Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

The Culling

Gimble

Well-Known Member
Nimi: The Culling
Alustat: Xbox One, PC
Genre: FPS multiplayer
Kehittäjä: Xaviant
Julkaisija: Xaviant
Julkaisupäivä: 04.03.2016 (Steam Early Access) 02.06.2017 (Xbox One Game Preview)
Moninpeli PvP: 16 pelaajaa.
Kotisivu: http://theculling.com/ Wiki: http://theculling.gamepedia.com/The_Culling_Wiki
Steam sivu: http://store.steampowered.com/app/437220/The_Culling/

Jaahas eli tämä tulee nyt sitten boksille tällä viikolla Previewiin. Ollut jo pitkään early access Steamissä ja käyttäjäarviot kaksijakoisia. Ilmeisesti viime aikojen päivitykset on muuttaneet peliä oikeaan suuntaan, jotkut taas sanoo että huonompaan. Ota tässä nyt selvää. Streamissä kun kyselin kaveri piti hyvänä pelinä jossa ei sinänsä ole mitään perustavaa laatua olevaa vikaa, sanoi että suurin "vika" on pelaaja-populaatio. Markkinointia ei ole kyllä ollut nimeksikään kun itsekään en muistanut edes huomanneeni koko peliä kunnes nyt. Eli sikäli ei tule ihan yllätyksenä että pelaajapula vaivaa. Tietsikalla sekin haaste että tämän tyylisissä peleissä muitakin samoilla apajilla. Xboxilla sen suhteen parempi lähtököhta, tämän tyylistä toista peliä ei taida olla. Jos hinta on järkevä, saattaa lähteä lentoon? Toivottavasti tulisi myös Pleselle myöhemmin.

Onko joku testaillut tietsikalla Early access, mikä juttu? Miltä maistuu? On siis tällainen kamppailupeli jossa pelaajat laitetaan areenalle Hunger Games tyyppisesti, sitten pitää vaan selviytyä siellä. Ilmeisesti pelataan joko FFA tai kahden hlö tiimeinä. Ympäristöstä etsitään sälää ja rakennetaan niistä aseita ja armoria jne. Videoista ja striimeistä kun katsoo näyttää ihan hauskalta.

[video=youtube;XaeJxyfuhmg]https://www.youtube.com/watch?v=XaeJxyfuhmg[/video]
 
Vastaus: The Culling

Idea vaikuttaa siistiltä, mutta peli näyttää valitettavan "kököltä". Voi toimiakin, mutta vaatii sen että hinta saadaan tarpeeksi alas. Sillä sitten pelaajamäärät kasvuun ja tekijät saavat rauhassa viilata peliä.
 
Vastaus: The Culling

Aika nopeasti ja helposti pääsi oikeastaan kartalle mikä juttu kun katsoi alemman videon täältä: http://www.ign.com/articles/2017/05/26/ign-live-presents-the-culling-on-xbox-one

Ja kuten samaisella sivulla mainitaan IGN pitää streamiä pelin tiimoilta tänään, onko tuo nyt sitten suomen aikaa klo 23 alkaen. Olisko sitten peräti Xbox One versio alla näin Preview julkkarin kunniaksi. No saa nähä, huomenna ollaan siis viisaampia. Eilen vielä muutamia striimejä ja videoita katselin oikeastaan mulle voisi todella hyvin maistuilla tuon tyyppinen. Ja koska kyseessä on solo tai korkeintaan parityöskentelynä pelattava peli, ei vaadi mitään jäätäviä sulkeisia että miten saadaan se tasan 4 tai 5 ukkoa rintamalle tiettynä kellonaikana kuten esim. Siegessä vähän tuppaa olemaan aina sellainen "minigame" ennen varsinaisia pelejä koota se tiimi...

Aika etäisesti, mutta The Last of Us Factions tavallaan tulee mieleen ja se iski aikoinaan todella lujaa. Omaan makuun TLOU yksi parhaista nettipeleistä ikinä.
 
Vastaus: The Culling

...

Ja kuten samaisella sivulla mainitaan IGN pitää streamiä pelin tiimoilta tänään, onko tuo nyt sitten suomen aikaa klo 23 alkaen...

[video=youtube_share;-zfCUHsuXNQ]https://youtu.be/-zfCUHsuXNQ[/video]
 
Vastaus: The Culling

No jo on taas lokalisoinnilla nimeä heitetty The Culling ESIKATSELU nyt storessa. :D

Pääsee kokeilemaan veloituksetta. Mikäli maistuu niin omakseen saa 25 €. Peli on tosiaan vielä Previkka versio, eli odotettavissa paljon parannuksia ennen virallista julkaisua myöhemmin tänä vuonna.

https://www.microsoft.com/fi-fi/store/p/The-Culling-Game-Preview-/BZZ8NJN8NF45

Ei lähtenyt kovin kaksisesti lentoon Previkan julkaisu Xboxilla. Mahtaako vieläkään olla serverit ylhäällä? Kiitos tuon ilmaisen kokeiluversion ilmeisesti hippasen pääsi kysyntä yllättämään tarjonnan ja serverit kippaavat. Noh, eipä siinä ei onneksi tullut vielä rahaa laitettua tähän kiinni. Seurataan tilannetta, jos joku pääsee pelaamaan asti niin raportoikaahan ihmeessä että miten toimii ja miltä maistuu.
 
Vastaus: The Culling

Noniin viimeinkin. Discordissa ja Youtubessa sen näköistä tarinaa että Xbox One ympäristö on saatu korjattua ja pelaajat lasketaan tuhansissa. Tosin, pitää muistaa että valtaosa populaatiosta lienee alkuun niitä tunnin kokeilevia Free-trial pelaajia. Aika näyttää sitten miten pidemmässä juoksussa porukkaa riittää, mutta ilmeisesti pääpiirteittäin positiivinen vastaanotto. Peli on kuitenkin ensimmäinen ikinä ja ainoa "Battle Royal" lajityypin edustaja konsolilla eli tavallaan markkinarako jossa ollut tyhjiö tähän saakka.

Itsellä on vielä Trial-aika käyttämättä ja se tarvinee ilmeisesti tuhlata heti tänään. Sen jälkeen sitte arvio että onko potentiaalia 25 €scobarin edestä?

Edit: Ah, oli Facebookissa tuore postaus joka kertoo että nyt saakin yhteensä pari tuntia ottaa savuja ennen ostopäätöstä. No hyvä, eihän tunti olisi kuin pari matsia ja siinä on se tutorial myös johon palaa hieman aikaa.

Attention Contestants:

We will be extending the Xbox One Free Trial by one hour total.

That means if you've already used your hour, you have a bonus waiting for you and if you've never played - well you're in luck - there's 2 hours of Battle Royale goodness on your Xbox One waiting to be played.

Enjoy some extra Culling on us


[video=youtube;x7HZ_oC25Fw]https://www.youtube.com/watch?v=x7HZ_oC25Fw[/video]
 
Vastaus: The Culling

Itsellä on vielä Trial-aika käyttämättä ja se tarvinee ilmeisesti tuhlata heti tänään. Sen jälkeen sitte arvio että onko potentiaalia 25 €scobarin edestä?

Jepjep olihan se sitä tunnelmaa mitä aiemmissa viestissä povailinkin, TLOU meets Chivalry. Mapeiltaan ja combat enemmän Chivalry, mutta sitten taas loottaaminen TLOUsta mutta ei niin suoraviivaista. Yksi elämä, se pitää käyttää viisaasti, kannattaa valita mihin tappeluhin lähtee. Kuitenkin selviytymispeli ja usein varsin oikea toimenpide on ottaa jalat alle mikäli ei ole erityisen hyvin varustautunut. Semmonen semipiinaava kuumottavaa tunnelma koko ajan läsnä, tosin tiimipelissä kun löytää parinsa ja menee kimpassa niin lisää turvallisuuden tunnetta huomattavasti. Yllättäen pelissä aina tiimikaverit respaa kauas toisistaan ja jokainen on early pelin omillaan ja yrittää kerätä arsenaalia ja pelivaluuttaa.

Oli hyvä säkä kun osuin varsin pätevän Englannin vahvistuksen oppiin, pääsi aika nopeesti sisään kun selitti kaiken ja näytti. Tiimipeliäkin pääsi hyvin syntymään tavaroiden vaihtelun ja tietenkin taistelujen muodossa. Yksi tosi kuumottavan jännä matsi oli: Early gamessa ajauduin liian aikaisin nyrkein taisteluun, vähän sain iskuja perille ja helaa kaverilta pois. Mutta siinä vaiheessa kun taisi olla enää 10 helaa päätin ottaa jalat alle ja juoksin pakoon satoja metrejä tiimikaverin suuntaan, kaveri tuli tottakai vastaan. Ihme kyllä pääsin hänen luo elävänä ja sovittiin että luretan vihun nurkan taakse. No siinä tuli vihulle pikku yllätys kun oli hyvin varusteltuna full-hela kaveri vastassa ja laminoi sen sitten siihen. Sen jälkeen kaveri antoi ystävällisesti med-kitin ja olin uudelleen pelissä mukana. Mähinä jatkui katkeraan loppuun asti, tiimikaverikin siinä pääs ikävä kyllä kuolemaan loppumähinöissä mutta kerkesi pehmittämään viimeisen niin hyvin että sain laminoitua. Eli siitä sitten lopulta eka voitto taskuun. On tosi siistiä, todellakin jatkoon meni eikä tehnyt edes tiukkaa!

Ihan hieno ja siis konsolilla aivan uniikki pelimekaniikka, kyllä tuosta vielä kalu tulee_tai siis on jo. Mitään game-breaking virheitä ei ole, mutta huomaa pikkuvirheistä että kyseessä on Preview versio. Innolla jäämme tätä jauhamaan ja seuraamaan miten pelinkehitys jatkuun, kun full-release on myöhemmin tänä vuonna niin toivottavasti tulee myös Pleselle!
 
Vastaus: The Culling

Hienoa että konsoleille on saatu ensimmäinen genren edustaja. Tosin itse en jaksa tästä nyt niin innostua kun PUBG on vienyt PC:llä mukanaan. Se oli itse asiassa ensimmäinen Battle Royale -peli, jota testasin. Siinäkin toki tuo yksi iso kartta on käynyt jo tutuksi, mutta jokainen peli on silti omalla tavallaan jännittävä ja matsit ovat hyvin erilaisia.

Olen viime aikoina pelannut siinä enimmäkseen duo ja squad matseja.

Se on totta, että tämän lajityypin pelit antavat säväreitä ja adrenaliiniryöppyjä ihan eri tavalla kuin perinteisemmät räimeet netissä. Voittokin tuntuu yleensä moninverroin paremmalta.

Toki tuota ilmaista trialia voisi testata, koska siinä nyt ei toki häviäkään mitään. Toki siinä on se pelko, että jäisi tähänkin koukkuun. :D
 
Vastaus: The Culling

No eipä PlayerUnknown's Battlegrounds taida tähän aiheeseen liittyä juurikaan, molempia pelanneet sanoo että ihan erilaiset peli tyyliin COD vs Battlefield eikä pelit mitenkään poissulje toisiaan ollessaan aivan erilaiset. Sen verran varmaankin yhteistä, että molemmissa on ehkä syntyy se kuumottava rinki perseen ympärille ja on Battle Royal, mutta that's about it. Cullingissa on "pieni" areena ja verrattain pieni pelaajamäärä, taistelu on pääasiassa melee ja vain marginaalisesti pyssyköillä. Tiimin koko on maksimissaan kaksi pelaajaa ainakin toistaiseksi. PUBG enempi pyssyköillä ja voi olla myös isommat tiimit joka sikäli tekee siitä ehkäpä "perinteisemmän" räiskiinän. Valtavat mapit ja suuri pelaajamäärä. Mitä tuossa selvityllyt on vielä aika raakile, teknisiä haasteita enemmän ja mm. huijarit vaivaa. Mutta mielenkiinnolla sitäkin odotellaan että saavat tikkiin. Konsoleille myöskin tulossa, ainakin Xboxille vahvistettu, taitaa kyllä mennä vuosipari ennen kuin Xboxilla? Mutta jos vaikka siellä PUBG ketjussa sitten jutellaan siitä enempi.

Eli takaisin ontopic, tässä ihan hyvää gameplaytä selostuksella.

[video=youtube;cH_dleTKjH8]https://www.youtube.com/watch?v=cH_dleTKjH8[/video]
 
Vastaus: The Culling

Tutoriaalin jälkeen oli semmonen vmp-fiilis, mut ekan oikeen matsin jälkeen on kyl ihan eri tunnelmat.

Perhanan jännää

Noi ansat sun muut on hauskoja

Tosin se prkeleen myrkkypilvi savusti mut ulos vessasta hiukan turhan tehokkaasti

Henki lähti kun kaveri heitti seipään selkään

Pelaajia euroopassa tällä hetkellä 1800, Toivottavasti nousee viä ajan myötä
 
Vastaus: The Culling

Pelaajia euroopassa tällä hetkellä 1800, Toivottavasti nousee viä ajan myötä

Kolmisen tuhatta oli eilen ehtoosti ja jopa tähän aikaan päivästä 1400 EU puolella, kyllä tämä lentoon näyttää lähtevän hieno homma!

Tässä videossa vähän heikohko otsikko koska ei sellaista "voita joka kerta" -tapaa ole olemassakaan, mutta kieltämättä ihan ok taku ja hyvää niksipirkkaa videossa.

[video=youtube;KNXGZYQjttQ]https://www.youtube.com/watch?v=KNXGZYQjttQ[/video]
 
Vastaus: The Culling

Herkkua on tää kyllä...

Vieläkun oppisin pelaamaan...

Oon voittanut tasan yhden reilun 1 v 1 käsirysyn..

Yhdes matsis tulin kakkoseks tappamatta ketään

Taidan koittaa jatkos vaan kierrellä paikkoja kunnes late match dropit on saatavilla, jos pyssykällä pärjäis paremmin....
 
Vastaus: The Culling

JA jumatsukka, ekasta matsista tolla takulla voitto!

Onnea vaan voitosta mahtava fiilishän tässä pelistä tulee kun se 1. voitto tulee viimeinkin taskuun, ei ole ihan niin läpihuutojuttu todellakaan.

Oppimiskäyrää pelissä riittää selvästi enemmän kuin tyypillisemmissä kamppailupeleissä joten itsekin näin opetteluvaiheessa pelaan nimenomaan niin että koitan välttää konflikteja early ja mid match, saada late game dropin ja ehkä vielä spawni pisteestä jonkun toisen yllätyksen. Senkin jälkeen vielä hyvä lymytä taka-alalla pusikoissa ja odotella että mahdollisimman moni muu pelaaja laminoi toisensa.

Tähän videoon ihan hyviä vinkkejä aloittelijoille kerätty. On kyllä pirun hieno peli tuollaisen pienen Indie studion tekeleeksi. Koukuttava, ja siitä tykkään että paljon opittavaa ja jokainen matsi on aina ihan oma tarinansa.

[video=youtube;2wmBp-P9U08]https://www.youtube.com/watch?v=2wmBp-P9U08[/video]
 
Vastaus: The Culling

Onnea vaan voitosta mahtava fiilishän tässä pelistä tulee kun se 1. voitto tulee viimeinkin taskuun, ei ole ihan niin läpihuutojuttu todellakaan.

Oppimiskäyrää pelissä riittää selvästi enemmän kuin tyypillisemmissä kamppailupeleissä joten itsekin näin opetteluvaiheessa pelaan nimenomaan niin että koitan välttää konflikteja early ja mid match, saada late game dropin ja ehkä vielä spawni pisteestä jonkun toisen yllätyksen. Senkin jälkeen vielä hyvä lymytä taka-alalla pusikoissa ja odotella että mahdollisimman moni muu pelaaja laminoi toisensa.

Tähän videoon ihan hyviä vinkkejä aloittelijoille kerätty. On kyllä pirun hieno peli tuollaisen pienen Indie studion tekeleeksi. Koukuttava, ja siitä tykkään että paljon opittavaa ja jokainen matsi on aina ihan oma tarinansa.

[video=youtube;2wmBp-P9U08]https://www.youtube.com/watch?v=2wmBp-P9U08[/video]
Parhaiten tuntuu menevän jos heti alussa rusikoi yhden kaverin pään rusinaks, ni saa helpommin random gun dropin sit loppupelissä.

On se vaan lystiä seurata ku toiset mätkii ittensä henkihieveriin ja sit lasauttaa kiväärillä itelle voitto
 
Vastaus: The Culling

Mites hemmot valmistautuu yleensä loppumähinöihin?

Ite pyrin aina siihen et olis sillon kunnon ruutiase, jonkunlainen lyömäase,armorit päällä, trackeri kouras ja sit kaasupommi ja dynypötkö kintaassa.

Tuli hauskahko tuplapommi ku vihu oli dynytynnyrin vieres ja vippasin pötkylän sen jalkoihin....

Saako muuten ampuma-aseisiin tehtyä lisäpanoksia heti vai pitääkö lipas ampuu tyhjäks ensin?
 
Ylös Bottom