Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Viimeinen nipistys, sitten uusi sukupolvi. Mietteitä ja kiistestelyä

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Cavalera
En tiennyt. Hyvä kun kerroit. DOH. Japanin osuus on kärpäsen kakkaa verrattuna Euroopan ja Jenkkien alueisiin, vaikka Japani tärkeä alue onkin. Jos et sitä tiennyt. Eli koko maailman markkinoilla sija on kolmas.
Ei Pikatsulla vielä kuuhun mennä. Korkeintaan lasten säästöpossuille. Puhutaan nyt pelimediasta ylipäätänsä, eikä mistään Tiltin mainoskatkoista.
Vau. Tekivät pari peliä. PS2:lle ja Xboxille he tekevät niitä enemmän.


Usko tai älä, en ole äidinkielen opettaja. Pienet kirjoitusvirheet ymmärtää, mutta jos teksti on yksinkertaisesti vaikeasti ymmärrettävää ja hankalaa lukea, suosittelisin pientä oikolukua kirjoittajalle.

Asia loppuunkäsitelty, en jaksa turhaa saivartelua asian tiimoilta.

Sovitaan näin, eiköhän tässä olla sodittu jo tarpeeksi.:D
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Oliver
Nintendon euro-pomon, David Gosenin, lausuntoja ELSPA:n järkkäämässä peliteollisuuden miitissä: http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=55743

Ei taida ainakaan GTA:ta Nintendon koneille tulla, jos se Gosenista on kiinni.

Mielenkiintoinen on Gosenin kommentti Microsoftin (oletetusta) innosta julkaista Xboxin seuraaja jo ensi vuonna: "In every cycle, some manufacturer not profiting from the current cycle is eager to kick-start the next one," he commented, but went on to suggest that first-mover advantage was not necessarily as important as it may seem, quoting the example of failed consoles such as the 3DO which launched well ahead of rival systems.

Viimeksihän tuohon kuoppaan kaatui Segan Dreamcast, joka julkaistiin jo neljä vuotta Saturnin jälkeen...

Mielenkiintoinen juttu ja tottahan siinä haastettiin.

GTA:sta vielä sen verran, että en kyllä kuvitellut märimmissä päiväunissanikaan mitään sellaista, että Nintendo ostaisi GTA:n yksinoikeuden. Tuumailin vain, että se olisi kannattavaa. Nintendo voisi tehdä sellaisen K-18 doublepackin missä olisi GTA5 ja Manhunt 3. Varmasti myisi ja karisisi tuo lastenkonsoli maine sen sileän tien. Kovat taudit vaativat kovat lääkkeet ja sen kovan lääkkeen nimi on kyllä tässä tilanteessa GTA. Metroid, Metal Gear tai edes Resident Evil ei pysty tuota mielikuvaa murtamaan.

Tuotahan minä olen kaikissa posteissa uumoillut, että jos MS hätäilee liikaa XB2:n kanssa voi Sony tehdä siitä uuden Segan. Markkinoille tulee uskomaton XB2, joka piirtää todella hienoa grafiikkaa ja sille saa Perfect Dark Zeron. MS jatkaa ja jatkaa voittokulkuaan aina 8 miljoonaan myytyyn konsoliin asti kunnes yhtäkkiä uusi PS3 yllättää ja saa XB2:n näyttämään täysin rupiselta ja rumalta. XBoxista on sellainen "tehokkain konsoli" -mielikuva, mitä kannattaa kyllä käyttää eduksi ja kiltisti vain odottaa Sonyn ja Nintendon siirtoa ja käyttää tuota kuuluisaa Sega taktiikkaa. Mielestäni....
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Solid Snake
Jos Sony taas onnistuu pitämään linjansa niin se voi murtaa jopa koko Microsoftin. Se kuitenkin on vielä kymmenien vuosien päässä, mutta jos Sony tätä linjaa jatkaa, niin on vain ajan kysymys milloin koti-PC:t vaihtuvat koti-PlayStationeiksi. Ja tätähän Sony hakee.
En oikein usko, että Sonyllä olisi minkäänlaista intressiä alkaa duunaamaan käyttöjärjestelmää PC-puolelle. Lisäksi maailma on nykyisin niin sitoutunut Windowsiin, koska sillä tehdään töitä. Järjetän määrä työkaluja & ohjelmia pitäisi tehdä uusiksi. Mut eikun yrittämään, jos rahkeet riittää, uskon vaan, ettei Sonyllä ole käyttöjärjestelmiin mitään hinkua.
 
http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?section_name=dev&aid=3587
Moore calls on platform competitors to follow XNA model

Microsoft corporate VP Peter Moore has called on platform competitors Sony and Nintendo to follow the XNA model by providing an easy to use software development platform for their console hardware.

Speaking at the ELSPA Games Summit in London, Moore issued what he described as "a plea to the industry to embrace not only this [XNA], but for our competitors to do the same thing as well."

He described the XNA technology platform, which was originally announced at GDC earlier this year, as "a global software development platform - not just for Xbox, but for all Windows devices including smartphones or smart watches," and said that the new system was "all about making better games faster."


Herra Mooren kannattaisi seurata, mitä pelibisneksessä tapahtuu:

http://www.us.playstation.com/pressreleases.aspx?id=208
Los Angeles, May 11, 2004 Sony Corporation (Sony), Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) and IBM today announced plans to develop a digital content creation environment, the first computing application planned for the Cell* processor. The companies expect to build the first prototype Cell-based workstations in 4Q 2004.

Cell-based workstations will be designed to expand the platform for creating digital content across future movie and video game entertainment industries.

IBM intends to develop the Cell-based workstations to power digital content creation. Sony and SCEI plan to lead the development of the Cell-based operating environment by providing the architecture, algorithms, middleware and data structure for tools needed to create digital content for movies and computer entertainment applications.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Solid Snake


Tuotahan minä olen kaikissa posteissa uumoillut, että jos MS hätäilee liikaa XB2:n kanssa voi Sony tehdä siitä uuden Segan. Markkinoille tulee uskomaton XB2, joka piirtää todella hienoa grafiikkaa ja sille saa Perfect Dark Zeron. MS jatkaa ja jatkaa voittokulkuaan aina 8 miljoonaan myytyyn konsoliin asti kunnes yhtäkkiä uusi PS3 yllättää ja saa XB2:n näyttämään täysin rupiselta ja rumalta.

Pitäisikö tuo tulkita siten, että PS2 olisi jotenkin yllättänyt DC:n puun takaa ja tehnyt siitä rupisen ja ruman? Ei kyllä pidä paikkansa.

Sonyn hypemylly oli koko DC:n "varaslähdön" ajan sellaisilla kierroksilla että heikompaakin hirvitti. Minäkin uskoin, että varmaan tämä DC:ni on teknisesti mitätön roska tuon uuden uljaan superkoneen rinnalla. Mutta kun sitten näin ne Sonyn julkaisupelit niin oli naurussa pitelemistä. Valitettavasti kansa osti koko roskan ja se oli DC:n menoa se.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Jaakko007
Uskoisin että paljon mainostettu nettipeli ei ole vielä tärkein aihe, mutta merkittävä kyllä tulevassa konsoli sukupolvessa. Uskoisin, että nettipelien aika on vasta tämän jälkeisessä konsoli sukupolvessa.

Jos Sonyn trendikone ei enää vetoa ihmisiin, eikä xboxin tehokkuus.. ja jos nettipelikään ei ole se tärkein juttu niin mikä sitten? Kenties Nintendo Revolutionin " seuraavan sukupolven tapa pelata pelejä" ajatus?

"In a briefing about Nintendo's business strategy, president Satoru Iwata spoke about the Nitnendo Revolution. Iwata-san told analysts and reporters that Nintendo isn't looking for "next-generation technology, but next-generation game play"."
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan miikkauu
Ja sitten The Twin Snakes eli Konami.

Pakko takertua pikkuseikkoihin, Silicon Knights niminen yhtiö tämän teki ei Konami.


Lainatun viestin kirjoitti alkujaan miikkauu
Ja jos saisin arvata ammatiasi, olisit äidinkielen opettaja. Ei tällä arvostella toisten kirjoitusta vaan mielipiteitä.
Anteeksi vain jos en osaa kirjoittaa yhtä hyvin kuin toiset, mutta minkäs sille mahdan. Mutta onnneksi sinä olet se joka korjaa tämän asian ja kirjoitat aina oikein:D

Kyllä sitä pitää kiinnitttää huomiota omaan kirjoitukseensa, jo muidenkin kannalta jotka lukevat sinun tekstiäsi. Äidinkieli on tärkeä asia, ja jos olet käynyt ala-asteen niin kyllä se pitäisi ruveta jo hallitsemaan.
 
Tipautetaan tämä nyt tännekkin kun asiaan liittyy ja kun innostuin asiasta tuolla Cube puolella vaahtoomaan..


Nintendo pärjäisi rautakilpailussa ihan siinä missä muutkin.
Tällä hetkellä Cube on markkinoiden toiseksi tehokkain kone ja yhtä helposti N5:een tipahtaa tehokkaat piirit sisälle kun XBOX2:een.

Eikös N5:n sekä Xbox2:n pää- ja grafiikkaprosessorien takana pyöri IBM ja ATI?

En usko että nuo Iwatan puheet tarkoittaa sitä että N5 olisi mitenkään merkittävästi teknisesti kilpailijoistaan jäljessä.
Kaikki kolme yrittävät saada jonkun etulyöntiaseman ja Nintendon suunnittelee saavuttavansa tämän tuomalla uuden tavan pelata pelejä, vanhan rinnalle.
Pienillä teho eroilla ei ole mitään merkitystä.. Niinkuin ei ole näköjään suurillakaan, kun vertaa esim. PS2:n ja XBOX:n tehoja, joista XBOX:issa lienee ainakin tuplasti enemmän vääntöä.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Naaahu
Niinkuin ei ole näköjään suurillakaan, kun vertaa esim. PS2:n ja XBOX:n tehoja, joista XBOX:issa lienee ainakin tuplasti enemmän vääntöä.

Öö... Millä mittarilla mitattuna? :D
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Har*
Pitäisikö tuo tulkita siten, että PS2 olisi jotenkin yllättänyt DC:n puun takaa ja tehnyt siitä rupisen ja ruman? Ei kyllä pidä paikkansa.

Sonyn hypemylly oli koko DC:n "varaslähdön" ajan sellaisilla kierroksilla että heikompaakin hirvitti. Minäkin uskoin, että varmaan tämä DC:ni on teknisesti mitätön roska tuon uuden uljaan superkoneen rinnalla. Mutta kun sitten näin ne Sonyn julkaisupelit niin oli naurussa pitelemistä. Valitettavasti kansa osti koko roskan ja se oli DC:n menoa se.

Sonyhan porskutti PSonella eteenpäin. DC:tä kehuttiin mediassa tehokkaaksi, mutta Sony vain porskutti PSonella. Kun DC jatkoi ja jatkoi voittokulkuaan Sony järjesti "Glimpse of Future" -tapahtuman jossa PS2:ta hypetettiin ja demoja näytettiin. Silloin DC alkoi tuntumaan rupiselta ja huonolta. DC tuli Suomeen vasta tuon jälkeen, mutta kyllä se oli jo julkaistu ja kyllä se oli jo myynytkin ihan mukavasti. Sony tuhosi Segan hirveällä hypellä ja muutamalla tekniikkademolla.

Sarine: Vaikka TTS on Silicon Knightsin tekemä, niin kyllä se oli Konami joka Metal Gearin Cubelle toi. Konami omistaa oikeudet MGS sarjaan.

tsinivuo: Sony tuskin tuo kilpailijaa Windowsille. Uskoisin että Sony tuo kilpailijan PC:lle. Ehkä ihmiset tekevät työnsä normaali PC:llä, mutta Sonyn rynnäkkö olohuoneisiin on ollut kova ja onnistunut. Jos tätä menoa jatkuu niin ei kyllä kestä kauaa kun Sony yrittää haastaa PC:n uudella PlayStationilla, joka pystyy kaikkeen samaan kuin PC. Tästähän he ovat unelmoineet pitkään ja uskon että suurudenhullu Sony ei tyydy pelkkään konsolikilpaan vaan he siirtyvät seuraavalle tasolle ennemmin tai myöhemmin. Käyttöjärjestelmää ei tarvitse välttämättä tehdä kokonaan alusta vaan Sony saattaa käyttää jotain valmiina markkinoilla olevaa tuotetta. Mutta tämä kaikki on niin kaukana, että sen spekuloiminen on vaikeampaa kuin lotossa voittaminen kaksi kertaa peräkkäin.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hakkiz
Öö... Millä mittarilla mitattuna? :D

Se oli villi arvaus, jonka uskalsin heittää koska näin minulle on uskoteltu. Luulisin että aika monellakin mittarilla tuo olisi aika lähellä.
Olisiko polygons/s pelitilanteessa? Kertokaa niin tiedän.
Joka tapauksessa eroa on melkoisesti, mutta sillä ei tullu olevan oikein mitään väliä.



RE4:n ympärillä olisi varmaan Halo,Metroid,Zelda tasoinen hälinä, jos RE Zero olisi ollut LOISTAVA, niinkuin sarjan aikaisemmat osat.

Ehkä RE4 tekee Metroid Primet ja tulee olemaan yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä :p Se olisi Nintendon kannalta vähintäänkin yhtähienoa kuin saada yksinoikeus GTA:han.
Vai loppuuko Nintendon RE yksinoikeus tuohon neljänteen osaan?
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Naaahu
Jos Sonyn trendikone ei enää vetoa ihmisiin, eikä xboxin tehokkuus.. ja jos nettipelikään ei ole se tärkein juttu niin mikä sitten? Kenties Nintendo Revolutionin " seuraavan sukupolven tapa pelata pelejä" ajatus?

"In a briefing about Nintendo's business strategy, president Satoru Iwata spoke about the Nitnendo Revolution. Iwata-san told analysts and reporters that Nintendo isn't looking for "next-generation technology, but next-generation game play"."

Se on hyvinkin mahdollista, jos julkaisu peleiksi tulee pokemon, zelda, mario ja joku peli aikuiseen makuun. Uskon silti, jos sony ei törppää saman lailla kuin nintendo törppäsi N64:llä niin sony säilyttää vielä ykköspaikkansa. Tämä trendi ajatus on vielä sen verran korkealla, että tällä sony voi vieläkin porskuttaa. Toivottavasti kisasta tulee tasainen.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Jaakko007
Se on hyvinkin mahdollista, jos julkaisu peleiksi tulee pokemon, zelda, mario ja joku peli aikuiseen makuun. Uskon silti, jos sony ei törppää saman lailla kuin nintendo törppäsi N64:llä niin sony säilyttää vielä ykköspaikkansa. Tämä trendi ajatus on vielä sen verran korkealla, että tällä sony voi vieläkin porskuttaa. Toivottavasti kisasta tulee tasainen.

Eihän se ihmisten ajatus Nintendosta ainoana oikeana pelikoneenakaan pysynyt kun PSX tuli ja N64 ei ollut ihmisten mieliin. Ehkäpä Marioiden aika on ohi. Samat vanhat pelisarjat eivät vain jaksa kiinnostaa vuodesta toiseen. Uusi ilme, uusi asenne, uusia pelisarjoja ja uudenlaista lähestymistapaa suosittelisin Nintendolle.
 
Minä olen samaa mieltä, nyt kun olen miettinyt asiaa.
Uusia hahmoja ja uusia peli sarjoja kaivattaisiin.
Ehkä ensi sukupolven jalkeen nintendon on aika siirtyä pelejen tekoon pelkästään(kahtotaan nyt miten menee). Se on sinänsä harmi sillä mielestäni nintendon koneet ovat olleet parhaita, mutta toivottavastti pelit säilyy vielä pitkään sillä ne ovat yksiä parhaimpia.
Mutta maku asiahan sekin on.

viime yönä tulin siihen tulokseen, että nämä pelikone väittelyt ovat lapsellisia, ja vie aikaa ihan likaa. Eli minun tyhmiä mielipiteitä ei tulla näkeen näillä palsoiilla vähään aikaan....

Korjaan vielä. Onhan Pikmin uusi sarja nintendolta, ja hyvä sellainen....
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan miikkauu
Minä olen samaa mieltä, nyt kun olen miettinyt asiaa.
Uusia hahmoja ja uusia peli sarjoja kaivattaisiin.
Ehkä ensi sukupolven jalkeen nintendon on aika siirtyä pelejen tekoon pelkästään(kahtotaan nyt miten menee). Se on sinänsä harmi sillä mielestäni nintendon koneet ovat olleet parhaita, mutta toivottavastti pelit säilyy vielä pitkään sillä ne ovat yksiä parhaimpia.
Mutta maku asiahan sekin on.

viime yönä tulin siihen tulokseen, että nämä pelikone väittelyt ovat lapsellisia, ja vie aikaa ihan likaa. Eli minun tyhmiä mielipiteitä ei tulla näkeen näillä palsoiilla vähään aikaan....

Korjaan vielä. Onhan Pikmin uusi sarja nintendolta, ja hyvä sellainen....

Pieni korjaus. Nämä eivät ole tyhmiä eikä varsinkaan lapsellisia (jos ei noita äidinkielellä leikkimisiä lasketa, itse olen ymmärtänyt kaikki tekstisi). Nintendo ei ole siirtymässä pelkäksi pelientekijäksi. Uskon että siinä vaiheessa kun he huomaavat että homma ei toimi, he muuttuvat. Tosin se muutos olisi helpompi tehdä nyt.

Pikministä sen verran, että vaikka se onkin uusi pelisarja, niin uutta asennetta se ei Nintendolle tuo (< jotenkin tuntuu hölmöltä puhua "asenteesta"). Uusi asenne meinaisi juuri Metroid Primen kaltaisia pelejä. No, se ei ehkä ollut Nintendon oma tekele vaan Second Party, mutta Nintendo voisi oppia Retrolta jotain. Metroid Prime 3 voisi olla todella hyvä lippulaiva N5:lle. Vähän niinkuin Halo oli XB:lle. Sitten joku Marioton mätkintä peli, F-Zero on cool ja joku Nintendon ostama uusi pelisarja. Nintendo voisi alkaa panostamaan Amerikkalaisiin pelitaloihin. En nyt sitä sano missään nimessä että Mario ja Zelda pitäisi jättää. Se nyt olisi pahin mahdollinen virhe. Vaikka uusia ostajia kosiskellaan niin vanhat on pidettävä tyytyväisinä. Shigeru voisi keskittyä tekemään Marioita ja Zeldoja ja 2nd Partyt voisivat huolehtia lopuista. Nintendolla on monia pelisarjoja, joita voi joko käyttää semmoisenaan tai sitten niitä pitää ravistella. Mutta hyvä siitä vielä tulee, uskokaa pois, jos Nintendo vain nyt tekee näin.

Ja miikkauu, älä jää pois keskusteluista. Vaikka ollaan kuinka eri mieltä tai samaa mieltä tahansa niin mielestäni kanssasi on saanut hyvää keskustelua aikaan=kunnianosoitus...
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Solid Snake
tsinivuo: Sony tuskin tuo kilpailijaa Windowsille. Uskoisin että Sony tuo kilpailijan PC:lle. Ehkä ihmiset tekevät työnsä normaali PC:llä, mutta Sonyn rynnäkkö olohuoneisiin on ollut kova ja onnistunut. Jos tätä menoa jatkuu niin ei kyllä kestä kauaa kun Sony yrittää haastaa PC:n uudella PlayStationilla, joka pystyy kaikkeen samaan kuin PC. Tästähän he ovat unelmoineet pitkään ja uskon että suurudenhullu Sony ei tyydy pelkkään konsolikilpaan vaan he siirtyvät seuraavalle tasolle ennemmin tai myöhemmin. Käyttöjärjestelmää ei tarvitse välttämättä tehdä kokonaan alusta vaan Sony saattaa käyttää jotain valmiina markkinoilla olevaa tuotetta. Mutta tämä kaikki on niin kaukana, että sen spekuloiminen on vaikeampaa kuin lotossa voittaminen kaksi kertaa peräkkäin.

LOL PC:n vahvuus on aina ollut se, että sitä voit muokata miten haluat. Käyttöjärjestelmiä on Linuxista BeOS:in kautta Winukkaan. Sony siis päättäisi lähteä linjalle Amiga.

Miksi kuluttaja haluasi SonyC:n (kuvitteellinen nimi). Koska PC tasoinen rauta maksaa varmasti yhtä paljon, lukipa siinä Sony tai ei. Lisäksi Sony haluasi oman osansa kakusta (lisenssimaksut), hinta olisi vastaavan tehoista PC:tä korkeampi. Ja loppujen lopuksi. Mitä sillä laitteella tehtäisiin?
Pelataan, katsotaan kuvamateriaalia (Divx, DVD yms.), kuunnellaan musiikkia, surffataan netissä. Mitä muuta haluat tehdä PC:n kaltaisella laitteella olohuoneessa? Modatulla XBoxilla tehdään jo sama nyt.

Jotenkin absurdia kuvitella, että johonkin vetoaisi, että pystyt vääntämään jotain taulukkolaskentaa olohuoneessa koneella, joita on harvoilla aluksi.

Ei, PC on ja pysyy.
SYY1: Se on lisenssitön. Kuka tahansa voi alkaa valmistamaan PC rautaa, ilman lisenssimaksuja.
SYY2: Se kehitttyy koko ajan. Siihen kehitetään koko ajan uutta useiden firmojen voimin, osa liikevaihdoltaan Sonyn kokoisia (esim Intel, HP). Sony joutuisi tekemään kaiken yksin.
SYY3: Muokattavuus, se suola, siitä saa tehtyä laitteen kuin laitteen erilaisiin tarpeisiin. Näin hinta pidetään omalle kukkarolle sopivana.

Sony voi tehdä laitteen, joka on olohuoneen monitoimilaite, mutta mikään järkiseikka ei puolla, että alkaa tekemään uutta epäyhteensopivaa SonyC:tä. Varsinkaan, jos siitä aioitaan voittoa tehdä. Muistatko, mitä tapahtui lopulta Amigalle? ;)

Ai niin. Onhan Sonylla se Linux for PS2, jostain syystä siitä on oltu aika hiljaa viime aikoina. Miksiköhän? Koska mitä sillä tekee? :D

Eiköhän se ole viisainta Sonyn keskittyä siihen, mitä ne osaa, eli konsolien valmistus ja lisäävät siihen ne samat multimedia härpättimet, mitä M$:kin tekee. Seikkailu tietokoneiden maailmaan oman uuden järjestelmän kautta kuulostaa suurelta taloudelliselta hazardilta. :)
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Naaahu
Ehkä RE4 tekee Metroid Primet ja tulee olemaan yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä :p
Jospa ne tekee uudestaan RE:Outbreakin ja sarjan totaalisen häpäisemisen. Oli muuten sellaista scheissea toi Outbreak, että huh huh. No jos tykkäsi Dino Crisis 2 tyypisestä ammu, mutta perinteinen RE seikkaileminen jätetty pois, tyypisestä toiminnasta, niin kai se joihinkin vetoaa. Minuun ei. :D
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Solid Snake
Eihän se ihmisten ajatus Nintendosta ainoana oikeana pelikoneenakaan pysynyt kun PSX tuli ja N64 ei ollut ihmisten mieliin. Ehkäpä Marioiden aika on ohi. Samat vanhat pelisarjat eivät vain jaksa kiinnostaa vuodesta toiseen. Uusi ilme, uusi asenne, uusia pelisarjoja ja uudenlaista lähestymistapaa suosittelisin Nintendolle.

Juurikin tuollaista muuttumisleikkiä Nintendo kaipaisi, jos se haluaisi kilpailla samoilla aseilla kuin Sony ja M$.. Sääli kyllä jos Nintendo ei säilyttäisi jossain mielessä vanhaa kunnon leikkimielistä ja vaatimatonta asennetta.. esim Cuben käynnistyksessä oleva hauska kuutio animaatio ja pimputtelu. Eihän sellainen tietysti myy.. Voi voi.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan tsinivuo
LOL PC:n vahvuus on aina ollut se, että sitä voit muokata miten haluat. Käyttöjärjestelmiä on Linuxista BeOS:in kautta Winukkaan. Sony siis päättäisi lähteä linjalle Amiga.

Miksi kuluttaja haluasi SonyC:n (kuvitteellinen nimi). Koska PC tasoinen rauta maksaa varmasti yhtä paljon, lukipa siinä Sony tai ei. Lisäksi Sony haluasi oman osansa kakusta (lisenssimaksut), hinta olisi vastaavan tehoista PC:tä korkeampi. Ja loppujen lopuksi. Mitä sillä laitteella tehtäisiin?
Pelataan, katsotaan kuvamateriaalia (Divx, DVD yms.), kuunnellaan musiikkia, surffataan netissä. Mitä muuta haluat tehdä PC:n kaltaisella laitteella olohuoneessa? Modatulla XBoxilla tehdään jo sama nyt.

Jotenkin absurdia kuvitella, että johonkin vetoaisi, että pystyt vääntämään jotain taulukkolaskentaa olohuoneessa koneella, joita on harvoilla aluksi.

Ei, PC on ja pysyy.
SYY1: Se on lisenssitön. Kuka tahansa voi alkaa valmistamaan PC rautaa, ilman lisenssimaksuja.
SYY2: Se kehitttyy koko ajan. Siihen kehitetään koko ajan uutta useiden firmojen voimin, osa liikevaihdoltaan Sonyn kokoisia (esim Intel, HP). Sony joutuisi tekemään kaiken yksin.
SYY3: Muokattavuus, se suola, siitä saa tehtyä laitteen kuin laitteen erilaisiin tarpeisiin. Näin hinta pidetään omalle kukkarolle sopivana.

Sony voi tehdä laitteen, joka on olohuoneen monitoimilaite, mutta mikään järkiseikka ei puolla, että alkaa tekemään uutta epäyhteensopivaa SonyC:tä. Varsinkaan, jos siitä aioitaan voittoa tehdä. Muistatko, mitä tapahtui lopulta Amigalle? ;)

Ai niin. Onhan Sonylla se Linux for PS2, jostain syystä siitä on oltu aika hiljaa viime aikoina. Miksiköhän? Koska mitä sillä tekee? :D

Eiköhän se ole viisainta Sonyn keskittyä siihen, mitä ne osaa, eli konsolien valmistus ja lisäävät siihen ne samat multimedia härpättimet, mitä M$:kin tekee. Seikkailu tietokoneiden maailmaan oman uuden järjestelmän kautta kuulostaa suurelta taloudelliselta hazardilta. :)
Itseasiassa Sony tuntuisi olevan kovasti suuntaamassa tietokonepuolelle, mutta ei suinkaan PC:iden markkinoille vaan enemmänkin ammattikäyttöön. Tähän suuntaan ainakin viittaavat erilaiset kokeilut, esim. GS-Cube, joka siis on moniprosessorikone joka perustuu PS2:ssakin käytettyihin prossuihin. Käyttöjärjestelmää Sony tuskin ryhtyy tekemään itse, Linux on jo osoittanut toimivuutensa Sonyn arkkitehtuurien kanssa, joten miksi mennä merta edemmäs kalaan?

Ja vastahan VAIO:t saapui Suomeen. Niissäkin on hiukan poikettu normi-PC-arkkitehtuurista, ja tulos on mainio. Itsekin mielelläni ottaisin moisen videoeditointi/kuvankäsittelykäyttöön ihan mielelläni...

Ja mitä tulee Linux-kittiin, niin itselläni se on ainakin jatkuvassa käytössä, ja niin tuntuu olevan muillakin jotka paketin ovat hankkineet. Sen hyödyllisyys riippuu tietenkin ihan siitä, mitä sillä haluat tehdä. Jos tietokoneen käyttösi koostuu lähinnä pelaamisesta/netissä surffailusta/warettamisesta, niin mitäpä sitten tekisitkään millään erikoisemmalla kokoonpanolla. Ei kai kukaan SGI:n konettakaan hanki pelaamista varten.. ;)
 
Ylös Bottom