Virallinen trivia/täyteketju urheilulle (jalkapallo, jääkiekko, F1 ja muut)

Tänään se sitten selviää: häiriintyykö yhteiskuntarauha ja tarvitaanko torijuhlat karjalalippiksille.

No joo, hassuttelut sikseen.

Hieman tukkoisella pelillä(kin) Leijonat selvitti tiensä finaaliin. Kahdessa edellisessä ottelussa meno on ollut enemmän ja vähemmän yskähtelevää. Olkinuorakin on osoittautunut tavalliseksi kuolevaiseksi. Toivotaan, että finaalissa saadaan joukkueen peli yhtenäisemmäksi ja huolellisemmaksi.

Itse toki toivon täysin rinnoin Leijonille kirkkainta mitalia. Mahdolliset torijuhlat jätän sentään muille. Eivät toki ole minulta mitään pois.


Kyllä Leijonien pitää tänään pelata se koko 60min hyvin..muuten saattaa Kanada tehä selvää jälkeä!
 
On typerää. Täysin samaa mieltä. Tuli mieleen jo viimevuotinen Petri Kontiolan kompurointi ja Kanadan kuittaus.

Pessimisti ei pety... yleensä.
Joo ja siis se, että 3 vs. 3 on sellaista peruuttelua, kyttäilyä ja surffailua. Ei mitään tolkkua ratkaista pelejä tuolla tavoin. Syy miksi näin pelataan on vissiin se, että maaliolettama kasvaa, mutta kun se on tiedossa, niin samalla kasvaa myös pelaamisen varovaisuus.
 
3vs3 sopii hyvin runkosarjoihin. Suomi se voittaa jokaisen maailmanmestaruuden kotikisoissa jatkoajalla.
 
Aikamoinen paukku nähtiin juuri päättyneessä Paavo Nurmi Gamesien keihäskisassa.


Suomen Oliver Helander kiskaisi pisimmän suomalaistuloksen melkein 15 vuoteen! Kisan voitto irtosi lähes ysikymppisellä (89,83 m).


Viimeksi suomalaisista pidemmälle on heittänyt Tero Pitkämäki (90,33) vuonna 2007 Osakan MM-kisojen finaalin viimeisellä kierroksella kullan jo varmistuttua.

Pitkämäki siis valmentaa Helanderia. Ympyrä on sulkeutunut ja viestikapula siirtynyt seuraavalle.

Huikeita ukkoja!
 
Samuli Samuelsson juoksi upeasti miesten sadan metrin uuden Suomen ennätyksen! Tommi Hartosen ennätys 10,21 vuodelta 2001 oli paperia.

Uudet SE-lukemat kirjataan nyt lukemin 10,16 (+0,6 m/s). Samalla Samuelsson on kiinni elokuussa kilpailtavien EM-kilpailuiden kisapaikassa. Kisaraja on nimenomaan 10,16.E
Lisätäänpä tähän vielä tieto, että uusi SE-aika nostaa Suomen Pohjoismaiden listan kakkoseksi. Nousua siis kerralla kaksi sijaa.

Koodi:
1. Norja    9,99
2. Suomi   10,16
3. Tanska  10,17
4. Ruotsi  10,18
5. Islanti 10,51
(Islannin käsiaikaennätys 10,3 lienee epävirallinen)
 
Viimeksi muokattu:
Yleisurheilun MM-kisatki alkaneet!

Suomalaiset ,etenkin Tervo, hyviä naisten moukarin karsinnassa! Yllätysmitali mahdollinen..

Raitanen sensijaan jotenki kipeä ja oli aivan poissa tolaltaan 3000m esteiden alkuerässä.

Aamuyöllä miesten 100m finaali..Kerley juoksi alkuerissä 9.79!!
 
Matti Mattsonille eilen EM-hopeaa 200m rintauinnissa..Oli ehkä pieni pettymys,mut mitali silti!

Mattson nousi Jani Sievisen ja Antti Kasvion joukkoon..mitali EM,MM ja olympiakisoista!
 
Belgian mm rallia luvassa viikonloppuna. Taisi nyt jyväskylän mm ralissa olla yleisöä kuin sillon rallin kulta aikaan. No kyllähän meidän suomalaisten kelpaa lajia seuraillakin nyt kun Kalle dominoi. Maailman mestaruudet kun joskus oli suomalaisille arkipäivää.

Tämän vuoden Kroatian rallin loppu oli kyllä yks parhaista mitä on osunut kohdalle rallissa.


 
Kirjoitetaanpa vähän pidemmästikin tuosta huikeasta seipään EM-kullasta, ettei mene ihan "Hauki on kala!"-tason keskusteluksi koko homma. Itse en kauheasti jaksa yleisurheilun peruskisoja seurata, mutta arvokisojen aikaan on välillä ihan kiva virittäytyä sohvalle katsomaan kisoja. En toki millään silloinkaan jaksa jokaista kisapäivää kytätä.

Jostain syystä eilen illalla tuntui siltä, että pitää kisoja katsoa :D Osuin selvästi juuri oikeana iltana kanavalle. Melkoista tunteiden vuoristorataa mentiin, kun ensin jännitettiin, että varmistuuko se mitalisija. Sen jälkeen itseltä pääsi pieni ulospuhallus ja ajattelin, että mitali on hieno juttu. Vaan eipä montaa hetkeä mennyt, kun ei meinannut sohvalla pysyä, kun Wilma Murto alkoi paukuttaa ennätyksiä. Takaahan hän tuli ohitse ollen ensin kolmantena, mutta kun edellä olleet Stefanidi ja Sutej pudottivat edellä, niin ensimmäisestä paikastaan Murto sitten pamautti yli ja paineet vastustajille, joista kumpikaan ei sitten enää noussut. Kovahermoinen nuori nainen ehdottomasti, perin epäsuomalaista jopa. Wilma Murto tosiaan paransi edellistä ennätystään(472) peräti kolme kertaa eilisillan finaalissa, joka on todella huikea juttu! Voittotulos 485 on nyt sitten myös jaettu EM-kisaennätys.

Siitä mallia muillekin suomalaisurheilijoille! Valitettavan usein suomalaiset tuntuvat kisoissa jäävän valitettavan kauas ennätyksistään ja kauden parhaistaan. Monella urheilijalla tuntuu menevän kesäisin 'kaikki energia' siihen kisarajan saavuttamiseen ja sitten itse kisoissa 'ollaan osallistumassa ja kaupunkilomalla'. Nyt Murto iski sitten sellaisen mallisuorituksen, josta sietää jokaisen yleisurheilijan ottaa mallia. Se on turistimatka, jos pääkisoissa 'on pientä vammaa', 'ei oikein lähde' ja jäädään omista kauden parhaista tuloksista huomattavasti.

Tässä vaiheessa tuo seipään EM-finaali ja kultamitali menee kyllä itsellä vuoden 2022 sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi! Paljon siihen vaikuttaa tosiaan tuo oman ennätyksen parantaminen peräti kolmesti saman kisan aikana. Se osoittaa sellaista luonteen lujuutta ja venymiskykyä, että oksat pois. Kerrassaan huikea suoritus ja tulos tosiaan on ihan maailmanluokkaa! Nuo 480+ tulokset ovat olleet kaukana jokapäiväisistä voittotuloksista Isinbajevan lopettamisen jälkeen. Murto on vielä nuori, joten hänessä Suomen yleisurheilulla voi olla kansainvälinen tähti pitkäksikin ajaksi, jos tämä EM-kulta nyt sitten antaa sellaisen nosteen, että taso vakiintuu tuonne 470+ luokan tuloksiin.

Wilma Murto saa kultamitalinsa tänään aikataulun mukaan klo 20:08, jolloin pääsemme myös kuuntelemaan ja laulamaan Maamme Laulua.
 
Belgian ralli ei Rovanperän osalta mennyt sit ihan putkeen. Kauden eka kunnon virhe eli mestaruus saa vielä odottaa tämän kauden seuraavia ralleja. No onneksi oli piste johto sarjassa niin kova että kyllä se johto kestää virheitä.

 
Eilisilta oli hieno EM yleisurheilussa Munchenissa..

Topi Raitanen 3000m estejuoksun kultaa ja Kristiina Mäkelä kolmiloikan hopeaa!
 
EM-yleisurheilut päättyivät sitten eilen Münchenissä ja vielä päätöspäivänäkin tuli Suomeen arvometalia, kun miesten keihäässä Lassi Etelätalo heitti uudella ennätyksellään 86,44 pronssia. Hienoa venymistä kerrassaan, oma ennätys saman tien sen jälkeen, kun oli juuri pudonnut neljänneksi. Viidennellä heittokierroksella siis tämä tapahtuma.

Lopullisessa mitalitilastossa Suomi sijoittui peräti kymmenenneksi! Koko kisojen saldo oli siis tosiaan neljä mitalia(2-1-1): Kultaa Wilma Murto ja Topi Raitanen, hopeaa Kristiina Mäkelä ja pronssia Lassi Etelätalo. Taulukossa jäi taakse mm. Ruotsi ja Ranska! Jälkimmäinen keräsi yhteensä yhdeksän mitalia, mutta ei yhtään kultaista. Ruotsin saldoksi jäi kolme mitalia, yksi kulta ja kaksi hopeaa. Mitalitilaston voitti järjestäjämaa Saksa(7-7-2) ja eniten mitaleja koko kisoista keräsi tilaston kakkonen Iso-Britannia(6-6-8).

Siitä taitaakin olla ihan kunnolla aikaa, kun Suomi on edellisen kerran ollut top 10:ssä mitalitilastossa missään kesäkisoissa, joten tämä kyllä kelpaa. Urheilijat näyttivät hienosti, että kyllä suomalaiset ovat EM-tasolla ihan mitalikandidaatteja monessakin lajissa, kunhan pystyvät suoriutumaan vähintään kauden parhaiden omien tulostensa tasolla. Tästä mallia tulevaan.

Vaan eivät kaikki kisat sentään loppuneet. Sieltä taitaa tällä viikolla olla alkamassa naisten jääkiekon MM-kisat ja heti syyskuun alussa ensi viikolla pyörähtää käyntiin myös miesten koripallon EM-turnaus. Molemmissa kisoissa Suomi on toki mukana! Ja mainittakoon loppuun, että nuoret Leijonatkin saavuttivat jääkiekon puolella hienosti tuossa hopeaa viime viikolla.
 
Ylös Bottom