The Crew Motorfest

rap

Well-Known Member
202361219451824_1.jpg

Nimi: The Crew Motorfest
Kehittäjä: Ubisoft Ivory Tower
Julkaisija: Ubisoft
Alustat: Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, PC
Lajityyppi: Kilpa-ajo
Julkaisu: 14.09.2023
Kotisivut: https://www.ubisoft.com/en-gb/game/the-crew/motorfest

TUTKI ELOISAN AVOINTA MAAILMAA HAVAIJILLA The Crew Motorfest on asettunut yhdelle henkeäsalpaavimmista paikoista maan päällä: O’ahun saarelle Havaijilla. Liity nopeisiin katukisoihin Honolulun kuhisevassa kaupungissa, testaa maastoajotaitosi tulivuoren tuhkarinteillä tai hallitse ratojen mutkat täydellisesti. JUHLISTA AUTOKULTTUURIN KAIKKIA PUOLIA Nauti jännittävistä ajoaktiviteeteista ja valitse tapasi pitää hauskaa autojesi kanssa! Löydä pelilistoja ja sukella teemakampanjoihin, jotka vievät sinut mukanaan jännittävimpiin autokulttuurin maailmoihin. Näitä ovat mm. amerikkalaiset muskeliautot, japanilaistyyliset katukisat ja menneisyyden legendaariset koneet. KERÄÄ LEGENDAARISIMPIA AUTOJA Kisaa intensiivisissä ajokisoissa, esittele tyyliäsi, kerää kuuluisia autoja ynnä muuta! Hallitse jokainen ajohaaste ja täytä kokoelmaasi kaikkien aikojen legendaarisimmilla ajoneuvoilla.

The Crew -sarja on saamassa kolmannen osan. Edellisestä osasta tykkäsin niin paljon, että tuli platina siitä ajeltua, joten tämä Motorfest tulee varmasti hankittua PS5.

Pelin traileri:

Sain suljetun betan kutsun pc:lle ja tuli heti kokeiltua. The Crew 2 ajelin platinan ja täytyy sanoa, että tämä Motorfest on myös mahtava peli. Ei tästä oikein moitittavaa löydy, Ajelin kaikki betan playlistit läpi, niitä on 5 kappaletta. Kivasti pelistä löytyy vaihtelua ja erilaisia tehtäviä. Betassa pääsi ajelemaan aina Kleinbussista sähkö Hummeriin. Ajomallinnus on hyvää.

Tässä on ajamani kisat betassa. Sähköautojen playlist ja Klassikoiden. Saa käsitystä pelistä, jos mietit pelin ostoa. Itse kyllä ennakkotilaan tämän PS5. 
Viimeksi muokattu:
Ei hitto en ole jaksanut seurata tätä kun sekotin sen uuteen test drive peliin joka vaikutti aika karmealta. Täytyykin jossain kohti katsoa millanen tää on.
 
Kisat ja ajaminen ei yhtä tylsää mitä uusissa Forza Horizoneissa, mutta muuten aika puhdas kopio Microsoftin pelisarjasta. Itseäni ei oikein pieni kartta ja festivaali meno kiinnosta, joten en ole kohdeyleisöä. Crew 3 olisi kiinnostanut paljon enemmän.

Autojen loot/upgrade tuntuu aika turhalta näin pienessä pelissä, missä ei oikein ole hirveästi tutkittavaa. Crew Motorfest tuntuu enemmän keskittyvän vain itse kisaamiseen betan perusteella.

Ihan hyvä peli kuitenkin ja varmasti kisoja riittää ajettavaksi, jos ei muuten niin DLC:n avulla. Huonona puolena on se, että koko pelialue on varmaan nähty jo 10h jälkeen. Enkä usko pelillä olevan vuosia kestävää imua kuten kaksi ensimmäistä Crew peliä periaatteessa mahdollisti.

Itselle Motorfest ei jatkoon, on vielä kuitenkin myös Crew 2 kesken.
(Toki saa korjata, jos itse varsinainen peli tarjoaa isomman pelialueen mitä beta).
 
Viimeksi muokattu:
On totta, että tämä on lähes suora kopio Horizonista mutta ei se minua ainakaan haittaa. Tämä olis voinu olla vaikka joku Forza Horizon Motorfest iso DLC. Autohullu kun olen niin tämä maistuu hyvin (nyt on pari Mersua, w211 käyttis, w115 pystylamppu -68 ja aloitettu -72 kuplan entisöinti, tarkoitus tehdä kesäauto vuodelle 2024). Nyt odotellaan syyskuun julkkaria. Tässä muuten tuntui lentokoneella olevan helpompaa lennellä kuin Crew 2. Platinan metsästäjien kannattaa alkumetreillä tehdä online saavutukset. Crew 2 kun metsästin online trophyjä vuosia julkaisun jälkeen niin oli työn takana että löytyi enää online pelaajia.
 
Viimeksi muokattu:
Minusta peli ei ole suora kopio Horizonista vaan muistuttaa enemmän viime vuosien Need For Speedejä monessa suhteessa. Peli ehkä näyttää Horizonilta ja pelin "juoni" on samankaltainen, mutta siihen se sitten jääkin. Tuollaisilla ulkoisilla jutuilla ei ole pitemmän päälle mitään merkitystä, koska "festivaali" on yleensä vain muutama välivideo jossain satojen pelituntien seassa ja jotain randomia horinaa, joka ei varmasti tuo mitään merkityksellistä lisäsisältöä peliin.

Pelaaminen on hauskaa ja The Crew 2:n ajoneuvot ja tuunausosat saa käyttöön, joten autojen kustomisointi on todella monipuolista, jos on pelannut aktiivisesti kakkososaa. Ajomalli on muuttunut todella paljon ja on ainakin kolmesta tarjolla olleesta valmiista tasosta korkeimmalla varsin vaativa. Auton saa jopa spinnaamaan, mikä ei kakkososassa onnistunut ensimmäisten viikkojen jälkeen. Vähän pelottaa, että ajomalli tässäkin korjataan sellaiseksi, että kaikkein heikoimmatkin kuskit pysyvät tiellä liimattuina. Playlistit ovat lyhyitä ja pinnallisia, mutta niissä on aika hauskoja ideoita ja niitä on mukava pelata läpi. Tekemistä niissä tuskin riittää kuitenkaan pitemmän päälle. The Crewn varsinainen sisältö on summitit ja muut vaihtuvat tapahtumat, joissa riittää tekemistä sitten vuodesta toiseen niin kauan kuin peliä tuetaan. Kartan pienuus ei vaikuta siihen sisältöön juurikaan.

Forza Horizonissa ei ole ollut viime osissa enää juurikaan kiinnostavaa tekemistä sen jälkeen kun kartta on kerran kurvailtu läpi pelaten kaikki kisat. The Crew eroaa siinä, että koko ajan tai varsin pitkään on erilaista kiinnostavaa haastetta. Jo autojen osien kerääminen vie varmasti kymmeniä tunteja, jos ei satoja.

Uusi lentomalli on kyllä todella huono ja epätarkka vanhaan nähden. Taitolento tuolla mallilla ei tule onnistumaan, jos ei sitä saa säädettyä. Toisaalta, jos pelissä on vain Keravan kokoiseksi kutistettu Honolulu, eipä sitä pilvenpiirtäjien välistä lentelyä ole paljoa tarjollakaan. Veneet kulkevat kuin tervassa ja niiden hyöty on olematon, jos joet ovat puolen metrin syvyisiä. Lähinnä peliä on kehitetty autot edellä, mikä on sinänsä järkevää, kun se on se suosituin sisältö.
 
Crew 1 ja 2 vahvuus oli iso maailma, monipuolinen tekeminen ja vapaus. Tämä mahdollisti sen, että kisat olivat aina eri paikoissa ja niissä oli riittävästi vaihtelua. Ja siihen sitten päälle vielä vapaan maailman pelaaminen.

Motorfestissä tullaan ajamaan samoja kohtia uudestaan ja uudestaan, eikä vaihtelua ole ympäristössä muutenkaan niin paljon, mutta playlistit vaihtavat sitten mainoskylttejä, hudia jne.

Konsepti tulee olemaan erilainen mitä aikaisemmissa peleissä. Ihan hyvä tämä on siinä mitä se yrittää olla. Kuten sanottua niin ajaminen oli ihan hauskaa. Suorittaville hyvä peli, fiilistelijöille ei niinkään.
 
Nostellaas trophylistan kanssa tätä kun ensi viikon torstaina peli julkaistaan. VPD lähetti pelin PS5 version jo keskiviikkona joten toivottavasti posti sais sen tuotua alkuviikosta. Sormet syyhyää päästä käsiksi tähän.

 
Voisi tosiaan ostaa fyysisen version, koska Series X:n kauppapaikalla peritään järjetöntä 79,90 euron hintaa. Vaikka peli kiinnostaa, ei huvita maksaa ylihintaa. Olin ajatellut odottaa tarjouksia, koska nyt on niin paljon muutakin pelattavaa eikä ole aikaa pelaamiselle juurikaan.

Odotukset peliä kohtaan ovat aika matalat vaikka tykkäsin betasta paljon. Kunnollisen kaupungin puuttuminen laskee kiinnostusta. Todennäköisesti tulee rällättyä viikottaiset summitit ja kertaalleen kartta läpi ja kaikki kisat, mutta tuskin pääsee peliajassa satoihin tuntehin, kuten edellinen osa.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt olis kova jos tähän tehtäis psvr2 tuki, kun EA ei sitä noihin F1/WRC peleihin tehnyt, vaikka onkin ihan ”eri genren” peli. Ubi FTW!
 
Mä odotin innolla tätä peliä ajatuksella (mulle riittää jos on periaatteessa Crew 2 mutta uudella kartalla) mutta ilmeisesti ei taida olla läheskään. Toivottavasti se olis mukana tässä pelissä, joka oli mukana Crew 2. Eli se jossa piti etsiä kartalta 12 eri paikkaa ja viimeisestä 12.paikasta saa uuden ajoneuvon. Siitä tykkäsin eniten.Muilta osin riittäisi periaatteessa Crew 2 uudella kartalla mutta nää kirjoitukset betasta antaa ymmärtää että pelissä ei taida olla kun about 50 % siitä sisällöstä mitä Crew 2 pelissä
 
The Crew 2 oli julkaisussa hyvin vaatimaton. Sitä kehitettiin monta vuotta live service -mallin mukaisesti ja nyt on paljon sisältöä. Sama tulee tapahtumaan luultavasti myös Motorfestille. Siinä on kuitenkin jo aluksi sellaista sisältöä, joka edellisessä osassa lisättiin vasta myöhemmin päivityksillä.
 
Nää Crewt on kyllä erikoinen tapaus.. 1 osa tarjoili jotain uudenoloista mutta ohjattavuus oli niin surkea että vaikka aika pitkälle tuota tuli pelattua niin eipä peli jäänyt sen jälkeen elämään. Sitten tuli numero 2 ja se jäi vieläkin vähemmälle.. keskinkertaista rälläystä keskinkertaisella idealla, keskinkertaisella kaikella.. ja ei niin mitään koukkua tuonkaan live service mallilla..sehän vaan jatkoi sitä keskinkertaisuutta pidemmäksi. Joten eipä tuo Motorfest aiheuta tippaakaan innostusta, pyhä keskinkertaisuus loistaa jälleen. Jotenkin tuntuu että tätä ja monta muuta keskinkertaisuus sarjaa yhdistää tuo live service. Jossain Forza Horizon 5:ssakin tuo on kiva idea mutta silti luotaantyöntää pelaamisen suhteen.. koko ajan vaan tulee jotain viikko tms päivityksiä josta tulee vaan tunne että no eipä kerkiä tuotakaan jahdata kun on peliä muutenkin pelaamatta vaikka kuinka joten enpä jaksa jatkaa.. en vaan taida olla live service kohdeyleisöä..
 
Kerrankin ennakkotilaus ja posti toimivat täydellisesti. Peli tipahti tänään postiluukusta PS5 versio. Heti piti laittaa asentumaan ja sitten menikin 3 ja puoli tuntia äkkiä. Ajettavuus hyvää, playlistit mielenkiintoisia kun ajellaan aivan erilaisilla autoilla. Pysyy mielenkiinto. Supercar Blondie mukana, hänen youtube kanavaa katsellu paljon. Suosittelen, jos sellaiset autot kiinnostaa, joita ei tavallinen työssäkäyvä pysty ikinä ostamaan. Autopeli faneille vahva suositus.
 
Tämäkin peli ilmestyy pian ja varmaan pian saadaan arvioita. Tämän löysin kuitenkin tuubista ja sai kyllä aika positiiviselle meilelle pelistä. Varsinkin näin yksinpeli pelaajana jopa MP puoli kuulostaa sellaiselta että voisi kokeilla.

 
Muutama tunti pelailtu ja aiheuttanut yllättävän positiivisia fiiliksiä. Forza Horizon -vibat ovat luonnollisesti vahvasti läsnä, mutta alan parhaalta kannattaa toki lainata ja kyllä pelillä on selkeästi myös oma luonteensa. Monella tapaa The Crewsta tulee hyvällä tapaa mieleen myös PS3/X360 -ajan kaahailut, nykypäivään modernisoituna. Päivisin on aurinkoisen värikästä ja yöllä kisataan yliampuvien neonvalojen loisteessa.

Tuntuu, että varsinaista autoilukulttuuria ja erilaisille kulkupeleille pyhitettyjä tapahtumia nostetaan selkeästi Horizonia tehokkaammin tapetille. Fiksusti teemoitettuja Playlistejä tarjoillaan puoliautomaattisesti tahkottavaksi, joten matka kauniissa saarimaisemissa etenee kuin itsestään - ainakin näin alkuun. Muutenkin kokonaisuutta yhdistää tietynlainen saumattomuus ja sulavuus. Esimerkiksi autojen ostaminen sekä niiden tuunaaminen on tehty äärimmäisen helpoksi suoraan pysäytysvalikon kautta, eikä operaatioita varten tarvitse pikasiirtyä erilliseen keskushubiin. Itse odotin paljon kankeampaa kokemusta täynnä odottelua ja nettiyhteyksien kanssa takkuamista always online -pakon vuoksi.

Grafiikka on nättiä ja ajaminen arcademaisen letkeää (valovuosia aiempia sarjan osia edellä), joten mikäs tässä on suhailessa. Lentokoneiden ja veneiden puikkoihin ei ole vielä päästetty, joten saa nähdä miten ne on mallinnettu. Tarkempaa arviota sitten myöhemmin, kun pelitunteja kosolti enemmän alla. Tosiaan arviokoodi tuli jo viime viikolla, mutta pelaamaan pääsi vasta eilen servereiden auettua. Siinä lienee syy arvioiden vähyyteen myös maailmalla. :D
 
Betassa lentäminen ja veneet jäivät sivuosaan ja olivat heikosti toteutettuja. Ei kannata erityisemmin odottaa niiltä mitään lisäarvoa.
 
Totesin että Ubisoft+ on niin hyvä diili juuri nyt että otin sen ja peliä pääsee heti pelaaamaan. Sieltä on kuitenkin tulossa AC Mirage ja Avatar loppuvuodesta ja kun niistä saa ultimate versiot niin siinä saa yli 300€ edestä tavaraa. Uplay plussa kun on vuodessa 180€ niin onhan se silkkaa sääästöä.
 
Totesin että Ubisoft+ on niin hyvä diili juuri nyt että otin sen ja peliä pääsee heti pelaaamaan. Sieltä on kuitenkin tulossa AC Mirage ja Avatar loppuvuodesta ja kun niistä saa ultimate versiot niin siinä saa yli 300€ edestä tavaraa. Uplay plussa kun on vuodessa 180€ niin onhan se silkkaa sääästöä.
Xbox versio Ubisoft+ palvelusta ei taida ainakaan vielä sisältää tätä Motorfestiä vai katsoinko katalogia ihan väärin?
 
Xbox versio Ubisoft+ palvelusta ei taida ainakaan vielä sisältää tätä Motorfestiä vai katsoinko katalogia ihan väärin?

Joo se jostain syystä tuli PC:lle myös vasta muutama tunti julkaisun jälkeen. Eiköhän se sieltä pian tule. Nyt on koko ubisoft launcheri alhaalla PC:llä joten ehkä siellä tehdään jotain.
 
Itsekkin otin Ubisoft+ palvelun PC:lle niin tätä pääsi eilen jo pelaamaan. En oikein tiedä mitä mieltä oon, ajotuntuma tuntuu jotenkin oudolta kun tottunut Forzan ajountumaan mutta kait tohonkin tottuu kun pelaa enemmän. Graafisesti on mun mielestä jotenkin vähän kökkö, vaikka kaikki asetukset tapissa, tosin pakko myöntää että auringonlasku näytti kyl ihan jees kun vedin Hawaii scenic tour playlistiä. Mutta se mikä eniten ärsyttää on että peli on vain 60fps, se jotenkin tökkii itsellä, vaikuttaa siltä että ei ois sulavaa vaikka pysyy kokoajan 60fps. Mutta kait tohonkin ehkä tottuu, ja eiköhän tässä pelattavaa oo ainakin hetkeksi.
 
Ylös Bottom