Tietokoneongelmia (PC)

Keskustelu osiossa 'Muu keskustelu' , aloittajana Jarmo Hänninen, 06.07.2005.

 1. Miig

  Miig Member

  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  Konetta on kyllä tullut pidettyä aika paljon piuhan päässä kiinni. Mutta jotenkin tuntuu, että akun kesto on huonontunut enemmän, kun tuli asennettua Windows 10. Koska Windows 7 kanssa ei ollut samoja ongelmia.
   
 2. Pirate fin

  Pirate fin Well-Known Member

  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  Mulla teki ihan samaa justiinsa ja akkuhan se oli simahtanut (kyllä se kestikin 5 vuotta) :)

  Ihmettelin kanssa, kun akku näytti 80% ja kone kuitenkin sammui heti jos irrotti johdon.
   
 3. Miig

  Miig Member

  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  Joo taitaa se akku olla hajalla tässä kannettavassa. Ei auta, kun pitää vaan piuhassa kiinni uutta akkua en varmaan osta jos ei halvalla jostakin löydy.
   
 4. Metropolit

  Metropolit Member

  PSN:
  DESERTfox___
  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  olisko kellään neuvoa kun pöytäkone on ruvennut temppuileen. On about 5 vuotta vanha. Voi muutaman päivän toimia ihan ok, jos asentelee uudestaan, mutta sitten alkaa koneesta kuulua ihme vikinää ja vinkunaa. Kone jäätyilee ja netissä voi kesken sivun latauksen myös ja nettipalkin alhaalla lukee, että odotetaan välimuistia. Sitten alkaa myös se, että kone jäätyy jo käynnistyksessä , voi päästä windowsiin muutaman uudelleen käynnistyksen kerran jälkeen, mutta jäätyilee. Onko kovalevy viottunut vai mitä? Onko mahollista korjata/onko järkeä korjata enää ja kuinka paljon tämmöinen korjaus maksaa? Jos jollain olisi heittää jotain analyysia.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.09.2016
 5. Aphex

  Aphex Active Member

  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  Varsinkin pöytäkoneen kanssa voi selvitä pelkällä uudella kiintolevyllä, jos vika on siinä. Käyttöjärjestelmän joutuu kyllä asentamaan uudestaan.
   
 6. Senaattori

  Senaattori Toimitus

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Senaattori46
  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  Ei nyt varsinaisesti mikään ongelma, mutta onko kellään suositella hyvää ohjelmaa jolla voisi kiertää YouTuben maablockeja?
   
 7. Aphex

  Aphex Active Member

  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  Hanki VPN, muutenkin oman internet-turvasi vuoksi. Mainostamiseksi menee, mutta F-Secure Freedome on mielestäni hyvä perus-VPN ja yhdellä tilauksella suojaat kolme laitetta (toimii myös Android+iOS).

  Tai sitten vain surffaat https://www.genmirror.com tai joku vastaava mirrorsivusto.
   
 8. Miig

  Miig Member

  Millähän ohjelmalla kannattaisi vielä tarkistaa tietokone haittaohjelmien/viruksien varalta.

  Tuli eilen kannettavaan ilmoitus troijalaisesta ja tarkistin koneen malwarebytes anti-malware ohjelmalla. Ja se löysi kannettavasta joku 59 uhkaa ja tarkistin vielä pöytäkoneen niin siitä löytyi vähän enemmän niitä uhkia. Ohjelma kyllä poisti kaikki uhat ja niitä ei löytynyt enää, kun tein tarkistuksen pari kertaa uudestaan.

  Mutta haluaisin vielä kerran tarkistaa koneen ja varmistaa, että kone olisi puhdas. Mutta mikä ohjelma olisi hyvä.
   
 9. Zanis Dust

  Zanis Dust KonsoliFIN Alumni

  Avast lienee ilmaisista virustorjuntaohjelmista parhaimpia, ellei paras ja sen avulla kyllä selviää onko koneessa enää tartuntoja. Avastissa on kuitenkin se ärsyttävä puoli, mikä vaivaa kaikkia ohjelmia, joista saa ostettua myös maksullisen, paremmilla ominaisuuksilla varustetun version: Se pelottelee turhanpäiväisillä asioilla, että käyttäjä sortuisi ostamaan maksullisen version. Eli jos Avastin asentaa, niin ei kannata välittää varoituksista, joissa pelotellaan tietokonetta hidastavista ongelmista tai suojaamattomista salasanoista - ne ovat kusetusta.

  Kaiken kaikkiaan siis tuo Avastin ilmaisversio riittää koneen suojaamiseen ja skannaamiseen, mutta suosittelen myös erillistä palomuuria, jos sellaista ei vielä ole (Windowsin oma ei ole kovin hyvä), kuten vaikkapa ZoneAlarmia, josta on myös ihan pätevä ilmaisversio.
   
 10. Miig

  Miig Member

  Aivan. Itsellä ollut Windows 7 lähtien tuo microsoftin oma virustorjunta ja sitten aina välillä olen tarkastanut koneen tuolla malwarebytes ohjelmalla ja ei ole ollut ikänä mitään. Tällä hetkellä Windows 10 ja sama kombo toki nyt tuli vaan epähuomiossa painettua jotain väärää, kun latasin yhden ohjelman.

  Joten pitäisi löytää joku hyvä ohjelma millä voisi vielä tarkistaa ettei koneessa ole mitään ylimääräistä jäänyt. Toki kyllä luotan tuohon malwarebytesiin, että se poisti kaikki ylimääräisen. Mutta silti pitäisi vielä tarkistaa jollain muulla ohjelmalla, että kone on puhdas.

  Tarkistin vielä molemmat koneet Hitmanpro nimisellä ohjelmalla ja kummastakaan ei löytynyt mitään. Joten oletettavasti molemmat koneet on puhtaat.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2018
 11. Pirate fin

  Pirate fin Well-Known Member

  Emsisoft Emergency Kit on myös todella hyvä jos haluat vielä tarkistaa koneen.

  https://www.emsisoft.com/en/software/eek/
   
 12. Miig

  Miig Member

  Tarkistin molemmat koneet vielä tolla Emsisoft Emergency Kit ohjelmalla. Kannettavasta ei löytynyt mitään ja pöytäkoneesta Emsisoft Emergency Kit löysi yhden tiedoston jossa oli "ei uhka" maininta, mutta poistin sen silti. Nyt pitäisi olla molemmat koneet puhtaat.
   
 13. BombamusFIN

  BombamusFIN Member

  PSN:
  BombamusFIN
  Toissa päivänä loppui netti toimimasta pöytäkoneessa. wifi toimii puhelimessa ja myös ps4 toimii joka on piuhalla kiinni modeemissa. Ainoastaan koneen netti ei toimi.

  Vianmääritys:
  Kohteella Ethernet ei ole kelvollista IP-määritystä

  Tässä mitä tullut kokeiltua
  -modeemin resettaus/reboot
  -johtojen tarkistus/vaihto (ehjä)

  -nopeakäynnistystoiminto (fast startup) poistettu käytöstä
  -Verkkosovittimien päivitys
  (parhaat mahdolliset asennettu)

  - ipconfig /flushdns
  ipconfig /release
  ipconfig /renew

  > josta virheteksti > An error occurred while renewing interface Ethernet : unable to contact your DHCP server. Request has timed out.

  -TCP/IP asetusten resettaus
  nbtstat -R
  nbtstat -RR
  netsh int ip reset C:\resetlog.txt
  netsh winsock reset

  - ipv4
  ip-osoite / dns-palvelimen osoite haetaan automaattisesti

  Määrittänyt staattisen osoitteen (kokeillut monia eri vaihtoehtoja)
  192.168.1.6
  255.255.255.0
  192.168.1.1
  8.8.8.8
  8.8.4.4

  -ipv6 käytöstä poisto

  -Verkon määritys uudelleen
  -palomuuri pois päältä

  Alkaa ideat loppumaan -.-
   
 14. BombamusFIN

  BombamusFIN Member

  PSN:
  BombamusFIN
  *update*

  Latasin emolevyn asennuslevyltä LAN-ajurit uudestaan jonka seurauksena netti palautui ja vika korjaantui
   
 15. Senaattori

  Senaattori Toimitus

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Senaattori46
  Taas kyselen VPN asioita. Yksi suosikkibändeistäni soittaa livekeikan suorana lähetyksenä nettiin, todennäköisesti maablockatulle musiikkisivustolle. Olen ennenkin koittanut katsoa kyseisen sivuston lähetyksiä, mutta eivät näy Suomessa. Omalta koneelta löytyy Avastin ilmainen virustorjunta ja heiltä löytyisi myös "Avast SecureLine VPN", jota saa kokeilla ilmaiseksi viikon ajan. Onko kellään kokemuksia tästä ja onko tietoa, lähteekö maksullinen palvelu pyörimään tuon viikon jälkeen ja jos lähtee, onko sitä helppo perua ilman, että joutuu yhden päivän tarpeen takia siitä maksamaan?
   
 16. Pirate fin

  Pirate fin Well-Known Member

  F-Securelta löytyy myös VPN ja siihen ei muistaakseni tarvitse edes syöttää kortin tietoja jos haluaa käyttää 5 päivän trialin
   
 17. Senaattori

  Senaattori Toimitus

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Senaattori46
  F-Secure FREEDOME VPN? Tuo ei ilmeisesti vaadi edes minkään perus F-Securen käyttöä samalla?
   
 18. Pirate fin

  Pirate fin Well-Known Member

  Juuri tuo ja ei vaadi muita F-Securen tuotteita toimiakseen.
   
 19. Senaattori

  Senaattori Toimitus

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Senaattori46
  Kiitos! Koitan josko tuon avulla näkyisi.
   
 20. Miig

  Miig Member

  Onko jollain kokemusta Huawei hg635 modeemista. Elisa lähetti sellaisen modeemin pariviikkoa sitten, kun päivittivät nettiyhteyksiä täällä päin. Pariviikkoa sitten modeemi toimi hyvin ja nopeus oli parempi, kun vanhalla modeemilla. Mutta nyt viikonloppuna modeemi on ruvennut pätkimään yhteyttä ja hidastelemaan. Nopeus vaihtelee 0,5Mbps-4Mbps välillä ja ping on välillä 28ms ja välillä 700ms. Vanhalla modeemilla netti pysyi tasaisena 18Mbps ja ping 23ms. Niin olen tässä miettinyt, että laitanko uuden modeemin tilaukseen ja heitän tuon Huawein roskiin.

  Tätä modeemia mietin Huawein tilalle. Onko hyvä?
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/21506/hrgfn/ASUS-DSL-AC55U-Dual-band-ADSL2-VDSL-modeemi

  Vanhalla modeemilla netti toimii, eli Huawein modeemissa on jotain vikaa. Voisi koittaa Huawein resetoida ja katsoa rupeaako toimimaan.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2018

Jaa tämä sivu