Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Tell Me Why

P

Poistettu jäsen 3274

Guest
152616.jpg


Nimi: Tell Me Why
Kehittäjä: Dontnod Entertainment
Julkaisija: Xbox Game Studios
Alustat: Xbox One, PC
Lajityyppi: Seikkailu
Julkaisu: 27.8.2020
Kotisivut: https://www.tellmewhygame.com/

Tell Me Why on uusin tarinallinen seikkailupeli DONTNOD Entertainmentilta, rakastetun Life Is Strange -pelisarjan kehittäjältä. Tässä intiimissä mysteerissä kaksoset Tyler ja Alyson Ronan selvittävät erityisen suhteensa avulla rakastavan mutta rauhattoman lapsuutensa muistoja.

Kauniiseen Alaskan pikkukaupunkiin sijoittuvassa Tell Me Whyssa on todentuntuisista hahmoista koostuva henkilökaarti ja kypsiä teemoja. Pelaajien ollessa vuorovaikutuksessa menneisyyden muistojen kanssa, he tekevät samalla valintoja, jotka määrittävät Tylerin ja Alysonin jakaman ainutlaatuisen siteen vahvuuden ja muokkaavat kaksosten tulevaisuutta.

 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ensimmäinen Life of Strange oli erinomainen, joten isot odotukset tätä kohtaan. Jostain syystä en ole kuitenkaan syttynyt Life of Strange 2:sta. Ehkä sille pitäisi antaa uusi mahdollisuus.
Ensimmäinen oli tosiaan hyvä ja toinen jäi mulla yhteen episodiin, kun ei napannut.
 
Huomenna ensimmäinen kolmesta episodista ja loput kaksi viikon välein.

"Tell Me Why, the newest narrative game from DONTNOD, will launch its first episode on August 27th – and the following two episodes one week after each other."


 
Onkohan tästä luvattu fyysinen versio? Jos on, niin taidan sitä odottaa..
En löytänyt äkkiseltään tietoa mahdollisesta fyysisestä versiosta, mutta kolmen episodin mittainen peli julkaistaan seuraavalla tavalla:
Episodi 1: 27.8.
Episodi 2: 3.9.
Episodi 3: 10.9.

Eli jos sieltä on fyysinen versio tulossa, niin sitä tuskin tarvitsee kovin kauaa odotella.
 
LIS oli kategoriassaan aivan maaginen. Hitusen jopa TWD pelisarjaa parempi. Mutta niin kuin monella muulla, LIS2 odottaa edelleen korkkaamista. En vaan näe miten telekineettisyydellä tai telepatialla(kuten tässä uusimmassa) voidaan päästä lähellekään niitä syvyyksiä kuin LIS ykkösosan aikamatkailu mahdollisti. Rima on aivan liian korkealla.
 
Itselläkin ensimmäinen Life is Strange on ihan viime vuosien parhaiden ja ikimuistoisempien pelin joukossa ja varsinkin hahmojen osalta, jotka tuntuivat todella aidoilta ja samaistuttavilta. Kakkonen myös kuitenkin jostain syystä korkkaamatta ja ei vaan ehkä ole nähdyn perusteella vaikuttanut ihan yhtä mielenkiintoiselta mutta pitää kuitenkin antaa mahdollisuus ja pelailla jossain vaiheessa.

Tell Me Why vaikuttaa kiehtovalta ja varsinkin tuo Alaskalainen pikkukylä tapahtumapaikkana kuulostaa sopivan tunnelmalliselta.
 
Perkule tämähän muuttui jännäksi lopussa ja nyt heräsi mielenkiinto tuota yhtä hahmoa kohtaan.

Mad Hunter oli oudon näköinen olento tai mikä nyt onkaan.

Ihmettelin poliisiasemalla, että mikä tumma hahmo siellä seisoi, mutta se olikin juuri tuo Mad Hunter, joka tarkkaili näitä sisaruksia pimeydestä ja nyt kiinnostaa saada tietää, että mikä/kuka se on ja miksi seuraa näitä sisaruksia
 
Tuli ensimmäinen episooda pelattua ja innollahan tässä odottaa jo jatkoa. Todella hyvältä vaikuttaa, mikäli tämän genren pelit ylipäätään kiinnostavat. Käsikirjoituksessa on "moderneja" teemoja, mutta niitä käsitellään suht hienovaraisesti, eikä liian messuavasti. Teknisesti on menty taas eteenpäin Life Is Strange 2:sta. Todella näyttävää menoa, mikäli pikkukaupunkiestetiikka miellyttää.
 
Tuli ensimmäinen episooda pelattua ja innollahan tässä odottaa jo jatkoa. Todella hyvältä vaikuttaa, mikäli tämän genren pelit ylipäätään kiinnostavat. Käsikirjoituksessa on "moderneja" teemoja, mutta niitä käsitellään suht hienovaraisesti, eikä liian messuavasti. Teknisesti on menty taas eteenpäin Life Is Strange 2:sta. Todella näyttävää menoa, mikäli pikkukaupunkiestetiikka miellyttää.
Tuota modernien teemojen käsittelyähän tekivät saman tyylisesti jo Life is Strangessa ja Before the Stormissa. Ei minkäänlaista ärsyttävää agendaa ollut aistittavissa, kun taas esim. TLoU 2:ssa tuli agendan tuputusta aivan järkyttävän johdattelevilla keinoilla. Onneksi Dontnod tuntuu ymmärtävän kuinka tällaiset ”modernit” teemat voidaan ottaa mukaan luontevasti pakottamatta ja pelaajakuntaa tökerösti propagandalla jakamatta.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvältä vaikutti ekan jakson perusteella. Life is Strange 2 en tykännyt yhtään, mutta tässä oli jotain kiinnostavaa.
 
Tuota modernien teemojen käsittelyähän tekivät saman tyylisesti jo Life is Strangessa ja Before the Stormissa. Ei minkäänlaista ärsyttävää agendaa ollut aistittavissa, kun taas esim. TLoU 2:ssa tuli agendan tuputusta aivan järkyttävän johdattelevilla keinoilla. Onneksi Dontnod tuntuu ymmärtävän kuinka tällaiset ”modernit” teemat voidaan ottaa mukaan luontevasti pakottamatta ja pelaajakuntaa tökerösti propagandalla jakamalla.
Jos on LiS 2 tai tätä peliä pelaillut niin en kyllä ymmärrä mitenkä voi tuollaiseen johtopäätökseen päätyä. Kyllähän DontNodin peleissä jos joissakin nimenomaan hierotaan tuota mainitsemaasi SJW-propagandaa pelaajan kasvoille. Eri asia sitten kuinka paljon sen antaa haitata.
 
Jos on LiS 2 tai tätä peliä pelaillut niin en kyllä ymmärrä mitenkä voi tuollaiseen johtopäätökseen päätyä. Kyllähän DontNodin peleissä jos joissakin nimenomaan hierotaan tuota mainitsemaasi SJW-propagandaa pelaajan kasvoille. Eri asia sitten kuinka paljon sen antaa haitata.
Niin no, kuten tuossa selvästi sanoin, tein johtopäätökseni LiS 1:n ja sen prequelin, Before the Stormin perusteella. Niissä aiheita käsiteltiin todella luontevasti ja kuitenkin niitä jotenkin erityisesti agendan kanssa esiin tuomatta. Todella harmi, jos sitten ovat näissä kahdessa viimeisessä sellaiseen sortuneet. Toivon toki, että tulkintasi on väärä, mutta jää itselleni nähtäväksi kunnes LiS 2 ja Tell Me Why tulee pelattua.
 
Viimeksi muokattu:
Kukaan vielä pelannut 2 episodia?

Ite olin unohtanut, että sekin on tullut, niin täytyy huomenna ottaa peluuseen :)
 
Peli on nyt kokonaan ulkona ja tuli pelattua. Kestoa oli ehkä noin 12 tuntia. Omalla listalla nostan tämän melko korkealle tarinavetoisten kävelypelien sarjassa. Juoni oli koskettava ja maanläheinen, joskaan ei kovin yllättävä. Teknisesti todella kaunis ja tunnelmallinen peli alusta loppuun.

Olikohan tämä nyt sitten ensimmäinen suurempi pelijulkaisu, jossa on pääosassa transihminen. Se puoli pelistä jätti itselleni hieman irrallisen vaikutelman, kun samaistumispintaa asiaan ei kummemmin ole. Pelissä on kuitenkin muita kantavia teemoja, jotka olivat itselleni mielenkiintoisempia.
 
Hmmm...jos siis kesti 12h, niin siitä varmaan 11h katellaan vaan mitään tekemättä.
Ite pelasin pari tuntii, ja siihen jää. Erittäin tylsää.
 
Se pitikin mainita, että pelisisältö tässä on hyvin vähäistä. Loppuun on säästetty parempaa puzzlea, jollaista olisi voinut olla pelissä paljon enemmänkin. Tuntuu, että kunnianhimoa puuttuu sillä saralla. Sellainen kävelypeli tämä on, siihen pitää varautua. Tarina pääosassa ja kevyt interaktiivisuus on vain sitä tukemassa.

EDIT. Disclaimer keston suhteen, että todennäköisesti jotain taukoja välissä. Suurin piirtein laskin, että oli pari parin tunnin settiä per episodi. Aikaahan tuossa kuluu lähinnä, jos katsoo kaikki esineet jne. On paljon nopeamminkin läpäistävissä.
 
Ylös Bottom