Trials of Mana Remake

JTahti

Well-Known Member
  • Japanilainen roolipeli
  • Steam (Win), PS4, Switch: 24.4.2020
  • Remake vuoden 1995 saman nimisestä SNES pelistä
Pelikuvatraileri:

Laitetaas tänne kun en löytänyt sopivampaa ketjuakaan, Switchille julkaistiin muutama päivä sitten Trials Of Mana, kyseessä full-HD remake, oli ainakin itselle mielenkiintoisimpia julkaisuja E3 messuilla 2019. Löytyykö täältä ketään, joka olisi kerennyt jo pelin pariin muilta SE:n tuotoksilta?
Tein nyt joutessani ketjun.
 

kopolanpoika

Active Member
Opencritics 77%, joka on omaan makuun vähän vaatimaton tulos (83%-> pelit menee hankintaan sen suurempia miettimättä) ja vähän siinä rajalla onko hankkimisen väärti, joten jos jollain on kokemuksia tästä remake versiosta niin mielelläni lukisin. :D

 

Badass!

Member
Tuli hankittua ja sen pari päivää nyt pelaillut. Oikein hyvä peli on kaikin puolin, taistelusysteemi toimii hyvin ja on IMO huomattavasti parempi kuin alkuperäisessä. Nopeatempoista mättöä, vihollisten hyökkäyksiä on hauska väistellä, eikä ainakaan Hard-tasolla ole ollenkaan pelkkää napin hakkaamista. Hahmokehitys tässä on muuten tosi hyvin tehty ja valinnanvaraa piisaa.

Grafiikka on nättiä ja toimii... PS4 Prolla pyörii sulavasti 60fps. Toki nyt heti FF7 Remaken jälkeen näyttää melkoisen paljon köyhemmältä ja sitähän se kirjaimellisesti onkin, budjetti on ollut ihan toista luokkaa. Tosin scopeltaanhan tämä on paljon laajempi kuin FF7R, jatkuvasti mennään uusiin kaupunkeihin ja ympäristöihin, which is nice.
Juoneltaan ja dialogeiltaanhan peli on hyvin old school, niin hyvässä kuin pahassa :D Eli aika simppeliä ja kliseistä.

Remakena tämä on hyvin uskollinen alkuperäiselle pelille ja kaikki tehdyt muutokset ovat mielestäni vain ja ainoastaan parempaan suuntaan. Jumalan kiitos musiikit on myös tehty alkuperäisiä kappaleita kunnioittaen... Secret of Mana Remake oli nimittäin uusien sovitusten puolesta melkoista kuraa.

Jos tälläiset vanhemman polven ropettelut nappailee, niin sitten suosittelen kyllä ehdottomasti. Mikäs siinä hirviöitä mättäessä kun 5/5 soundtrackki pauhaa taustalla ja peli etenee kokoajan mukavan sutjakkaan tahtiin... ja tässähän ei ole käytännössä yhtään mitään filler-sidequestejakaan.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Jos joku miettii pelin ostamista siitä on laaja demo olemassa joka alustalle, itse taisin jonkun tunnin pelata ja vaikutti oikeen mukavalta old school JRPG genren peliltä.

Pelissä on 6 hahmoa joista 3 saa valita omaan tiimiin ja 3 muuta tulee tarinassa vastaan välillä, yksi näistä hahmoista valitaan joukkueen vetäjäksi ja ilmeisesti näet tämän hahmon ”origin storyn” niin sanotusti. Tämä mekaniikka luo paljon uudelleenpeluu arvio koska jokainen 6 hahmosta on eri hahmoluokan edustaja joten voit luoda erilaisia comboja joilla pelata pelin läpi. Paljon on tosian kaupunkeja joissa jutustella ja tehdä ostoksia, kaupunkien ulkopuolella on sitten putkimaiset taistelukentät jotka kuitenkin haarautuvat moneen suuntaan joita voi tutkia lootin toivossa. Taistelut on reaaliaikaista button smashing touhua ja en tiedä muuttuuko se strategisemmaksi pidemmällä. Hahmon kehitys näytti aika monipuoliselta erilaisine kykypuoneen. Enkku ääninäyttely on karmivaa joten onneksi valittavissa on myös Japani.

Yksi asia jonka tiedän pelissä muuttuneen ja joka jakaa pelaajat varmasti kahtia on waypointit, alkuperäinen peli ei pitänyt kädestä ja näyttänyt minne mennä.

Ei tämä ihan DQ 11 tasoiselta mestariteokselta vaikuta mitä tulee old school JRPG tyylisiin peleihin, mutta ei hintakaan ole niin korkea. Odottelen sen silti putoavan hiukan ennenko harkitsen ostamista.

Tosiaan testatkaa sitä laajaa demoa niin varmasti saatte käsityksen pelistä.
 

Huttu

Well-Known Member
Joskus muinoin vuosia sitten snes emulaattorilla tätä alkuperäistä pelannut ja oli kyllä yksi aikakautensa parhaimmista roolipeleistä. Jo silloin oli jokaisella päähahmolla oma alkunsa ja syvempi juonikuvio ja motiivi edetä. Jos ovat tähä remakee pitäneet edes osan alkuperäsen hohdosta niin on kyseessä todella hyvä peli. Täytyypä laittaa hankintalistalle.
 

Juri

Active Member
Latasin demon Switchille, ja tykästyin heti. Välillä oli kameran kanssa ongelmia kun pelasin kapuloilla. Ehkä se toimii pro-ohjaimen kanssa paremmin, mutta ei köyhällä oo varaa maksaa 70e ohjaimesta. En kyllä tiedä onko ps4-versio yhtään sen parempi. Pyörii kuulemma nopeammin, mutta Switchillä pystyy pelaamaan handheldinä, joka on itelle se suurin plussa.

Paljonkos tällä pelillä on pituutta? Niin kuin abaut? Demoa pelasin normaalilla vaikeustasolla, ja se tuntui tosi helpolta. Mietitään vielä hetki, ja katotaa jos kävisi nappaamasss koko version. Vielä vähän kysymysmerkkinä että kummalle konsolille.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Tuosta vertailua Switchin ja PS4 versioiden välillä.

Tulos: Switch versio lataa nopeammin, mutta PS4 versio näyttää piirun verran paremmalta ja pyörii sulavammin.

Itsekin olen tämän ostoa miettinyt ja nimenomaan Switch version. Tuon videon perusteella uskaltaa ostaa ihan kumman vaan.
 

kopolanpoika

Active Member
Paljonkos tällä pelillä on pituutta? Niin kuin abaut? Demoa pelasin normaalilla vaikeustasolla, ja se tuntui tosi helpolta. Mietitään vielä hetki, ja katotaa jos kävisi nappaamasss koko version. Vielä vähän kysymysmerkkinä että kummalle konsolille.
Jos en ihan väärin muista niin kestoa oli vaan 15-20h, mutta jälleenpeluu arvoa löytyy jonkun verran, koska voit koota alussa valittavan tiimin uudelle kierrokselle eri tyypeistä ja nähdä heidän tarinansa.

Itellä kans pyörii liipaisemisella tämän osto jatkuvasti, mutta kun XC 1 kolkuttelee jo muutaman viikon päässä (kolmen, mutta optimistille se on muutama viikko)
 
Ylös Bottom