mitään ekstraa tarvitse arvostelijoilta: jos peli on hyvä niin se on hyvä. Budjetista viis. Se peli pitää sovittaa siihen budjettiin ja jos tehdään liian isoa tai sellaista, johon ei rahkeet riitä niin totta kai se näkyy arvosanassa. Samalla logiikalla Ladoja pitäisi pitää jonkun selvästi laadukkaamman auton veroisena koska Lada on halvempi.
 
Piti ihan tarkistaa olenko pelannut alkuperäistä versiota. Ja onhan tuota näköjään tullut luukutettua niin, että kaikki saavutukset on moninpeliä lukuunottamatta hankittu. Sen muistan tästä, että aluksi hienolta tuntunut snipu-hidastus alkoi tuhannennen tapon kohdalla olla todella nähty juttu.

Remasterointi siis tod.näk. jää pelaamatta. Toisaalta tämän kaltaiset pelit ovat täydellisiä digialennuskampanjatuotteita (tai GamePass-pelejä). Joten pitänee odotella puoli vuotta ja katsoa joko silloin napostelisi.
 
Arvostelun kirjoittajan kannattaisi ehkä kokeilla vaikeampaa vaikeustasoa kuin cadet niin saisi pelistä jotakin irti.
Vaikkeimmalla tuo peli on vasta parhaimmillaan.
 
Ylös Bottom