Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Hienoja hetkiä mahtuu nykyiseen sukupolveen roppakaupalla.

Gears of War -sarja, erityisesti ensimmäisen osan nettirähinät
Yksin ja cooppina peli vei mukanaan, vaikka tarina ei ollutkaan mitenkään maatamullistava. Ensimmäisen osan moninpeli on varmasti yksi eniten pelaamiani pelejä tässä sukupolvessa. Joka ilta saatiin hyvällä suomiporukalla matsit pystyyn ja haulikko lauloi. Gearsin moninpeli erosi sopivasti valtavirran räiskinnöistä ensimmäisen persoonan Haloista ja Codeista. Kiitos kaikille Gearssimatseihin osallistuneille.

Halo-sarja
Yksi monipuolisimmista peleistä. Pelkästään moninpelissä riittää tekemistä - kaikki mahdollinen ja mahdoton on pelaajan muokattavissa: kenttäeditori, jaetun ruudun moninpeli, pelimuotojen muokkaus, aseet, energia, ajoneuvot. Paras lanitusmoninpeli. Aivan huikeita matseja, kun 8+ nörttiä on ahtautunut samaan olohuoneeseen konsoliensa kera. Kirsikkana kakun päällä jokaisen Halon eeppiset yksinpelit.

Lost Odyssey
Peli palautti uskoni ja kiinnostukseni japanilaisiin roolipeleihin.

Call of Duty 4: Modern Warfare
Edelleen se paras CoD. Moninpelin peliaika lasketaan sadoissa tunneissa. Myös yksinpeli on erittäin onnistunut.

Dead Space
Tunnelmallinen peli, joka tarjosi päättömän räiskinnän sijaan pinaavaa kauhua. Harmillisesti sarjan seuraavat osat kallistuvat vähän turhan paljon räiskinnän suuntaan, vaikka eivät huonoja pelejä olekaan.

Mass Effect
Myös kakkos- ja kolmososat olivat hyviä, mutta ensimmäinen oli loistava - teknisistä murheistaan huolimatta. Tarina tempaisi mukaansa tarjoten tapahtumarikasta avaruusoopperaa koko rahan edestä. Ensimmäisen osan roolipelimäisempi ote miellytti myös jatko-osien suojaudu ja ammu -meininkiä enemmän. Makoajelut <3

Skate-sarja
Toni Haukan osoittaessa väsymisen merkkejä EA toi uuden ohjaustavan ja realistisemman otteen skeittipeleihin. Konsoliskeittailu oli jälleen hauskaa. Vain jaetun ruudun moninpeli puuttuu.

Alan Wake
Ei välttämättä teknisesti se kaikista hiotuin, mutta tunnelmaltaan mainio peli, jonka jaksoi pelata useampaan kertaan läpi. Hienot maisemat, valon (taskulampun) käyttö aseena, mystinen miljöö ja juonikoukerot ilahduttivat.

Erityismaininta umpitylsälle Red Dead Redemptionille. Ei vaan pysty käsittämään miten tämä sai niin hyviä arvosanoja. Pitkät välimatkat, tylsät tehtävät (toki joukkoon mahtui muutamia poikkeuksia) ja kaikenlainen ponnettomuus.

Tähän voisi varmasti listata vielä toisen mokoman, kun miettisi kaikkia niitä hienoja pelihetkiä, joita nykyisen (vai onko se jo entisen?) sukupolven konsolit ovat tarjonneet.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

MAG
Erityisesti jäänyt mieleen kovat väänöt KFS vs KF*,eikä sovi unohtaa arkkivihollistamme KEQ:kaan.

Gears of War-sarja
Tomivat kontrollit ja cooppina erittäin viihdyttävä.

Forza Motorsport 2-4
Konsoleiden parhamistoa ajopeleissä. Etenkin vaikeustason monipuolinen säätö ansaitsee kehun,sen pystyi säätämään melkein kaikille sopivaksi.

Uncharted 1-3
1 ja 2 osa ei tarinaltaan ihan vakuuttaneet,mutta..
silti nekin olivat hyviä. 3 osassa ne yliluonnolisuudet selitettiin paljon fiksummin,ainakin omaan makuun. :D

Paljon hetkiä varmasti jäi mainitsemattakin,mutta pistetään tähän viimeiseksi monet cooppailut OGS:n sällien kera.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Erittäin hienoja pelejä on hylly täynnä, mutta yksittäisten hetkien top 3:

3. The Walking Dead - viimeisen chapterin loppu:
Harvoin on kyynel tullut silmään videopelin parissa, mutta kyllähän tuo viimeisten neuvojen antaminen Clemille kouraisi aika syvältä

2. WRC3 - 1. Konsolifin-kauden Argentiinan Power Stage: Tuo oli ensimmäinen kerta onlinessa kun tunsin osaavani ajaa. Toistakymmentä sekuntia toisiksi nopeimpaa päihin ja tuntui että kaikki mitä teki onnistui.

1. Mass Effect 3 - Citadel DLC: Koko porukan saaminen kasaan viimeisen kerran ennen sitä viimeistä taistelua. Tuo toi mieleen miksi sitä taistelua käytiin. Melkeinpä kaikki mukaan päässeet olivat sen verran rakastettavia hahmoja, että eihän Shepard tuon muistutuksen jälkeen enää voinut hävitä sotaa. Loistava tapa päättää upea saaga.

Kolme hyvin eri tavoin liikuttavaa hetkeä, kaikki kuitenkin juuri niitä joiden vuoksi yleensäkin pelailen näitä pelejä. Olisihan noita muitakin löytynyt, mutta pidetään lista lyhyenä. Muita mainittavia tämän sukupolven pelejä: inFamous (1 ja 2), Red Dead Redemption, Heavy Rain, Batman: Arkham City, Bioshock (1 ja Infinite) sekä Assasin's Creed (2 ja Brotherhood). Metal Gear Solid 4 on vielä hieman vaiheessa, mutta eiköhän sekin tuonne nouse.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

BFBC2


Ensimmäinen PS3 pelini, voi sitä tunnetta kun ensimmäistä kertaa pääsi onlineen pelaamaan, tuli pelattua oma ja pikkuveljen käyttäjä 50 lvl:ksi, ja vieläkin tätä pelataan, ja varmasti pelataan myös vaikka PS4 tuleekin olemaan.
Ihan tässä herkistyy, kiitos BC2 :)
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Voisin itse heittää tähän kaksi kivaa muistoa konsolisukupolven alkupuoliskolta. Toki iso osa laitteiden huippupeleistä on ilmestynyt vasta aivan viime vuosina, mutta vuosina 2005 - 2008 koin itse ne kaikkein kovimmat "tämä on uskomatonta" -kokemukset.

Jouluna 2006 pelailin onnesta soikeana Zelda Twilight Princessiä GameCubella. Kauan odotettu peli tuntui ja näytti aivan törkeän hyvältä. Muistankin myhäilleeni maireasti ja tokaiseeni, että mihin kummaan sitä seuraavaa sukupolvea edes tarvitaan? Sitten marssin tapaninpäivänä esittelemään uutuutta kaverilleni, joka oli juuri hankkinut itselleen Xbox 360:n ja Gears of Warin. Astelin sisään huoneeseen, vilkaisin televisioruudulle ja jäin tuijottamaan näkyä monttu auki! En ollut ikinä osannut kuvitella, että videopeli näyttäisi niin hyvältä liikkeessä! Aiemmat Xbox 360:n pelit kuten Perfect Dark Zero ja Ghost Recon Advanced Warfighter jäivät pahasti tämän ulkoasulla mässäilevän megaräiskyttelyn jalkoihin. Jälkikäteen Gears of War ykkönen muistetaan harmaanruskeana lihaskimppujen leikkikenttänä, mutta tuolloin se oli ulkonäkönsä puolesta tajunnan räjäyttävä kokemus.Jopa ilman teräväpiirtotelkkaria, joita ei 14-vuotiaiden teinipoikien huoneista vielä löytynyt.

Toinen ikimuistoinen elämys oli ihka ensimmäinen Rock Band, jonka hommasin käsiini kesällä 2008. Olin ehtinyt jo yli puolen vuoden ajan hypettyä pelilehtien ennakoista ja fiilistelyistä, minkä lisäksi tahkosin Guitar Hero III:a kuin viimeistä päivää. Musiikkipelit olivat siis kuumin juttu koskaan, mutta Rock Bandia ei kuulunut eikä näkynyt Suomen markkinoilla. Olin epätoivoinen ja selasin verkkokauppoja viikottain pettymyksen vallassa. Sitten eräänä päivänä nyrjäytin silmämunani löydettyäni netistä upouuden puljun, joka kauppasi Rock Band -soitinsettiä ja peliä 220 euron "huokeaan" hintaan. Aluksi epäilin että kyseessä saattaisi olla huijaus, joten otin firman pitäjiin yhteyttä sähköpostilla. Kun sieltä sitten vakuuteltiin, että he tosiaan olivat sen hetken ainoita Rock Bandin jälleenmyyjiä Suomessa, melkein pyörryin onnesta. Pistin tilauksen menemään ja odotin pari tuskallista kesäpäivää, kunnes VALTAVA paketti saapui perille.

Ja voi veljet, seuraavat pari viikkoa olin Kemijärven kuningas. Monet kaverini ja puolituttuni tulivat ihastelemaan bändipelaamisen seuraavaa sukupolvea luokseni. Muodostimme parin frendini kanssa kunnon muovisoitinbändin ja hakkasimme Highway Staria aamusta iltaan! Ne olivat hienoja aikoja, ja muistelemme niitä frendien kanssa edelleen lämmöllä. On kamala sääli, että musiikkipelit eivät tulleet jäädäkseen.

Toki monia hyviä muistoja löytyy Wiin peleistä, Mass Effecteistä, Walking Deadista ja Halon co-op -seikkailuista, mutta en jaksa tehdä tästä kamalaa tekstiseinää. Sanonpahan vain, että pian päättyvä konsolisukupolvi oli melkoisen kovaa tykitystä alusta loppuun.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

GTA IV
Paluu Liberty Cityyn GTA III jälkeen oli huikea. Kaikki oli hyvin tehty, ja olen aina tykännyt myös Liberty Cityn synkästä tunnelmasta. Vaikka tiettyjä puutteita oli San Andreasiin verrattuna, niin en silti kyllästynyt tähän. GTA ykkösestä lähtien ikuisena fanina jokainen sarjan peli on aina saanut oman paikkansa sydämmessä!

GTA V
San Andreas. 2004 ensimmäinen matka sinne ja on kertynyt satoja pelitunteja. Nyt palattiin takaisin sinne. San Andreasin oma Twin Peaks eli Paleto Bay havumetsineen, Vine Woodin mutkaisilla teillä kruisailu iltamyöhään, Vespucci Beachilla kävely auringonlaskussa, Mount Chiliadille kiipeäminen Sanchezilla ja veneily/uinti Mount Gordon pohjoispuolella. Kerrassaan mahtavaa. Toki GTA San Andreasin maaseutukruisailut Cloverin kanssa K-ROSE taustalla soiden olivat sellaisia mihin GTA V ei yltänyt tunnelmallaan, mutta niin paljon muistoja näinkin tuoreessa pelissä.

Uncharted-trilogia
Parhaat grafiikat yhdistettynä nerokkaaseen juoneen=täydellinen peli/trilogia. Kaikki maisemat tässä pelissä on vaan jotain niin käsittämättömän upeaa. Linnan seinillä kiipeily, hotellin katto ja aavikko.

MAG
Konsoleiden paras FPS-peli. Ja tietokoneellakaan rinnalle ei yllä kuin America's Army (2) ja BF2. Mapeissa upea tunnelma; Alaskan havumetsät, Lähi-idän aavikkokaupungit ja Etelä-Amerikan viidakot. Tiimityöskentely myös toimii hyvin. Harmi kun serverit ajetaan alas tammikuussa. Tulee ikävä!

Mirror's Edge
First person extreme parkouria yhdistettynä väkivaltaan. Huikeita hyppyjä pilvenpiirtäjien katoilla. Ei mikään maailmanluokan juoni, mutta todella kiehtova peli.

Just Cause 2
Upea vaihteleva ympäristö. Vapaa pudotus. Laskuvarjolla hypänneenä tämä peli sisältää sitä fiilistä!

Siinä listaus peleistä, jotka saavat mun sukat pyörimään jaloissa ja perhosia vatsan pohjalle. Kaikki ovat tasavertaisesti ykkösiä. Paljon muistoja, myös virtuaalimaailman ulkopuolelta. :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Cod BO1, paras cod ever made. pelaisin vieläkin mutta ei ole enään boksia.

NHL 08, eka änäri konsolilla sitten ekan pleikkarin. Tämän jälkeen samaa paskaa, en ole pelannut moneen vuoteen.

Aika vähän tullut pelattua muita kuin codeja, sillä World at warin jälkeen olen ostanut codit ja pari änäriä. Mukaan mahtu myös muutama alelaarista ostettu ajopeli mutta en muista edes nimiä joten ei ole säväyttänyt.

Pahin pettymys Forza motorsport 3, piti olla huokea ajopeli mutta todella tylsä. Autot liikkuivat kuin kiskoilla eikä ollut mitään nautintoa pelaamisessa.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Nier

Pomo taistelut yleisesti (toisella kiekalla)

Journey

Lumi kenttä

Demon's Souls

Tästäkään ei voi oikeastaan mitään yksittäistä hetkeä nimetä. Latriassa ja boletarian ovat vaan yleisesti ottaen ikimuistoisia kenttiä.

MGS4

Loppu taistelu
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Nämä pelit ovat kaikki kokonaisuudessaan olleet aika ikumuistoisia mutta mainitakseni jotain yksityiskohtaisempaa, mieleen ovat jääneet:

- Far Cry 2:sen kuivat savannit ja toistaiseksi hienoin auringonnousu mitä oon videopeleissä nähnyt
- Fallout 3:sen wasteland, poikkeuksellinen hieno tunnelma ja musiikit
- Dead Space:in Ishimura
- Borderlands 2:sen Caustic Caverns ja mänkkiä sylkevät hörhiläiset ja maan alle kaivautuvat Thresherit.
- Mass Effect:ien tarina ja universumi sekä musiikit
- Crysis 2:sen massiiviset taistelut Cepheja vastaan.

Itse en aio siirtyä uuteen sukupolveen ennenkuin on tullut itseä kiinnostavia pelejä tarpeeksi jotka on tehty suoraan uudelle konsolille. Tämä on varmaan aikaisintaan vuoden päästä. Monet esim. vielä ensi keväänäkin julkaistavat pelit mitä itseä kiinnostaa näyttää tulevan vielä vanhallekin konsolille. Ja en myöskään osta pelejä uutena joten sekin pidentää pelien ostoaikaa.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Ylivoimainen ykkönen on Skyrim. Leffaintromainen matka teloituspölkylle, sieltä selviäminen ja ennen kaikkea pakoluolasta ulos astuminen aiheuttivat henkeäsalpaavan fiiliksen, jollaisen open world parhaimmillaan saa aikaan. Tamrielissa on toinen toistaan hienompia vistoja, joista näkee kauas avaraan maailmaan ja ensimmäiset revontulet. Skyrim on ehkä eräs kauneimpia pelejä, mitä on koskaan tullut pelattua. Muita maininnan arvoisia kokemuksia ovat:

Mass Effect jäi mieleen lähinnä kahdesta asiasta; ensimmäistä kertaa Citadeliin matkatessa aseman ilmestyessä näköpiiriin ja toisaalta hyvin vahvasti myös Wrexin pelastumisesta, kun tuohon mörökölliin oli jo ehtinyt kiintyä kovin. Mass Effect 2:sen loppukapinaan lähtö ja itse lopputehtävä (soundtrackilla Jump Drivestä Suicide Missioniin saakka) hakee eeppisyydessä vertaistaan. Mikään muu Mass Effect -sarjan peli ei ole kyennyt läheskään samaan.

XCOM: Enemy Unknown ironman-moodissa ja sen ensimmäinen taistelu. Peli piti todella tiukasti otteessaan ja liki jokainen tehtävä oli jännittävyydessään aivan ykkösluokan tavaraa.

Dead Space ja Ishimuralle matkaaminen, sekä ensimmäinen (skriptattu, mutta silti...) kohtaaminen tuloaulassa. Koko peli oli melkoista kädestä suuhun elämistä alusta loppuun ja kyllähän kauhu oli koko ajan läsnä.

Rock Band 2 ja porukalla meuhkaaminen, varsinkin kun biisikaupassa on vaikka ja kuinka hyvää rokkia ja metallia mesottavaksi. Lukemattomia bileiltoja on tämänkin parissa tullut vietettyä.

Siinä päällimmäiset tuntemukset, melko sci-fi -painotteisesti mentiin. Varmasti löytyy huikeita pelikokemuksia lisääkin.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Battlefield:Bad Company 2
Konsolifiniläisten kanssa onlinessa pyöriminen oli yksi parhaista kokemuksista Xbox360:llä, vaikka en ihan hirveästi itseasiassa peliä pelannutkaan niin muistan pelihetket silti upeana juttuna.

Red Dead Redemption
Yksi parhaista koskaan pelaamistani peleistä. Se maailma, tunnelma, musiikki ja kaikki oli vaan niin hienoa, että huhhuh...

Fallout3
Upea peli, jota rakastan yli kaiken. Mahtava kokemus kaikin puolin. Synkkä, mutta niin kaunis.

Elder Scrolls IV:Oblivion ja Elder Scrolls V:Skyrim
Hemmetin hienoja pelejä kummatkin ja nämä pelit vahvistivat sen, että lempipelisarjani todellakin on Elder Scrolls. Oblivionin ensimmäinen peluukerta räjäytti tajuntani ja Skyrim teki saman tempun vielä uudestaan.

Siinä varmaankin ne ikimuistoisimmat asiat ja pelit. Tietysti on vielä näitä; LA Noire, GTA:t jne...
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Dark souls alusta loppuun. Noin 80 tuntia läpipeluuseen, kun jokainen nurkka piti koluta ja ukkoa levelittää huolella. Kiva oli myös netistä katella muiden walktroughta ja vertailla omaan räpistelyyn.

Red dead redemptionin loppu on kyllä yksi huikeimmista peleissä koskaan.

Kyllä last-genillä tuli useita aivan huikeita pelejä, last of us, skyrim, gta:t jne. Innolla odottaen mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Pikkuhiljaa taakse jäävän sukupolven ikimuistoisten pelihetkien muistelu oli miellyttävää. Pelihetkiin mahtui todella paljon hienoja kokemuksia ja muistoja, ikimuistoisten hetkien rajaaminen oli paikoin jopa haastavaa. Alunperin oli tarkoitus hankkia uusi konsoli GTA IV:n ilmestyessä, mutta Anttilan Xbox 360 NHL 07-bundle vei miehen mennessään jo hieman aiemmin.


NHL 07
Konsolin hankinnan jälkeen en heti muita pelejä kaivannut. Erityisesti ohjauksen uudistanut Skill Stick oli tullut jäädäkseen. NHL-fanina viihdyin pelkkien offline-pelimuotojen parissa.

GEARS OF WAR-pelisarja
Rautainen co-op kampanja, jatko-osien Horde sekä hyvä pelattavuus ja ulkoasu. Nämä seikat loivat ikimuistoisia pelihetkiä Gearssien parissa.

GUITAR HERO 2-3
Musiikkifanina GH 2 ja 3 iskivät kuin tuhat salamaa. Peleissä oli uskomattoman hyvät biisilistat, joiden myötä pääsi tutustumaan uuteen musiikkiin.

MODERN WARFARE 1-2
Ensimmäinen osa perehdytti verkkopelaamisen saloihin ja hämmästytti mielenkiintoisella yksinpelillä. Kakkososan moninpeli ja erityisesti Search & Destroy-pelimuoto addiktoi vieden verkkosotilaan mennessään.

GTA IV-V
Pelisarja muuttui vakavampaa ja pohdiskelevampaan suuntaan aiempiin osiin verrattuna. Tarinankerronta tässä kaksikossa kuitenkin pysyi laadukkaana. Puutteistaan huolimatta GTA IV tarjosi ikimuistoisia hahmoja ja tarinoita.

FALLOUT 3, NEW VEGAS
Avoimen maailman tutkiminen ja parempien tavaroiden etsiminen ja pelimaailman julmuus tekivät pelikokemuksesta ainutlaatuisen ja yksilöllisen. Varsinkin New Vegasin tarjoamien tehtävien määrä toi huomattavasti uudelleenpeluuarvoa.

BATTLEFIELD: BAD COMPANY 2
Tuli takavasemmalta, ensimmäiset rush- ja conquest-matsit vasta vuosi julkaisun jälkeen. Call of Dutyjen jälkeen tiimipelaaminen nousi aivan uudelle tasolle. Hyvällä porukalla kohti yhteistä tavoitetta. Destruction 2.0-saavutuksen metsästäminen oli pirun hauskaa puuhaa.

DRAGON AGE: ORIGINS
Dragon Agen kaltaiset roolipelit eivät olleet aiemmin tuttuja, joten peli oli ajoittain sangen haastava. Haastavuus ei kuitenkaan vähentänyt mielenkiintoa. Hahmonkehitys, mielenkiintoinen pelimaailma ja pelihahmojen hauskat kommentit pitivät otteessaan. Kahden läpipeluun jälkeenkin tuntuu, että pelistä voisi vielä löytää jotain ennenkokematonta.


Muitakin enemmän ja vähemmän ikimuistoisia pelihetkiä kyllä löytyisi, mutta johonkin on raja vedettävä. Uudella sukupolvella on suuret saappaat täytettävänä, toivottavasti emme joudu pettymään.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Huhhuh. Näitä on paljon... Nyt tulee saarnaa. Sarasvuo, väisty!

Aloitetaan sieltä mistä kaikki alkoi:

Grand Theft Auto IV - Syy miksi liityin tänne foorumille. Hype peliä kohtaan vei mennessään ja täällä onkin jumiteltu siitä saakka. Välillä aktiivisemmin. Välillä vähemmän aktiivisesti. "Mutta kaikki tiet johtavat aina takaisin Roomaan." Eikä se pelikään huono ollut! Se opetti minut rakastamaan Rockstaria ja sekin suhde jatkuu tulisempana kuin koskaan ennen.

Battlefield: Bad Company - Ensimmäinen kokemukseni moninpelien ihmeelliseen ja lumoavaan maailmaan. Tutustuttiin Kain FIN:in kanssa tämän pelin tiimoilta toisiimme. Pelin mikit eivät toimineet ja muutenkin koko toosa oli aika hajalla. Mutta! Bad Company oli kuitenkin ilmestyessään sellaista timankia, jonka eteen teki kaikkensa, jotta sitä pääsi pelamaan. Pelit pleikalla. Puheet Skypellä. Muistan vieläkin ne hämyiset sniputtamiset pelin vehreillä kukkuloilla. Tästä alkoi osallisuuteni moninpeleihin.

Lef 4 Dead - Rakkaus yhteistyö moninpeleihin syttyi pakkomielteeksi tämän pelin tiimoilta. Montakohan kymmeniä tunteja tätäkin tuli silloin aikoinaan boksilla hakattua? Usean kuukauden ajanhan me tätä runnottiin. Melkein joka viikonloppu? Muija on vieläkin katkera ajasta, jolloin pikku tunteja täytti miehinen kakofonia. Olisi pitänyt nukkua... "Nainen, nyt on tärkeämpääkin tekemistä kuin nukkuminen! Nyt lahdataan kundien kanssa raatoja!! Takaksin sänkyyn siitä." En ikinä rehvastele saavutuksilla, mutta Left on poikkeus. Meikältä löytyy pelistä saavutus, jonka sai läpäisemällä kaikki kampanjat Expertillä (What Are You Trying to Prove?). Muistan vieläkin, kuinka me saavutettiin tuo... Blood Harvestin finaali. Yksitellen joukkomme jäsenet kaatuivat kuolojen riveihin. Meitä oli enään kaksi. Paon varmistava ajoneuvo lähestyi turvapaikkaa. Toinen meistä sai tuta Tankin hellän halauksen. Vain minä olin elossa. Paineet koko kansan edessä eivät olisi voineet olla suuremmat. Viimeisllä voimilla sain väistettyä Tankin katalat toimenpiteet, jotka johdattivatkin minut tyylikkäästi pakoauton turvalliseen takakonttiin. Achievement Unlocked. Tuona hämyisenä yönä ansaitsin gamertagini Last Guy.

MAG - KonsoliFIN:in historian virallinen sisällissota. Tätä ei olisi kenenkään pitänyt kokea. Veli veljeä ja sisko siskoa vastaan. Herran vuonna 2010 täällä elettiin hyvin synkkiä aikoja. Se vuodatetun veren määrä sai Atlantin näyttämään kuralammikolta... Osa joukoistamme seisoi rakkaan äiti maamme Seryi Volk Executive Responsen joukoissa. Toiset katalien ja ilkeämielisten Ravenien joukoissa. Yhteenotot olivat esipuhettakin verisempiä. Nämä rintamat riistivät monelta äidiltä lapsen. Näiltä ajoilta PSN tunnukseni kantaa vieläkin uljaan SVER:in tunnusta, jokaisen menetetyt sielun kunniaksi. Ave Maria ja hetken hiljaisuus.

Red Dead Redemption - KFIN:in Hype koneisto rasvattu tehokkaammaksi kuin koskaan aikaisemmin! Tätä peliä odotettiin joukolla sellaisella innostuksella, että jokainen sivusta seurannut oksensi todennäköisesti silmänsä muroihin ja söi ne pelkästä ällistyksestä. Ja mitä sieltä saatiin ulos? Paskaakin paskempi tekele, joka ei miellyttänyt ketään. VÄÄRIN! Hypen arvoinen mestariteos, joka kuuluu konsolikiertonsa merkittävimpiin teoksiin. Hype to the Max!

Fallout: New Vegas - Henkilökohtainen valintani "wanhan sukuolven" parhaimmaksi peliksi. En aluksi lämmennyt pelille ollenkaan. En sitten millään. "Samaa vanhaa..." - pyöri mielessäni ensimmäisen 8h ajan. Sitten tapahtui jotain, joka käänsi nokkani toiseen suuntaan. Todistin Caesarin legioonan hirmutekoja Nipton-nimisessä kaupungissa. Mesta ja siellä tehdyt hirmuteot alkoivat ahdistamaan aivan hirveästi (lol, wut? <- niin minäkin ajattelin!). Yhtäkkiä aloin pelamaan peliä todellisena roolipelinä. Tämä tuntematon uhka sai hahmoni nousemaan varpaille. Samaistuin hahmooni. Aloin todenteolla tutustumaan pelin maailmaan ja sen mytologiaan. Klaanien vastakkain asettelu aiheutti todellisia moraalisia kysymyksiä. Pelistä löytyi myös kevyttä mikromanagerointia vaativa Hardcore-moodi, joka sulatti sydämmeni. Tästä pelistä löytyy sitä oikeaa magiaa. Tämä on myös yksi niistä harvoista peleistä, joita en ole vieläkään läpäissyt. En tahdo sen loppuvan.

DayZ - Kaikki tämän sukupolven aikana koetut hienot moninpelihetket kulminoituivat tähän. Tässä yhdistyi kaikki se, mistä itse pidän peleissä: yhteistyötä, selvitymistä ja raatoja. Tunnelmaltaan tätä peliä ei vieläkään voita mikään. Koko ajan on jännäkakka housuissa. Kehenkään ei voi luottaa ja kuolema korjaa sadon sekunnissa. Kanssakäymiset vieraiden pelaajien kanssa ovat aina jännittäviä. Pelin äärellä koetuista hetkistä vosi kirjoittaa kokonaisen romaanin. Tai sitten niistä voi tehdä tälläisen kevyen montaasin. Good times.

---

Mutta tässähän on vain murto-osa tämän sukupolven aikana koetuista, ikimuistoisista pelihetkistä! Löytyy ensimmäinen Mass Effect, Metal Gear Solid ja Half Life 2... Kyllähän näitä on! Mutta kohdallani sieltä nousee kuitenkin yksi ylitse muiden. Ikimuistoisin pelihetki menee yhdelle nimittäjälle. Se on KonsoliFIN. Suomen paras deittisivusto! Tätä parempaa mestaa ei ole, jos haluaa löytää tovereita jakamaan pelihetkiä. Suurinosa edellä mainituista tapauksista ei olisi ollut edes mahdollista ilman tätä saittia ja täältä löytynyttä peliseuraa. Kain FIN:in kanssa pelaillaan yhä ja uusia tuttavuuksia on liittynyt seuraan matkan varrella. Coustillen kanssa ollaan Red Deadista saakka hakattu pelejä suhteellisen pääsääntöisesti. Ja vanhoihin pelikavereihin tulee törmäiltyä aina silloin tällöin. Ei voi valittaa!

"Hei sinä nuori ja hyvännäköinen (tahi vanha ja vähemmän hyvännäköinen) ihminen! Kaipaatko seuraa, joka ei tuomitse? Ei hauku harrastuksiasi, rakkauttasi videopeleihin ja pesee tarvittaessa selkäsi? Rekistöröidy KonsoliFIN-sivustolle! Täällä pojat (ja ne kaksi foorumityttöä, jotka kaikki haluaa salaa viedä vihille) jakavat lihansa lisäksi ikimuistoisia pelihetkiä kanssasi. Tästä ei seuranhaku parane. Liity, sosialisoi ja rakastu!" <- tätä saa käyttää ihan vapaasti.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Parhaat verkkopelimuistot on Call of Duty: World at Warista ei ollut liikaa suristimia ja päristimiä, punapisteitä, heart sensoreita tms. ilotulitusta ruudulla. Oli siinä paljon vikaakin, mutta aika kultaa muistot. Tätä tuli pelattua COD:stä eniten, jospa tulisi vielä joskus WW2 teemainen FPS...

PS3 yksinpeleistä Unchartedit on olleet mieleenpainuvimpia, varmaan Indiana Jones tyylisen meiningin vuoksi. Drake’s Fortune oli ensimmäinen PS3 peli jota pelasin ja olihan siinä silmäkarkkia riittämiin.

XO:lla mieleenpainuvimmat hetket lienee Forza pelisarjasta ja siinä lähinnä autojen "maalailu" jota tuli tehtyä uskomattomia määriä.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Mahdotonta listata näitä pelejä mihinkään järjestykseen, joten laitan ne vain alle satunnaisesti.

Battlefieldit
Periaatteessa tämän konsolisukupolven ainoat moninpeliin keskittyneet räiskintäpelit, joita tuli jonkin verran pelattua. Varsinkin näiden pelien ääniefektit ovat jääneet muistoon. Aseiden äänissä ja pommien pamauksissa on sitä jotain! Vaikka itse räiskintäpeleissä aika huono olenkin, niin hyvässä porukassa nämä Battlefieldit ovat oikein maittavaa pelattavaa.

GTA IV ja V
Varmaankin aika outoa, mutta GTA IV oli minun ensimmäinen GTA-pelini ja kyllähän se silloin jysähti aika kovaa pelisydämeen.:p Vapaa ja yksityiskohtainen maailma ja hienot autofysiikat tekivät pelistä nautittavan ja koukuttavan. Tästä pelistä itse asiassa lähti oma "konsoleiden online pelaaminen" liikkeelle. GTA V pisti kaiken paremmaksi, mutta muistona GTA IV on vielä kultaisempi.

Skyrim
Oikeastaan vasta jälkeenpäin olen tajunnut, miten hieno peli onkaan kyseessä. Uskomattoman hieno pelimaailma, satoja aseita ja esineitä kerättävänä, käsinkosketeltava tunnelma ja mukiinmenevä taistelu. Eipä tähän voi muuta sanoa kuin FUSH RO DAH!

Fallout 3
Skyrimin tapaan upea tunnelma ja pelimaailma. Ydinsodan jälkeinen karu maailma on upeasti toteutettu ja taustalla soivat 40-50 luvun musiikit ovat sitä jotain luomaan omanlaisensa tunnelman tähän peliin. Taisteluiden "strategisuus" oli uutta ja oikeinkin toimivaa.

Forza motorsport
Olen aina ollut ajopelien ystävä ja varmaankin änärien rinnalla ainoita pelejä, joissa en töpeksi niin paljoa kuin muissa.:rolleyes: Muita vastaavia pelejä (tai ainakaan lähellekään samaa tasoa) ei xbox 360:lle edes ollut, mutta Forza hoiti hommansa vallan mainiosti. Hyvä ajofysiikka, jota pystyi säätämään jokaiselle sopivaksi. Todellista autopornoa.

Guitar Herot
Ensimmäiset Guitar Herot tuli jo ostettua PS2:lle aikoinaan, mutta edelleen tällä sukupolvella tuli pelattua näitä paljon, ellei enemmänkin. Pelasin rummuilla vielä pitkään senkin jälkeen, kun pelisarja oli hautaan kuopattu. Musiikki on lähellä sydäntä ja nämä rytmipelit saivat sisäisen rokkistaran esille.

Fable 2
Satumainen tunnelma ja hieno tarina. Huumori toi tähän peliin sen viimeisen silauksen, lopputulos oli erittäin muistokas. Pelasin myös sarjan kolmannen osan, mutta vaikka peli ei ollut yhtään huonompi kuin toinen osa, niin kakkonen on silti ykkönen ;)

NHL 08-14
Ja viimeisimpänä sitten ylivoimaisesti eniten pelattu pelisarjani. Kiitoksia niille hepuille, jotka aikoinaan vetivät minut näiden pelien onlinen pariin. Takaisin ei ole ollut tulemista.:D Ikimuistoisimmat hetket on vietetty juuri näiden pelien parissa...joskus ne ovat olleet ragen täyteisiä. Änärit eivät välttämättä ole kehittyneet tarpeeksi ja jokaisella tuntuu olevan oma mielipiteensä pelien suhteen; suurin osa sitä mieltä että ne ovat täyttä shaibaa. Oli miten oli, en voi väittää etteikö änärien parissa ole tullut ne ikimuistoisimmat pelihetket tämän sukupolven aikana koettua. EASHL-tiimipeli varmasti parasta online pelaamista, mitä tiedän.

Näin loppuun voisi sanoa, että yllättävän vähän kuitenkin pelejä tuli hankittua tälle sukupolvelle. Änäri vienyt suurimmat ajat pelaamisesta ja en edes uskaltaisia nähdä miten monta tuntia siihen on kulunut. Joitakin pelisarjoja on jäänyt väliin (esim. Mass Effect), joihin olisin voinut koukuttua. Erityisesti kuitenkin online-pelaaminen on se, johon perehdyin ensimmäistä kertaa tällä sukupolvella.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Ikimuistoisimmat pelihetket taitavat löytyä aiemmista pleikkasukupolvesta. Mutta kyllä tästäkin kotakin muistettavaa löytyy...

Elder Scrolls V: Skyrim

Tätä tuli tahkottua kauan kauan kauan... Se fiilis ja maailma ovat vaan niin uskomattomia.

Uncharted-trilogia
Varsinkin kakkosen alku putoavassa junassa. Äijäseikkailua rytinällä

Assassins Creed -sarja
Salamurhaaminen ei niinkään nappaa... Mutta minulla taitaa olla jonkinlainen kiipeilyriippuvuus. Hivelee kummasti aina kun saan hätisteltyä sen vanhan kotkan pois korkealta synkkapaikasta.

Red Dead Redemption
Sergio Leone -friikin unelma...

Lego Lord of the Rings
Palikoista huolimatta tuntui hyvältä ohjastaa hobitteja läpi koko tarinan. Paras Tolkien-peli.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Noh, liitytäänpä mukaan....

Assassins Creed franchise: mukaan vetää ihan ihmeellisesti, vain se Nintendo/iPhone peli + muut vastaavat FB kamat kokematta, mutta AC1 + Bloodlines, AC2 saaga, AC3, Liberation Vitalla ja nyt AC4 PS4llää... Tunnelma aivan uskomatonta. Aikaa menee pelkästään siihen, että kävelee pitkin katuja.

Mass Effect trilogy ja lisähärpäkkeet: vain AC vetää eeppisyydessään vertoja. Rakastan tätä pelisarjaa ja onhan siinä myös kaikkien aikojen paras one-lineri: I love you Grunt.

Uncharted franchise: Indiana Jones on melkein kohdannut voittajansa. Putoaa kyllä satkulla.

GTA IV: vaikka GTA V oli loistava, on GTA IV minulle kovempi juttu. Nico Bellic vain oli hahmona niin mahtava ja se, miten Hauserit ovat osanneet kuvata Amerikkalaista kulttuuria ulkopuolisen silmin on todella kunnioiutettavaa.

Modern Warfare itsessään oli jees peli (yksinpelinä Black Ops oli kiinnostava), mutta tämä taisi olla ensimmäinen peli jossa pelattava hahmo kuoli ja kuoli mahtavalla tavalla.

Viimeisenä sitten pistäisin listalle Spec Ops: The Line. Erittäin aliarvostettu peli. Itselleni tämä tuli tutuksi Plussan kautta ja olen pelannut sen läpi nyt parisen kertaa. Peli on erittäin päräyttävä julistus sotaa vastaan ja on upeaa katsoa kun taistelut työntävät hahmon hulluuteen.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Aloitusviestissä ei mainita Wiitä laisin, mutta ei anneta sen häiritä.

Oma ikimuistoisin pelihetkeni tässä sukupolvessa ei ehkä ole kovin samanmoinen kuin muiden kuvaamat hetket, koska tässä ei ole vielä edes päästy itse peliin. Nimittäin, Xenoblade Chroniclesin alkuruutu eeppisine musiikkeineen ja vuorokaudenaikoineen sai kyllä kokonaan pauloihinsa. Tuo alkutunnari kun ensimmäistä kertaa hyppäsi ruudulle, niin se oli pakko kuunnella kokonaan samalla katsoa kuinka alkuruudun vuorokausi muuntui päivästä illaksi ja lopulta yöksi. Iho oli kananlihalla jo ennen kuin itse peliin oli päästy. Kuuntelin tuon viisun ihan nyt vaan tämän takia ja ihokarvat nousivat taas pystyyn. Muita vaikuttavia hetkiä tuossa nimikkeessä oli itse asiassa muitakin. Nurmikkoiselle aakealle laakealle niitylle ensimmäistä kertaa pääseminen, pilvenpiirtäjän kokoisen otuksen kohtaaminen ja sen tajuaminen, että jos jossain kaukaisuudessa näkyy jokin alue, niin sinne todella pääsee halutessaan.

Kyseessä lieneepi meikälle se tämän generaation tärkein ja vaikuttavin peli. Monta on vielä kokematta, mutta olen todella ihmeissäni, jos tuosta mennään vielä ohi.
 
Ylös Bottom