Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Steam Deck

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja HideoMiyamoto
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
  • Tunnisteet Tunnisteet
    pc
Eipä tässä ole tullut pelattua kuin FF VI suurimmaksi osaksi, mutta en usko että yhdelläkään retro pelillä joka on vähänkään vanhempi on mitään ongelmia pyöriä kunhan peli muuten vain toimii. Kokeilin Turok 2 ja Persona 4 vanhemmista peleistä ja toimivat täysin ongelmitta. PS1 ja PS2 pelejä pikaisesti testannut ja toimivat loistavasti, mutta näistä voi jatkaa yksäreiden puolella jos haluaa tietää enemmän tai tulee isot pahat sudet syömään.

Toki ajanmyötä tulen pelaamaan enemmän mutta yksi peli kerrallaan yritän mennä.



En aio kokeilla enkä installoida ainuttakaan peliä joka on yli 10-15 gigaa iso tai jota en omista. Poislukien FF XIV joka tulee olemaan ainut isompi peli jonka asennan. Jos haluaa tietää jostain pelistä enemmän suosittelen katsomaan tuubista tai suuntaamaan kyseisen pelin steam foorumeille.

Joo, YouTube kertoo tällä hetkellä pelkästään positiivista kuvaa miten RTS pelit pyörii ja toimii laitteella.
 
Joo, YouTube kertoo tällä hetkellä pelkästään positiivista kuvaa miten RTS pelit pyörii ja toimii laitteella.
Pyöriminen on varmaan ihan hyvällä mallilla, mutta mites kontrollit? Ei ole hiirtä, mutta toki on touchpadit ja kosketusnäyttö. Kunhan oma deck saapuu, niin voin jotakin RTS:ää testata ja raportoida.
Itsellänikin on melkoisen mittava Steam-kirjasto (yli 600 peliä muistaakseni), joka on kuitenkin jäänyt kokonaan paitsioon, kun muutama vuosi sitten lopetin PC-pelaamisen kokonaan. Ei vain kiinnosta lähteä siihen ainaiseen laitepäivitysrumbaan enää, joten varsinaiseen PC-pelaamiseen palaaminen ei vaikuta enää todennäköiseltä kohdallani - paitsi siis ehkä Steam Deckin kautta jossain vaiheessa?
Steam Deck on ainakin aika lähellä konsolimaista kokemusta, joten siinä mielessä Steam-kirjasto vaan takaisin pelaukseen. :)
 
Viimeksi muokattu:
Pyöriminen on varmaan ihan hyvällä mallilla, mutta mites kontrollit? Ei ole hiirtä, mutta toki on touchpadit ja kosketusnäyttö. Kunhan oma deck saapuu, niin voin jotakin RTS:ää testata ja raportoida.
Nuo voisivat kyllä itseänikin kiinnostaa, jos vaan toimivat hyvin ja pystyy hyvin pelaamaan myös ohjauksen puolesta. Tosin kuulostaa pelattavalta mitä olisi paras pelata tuo Steam Deck vaikka telkkariin kytkettynä.

Pystyykös tuohon muuten jotenkin tarvittaessa kuitenkin hiirenkin liittämään? Sorry, jos aihetta on jo täällä aiemmin käsitelty. En ole sitten vaan sattunut huomaamaan.

Jos Steam Deckin hommaan niin kyllä se on sitten ehdottomasti tuo muistiltaan isoin oltava, kun varmaan jotain ainakin vähän uudempiakin pelejä saattaisin sillä pelata, kun ei peli-PC:tä muutoin ole, eikä näillä näkymin tulekaan.
 
Steam Deckiin saa ostaa telakan, jolla sen saa ulkoiseen näyttöön kiinni ja samalla hiiret ja näppäimistöt ja muut laitteet kytkettyä.
Eli deckidocki se on sitten itselleni heti hommattava, kun Steam Deckin mahdollisesti hommaan. Alkaa itse asiassa koko ajan houkuttelemaan enemmän. Alkaa tuntua jopa melkein varmalta hankinnalta! :)
 
Joo RTS peleissä en tiedä kuinka usein on ohjain tuki PC versiossa, joten kannattaa se tarkistaa. Ei pelaaminen ongelma ole kuten sanottu siinä on touchpadit ja kosketusnäyttö sekä 16 nappulaa joihin saa kustomoida minkä tahansa näppäimistön painalluksen, se että onko se kovin nopea tapa pelata sitä en tiedä mutta pelaamaan pystyy 100 varmasti.

Virallinen telakka on tulossa loppukeväästä Steamin mukaan joten pian sekin saatavilla.
 
Joo RTS peleissä en tiedä kuinka usein on ohjain tuki PC versiossa, joten kannattaa se tarkistaa. Ei pelaaminen ongelma ole kuten sanottu siinä on touchpadit ja kosketusnäyttö sekä 16 nappulaa joihin saa kustomoida minkä tahansa näppäimistön painalluksen, se että onko se kovin nopea tapa pelata sitä en tiedä mutta pelaamaan pystyy 100 varmasti.

Virallinen telakka on tulossa loppukeväästä Steamin mukaan joten pian sekin saatavilla.
Olikos telakasta jotain hintatietoja jo? Edes arvioita?
 
Olikos telakasta jotain hintatietoja jo? Edes arvioita?

No samanlaiset laitteet muilta valmistajilta maksaa kaikkea 50-200$ joten siltä väliltä, toki jos Valve haluaa olla kilpailullinen kuten Deckin hinnan kanssa niin olettaisin alta 100$.
No niin, Steam Deck maksettu. Todellinen odotus alkakoon. :)

Missäs herran laite menee, jokohan sitä alkuviikosta pääset hypistelemään. Tärinät varmaan kovat ? :D
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kun tuli yänään tuo beta päivitys tehtyä sen uuden framerate rajoittimen takia niin toinen hyvä uudistus siinä on uusi tuuletinprofiili. Tämä tarkoittaa sitä että Steamiä käyttäessä laite on äänetön ja kevyitä pelejä pelatessa pientä puhinaa. Kun taas raskaampia pelejä pelatessa se puhisee ja mölyää enemmän. Kun taas aikaisemmin laite huusi ihan steamiä selatessakin ihan kuin joku olisi teurastanut sitä.

Kehitystä tapahtuu ja hyvä että laite on suunniteltu niin jotta päivitysten avulla voidaan tehdä paljon muutoksia.
 
Tässä on aika hyvä esittely siitä, mitä kaikkea steam deckillä voi tehdä ja mitä laitteita sillä voisi korvata

Aika vakuuttavalta tuo vaikuttaa ja varmaan tulee jossain vaiheessa hankittua, jos tulee enemmän tarvetta mobiilille pelaamiselle. Linux-pohjaisilla laitteilla on aika paljon sellaisia kehittyneempiä käyttötapoja, joita voi hyödyntää, jos jaksaa säätää, mutta kiinnostavinta on, että tuossa laitteeessa yhdistyy helppous ja vaivattomuus laajennettavuuteen ja säädettävyyteen. Yleensä helppous on tarkoittanut sitä, että mikään modaaminen tjsp. ei ole ollut mahdollista. Jos taas mentäisiin ihan oikeaan linux-maailmaan, siellä menee sormi peruskäyttäjällä suuhun aika vikkelästi.
 
Nyt on Steam Deckiä hypistelty jokunen päivä, joten kaipa sitä voisi omat alkutunnelmat kirjoittaa.

Ensinnäkin Steam Deck on laadukkaan tuntuinen laite. Ei nitise eikä natise. On muotoiltu käteen sopivaksi ja ristiohjainta lukuun ottamatta nappien palaute tuntuu hyvältä. Ristiohjain sen sijaan tuntuu turhan pehmeältä. Ehkä kyse on siitä kun on nyt tottunut Xbox Series ohjaimen aika naksuvaan palautteeseen. Sen sijaan muun muassa liipaisimet ja tatit antavat oikein hyvän tuntuman. Kosketuslevyäkin tuli Loop Heron kanssa testattua ja vaikka se ajaa asiansa, niin ei siitä hiirenkorvikkeeksi ole.

Steam Deck on kannettavaksi iso, mutta samalla se tarkoittaa, että se on tällaisen vähän isommankin aikuisen käteen sopiva suoraan paketista. Nintendo Switchin kanssa tarvitsen kolmannen osapuolen gripin, että laitteesta saa sellaisen otteen ettei tule sormet kipeäksi hetken pelaamisen jälkeen. Isompi koko tarkoittaa myös isompaa näyttöä, joka on omissa kirjoissa silkkaa plussaa. Mukana tulevalla kotelolla Steam Deck kulkee isommasta koostaan huolimatta edelleen repussa mukana siinä missä Switchkin. Tämä on minulle ihan yhtä kannettava ja mukana liikuteltava laite kuin Nintendo Switch, johon tätä omassa käytössä auttamatta vertaan.

Miten sitten ne pelit? Testasin useampaa Steam Deck Verified -peliä ja kahta pelattavissa olevaa peliä, joissa kuitenkin keltainen huutomerkki kertoo siitä, ettei ihan täyttä toimivuutta taata.

Death Stranding (Steam Deck Verified)
Halusin testata jotain graafisesti näyttävää peliä. Halusin nähdä mihin Steam Deck pystyy. Halusin nähdä selkeän eron graafisessa ulosannissa Switchiin verrattuna. Ja kyllä, Death Stranding näyttää juuri tämän. Kun pelin käynnistää näkee heti, että puhutaan selvästi tehokkaammasta laitteesta kuin Switch. Ulkoasua on tietysti karsittu verrattuna kotikoneeseen, mutta peli silti näyttää varsin nätiltä. Ruudunpäivitys tosin tippuu 30 ruutuun sekunnissa ainakin niillä oletusasetuksilla, joilla testasin. Tosin pelin kuin pelin kohdalla on mahdollisuus säätää graafisia asetuksia ihan samalla tavoin kuin kotikoneella, joten tämän saa varmasti pyörimään myös paremmin. Huomasi, että Steam Deck joutui pelin kanssa aika koville, kun tuuletin lähti hyrräämään oikein tosissaan. Ääni oli hiljaisiin laitteisiin viime vuodet tottuneelle kova. Sen kuuli peliäänien yli.

Nino Kuni II (Steam Deck Verified)
Pyöri oletusasetuksilla kuin unelma. Ruudunpäivitys pysyi korkealla ja peli näytti hyvältä. Tosin ei ole graafisesti missään nimessä yhtä vaativa kuin Death Stranding. Tämä on varmaankin se peli, jota tulen nyt enemmän pelaamaan Steam Deckillä.

Circuit Superstars (Steam Deck Verified)
Pyöri hyvin, joskin kerran koko peli kaatui täysin yllättäen. Onko vika Steam Deckissä vai pelissä. Mene ja tiedä.

The Beast Inside (Steam Deck Verified)
Yritin käynnistää pelin kolme kertaa. Joka kerta peli kaatui heti päävalikossa. Jälleen kerran kysymys herää. Onko vika pelissä vai Steam Deckissä.

Slay the Spire (Steam Deck Verified)
Toimi juuri niin hyvin kuin pitääkin.

Yomawari Night Alone (Steam Deck Verified)
Toimi juuri niin hyvin kuin pitääkin.

Loop Hero (Pelattavissa, mutta jotain säätöä vaatii)
Peli pyöri täysin moitteettomasti, mutta kontrollit olivat sidottu hiiren käyttöön. Näin ollen peli pakotti käyttämään kosketusnäyttöä tai kosketuslevyä, jotka molemmat toimivat kyllä, mutta ei pelaaminen ihan niin nautinnollista ollut. Huom. en selvittänyt Steam asetuksista olisiko ohjainkombinaatiota voinut pakottaa joksikin muuksi.

HOB (Pelattavissa, mutta jotain säätöä vaatii)
Peli käynnistää oman grafiikka-asetus ikkunansa pelin käynnistyksen yhteydessä. Tämä vaati kosketusnäytön käyttöä, mutta kunhan peli käynnistyi, kaikki toimi tosi nätisti.

Xbox Cloud Gaming, eli xCloud
Asensin Microsoft Edge selaimen, liitin sen osaksi Steam kirjastoa ja laitoin käynnistämään osoitteen https://www.xbox.com/play. Tein siis kuten näissä ohjeissa sanotaan: https://support.microsoft.com/fi-fi...3296?msclkid=ae7fdcc3ceb511ec91444cc543eebee5

Tämä toimii hämmentävän hyvin. Steam Deck käsittelee xCloudia kuin yhtenä pelinä muiden joukossa ja kun tämän käynnistän, niin aukeaa xCloud kokoruudun tilassa ilman, että se näyttää nettiselaimelta. Se tuntuu pikemminkin natiivilta Xbox Game Pass -sovellukselta. Tottakai näiden pelien pelaaminen tapahtuu edelleen pilven kautta, joten siinä ero natiiviin. Steamin napit ja kontrollit toimivat kuitenkin suoraan. Testasin Trek to Yomia ja Life is Strange: True Colorsia, niin ainakin omassa kotilangattomassa pelaaminen oli todella sulavaa. Trek to Yomin blokit ja parryt onnistuivat, joka kertoo ainakin siitä ettei ihan hirveää viivettä ole napin painalluksen ja ruudulla tapahtuvan asian välillä. Eikä se siltä tuntunutkaan. Tämä tosin vaatii lisää testaamista. Hienoa kuitenkin, että Game Pass valikoimaan pääsee Steam Deckillä näin helposti käsiksi.


Alkufiilikset laitteesta ovat erittäin positiiviset. Tehoa löytyy vähän vaativampienkin pelien pyörittämiseen. Laite sopii kivasti käteen ja tuntuu laadukkaalta. Jo pelkästään xCloudin asennus kertoo siitä, että Steam Deckissä on paljon potentiaalia myös alkuperäisen konsolimaisen kokemuksen ulkopuolella. Tällä voi tehdä vaikka mitä niin halutessaan.
 
Nyt on Steam Deckiä hypistelty jokunen päivä, joten kaipa sitä voisi omat alkutunnelmat kirjoittaa.

Ensinnäkin Steam Deck on laadukkaan tuntuinen laite. Ei nitise eikä natise. On muotoiltu käteen sopivaksi ja ristiohjainta lukuun ottamatta nappien palaute tuntuu hyvältä. Ristiohjain sen sijaan tuntuu turhan pehmeältä. Ehkä kyse on siitä kun on nyt tottunut Xbox Series ohjaimen aika naksuvaan palautteeseen. Sen sijaan muun muassa liipaisimet ja tatit antavat oikein hyvän tuntuman. Kosketuslevyäkin tuli Loop Heron kanssa testattua ja vaikka se ajaa asiansa, niin ei siitä hiirenkorvikkeeksi ole.

Steam Deck on kannettavaksi iso, mutta samalla se tarkoittaa, että se on tällaisen vähän isommankin aikuisen käteen sopiva suoraan paketista. Nintendo Switchin kanssa tarvitsen kolmannen osapuolen gripin, että laitteesta saa sellaisen otteen ettei tule sormet kipeäksi hetken pelaamisen jälkeen. Isompi koko tarkoittaa myös isompaa näyttöä, joka on omissa kirjoissa silkkaa plussaa. Mukana tulevalla kotelolla Steam Deck kulkee isommasta koostaan huolimatta edelleen repussa mukana siinä missä Switchkin. Tämä on minulle ihan yhtä kannettava ja mukana liikuteltava laite kuin Nintendo Switch, johon tätä omassa käytössä auttamatta vertaan.

Miten sitten ne pelit? Testasin useampaa Steam Deck Verified -peliä ja kahta pelattavissa olevaa peliä, joissa kuitenkin keltainen huutomerkki kertoo siitä, ettei ihan täyttä toimivuutta taata.

Death Stranding (Steam Deck Verified)
Halusin testata jotain graafisesti näyttävää peliä. Halusin nähdä mihin Steam Deck pystyy. Halusin nähdä selkeän eron graafisessa ulosannissa Switchiin verrattuna. Ja kyllä, Death Stranding näyttää juuri tämän. Kun pelin käynnistää näkee heti, että puhutaan selvästi tehokkaammasta laitteesta kuin Switch. Ulkoasua on tietysti karsittu verrattuna kotikoneeseen, mutta peli silti näyttää varsin nätiltä. Ruudunpäivitys tosin tippuu 30 ruutuun sekunnissa ainakin niillä oletusasetuksilla, joilla testasin. Tosin pelin kuin pelin kohdalla on mahdollisuus säätää graafisia asetuksia ihan samalla tavoin kuin kotikoneella, joten tämän saa varmasti pyörimään myös paremmin. Huomasi, että Steam Deck joutui pelin kanssa aika koville, kun tuuletin lähti hyrräämään oikein tosissaan. Ääni oli hiljaisiin laitteisiin viime vuodet tottuneelle kova. Sen kuuli peliäänien yli.

Nino Kuni II (Steam Deck Verified)
Pyöri oletusasetuksilla kuin unelma. Ruudunpäivitys pysyi korkealla ja peli näytti hyvältä. Tosin ei ole graafisesti missään nimessä yhtä vaativa kuin Death Stranding. Tämä on varmaankin se peli, jota tulen nyt enemmän pelaamaan Steam Deckillä.

Circuit Superstars (Steam Deck Verified)
Pyöri hyvin, joskin kerran koko peli kaatui täysin yllättäen. Onko vika Steam Deckissä vai pelissä. Mene ja tiedä.

The Beast Inside (Steam Deck Verified)
Yritin käynnistää pelin kolme kertaa. Joka kerta peli kaatui heti päävalikossa. Jälleen kerran kysymys herää. Onko vika pelissä vai Steam Deckissä.

Slay the Spire (Steam Deck Verified)
Toimi juuri niin hyvin kuin pitääkin.

Yomawari Night Alone (Steam Deck Verified)
Toimi juuri niin hyvin kuin pitääkin.

Loop Hero (Pelattavissa, mutta jotain säätöä vaatii)
Peli pyöri täysin moitteettomasti, mutta kontrollit olivat sidottu hiiren käyttöön. Näin ollen peli pakotti käyttämään kosketusnäyttöä tai kosketuslevyä, jotka molemmat toimivat kyllä, mutta ei pelaaminen ihan niin nautinnollista ollut. Huom. en selvittänyt Steam asetuksista olisiko ohjainkombinaatiota voinut pakottaa joksikin muuksi.

HOB (Pelattavissa, mutta jotain säätöä vaatii)
Peli käynnistää oman grafiikka-asetus ikkunansa pelin käynnistyksen yhteydessä. Tämä vaati kosketusnäytön käyttöä, mutta kunhan peli käynnistyi, kaikki toimi tosi nätisti.

Xbox Cloud Gaming, eli xCloud
Asensin Microsoft Edge selaimen, liitin sen osaksi Steam kirjastoa ja laitoin käynnistämään osoitteen https://www.xbox.com/play. Tein siis kuten näissä ohjeissa sanotaan: https://support.microsoft.com/fi-fi/topic/xbox-cloud-gaming-microsoft-edgessä-steam-deckillä-43dd011b-0ce8-4810-8302-965be6d53296?msclkid=ae7fdcc3ceb511ec91444cc543eebee5

Tämä toimii hämmentävän hyvin. Steam Deck käsittelee xCloudia kuin yhtenä pelinä muiden joukossa ja kun tämän käynnistän, niin aukeaa xCloud kokoruudun tilassa ilman, että se näyttää nettiselaimelta. Se tuntuu pikemminkin natiivilta Xbox Game Pass -sovellukselta. Tottakai näiden pelien pelaaminen tapahtuu edelleen pilven kautta, joten siinä ero natiiviin. Steamin napit ja kontrollit toimivat kuitenkin suoraan. Testasin Trek to Yomia ja Life is Strange: True Colorsia, niin ainakin omassa kotilangattomassa pelaaminen oli todella sulavaa. Trek to Yomin blokit ja parryt onnistuivat, joka kertoo ainakin siitä ettei ihan hirveää viivettä ole napin painalluksen ja ruudulla tapahtuvan asian välillä. Eikä se siltä tuntunutkaan. Tämä tosin vaatii lisää testaamista. Hienoa kuitenkin, että Game Pass valikoimaan pääsee Steam Deckillä näin helposti käsiksi.


Alkufiilikset laitteesta ovat erittäin positiiviset. Tehoa löytyy vähän vaativampienkin pelien pyörittämiseen. Laite sopii kivasti käteen ja tuntuu laadukkaalta. Jo pelkästään xCloudin asennus kertoo siitä, että Steam Deckissä on paljon potentiaalia myös alkuperäisen konsolimaisen kokemuksen ulkopuolella. Tällä voi tehdä vaikka mitä niin halutessaan.

Kiva kuulla että laite maistuu.

Tuuletin tosiaan huutaa vaativammissa peleissä niin että kuuluu peliäänien yli joten kuulokkeet on suotavaa myöskin akku kun kestää sen 2-3h niin jatkuvasti saa olla lataamassa. Kevyemmissä peleissä sitten laite onkin lähes täysin äänetön ja akku kestää tuntikausia jote riittää että pistää aina yöksi lataukseen kun kestää helposti koko päivän peluut.

FF XIV pelasin äsken reilu sen 2-3h niin näyttää 25%, Xenogearsia kun pelannut niin akkua jäljellä illalla vielä sen yli 30% vaikka pelaisi useamman tunnin päivän aikana.

Laitteen käyttömukavuus on siis huomattavasti parempi kevyemmillä peleillä kun ei tarvitse huolehtia kokoajan missä on lähin pistoke, tai kantaa varavirtaa mukana. Mutta niin se taitaa olla kai kaikkien kannettavien kanssa.

Edit;
@Dragonfly ei sitten kannata niitä palluroita käyttää raamattuna miten pelit toimii. Siellä on vihreitä pelejä missä on vakavia ongelmia ja sitten on ei toimimattomiksi pistetty pelejä mitkä toimivat täydellisesti mutta voi olla joku launcheri tai config työkalu joka ei toimi 100% mutta sitä ei ole pakko käyttää. Lukemalla tai testaamalla selviää, tosin varmasti ison osan kohdalla ne pallot on ihan kohdillaan.
 
Viimeksi muokattu:
Alex käy läpi beta käyttörjästelemän päivitykset.

Uusi tuuletin profiili on massiivinen parannus vaikka toki käy kuumempana mutta ei mitään vakavaa. Sekä tämä gamechanger ominaisuus jossa voit säätää näytön virkistystaajuutta.


 
Nyt on Steam Deckiä hypistelty jokunen päivä, joten kaipa sitä voisi omat alkutunnelmat kirjoittaa.

Ensinnäkin Steam Deck on laadukkaan tuntuinen laite. Ei nitise eikä natise. On muotoiltu käteen sopivaksi ja ristiohjainta lukuun ottamatta nappien palaute tuntuu hyvältä. Ristiohjain sen sijaan tuntuu turhan pehmeältä. Ehkä kyse on siitä kun on nyt tottunut Xbox Series ohjaimen aika naksuvaan palautteeseen. Sen sijaan muun muassa liipaisimet ja tatit antavat oikein hyvän tuntuman. Kosketuslevyäkin tuli Loop Heron kanssa testattua ja vaikka se ajaa asiansa, niin ei siitä hiirenkorvikkeeksi ole.

Steam Deck on kannettavaksi iso, mutta samalla se tarkoittaa, että se on tällaisen vähän isommankin aikuisen käteen sopiva suoraan paketista. Nintendo Switchin kanssa tarvitsen kolmannen osapuolen gripin, että laitteesta saa sellaisen otteen ettei tule sormet kipeäksi hetken pelaamisen jälkeen. Isompi koko tarkoittaa myös isompaa näyttöä, joka on omissa kirjoissa silkkaa plussaa. Mukana tulevalla kotelolla Steam Deck kulkee isommasta koostaan huolimatta edelleen repussa mukana siinä missä Switchkin. Tämä on minulle ihan yhtä kannettava ja mukana liikuteltava laite kuin Nintendo Switch, johon tätä omassa käytössä auttamatta vertaan.

Miten sitten ne pelit? Testasin useampaa Steam Deck Verified -peliä ja kahta pelattavissa olevaa peliä, joissa kuitenkin keltainen huutomerkki kertoo siitä, ettei ihan täyttä toimivuutta taata.

Death Stranding (Steam Deck Verified)
Halusin testata jotain graafisesti näyttävää peliä. Halusin nähdä mihin Steam Deck pystyy. Halusin nähdä selkeän eron graafisessa ulosannissa Switchiin verrattuna. Ja kyllä, Death Stranding näyttää juuri tämän. Kun pelin käynnistää näkee heti, että puhutaan selvästi tehokkaammasta laitteesta kuin Switch. Ulkoasua on tietysti karsittu verrattuna kotikoneeseen, mutta peli silti näyttää varsin nätiltä. Ruudunpäivitys tosin tippuu 30 ruutuun sekunnissa ainakin niillä oletusasetuksilla, joilla testasin. Tosin pelin kuin pelin kohdalla on mahdollisuus säätää graafisia asetuksia ihan samalla tavoin kuin kotikoneella, joten tämän saa varmasti pyörimään myös paremmin. Huomasi, että Steam Deck joutui pelin kanssa aika koville, kun tuuletin lähti hyrräämään oikein tosissaan. Ääni oli hiljaisiin laitteisiin viime vuodet tottuneelle kova. Sen kuuli peliäänien yli.

Nino Kuni II (Steam Deck Verified)
Pyöri oletusasetuksilla kuin unelma. Ruudunpäivitys pysyi korkealla ja peli näytti hyvältä. Tosin ei ole graafisesti missään nimessä yhtä vaativa kuin Death Stranding. Tämä on varmaankin se peli, jota tulen nyt enemmän pelaamaan Steam Deckillä.

Circuit Superstars (Steam Deck Verified)
Pyöri hyvin, joskin kerran koko peli kaatui täysin yllättäen. Onko vika Steam Deckissä vai pelissä. Mene ja tiedä.

The Beast Inside (Steam Deck Verified)
Yritin käynnistää pelin kolme kertaa. Joka kerta peli kaatui heti päävalikossa. Jälleen kerran kysymys herää. Onko vika pelissä vai Steam Deckissä.

Slay the Spire (Steam Deck Verified)
Toimi juuri niin hyvin kuin pitääkin.

Yomawari Night Alone (Steam Deck Verified)
Toimi juuri niin hyvin kuin pitääkin.

Loop Hero (Pelattavissa, mutta jotain säätöä vaatii)
Peli pyöri täysin moitteettomasti, mutta kontrollit olivat sidottu hiiren käyttöön. Näin ollen peli pakotti käyttämään kosketusnäyttöä tai kosketuslevyä, jotka molemmat toimivat kyllä, mutta ei pelaaminen ihan niin nautinnollista ollut. Huom. en selvittänyt Steam asetuksista olisiko ohjainkombinaatiota voinut pakottaa joksikin muuksi.

HOB (Pelattavissa, mutta jotain säätöä vaatii)
Peli käynnistää oman grafiikka-asetus ikkunansa pelin käynnistyksen yhteydessä. Tämä vaati kosketusnäytön käyttöä, mutta kunhan peli käynnistyi, kaikki toimi tosi nätisti.

Xbox Cloud Gaming, eli xCloud
Asensin Microsoft Edge selaimen, liitin sen osaksi Steam kirjastoa ja laitoin käynnistämään osoitteen https://www.xbox.com/play. Tein siis kuten näissä ohjeissa sanotaan: https://support.microsoft.com/fi-fi/topic/xbox-cloud-gaming-microsoft-edgessä-steam-deckillä-43dd011b-0ce8-4810-8302-965be6d53296?msclkid=ae7fdcc3ceb511ec91444cc543eebee5

Tämä toimii hämmentävän hyvin. Steam Deck käsittelee xCloudia kuin yhtenä pelinä muiden joukossa ja kun tämän käynnistän, niin aukeaa xCloud kokoruudun tilassa ilman, että se näyttää nettiselaimelta. Se tuntuu pikemminkin natiivilta Xbox Game Pass -sovellukselta. Tottakai näiden pelien pelaaminen tapahtuu edelleen pilven kautta, joten siinä ero natiiviin. Steamin napit ja kontrollit toimivat kuitenkin suoraan. Testasin Trek to Yomia ja Life is Strange: True Colorsia, niin ainakin omassa kotilangattomassa pelaaminen oli todella sulavaa. Trek to Yomin blokit ja parryt onnistuivat, joka kertoo ainakin siitä ettei ihan hirveää viivettä ole napin painalluksen ja ruudulla tapahtuvan asian välillä. Eikä se siltä tuntunutkaan. Tämä tosin vaatii lisää testaamista. Hienoa kuitenkin, että Game Pass valikoimaan pääsee Steam Deckillä näin helposti käsiksi.


Alkufiilikset laitteesta ovat erittäin positiiviset. Tehoa löytyy vähän vaativampienkin pelien pyörittämiseen. Laite sopii kivasti käteen ja tuntuu laadukkaalta. Jo pelkästään xCloudin asennus kertoo siitä, että Steam Deckissä on paljon potentiaalia myös alkuperäisen konsolimaisen kokemuksen ulkopuolella. Tällä voi tehdä vaikka mitä niin halutessaan.
Testasitko toimiiko geforce now samalla tavalla suoraan selaimesta kuin xcloud? Olettaisin että toimii.

Aiemmin luinkin että epic storen asennus on pikkasen haastavampi tehdä tuohon mutta ei vissiin mikään sikavaikea....on itsellä kanssa aika isohko steam ja epic kirjasto ynnä geforcetili niin kyllähän tuokin laite jossain vaiheessa tulee hommattua ;)
 
Itseä laite sinänsä kiinnostaisi, mutta tuo hirveä säätäminen ei nappaa sitten ollenkaan. Taidan odotella "seuraavaa sukupolvea".
Jos toimisi samat pelit ja ohjelmat kuin PC:lläkin ilman mitään säätämistä ja tehoa tarpeeksi jos iskee vielä näyttöön kiinni, voisin luopua pöytäkoneesta ja siirtyä tämän käyttöön.

Liikaa tuntuu olevan vaan säätöä ja arvuuttelua mikä toimii ja mikä ei.

No, Switch hoitaa käsikonsolin roolin tällä hetkellä mallikkaasti. Pelataan PC:llä jatkossakin ne, mitkä eivät Switchillä löydy.
 
Testasitko toimiiko geforce now samalla tavalla suoraan selaimesta kuin xcloud? Olettaisin että toimii.

Aiemmin luinkin että epic storen asennus on pikkasen haastavampi tehdä tuohon mutta ei vissiin mikään sikavaikea....on itsellä kanssa aika isohko steam ja epic kirjasto ynnä geforcetili niin kyllähän tuokin laite jossain vaiheessa tulee hommattua ;)
En ole Geforce Nowta koskaan käyttänyt, joten en sitä Steam Deckiinkään asentanut. Tosin pikainen googletus paljastaa, että pitäisi toimia hyvin samaan tapaan kuin tuo xCloud. nVidian omilla sivuilla on artikkeli kuinka saada Steam Deckin ohjaimet toimimaan "natiivisti" Geforce Nown kanssa. Tosiaan hyvin samaan tapaan tämänkin hoituu kuin xCloudin kanssa.

Itseä laite sinänsä kiinnostaisi, mutta tuo hirveä säätäminen ei nappaa sitten ollenkaan. Taidan odotella "seuraavaa sukupolvea".
Jos toimisi samat pelit ja ohjelmat kuin PC:lläkin ilman mitään säätämistä ja tehoa tarpeeksi jos iskee vielä näyttöön kiinni, voisin luopua pöytäkoneesta ja siirtyä tämän käyttöön.

Liikaa tuntuu olevan vaan säätöä ja arvuuttelua mikä toimii ja mikä ei.

No, Switch hoitaa käsikonsolin roolin tällä hetkellä mallikkaasti. Pelataan PC:llä jatkossakin ne, mitkä eivät Switchillä löydy.
Säätöä on juuri sen verran kuin haluaa. Jos haluaa konsolimaisen kokemuksen niin virtanapista laite päälle. Tämän jälkeen olet suoraan Steamissa (huom. et laitteen työpöytänäkymässä), selaat vaan pelejä, jotka toimii hyvin Steamin Deckin kanssa ja pelaat mitä haluat. Toki valikoima on suppeampi kuin koko Steamin valikoima, mutta se on ihan ymmärrettävää, niin Steam Deckin käyttiksen kuin ohjainkombinaatioiden takia. Silti täysin toimia pelejä on reilusti päälle tuhat. Jos ei koskaan poistu Steam Deckin oletusnäkymästä, eikä pelaa kuin yhteensopivia pelejä, niin kokemus on hyvin lähellä konsolilla pelaamista. Grafiikka-asetuksetkin kaikissa tähän mennessä kokeilemissani peleissä ovat löytäneet paikkansa automaattisesti. Peli käyntiin ja pelaamaan.
 
Testasitko toimiiko geforce now samalla tavalla suoraan selaimesta kuin xcloud? Olettaisin että toimii.

Aiemmin luinkin että epic storen asennus on pikkasen haastavampi tehdä tuohon mutta ei vissiin mikään sikavaikea....on itsellä kanssa aika isohko steam ja epic kirjasto ynnä geforcetili niin kyllähän tuokin laite jossain vaiheessa tulee hommattua ;)

Niin onhan tuossa se merkittävä ero, että Geforce Now mahdollistaa pääsyn Steamin, Epicin, GOG:n ja ties minkä kauppapaikan pelikirjastoon. XCloudilla pelataan Game Passia. Molemmat toki pilviveikkojen juttuja.
 
Niin onhan tuossa se merkittävä ero, että Geforce Now mahdollistaa pääsyn Steamin, Epicin, GOG:n ja ties minkä kauppapaikan pelikirjastoon. XCloudilla pelataan Game Passia. Molemmat toki pilviveikkojen juttuja.
Niin, pointti taisi olla se, että toimiiko se Steam Deckillä samaan tapaan kuin xCloud. Pelivalikoimat tottakai eriävät, mutta molempien toimintaperiaate ja asennus Steam Deckiin on hyvin samankaltainen. Tähdellisin pointti mihin vaan selaimessa käytettävään vastaavaan palveluun Steam Deckillä on se, että kontrollit toimivat natiivisti. Sekä Microsoft Edge että Google Chrome onneksi tätä tukevat, kunhan kerran asetukset laittaa kohdalleen.
 
Kannattaa tutustua Lutrikseen jos haluaa helpon tavan installoida Steamin ulkopuolisia launchereita ja pelejä. Se ei tällä hetkellä vielä ole klikkaus ja installointi valmis pientä säätöä joutuu tekemään, mutta pian pitäisi olla. Tällä esimerkiksi asensin FF XIV ja pelin saa käyntiin asentamalla launcherin jota Steam Deck tukee.

Sillä on helppo säilyttää kaikki samassa paikassa ja voit lisätä ne myös Steamiin

 
Ylös Bottom