Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

The Last Guardian

Vastaus: The Last Guardian

En, eivät ne täydelliset ole mutta ei ne noin pahat ole kun annetaan ymmärtää. Sitäpaitsi kukaan ei ole sanonut että kontrollit eivät toimi, ne vaan on vähän kankeat ja vaativat varovaista liikkumista eikä pysty juoksemaan ja hyppimään kuin joku parkour apina. Tämä peli on niin hidastempoinen suurimman osan ajasta että ei se niihin kontrolleihin kaadu, välillä vaan kun itselle tuli kiire niin niihin alkoi turhautua, ottaa rauhallisesti niin no problem.

EDIT: Mutta jos yhdestä paskasta videosta haluaa tehdä johtopäätöksiä niin omahan on ongelmasi :D

No eihän tuo nyt kovin paska tainu olla ku noin hyvin tunteisiin meni? ;) 20e kun pamahtaa hinnaksi niin otetaan kokeiluun ellei demoa tule.
 
Vastaus: The Last Guardian

No eihän tuo nyt kovin paska tainu olla ku noin hyvin tunteisiin meni? ;) 20e kun pamahtaa hinnaksi niin otetaan kokeiluun ellei demoa tule.

Hyvin päättelet viestistä miten se vaikutti mun tunteisiin, voin kertoa salaisuuden, olet väärässä [emoji41]
 
Vastaus: The Last Guardian

Kunhan peli ei ole Icon tapaan aivan uskomattoman rasittava pelattava (tämä oli Zeldojen täydellisyyteen hiottuun pelattavuuteen tottuneelle shokki), niin enköhän mä tästä saa paljonkin irti. En odota että nousee Shadow of the Colossuksen tapaan kaikkien aikojen suosikeissa kovin korkealle, mutta hommattava on, kunhan saa muita pelejä pois alta.
Ja ennen kuin joku hermostuu, niin Icohan oli kaunis ja kiehtova tekele, mutta ei se poista sitä että kontrollit olivat aivan suolesta.
 
Vastaus: The Last Guardian

Kunhan peli ei ole Icon tapaan aivan uskomattoman rasittava pelattava (tämä oli Zeldojen täydellisyyteen hiottuun pelattavuuteen tottuneelle shokki), niin enköhän mä tästä saa paljonkin irti. En odota että nousee Shadow of the Colossuksen tapaan kaikkien aikojen suosikeissa kovin korkealle, mutta hommattava on, kunhan saa muita pelejä pois alta.
Ja ennen kuin joku hermostuu, niin Icohan oli kaunis ja kiehtova tekele, mutta ei se poista sitä että kontrollit olivat aivan suolesta.

Paljon enemmän tämä ICOa muistuttaa kun SotC, mutta se nyt tuntuu olevan tämän pelisarjan tavaramerkki että konrollit eivät ole sellaiset joihin ihmiset ovat muissa peleissä tottuneet.
 
Vastaus: The Last Guardian

Mikä on Leo tuon linkkaamasi videon sanoma? En uskalla katsoa etten spoilaannu. Jatkossa olis ihan mukava nähdä että videot linkataan muutamilla saatesanoilla ;)

Joo, anteeksi. :) Siis huumorivideoitahan tuon videogamedunkeyn kaikki videot ovat, eli pelin ongelmat eivät varmasti ole yhtä pahoja kuin mitä tuossa annetaan ehkä vitsimielessä ymmärtää. Jouluna ajattelin korkata itse tämän pelin ja odotukset ovat edelleen hyvin korkealla.
 
Vastaus: The Last Guardian

On kyllä ihan uskomatonta saastaa tämä päähahmon liikuttaminen. Ehkä joku 6h pelattuna, mutta nyt on pakko vetää loppu walktrought avulla lävitse. Ei jaksa tuota Tricon pelleilyä, kun ei tunnu millään tottelevan käskyjä (voi myös olla, että failaan).
 
Vastaus: The Last Guardian

^ Samaa kirosin eilen kun läpi pelasin.
Peli oli jatkuvaa ärsytystä joko oman hahmon, kameran tai Tricon AI:n takia.
Ensinnäkin se oma hahmo. Kenen idea oli, että se joko hiipiä hipsuttaa julmetun hitaasti (ja jota ei edes koskaan tarvita) tai juoksee täysillä? Kävellä se ei osaa.
Kamera venkoilee jatkuvasti ja usein saa tuijottaa ruudun täydeltä höyheniä ahtaissa tiloissa.

Tricon AI on aivan perseestä eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että se mukamas on kuin aito eläin joten sillä on oma tahto eikä se myöskään sen paremmin toimi vaikka sitä silittelee ja repii keihäät irti jne.
Kaikki tuo on vaan tekijöiden selittelyä paskalle tekoälylle.
Ainoa tapa jolla sen saa tekemään helposti mitä haluaa on vaan oppia tekoälyn oikut.

Itse sitä silittelin ja annoin ruokaa jne ja vielä lopussakin kun käskin menemään suoraan eteenpäin niin se veti 180 astetta ympäri ja lähti loikkimaan pilareita pitkin sinne mistä oltiin tultu.
En tiedä mitä ihmettä ne devaajat on kaikki nämä vuodet tehneet.
 
Vastaus: The Last Guardian

Kunhan peli ei ole Icon tapaan aivan uskomattoman rasittava pelattava

Paitsi että näköjään on. Enköhän mä tämän rämmi silti lävitse, mutta onhan tämä ihan uskomatonta, kuten yllä olevista viesteistäkin voi päätellä :(
 
Vastaus: The Last Guardian

Se on kyllä valitettavaa että se tekoäly on kustu niin pahasti. Peli kyllä näyttää todella kauniilta ja trico on hellyyttävä mutta kyllä sen jo tunnin pelaamisen jälkeen näki että tuittupäille tämä peli ei sovellu ollenkaan. Toivoisin että pelin teköälyä saattaisiin päivityksellä korjattua mutta tuskin tulee tapahtumaan.
 
Vastaus: The Last Guardian

Hermot meni täälläkin moneen kertaan. Otus tosiaan lähti välillä hyppimään ihan väärään suuntaan pilareita pitkin ja oli muutenkin "omapäinen". Periaatteessa hieno kokemus, mutta pelinä aika raastava suurimman osan aikaa.
 
Vastaus: The Last Guardian

Tämän pelin pelaaminen tuntuu jo enemmän työtä mitä hauskanpidolta. :confused: Pakko vain vääntää lävitse walktroughtin kanssa, kun on maksanut. Melkein tekisi mieli katsoa speedrun Youtuben kautta loppuun, mutta päätin nyt kuitenkin tahkota tämän torstain Niohiin mennessä lävitse. Lähtee kyllä äkkiä tämän jälkeen myyntiin.... Pelihän on perhanan kaunis ja tässä olisi ollut potentiaalia loistavaksi, mutta tuo Tricon tekoäly on niin karmaisevaa ripulia, että järki meinaa lähteä. :mad:
 
Vastaus: The Last Guardian

Jotenki alkaa tuntumaan ettei se video tainutkaan niin "liioitteleva" olla kun väitettiin :rolleyes:
 
Vastaus: The Last Guardian

Omissa kirjoissa Soulsit on viime vuosien parhaita pelejä ja Last Guardian helposti kakkosena (juu, olen pelannut muitakin pelejä). Peli kyllä vaatii kokemusta aikojen takaisista ohjausmekaniikoista. Ei ollut muutama tasoloikkakohta ihan läpijuoksua, kun joutui skarppailemaan tuon ohjattavuuden kanssa. Ja kyllä, Tricon käytös oli välillä todella raivostuttavaa. Oikut vaan eivät omalla läpipeluulla vaikuttaneet toistavan itseään, vaan tuntuivat loogiselta osalta pelin pulmia. Loppuvastusta piti kyllä hieman luntata ohjeista, kun ei lanttu leikannut. Yllätyin positiivisesti. Veikkaisin, että peliä tullaan muutamien vuosien päästä kehumaan ihan siinä, missä tiimin aiempiakin tuotoksia.
 
Vastaus: The Last Guardian

Kuten kantavana teemanakin viimeisissä viesteissä tuntuu olevan niin myös itselläni tekoälyyn/ohjattavuuteen homma kaatui ja pahasti. Itselleni tällaiset asiat jäävät hyvän pelin kohdalla muiden osa-alueiden varjoon ns. pikkuvikoina, mutta Guardianin kanssa varmasti ensimmäisen kerran oli tämä ylitsepääsemätön kompastuskivi. Se ei tarkoita siis että peli jäi kesken, mutta päälimmäinen tunne oli vain ketutus ja hampaiden kiristys, jolloin Guardianin jatkuvasti tarjoamat tunnepitoiset hetket jäivät sivuosaan. Omalla kohdallani käytännössä ennenkuulumattomasti oli aktiivisesti käytössä läpipeluuohje, sillä ajatus jonkin pähkinän kryptaamisesta juoksuhiekassa kävellen oli aivan mahdoton ajatus - etenkin, kun aivopähkinöiden ratkaisu olikin puolet kerroista itse asiasta täysin Tricon kömpelyyden aiheuttama.

Siinä missä Ico väsättiin tyhjästä ja SotC taas hyvin suppean kannattajakunnan odotellessa, ne onnistuivat myös siksi - pelaavalle kansalle nämä tulivat enemmän tai vähemmän puun takaa ja ne eivät yrittäneet voittaa pelaajia puolelleen väkipakoin, vaan se prosessi tuli vain peliin uppoutumalla ja tutkiskelemalla. Last Guardian taas tuli ulos valtavan hypen ja kehityshelvetin väsyttämänä, jonka lisäksi hienovaraisuus on heivattu mäkeen; peli tuntuu huutavan alkuminuuteista asti joka solullaan Rakasta Minua, joka on helkutin vaikeaa ellei aivan mahdotonta - suurimmaksi osaksi toteutuksen ja toisekseen myös tämän rakastettavuuden kurkusta tunkemisen takia. Todella sääli.
 
Vastaus: The Last Guardian

Enpä muista koska viimeksi videopelin rämpiminen läpi olisi ollut vastaavaa raivostuttavaa taistelua. Tai no, Icon kohdalla varmaankin?

Last Guardian on häkellyttävän kaunis peli, jonka voi pysäyttää melkein mihin tahansa pisteeseen ja ottaa siitä promo- tai taustakuvan, tai hemmetti soikoon taulun. Samaan aikaan se on peli, jota on mahdotonta videokuvata 3 minuuttia putkeen ilman 1) ruudunpäivityksen romahtamista, 2) kameran täydellistä sekoilua, 3) kontrollien kankeutta ja/tai 4) tekoälyn surkeutta. Itseasiassa kohta 4) jopa loisti omalla kohdallani poissaolollaan, kun olin kuullut Tricon temppuilusta niin paljon pahaa.

Sen sijaan muiden kohtien surkeutta ei voi mitenkään liioitella. Peliä ajoittain sivusta seuranneet avovaimo ja kaveri naureskelivat, kauhistelivat ja ihmettelivät menoa tasaisen jatkuvasti. Ei tätä typeryyttä voi sanoiksi pukea, se täytyy kokea itse.

Kovin usein tämän pelin kohdalla ei mainita sitä, että vaikka kaikki toimisikin hyvin, olisi pelattavuus (tai siis se, mitä pelissä tehdään) aika peruskauraa vuosien takaa, eli maksimissaan 8/10-materiaalia. Vasta-argumenttina voi sanoa, että eihän näissä taiteellisissa peleissä se olekaan pääosassa, onhan Journey upea teos, vaikka pelillisesti hyvin riisuttu. Totta, totta, mutta kun Shadow of the Colossus oli näissä asioissa UPEA, niin vertailu on vähän harmillista. Mainitussa pelissä kiipeät lentävän jättiläisen kyytiin ja taistelet tätä vastaan, tässä vertailussa ei peruskiipeily oikein pärjää.

Peliä haluaisi todella rakastaa. Se on täynnä upeita kohtauksia ja näkyjä, Trico on fantastinen luomus, kenttäsuunnittelu on jälleen kerran todella kaunista ja tarinakin on yksinkertaisuudessaan oikein kiva. Samaan aikaan se on teknisesti niin täysin rampa, että ei sitä oikein voi suositella kenellekään.

Lopputulema: Eikö sieluttomia, mutta teknisesti moitteettomia pelejä tekevä Naughty Dog voisi palkata Fumito Uedan palkkalistoilleen ;)

edit: Myönnetään itsekin, että lopussa peli raivostutti niin, että mentiin walkthroughn kanssa läpi, mitä ei muuten tule harrastettua. Tuli myös läpäistyä peli alle 15 tunnissa, koska ei todellakaan tehnyt mieli kierrellä ympäriinsä ihastelemassa maisemia, koska kontrollit olivat niin karmivat. Kyllä tämä kertoo jo aika paljon, kun yleensä seikkailupeleissä kierrän jokaisen nurkan ihastellen menoa.
 
Vastaus: The Last Guardian

Tää peli on niiin hieno, mutta pelattavuudeltaan niin rasittava että, uudelleen ei varmaan tule koskaan pelattua.
 
Vastaus: The Last Guardian

Noin 5 tuntia pelannut ja hahmojen ohjattavuudessa ei ole mitään vikaa, eikä yhtään raivostuttavaa kohtaa ole ainakaan vielä tullut vastaan.
Veikkaisin että ne jotka valittavat ohjattavuudesta, pelaavat normi PS4 versiota, minkä ruudunpäivityksen huonous tekee pelistä kankean tuntuisen, ite pelaan Pro:lla ja sillä ei mitään pahempia ruudunpäivitys ongelmia ole.

Kyllähän sen voi ymmärtää että tässä jotkut turhautuu, mutta pitää ymmärtää että tuosta tricosta on yritetty tehdä ajatteleva olento, jolla on oma tahto.
Tuota pitää vähän silitellä ja monta kertaa käskeä niin kyllä se lopulta tekee sen mitä pelaajaa haluaa.

Omasta mielestä tuo trico on tehty aivan loistavasti.

Tulee välillä painettua x kun olen hyppäämässä, niin vaihdoin PS4 esteettömyys valikosta x ja kolmion paikkaa :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: The Last Guardian

Läpi meni ja olihan loistava peli! Ainakin omasta mielestä yltää Shadows Of The Colossuksen tasolle, saatoi olla jopa parempi.
Ei tullut mitään turhautumisiakaan kun rauhassa pelasi, eikä alkanut spämmämään tricoa eri käskyillä, jos ei heti totellut.
 
Vastaus: The Last Guardian

Hurjan hienoa menoa. PS4 Pro:lla pelaan, mutta uskoisin, että samalla tavalla tykkäisin vaikka olisi huonompikin ruudunpäivitys tms. Tää on näitä pelejä, jotka pitää vaan kokea. Ihan kuin ICO aikoinaan.
 
Ylös Bottom