Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

V Rising

HideoMiyamoto

Well-Known Member
1715097833960.png

Nimi: V Rising
Kehittäjä: Stunlock Studios
Julkaisija: Stunlock Studios
Alustat: PC, PS5
Lajityyppi: Survival, ARPG
Julkaisu: PC 8.5.2024, PS5 11.6.2024 ennakkovaraus 6.6.2024
Kotisivut: https://playvrising.com/
KonsoliFIN Pelisivu: https://www.konsolifin.net/peli/v-risingABOUT THIS GAME​

Experience a Vampire Survival Action RPG adventure like no other.

Awaken as a weakened Vampire after centuries of slumber. Hunt for blood to regain your strength while hiding from the scorching sun to survive. Rebuild your castle and convert humans into your loyal servants in a quest to raise your Vampire empire. Make allies or enemies online or play solo locally, fend off holy soldiers, and wage war in a world of conflict. Seize your destiny! Defy Dracula! Rule the night!


Todella mielenkiintoisen oloinen ARPG missä on survival elementtejä, teemana vielä vampyyrit niin kiinnostaa. Paljon tuntuu peli kehittyneen early accessin aikana sillä sama henkilö teki molemmat IGN arviot ja arvosana nousi 7 -> 9. Pelissä voi pelata joko yksin tai servereillä ja servereillä pelatessa kaikki timerit liikkuu vaikka et pelaisi joten se ei kuulosta kyllä omalta jutulta. Onneksi pelissä on myös solo mahdollisuus jossa aika kulkee vain kun olet pelissä. Toki jos haluaa pelata porukassa niin serveri pelaaminen varmasti toimii hyvin kun voi vallata muiden baseja ja muuta.


 
Viimeksi muokattu:
hyvä että pelille löytyy nyt ketju, mietin jo kun laitoin tuon launch trailerin aiemmin että oisin sen tehnyt aiemmin jo itse, pääsee huomenna sitten jakamaan pelistä enemmän fiiliksiä, peli on tosiaan enemmän Survival game kun ARPG, eli peli ei ole Diablo klooni vaan enemmänkin Valheim/Enshrouded Vampyyreillä, Monella tuo että peli on isometrisestä kuvakulmasta niin siitä tulee fiilis että peli olisi Diablo/poe klooni.
 
Tulipa ostettua kun ei pelillä hintaa kamalasti ole, katsotaan miten iskee. Vaikuttaa kuitenkin lähtökohdiltaan todella mielenkiintoiselta.
 
15 minsaa ja sitten mennään! sitten alkaa ihan hillitön tahkoaminen vaikka peli ei ole Diablo klooni niin silti tämä on peli mihin moni lähtee yhtä isosti kun poe ja diablo liigoihin varsinkin tuolla public servun puolella, esim poe streamaaja zizaranin grouppi aikoo vetää sellaisen 24-30 tunnin stintin heti kättelyssä, itse pelaan tosiaan soolona Cohhcarnagen tapaan, mutta enköhän itsekkin tähän tunteja iske taas ihan riittävästi tämän viikon aikana, vaikka mm-kisat alkaakin.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä tuo käytännössä tarkoittaa tämän pelin kohdalla, että on survival? Luulin, että olisi vain perus toimintamäiske kampanjalla eli vähän sellainen mitä PS2-toimintapelit monesti olivat.
 
Mitä tuo käytännössä tarkoittaa tämän pelin kohdalla, että on survival? Luulin, että olisi vain perus toimintamäiske kampanjalla eli vähän sellainen mitä PS2-toimintapelit monesti olivat.

sitä että keräät paljon resursseja, kehität basea yms, niinkun valheimissä, Terrariassa, minecraftissä yms, se on aikalailla välttämätöntä jos pelissä haluaa pärjätä, sen takia sanoinkin että tämä peli menee survival edellä ja sitten vasta tulee nuo arpg elementit, sen takia peli ei sovikkaan kaikille. ainiin ja sitten pitää ottaa huomioon tietenkin tuo auringonvalo, joka on tunnetusti vampyyreille aika tappava, eli sillon liikutaan varjoissa, jos meinaa siis päivällä samoilla,
 
Viimeksi muokattu:
pakko sanoa että on kyllä brutaali peli ainakin näin alussa, tykkään kovasti mutta ymmärrän hyvin minkä takia ihmiset eivät pidä tuosta Päivänvalosta, itsekkin välttälen tällä hetkellä päivää ku kuolo korjaa muutamissa sekunneissa, jos eksyy aukeelle paikalla päivisin
 
Reilu pari tuntia tuli kokeiltua ja maistuu tosi hyvin. Kuten mainittua niin peli painottuu resurssien keräämiseen ja hengissä pysymiseen ja ARPG puoli on ainakin tositaiseksi ollut aika pientä. Enemmän tämä on joku Minecraft isometrisellä kuvakulmalla ja ARPG elementeillä. Uusia rakennelmia avataan tappamalle erikois kohteita joita varten kerätään resursseja jotta saadaan parempaa kamaa niskaan heitä vastaan. Samalla rakennetaan omaa linnaa tai linnoja mutta tällä hetkellä ei ole kuin pieni tönö pystyssä kun voi edes kattoa tehdä. Onneksi saat heti alussa laitteen joka tuottaa sumua ja sen avulla voit tehdä kodistasi turvallisen auringovalolle ja craftata rauhassa. Löytyy 3 eri vaikeustasoa jolla saa valita miten hankalan tuosta taistelusta haluaa ja sitten on vielä älytön määrä eri nippeleitä ja vipuja jolla saa luoda ihan omat säännöt peliin jos ei vaikka halua että craftaamisessa on odotusaikaa niin onnistuu. Toki löytyy valmiita virallisia servereitä ja pelaajien servereitä joissa on sitten omat sääntönsä. Itse aloitin default säännöillä kun oikeen tiedä mitä mikäkin nappula tekee ja tulevaisuudessa voi sitten niihin perehtyä enemmän jos joku asia tuntuu epämiellyttävältä.

Sitten on vielä tuo yö/päivä sykli joka ei ainakaan itselle tunnu pahalta ja oikeastaan tekee pelistä tosi freshin tuntuisen. Yöllä voi mennä missä vaan mutta päivällä joudut hyppimään varjosta toiseen ettei auringvalo tapa. Ainakin easy tasolla se ei ala heti polttamaan vaan tulee sellainen muutaman sekunnin varoitus ja siinä ajassa pitää etsiä suojaa ennenkuin polttava aurinko alkaa imeä healthia. Erittäin fresh ja toimiva pelimekaniikka ja sopii tietenkin vampyyri teemaan loistavasti.

Jos base buidling ja craftaus peli vampyyri teemalla kuulostaa hyvältä niin suosittelen ehdottomasti. Hintakin halpa joten saa varmasti rahalle vastinetta helposti.
 
Oli vähän taas aikaa pelata ja hemmetti tää on koukuttava. Nyt sen verran pitkällä että pystyn tekee linnan seiniä, tähän mennessä ollut vaan puinen maja johon pääsee aurinko sisään mutta kun rakennat linann seinät saat katon joka tekee craftaamisesta paaaljon miellyttävempää. Pidän kyllä pelin gameplay luupista default säännöillä kun yksin pelaa niin siinä on sellainen rakentamisen fiilis ja kun saat jotain tehtyä niin se tuntuu tyydyttävältä. Coopissa kaikki käy varmaan niin nopeasti ettei se ole sama asia. Mutta kuten todettu niin omat säännöt voi tehdä siihenkin. Taidan joku 5 kohdetta tappanut ja hahmo jotain lvl 27. Leveleitä tässä ei nousta ARPG tyyliin grindaamalla vihuja vaan paremmassa gearissa on aina paremmat levelit ja se sitämukaa nousee.

Muutama päivä sitten en edes tiennyt mikä peli tämä on ja nyt olen ihan koukussa. Aina kun näin nimen V Rising ajattelin vaan että onpa typerä
nimi, ei kiinnosta. :D

Pelissä on muutama DLC paketti mutta tämä varmaan pitää ostaa jossain vaiheessa. Niin paljon siistiä kamaa.

 
Viimeksi muokattu:
Soolona mennään tunteja sellainen +25 ja hahmon gear leveli on kohta siellä 70:ssa hyvin tosiaan maistuu ja peli muistuttaa gameplayltään oikeastaan Twink Stick shooteria enemmän kun ARPG:ta, eli binding of isac/enter the gungeonia, Survival ominaisuuksista tosiaan tulee sitten hyvin vahvasti Valheim koska pelissä ei ole Leveleitä vaan Gear level, peli tosiaan on enemmän survival peli kun mikään muu ja osa quality of life Survival ominaisuuksista onkin ihan genrensä parhaimmistoa, sitten taas pelistä puuttuu myöskin ominaisuuksia joita kaipaa esim kartalle voi asentaa vaan yhden markerin kerrallaan. overal peli kisaa kumminkin hyvin vahvasti No Rest for the wickedin, Hades 2 kanssa Vuoden indie peli tittelistä, aika sitten näyttää kuka noista omalta kohdallani vie henkilökohtaisesti pystin.

laitetaas tähän vielä Cohh Thoughs video

 
Jos jostain pitää nipottaa omalla kohdalla niin se on tuo että craftaus materiaaleja ei voi käyttää suoraan varastosta, se suoraviivaistaisi pelaamista aika paljon. Nyt se on aikamoista heilumista eri laatikoiden ja kaappien välillä missä mitäkin materiaalia on. Tavallaan ymmärrän miksi näin on tehty mutta ainakin optio olisi kiva. Kohta saan auki kalastuksenkin, pelin progressio systeemi on kyllä aivan jäätävän hyvä.
 
Tuli tehtyä ensimmäinen linnan siirto operaatio ja se on tosi hyvin tehty. Peli ei ota vain blueprinttiä nykyisestä linnasta vaan antaa sinulle kaikki materiaalit ilmaiseksi käyttöösi mitä olet siihen linnaan käyttänyt mitä siirrät ja saat suunnitella sen uudelleen niin halutessasi. Sain juuri myös iron gearin auki niin saa taas lisää damagea ja pääse etenemään pelissä.

Alkanut myös valkosipuli, hopea ja muita juttuja tulemaan vastaan mitkä on tietysti haitallisia vampyyrille. Sain hevosenkin mutta en oikeen näe siinä mitään ideaa, susi muoto ei ehkä ole niin nopea mutta se on kätevämpi, helpompi ohjata ja muut sudet ja karhut ei käy kimppuun. Plus hevosta pitää vielä ruokkia, tosin se nyt ei ole ongelma kun ruohoa jokapuolella.
 
V Rising tulee PS5-arvosteluna kesäkuun aikana allekirjoittaneen suunnalta KonsoliFINille. Traileri vakuutti ja kalenterissa oli sopivasti tilaa, joten tartuin haasteeseen.
 
Ekat tunnit otettu tästä irti ja oon tykännyt. Alku on vähän hidasta, mutta siitä kun lähtee loopit käyntiin, niin on eteneminen tosi miellyttävää. Ihan default-asetuksilla meen, keskimmäisellä vaikeustasolla ja peli on kyllä riittävän haastava.

Eniten kupoliin ottaa kontrollin, jotka on vähän vaikeat sisäistää ja varsinkin tiukoissa tilanteissa tulee hutipainalluksia. Kameran sääntely on myös vaikeasti tehty ja tuntuu luonnottomalta. Taikoja oon myös auki saanut, mutta ne on aika samanlaisia kaikki tähän asti olleet.

Craftaaminen on muutoin jees, mutta olisi kyllä kiva kun omassa linnassa saisi craftattua suoraan arkuista kamat. Nyt on yhtä ravia eestaas. Iso plussa kuitenkin siitä että linnaa saa muokattua tosi helposti ja juttuja siirrettyä.
 
Tää peli jäi omalle tutkalle jo sillon ku julkastiin pcllä ja tuli kopattua nyt kun julkastiin ps5. Diablo 4 tuntumaan tottuneena hieman jähmeä fiilis ainakin näin alussa ja täytyy todeta että kotnrollit kaipaa kyllä lisää duunia..niinku paljonki. Käännöksen on selkeesti tehty joku kuka pelaa ainoastaan pcllä eikä ymmärrä konsolipelaamisesta mitään. :D Taikojen "tähtäys" on niin kusista ettei sitä tee edes mieli käyttää, kameran kääntö ja mistä se tapahtuu ei tunnu luontevalta. Ui on sekava ja kaipaa parempaa skaalausta. Peli jää omalla kohdalla tässä vaiheessa hyllylle venaamaan josko tuohon saadaan parannusta, tässä kohtaa ei vaan tunnu yhtään nautinnolliselta kokemukselta ja muita pelejä riittää.
 
Ylös Bottom