The Darwin Project

Gimble

Well-Known Member
Julkaisupäivä: 09.03.2018 (Steam Early Access, Xbox One Game Preview)
Kehittäjä: Scavengers Studio
Moottori: Unreal Engine 4
Lajityyppi: 3rd person Battle Royal
Julkaisija: Scavengers Studio
Alusta: Xbox One, Microsoft Windows
Hinta: 15 €

Noniin tämä josta E3 messuilla nähtiin vilaus. Pienemmän mittakaavan kilpailullinen Battle Royal rymistely jossa on katsojat suuressa roolissa ja voivat vaikuttaa myös pelin tapahtumiin.

Mielenkiintoinen, oli salaa hiipinyt PC Open Betaan, oma tutka ei hälyttänyt. Beta siis parhaillaan käynnissä ja loppuu tänään. Ehtikö joku testaan, jos ehti kommentteja?

Steam käyttäjä-arvioiden valossa vaikuttaa ihan potentiaaliselta.
https://www.destructoid.com/darwin-project-s-open-beta-is-worth-a-look-for-battle-royale-fans-483513.phtml

 
Viimeksi muokattu:

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Näin justiinsa viikonloppuna yhden kuvakaappauksen ja diggasin tuosta graafisesta tyylistä todella paljon. Toiminnassa ei ihan yhtä kivan näköinen hudeineen muineen, mutta varsin kivalta tuo näyttää.
 

OK

Well-Known Member
Eilen tuli katseltua Giant Bombin tuorein UPF osio, missä pelattiin kaksi-kolme erää Darwinia. Yksi chatin käyttäjistä kommentoi varsin huvittavasti, miten kyseessä on "LawBreakers of Battle Royale", enkä olisi yhtään yllättynyt jos näin myös kävisi. Ihan toimivalta paketilta tämä näytti, mutten löytänyt mitään syytä miksi pelaisin Darwinia, kun on mahdollista pelata PUBG:tä tai Fortnite Battle Royale.
 

Gimble

Well-Known Member
Eilen tuli katseltua Giant Bombin tuorein UPF osio, missä pelattiin kaksi-kolme erää Darwinia. Yksi chatin käyttäjistä kommentoi varsin huvittavasti, miten kyseessä on "LawBreakers of Battle Royale", enkä olisi yhtään yllättynyt jos näin myös kävisi. Ihan toimivalta paketilta tämä näytti, mutten löytänyt mitään syytä miksi pelaisin Darwinia, kun on mahdollista pelata PUBG:tä tai Fortnite Battle Royale.
En nyt ihan tarkkaan tiedä mitä tarkoitat, mutta uskon kommentin viittaavan siihen että pelityyli on "lennokkaampaa" kuin muissa Battle Royal, vauhtia riittää. Sinä ehkä viittaat floppaamiseen, mutta valitettavasti se titteli on jo jaettu The Culling pelillä. Enkä oikein ymmärrä miksi, mutta se onkin sitten eri tarina...

En kerennyt kuin hipaisemaan peliä, mutta jo sen perusteella sanoisin että ei tällä pelille ole mitään tekemistä PUBG tai Fortnite kanssa tai oikeastaan minkään muunkaan kanssa. Aivan eri puusta veistetty kaikinpuolin, muihin BR peleihin verrattuna ainoa yhdistävä tekijä on "voita kaikki muut" Eli sikäli mokomien maininta tässä ketjussa aika offtopic.

Tässä muutama perustavaa laatua oleva ero versus vaikkapa nyt sitten PUBG:

10 pelaaja vs 100 pelaajaa
Yksi ase vs kymmeniä aseita
Craftaus vs loottaus
Agressiivista ja nopeatempoista jouskarihippaa & melee taistelua vs pääasiassa kaukaa aseilla ampumista
Lyhyt matsin kesto vs pitkä
Peli erittäin liikkuvaa koko matsin läpeensä vs PUBG kämppiminen ja hissuttelu end gamessa on se juttu
Director isossa osassa peliä vs ei directoria
Peli on kevyt ja pyörii jouhevasti wanhemmallakin tietokoneraudalla vs Peli on raskas ja voi tökkiä pahasti verrattain uudellakin raudalla
Rennompi ote vs "tosikompi" ote
Graafinen ilme aivan erilaista
jne...

Steamin käyttäjäarvoiden valossa vaikuttaa oikeinkin lupaavalta ja koukuttavalta. Osittain uskon sen johtuvan tuosta erittäin hyvästä "kuin kädenjatke" pelaamis-tuntumasta sen huomasi heti kun kokeili että nyt on muuten responsive peli! Hyvä perffi wanhemmalla raudalla varmasti myös ilostuttaa Beta-kansaa. Stemistä kun sorttasin nega-arvioita taisi olla tyyliin 18/20 joille kyllä maistuu muutoin, mutta menee Director tunteisiin epäreiluna. Oletan että tämä muuttuu jotenkin, näyttää olevan liikaa valtaa. Reiluus täytyy jotenkin teknisesti varmistaa. Hauska idea kuitenkin, Striimaukseen aivan helmi juttu!

Tätä täytyy päästä ennemmän koittamaan, ohjaustuntuma oli nyt jo todella hyvällä tasolla joka tämän tyyppisessä pelissä prio 1. Jäämme odottelemaan lisätietoja sekä seuraavaa Beta viikonloppua. Ja toivottavasti jossain vaiheessa päsähtää myös Xbox One Beta.

Tässä videossa näkyy tuota "Director peluuta"

 

OK

Well-Known Member
uskon kommentin viittaavan siihen että pelityyli on "lennokkaampaa" kuin muissa Battle Royal, vauhtia riittää.
Nope.

En kerennyt kuin hipaisemaan peliä, mutta jo sen perusteella sanoisin että ei tällä pelille ole mitään tekemistä PUBG tai Fortnite kanssa tai oikeastaan minkään muunkaan kanssa. Aivan eri puusta veistetty kaikinpuolin
Itse näen tämän pienemmän mittakaavan Battle Royal pelinä. Toki makuja ja mielipiteitä on monia. Ehkä tämä uppoaa osalle.
 

Gimble

Well-Known Member
Ihan hyvän näköistä pelaamista ja selittää myös pelistä asioita siinä samassa. Täyttelin Beta Surveyn, oli kysyms ostaisitko pelin hintaan 30 $. Kyssäristä voidaan päätelläa asioita, tuskin on ainakaan täysihintainen peli siis kyseessä.

 

Gimble

Well-Known Member
Tässä mun mielestä selittää aika hyvin että mistä on kyse ja kyljessä hyvää gameplaytä. Harmittaa kyllä vieläkin kun ei ollut hereillä ja huomannut Betaa ajoissa. Noh toivottavasti tulee pian uusi jäi hirveä "nälkä" kokeilla lisää tätä kun sai maistiaisia parin matsin verran.

 

Gimble

Well-Known Member
Aha! Tuli vähän puskista, ei tälle hyevien pelien tulvalle loppua näy...huomenna näköjään mennään jo! Hintakaan ei näytä muodostuvan esteeksi ostopäätökselle: 15 €. Odottelin jotain pariakolmea kymppiä tälle Betan perusteelta. Noh tämä on Early Access/Xbox Game Preview, hinta saattaa toki vähän tuosta nousta kun julkaistaan "valmiina pelinä" Ehdottomasti mielenkiintoinen, ainoa ongelma että mistä nyt sitten repisi tällekin peliaikaa?

https://news.xbox.com/en-us/2018/03/01/darwin-project-available-march-9-xbox-game-preview/
 

Gimble

Well-Known Member
Aha! Tuli vähän puskista, ei tälle hyevien pelien tulvalle loppua näy...huomenna näköjään mennään jo! Hintakaan ei näytä muodostuvan esteeksi ostopäätökselle: 15 €. Odottelin jotain pariakolmea kymppiä tälle Betan perusteelta.
Ohho, nyt kävi semmonen juttu joka ei ole ainakaan omalle kohdalle osunut peli-uralla aiemmin. Tänään Discordissa tulleen ilmoituksen mukaan kaikki jotka jaksoivat auttaa Beta testaamalla ja palautetta antamalla saavat Steam PC-version veloituksetta. Heh en ehtinyt kun tunninpari koklaamaan, mutta kaikki vissiin lasketaan. Laitoin kyllä pintaraapaisunkin perusteeltakin jonkin verran palautetta toki menemään pariinkin kertaan Beta kyselyssä.
Aika hieno ele Scavenger Studiosilta ja tämä tottakai sinetöi nyt Xbox One versionkin lunastuksen, ei tässä mitään demoja enää tarvi kokeilla. Tyypeillä on vähän eri meininki ja asenne kuin vaikkapa "pahuuden EA tai Activisionilla" Me like and support!

4 Tuntia enää julkaisuun, sitten mennään!
 

Gimble

Well-Known Member
Siellä olisi nyt Striimit kovasti tulilla jossa 1. kertaa historiassa myös katsojat pääse vaikuttamaan lopputulemaan Battle Royal pelissä.

https://mixer.com/browse/all?type=544125-Darwin Project

Twitchistä löytyy pelin osio toki myös.

Perhanan hauska sitä on ainakin pelata! Katsomisesta en ole niin varma? Mutta yllättävän moni tsiigailee: Katsojamäärällä mitattuna #17 Twicth ja #6 Mixerissä tällä hetkellä, ei ihan sysipaska aloitus tuollaisen pikkustudion peliltä joilla markkinointi ollut aika marginaalista, harva edes tietää koko peliä. Saa nähdä kauanko jaksaa viihdyttää, mutta on sitä ainakin pirun hauska pelata katsomisesta en ole niin varma.

Itse vasta ihan nopo, ei ole ihan säännöt, craftaus jne. vielä hanskassa vasta joku alle 10 peliä alla. Alla niistä vimonen jossa jo vähän osaan tehdä jotain, mutta aika räpellystä vielä. Mutta niinhän on suurimmalla osalla muistakin vielä tässä vaiheessa, sama kaikille. Ei yhtään helpottanut että kesken pelin loppui myös ohjaimesta akut, oli vähän kuumottavaa vaihdella niitä siinä, näissä BR-peleissä kun on muutenkin aina se turpaan saamisen pelko jatkuvasti läsnä.

 

Gimble

Well-Known Member
Noniin nyt on Kanadan jylhissä ja rapsakoissa maisemissa vietetty 5 tuntia kusi sukassa etsien ja vältellen kanssapelaajia tilanteen mukaan. Koko ajan tietenkin resursseja keräen ja kamoja parannellen, tylsää hetkeä ei pelissä tule.

Nyt vasta ihan viime aikoina alkoi homma kunnolla avautumaan ja ollaan koukussa. Palo tulla paremmaksi pelaajaksi houkuttaa ja siihen ei auta kuin reeni! Kaikille PUBGin pelaajillekin tuttu tunne "vielä yks" on vieläkin suurempi ongelma tässä pelissä, tämä koska matsit ovat mukavan lyhyita kymppi mina tai vartin pyrähdyksiä. On helppo ottaa vielä yks...peli tavallaan ehkä onkin sellainen välipala-vaihehto PUBGille tai Fortnitelle joihin tarvii varata selvästi enemmän aikaa/peli.

Vaikka kaikesta näyttää että kylläpä on todella simppeli peli, vain kirves ja jouskari niin pinnan alla on isosti taktiikkaa ja strategiaa: Toisten jäljittämistä ja toisaalta sen välttämistä että joku on itsellä perässä. Apuja löytyy crafting wheelistä josta voi säätää omaan pelityyliin sopivat "perkit" kohdilleen. Osa boostaa hyökkäävämpää pelityyliä osa taas diskriitimpää pelitapaa. Sitten on tietenkin aina herra Showdircetor läsnä joka hauskasti sekoittaa pakkaa pelin edetessä, tietenkin viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä kuten kaikissa Battle Royal peleissä tuuri määrittää myös asioita. Taistelu vaatii opettelua, early gamessa yleensä konfliktit voi olla helpompia ratkaista mutta yleensä jos pääset Top 3 niin ne kaksi muuta ei ole sinne asti välttämättä päässyt tuurilla. Jouskarilla ampumilla on haastavaa, mutta harjoittelua ja lisää harjoittelua niin alkaa sujumaan. Vähemmän yllättäen Preview version framet ei ole ihan täysin vimosen päälle, sekin osaltaan tekee ampumisesta vieläkin vaikeampaa. Noh, odotellaan parannuksia niitä on varmasti luvassa paljon kevään mittaan! Duo-mode ei ole vielä auki, sitä myöskin todella paljon tässä odotellaan tekee pelisä kyllä ihan erilaista ja avaa ihan uudenlaisia pelityylejä.

Show Director pelaamiseen en ole vielä perentynyt. On kuulemma hauskaa, tosin Xbox versiosta puuttuu toistaiseksi voice chat sekä striimaus joten tuo ominaisuus on parhaillaan hieman rampana. (coming soon) Ajatus on varmaankin sallia striimaus siinä vaiheessa kun voicet toimii, sittenhän tuota voisi itsekin kokeilla ja striimailla.

Alla Show Director osuudfesta traileria sekä Betan ajalta Director gameplaytä.


 

Gimble

Well-Known Member
Illalla ihan mielenkiintoista striimiä tarjolla, 50k USD potissa, niin luulisi että jätkät vähän yrittääkin pelata kovalla sykkeellä. Kaikki osallistujat lähtökohtaisesti aika kovia pelaan joten tiukaksi varmaan menee ja tulee eeppisiä mitteilöitä. Katsojat pääsevät striimissä vaikuttaan pelin kulkuun myös jonkinverran.

http://www.scavengers.ca/introducing-darwin-project-invitational/

Kotaku oli painanut ihan hyvä videon tästä, mutta lähtökohtaisesti silti suosittelen kokeilemaan demoa Xbox Onella koska videosta tästä joko ei saa kuvaa lainkaan, tai saa vääränlaisen kuvan. Peli on ihan huumetta sen jälkeen kun pääsee sisään! Kovaan vauhtia menossa omaksi suosikiksi Battle Royal Genressä, se on ihan saletti että Fortnite ja The Culling ohi mentiin jo. Nyt ollaan omilla asteikolla jo hätyyttelemässä itsensä PUBGin kannassa. Yllättävän hyvä peli, en olisi ikinä uskonut etukäteis juttujen ja videoiden perusteelta...

 

Gimble

Well-Known Member
Illalla ihan mielenkiintoista striimiä tarjolla, 50k USD potissa, niin luulisi että jätkät vähän yrittääkin pelata kovalla sykkeellä. Kaikki osallistujat lähtökohtaisesti aika kovia pelaan joten tiukaksi varmaan menee ja tulee eeppisiä mitteilöitä. Katsojat pääsevät striimissä vaikuttaan pelin kulkuun myös jonkinverran.

http://www.scavengers.ca/introducing-darwin-project-invitational/
Viiden minan päästä alkavat rymisteleen! Turnaushype puree, yli 100 000 katselijaa eli kolmanneksi katsoituin peli atm. Twitchissä. Ei huono peliltä jonka olemassa olosta harva edes tietää...

Show Director striimi on täällä ja ilmeisesti about jokainen pelaaja striimaa tahollaan jos haluaa mielummin seurata oman suosikkinsa vinkkelistä. https://mixer.com/dm21gaming
 

Gimble

Well-Known Member
Viiden minan päästä alkavat rymisteleen! Turnaushype puree, yli 100 000 katselijaa eli kolmanneksi katsoituin peli atm. Twitchissä. Ei huono peliltä jonka olemassa olosta harva edes tietää...

Show Director striimi on täällä ja ilmeisesti about jokainen pelaaja striimaa tahollaan jos haluaa mielummin seurata oman suosikkinsa vinkkelistä. https://mixer.com/dm21gaming
21 500 $ suoritus videon muodossa. Hienosti kyllä veti_poislukien Ultra-virhe viimeisen pelin end gamessa, alkoi varmaan jännittää liikaa. Tosin oli niin turvallinen kaula että sai mogansa anteeksi ja massit himaan.


Katselin matsin pääpiirteittäin Show Directorin vinkkelistä. Oli tosiaan ihan hauska seurattava tämä peli nyt kun osaa itsekin jo alkeet ja tietää mistä kyse. Äänestämisjärjestelmä toi oman mausteen peliin ja sillä oli paljon vaikutusta että kuka esim. sai Manhuntin peräänsä. Mutta katsojia ollessa yli 100 000 koko äänestyshärveli meni aluksi jopa tukkoon tuhansista äänistä samaan aikaan. Matsin aikana saivat jotenkin "lisättyä kaistaa" ja äänestykset meni kiltisti läpi. Hieno peli katsella eipä siinä, ja tuli vähän sellainen fiilis että tietty Show Directorina olisi ehkä kiva leikkiä jumalaa silloin kun ei itse jaksa pelaa. Pitäisi varmaan Jumalan ura aloittaa jossain vaiheessa, mutta liian koukussa perus-peliin että nyt ei vielä ole pykennyt...

Xbox One versioon tuli eilen päivitys, en ole sisällöstä ihan varma mutta ainakin striimaus näyttää nyt toimivan. Mahdollisesti myös pyörii aavistuksen paremmin.
 

Gimble

Well-Known Member
Osui silmään erittäin hyvin artikuloitua kotimaista tuotantoa oleva Pro tipsi video. Peliä jos lähtee ihan pystymettästä kokeilemaan voi saada vähän huonon kuvan kun ei käsitä mistään mitään. Tutorialia ei vielä Previkka buildissa ole lainkaan, oletan että valmiiseen tuotteeseen sellainen aikanaan tullaan laittamaan. Sellaista odotellessa kannattaa tsekkailla vaiks tästä perusteet kuntoon. Tottakai monet jutut on omasta pelityylistä myös paljon kiinni ja ihan makuasioitakin. Jokaiselle varmaan löytyy se oma "lempi buildi" ihan pelailun ja kokeilun kautta.


Tässä vielä omaa tuotantoa, viimeisimmän ottelun gameplay. Kirjoittelin pelistä pari sanaa videon kuvaukseen. Omaan makuhermoon kolisee ihan yltiöpäisen hyvin. Orastavasti näyttää siltä että Battle Royal pelinä tämä vie omissa kirjoissa jopa itse PUBGia, perustelu on osin "käytännöllisyys syyt" matsit mukavan lyhyitä yleensä runsaan kymppi minan pläjäyksiä ja ne on 100% viihdettä. Pelissä ei vaellella varttia ympäri kenttää näkemättä ketään missään. Yksi tärkein juttu on se että peli ei laita vituttamaan vaikka tulisi nokkaan, toisin kuin vaikkapa PUBG/Fortnite silloin tällöin tekee. Sitä sattuu kun esim. loottaat kamat tappiin 20 min ja sitten vaan out of nowhere joku pääsee yllättämään ja ei ole edes mitään kunnon taistelua. Se on game over ja päälle jäätävä harmitus hukkaan menneestä peliajasta joka ei tällä kertaa johtanut odotettuun loppukliimaksiin...

 

Gimble

Well-Known Member
Se olisi sitten yli 200 peliä taulussa tätä ihanuutta, en kylä muista omasta pelihistoriasta näin hyvää hinta/laatua uudelta peliltä kuin tämä. Jos jätetään F2P pois luvuista, on kyllä aivan älyttömän hyvä ja koukuttava Battle Royal. Kamppailupeli, ei niinkään "näe toinen ensin peli" kuten Fortnite ja PUBG välillä tuppaa olemaan. Tässäkin tottakai on paljon merkitystä kumpi löytää toisen, mutta se ei todellakaan ole mikään point & shoot sen jälkeen. Nopeasti täytyy tilanteessa tehdä suunnitelma että miten tästä tilanteesta kävellään voittajana elossa pois_ja mielellään vielä niin että ei varsinkaan joudu sitten samantien uusiin kirves-talkoisiin. Onko järkevämpää esim. perääntyä, itse ainakin pidättelen hevosia aina jos on enemmän kuin yksi vihollinen. Yllättävän paljon saan itse mukava lootit kun olen se "kolmas" mutta en näytä sitä, antaa ensin muiden tappaa ja pehmentää toisensa mahdollisimman hyvin. Tämä sama taktiikka toki pätee muissakin Battle Royal, mutta tässä pelissä oikein korostuu. Tällä systeemissä sain tänäänkin turvattua ensimmäisen voiton, hyvät lootit sai kahdelta tosi pienellä vaivalla.

Torstain päivityksessä tuli voicet boksille. On kyllä paljon hauskempi kokemus nyt. Ja siis nimenomaan proximity voice, eli saa välittömän "palautteen" taistelussa, ja sitten tietty pääsee sanomaan GG lopuksi toiselle. Ja tottakai kun show directorin kanssa voi jutella. On kyllä sosiaalisin kokemus randomeiden kanssa pitkään aikaan. Vittuilua ei ole vielä tullut ihme kyllä, materiaali pelissä on ihmeen hyvää yksi "noob" viesti tullut 35 pelitunnin aikana duelin jälkeen mutta toisaalta yksi "wow, GG" viestikin tullut. Harmi kun ei ole pahemmin suomalaisia näkynyt, tässä suomi-privat olisi ihan yltiöhauskaa. Jokainen olisi vuorollaan Show Director jne.

Tietsikalla parhaillaan testaavat Duo-modea tämän viikonlopun ajan. Kattellut vähän striimiä taitaa se ihan toimia ja tottakai olisi varmaan hauskempaa kuin sooloilu, mutta en tiedä tuleeko vielä muutoksia ennen kuin laittavat varsinaiseen koodiin sen käyttöön. Ensi viikolla ollaan viisaampia sen suhteen.
 

Gimble

Well-Known Member
Hyvää selostettua turneepelaamista alkaa näillä näppäimistöllä. Leaderboardsin parhaat jotenkin karsittu mukaan tms. on vissiin aika skilliä porukkaa siellä kohta kamppailemassa.
Katsojat vissiin tälläkin kertaa pääsee vähän vaikuttamaan peliin.
 

Gimble

Well-Known Member
PC ja Xbox One versioille molemmille päivitystä ja samalla alkoi pääsiäismunajahti eilen. :)

Katos vaan siellä on näköjään kotimaistakin edustusta "Tinppa" Kaikki äänestämään Tinppa voittoon, ekassa pelissä meni vahvasti eli toinen.
Viime kerralla finaalipeleissä. (10 osallistujaa) ei pelkästään ollut Tinppa vaan toinenkin suomalainen "ZeroNothing" Tänään tulee taas turnee leaderboards 100 parhaan kesken. Pitääkin katsastaa taas illalla matseja!
 
Ylös Bottom