Tietokoneongelmia (PC)

Keskustelu osiossa 'Muu keskustelu' , aloittajana Jarmo Hänninen, 06.07.2005.

 1. Miig

  Miig Member

  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  Konetta on kyllä tullut pidettyä aika paljon piuhan päässä kiinni. Mutta jotenkin tuntuu, että akun kesto on huonontunut enemmän, kun tuli asennettua Windows 10. Koska Windows 7 kanssa ei ollut samoja ongelmia.
   
 2. Pirate fin

  Pirate fin Active Member

  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  Mulla teki ihan samaa justiinsa ja akkuhan se oli simahtanut (kyllä se kestikin 5 vuotta) :)

  Ihmettelin kanssa, kun akku näytti 80% ja kone kuitenkin sammui heti jos irrotti johdon.
   
 3. Miig

  Miig Member

  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  Joo taitaa se akku olla hajalla tässä kannettavassa. Ei auta, kun pitää vaan piuhassa kiinni uutta akkua en varmaan osta jos ei halvalla jostakin löydy.
   
 4. Metropolit

  Metropolit Member

  PSN:
  DESERTfox___
  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  olisko kellään neuvoa kun pöytäkone on ruvennut temppuileen. On about 5 vuotta vanha. Voi muutaman päivän toimia ihan ok, jos asentelee uudestaan, mutta sitten alkaa koneesta kuulua ihme vikinää ja vinkunaa. Kone jäätyilee ja netissä voi kesken sivun latauksen myös ja nettipalkin alhaalla lukee, että odotetaan välimuistia. Sitten alkaa myös se, että kone jäätyy jo käynnistyksessä , voi päästä windowsiin muutaman uudelleen käynnistyksen kerran jälkeen, mutta jäätyilee. Onko kovalevy viottunut vai mitä? Onko mahollista korjata/onko järkeä korjata enää ja kuinka paljon tämmöinen korjaus maksaa? Jos jollain olisi heittää jotain analyysia.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.09.2016
 5. Aphex

  Aphex Active Member

  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  Varsinkin pöytäkoneen kanssa voi selvitä pelkällä uudella kiintolevyllä, jos vika on siinä. Käyttöjärjestelmän joutuu kyllä asentamaan uudestaan.
   
 6. Senaattori

  Senaattori Toimitus

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Senaattori46
  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  Ei nyt varsinaisesti mikään ongelma, mutta onko kellään suositella hyvää ohjelmaa jolla voisi kiertää YouTuben maablockeja?
   
 7. Aphex

  Aphex Active Member

  Vastaus: Tietokoneongelmia (PC)

  Hanki VPN, muutenkin oman internet-turvasi vuoksi. Mainostamiseksi menee, mutta F-Secure Freedome on mielestäni hyvä perus-VPN ja yhdellä tilauksella suojaat kolme laitetta (toimii myös Android+iOS).

  Tai sitten vain surffaat https://www.genmirror.com tai joku vastaava mirrorsivusto.
   
 8. Miig

  Miig Member

  Millähän ohjelmalla kannattaisi vielä tarkistaa tietokone haittaohjelmien/viruksien varalta.

  Tuli eilen kannettavaan ilmoitus troijalaisesta ja tarkistin koneen malwarebytes anti-malware ohjelmalla. Ja se löysi kannettavasta joku 59 uhkaa ja tarkistin vielä pöytäkoneen niin siitä löytyi vähän enemmän niitä uhkia. Ohjelma kyllä poisti kaikki uhat ja niitä ei löytynyt enää, kun tein tarkistuksen pari kertaa uudestaan.

  Mutta haluaisin vielä kerran tarkistaa koneen ja varmistaa, että kone olisi puhdas. Mutta mikä ohjelma olisi hyvä.
   
 9. Zanis Dust

  Zanis Dust KonsoliFIN Alumni

  Avast lienee ilmaisista virustorjuntaohjelmista parhaimpia, ellei paras ja sen avulla kyllä selviää onko koneessa enää tartuntoja. Avastissa on kuitenkin se ärsyttävä puoli, mikä vaivaa kaikkia ohjelmia, joista saa ostettua myös maksullisen, paremmilla ominaisuuksilla varustetun version: Se pelottelee turhanpäiväisillä asioilla, että käyttäjä sortuisi ostamaan maksullisen version. Eli jos Avastin asentaa, niin ei kannata välittää varoituksista, joissa pelotellaan tietokonetta hidastavista ongelmista tai suojaamattomista salasanoista - ne ovat kusetusta.

  Kaiken kaikkiaan siis tuo Avastin ilmaisversio riittää koneen suojaamiseen ja skannaamiseen, mutta suosittelen myös erillistä palomuuria, jos sellaista ei vielä ole (Windowsin oma ei ole kovin hyvä), kuten vaikkapa ZoneAlarmia, josta on myös ihan pätevä ilmaisversio.
   
 10. Miig

  Miig Member

  Aivan. Itsellä ollut Windows 7 lähtien tuo microsoftin oma virustorjunta ja sitten aina välillä olen tarkastanut koneen tuolla malwarebytes ohjelmalla ja ei ole ollut ikänä mitään. Tällä hetkellä Windows 10 ja sama kombo toki nyt tuli vaan epähuomiossa painettua jotain väärää, kun latasin yhden ohjelman.

  Joten pitäisi löytää joku hyvä ohjelma millä voisi vielä tarkistaa ettei koneessa ole mitään ylimääräistä jäänyt. Toki kyllä luotan tuohon malwarebytesiin, että se poisti kaikki ylimääräisen. Mutta silti pitäisi vielä tarkistaa jollain muulla ohjelmalla, että kone on puhdas.

  Tarkistin vielä molemmat koneet Hitmanpro nimisellä ohjelmalla ja kummastakaan ei löytynyt mitään. Joten oletettavasti molemmat koneet on puhtaat.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2018
 11. Pirate fin

  Pirate fin Active Member

  Emsisoft Emergency Kit on myös todella hyvä jos haluat vielä tarkistaa koneen.

  https://www.emsisoft.com/en/software/eek/
   
 12. Miig

  Miig Member

  Tarkistin molemmat koneet vielä tolla Emsisoft Emergency Kit ohjelmalla. Kannettavasta ei löytynyt mitään ja pöytäkoneesta Emsisoft Emergency Kit löysi yhden tiedoston jossa oli "ei uhka" maininta, mutta poistin sen silti. Nyt pitäisi olla molemmat koneet puhtaat.
   

Jaa tämä sivu