Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Valiant Hearts: The Great War

Orou

Moderaattori
Ylläpitäjä
2mocs3q.png


Nimi: Valiant Hearts: The Great War
Alustat: Xbox One, PlayStation 4, X360, PS3, PC
Kehittäjä: Ubisoft Montpellier
Julkaisija: Ubisoft
Julkaisupäivä: 25.06.2014

Ubisoftin mukaan puzzle-seikkailu Valiant Hearts ammentaa inspiraationsa ensimmäisen maailmansodan aikana kirjoitetuista kirjeistä. Tänään latauspalveluissa julkaistu peli on arvostelijoille maistunut tähän mennessä yli 80 pisteen keskiarvolla.

[video=youtube;hpVYN4ILKcE]http://www.youtube.com/watch?v=hpVYN4ILKcE[/video]
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Tässä just arvon ostaakko tän vaiko ei. Jos ei olisi uPlaytä PC-versiossa niin homma olisi selvä mut nyt pitää arpoa, sigh. :mad:

edit. osaako joku sanoa jo onko tämä mitenkä pitkä pelattava? En jaksa mitään arvosteluja lukea.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Tässä just arvon ostaakko tän vaiko ei. Jos ei olisi uPlaytä PC-versiossa niin homma olisi selvä mut nyt pitää arpoa, sigh. :mad:

edit. osaako joku sanoa jo onko tämä mitenkä pitkä pelattava? En jaksa mitään arvosteluja lukea.

Paha sanoa, ehdin ehkä tunnin verran pelata kunnes lopetin, ihan peruskiva peli kaiketi. Jotenkin vain vähän tuntuu etten ton pariin palaa, mulla jäi Child of light myös kesken koska se ei vaan saanut mua otteeseen ja tosta tulee sama fiilis. Plussaa historiallisista faktoista joita ripotellaan pelin edetessä.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Pari tuntia pelaillut tätä ja hyvin maistuu. Itsellä oli kans ongelmaa päästä sisään tuohon Child of lightiin, se ei vaan missään vaiheessa alkanut kiinnostamaan tarpeeksi ja jäi kesken.

Tämä taasen on toista maata, ehkä tuo ensimmäinen maailmansota pelin teemana on kiinnostavampi itselle kuin jokin satu/fantasiamaailma, vaikka yleensä roolipeleistä ja fantasiasta pidänkin. Pelissä on kaunista musiikkia ja koskettavaa minimalistista tarinankerrontaa. Jotenkin noi hahmot tuntuvat inhimillisemmiltä ja aidommilta kuin monissa AAA- sotapeleissä tai toimintapeleissä. Tunnelma on kyllä kohdallaan.

Tykkään myös kovasti tuosta kuvitetusta faktaosiosta, jossa voi lukea mielenkiintoista tietoa sodan tapahtumista.

Erittäin positiivinen yllätys, ostin lukematta ensimmäistäkään arvostelua ja tuskinpa käy tämän kanssa niin, että jäisi kesken.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Kovin pitkä peli ei ole. Yhdeltä istumalta pelasin kolmanteen chapteriin asti, sitten oli pakko lopettaa kun ei väsymyksestä jaksa miettiä ja pähkäillä. Muutamaksi illaksi tuon saa venytettyä. Mutta hyvälle peli on maittanut. Muutamassa kohti tullut vähän epäselviä kohtia, että ei tiedä mitä tehdä, tai ei huomaa ruudun edessä olevaa ovea tai kulkureittiä. Kaunista katseltavaa, kuuneltavaa ja tunnelmaa pelissä riittää. Aihealue myös todella hyvä. Ensimmäinen maailman sota on vähän itsellä hämärän peitossa, joten tämän kautta saa hyvin infoa siitäkin. :)
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Kaunis ja tunteita herättävä, musiikki kaunista. Tuli kanssa ihan tuon aihepiirin ja kauniin ulkoasun takia hommattua. En odottaisi pitkää peliä, mutta se sopii mielestäni hyvin. Liiaksi venytellyksi alkaa peli alkaa toistamaan itseään.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Mainio ja graafisesti omalaatuinen peli. Takuuviihdettä seikkailupelien ystäville, joka raottaa hienosti ensimmäisen maailmansodan rautaesirippua. Seuraavaksi käsittelyyn II maailmansota?
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Olipa huikea peli! Pelin loppu nostatti samankaltaisia fiiliksiä kuin Red Dead Redemptionin hieno loppu aikoinaan. Haikeus siitä, kuinka peli loppui, että se loppui ja hämmästynyt fiilis siitä, kuinka hyvä peli lopulta olikaan.

Pelin tarina oli kaunis ja koskettava. Itsekin vuoden ikäisen pojan isänä sai välillä sydän kurkussa seurata juonen kehittymistä :D Musiikki oli upeaa ja sitä oli käytetty hauskasti luomaan tunnelmaa. Esim. monissa ajokohtauksissa musiikki rytmitti ruudun tapahtumia (Perässä rynnistävä tankki saattaa ampua musiikin tahtiin jne.)

Grafiikka oli kaunista, ympäristöissä oli vaihtelua, pelattavat hahmot erosivat pelattavuudellaan toisistaan tarpeeksi, eikä tylsistymään päässyt. Puzzlet olivat mielenkiintoisia, vaikkakin melko epärealistisia mutta ne sopivat hyvin pelin sarjakuvamaiseen fiilikseen. Kerrankin sotapeli, jossa ei ammuta juuri ollenkaan. Peli on erikoinen sekoitus huumoria ja tylyä kerrontaa sodan kauhuista. Varsinkin loppua kohden mennään välillä aika synkillä vesillä.

Alle parin kympin hintaan täytyy ehdottomasti suositella. Mielestäni alkuvuoden paras peli.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

On kyllä sitä 5/5-kamaa, jos tykkää rauhallisesta seikkailusta, ongelmien ratkomisesta, kauniista ja omalaatuisesta grafiikasta, sekä loistavasta tarinasta. Olisin maksanut enemmänkin, kuin 14,95€.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Tuli ostettua alesta PSN storesta ja huh. Vuoden paras peli, ei voi muuta sanoa. Jos yhtään ensimmäinen maailmansota kiinnostaa, niin suosittelen kovasti. Huh. 10/10.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Olen pelannut tätä aika pitkälle ja tämä on varmaan sodanvastaisin peli mitä olen koskaan pelannut. Hyvä että tämä tuli vastaan, sillä sellainen olo että ei ole oikein mitään mitä äänestää vuoden peli äänestyksissä, mutta tälle voin antaa äänen.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Kaunis ja tunteita herättävä, musiikki kaunista.

Pidin pelin musiikista niin paljon että ostin sen iTunesista kympillä. En ole nähnyt pelin soundtrackia suoratoistopalveluissa. Tämä on minun suosikki vuoden peliksi. Vuoden toiseksi paras peli on sitten Child of Light, jonka pelasin eilen läpi. Ubiart pelimoottorilla syntyy näköjään hienoja pelejä.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

PS4 storessa osui kohdalle 4,95€ hintaan tuo juuri, hieman kerkesin jo kokeilla enkä ihmettele että väki kehunut :)
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Pelinä helppo kuin mikä, kerronnaltaan ja audiovisuaalisen toteutuksen puolesta parasta mitä PS4 on tähän asti tarjonnut. Vois kaikki sotahullut narsismihöyryiset valtionjohtokukkupäät pelata tämän joku arki-ilta läpi, maailmanrauha ois taattu.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Olipas tämä positiivinen yllätys. Selkeästi paras ps+ peli tähän mennessä (viime elokuusta lähtien). Hyvällä maulla tehty tarina sopii hienosti audiovisuaaliseen tyyliin ja aito historia kruunaa kaiken.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Peli herätti mielenkiinnon E3-trailerillaan. Nyt kun pelin sai ilmaiseksi PS+:n kautta, niin heti pelaamaan. Todella komeaa ja todella koukuttavaa. Pelin etenemistyyli on yksinkertainen, mutta todella tyylikäs ja yhdistettynä sarjakuvamaiseen menoon on tulos todella hieno peli.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Pelasin eilen läpi ja yllätti positivisesti. Tässä kopio toiselta foorumilta omista ajatuksista:


Pelinä se ei ollut mikään kummallinen; kevyttä ongelmanratkontaa ja muutama esteratakenttä. Ohjaus on aika epämääräinen tietyissä tilanteissa, mutta ei mitään ylivoimaista. Tsekkailin kuitenkin pelin taustoja ja tämä liittyy ensimmäisen maailmansodan satavuotisjuttuihin. Sotahan alkoi elokuussa 1914 ja päättyi marraskuussa 1918. Lähtisin arvioimaan Valiant Heartsia enemmänkin juonen ja taustan perusteella, kuin pelillisistä ansioista.

Pelissä on paljon hyviä puolia, kuten juuri tuo tarina joka kerrotaan useamman hahmon kautta. Ulkoasu on mukiinmenevä ja vaikka onkin sarjakuvamainen, niin silti sodan kurjuus, ankeus ja käsittämätön ihmishenkien tuhlaaminen on käsinkosketeltavaa. Isona plussana minusta sekin, että kertaakaan pelaaja ei tapa yhtään ihmistä. Taustalla ja aivan vieressä kuolee sotilaita ja siviilejä paljon, joten sitä ei yritetä peitellä. Tämä näkyy myös pienissä faktoissa, joita peli jakaa aina välillä luettavaksi kuvituksen kera. Ja vaikka peli on K12, niin voi tätä harkita pelattavaksi nuoremmillekin vanhempien seurassa. Peli ei myöskään ole kovin pitkä, pelasin illassa läpi.

Huonoista puolista sitten. Kuten edellä sanoin, niin pelattavuus oli lähinnä keskinkertaista. Tulee mieleen perinteisen seikkailupelit, mutta ratkottavat ongelmat ovat loogisia, kuten pitää avata mutteri -> etsi jakoavain. Ohjaus on välillä epämääräinen, koska liikkumiseen ja suuntaamiseen käytetään yhtäaikaa vasenta analogitikkua tai D-pädiä. Myös joitain välianimaatioita tuli skippailtua vahingossa, koska sama nappi hoitaa interaktion virkaa, kuin myös videoiden skippailua. Joissain kohdissa oli jatkuvaa toistoa, kun piti opetella tykistötulen ja konekivääritulen ajoituksia joka turhautti ja tuntui epäreilulta. Toisaalta sopi peliin, kun joutui uudestaan ja uudestaan konekivääritulen silppuamaksi. Mitä ensimmäisestä maailmansodasta olen lukenut ja kuunnellut, niin se oli varsinkin tavalliselle sotilaalle turhauttavaa, epäreilua ja etenkin ahdistavaa.

Kannattaa pelata läpi jos yhtään sotahistoria kiinnostaa ja haluaa jonkinlaisen peruskuvan ensimmäisen maailmansodan kulusta ja pientä faktatietoa rintaman ja kotijoukkojen elämästä. Jos tätä haluaa pelata vain pelkkien pelillisten ansioiden vuoksi, niin pettyy pahasti.

Lisäksi, jos ensimmäinen maailmansota kiinnostaa tämän jälkeen enemmänkin, niin kannattaa tsekata podcat nimeltä Dan Carlin's Hardcore History ja sieltä pätkät nimeltä Blueprint to Armageddon. Tuolla sivulla on vain viimeinen osa, mutta iTunesista ainakin löytyy kaikki jaksot tuosta sarjasta. Jos kuuntelee androidilla, niin suosittelen Pocket Castsia, joka noutaa jaksot myös iTunesista.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Nimen perusteella luulin yet-another-japan-gameksi, mutta olikin Ubin. Hauskaa pikku pulmailua. Yllätti positiivisesti pituudellaan. Loppupuolella aloin jopa lukea aktiivisesti sodan faktoja, joita pelissä kylvettiin mm. piilotettujen esineiden avulla.

Pari bugiakin eksyi mukaan, jotka estivät hetkellisesti pelissä etenemisen ja aiheutti sekaannusta (toinen pelihahmo ei tullut mukaan pelialueelle, jonka seurauksena pulmaa ei pystynytkään ratkaisemaan). Kokonaisuutena erittäin viihdyttävä tekele.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Kaippa tämänkin vois sitten laittaa lataukseen kun ilmaiseksi saa.
Traileri ei ihan vakuuttanut.
 
Vastaus: Valiant Hearts: The Great War

Tämäpäs on alun perusteella yllättänyt todella iloisesti, omaperäinen ja kaunis paketti. Olin jostain kumman syystä keksinyt että tämä olisi ollut joku rpg, mutta onneksi tuli testattua kun oli plussapelinä. Katsotaan nyt loppuun asti ennen kuin kehutaan parhaaksi PS Plus -peliksi PS4:llä, mutta oikein tyytyväisenä tätä olen pelannut.
 
Ylös Bottom