Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset (spoilerivaroitus)

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Malefieus
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

Ylivoimaisesti ykköseksi menee FF IX alkunäyttö.. Kun se ilmalaiva lentää Alexandrian kaupunkiin ja näytölle ilmestyvät sanat : Final Fantasy IX.. Oi niitä aikoja..
Ja sitten kanssa FF IX:sässä se näyttö kun tullaan sieltä Jääluolasta pois ( en nyt muista nimeä) Ja Garnet haluaa vaihtaa nimeä.. Sen jälkeinen näyttö kun mennään sinne pikkukylään ( en muista senkään nimeä -.-).
// Grafiikatkin olivat aivan loistavat PS1peliksi :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

Cod4:n unohtumattomimmat kohtaukset (mitä nyt tähän kohtaan muistan).
1. McMillanin kanssa sniputtelu/hiiviskely tehtävät kokonaisuudessa.
2. Jonkinlaisen räjähdyksen jälkeinen raahautuminen pudonneesta helikopterista ja räjähtäneen kaupungin näkeminen
3. Loppukohtaus

Gta Vc, Sa, IV: Viimeiset tehtävät ja niiden loppukohdat.
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

Final Fantasy VII
- Aeriksen kuolema ja samanlaista tunnelmaa ei löydy mistään muusta pelistä.
Chrono Trigger
- Cronon kuolema!

Eipä tule juuri mieleeni muutakaan
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

Näitähän on vaikka kuinka monta, mutta laitetaa nyt muutamia ikimuistoisimpia. Eivät ole missään kauhea mietityssä järjestyksessä, vaikka yritkän vähän miettiä mikä ennen mitäkin.

1) Metal Gear Solid: Lopun taistelu Rexin päällä.
- Tämä oli jotain niin mieleenpainuvaa, kun tätä joskus pienempänä ensimmäistä kertaa tahkosi läpi. Tunnelma oli niin omaa luokkaansa kun Snake ja Liquid ottivat miehestä mittaa. Ja onhan tämä vieläkin varmaankin se mieleenpainunein kohtaus.

2) Metal Gear Solid 4: Lopun taistelu Liquidin kanssa.
- Kauan odotettu uusintaottelu on heti alkuperäisen perässä. Hyvä, että ei meinannut tulla tippalinssiin, kun tätä aamuyön tunteinan väänsin läpi. Kaikki ne musiikit ja tieto siitä, että nyt vedetään Snakella viimeisiä pelihetkiä. Aivan mahtavasti toteutettu taistelua.

3) Metal Gear Solid 3: Tikkaiden kipuaminen + musiikit sekä taistelu Bossia vastaan.
- Tikkaita kiivetessä tuli jotenkin todella outo ja samalla mahtava fiilis, kun loputtomilta tuntuneita tikkaita kiipesi yhden pelihistorian parhaimman musiikin kera. Painunut mielensopukoihin varmasti loppuiäksi. Kuten myös lopun taistelu Bossia vastaan, joka oli niin tunteikas taistelu Bossin ja Snaken välillä.
Seuraavatkin sijat menisivät varmaan MGS:sien tapahtumille, mutta jotta saan tähän jotain muutakin niin jätetään MGS:sät tähän.

4) Grand Theft Auto: Vice City - Kartanon valloitus
- Tämä on painunut kyseisestä pelistä ehdottomasti parhaiten mieleen vaikkakin peliä on mätetty muutenkin niin hemmesti, niin mikään ei ole niin vahvasti mielessä kuin tämä. Olihan se kova juttu sillon saada kartano haltuun.

5) CoD4: All Chilled Up, helikopterin putoaminen sekä loppu
Tunnelmallisimmat tapahtumat mitä olen missään FPS:ssä kokenut. Näissä kohdissa IW oli ehdottomasti saanut aikaan jotain sanoinkuvaamatonta. Tunnelma oli...sanoinkuvaamaton kun näitä ensimmäisen kerran läpi porskutti.

Kuten jo alussa mainitsin, niin näitä juttuaja riittäisi varmaan jokaisesta pelistä mitä on pelannut, mutta tuossa nyt tuollainen jonkinlainen Top-5.
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

Kyllä se on CoD4 tehtävä jossa hiippailtiin snipujen kanssa sen toisen ukon kanssa.Myös koko MGS sarjassa on hienoja kohtauksia.
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

siis voisitteko tarkentaa hieman kun itse läpipelanneena en saa mieleeni tuota gowin kohtausta.
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

1. The Darkness. Tyttöystäväsi aivot ammutaan seinälle.
Kumma ettei kukaan ole maininnut. No, minä nyt mainitsin. http://www.youtube.com/watch?v=TmW3qUrb66I

2. Mafia. Pelihahmosi ammutaan omalle pihamaalle pelin lopussa.

Muita ei oikeastaan olekaan. Peleissä kun tuppaa olee nuo oikeasti koskettavat tarinat erittäin kortilla.
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

siis voisitteko tarkentaa hieman kun itse läpipelanneena en saa mieleeni tuota gowin kohtausta.

Ja kumpaakohan GoWia tässä tarkoitetaan, "oikeaa" GoWia, God of Waria vai Gearsia...?
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

Ocarina of Timen aikahypyn jälkeinen Castle Town. Eipä ole muu tainnut säväyttää yhtä lailla. Paitsi, että Shadow of the Colossuksen alkudemo, mutta se ei taida olla pelikohtaus.
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

MGS 1:ssä on jäänyt mieleen esim. Liquidin kanssa tappelu Metal Gear Rexin päällä, ja muutenkin pelin viimeiset cutscenet. Loistava peli.
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

Onhan noita kokemuksia ollut. Ohessa omat, mukana kohtausten lisäksi unohtumattomia kokonaiskokemuksia peleistä (lista sekalaisessa järjestyksessä):

1) FFVII (PS1): Aeriksen kuolemaa + hautausanimaatiota ei voita mikään muu kokemus. Harvemmin edes välttämättä oikeissa elokuvissa törmää yhtä unohtumattomaan kokemukseen ja niihin tunteisiin, joita tuo nimenomainen pelin kohta allekirjoittaneessa aikoinaan aiheutti. Minä itkin, sen myönnän.

2) Silent Hill (PS1): Oli kyllä vähän hätä housussa kun pelin alussa vaelteli aution aavemaisen kaupungin katuja ja koitti kuumeisesti tajuta, mistä on kyse. Ja melkein meinasi jo löysä tavara kurkata ulos persuksista, kun ensimmäisen kerran se radiopuhelin päräytti ujeltamaan sitä karmivaa häiriöääntä.. Huhuu!

3) Stardust (Amiga): Sitä oli aikoinaan niin tohkeissaan kun pelin ekan kerran latasi ja jo alkuintron kohdalla sai kerätä leukaansa lattialta. Ei löytynyt ymmärrystä sille miten joku oli yksinkertaisesti onnistunut vääntämään noin upean pelin. Ja tekijä oli vielä suomalainen!
Se oli sitten menoa kun pelaamaan asti ekan kerran pääsi. Ja sitä tuli sitten pelattua ja pelattua ja pelattua...

4) Defender Of The Crown (Amiga): Ensimmäisiä Amiga-pelejäni joita näin ja olihan se komea. Tosin mieleenpainuvin kokemus nuorelle pojalle oli se, kun ekan kerran pelissä meni naimisiin ja peli pyöräytti animaation, jossa pelin sankari + neito yöpaidassaan kohtaavat toisensa yön pimeydessä linnassa. Olihan se kaunista ja elävää noihin aikoihin...

5) WipeOut 2097: Varmaankin eka PS1-peli jota tuli pelattua. Aliupseerikurssilla Turussa v. -97 tajusin, että täällähän on Pleikkari ja peleinä oli juuri tuo kyseinen WipeOut 2097 sekä NHL-97. Kyllä siinä taas allekirjoittanutta vietiin, kun ekan kerran kokeilin. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Sitä tuli sitten pelattua aina kun vaan mahdollista oli ja usein selän takana lätkäfanaatikot puuskuttivat NHL:n kera ja vaativat päästä jo vihdoinkin pelaamaan...

6) Alien Vs. Predator (PC): Taas sai mies pelätä oikein kunnolla kun peliä pelasi. Alienit ovat aina olleet karmeimpia monstereita mitä leffoihin/peleihin on kehitetty ja voi minua ja sitä Marine-parkaa, jolla peliä aloitin pelaamaan. Sitä taisi suurinpiirtein liikkua senttejä kerralla ja heti perään tuli kuikuiltua ympäri kenttää hädissään, että mistä suunnasta sitä kohta musta killeri niskaan ehkä singahtaa...

7) UFO: Enemy Unknown (PC): Ensimmäisen kerran maapallon kun sai eteensä ja piti alkaa tukikohtaa kasaamaan, niin tuli kyllä tunne, että tästä on tulossa jotain ainutlaatuista! Hieno musiikki soi taustalla ja kun ekaan tehtävään pääsi, niin olin myyty! Todella salaperäinen ja jännittävä tunne valtasi miehen ja se oli menoa taas kerran.

8) Trolley Wolley (C64): Muistaakseni peli oli tuon niminen, en nyt ihan takuuseen mene, mutta kyseessä oli siis Kuusnepa-peli ja minun kohdallani ihan eka kokemus bittiviihteen parissa! Tokalla luokalla v. -85 kaverini luona ekaa kertaa käydessä hän esitteli sen minulle ja olihan se hurja kokemus pienelle pojalle nähdä ihka aito tietokonepeli ensimmäistä kertaa ja pelata sitä!

9) GTA III (PS2): Voe hurja sitä pelimaailman laajuuden ja hienouden tunnetta! Ja ne musat! Sitä ihan ihmetteli, miten pelistä oli saatu niin elävä ja hieno.

10) Doom (PC) Itselläni ei vielä PC:ä tuolloin ollut ja Pelit-lehdestä sekä Mikrobitistä oli tullut luettua niin ylistäviä kommentteja, että kiihkeästi halusi päästä näkemään, mistä oli oikein kyse. Ja kun serkkupoika sitten sen sai ja sitä pelattiin, niin kyllähän se peli oli hieno!

11) Half-Life 2 (PC): Todella upea kokemus ja mieleenpainuvin kokemus (ihan jo pelkästään karmivuuden johdosta) oli Ravenwoodissa kun ekaa kertaa törmäsi niihin turbovauhtia eteneviin monstereihin. Se karmiva huuto ja vauhti kun ne sieltä ekaa kertaa päälle puskivat oli jotain aivan karseata ja kyllä sitä kenttää sai sitten pelata jälleen kerran se kuuluisa löysäläjä melkein housussa...


Oi niitä unohtumattomia hetkiä, kyllä sitä mieli ihan herkistyy kun oikein rupeaa muistelemaan...!

Lisääkin olisi, mutta ei vaan päähän heti tule.. Jospa päivitän myöhemmin, kun uusia muistoja mieleen tulee.
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

Aika paljon on ollut mutta ylivoimaisesti eniten unohtumattomimpia kohtauksia olen löytänyt Haloista. Halo 1 loppupako jossa ajetaan Warthogilla pakoon oli aivan mahtava kokemus ekalla peluukerralla ku ensi tunnin kirooli siinä ja sitte pääsi sen. Että ku ei meinannu nukkua moneen tuntiin silloon. Ja Halo-fani kun olen niin tietenki toinen tulee luonnollisesti toisesta: Halo 2 lopussa Master Chief on saapumassa maapallolle Prophet of Truthin kanssa forerunner aluksella ja Master Chief ottaa yhteyttä lord Hoodiin, Hood kysyy:

-Master Chief, can you tell me what you are doing in that ship?
-Sir, finishing this fight.
Tässä vielä linkki kyseiseen kohtaukseen: http://www.youtube.com/watch?v=k2diJm7U55U

Että ku oli mahtava loppu Halo 2:ssa.
Ja kolmanneksi 3, Halo 3 (yllätys yllätys).
Hyviä hetkiä koko peli täynnä mutta heti nousee mieleen esim. lopun ajo kohtaus. Mahtavaa vetää menemään Warthogilla tuhoutuvassa Halossa. Ja se hyppy... aah:p
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

C=64:n Sex Gamesin alkuruutu on palanut pysyvästi verkkokalvoilleni. Oi niitä kurveja ;)
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

Näitähän löytyy (järjestys epämääräinen):

PS1 / Gran Turismo
Voi niitä järjettömiä lisenssiajoja. Ääntely oli jotain itkun ja naurun sekaista samaan aikaan. Tuli varmaan vaahtoakin suusta.
Ehdoton helmi oli yksi 1-2h event, jossa viimeistä edellinen kurvi pitkäksi ja kompuutteri veti edelle. Teki mieli syöttää pleikkari saunan kiukaalle.

PC / Call Of Duty, 1-3
Tunnelmallisesti monia hienoja kohtia. Mm. Berliinin valloitus venäläisenä ja lipun nosto. Ah sitä työväen aatetta. Tai toisena se, kun tykinruoka-kiväärimiehenä käppäilin yhden muurin vieressä, kun siitä tuli panssarivaunu läpi.

PC / GTA San Adreas
Se mieletön vapauden tunne. Autiomaassa ja maaseudulla sen vasta lopulta käsitti.

PS3 / Assassin´s Creed
Ensimmäinen näköalatorniin kapuaminen, mitkä maisemat!
Ensimmäinen kerta kaupungissa.
Yksi järkyttävän korkea tolppa yhdessä kaupungissa. Sieltä kelpasi tiirailla kaikkialle.

PS3 / Gran Turismo 5 Prologue
Eka kerta formulalla. Lähti pikkasen lapasesta se touhu. Ratilla ja polkimilla oli jotain käsittämätöntä etuvetonuhapumppujen jälkeen.

PS3 / Uncharted
Se sukellusveneen löytäminen. Oli olo vähän wtf?

PC / Half-life 2
Ravenholm ja ne huudot...

PS1 / Worms
Kun kaveri tappoi noin 10 matoa "mutikalla" (eli summan mutikassa) tähdätyllä granaatilla. Se tunne on jotain sanoin kuvailematonta, kun madot menee jäällä persmäkeä pikkuhiljaa mereen.
 
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

No sanoisin että mgs4sesta on pari todella koskettavaa kohtausta löytänyt kuten Raidenin "pysäytäntänlaivan perkele!" kohtaus jossa luulin tosiaan että raiden kuoli eihän se mikään kummone tyyppi oli mutta aika äijäksi ainakin luonteeltaan oli tuossa MGS4:sessa muuttunut(vaikka ihan naiselta näyttääkin:D) kyl tippa linssiin meinas pudota kun niitä MGS2senkin aikoja muisteli.

Joo ja sitten toinen kohta MGS4sesta kun Snake "ampuu" ittensä joka oli kumminki taas feikki mutta ei siitä enempää.

kolmas olis varmaan ape escapesta(PS1/one peli jos nyt joku ei sitä tiedä) kun peli käynnistettiin ja alkoi soimaan "tititipitipi" musiikit ja specter istui apinakuninkaan tuolilla ja spike pisteli apinoita haaviin. Ja Jake olikin sitten Specterin puolulainen ja siitä alko yksi minun elämäni parhaimmista pelikokemuksista.

ja tietysti Uncharted, loppu mahtava musiikki, pikku paatti täynnä kultaa ja Nate ja Elena on toisissaan kiinni :D Mahtava musiikillinensuoritus tuolla pelillä myös on !
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset

Halon loppu legendaryllä, jotenkin tuli tosi surullinen olo.

GoW2:sen Brumakilla ratsastus, kyllä meni locustia matalaksi.

MGS4:sen lopputaistelu Liquidin kanssa ja koko loppu video (tuli jopa kyynel silmäkulmaan :o).

Halo 2:sen alku,oli ihan valtavat täpinät päällä, kun vihdoin pääsi pelaamaan sitä. :rolleyes:

The Darknessin kohta, jossa Jackie ampuu itsensä.

Half-Life 2: Episode Twon loppu, me want Episode Three!

Castle Crashersin loppu, repesin ihan totaalisesti :D
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Unohtumattomimmat ja mieleenpainuvat pelikohtaukset (spoilerivaroitus)

Ressa 4 ja ensimmäinen kohtaaminen Jack Krauserin kanssa. Aivan mahtavasti toteutettu kohtaus.
 
Ylös Bottom