Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

WW1 Game Series - Verdun, Western front

Oivoi, pelasin eilen taas uudelleen ja ehkä täytyy hieman korjata puheita. Ehkä tämä peli sittenkin on aika "super" ja ei nuo Steamin Overwhwelmingly positive käyttäjäarviot ole tulleet tuurilla. Oikein hyvin maistuu ja tulee jäämään nyt pidempäänkin käsittelyyn. Koko ajan on nälkä oppia uutta, tulla paremmaksi ja oppia karttojen yksityiskohtia ja niillä opeilla kukistaa vihollinen.

Ei tämä peli kaikille ole ja vaatii paljon ennen kuin edes pääsee opettelemaan. Itestä tuntuu että pääsin "alkuräpellysvaiheesta" vasta nyt yli. Hetki siinä näköjään meni. Vaiheen yli pääseminen edellytti mm. varmaankin yli sata kertaa kuolemista ja kärsivällisyyttä koeteltiin. Kun Sniper scopestakin 1. kerran katsoin läpi, mietin että "kylläpä on hankalaa, miksi tämä on näin hankala. CODissa olisi helpompaa" -> Mutta nii in, se on just se koko pointti haastetta riittää ja snipu on just ihanan haastava ja vinkki ainakin toistaiseksi tullut vastaan vain malleja jossa voi kääntää scopen sivuun ja ampua Simo Häyhä tyyppisesti rautatähtäimellä. Pidemmälle matkalle hyödennetää sitten scopea.

Tässä vielä sama videonmuodossa. Lyhyt GoPro pätkä on eiliseltä.



Tekniikasta vielä hieman, peli pyöri mielestäni paremmin eilen kun aiemmin. En tiedä onko ollut sitten backendissä jotain lastentautia joka aiheutti huonompaa frameratea sekä yksittäisiä pelaajia joilla oli pingit 3000. Eilen oli melkein kaikilla pingit korkeintaa 100 luokkaa ja peli toimii teknisesti aikas täydellisesti. Pelaajiakin riitti mukavasti kahteen täyteen Frontlines peliin jotka on siis 12 vs 12 matseja, otin lopuksi jopa vähän "Rifle deatchmach" pelimuotoa jossa oli muutama pelaaja. Kyllä tästä näköjään sitten ihan hyvä peli tulikin vaikka kauan siinä meni! Kivinen tie ja aikoinaan harmitti kun olisi kiinnostanut pelata, mutta ei pelaa ja olihan siinä silloin paljon vikaa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ehdottomasti ainakin omalle kohdalle olisi kahden kympin väärti jos vaativa ja ja kun vähän realistisempi ote ilman mitään hilavitkuttimia kiinnostaa. Se on vaan sinä, sun ase ja sun tiimi. Tämän lähemmäksi ei WW1 fiiliksiä videopelissä voi päästä.
 
Viimeksi muokattu:
Ai että sain käsiini KKn 1. kertaa. Kuten WW1 mm. Verdunin taisteluissa nähtiin niin varsin tuhoisa laite tässä yhtälössä, 40 tappoa eli uusi ennätys. Vielä kun saisi kaverin vahtimaan että kukaan ei pääse törkkään pistimellä selkään niin tuokin ennätys on paperia. Konekivääri ja yleensäkin aseet on aikas pirun hyvin mallinnettu tähän. Pistoolilla ja revorvelilla osuu ehkä vähän ylitarkkaan varsin pitkälle, mutta tasapainosyistä asia on varmaankin niin. Pulttilukkokiväärit todella tarkkoja ja tappavia hyvin pitkälle, mutta nehän on oikeastikin juurikin sitä.
 
Hei tämmönen seuranhakuilmoitus tähän väliin. Vihollisen juoksuhauta on erittäin paljon helpompi valoittaa jos on kavereita. Suomalaisia nimimerkkejä on näkynyt serverillä ja en niitä sitten heti lisäillyt tyhmänä, ajattelin että katson sitten myöhemmin ne recent player lististä ja laitan viestiä heille, mutta jostain syystä Verdunissa tavatut pelaajat ei mene lainkaan recent players listiin. :(

Jos täällä joku muukin pelaa tätä helmeä niin saapi nyppäistä virtuaalisesti hihasta, paras tapa Xbox Live viesti. Voidaan mennä sitten porukalla vyöryttämään samassa Squadissa.
 
Xbox One X kanssa tulee pääasiassa pelattua. Tuli tuossa ihan mielenkiinnosta testattua että pyöriikö peli yhtä hyvin Xbox One S kanssa päivityksen jälkeen? Vastaus on että ei aivan, mutta lähestulkoon tasan sama pelikokemus S kanssa. Ehkä inasen peli näyttää paremmalta X kanssa. Mutta ei siinä, uskaltaa suositella pelaamista konsolista riippumatta. Aika vahva oletus että tulee pyörimään loistavasti myös PS4 kun tulee se remaster megapäivitys.
 
Jätin verdunin mainitsematta, mutta vähän siihen viittasin, kun sanoin että nämä pienempien firmojen pelit on yleensä roskaa.
Verdun itselläkin on ja Verdunin jatkossaa olen ilmaisviikonlopun. Toki moni asia hyvää, mutta grafiikat todella rujot ja ohjaus kankeaa. Tässä kun taas on tilanne se, että voisi sinällään olla ihan hyvin ubin siege poppoo tehnyt. (Ei nyt ihan, mutta kuvainnollisesti ero on niin iso)

Siirrytään tänne keskustelemaan Verdunista. Perustuuko tämä kommentti kenties päivitystä edeltäneeseen kökköversioon jota ei olisi ikinä pitänyt edes julkaista siinä kunnossa? Siis sehän oli aivan liian rikki että sitä olisi voinut pelata, peli insta kuoli ikävä kyllä. Itsekin muistaakseni raportoin bugeja videon kera kun kentällä seikkaili valkoisia ja vaaleanpunaisia "Marssipaaniukkoja" :D Muutenkin se oli aivan järkyttävä kaikinpuolin ja niinkuin sanoit kontrollit aivan paskat.

Sen sijaan...

Nyt tämä Xbox Remastered versio on aivan eri peli, sen takia varmaan antoivatkin sille ihan uuden nimen joka on näin massiivisen muutoksen jälkeen perusteltua. Ei ole kankeat ohjaukset, eikä se ei näytä niiiiin rujolta. Varsinkin jos peli kirjastosta löytyy niin kannattaa ottaa uudelleen savut kunhan PS4 versiokin uudelleenjulkaistaan. Kuulin juttua että voisi aika piankin tulla päivitys. Ihan A luokan viihdetää Insurgencyä odotellessa jos ja kun vähän haastavamman räiskyttelyn hammasta alkaa kolottaa.

Xbox Versio heräsi uskomattomasti henkiin lepäiltyään 3 vuotta haudassa, vastaavaa temppua onlineshooterilta en muista videopelihistoriasta. Ja on niin perhanan hyvä että tod. näk. tällä kertaa myös pysyy hengissä, koska toista likimainkaan vastaavaa peliä ei ole konsoleilla. Sama kuolleista herääminen tapahtuu Plesellä, mutta pelaajamäärässä mitattuna potenssiin X kiitos isomman konekannan.
 
Joo verdun perustuu ennen päivitystä olevaan. Mutta tuo jatko osa Tannenberg luulisi olevan lähellä tätä päivitettyä.
Samaan sarjaan vastaavissa, vaikka ei olekaan saman studion menee Hell Let Loose.

Peleinä siis oikeasti sellaisia mitä pitäisi enemmän olla, mutta tuontatoarvot ei vain kohtaa sitä intohimoa kunnolla. Ne on pelejä mistä haluaisin tykätä, mutta muutamien tuntien jälkeen en vain pysty. Monessa muussa pelissä voi antaa anteeksi rujouden ja pienen kankeuden jne, mutta ei se sovi fps nettipeliin. Siinä täytyy olla kaikki aikalailla just eikä melkein kunnossa.

Sen vuoksi juuri se insurgency yllätti niin positiivisesti.

Olikos tämä remastered siis ilmainen päivitys ja oliko myös pleikan puolella? Kai se täytyy uusiksi asentaa.
 
Joo verdun perustuu ennen päivitystä olevaan. Mutta tuo jatko osa Tannenberg luulisi olevan lähellä tätä päivitettyä.
Samaan sarjaan vastaavissa, vaikka ei olekaan saman studion menee Hell Let Loose.

Peleinä siis oikeasti sellaisia mitä pitäisi enemmän olla, mutta tuontatoarvot ei vain kohtaa sitä intohimoa kunnolla. Ne on pelejä mistä haluaisin tykätä, mutta muutamien tuntien jälkeen en vain pysty. Monessa muussa pelissä voi antaa anteeksi rujouden ja pienen kankeuden jne, mutta ei se sovi fps nettipeliin. Siinä täytyy olla kaikki aikalailla just eikä melkein kunnossa.

Sen vuoksi juuri se insurgency yllätti niin positiivisesti.

Olikos tämä remastered siis ilmainen päivitys ja oliko myös pleikan puolella? Kai se täytyy uusiksi asentaa.
Ei ole vielä tullut pleikalle, mutta on tulossa.

 
"The Eagle has landed" Nyt pääsee Plesepelaajatkin nautiskelemaan uudistuneesta Remaster sisällöstä ja tuntumasta. Hyvä ajoitus!

PS. Protip saa nähdä miten on PS4 kohdalla, mutta boksiversio ainakin omaan näppiin ja silmään tuntuu paremmalta kun laittaa motion Blur päälle. Muistakaa muuttaa myös "Gore" täysille jos haluaa kunnon WW1 sodan kauhut tunnelmaa.

 
Tuli Xboxille hankittua tämä ja muutaman kerran yöllä kokeiltua. Tykkäsin kyllä, hiukan vielä pihalla kaikesta. Pelaajia saisi olla kyllä enemmän. EU puolella oli aluksi vain muutama kymmenen, sitten ei yhtään. Jenkkipuolelle mentyä oli sielläkin vain vähän yli 100. Toivottavasti sakki löytäisi tämän uuden päivityksen myötä.
 
Tämä ollut tosiaan viikonloppuna boxilla ilmaseksi pelattavissa ja tullut muutamat matsit väännettyä kaverin kanssa. Yllättävän hauskaa ollut, mutta kyllä tuo 30fps vaikuttaa turhan paljon tuohon pelattavuuteen, vaikka onkin hidastempoinen peli. Nyt on ollut viitisensataa pelaajaa siinä hyökkäys/puolustus pelimuodossa, mutta luulen että aika tyhjät servut on ilmaisviikonlopun jälkeen. Loading screeneissäkin tippinä vaihtaa serveriä toiseen lokaatioon jos ei meinaa löytää pelaajia. PC:llä tätä voisi ehkä harkita alennuksesta, mutta tuo xbox versio tuntuu kyllä turhan kömpelöltä, varsinkin kun pelaajia tuskin löytyy euroopasta viikonloppuna iltoja lukuunottamatta. Toki ei se olisi kun kympin...




Also liekinheitin on kyllä joku ihme kutitin eikä mikään vakavasti otettava ase :p
 
Kokeile Janneus laittaa se Motion Blur asetus päälle, ainakin QLED telkkarilla tekee ihmeitä pyörimisfiilikseen. Tie sitten onko Freesync taustalla auttelemassa myös. Minusta peli pyrii ihan riittävän hyvin ja Verdun on aina nautintoa pelata. Jos se vain kympin maksaa niin tietenkin kannattaa ostaa. Crossplay olisi ollut kyllä tosi kova juttu tämänkin pelin kohdalla.
 
Ei ole kyllä motion blur oma juttu ollenkaan. Tälle sivulle (3) aiemmin linkkaamassasi videossa se taitaa olla päällä ? Tekee pahaa meinaan jo siinäkin...
 
Tämä ollut tosiaan viikonloppuna boxilla ilmaseksi pelattavissa ja tullut muutamat matsit väännettyä kaverin kanssa...

Tannenberg ketjussa mietittiin miksi Plesellä pelissä on ohkosesti populaatiota ja boksilla sen sijaan ollut näihin päiviin saakka mähinää. Tässäkö se syy on? Sehän on vähän kuin "salaisuus" kuinka hyvä tekele on kyseessä ja erittäin pienellä studiolla ei ole resursseja massiivisiin markkinointeihin. Ainoa keino on tämä, että antaa jengin koittaa itse. Eikö Plesellä ole päässyt koittamaan Verdunia veloituksetta. Tuli vain mieleen....
 
Tässä kun juuri pakkauksestaan poistettu Series X konsoli lataa valtavia päivityksiä isompiin peleihin tuli tarkastettua, mitä Verdunille kuuluu ja mitä se sanoo kun alla on Series X.

No sehän sanoo niin, että erittäin hyviä uutisia realistisen räiskinnän ystäville! Varsinkin jos alla on Xbox One Series X. Luultavasti myös Series S kanssa on namia luvassa, mutta se täytyy jonkun muun kokeilla.

Eli ensimmäisenä mietin, että onkohan Blackmill Games oltu hereillä ja laitettu tähänkin peliin "Unlock Framerate" ominaisuus video asetuksiin? V: KYLLÄ! Jossain vaiheessa tähän tuli päivitys hiljattain ja ilmeisesti sen myötä tämä ominaisuus on nyt implementoitu myös Verduniin. Peli pyörii NIIIIIN nätisti kuin olla ja saattaa, mitään Motion Blur kikkoja ei tarvitse enää käyttää "tökkimisen" peittämiseksi tietenkään. Resoluutio näyttää omaan silmään täysin natiivilta 4K ja se pyörii kaiketi rock solid 60 fps, on nättiä nyt katsella ja ennenkaikkea pelata! Tuntuma on todella smooth!

Sitten, Series konsolien killeri ominaisuus eli Auto HDR oli päällä ja se kyllä tekee ihan reippahasti ulkonäköön tässä(kin) videopelissä! Tämä oli nyt ensikosketus omalla kohdalla ko. toimintoon ja ei tämä nyt ainakaan vähennä kynnystä suositella Series X/S videopelikonsolia hyvälle ystävälle tai sukulaiselle. Erittäin nättiä, että SDR pelit maagisesti näin muuttuvat HDR peleiksi!

Ainoa ikävä juttu tässä nyt oli, että peli oli hukannut omat senssi asetukset ja muutkin asetukset bittiavaruuteen, onneksi olin ne näköjään kuitenkin postannut Tannenberg ketjuun joten täytyypä käydä sieltä kopsaamassa ne peliin.
 
Viimeksi muokattu:
Nämä huippuhyvät ja ihanan realistisen tylyt WW1 pelit hyötyvät uusista tehokonsoleista aivan järkyttävän paljon. En ole vielä läheskään kaikkia muita pelejä käynyt läpi, mutta voi olla ettei mene kauheasti pieleen jos veikkaan että Verdun & Tannenbergin pelien suorituskyky ja ennenkaikkea pelattavuus paranee enemmän kuin missään muussa pelissä verrattuna siihen miten toimi vanhoilla. (mukaanlukien Xbox One X ja PS4 Pro)

Kävin antamassa hyvät palautteet kehittäjille Discordissa ja tämän ministudion saavutusta todellakin lisää se, että olivat toteuttaneet nämä kikat Xboxille sokkona ilman uuden sukupolven Debug koneita. Ei huono! PS5 versiota olivat kai vähän jälkikäteen voineet kokeilla, että kaikki toimii mutta ilmeisesti sekin muutos oli jo sisässä siinä vaiheessa sokkona toteutettuna.

Xbox versiota kyllä iltaisin pelataan edelleen, että mistään täysin kuolleesta pelistä ei ole kyse vaikka päivisin onkin vähän hiljaista. Toivottavasti pelin sujuvampi toimivuus tuo lisää sotureita rintamalle ajan mittaan. Oletan, että kehitystyö ei suinkaan ole mitenkään maalissa vaan sielä ehkäpä tulee vielä myöhemmin lisää parantelua ja kenties sisältöäkin. Uskomattoman pitkäjänteisesti pienillä resursseilaan jaksavat tukea peliä, ihailtavaa toimintaa ja kaikille next gen koneen hankkiville iso suositus kokeilla jos erityisen realistinen pyssyttely on lähellä sydäntä. Eivät ole kalliita! Muistaakseni jos ostaa molemmat paketissa saa vähän alennusta.


Tässä lyhyt versio teknisestä suorituskyvystä tällä hetkellä, kaikissa versoissa oletettavasti parempi tekstuuri filtteröinti eli näyttää myös paremmalta kuin viime genin koneilla.

Xbox Series X - Natiivi 4K@60 fps Auto HDR

PS5 - 1440p@60 fps

Xbox Series S - 1080p@60 fps


Tässä vielä lainaukset mitä sanoi:

Thanks for the update @GimbleFIN, glad to hear it's working well. We did add the "unlock framerate" option specifically with the next-gen consoles in mind. We also added a somewhat secret feature, where if the game notices that it's rendering much faster than expected, it will ditch the internal render scaling and render at full native resolution instead. So yeah on Xbox Series X you can expect both Verdun and Tannenberg to target full 4K60.

On PS5 you can expect similar behavior, although the target there is 1440p60. This is because that's the native resolution the PS4 Pro version runs at, and we weren't sure yet how powerful the PS5 would be relative to the XSX so we decided to remain conservative with the current patch.

The Xbox Series S runs backward compatible games in Xbox One S mode, which means Verdun & Tannenberg will run in 1080p on that console. It should easily be able to achieve 60 fps at that resolution. Apparently the Series S will also force better texture filtering (anisotropic filtering) so there should be a boost in image quality as well, but we haven't been able to check that yet.
 
Also liekinheitin on kyllä joku ihme kutitin eikä mikään vakavasti otettava ase :p

Liekkari saanut asianmukaisen boostin sitten viime näkemän. Nyt jos juoksuhaudassa kuulee sen puhinan, niin pelkoa herättää. Kannattaa olla varuillaan tai muutoin on vaarassa perskarvat palaa!! ;)
 
Pitäisikö mun nyt tuosta kuvasta nyt jotenkin hoksata, mikä on salainen ominaisuus joka tulee ensi viikolla? Playstation tietäjät auttakaa!?


1606858968963.png
 


Crossplay tuli konsoleiden välille, näin tuolla Redditin puolella tämän.

En siis peliä omista, mutta olen miettinyt varsinkin kun on nyt tarjouksessa 10€ Storessa. Onko hintansa väärti, mitään isompia ongelmia? PS5 alustana.
 
Crossplay tuli konsoleiden välille, näin tuolla Redditin puolella tämän.

En siis peliä omista, mutta olen miettinyt varsinkin kun on nyt tarjouksessa 10€ Storessa. Onko hintansa väärti, mitään isompia ongelmia? PS5 alustana.

:oops: Voi tätä ilon ja onnen päivää!! Viime viestiä kirjoittaessa salaa toivoin, että "mysteeri feature" olisi nimenomaan tämä. Aikaisemmin ovat Discordissa aika suoraan torpanneet kun siitä kyselty, että se on ihan no can do! Mutta viimeksi noin kuukausi sitten aiheesta mainitsin, että olisi aikas nättiä! Erittäin hieno homma, varsinkin Pleselle jossa kuulemani mukaan on vähän ohkonen populaatio ollut jarruna. Se muuttui nyt!

Riippuu tietty millainen pelimaku on ohjaimen ja sohvan välissä, mutta minusta todellakin on kympin väärti. On nämä on ihan normaalihintansakin väärti heittämällä omaan makuhermoon. Suosittelen, että jos haluaa tarkastaa ostaa tuon bundlen jossa saa molemmat pilkkahintaan. Vaikka pelit näyttää samalta ulkoisesti, pelit ovat ihan eri eläimiä. Pidän molemmista, mutta varsinkin Tannenbergia on vaivannut pieni populaatio joten sen takia Verdun on saanut enemmän peliaikaa. Nyt voi olla, että kääntyy Tannenberg painotteiseksi vuorostaan.

Kuulemma toimii erittäin jees PS femmalla, ensimmäinen toimenpide Video valikosta "Unlock Framerate" ja senssitkin vaatii reipasta tuunailua. Oletukset oli muistaakseni aivan järkyttävät.

 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom