Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Vanhat "katumätkinnät"

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Hex
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

Hex

Active Member
Ostin pari viikkoa sitten SNES:n Final Fightin ja kiinnostus pelityyppiin, eli eteenpäin vierivään katumätkintään, heräsi jälleen. Aika ajoi genrestä ohi, ja osittain ihan syystäkin, mutta edelleen noita on ihan hauska silloin tällöin pelata pienissä erissä.

Mitä laatupelejä genrestä löytyikään? Rajataan vaikka sen verran, että tarkoitetaan pelejä, jossa keskitytään täysin mätkintään ja jossa pääsee ruudulla liikkumaan myös syvyyssuunnassa. Ei siis seikkailupainotteisia pelejä kuten Last Ninja tai simppeleitä mätkintöjä kuten Kung Fu Master.

Commodore 64:llä ensimmäisenä mieleen tulee Double Dragon. Kukapa sitä ei olisi pelannut! Jos ei silloin vielä tajunnut, niin nyt on ainakin harvinaisen selvää, että peli oli harvinaisen kökkö. Enemmän peliaikaa sen sijaan sai Target: Renegade. Sen mitä pelistä muistaa, oli pelattavuus paljon Double Dragonia parempaa ja meno reteämpää. Vigilantea tuli pelattua myös, mutta siitä ovat lähes kaikki muistikuvat jo kadonneet. Oliko tuo mistään kotoisin? PC Engine -version voisi kai hankkia. PC Enginelle voisi hankkia myös Splatter Housen. Eihän peli kovin erikoinen ollut, mutta pelkkä gore riitti viemään rahat Linnanmäen pelihallissa.

16-bittisiltä koneilta ensimmäisenä tulee mieleen Final Fight ja Streets of Rage sarjat. Final Fight -sarjan ensimmäinen osa taisi olla paras ja kuulemma Mega CD -versio siitä olisi ykkönen. Megadriven Streets of Raget jäivät aikoinaan vähälle pelaamiselle. Ilmeisesti toinen osa oli paras. Peli onkin ostoslistalla. Segan Golden Axea pelasin Atari ST:lläni. ST kuitenkin meni eikä huusholliin enää palaa. Mikä on pelin paras konsoliversio? Atari Lynxillä taas pelasin innolla Ninja Gaidenia. Minkälainen alkuperäinen isojen koneiden versio oli?

Mamella tietysti pääsisi tutustumaan melkein kaikkien ko. pelien parhaisiin versioihin.
 
Mulle muistuu mieleen juuri Final Fight ja Streets of Rage (olikohan osa kaksi, jossa oli ainakin se rullaluistinsälli), joita pelattiin. Lisäisin vielä SNES:lle Turtles in Time (tai jotain)-pelin, joka on kohtuullisen hyvä mätkintä - pelasimme sitä vielä viime kesänä pari kertaa ja peli oli ihan ok.

Nythän on tulossa Turtles myös GBA:lle, samoin olen yrittänyt metsästää GBA:lle Gekido- peliä, joka on julkaistu ilmeisesti jo viime vuonna. Peliä ei vain löydy mistään, nyt peli kai julkaistaan myös jenkkilässä, joten täytyy katsoa jos sen sitten saisi. Ilmeisesti pohjautuu PSX-peliin ja on hyvin Final Fight -tyylinen, tiedätkö jotain enemmän?

NES:lle Double Dragon 2 oli kaverilla vuokralla viikon verran R-kioskilta aikanaan ja silloin se tuntui todella hyvältä peliltä - erittäin hauskaa oli ottaa vastustajasta kiinni, mätkiä ja heittää kaaressa olan yli. Uskon kyllä, että aika on pahasti voinut kullata muistot ja tuo peli voi tuntua vähemmän hauskalta :). GBA:lle on tulossa myös DD-käännös...

River City Ransomia en ole koskaan pelannut, kaikki tuntuvat kehuvan sitä kuitenkin. Onkohan siitä mihinkään, myös siitä on GBA- versio tuloillaan.

Knights of the Round Tablea pelattiin kaverin jenkkiSNES:llä todella paljon, peli on ehkä enemmän Golden Axea kuin Final Fightia. En tiedä onko pal-julkaisua, mutta jos tämän jostain saat niin uskallan suositella vieläkin, pelattiin peli tasaisin väliajoin läpi. Mielestäni paras sivuttain rullaava mätkintä.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan ShereKhan
River City Ransomia en ole koskaan pelannut, kaikki tuntuvat kehuvan sitä kuitenkin. Onkohan siitä mihinkään, myös siitä on GBA- versio tuloillaan.
River City Ransom ei ole puhdasta mätkintää.
 
SNES:n Final Fightissa tuli pettymyksenä, ettei pelissä ole kaksinpeliä. (tai sitten en vain löytänyt sitä) Alkuperäisissä peliautomaateissa kaksinpeli oli muistaakseni kuitenkin aikalailla vakiona. Onko SNES:n Final Fight poikkeus, vai oliko tuo ko. mätkintöjen konsolikäännöksissä yleistä?
 
SNESin Final Fightissa ei todellakaan ole kaksinpeliä, ainoa konsoliversio kyseisestä pelistä jossa on kaksinpeli on Mega CD:n Final Fight.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Tony_N
SNESin Final Fightissa ei todellakaan ole kaksinpeliä, ainoa konsoliversio kyseisestä pelistä jossa on kaksinpeli on Mega CD:n Final Fight.
Joka on postissa jo matkalla. :D
 
River City Ransom on hieman Double Dragonien tyylinen peli, mutta mielestäni se on tsiljoona kertaa parempi ainakin NES-versioihin verrattuna toimivamman ohjattavuuden ja RPG-elementtiensä vuoksi. Myös aseita on mukavasti ja saunassakin voi käydä välillä virkistäytymässä.
 
Amigan Final Fightissä oli myös kaksinpeli, mutta Tony puhuikin konsoliversioista.

Trevorin kommentin perusteella täytyy alkaa odotella peliä GBA:lle, jos pelissä kerran voi saunassakin käydä :).
 
Sain vihdoinkin Mega CD:ni ja mukana tulevia mätkintöjä olivat Final Fight CD, Streets of Rage ja Golden Axe.

Final Fight CD oli kyllä todella positiivinen yllätys, kun olin aikaisemmin pelannut SNES-versiota. Peli on kaikin puolin paljon parempi. Grafiikka on lähellä kolikkopeliä, musiikki tulee cd:ltä, PAL-käännös on parempi, kaksinpeli löytyy ja kaikki kolme hahmoa ovat käytössä. Ihan stimangia siis! :D

Streets of Rage on karun näköinen, mutta pelattavuus on kohdallaan. Golden Axe olikin jo tuttu. Edelleenkin se tuntuu turhan kankealta. Ihan ok-kamaa kuitenkin.
 
tässä hyviä "streetgangfighting" pelejä

kaikkein legendaarisin mätkintäpeli on Bob'n'Rumble (Bad Street Brawler nimelläkin tunnettu)
c64sella tulee pelattua vielä nykyäänkin. se on niinku yks parhaista. Se on semmonen friikkien peli että.. kannattaa kokeilla jos jostain sen saa käsiinsä

ja myös tuo jo aikaisemmin hehkutettu River City Ransom on legenda.. pelin saunakohtaukset järkyttävät edelleen

myös oli yks toinenkin Bob'n'rumlen tapainen friikkimätkintä mutta en muista nimeä

Ja yksi erittäin haastava mätkintäpeli on The Simpsons : Arcade Game

Tuo Simpsons ja River City löytyvät osoitteesta www.the-underdogs.org eli menkää ja ladatkaa ne sieltä
Ransomi tarttee nes-emulaattorin, mutta niitä löytyy netistä

ja tietenkin double dragon 1 ja 2.. muihin ei ees kannata koskea
kolmonen kun oli yksi suurimmista pettymyksistä, mitä eteeni pelimaailmassa on tullut

jeps...
 
Kotikoneillekin löytyy ihan hyviä beat-'em-uppeja, mutta genren helmet löytyy silti kolikkopeleinä. Katsastamisen arvoisia ovat ainakin Ninja Baseball Batman, Cadillacs and Dinosaurs, Violent Storm, The Punisher ja Undercover Cops, kaikki tietysti kaverin kanssa nautittuna :)
 
Saturnille löytyy ainakin Treasuren hieno Guardian Heroes. Import-puolelta löytyy myös Princess Crown ja Crows samaiselle konsolille. PS1:lle löytyy importtina ainakin Panzer Bandit ja Captain Commando.

Vanhemmille konsoleille on tietysti legendaariset Turtles-pelit ja Megadrivelle Golden Axe, mutta tosiaan kuten Billpen mainitsikin, kolikkopeleinä genren edustajia löytyy parhaiten. Varsinkin tuo Iremin Ninja Baseball Batman on erittäin hauska.
 
ja pleikalle löytyy Legend niminen mätkintä
jossa miekat ja kirveet heiluu golden axen tapaan

sekin kokeilemisen arvoinen peli vaikka hieman lyhyt ja helppo onkin
 
Jeah, GB:n Battletoads oli rautaa. Sitä tuli hakattua, mutten varmaankaan ikinä päässyt sitä läpi. Pitääpä muuten kaivaa tänä viikonloppuna se naftaliinista, katsoa jos taas innostus.
 
niin ja yks helmi on Motörhead
arcademainen mätkintäpeli jossa ohjataan tietysti Lemmyä (Kilmisteriä) ja hakataan vihollisia Lemmyn bassolla
todella arcademaista katutappelua..
joskus tuota oon amigalla pelannu, pitääpä etsiä se uudelleen käsiin.

motorhead taas on ihan toinen peli, ei mitään sukua tuolle..
 
hahaa

löytyihän tuo bob'n'rumblekin netistä
eli täältä löytyy maailman paras katumätkintä
vaikka hieman könköltä näyttääkin
http://www.the-underdogs.org/game.php?id=2625

ladatkaa ja ihailkaa
ja katsokaa myös siitä alta muutpelilinkit, renegade,manhattan ...
 
Enpä juuri jannuna muita pelejä pelannutkaan SNES:llä.
Tässäpä suosikkejani:

Batman Returns - Yksinkertaisesti tyylikäs. Burtonin goottihenkisyys on loistavasti saatu peliinkin. 10p.

Turtles in Time - Vieläkin vannoutuneena Turtles -fanaatikkona tämä on jotain...

Beavis & Butt-Head - Muutama vuosi sitten vasta pelasin ensimmäisen kerran. Tyylikäs ja monipuolinen, must.

Final Fight - Tyylikäs, katuhenkinen. Eihän tätä voinut lapsena olla rakastamatta, eikä kyllä nytkään :p

Double Dragon - Se oli jotain aivan mahtavaa, kun sai hakattua myös kaveria. En mä noista ankeista avaruusmaastoista pitänyt paskan vertaa, hajotettavaa oli vähän, mutta itse tappelu sitten potkikin.

Nyt sitten unohtuikin lopusta yllättäen parikin mainitsemisen arvoista nimeä, pitää katsastaa joskus uudelleen. Mutta kaikista siisteintähän tietysti oli, jos sai matkan varrella hajotettua myös ympäristöä, eiks je? ;p
 
Mega Driven SOR pelit ovat täyttä hunajaa, jos ei noita löydä niin voi kokeilla ilmaista Beats of Ragea (PC/DC) muita herkkuja SMD:lle ovat Final Fightin lisäksi juuri nuo golden axet ja jopa turtlesit :)

ja jos käytössä on C64 niin ehdotamasti hmm. olikohan se ninja spirit, loistava mätkintä :)
 
Ylös Bottom