Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Veljeni osti iPadin keväällä ja mitä tässä sillä on tultu surffailtua niin kyllä itsellekin pitää tabletti ostaa. En kyllä vain ole oikein Omenan tai iOS:n perään, joten oma tablet on varmaankin Android, kuten puhelimeni (Desire HD).

Vaikka iPadille löytyy paljon enemmän sille tehtyjä sovelluksia kuin Androidille, niin kuitenkin kunnollisen moniajon puute ja hinta sulkivat myös iPadin pois suunnitelmistani ja iOS on vähän liian suljettu omaan makuuni.

Androidin tablet-sovellusten määrähän on pieni, mutta kyllä niitä nyt on jo enemmän kuin 14 (linkki) ja niitä tulee onneksi kokoajan lisää.

Olen nyt suunnitellut ostavani Asus Eee Pad Transformerin, pelkkän tablettin (elokuussa pitäisi ainakin Britteihin tulla 3G-malli). Vaikka kyseisen tabletin hienous perustuu näppäimistötelakkaan, mutta skandinäppäimistöä ei ole vielä valmistettu ja en itse nää tarvetta näppäimistölle, kun kuitenkin ottaisin mukaani vain tabletin (kun liikun kaupungin sisällä). Toisaalta huokuttaisi tuo peliohjain-tuki, mikä 3.1 ohjelmistossa tuli. Voisi pelata emulaattoreilla esim. Super Mario Worldia DualShockilla/Xbox 360-ohjaimella, mutta kyseinen ratkaisu ei ole kauhean mobiili.

Myöskin tein vertailuja muiden "merkki" Android-tablettien kanssa, mutta Xoom on iPadin tapaan liian kallis, Samsung liian "Apple", koska siinä on juuri tingitty liitännöistä että siitä saataisiin niin ohut kuin se on ja vielä Acer Iconia Tab A500 on saanu moitteita mm. huonosta akkukestosta ja bugeista. Lisättäköön vielä, että Asuksen Eee Padissa on IPS-näyttö, jossa siis parempi väritoisto kuin monessa muussa tabletissa ja kaksi liitäntää mitä haluan tablettiini: (mini)HDMI ja microSD-paikka (tietenki ne perus USB- ja kuulokeliitännät myös.)
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

kaksi liitäntää mitä haluan tablettiini: (mini)HDMI ja microSD-paikka (tietenki ne perus USB- ja kuulokeliitännät myös.)

Itse tabletistahan ei noita USB-liitäntöjä löydy, vaan ne on siinä telakassa. Kuulokeliitin, microSD ja miniHDMI on tabletissa.
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Reilun kahden tunnin kuluttua mystisen TabCo-yhtiön on määrä paljastaa uusi "mullistava" taulutietokoneensa. TabCo on tähän asti pysytellyt melkoisen salaisuuden verhon suojassa, eikä yhtiöstä tai sen taustavoimista tiedetä mitään. Verkossa on pyörinyt useita viraalimainontakampanjoita, joilla kiinnostusta on pyritty herättämään.

Applen taannoisen WWDC:n aikana he julkaisivat oheisen videon :D

[video=youtube;S07KAn0ETjo]http://www.youtube.com/watch?v=S07KAn0ETjo[/video]

Mediassa on spekulointu TabCon todellista identiteettiä ja arvailut ovat suuntautuneet Nokiaan tai Amazoniin, joista kumpikaan ei ole vielä taulutietokonetta julkaissut. Tosin, kyseessä voi olla aivan hyvin pelkkä mediatemppu, ja kahden tunnin päästä julkaistaan vain "ähäkutti"-video. Odotamma malttamattomina.

Who is TabCo?

Julkistuksen live-stream: http://www.thomson-webcast.net/us/d...aa&portal_id=6771bcab5152596f20edd51edc21369d

Todennäköinen "syyllinen" on pikkuvalmistaja Fusion Garage ja heidän uusi tuote "Grid 10". Aiemmin heiltä oli tarjolla vailla menestystä jäänyt "JooJoo"-taulutietokone.

http://www.engadget.com/2011/07/29/fusion-garages-grid-10-tablet-clears-the-fcc-begs-us-not-to-ca/

EDIT: Julkistus on nyt käynnissä ja kyseessä oli tosiaan (valitettavasti) Fusion Garage. Uusi laite sisältää myös uuden Android-pohjaisen käyttöjärjestelmän, joka ei kuitenkaan ole Android. Heidän mukaansa se käyttää "Android-kerneliä", mikä on hauska termi, koska Android käyttää Linux-kerneliä. Laite on dualcore 1.2Ghz Tegra-2 pohjainen, 10.1" ruutu 1366x768 resoluutiolla. Laite tosin tukee Android-sovelluksia ainakin jollain tasolla.

UI on grid eli ruudukkopohjainen, eikä perustu Androidin peruskäyttöliittymään.

Samalla he julkistivat Grid puhelimen: neli (tai kaksi)-ytiminen Snapdragon, 4" 800x480 ruutu.

http://www.fusiongarage.com/grid-10/features
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Jonkin aikaa huhuiltu Amazonin oma taulutietokone näyttäisi saaneen varmistuksen, kun TechCrunch oli päässyt laitetta ihmettelemään.

Laitteen nimeksi on tulossa Amazon Kindle aiempien lukulaitteiden mukaisesti ja sisuksissä pörrää Amazonin muokkaama Android-versio. Näytön kooksi kerrotaan 7 tuumaa. Amazon on riisunut Androidista kutakuinkin kaikki viittauksen Googleen, eikä mukana ole yhtää Google-sovellusta. Myös käyttöliittymä on muokattu uuteen uskoon.

Kyseessä on entry-level laite, eikä mukana ole esim. kameraa ja muistin määrä on pienempi kuin muissa laitteissa. Hintakin on alhaisempi kuin kilpailijoilla, eli 250 dollaria.


Amazon’s Kindle Tablet Is Very Real. I’ve Seen It, Played With It. | TechCrunch
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Onko kenelläkään kokemuksia Acerin Iconia-tableteista? 7" saisi 300 euroon ja 10" 400 eurolla joten jompikumpi rupesi houkuttamaan. Kummatkin on speksien puolesta ihan ok, Tegra 2, giga muistia, yms.

Acer on muilta osin itselle tuttu merkki mutta miten on laadun kanssa tableteissa ja ovatko jo luvanneet 4.0-päivitystä noille, kummatkinhan on nyt Honeycombilla.
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Tässä on nyt alkanut jostain syystä nousta tablet -kuume, ja olen muutamana viime päivänä surffaillut metsästämässä sopivaa kohdetta kuumeen laskemiseksi :). Päätös iPad 2 vs. Android välillä ei ole vielä täysin selvillä. Käyttötarkoituksena olisi lähinnä surffailu (3G + WLAN), leffojen katselu sekä pelaaminen. Pelaaminen pääasiassa reissun päällä ollessa, esim. lentokoneessa ja hotelleissa. Yleensä on tullut raahattua konsolia mukaan hotelliin, ja tapeltua välillä hotellitelkkareiden liitäntöjen kanssa. Ja lentokoneessa kulutettu aikaa pelaamalla PSP:llä ja katsomalla leffoja miniläppäristä. Nyt tekisi mieli kuitenkin karsia mukana kulkevan krääsän määrää, ja löytää yksi kevyt monitoimilaite, jossa riittää akkua sopivasti pidemmänkin lennon ajaksi, ja joka pyörittää leffat ja jonka pelejäkin kehtaa pelata.

Olin tuossa jo päätymässä Acer A501 -tablettiin (Tegra 2), mutta huomasin, että Tegra 3 -tabletit ovat tuloillaan. Nyt rupesikin kiinnostamaan sitten tulossa oleva Acer A511. Asus Eee Transformer prime olisi muuten hyvä, mutta siitä ei taida olla tulossa 3G mallia. Eli parhaat vaihtoehdot vaikuttaisi sitten olevan iPad 2 tai tuo Acer A511 kunhan se joskus tulee myyntiin.

Pelitarjontaan en ole vielä hirveästi ehtinyt perehtyä, eli kummalle alustalle mahtaa löytyä enemmän laadukkaita pelejä (ja siis löytyykö iPad 2:selle tai Android -tabletille konsolipelien massapelaajalle laadukkaita pelejä sekä graafisesti että pelattavuudeltaan) ? Acerin valintaa puoltaa hinta (jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin hinnoittelu uuden A511:senkin osalta lienee järkevää), helppo muistin laajennus kortilla (ei tainnut olla iPadissa ollenkaan mahdollista eli pitäisi ottaa suoraan se 64 Gb malli ?) ja uuden raudan tuoma teho. Mikrobitin testin mukaan Acer A501 oli akkukeston osalta ilmeisesti selkeästi huonompi kuin iPad 2, mutta ilmeisesti uudemmalla Android -versiolla tuo akkukestokin parani. Ja ainakin markkinointipuheiden mukaan uusi Tegra 3 -pohjainen laite pitäisi olla akkukestoltaan parempi kuin tuo aiempi. Onko teillä käytännön kokemusta noista akkukestoista esim. peli tai leffakäytössä ? Ja onko tuo iPad 2 oikeasti korkeamman hintansa arvoinen ? Sillä muutaman satasen erotuksella kun taitaa ostaa marketista muutaman sata peliä.

Niin, ja onhan sieltä huhujen mukaan ilmeisesti tulossa jollain aikataululla Acer A701 tarkemmalla näytöllä :).
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Kantsii kyllä venailla nuo Tegra 3-mallit, jos Android-tabia haluaa, imo. Transformer on kuitenkin tulossa jo muutaman viikon päästä nykytiedon mukaan joten tuskin Acerin tabissakaan hirveän kauan menee. Lenovolta on ilmeisesti kanssa tulossa Tegra 3-laite, mutta en tiedä tuleeko se ensi kuussa vai vasta virallinen julkistus ensi kuussa. Valitettavasti täällä foorumilla ei taida juurikaan Android-tablettien omistajia pyöriä kun ei niistä juuri mitään juttua ole missään muussakaan ketjussa.
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Tässä on nyt alkanut jostain syystä nousta tablet -kuume, ja olen muutamana viime päivänä surffaillut metsästämässä sopivaa kohdetta kuumeen laskemiseksi :). Päätös iPad 2 vs. Android välillä ei ole vielä täysin selvillä. Käyttötarkoituksena olisi lähinnä surffailu (3G + WLAN), leffojen katselu sekä pelaaminen. Pelaaminen pääasiassa reissun päällä ollessa, esim. lentokoneessa ja hotelleissa.

Android saattaa noissa käyttötarkoituksessa olla hitusen verran parempi vaihtoehto, erityisesti tuo elokuvien katselu. Avoimempi ympäristö sallii todennäköisesti paremmat työkalut ja kuvasuhde on parempi. Muuten nettisurffailu ja kevyt pelaaminen ovat iPAD2:lla hyvin hanskassa. Tukea löytyy pelaajien kaverilistoille sekä trophy-palkinnoille. Todella simppelin oloinen käyttöympäristö sallii surffilaudan myös iäkkäämmille ja aivan nuorimmaisille, itse säästyy näin atk-tukihenkilön tehtävistä. Avaisin hankintapäätöstä tehdessä mukaan myös muut perheenjäsenet, sekä sen miten paljon haluaa antaa aikaansa säätämiselle. Klassinen klisee Applen helppokäyttöisyydestä ei ole vain mainosmiesten keksintöä.
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Okei, pakko mainita tästäkin vaihtoehdosta, johon meinaan itse tarttua vielä jossain vaiheessa ennen joulua.

Elisa myy Kirja-palvelun kyljessä Samsung Galaxy Tabin 8,9" versiota. Raudalta tuo vastaa 10,1" mallia, se on vain hiukan pienempi. Ja tuo isompi malli on siis vertailussa pärjännyt aika hyvin iPad2:ta vastaan. Paketissa tulee kymmenen e-kirjaa, ja kahden vuoden sopimuksella kuukausihinta on 21,90€. Lopullinen hinta jää siis alle listahinnan, joten sikäli tämä on erittäin harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Syy, miksi en ole tästä viitsinyt kauheasti pitää ääntä on ihan yksinkertaisesti se, että olen itse Elisan palkkalistoilla ja istun kirjatiimin vieressä, joten puolueettomuus tällaisissa suosituksissa on helppo kyseenalaistaa.

Mutta vielä tosta Acer A501:stä: ihan justiin hiplasin sellaista tossa kollegan pöydällä. Liian paksu ja raskas. Liitäntöjä siinä kyllä näytti olevan ihan riittävästi. Kai se on käyttötarkoituksesta kiinni, paljonko tuo paino häiritsee.
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Okei, pakko mainita tästäkin vaihtoehdosta, johon meinaan itse tarttua vielä jossain vaiheessa ennen joulua.

Elisa myy Kirja-palvelun kyljessä Samsung Galaxy Tabin 8,9" versiota.

Hmm. Ratkeaisikohan tuolla paremman puoliskon joululahjaongelma, kiitoksia vinkistä :). Tuo ekassa viestissä mainitsemani tablet on tulossa pelkästään omaan käyttöön, eikä ne muutamat sadat ylimääräiset grammat haittaa. Akkukestolle annan melko lailla arvoa, eli pitää varmaan odottaa, että alkaa tulla lisätietoa noiden Tegra 3 -mallien osalta. Jos valinta pitäisi tehdä nyt iPad 2:sen ja Tegra 2 -mallin (lähinnä tuo Asus A501) välillä, niin päätyisin luultavammin tuohon iPad 2:seen. Mutta pitää nyt koittaa hillitä himoa sen verran, että odottelen noitaTegra 3 -laitteita, ja ensimmäisiä testejä niiden osalta.
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Käyttötarkoituksena olisi lähinnä surffailu (3G + WLAN)

Tähän kelpaa yhtä hyvin kumpikin vaihtoehto.

leffojen katselu

16:9 kuvasuhdetta tukeva laite, eli käytännössä siis Android-laite on sen osalta parempi.

sekä pelaaminen.

Tässä taas ainoa vaihtoehto on iPad huomattavasti paremman tarjontansa ansiosta. Android-taulutiekoneille optimoituja pelejä (ja sovelluksia ylipäätään) on todella vähän. Joskin Sonyn puolella PlayStation Suiten kautta pelattavat PS1-pelit parantavat asiaa jonkin verran, mutta toistaiseksi tämä on mahdollista vain Sonyn laitteella. Pelit tosin ovat pääosin kaukana PSP-pelien tasosta, joten ihan samaa pelikokemusta ei ole odotettavissa. Tuleva PlayStation Vita kannattaa pitää mielessä myös, jos nimenomaan pelaaminen on ykkösvaihtoehto. Vitan kautta leffat ja surffailu onnistuu myös, mutta muu sovellustarjonta lienee yhtä kevyttä/olematonta kuin se on nykyisellä PSP:llä.

Laitteena iPad on laadukkaamman oloinen kädessä kuin tähän mennessä kokeilemani Android-laitteet (Samsung ja Sony), mutta se ei haittaa jollei ole aiemmin iPadiä pidellyt ;)

Jos sinulla on ennestään iPhone tai iPod Touch, on iPad melko selvä valinta yhteisen sovellusvalikoiman ja iCloudin kautta tapahtuvan sisällönsynkronoinnin takia.
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Laitteena iPad on laadukkaamman oloinen kädessä kuin tähän mennessä kokeilemani Android-laitteet (Samsung ja Sony), mutta se ei haittaa jollei ole aiemmin iPadiä pidellyt ;)

Applen tuotteista kieltämättä huokuu laatu ja iPad2:n läppäkansi on yksinkertaisuudessaan nerokas. Ja tosiaan pelirintamalla Android ei (vielä) tarjoa edes hyvää vastusta. Mutta Android on ohittanut iOS:n älypuhelinten käyttöjärjestelmänä (myyntiluvuissa), on vain ajan kysymys, koska sama tapahtuu täppäreillä.

Oliko kokeilemasi iPad musta vai valkoinen? Valkoisen takapuoli on liukasta muovia (halpa ja huono tuntuma), mustan selkä puolestaan tarjoaa paremman kitkan. Ostovinkkinä siis sellainen, että jos tarkoitus on kantaa täppäriä paljon yhdellä kädellä ja harrastaa lukemista samaan tyyliin kuin minä, eli yhdellä kädellä kirjaa pitäen ja selällä maaten, niin liukas ja raskas esine voi napsahtaa helposti otsaan. Siksi se Acer ei olisi laite minulle. Ja nyt kun tutustuin ton 7,7" Galaxy Tabin spekseihin, niin se alkoi kiinnostaa. Resoluutio on näköjään sama kuin 10- ja 9-tuumaisissa ja taas vähän tiiviimpään pakattuna.

Toisaalta, tarttisi saada toi vehje jouluviihteeksi, joten sikäli ei millään jaksaisi odottaa taas uutta mallia. Tekniikka on paskamaista...
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Mutta Android on ohittanut iOS:n älypuhelinten käyttöjärjestelmänä (myyntiluvuissa), on vain ajan kysymys, koska sama tapahtuu täppäreillä.

Google mokasi tämän rintaman, enkä usko Androidin pääsevän edes lähelle. Puhelimessa on tasaisempaa, mutta lääppäreiden osalta jokainen yrittäjä on epäonnistunut tähän mennessä.

Oliko kokeilemasi iPad musta vai valkoinen

Öö, siis kokeilemani Galaxy, vai? IPadit ovat samanlaisia. Galaxy oli musta.
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Täppäreitä tulli kuolattua jo hetki ja kova oli taistelu Androidin ja IOSsin välillä. Androidi pyörii luurissa ja Symbian on myös tuttu mutta Applen tuotteet on toistaiseksi pysyneet kaupan hyllyssä. Hinta. Se on se perimmäinen syy. Ja samaa ynnäilin täppärinkin kodalla. Speksit Esim. Asus Transformer Primen kohdall ovat todella vakuuttavat. Resoluutio, koko ja liitännät ovat aivan eri luokkaa kuin Applen ipad2. Iteasiassa Applen tuotteesta puuttuu ihan perusominaisuuksia kuten toimiminen USB-massamuistinan ja DLNA-laitteiden tuki. IOSsista taas puuttuu kunnon kotinäyttö ja moniajo (niin puuttuu androidin puhelinversiostakin). On suorastaan naurettavaa kuinka suljettu ja simppeli Applen järjestelmä on!

Mutta siinä se onkin. Appeln filosofia on eri. Laite on niin raa'alla tavalla yksinkertaistettu, että vain perustoiminnot ovat jäljellä. Ja ne perusjutut pyörivät hyvin Androidista löytyy flash mutta mobiilien IOS laitteiden määrä on niin valtava, että useista tunnetoista sivuista löytyy optimoidut versiot. Käyttökokemuksen painotus tekee peruskäytöstä niin mukavaa, että on helppo ymmärtää miksi perusjuttujen puute annetaan periksi. Ipad2 ja IOS voisivat todellakin olla parempia mutta käyttökokemus on niin vahva, etä pienimmät puutteet on helppo antaa periksi.

Ja se softa. On häkellyttävää kuinka paljon suoran ipad-optimoituja sovelluksia on tarjolla. Tämä ratkaisi omalta kohdalta asian.
Applen simppelin mutta tyylikkään laitteen voi antaa lapsille pelikoneeksi. Android luurin kanssa ovat hukassa.
Jotain Apple tekee oikein.
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Useat lähteet kertovat paneelivalmistajien jo toimittavan Applelle seuraavan iPadin näyttöjä. Huhujen mukaan tämä olisi nyt se tuplasti tarkempi näyttö mistä kuultiin pari kertaa ennen kuin iPad 2 julkaistiin. Laite olisi myös hieman paksumpi, edelleen kuitenkin ohuempi kuin ensimmäinen iPad. Julkistus ja julkaisu olisivat tuttuun tapaan alkuvuodesta.

Mielenkiinnolla odottelen. Voi hyvin olla, että tyydyn iPad 2:een, jota saa luultavasti taas roimalla alennuksella kun uutta rautaa puskee markkinoille.
 
Sais kyllä pikkuhiljaa tulla. Meidän taloudessa kun on nykyisin huutava pula toisesta tabletista ja kun aika varmasti kesän alkuun mennes kolmostakin saa, ni ei raaskeis nyt ostaa toista kakkostakaan.
 
Vastaus: Suomen markkinoilta löytyvät taulutietokoneet + yleinen keskustelu taulutietokoneista

Tiedättekö sen kuumotuksen tabletteihin joka on vallannut allekirjoittajan mennessään, tarkoitan sitä mielenyhtymää jolloin on pakko saada tabletti kotiin.

Kauhun vallassa kysynkin teiltä arvoisat kanssakeskustelijat, että onko teillä kokemuksia Android tablettien tiedostonhallinnasta ulkoisten levyjen suhteen ?.
- Eniten mietityttää ja ihmetyttää kumman puoleen kääntyä iOS vai Androidin, kummassakin on omat plussansa sekä miinuksensa.

Käyttötarkoitushan määrittää usein kummalle polulle lähtisi, mutta tämän vallinnan tekeminen ei missään nimessä ole helppoa.

iOS:n osalta suljettu tiedostojärjestelmä tiedostohallinnassa sekä flashin puuttuminen ovat suurimmat miinukset, mutta rauta ja käytönmukavuus on ylivoimainen. Androideja vaivaa tahmaaminen ja tekniikka erinäisten laitevalmistajien välillä, tiedostonhallinta näyttää selvemmältä ja hitusen paremmalta simissäni verrattuna iOS:ään.

Tablettien käytössä varmasti sovelluskaupat on melko tärkeässä roolissa, tätähän dominoi tällä hetkellä vahvasti Apple.

Mielenkiintoisimpana pidän tulevat Tegra 3 + Adroid 4.0:n joka voi pistää hanttiin sulavalle iOS:lle, tämähän ei ole kiveen hakattu.. Vastahan digitoday kirjoitti iPadin voittaneen tablet kisan :).

Allekirjoittanut on kuolannut kovasti mm. seuraavia laitteita:
- Sony Tablet S
- Asus Eee Pad Transformer Prime
- Samsung Galaxy Tab 8.9/10.1
- iPad 2

Sony Tablet S, Prime, Galaxy Tab: eniten näistä tulevat kamppailemaan Prime ja Sony, Prime vie pinnat varmasti telakka systeeminsä vuoksi.

iPad: Voi olla miinus mikäli ei saa lisälevytilaa kuville ja vidoille jonkin ulkoisen levyn kautta, 16 giganen laite rupeaa olemaan jo kohtuu hinnoissa alta 500 € (tila käy armotta vähiin).

On se vaan vaikeaa, mutta en varmasti ole asiani kanssa yksin. Pahoittelut pitkästä ja ehkä epäselvästä tekstistäni, polla on mennyt sekaisin ja asiaa olisi niin paljon... mutta järkeä vähän :D

T: Mix
 
Tutulta kuulostaa :)
Androidi on tuttu luurista. Siksipä noita antero täppäreitä on tullu tutkailtua. Ykkösenä Asuksen Transformer. Näppis ja kaikki! Luurissä myös fyysinen qwerty-näppis niin tuntuis luonnolliselta että tabussa olisi myös. Ja lisää liitäntöjä ja akkua saa sen näppisdockin kautta!

Mutta toi iPad kun sille olis sitä softaa ja kaikki kehuu iOSia...

Odottelin tuon Asuksen Transformers Primen julkaisun ja kävin sitten hakemassa karvalakki iPadin. Syy on softassa. Androidille sitä ei vain saa niin paljon. Monesta nettisivusta on erikseen applen kamppeille versio mutta androidille ei.
Siinä kun on se flash... Joo no se tarkoittaa lähinnä vilkkuvia mainoksia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Silti flash tuki on yksi iso sulka androidin hattuun.

Kannattaa miettiä tarkoin kuinka laitetta käyttää. Meikä saa hirviästi ihottumaa ja näppylöitä applen rajoittuneisuudesta. Mutta karvalakki ipadiin ei pahemmin ole tarkoitus leffoja ja musaa tunkea. Jos leffat on tärkeitä niin androidi vie voiton kolmesta syystä. Leffat voi stiimata suoraan wlanin kautta tarvittaessa ja muutenkin tiedostojen siirto onnistuu vaikka miten vs. iTunes ja Dropbox. Toiseksi näytön resoluutio on isompi ja kolmanneksi se näyttö on 16:9. Niin ja varmaan stereokajarit joissain androidimalleissa houkuttelee.

Mutta sitten se muu. Tuo Applen täppärin näytön kuvasuhde soveltuu paljon mukavammin surffailuun. Portrairttina toimii vaan niin paljon mukavammin kuin vaaka 16:9. Lisäksi se käyttis on niin simppeli ettei sitä saa solmuun ja lapsikin osaa sitä käyttää. Ja niin ne meijjän 3-9 vuotiaat ovat käyttäneetkin. Psp on jäänyt nurkkaan.

Valitettavasti Apple on täppärimarkkinoiden kuningas. Kiitos softan ja sulavan toiminnan. Tuplaydin 11,6" miniläpy on jäänyt käyttämättömäksi. Täppäri ei vie virtaa juuri yhtään valmiustilassa niin siitäpä on nopea tarkistaa yhtä sun toista päivän mittaan. Lelu mutta ihq :D
 
Ylös Bottom