Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars [3DS]

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Lajityyppi: Taktinen toiminta
Alusta: 3DS
Kehittäjä: Ubisoft
Julkaisija: Ubisoft
Julkaisu: 25.3.2011
Wikipedia: Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars - Wikipedia, the free encyclopedia

Vuoropohjaista taktista sodankäyntiä ala Ghost Recon. Rohkea uudistus tutulle pelisarjalle, mutta muutaman tehtävän perusteella varsin onnistunut sellainen. Tulee vanhat hyvät ajat mieleen.

Pelikuvaa ihan alkupään tehtävästä:
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars

Ihan mukava strategianaksuttelu parempia pelejä odotellessa. Tulee mieleen Jagged Alliance. Sinänsä harmi, ettei 3DS:llä voi hyödyntää kosketusnäyttöä tämän tyylisissä peleissä. Grafiikat ei päätä huimaa ja olisin kaivannut vapaampaa kameran pyörittelyä. 3D on ihan jees ilman sen kummempaa funktiota. Tulee kyllä pakosti mieleen, että juoneltaan ja tekniseltä toteutukseltaan samantasoisen pelin voisi olettaa saavansa AppStoresta femmalla ;)

Eilen törmäsin pelatessa jonkin sortin bugiin. Konsolin ruudut menevät himmenemällä pimeiksi, eikä laite vastaa mihinkään nappuloihin. Kannen sulkeminen sammuttaa koneen, jonka jälkeen käynnistyy normaalisti. Ongelma on kuvattu esim. tässä:

Nintendo 3DS bugi

Kaivelin keskustelupalstoja, ja näyttää olevan kohtuu yleinen ongelma Shadow Warsin kanssa. Kyseessä siis täysin eri asia kuin laajemmin huomiota saanut "black screen of death", jossa tulee myös virheilmoitus näytölle. Ilmeisesti Wi-Fin pois kytkeminen SW:a pelatessa estää bugituksen.
 
Vastaus: Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars [3DS]

Shadow Wars odotti jo jonkin aikaa pelivuoroaan, mutta vasta Zeldan ilmestyminen innosti lyhentämään sitä edeltävien rästipelien jonoa. Hyvä niin, sillä pöhkön nimen lisäksi Ghost Reconissa ei valitettavaa juuri olekaan. Tai on, mutta ongelmat eivät ole pelinautinnon kannalta oleellisia.

Vuoropohjainen strategia on peligenrejen kuningas ja vaikkei Shadow Wars mikään Jagged Alliance olekaan, niin kantaa se kruununsa kunnialla. Taktisia mahdollisuuksia on paljon, tehtävissä on vaihtelua ja hahmot eroavat ominaisuuksiltaan toisistaan. Vähän persoonattomaksi haamujengin tyypit tosin jäävät ja kerrankin jäin kaipaamaan ääninäyttelyä.

Grafiikka on rujoa, mutta ihan sama. Videot nykivät, mutta eipä niissä mitään tapahdukaan. 3D on enimmäkseen sivuseikka, mutta etenkin savu näyttää hetkittäin tosi vakuuttavalta. Juoni on köpöinen, mutta sitoo tehtävät riittävän näppärästi toisiinsa.

Vaikeustaso keskiasteella on minulle juuri sopiva. Eteneminen on sujuvaa, mutta harkitsemattomalla rynnäköllä tehtävä epäonnistuu lähes väistämättä, ja yksin avoimeen paikkaan jääneet taistelijat kaatuvat vihollistulituksessa välittömästi. Kestoakin riittää; 3DS näyttää peliajaksi jo melkein 25 tuntia, vaikka kampanja on yhä kesken.

Oikeastaan olen kaikesta täysin samaa mieltä Dragonflyn revikan kanssa. Ehdottomasti 3DS:n julkaisupelien parhaimmistoa.
 
Vastaus: Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars [3DS]

Hyvä niin, sillä pöhkön nimen lisäksi Ghost Reconissa ei valitettavaa juuri olekaan. Tai on, mutta ongelmat eivät ole pelinautinnon kannalta oleellisia.
Itselle tämä oli ensimmäinen peli 3DS:lle. Peli yllätti aivan totaalisesti. Omasta mielestäni aivan täydellinen peli käsikonsolille. Helpot kontrollit, sopii lyhyisiin pelisessioihin, toimiva pelattavuus ja hyvin tasapainotettu taistelu. Muut seikat ovat tälläisen pelin kannalta mielestäni sivuseikkoja. Sisältöäkin löytyy enemmän kuin tarpeeksi; keskivaikealla pelattaessa kampanjan läpäisyyn kului lähes 30(!) tuntia.

Itselleni tähän mennessä paras 3DS-peli. Ocarina of Timekin löytyy hyllystä, mutta varsinkin käsikonsolipelinä Ghost Recon on puhdasta A-luokkaa. Sanokaa mitä sanotte.
 
Vastaus: Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars [3DS]

Löysin pelin aivan sattumalta ja luin pari arvostelua. Viime viikolla sain pelin käsiini ja täytyy todeta että mahtava peli. Pelitunteja on nyt takan jo 18, ja peli senkun paranee. Pitkästä aikaa kunnolla addiktoiva sotapeli. Olen viimeksi pelannut Tom Clancy's Ghost Recon -pelisarjaa 2000-luvun alussa.

Pelin vuoropohjainen strategia sopii täydellisesti kahden näytön 3DS -laitteelle. Lisämaustetta soppaan tuo hahmojen kehitys ja asevalikoima. Pelissä on muutenkin juuri sopivasti vaihtelevuutta joihin pelaaja voi itse vaikuttaa. Graafiselta puolelta peli on hieman vanhahtava, mutta omaan silmääni sopiva (muistuttaa hieman graafisesti GTA Chinatown Wars DS -peliä). 3D-efekti ei tuo mitään lisäarvoa pelille.

Erittäin hyvä peli, ja kokeilemisen arvoinen myös vähemmän sotapeleistä pitäville. Itse yllätyin erittäin positiivisesti.
 
Vastaus: Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars [3DS]

Noh-ni! Nyt tuli läpäistyä peli keskivaikeudella (Campaign mode + Skirmish missions) Peli läpi 69%:sesti joten vielä varmaan uusia tehtäviä aukeaa, jos vaikeimmalla vaikeusasteella pelaisi. Helkkarin hyvä peli, ja 3DS konsolin pelatuin #1. 3DS Activity Log kertoo: Total Time Played: 53 h, No. Times Played: 70, Average Play Time 45 min. Pelin ostin huhtikuun alussa. Suosittelen, ja nyt vuoropohjaisesta strategiasta innostuneena etsimään samankaltaisia pelivaihtoehtoja :)
 
Ylös Bottom