Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Aphex

Well-Known Member
Vaikka edetäänkin jo vuoden 2017 toista viikkoa, niin halusin luoda ketjun vuoden 2017 pelitarjonnalle. Eli keskustelua seuraavista aiheista:

Mitä peliä odotat eniten ja mitä mahdollisesti unohdettuja tai "below the radar" -yllätyksiä on luvassa tänä vuonna? Mikä on vuoden 2017 killer app, onko se peli vai kenties jokin uusi pelilaite tai -teknologia?



Oma lista, johon on yhdistetty pelit ja teknologia, näyttää tältä:

1. Mass Effect: Andromeda
Tätä on odotettu kauan ja hartaasti. Materiaalia pelistä on näytetty ja vuotanut todella vähän, mikä vaikeuttaa odotuksien asettamista ja toisaalta nostattaa hypeä.

2. Xbox Scorpio
Xbone on jo käytännössä hävinnyt tämän sukupolven konsolitaistelun ainakin muualla kuin Angloamerikassa. Scorpion myötä Microsoftilla on kuitenkin mahdollisuus nokittaa PS4 Pro tehoissa, ja parantaa siten ehkä minulle Xbonen suurinta ongelmaa PS4:n verrattuna.

3. Ace Combat 7

VR-aikakauden kasuaalien lentokonenörttien unelmapeli. Liian kauan odotettu paluu sarjan hyviin ominaisuuksiin.

4. Halo Wars 2
Tarina kiinnostaa siltana Halo 5 ja 6 välissä. PC-puolella mennään.

5. Destiny 2
Toivotaan, toivotaan. Toisaalta odotukset ovat korkealla koska Destinyn loressa ja pelattavuudessa on loputtomasti potentiaalia, mutta toisaalta Bungievisionin ratkaisut Destinyssä ja sen dlc:ssä pakottavat olemaan pessimistinen.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Detroit: Become Human

Ei välttämättä tule vielä tänä vuonna, mutta tätä odotan eniten. Ansaitseeko ihmisen kaltainen kone samat oikeudet? Samoilta tekijöiltä kuin Heavy Rain ja Beyond: Two Souls. Tunteisiin mennään ja hämmennetään oikein kunnolla.

 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Detroit: Become Human

Aihepiirin ja tarinan puolesta tämä on minunkin mielestäni yksi mielenkiintoisimmista tulevista peleistä. David Cage on kuitenkin sellainen epävarmuustekijä pelipuolen kohdalla, että top5:n tämä ei mahtunut.
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

1. Nioh

Dark Souls samurai maailmassa. Alpha ja beta vakuuttivat.

2.Nier: Automata

Parin Activision rahastus räpellyksen jälkeen tulossa taattua Platinum kamaa.

3. Cyberpunk 2077

Antaisivat nyt edes jotain infoa koskien peliä. Saisin edes hetken mielirauhan.
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Nämä ainakin kiinnostaa Gran Turismo Sport, Project Cars 2, Forza Motorsport 7, Red Dead Redemption 2, Resident Evil 7, Day Gone, Enlisted, Final Fantasy VII.
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Muutamia alkuvuoden pelejä odotan mielenkiinnolla. Nämä ainakin tulee hankittua:

Nioh
For Honor (Honour) mikä lie
Nier: Automata (Demo oli jees)
Horizon Zero Dawn

Tom Clancyn Wildlands myös seurannassa. Ja jos RDR 2 tullee tänä vuonna niin ehottomasti sekin.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Niitä on niin paljon.

Yakuza 0 ja 1 remake
Nier automata
Kingdom hearts 2.8 ja 1.5/2.5
Mass effect
Horizon zero dawn
gran turismo
kaikki Final fantasyyn liittyvä
persona 5

siinä nyt muutama ja lisääkin varmasti olis, tästä on tulossa ehkä kaikkien aikojen kovin pelivuosi.
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Halo Wars 2
Konsolistrategioita on aivan liian vähän. Erinomainen ensimmäinen Halo Wars antaa odottaa huippupeliä.

Sea of Thieves
Konsepti on erittäin mielenkiintoinen. Vaikuttaa hyvältä, mutta voi yhtä helposti olla floppikin. Peukut pystyyn.

Cuphead
Kunnon cooppirähinää. 1930-luvun piirretyistä ammennetusta maailmasta ja graafisesta tyylistä täydet pisteet.

South Park: The Fractured But Whole
Stick of Truthin iskevän huumorin alta löytyi varsin pätevä roolipeli. Jos ja kun tätä samaa saadaan lisää uusilla vitseillä, niin ostan. Ehdottomasti ostan.
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Resident Evil VII

Resident Evil 2 Remake

Xbox One Scorpio

Bloodborne 2

Death Stranding

The Last of Us part II



Resident Evil VII:n julkaisu on kyllä jo aivan ovella mutta muista odotellaan lisää infoa ja pian, Resident Evil 2:n Remake on ollut odotuksissa jo julkistuksesta lähtien ja Scorpio löytää paikkansa hyllystä siinä missä myös PS4 Pro.. Bloodborne 2:n mahdollisuudesta uutisoitiin äskeittäin (linkki)! mutta homma oikeestaan kusee tohon koska pelisi olisi tulossa useammalle alustalle ja Sony omistaa kyseisen sarjan oikeudet, voidaan silti pitää peukkuja pystyssä :D Death Stranding houkutelee myös synkkyydellään ja salaperäisyydellään.. Last of usin jatkoa ei tarvitse omalla kohdalla edes perustella miksi sistä odotan :D
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

NieR: Automata

Horizon Zero Dawn

Yooka-Laylee

Prey
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Destiny 2 (jos tulee)

Toivottavasti tästä tulee se peli mikä ekan osan piti olla.

Mahdollinen WW2 fps (CoD, BF, tai joku muu.
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Itse joudun taas odottamaan syksyyn saakka että sieltä tulee kaupoihin ne tämän vuoden futis pelit. :D PES menee kuitenki ostoon.
Pelaan sitä kuitenkin enemmän kun muita yhteensä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Paljon hyviä jo mainittu, mutta lisätään vuoden 1918 Lontooseen sijoittuva "action RPG" Vampyr, koska on loistavan Life is Strangen tekijöiltä.

*Dontnod Entertainment
*Microsoft Windows, PlayStation 4 and Xbox One.

Wikipedia:
The plot revolves around vampire doctor Jonathan Reid who is coming to terms with his undead condition. He must deal with being torn between the Hippocratic Oath and his newfound bloodthirsty nature. The player is under no obligation to kill to finish the game. Dialogue options can be used for hunting prey to feed on, which replenishes strength and levels up the lead character. Melee and ranged weapons are employed while combatting enemies. London serves as a fictionalised semi-open world navigated through districts, all amenable to destruction should the average health of its citizens diminish.
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Nintendo Switch on isoin odotus.
Siihen perus mariot ja zeldat.

Xbox Scorpiota kohtaan lievät odotukset.

Pääalustalle, eli ps4:lle ei oikein ole isoja odotuksia. Pcars2, F1 2016, RDR2. Sit Fifa, PES ja Änäri.

Eli aika vähän mitään "oikeita" pelejä on mun tiedossa. Kaikki jotain yliluonnollista fantasiaa joka ei nappaa, eikä fps pelit.

Toki odotan, että VR puolelle tulisi jotain isoja juttuja.
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Muutamat ensiajatukset:

Red Dead Redemption 2 - jos tässä on tosiaan kolme sankaria GTA V:n tapaan, niin kiinnostus on aikas korkealta. Geeteeaassa tuo toimi sen verta mukavasti.

Switch ja The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Uusi Zelda näyttää aivan loistavalta, ei kahta sanaa siitä. Ja mielenkiinnolla odotan mitä muuta Switchille saadaan julkaistua.

Final Fantasy VII - Uusioversio yhdestä legendaarisimmasta pelistä, ei voi kuin innostua.
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Omalla kohdalla mennään tässä vaiheessa ainakin aika mainstreamisti ja odotellaan Mass Effect Andromedaa, Horizon Zero Dawnia, seuraavaa The Last of Usia, Red Dead Redemption 2:ta, syksyn seuraavia ja toivottavasti viime syksyisistä hieman taas parantavia urheilupelejä, Gran Turismoa ja niin edelleen. Ehkä sieltä taas joku yllätyshyvä peli puskee ulos jostain välistä, mutta noilla perus hehkutetuilla isoilla nimikkeillä varmaan tullaan tämäkin vuosi menemään.
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Huh huh hyvää pelattavaahan on nyt jo riesaksi asti. Kiitos viime vuoden helmien joista vähintääntään ainakin Gears 4 ja RS: Siege jaksaa viihdyttää vielä ainakin tänä vuonna ja todennäköisesti vielä ensi vuonnakin.

Eli sikäli en ole ihan hirveän pahoillani että julkaisukalenteri ei ole lähitulevaisuudessa aivan täynnä kaikkea ostettavaa. Mutta on siellä pari ihan odottamisen arvoista.

1. Halo Wars 2 - RTS peleissä tämän sukupolven konsoleilla on melkeimpä tyhjiö. Vähääkään suositummat PvP "strategianaksuttelut" ovat loistaneet poissaolollaan, ikävä kyllä tila on ollut päällä jo vuosia. Kymmenisen vuotta tilanne oli vielä toinen, aika marginaalitouhua silloinkin toki mutta jotain liikehdintää sentään oli konsolipuolellakin. Oli mm. LOTRia, Universe at War, useampi C&C peli. Kääntyipä jopa PC:n legenda Supreme Commander viimeinkin Xboxille vuonna 2008. Oli ihan pelattava, mutta Boxin tekniikka ei ihan täydelisesti siihen leikkiin ikävä kyllä taipunut. End War oli ihan huippu peli! Yksikköjä pystyi ohjaamaan halutessaan osittain myös puheella. Tosi paljon ikävä eeppisiä End War online taisteluja. :( Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä Xboxille julkaistiin Halo Wars. Tämä tapahtui vuonna 2009. Sen jälkeen on aika hiljaista pidellyt tällä saralla! Nämä on melkolailla kaikki koluttu enemmän tai vähemmän, mutta Halo Warssin missasin koska pelaisin niihin aikoihin pääasiassa Pleikkarilla. Se kostautui ja missasin ehkäpä parhaan ikinä konsoli-RTS pelin. Noh, onneksi ei ollut myöhäistä paikata tätä aukkoa_edes osittain, Halo Wars 2 Ultimate Edition tilaamalla sai kylkiäisenä Halo Wars: Definitive Editionin, kyllä kiitos maistuu todella hyvältä! Jos kakkonen pääsee edes samalle tasolle niin eeppistä tulee olemaan! Viimeinkin pääsee sitten myös ajattelevien ihmisten kanssa ja vastaan pelaamaan. Se on strategiapeleissä vähän niinku se pihvi kuitenkin.

Sniper Elite 4 (ja Sniper Ghost Warrior 3 ehkä) - Ei Sniper-pelien rintamallakaan ruuhkaa ole, ei ollut ennen eikä ole nyt. Viime ja tällä sukupolvella samat pelurit jälleen kerran liikenteessä eli Sniper Elite 4 ja Sniper Ghost Warrior 3. Molemmat näyttää itseasiassa aika lupaavilta mitä tulee yksinpeliin. Itse kuitenkin ostan pelini uutena pääasiassa PvsP nettipelaamista varten, pelkkään yksinpelaamiseen tai co-op puuhasteluun nojaavat teokset jäävät alelaari-ostoksiksi, tai saattaa jäädä vallan väliin. Tällä tietoa SE4 sisältää koko paketin eli yksin, co-op JA PvsP monari -> Pakko saada heti! GW3 suhteen pidetään tutkat päällä, ykkösessä ja kakkosessahan oli varsin viihdyttävä PvP moninpelikin. Ei ole poissuljettua että tulisi kolmoseenkin? Jos ei heti julkaisuun, kenties sitten myöhemmin.

Gears of War 4 - Scorppiolla (4K) - Ihan saletti että suosikki nettiräimettäni saa painaa menemään vielä pitkälle tulevaisuuteen. Peli näyttää jo nyt Xbox One S 4K ylös-skaalattuna HDR aivan huikealta ja kaikki pyörii sametin pehmeästi 60 FPS. Tämä tulee todennäköisesti muuttumaan vieläkin pykälää mahtavammaksi kokemukseksi...jäämme odottelemaan uutisia tämän suhteen, odotuslistalla ehdottomasti siis tämäkin asia.

Edit: Ihan mielenkiinnosta odotan myös The Last of Us 2 Pleikkarille, TLOU oli ja on yksi kaikkien aikojen paras konsolipeli. Jos edes samaan tasoon päästään tai vähän yli niin siinä on käsissä aika varma helmi! Pleikkari vaan puuttuu taloudesta toistaiseksi, saa sitten nähdä tuleeko yhden pelin takia mentyä Plese-kaupoille ja otettua kallis PSN+ palvelu...noh oli miten oli niin odotuslistalla on jokatapauksessa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

- Spider-Man
- Vampyr
- Horizon: Zero Dawn
- Resident Evil VII
- Crash Bandicoot

Scorpiota odotin, mutta se tippui pois listalta ja tuskin lähivuosina enään hommaan yhtään Microsoftin konsolia (ellei sinne tule jotain todella mahtavaa yksinoikeutta)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Hyvä ketju! Olisin itse tehnyt samanlaisen, jos tätä ei olisi tammikuun aikana otettu puheeksi. Itselleni on tulossa tavallista huonompi pelivuosi, mutta viisi peliä on odotuslistallani selvästi ylitse muiden. Hellbladea lukuun ottamatta seuraavat pelit ovat tulossa PC:lle, PS4:lle, Xbox Onelle:

Absolver

Ylivoimaisesti vuoden odotetuin peli. Absolver on kolmannesta persoonasta pelattava tappelupeli, joka jäljittelee realistisesti oikeita taistelulajeja. Tappelu on paljon hidastempoisempaa kuin tyypillisissä hack ’n’ slash -mätkinnöissä, mikä tekee siitä Dark Souls -pelien tyyliin haastavaa ja ennen kaikkea taitoperusteista. Mekaniikkoihin panostamisesta kertoo sekin, että kampanjan aikana kaksintaisteluun voi haastaa bottien lisäksi nettipelaajia. Vihdoinkin saadaan oikeaa kung futa jäljittelevä toimintaseikkailu ilman napinrämpytystä ja turhaa tarinointia välinäytöksineen!

Brawlout
Tästä ei luultavasti kukaan teistä ole kuullut. Brawlout on 2.5D-tappelupeli, jossa ruudulla riehuu muistaakseni enintään kuusi pelaajaa kerralla. Parhaat puolet ovat pirteä ulkoasu, hauskat hahmot ja sulavat animaatiot, joissa ei ole turhia erikoistehosteita luomassa sekasotkua. Vastenmielistä myöntää, mutta käytännössä Brawlout on kopio kaikkien tuntemasta Super Smash Bros -sarjasta. Itseäni eivät kiinnosta Nintendon hahmot pätkääkään, mutta pahamaineisesta PlayStation All-Stars Battle Royalesta pidin kovasti. Ei kai ketään haittaa, jos Smash Brosille saadaan tälle konsolisukupolvelle edes yksi kilpailija?

Hellblade: Senua's Sacrifice
Heavenly Sword-, Enslaved- ja DmC-peleistä tunnetun Ninja Theoryn uusin toimintaseikkailu. Tämäkin on osittain tappelupeli, sillä kelttiläiseen mytologiaan perustuvassa fantasiamaailmassa sankarittaren täytyy raivata tiensä toinen toistaan pelottavampien hirviöiden läpi. Vaikka Ninja Theoryn aiemmat pelit eivät sytyttäneet, Hellbladessä varsinkin taistelu vaikuttaa lupaavilta: aiemmasta poiketen kamera on siirretty suoraan pelihahmon taakse, minkä vuoksi pelaaja ehtii keskittyä vain pariin viholliseen kerralla – aivan kuten tulevassa God of Warissa ja Absolverissa. Ainoa pelkoni on se, että Hellbladesta tulee liian tarinapainotteinen: ainakin trailerivideoiden perusteella luvassa on valitettavan paljon lätinää ja välinäytöksiä. Toivottavasti peli joka tapauksessa julkaistaan vuonna – olihan sen määrä ilmestyä alun perin jo 2015.

Ace Combat 7
Siinä on peli, joka ei esittelyä kaipaa. Näin alkuun joudun tunnustamaan, etten ole pelannut sarjan muita osia kuin Assault Horizonia – ja sitäkin vain kolmisen tuntia. Vihasin sen automaattista tähtäystä ja typerää dogfight-moodia niin paljon, että jätin pelin suosiolla kolmanteen tehtävään. Miksi ihmeessä odottaisin siis uutta Ace Combattia? Yksinkertaisesti siksi, ettei vastaavia hävittäjäpelejä ole. PC:lle on kyllä monenlaista lentelypeliä, mutta ne kaikki ovat joko päämäärättömiä lentosimuja tai jämähtäneet toiseen maailmansotaan. Edellinen vakavasti otettava arcade-lentotaistelupeli oli mielestäni Tom Clancy’s H.A.W.X. 2, joka on mielestäni yksi kaikkien aikojen aliarvostetuimmista konsolipeleistä. Olen lukenut, että Assault Horizon oli kuitenkin vain syrjähyppy Ace Combat -sarjassa, joten hypetetyn seiskaosan luulisi yltävän HAXWXien tasolle. Ei ole väliä, tuleeko siitä armeija- vai scifipainotteinen, kunhan siinä ei lennetä potkurikoneilla ja automaattiset tähtäykset on poistettu.

Road Redemption
Moottoripyöräily ja tappelu kuuluvat kumpikin suosikkigenreihini, ja Road Redemption onnistuu hämmentävällä tavalla yhdistämään ne toisiinsa. Pelin tunnetaan laajasti Road Rash -klassikon henkisenä seuraajana, ja sitä on verrattu esikuvaansa jo ärsytykseen saakka. Road Redemptionissa taistelu ja kilpa-ajo on joka tapauksessa toteutettu nykystandardien mukaan siten, että taidolla on oikeasti merkitystä. Itse asiassa peli on ollut myynnissä Early Access -nimikkeellä jo syyskuusta 2014 asti, mutta olen kuin ihmeen kaupalla malttanut jättää sen toistaiseksi ostamatta. Ostohimoa on hillinnyt varsinkin se, että lopullinen julkaisuajankohta on lykkääntynyt vuodesta toiseen. Nyt olen kuitenkin 90-prosenttisen varma, että 1.0-versio julkaistaan tänä vuonna ainakin PC:lle. Steamin käyttäjäpalaute on parantunut jatkuvasti päivitysten myötä, joten valmis versio on mitä ilmeisimmin odottamisen arvoinen.

Mainittakoon, että myös God of War ja Spider Man kiinnostavat, mutta tälle vuodelle niitä on turha odottaa.
 
Vastaus: Vuoden 2017 odotetuimmat julkaisut

Kaksi sanaa: Crash Bandicoot, noihin sanoihin tiivistyy koko meikäläisen lapsuus ja en ole löytänyt paikkaajaa kyseiselle pelisarjalle sen loppumisen jälkeen (2005, sen jälkeiset pelit olivat pelkkää nimellä ratsastusta). Yksikään muu tasohyppelypeli ei ole yltänyt samalle tasolle, toki hyviä tasohyppelyitä on tehty senkin jälkeen kuten R&C, Rayman etc. mutta ei pussirotan voittanutta ja tämä julkaisu tuleekin olemaan todellinen flashback nuoruuteen. Pelonsekaisin tuntein odotan onko vain aika kullannut muistit :D

Myöskin Final Fantasy VII Remake ansaitsee maininnan. Aloin tahkoamaan FF uudelleen myöhemmällä iällä PS3 saatuani, mutta useiden mielestä sarjan paras osa eli seiska jäi välistä, koska grafiikat olivat vain liian karua katsottavaa jopa sen aikaisesta 32'' televisiosta. Kyseisestä remasterista on kauan puhuttu ja itsellä kiinnostus remasteria kohtaan loppui kun kuulin että alkuperäinen taistelutapa päivitetty reaaliaikaiseen, mutta FFXVn pelaaminen todisti että olenkin vain yksi menneisyyteen jämähtänyt dinosaurus ja FFXV taistelumekaniikka toimi erinomaisesti, joten ehdottomasti toinen odotuksessa olevista peleistä

EDIT: remake ei remaster :D
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom