Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Tangentti #004

  • Viestiketjun aloittaja jryi
  • Aloituspäivämäärä
J

jryi

Guest
t-04-980x490.jpg


Poikkeuksellisen vähän peliaiheista puhetta sisältävässä Tangentissa Jani, Jyri ja Markus pureutuvat päivänpolttaviin aiheisiin NeoGafin yllättävästä romahduksesta, kauhuviihteen suosiosta ja erilaisista kiertymistä. Vahingossa saatetaan mainita tuore Mario ja maaginen kuvaa parantava kaapeli.

Lue sivustolla...
 
Hyvää keskustelua taas. Ei ainakaan saanut vähemmän Switchista kiinnostumaan. Arh.
Mursun Yoshi's Island -kehuille joutuu näyttämään peukkua.
 
Hienoa sanan paloa, joista monet voi myös allekirjoittaa. Tankkiohjaus kauhun elementtinä ja Mario tasoloikan mestarina.

Jyrille vinkkinä, käy ihmeessä tutustumassa Switchin antiin. Iso osa konsolin hankkineita ovat uusia asiakkaita tai paluumuuttajia kuten itse.
 
Switch on paska konsoli. Alitehoinen, lyhytakkuinen ja ruma kuin mikä. Digitalistin täytyy hankkia myös muistikortti, jotta pelit mahtuvat laitteelle. Kunnon ohjaimesta (joka sekin on melko skeida dualshockin jälkeen) saa maksaa 70 euroa ekstraa, sillä ei tuota kukaan pelaa niillä mukana tulleilla pötiköillä, mitkä on suunniteltu sikiöiden kourille.

Mutta ne kolme peliä mitä oon pelannut ovat olleet täyttä rautaa. Kartti pelkästään on maksanut tuon laitteenhankinnan hinnan takaisin, sillä samojen kavereiden kanssa joiden kanssa hikoiltiin Super Mario Karttia SNESsillä, väännetään nyt "katkeraa" Switchillä. Zeldan jälkeen ei paljoa tee mieli pelata mitään muita avoimen maailman "seikkailuita" ja Odysseyssä jo pientä rinkiä Mariolla juostessaan tulee nopeasti nyrpistettyä nokkaa Ratchetin suuntaan. Nintendo on pilannut kaikki muut pelit.

Tässä koneenrakentelun keskellä tulee välillä mietittyä, että PC:llä ei ole yhtäkään peliä, mitä tekisi varsinaisesti mieli pelata. Ei sen puoleen pleikkarillakaan. Tai no, se uusi Duumi on kyllä kiinnostanut julkaisustaan saakka. Oli siellä jotain muutakin Steamissa odottelemassa, mutta tuo lousku on ollut lattialla auki jo kuukaudenpäivät odottamassa uusia sisuksiaan. Intelin lähettämössä on varmaan töissä surkastuneita sokeita apinoita, joiden tehtävä on pakata nuo uudet covfefe (Coffee Lake)-rossut maailmalle. Ei sillä, että oisin katkera tai jotain.
 
Viimeksi muokattu:
Switch on kyllä pakko-ostos viimeistään Metroid Prime 4:n tullessa, vaikka joku uusi studio puikoissa onkin. Sitä ennen makoisaa Nintendon pelattavaa riittää ainakin SNES Classicissa.

Mitä Super Mario Odysseyn vaikeustasoon tulee, luulen vain Nintendon tiedostavan ne kaksi tosiasiaa, että ensinnäkin hyvin harvat pelaavat aloittamiaan pelejä läpi, ja toiseksi suuri osa Nintendon pelaajista ei välttämättä ole kaikkiin käytäntöihin ja kontrolleihin tottuneita pitkän linjan pelaajia. Tekemällä pelin läpi pelaamisesta suhteellisen helppoa pidetään huoli, että mahdollisimman suuri osa pelaajista pystyy näkemään oleellisen osan pelistä. Kovemmille pelaajille on sitten kovemmat haasteet joko sen jälkeen tai sivuraiteilla. Tällainen suunnittelu oli selvästi havaittavissa jo esimerkiksi Super Mario Galaxy 2:ssa, jonka pystyi pelaamaan läpi keräämällä vain vähän päälle puolet pelin 120 tähdestä. Jos keräsi kaikki tuli kerättäväksi 120 vihreää tähteä, joiden kerääminen olikin sitten todella haastavaa hardcoremmallekin pelaajalle.
 
Emäntä eilen pelasi tuota Odysseytä ja hieman yllättäen ei osannutkaan heti sanoa, että onko se hyvä vai ei. Pelissä on aika paljon kontrolleja sun muuta ja se on tavallaan hämmentävää, kun kaikki on alusta alkaen käytössä. Jokin siis puhuu sen puolesta, että taidot avattaisiin ns. järjestyksessä. Nyt aikaa meni jonkin verran siihen, että ihmeteltiin "miten mie tuon tein", joka keskeytti olennaiseen keskittymisen.

PS. OVatkohan mielensäpahoittajat jo panneet merkille, että kuinka Nintendo jakaa kapitalistista sanomaansa Marion avulla? Ei enää pelkästään se, että kolikoita kerätään. Kun sattuu, rahaa lähtee. Kun raha loppuu, kuolee. Kaikki kuutkin saa ostettua pelissä rahalla.
 
Ylös Bottom