Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Spiritfarer

JTahti

Well-Known Member
Nimi: Spiritfarer
Kehittäjä: Thunder Lotus Games
Lajityyppi: ???
Julkaisu: Steam (Win, Mac, Linux), PS4, XB1, Switch, Stadia: 18.8.2020
Kotisivut: https://thunderlotusgames.com/spiritfarer/
KonsoliFIN pelisivu

Julkaisutraileri:


Nintendo shadow droppasi tämän tämäniltaisessa Indie Worldissa. Trailerin perusteella näyttää kovalta.

Annetaan Spiritfarerin Steam-sivuilla olevan kuvauksen kertoa mistä pelissä on kyse: "Spiritfarer on kotoisa hallinnointipeli, jonka aiheena on kuoleminen. Tehtäväsi kuolleiden lautturina on rakentaa vene, tutkia pelin maailmaa, auttaa henkiystäviäsi ja opastaa heidät mystisten merien poikki tuonpuoleiseen."

Aihe voi olla synkkä, mutta toteutus sekä ulkoasu ovat puolestaan todella lämminhenkisiä ja sympaattisia. Pelaajan ohjattavana on kuolleiden lautturi ja sielunkaitsija Stella. Homman nimenä on rakentaa omaan pirtaan sopiva laiva, viljellä, kalastaa, nikkaroida ja kokata, sekä tietenkin tutustua erilaisiin matkustajiin.

 
Viimeksi muokattu:
Tää näyttää kyllä siistiltä, plussana tuo "basenrakentelu". Toivottavasti hinta ei päätä huimaa.
 
Taitaapi olla rikki tämä storen versio alku scenen jälkeen kissan kuuluisi seurata sua mutta ei se vaan se seisoo paikallaan tämä sit aiheuttaa sen että ettei pääse alku saarelta pois. Kellään muulla samaa ongelmaa tän store gamepass version kanssa oon nyt 3 kertaa unistaloinutki pelin ja aloittanu alusta mut ei oo auttanu.

edit. Jaahas ongelma oli Ds4 window, et se luuli et cooppaan peliä kahdella ohjaimella poistin controller panelista toisen padin ja ongelma korjaantu
 
Viimeksi muokattu:
Tosi nätit nämä animaatiot tässä. Tätä ovat olleet kunnon ammattilaiset tekemässä.
 
Mainostetaas täälläkin, eli tämä peli on tulossa KonsoliFINin striimeihin tällä viikolla. Alustavasti lähetykset tällä viikolla ainakin huomenna keskiviikkona klo 18 ja lauantaina klo 18.

Pelaan peliä ensi kertaa, eli en ole alkuintroa pidemmälle nähnyt pelistä. Tulkaahan mukaan seuraamaan tätä ilmeisen upeaa ja tunteitakin herättävää matkaa.
 
Taas melkoisella viiveellä tämäkin kahlattuna läpi, mutta kommentoidaan että tämä se on hieno peli, jos nyt ei aivan omien "indie-lellikkien" kovimpaan kärkikatraaseen tunkeutunutkaan muutamien pienien säröjen vuoksi. Neljään tähteen päätyisin arviossa siis minäkin.

Audiovisuaalisesti todella, todella upea teos ja kyllähän tämä liikutti enemmän kuin kymmenen AAA-tekelettä yhteensä. Toivottavasti tekijät saavat rahoitusta seuraaville projekteilleen, mitä ne ikinä ovatkaan.
 
Laitetaas vielä lisäviestiä, kun vasta nyt tajusin että pelasin ilmaisen päivityksen myötä lisähahmolla varustettua versiota ja siten pelin loppu oli ilmeisesti yllättävän, tai no ainakin jonkin verran, erilainen kuin alunperin.
Sen suuremmin spoilaamatta en ole ihan varma tästä lisäyksestä, sinänsä hyvin tehty ja kiinnostava, mutta olen ehkä enemmän sellainen jolle saadaan jättää metaforat sun muut ihan itse tulkittavaksi. Kaikkea ei aina tarvitse avata auki.
 
Ylös Bottom