Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Vuoden pelit 2014

Vastaus: Vuoden pelit 2014

Pettymyksenä jäi mieleen Thief. En ole aikaisempia osia pelannut eikä varsinaisia odotuksiakaan siten ollut. Mutta oli kyllä puuduttava kokemus.

Iloisesti yllätti Aliens Isolation. Alienia oli jännä pakoilla ja scifi-tunnelma oli kohdillaan.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Vuoden peli: Forza Horizon 2
Tälle syksylle näytti muodostuvan äärimmäisen tiukka kisa autopelien kuninkuudesta, mutta Project Carsin myöhästyttyä Horizon 2 vei potin leikiten. Samalla se nappasi myös vuoden peli -tittelin meikäläisen kirjoissa. Kaunis, viihdyttävä, tarvittaessa haastava ja äärimmäisen nautinnollinen ajaa jo pelkästään padilla. Ei jättänyt nurisemisen aiheita käytännössä millään sektorilla. Peli onkin käynnistynyt tasaisin väliajoin konsolissa julkaisustaan lähtien, eikä tekeminen ihan heti lopu kesken. Juuri ilmestynyt Storm Island -laajennus parantaa kokemusta entisestään. Huikean hieno suoritus Playground Gamesilta, joka on kammennut itsensä Turn 10:n oppipojasta mestariksi ainakin toistaiseksi.
2. Titanfall
Pitkästä aikaa moninpeliräiskintä, jossa ei menetä hermojaan. Taistelukentällä melskaaminen on omasta menestyksestä riippumatta poikkeuksetta viihdyttävää. Lunastaa helposti paikkansa vanhojen fps-jättiläisten joukossa, ja sulava räiskintä yksinkertaisesti toimii. Ainoa henkilökohtainen nurinan aihe on, ettei pelitunteja ole kertynyt läheskään tarpeeksi, kun iltojen ruutuajan varastavat usein arvosteluun ajautuvat nimikkeet.
3. Mario Kart 8
Wii U on vasta ensimmäinen omistamani Nintendon kotikonsoli, joten mukana on kosolti myös uutuudenviehätystä. Joka tapauksessa Mario Kart 8 on älyttömän hauskaa viihdettä etenkin moninpelinä. Täytyy myöntää, että hienosti toimiva nettipeli yllätti positiivisesti, sillä Nintendon verkkopuolta kohtaan oli melko vahvoja ennakkoluuloja.

Kaikkia näitä kärkikolmikon pelejä yhdistää yksi asia: niitä pelatessa tulee yleensä aina hyvälle tuulelle, mikä ei ole ainakaan meikäläisellä nykyään enää itsestäänselvyys. :D
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Itselläni vuoden pelin tittelistä kilpailee kolme täysin erilaisen genren peliä, ja tästä syystä vain yhden valitseminen taitaa olla liian vaikeaa.

Dragon Age: Inquisition
Hengästyttävän paljon tekemistä. Pääjuonikin pääsee alun ehkä hieman tylsästä asetelmasta hyvään lentoon ja saa mukavaa vaihtelua.

Wolfenstein: The New Order
Kuten jo mainittu moneen kertaan, että uusi Wolfenstein oli yllättävän kova räiskintäpläjäys, mutta minuun vetosi ammuskeluakin enemmän onnistuneesti ja mustalla huumorilla luotu vaihtoehtoinen natsitulevaisuus.

Forza Horizon 2
Tämä peli pesee mielestäni tunnelmaltaan ja ajettavuudeltaan kaikki arcade-kaahailut - ikinä.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Ei tule itse kovin montaa peliä vuodessa koluttua, mutta tältä vuodelta jäi ainakin yksi selvä yllättäjä.

Wolfenstein - The New Order

PC:llä pelasin tämän, ja hyvin jaksoi tahkota molemmat tarinat, vaikka niissä ei niin paljoa eroa ollutkaan. Juoni ja pelattavuus, sekä ympäristö ja hahmot olivat kaikki todella hyvin tehty. Ainut mitä jäin kaipaamaan oli monipeli, mutta ehkä parempi että se ei vienyt kehitysaikaa yksinpeliltä. Tekniselläkään puolella en huomannut mitään ongelmia.

Destiny

Varmasti eniten tunteja vienyt peli, ja vaikka onkin moni asia hyvin tehty, kuten pelattavuus, olisi tämä voinut olla paljon parempikin ilmestys. Bugit, glitchit, yhteysongelmat ja sisällön vähyys estävät tätä olemasta itselleni "the peli". Pitää toivoa että ensi vuonna asiat paranevat.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Vuoden peli: Valiant Hearts: Great War

Tästä pelistä ei löydy juurikaan pahaa sanottavaa. Kaunis, koskettava tarina, mielenkiintoiset hahmot, upea musiikki (tulee fiilisteltyä soundtrackia edelleen silloin tällöin) ja kaunis ulkoasu yhdistettynä toimiviin puzzleihin ja pelattavuuteen.

Valian Hearts on hyvin poikkeuksellinen sotapeli, joka kuvaa hyvin sodan kauhuja. Ulkoasu voi hämätä, sarjakuvamaisen ilmeen alta löytyi yllättävän syvällinen peli, joka vei meikäläisen täysin mukanaan.

2. Destiny

Tämä jakaa mielipiteitä ja ihan aiheestakin. Hype oli kova tämän suhteen ja peli oli pienoinen pettymys alkuun.

Yksinpelinä Destiny ei ole mikään järisyttävä kokemus mutta kaveriporukalla peli on parhaimmillaan. Noin 170 tuntia takana samoja strikeja, dailyjä ja raideja, silti edelleen maistuu. Matkan varrella kaverilista on kasvanut huimasti Destinyn ansiosta ja on löytynyt hyvä vakiintunut jengi viikottaisiin raideihin. Juurikin tuon sosiaalisen puolen takia peli on itselle yksi vuoden parhaista.

3. South Park: The Stick of Truth

Tämän kanssa sai nauraa. Pelin huumori ei ehkä sovi kaikille mutta itselle osui ja upposi. Peli on uskollinen tv-sarjalle ulkoasua ja käsikirjoitusta myöten. Tuntui kuin pelaisi jaksoa sarjasta. Jos yhtään pitää South Parkista, on tämä pakkohankinta.

Muita loistavia pelejä vuoden varrelta:

The Vanishing of Ethan Carter
-Graafisesti upea avoimen maailman mysteeripeli.

Dragon Age: Inquisition
-Valtavasti tekemistä, paljon dialogia, kaunis maailma. Rpg johon saa hukutettua 100+ tuntia. Kun riittäisi vielä aikaa pelata tämäkin lävitse asti..

Alien: Isolation
-Vihdoin Alien-peli jossa pääpaino on selviytymiskauhussa pölhön räiskinnän sijaan. Pidin pelin "kasarifuturistisesta" ilmeestä.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare
-hauskaa online räiskintää, jossa ei mene hermot. Loistava peli, jota on tullut ihan liian vähän pelattua..

Vuoden paske: Watch dogs
-Eipä iskenyt sitten ollenkaan. Hakkerointi oli melko nopeasti nähty ihmekikka. Juoni oli tylsä, eikä hahmoista jaksanut kiinnostua ollenkaan. Chicago pelialueena oli hieno mutta siihenpä se jäi. Iso pettymys itselle..

Tuossa ne omat suosikit vuoden varrelta. Dark souls 2 jäi pelaamatta, olisi varmaankin päässyt listalle.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Näemmä alkanut erottua KFINin suosikit täällä. Olen perinteisesti halunnut olla erilainen "nuori", mutta nyt se ei taida onnistua.

Dragon Age: Inquisition, näyttäisi lunastavan kaikki odotukseni. Diplomatiaan taipuvainen vaalea ihmisheteromaagini pelastaa maailman. Tai no sitä suuntautumista en ole vielä päättänyt.

Alien: Isolation, oikeaa selviytymiskauhua ei ole nähty vuosikausiin. Tähän vielä eristyneisyyden tunne tyyliin Metroid ja Alien-teeman onnistunut käyttö niin avot. Bonuksena päähenkilönä on normaaleilla ulottuvuuksilla siunattu mimmi, joten ainakaan kauheasti itku naisten alistamisesta peleissä ei saa lisäpontta.
http://www.konsolifin.net/playstation/arvostelut/1123/

Watch Dogs, moderniin aikaan sijoittuva Assassin's Creed tuntuu pääasiassa yonin-ninjailulta, mutta loppua kohti innin-ninjailu nostaa liikaa päätään.
http://www.konsolifin.net/playstation/arvostelut/1102/

Assassin’s Creed Unity, ryhtiliike karmean Black Flagin jälkeen. Aikakausi on mielenkiintoinen ja tarina kantoi juurikin historiallisten henkilöidensä turvin.
http://www.konsolifin.net/xbox/arvostelut/719/
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Vuoden parhaat mitä pelasin:

1. Dragon Age: Inquisition (PS4)
- Kaunis, laaja ja täysin sieluni mukaansa vienyt taideteos. Lämmitti ropefanin mieltä ja peliin sai käytetty kymmeniä pelitunteja ja vielä tekisi mieli aloittaa uusia kierroksia. Harva peli aiheuttaa samanlaisia fiiliksiä.

2. Dark Souls 2 (PS3)
- Tätä tuli keväällä eniten pelailtua, ei ehkä niin hyvä kuin ensimmäinen, mutta itselle tämän vuoden selvä toinen pääpeli jota pelasin. Aivan mahtaa kauhun ja onnistumisen riemua. Odotan innolla PS4-remakea keväälle.

3. Diablo 3: Reaper of Souls (PS4)
- Koukuttava, mahtava ja innostava mättö. Loottia lootin nälkäiselle. Häikäilemättömän hyvät kontrollit ja koukuttava. Sanoinko jo että koukuttava?

erityismaininta/yllättäjä:
Lords of the Fallen
- todella suuri yllätys ja pienistä vioistaan huolimatta erittäin viihdyttävä peli.

Muutamia pelejä on vielä pelaamatta niin ei voi arvioida täysin.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Tässäpä omani.

Mario Kart 8 (WiiU) - tätä on tullut pelattua säännöllisesti toukokuisesta julkaisusta lähtien.

Shovel Knight (WiiU / multi) - todella rakkaudella tehty retrohenkinen pläjäys. Tarpeeksi uusia tuulia välttääkseni pahimman turhautumisen. Kyllä minä tämän vielä selätän.

Retro City Rampage DX (WiiWare / multi) - okei, melkoinen kevytpäivitys muutaman vuoden vanhaan peliin, mikä kuitenkin vei yllättäen mukanaan ja sai päättämään pelin loppuun.

.. Leijonanosa pelivuodesta meni tammikuussa hankitun WiiU:n "varhaistuotannon" pelaamiseen. Näistä ykköseksi nousi Lego City Undercover, joka oli kerrassaan hurmaavaa avoimessa maailmassa touhuilua ja muuta hupia. Legopeliähkyä en voinut potea, tämä oli ensimmäiseni. GBA:n retrojulkaisut eShopissa veivät myös runsaasti aikaa. Pelipinosta saatiin vihdoin myös pois alta sen oikean XBox ykkösen Jade Empire.

Bayonetta 2 jäi listalta pois koska ensimmäinenkin osa vielä kesken. Noh m_vierimaan Raymanin ja oman RCRdx:n hengessä tämän esiosan olisi voinut helposti nostaa omalle listalle.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Vuoden aikana on melko suureksi osaksi tullut pelattua vanhempia julkaisuja, mutta muutama uusikin julkaisu onnistui vakuuttamaan.

1. Just Dance 2015 - Just Dance jatkaa mahtavuutta vuodesta toiseen. Upea suunnittelu, kekseliäät ja hullut ideat sekä mukaansatempaava pelattavuus ovat yhä läsnä uusimmassakin versiossa.

2. NES Remix 2 - NES-klassikoiden vetovoima yksinkertaisesti toimii yhä, ja NES Remix tarjoaa niistä onnistuneen, uusia näkökulmia avaavan paketin.

3. Luftrausers - yllättävän koukuttava ja monipuolista pelattavuutta tarjoava painovoima/areena-shmup retropelien henkeen.

4. Hyrule Warriors - Legend of Zeldaa uudessa kuosissa, ja se toimii. Lisää tällaisia ideoita.

5. Mario Kart 8 - tämä onnistui siinä missä harvat Wii U -pelit ovat onnistuneet, eli parantamaan Wii-edeltäjästään. MK8 syrjäyttää Mario Kart Wiin sarjan parhaana pelinä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Vuoden pelit 2014

TOP 3:

1.Titanfall- Ylivoimaisesti vuoden paras peli. Sujuvaa ja monipuolista räiskintää. Tätä vaan jaksaa ja jaksaa. Tämän jälkeen CoD:it maistui todelliselta suossa juoksulta.

2. Forza Horizon 2-Käsittämättömän hieno vapaan maailman autopeli. Mahdottomasti pelattavaa.

3. Watch Dogs- GTA klooni, joka mua ainakin viihdytti enemmän kuin "esikuva".


FLOP:
DESTINY- Käsittämättömän hypen saanut paha rimanalittaja. En ole IKINÄ pelannut näin ykstoikkosta peliä. Pelasi sitten yksin tai porukassa.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Vuoden peli:

Dragon Age: Inquisition

En ole vieläkään varmaan edes puolessa välissä, mutta pelitunteja takana jo noin 40. Uskomatonta RPG:tä (mitäpä muuta Biowaren velhoilta voisi odottaa?). Aivan naurettavan paljon tekemistä ja tutkimista, useissa erinomaisesti tehdyissä alueissa. Loistavia hahmoja ja dialogia.

Muut vuoden suosikit. Ilman mitään erityistä järjestystä:

Walking Dead: Season 2

En tiedä lasketaanko tätä tämän vuoden peliksi. Mutta silti suurin osa jaksoista tuli tämän vuoden puolella, joten itse miellän tämän vuoden 2014 peliksi. Loistavaa interaktiivista elokuvaa, kuten ensimmäinen kausikin oli. Clementine on upea hahmo ja toivottavasti hänen tarinalleen saadaan jatkoa, mahdollisimman nopeasti 3. kauden toimesta.

Titanfall

Omasta mielestäni hauskin nettiräiskintä sitten MW2:en. Titaanit ja pilootit eroavat toisistaan juuri sopivasta ja kummallakin on mukavaa pelata.

Wolfenstein: New Order

Peli jolta en mitään odottanut, olikin vuoden kaikista hauskin kokemus. Mukavan yliampuvaa toimintaa ja ennenkaikkea loistava FPS joka on yksinpeli, eikä moninpeli. Toivottavasti tätä saadaan lisää.

Far Cry 4

Oikestaan pelihän on Far Cry 3 muutamalla uudistuksella ja uudella alueella. Mutta silti jostain kumman syystä tämä jaksoi silti viihdyttää. Toisin kun muut Ubisoftin samaa kaavaa tottelevat pelit, tältä vuodelta. Eli AC: Unity ja Watch Dogs. Pelin juoni ei ole mikään erityisen hyvä. Mutta pelaaminen on oikein mukavaa ja peli näyttää todella hienolta (ainakin PC:llä).

Infamous: Second Son

Upeasti toteutettu Seattle. Upeita efektejä. Todella mukava peli pelata ja samalla niitä harvoja pelejä jonka olen jaksanut tahkoa täydellisesti läpi.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Varsin hyvä pelivuosi jälleen loppujenlopuksi, vaikka iso kasa odotettuja pelejä siirtyi ensi vuodelle. Listaus ei mitenkään järjestyksessä, lähinnä vaan muistijärjestyksessä.

Wolfenstein: The New Order
Yksi huikeimmista vuoden yllättäjistä, vaikka suuri old school fps-pelien suuri ystävä olenkin. Tietty tämänkin takia peli nappasi mukaansa. Hyvin pirteä ja old school -henkinen räiskintäpeli missä jokainen osa-alue oli lähes täydellinen ja todella hienoa, että jotkut vielä täysillä panostavat siihen yksinpeliin ja sen huomasi. Vuoden 2014 GOTY meikälle.

Castlevania: Lords of Shadow 2
Ensimmäinen osa oli oikein kiva seikkailu-/toimintapeli, mutta minkä pelaaminen kävi puuduttavammaksi ja puuduttavammaksi loppua kohden. Jatko-osa kuitenkin paransi lähes joka osa-alueella ja lopputuloksena peli oli aivan mahtava. Ja eikä tällä kertaa ollut puuduttava kokemus toisin kuin ensimmäinen osa. Myös tasosuunnittelu oli koko pelin ajan parempaa. Pitkään kamppaili Wolfin kanssa goty-tittelistä, mutta viime hetkillä kyseinen peli vei voiton aivoissani.

South Park: The Stick of Truth
Hyvin tehty kevyt ja ok ropellus muuten, mutta peli tuntui ja oli juuri sitä hauskan tuttua South Park -tyyliä. Hauskaa ja huonoa läppää, mistä SP on tunnettu :D. Ei voi olla tykkäämättä, jos kyseinen huumori iskee. Tappelusysteemissä olisi ollut hieman kehittämisen varaa, ei läheskään yltänyt Mario&luigi-sarjan systeemille (mikä on ehkä samanlaisin mitä tulee SP:n tappelusta mieleen).

Middle-earth: Shadow Of Mordor

Keski-maahan sijoittuva AC- ja Batman -pelien tyylinen peli? Kyllä kiitos! Myös Nemesis-systeemi on jotain todella nerokasta.

Far Cry 4

Juuri ja juuri ehti mukaan listaan. Vaikka podinkin pientä open world -ähkyä (kiitos AC unityn ja DA: Inquisitionin), niin olihan tämäkin Far Cry oikein mainio tekele. Ehkä hieman parempi kuin 3, vaikka ei sinällään tuntunut pelatessa tältä. Pagan Min on myös ihan hauska pahis. Tykkäsin FC3:sta kovasti, niin eipä tästäkään voinut olla tykkäämättä. Hyvin samaa meininkiä hiotumpana.

Dragon Age Inquisition
Tässäpä vuoden kovin rope. Origins oli aikoinaan (ja on vieläkin) omia länsimaisia suosikkiropeja. Ja onhan se kakkososakin mainettaan paljon parempi, ei toki yllä läheskään originsin ja inquisitionin tasolle. Inquisition kuitenkin korvasi useimmat edellisosan mokat ja oli juuri sitä minkä sen piti olla. Meikäläiseen muutenkin kolahtaa tosi lujaa fantasiameininki. Lohikäärmeet, taiat, miekat...pakko tykätä! Hyvä tarina ja hemmetisti tekemistä. Taistelusta jos jostain pitää antaa miinusta. En kuitenkaan ole koskaan pelannut Biowaren eepoksia taisteluiden takia ollenkaan.

Assassin's Creed Unity
Pelisarjan vannoutuneena ystävänä piti tämäkin mennä hankkimaan vaikka peli olikin saanut aikamoista paskaa niskaansa, osittain turhaa ja osittain ihan kai syystäkin. Itse kuitenkin nautin kovasti pelistä ja on jopa sarjan parhaimmasta päästä heti AC2:n ja Black Flagin jälkeen (Brotherhood imo vähiten hyvä). Osittain kiitokset menee paranneltuun freeruniin, mikä teki hyppelystä ja muusta etenemisestä mukavampaa, vaikka sillointällöin Arno jäikin jumittelemaan johonkin. Unity oli myös jollain tapaa paluu vanhaan tyyliin.

Bayonetta 2 (+1)
Tämä on toistaiseksi ainut Wii U:n peli, minkä parissa ei tuo Wii U:n hankinta kaduttanut ollenkaan. Ennen peliä oli todella pettynyt olo ja nyt ollut pelin jälkeen sama tunnelma, eli kaduttaa että piti kyseinen konsoli hankkia...Noh, ainakin sai sillä edes yhden loistavan kokemuksen. Ensimmäisestä osasta en pitänyt läheskään yhtä paljoa mitä jotkut hehkuttelee maasta taivaaseen, oli se kuitenkin hyvä. Jatko-osa kuitenkin paransi ja oli jopa helposti sanoen itelle parempi ja mielekkäämpi pelikokemus. Etenkin suuri kiitos, että ne hemmetin typerät QTE-äkkikuolemat poistettiin kokonaan. Nyt sitten Yoshi's Woolly Worldia ja Devil's Thirdia odotellessa. Xenoblade Chr. tappoi jo kokonaan tulevan Xenon hypen, pthyi!

Forza Horizon 2
Höyhenen kevyesti vuoden paras autoilupeli. Olen ollut Burnout Paradisen jälkeen todella skeptinen ja negatiivinen avoimen maailman autopelejä kohtaan. Otin kuitenkin riskin "Horza 2:n" kanssa, ja voi pojat kun se kannatti! Todella mukavaa arcadekaahailua kivassa ympäristössä lähes täydellisen ajotuntuman kera. Saakelisti löytyy myös tekemistä (ehkä jopa hieman liikaakin?). Vaikka kokoajan ei tule pelailtua, niin aina on yhtä mukavaa ajella pitkin katuja ja vähän muuallakin. Ehdottomasti vuoden positiivisin yllätys itelle ja enkä varmasti enää ole niin skeptinen open world -autoiluja kohtaan.

Diablo 3 PS4
Kolmatta Pabloa tuli jo pelailtua ennen loottiuudistusta PC:llä ja tuolloin jo tykkäsin pelistä. Nyt kuitenkin PS4:llä pelatessani voin tunnustaa sanovani konsoliversiota parhaimmaksi versioksi. Todella hyvin suunniteltu ja muutettu ohjainzydeemit konsolityyliin. Ei kyllä oikein enää huvita palata PC-version pariin. Myös Reaper Of Souls -lisäri oli sitä samaa hemmetin hyvää Diabloa. On se Diablo 3 vaan pirun koukuttava peli ja uudistetulla lootilla vieläkin mukavampaa. Empä olisi uskonut koskaan, että Diablo toimisi noin hyvin konsoleillakin.

Alien: Isolation
Tulihan se hyvä Alien-peli viimeinkin. Pelissä tosi jännittävä tunnelma kokoajan ja Alien on oikeasti tehty pelottavaksi hirviöksi, miltä haluaa vain olla piilossa.


Bubbling Under (eli pelejä, jotka ei aivan yltänyt parhaimpien joukkoon syystä tai toisesta...jonkinlaisessa parhausjärjestyksessä):

Trials Fusion
Infamous Second Son
Donkey Kong Country Tropical Freeze
Watch Dogs
Last Of Us PS4 (Loistava peli edelleen, mutta remasteroitu niin en kelpuuttanut)
Tomb Raider Def. Ed (Sama kuin yllä)
Titanfall (hyvä online-fps, mihin ei kuitenkaan jaksanut sen enempää panostaa aikaa)
Walking Dead S2
Wolf Among Us
FF XIII-3
FF Theatrhytm Curtain Call (mukavaa fanipalvelua, täts it)
KH 2.5 HD remix
FF X/X-2 HD (sama juttu kuin TLoU:lla)
Tales of Symphonia HD
Smash Bros 3ds & Wii U (Toimii imo vain partypelinä, ja silloin aivan loistavasti)
Halo: MCC
Evil Within (kesken pahasti, mutta vaikuttaa hyvältä alun perusteella)

Vuoden pökäle: Destiny
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Josko sitä jotain yrittäis kirjottaa.

1. Destiny
Tämän parissa palanu tunteja kiitettävästi(yli 10d pelikellossa yhdellä hahmolla). Kaipa tuo selittyy sillä että siihen löytyi se oma porukka pelaamaan. Tarina ei nyt mikään kummonen ollut,vaan tässä se Halomainen pelattavuus veti mukaan ja kaverilistalta löytyy melkein aina joku mukaan pyörimään PvE:hen. Ei mikään täyden 10 peli,mutta vihdyttävä kaiken kaikkiaan ollu ja varmaan tulee jatkossakin tahkottua.

2. Far Cry 4
Hyvin paljon samaa kun 3 osassa, niin hyvässä kun pahassakin.

3. Trials Fusion
Ai joku kaverilistalta meni ohi? No kerran jos kokeilisi vielä,tosta kohtaa voi muutaman kymmenyksen vielä hioa pois..(tuntia myöhemmin samassa kohdassa edelleen hieromassa parempaa aikaa.)
Kuulostaako tutulta? :D

Siinä nyt oikeestaan 3 kärki.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Kyllä tähän mennessä parasta antia on ollut Call of Duty: Advanced Warfare ja Far Cry 4. Kaiken lisäksi Far Cry 4 saa kunniamaininnan siitä, että se oli vuoden yllättäjä, sillä en ollut aiempia osia pelannut ja osoittautui paremmaksi peliksi kuin mitä osasin odottaa.

Kunniamaininnan saa myös Grand Theft Auto V. Vuoden peli se ei ole, mutta pääsee todella lähelle sitä titteliä. Tarina oli todella hyvä, mutta online hieman puuduttaa, jos pelaa randomien kanssa (jokainen arvaa varmaankin myös syyn) ja heistitkin tulevat myöhässä. Varmaankin pitää katsastaa uudelleen Remasteredin kautta tuo peli ja ne heistit, kun ne tulee.

Vuoden pettymykseksi osoittautuu Assassin's Creed: Unity. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään vuosikymmenen floppi, mutta jätti Unity silti paljon toivomisen varaa.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

1 Destiny on parhaita pelejä mitä olen pelannut vaikka siinä onkin puutteita. Yhdellä hahmolla yli 40 tuntia.
2 The Crew on myös mahtava peli jonka parissa on mukava viettää aikaa.
3 Diablo 3 on mahtavaa pelattavaa kaverin kanssa.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Kolme ekaa PS4 ja neljäs Vitalle.

1. Alien Isolation
Meni heittämällä Dead Space ykkösen kanssa kautta aikain parhaiden pelien listalle jaetulle ykkössijalle. En voi sanoa, että olisi ollut vielä parempi kuin Dead Space, mutta ei huonompikaan. Ihan uskomattoman hienosti tehty selviytymiskauhukokemus.

2. Driveclub
Yks parhaita arcade-kaahailuja koskaan. Täydellinen, siis täydellinen ajomalli ja mahtavan koukuttava haastesysteemi sekä paras DLC:n julkaisumalli, mitä on vähään tai pitkään aikaan tullut vastaan. Mahtava audiovisuaalinen toteutus yhdistettynä dynaamiseen valaistukseen ja säätiloihin sekä hulluun vauhdintuntuun tuo uuden ulottuvuuden ajopeleihin.

3. Final Fantasy XIV
Tämä nyt on vähän huijausta, kun tavallaan viime vuoden peli, mutta PS4:lle tuli vasta tänä vuonna. Todella koukuttava peli. Hieno maailma, hieno OST, FF-tunnelma.

4. OlliOlli
Mahti combo-systeemi, mahti soundtrack, mahti pelattavuus.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Top 10 2014

1. Super Mario 3D world

2. Last of us remastered (Grounded mode!!)

3. Infamous - second son

4. Tomb Raider

5. Pikmin 3

6. Valiant hearts

7. Tearaway

8. Mario kart 8

9. Forza horizon 2

10. Wolf among us
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Vuoden kovimmat PlayStation -pelit. Muita laitteita kun ei ole tullut hankittua ja Pleikkarillakin monta potentiaalista kärkipeliä vielä kaupassa odottamassa tarjouksia.

1. Destiny
Vuoden suurin pettymys olikin myös vuoden einiten tarjonnut peli. Co-op on vain niin hauskaa ja toimivaa viihdettä illasta toiseen hyvässä seurassa.

2. Dragon Age - Inquisition
Taistelu sontaa, mutta muuten timanttia. Uskomattoman koukuttava peli ja upean maailman ovat luoneet.

3. South Park - The Stick of Truth
vuoden hauskin peli. Samaa nerokasta ajankohtaista huumoria pieruverhon takana mitä tv-sarjassakin.

4. Wolfenstein - The New Order
Paras putkijuoksu aikoihin.

5. Skylanders - Trap Team
Vuoden isä-poika co-op.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Oma listani näyttää tältä:

1. Destiny

2. Advanced Warfare


3. Evil Within

4. Dark Souls 2

5. Driveclub / Dragon Age
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Kaippa listaan tässä omani:

1. Watchdogs
2. Assassin's Creed Unity
3. Assassin's Creed Rogue (kyllä)
4. Forza Motorsport Horizon 2
5. Alien Isolation (inhoan kauhupelejä, joten...)
 
Ylös Bottom