Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Vuoden pelit 2014

Vastaus: Vuoden pelit 2014

Moni viime vuoden peli odottaa vielä omaa pelivuoroaan, mutta tämänhetkinen top 3 näyttää tältä (tuskin tulee muuttumaan):

1. Bayonetta 2
2. Drakengard 3
3. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Ennen puhdasta listausta jaetaan muutamia erityismainintoja.

Ensimmäinen menee kaikkien vihaamalle (ja tietenkin rakastamalle!) Destinylle. Tämän ja KonsoliFIN:in kanssa jaettiin vuoden parhaat moinpeli kokemukset ja koettelemukset. Paljon saatiin paskaa niskaan kun oli yli-hypeä ja mitä kaikkea sitä nyt oli... Keskisormi heilahtakoon jäykkänä haukkujien suuntaan. Kohtalon parissa koettiin esimerkillistä yhteisöllisyyttä, joka ei olisi onnistunut ilman tätä paikka. Piste. Mainittakoon seuraavaksi #PS4Share. Huhhuh. Miten olen voinnut pelata pelejä ilman tätä ominaisuutta? Otan nykyään peleistä enemmän kuvakaappauksia kuin pelaan niitä... Mutta kyllä se pelaaminenkin maistuu kun eteen räjähtää Wolfenstein: The New Order, jonka slogan pitäisi olla More Than Meets The Eye. Kuka oikeasti osasi odottaa tältä hyvää tarinaa ja sitäkin parempia hahmoja? Jep. Ei kukaan. Olet erityismainintasi ansainnut! Ole hyvä.

No niin. Aika lopettaa lurinat ja lirkuttelut. Siirrytään päätapahtumaan.

3. Dragon Age: Inquisition

B6LmW7uCIAAr76M.jpg:large


Peli lässähti hieman tylsäksi loppua kohden ja taistelu oli puuduttavan päämärätöntä sekoilua... Matka oli kuitenkin päämäärää tärkeämpi. Rakastuin erityisesti pelin mielenkiintoisiin hahmoihin. Casanova Foeman vikitteli tyttöjä. Pettyi kun mielitietty tykkäsikin ihan jostain muusta. Heitti uutta koukkua kehiin. Selvitti kaiffareiden ongelmia ja muuten vain bondasi. Fiilisteli tavernassa ja hämmästeli sitä helvetin tekstimäärää, joka peliin oli saatu tungettua... Maailma vei mukanaan ja sinne suunnitellaan jo uutta vierailua. Tällä kertaa matkaan pistetään soturin sijasta Foeman the Grey. Bioware on palannut.

Erityismaninnat vuoden parhaasta tehtävästä: In Your Heart Shall Burn ja upeasta musiikista.


2. Grand Theft Auto V

B6Lm9GlCcAACT0H.jpg:large


Ostin uusitun version jo julkkarissa. Säästin sen kuitenkin tietoisesti loppuvuoden viimeiseksi peliksi. Siihen mennessä olin saannut lakaistua kaikki vuoden kuumottavimmat uutuudet pois mielestä. Päätös oli aikalailla oikea. Kaikki pelit kun tuntuvat niin keskinkertaisilta R* teosten jälkeen... Ja helkkari soikoon että GTAV imaisikin taas mukaansa! Itseasiassa kovemmin kuin vuosi sitten. Kiitos parannettun ulkonäön ja sulavamman ruudunpäivityksen.


1. Alien: Isolation

B6LnfxRCAAE9dJA.jpg:large


Enpä olisi alkuvuodesta uskonut, että vuoden pelini olisi "Alien-peli". Mutta perkele soikoon! Niin siinä vain kävi. Tunnelma ja äänimaailma ovat tietenkin kohdillaan. Trendinä nykynuorison suosikki genre: selviytymiskauhu. Tähdeksi nousee kuitenkin itse Allu, jonka hämmästyttävä tekoäly vie kirsikan kakusta, ennen kuin ehdit sitä edes nähdä. Se oppii tuntemaan sinut. Se kaivautuu ihosi sisälle. Eikä kukaan kuule huutoasi avaruudessa.

Erityismaininnat vuoden parhaasta taidesuunnittelusta ja äänimaailmasta.


Vuosi olikin sitten aikalailla siinä. Kiitoksi kuluneesta vuodesta ja seikkaillaan taas lisää vuonna 2015.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Itse en osaa pelejä sen kummempaan paremmuus järjestykseen osaa laittaa, toki muutamat pelit saavat erityismainintoja.

South Park The stick of truth
Täysin hervotonta kevyttä rpg mättöä south park maailmassa kunnon huumorilla höytettynä. Peli saa itseltäni vuoden yllättäjä palkinnon.

Dark souls 2
Peli jatkoi hyvin tutuilla mekaaniikoilla uudistaen kuitenkin omasta mielestäni oikeita asioita.

Dragon Age Inquisition
Peli upposi hyvin DA sarjaa ennen kokemattomallekkaan, ja toi kyllä tarvittua rpg panostusta PS4 pelikirjastoon. Peliin saa helposti upotettua 100h jos jaksaa kaikki sivutehtävät tehdä, joka on vain plussaa nykyisten lyhyiden kampanjoiden aikana.

Wolfenstein The new order
Tämä oli toinen vuoden yllättäjistä, sillä peli oli rohkeasti vanhan koulukunnan fps peli kuitenkin tuoden mukanaan hieman vivahteita nyky fps peleistä. Varsinkin nightmare jossa päästiin wolfenstein 3D:n ensimmäinseen kenttään oli hieno kokemus.

Vuoden pettymys palkinto on pakko jakaa, sillä Destiny oli niin suuri pettymys ja ärsytyksen kohde. Pelihän on mekaniikoiltaan hyvin hiottua räimettä, mutta tarinan olemattomuus sekä 20lvl jälkeinen lotosta voitetuilla varusteilla levuttaminen olivat jotain aivan hirveää. Oman pelikokemukseni kiteyttääl hyvin peliseurani yhden jäsenen nauruun repeäminen kun huomasi minun olevan edelleen lvl22 kun muu seurue oli jo päässyt kauan aikaa sitten 28levelille.

Muita omasta mielestäni huomion arvoisia pelejä tänä vuonna:
Shadow of mordor
Metal gear solid Ground zeroes
Metro redux
Far cry 4
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Vuodesta 2014 jäi mieleeni WiiU:n mitä mainiot yksinoikeuspelit. Nyt jos koskaan kannattaa laite ostaa. Muuten jäi hieman pelaamiset vähiin. Esim Alien, Dragonage, wolfenstein ja smashia en ole vielä kerennyt aloittaa. Tässä nyt muutamia mitä tuli ja jäivät mieleen (ei ole missään top järjestyksessä).

1. South Park: The stick of truth
Sarjan suurena fanina tämä kolahti todella kovaa. RPG elementti on ehkä hieman köykäinen, mutta huumori sen sijaa sitä tuttua laatua.

2. Shadowrun: Dragonfall
Ensimmäisen osan ja yleisesti cyberpunk fanina tämäkin maistui todella. Suuret odotukset seuraavaa osaa kohtaan.

3. Bayonetta WiiU
En tätä helmeä koskaan pelannut viime genissä joten nyt oli hyvä aika. Mainiota hack n slash menoa. 2 osa odottaa vielä peluuta jonka pitäisi arvostelujen mukaan olla yhtä kovaa tai parempaa shittiä.

4. The last of us: Remastered
Sama asia kuten Bayonettan kohdalla, en tätä pelannut viime genissä. Ja mainiohan se oli. Eipä kait tuosta mitään muutakaan voi sanoa.

5. Master chief collection
Haloa yhden hinnalla? Kiitos kyllä. Vaikka aluksi moninpelaaminen hieman kusi niin silti mitä paras diili Xbonen ostajille.

6. Sunset Overdrive
Hauskaa räimettä näin uutta crackdownia odotellessa.

7. Far Cry 4
Maino jatko-osa edelliselle tekeleelle. Co-opissa tuplasti hauskempaa. PC:n tekniset ongelmat vaan hieman pilasivat kokemusta.

8. Shadow of mordor
Mainio Batman/AC "klooni". Olisin varmaan julistannut parhaimmaksi peliksi, mutta juoni ja maailma olivat niin tylsät että innostus loppuakohden lopahti täysin.

9. Ace attorney: DD
Pidän AA:ta yhtenä parhaimpana sarjana eikä uusin tekele 3DS:llä pettännyt. Seuraavaksi tahkoamaan trilogian 3ds versiota.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Mulla on ehkä aika poikkeuksellinen lista moneen muuhun nähden. Mun listalla on lähinnä pelejä, jotka ovat saaneet huonoja arvioita ja monet pelaajistakaan ei pidä.

1: The Crew: Sitten ps3 GTA5:n jälkeen eka peli, jonka jaksoin pelata läpi. Muutenkin loppuvuosi sairaslomalla meni lähes täysin tämän parissa ja ennen pelin julkaisua kolme betaa, joita jokaista pelasin noin 50h ja vielä tosiaan peli sen jälkeen läpi.

2: MotoGP: PS4:n paras kisapeli (Crew:tä en laske samaan kategoriaan). Loistava peli.

3: Fifa 15 / NHL 15. Fifassa vanhat ongelmat, NHL todella karsittu ja kämänen pelin ulkopuolella. Siltin jäällä parasta lätkää ikinä.

4: Grid autosport PS3:lle: Kyllä! Tämä on tarjonnut parasta viihdettä nelipyöräisten kanssa offlinessa. Harmittaa etten ostanut julkaisussa, äärimmäisen hyvä peli ja monipuoliset säätömahdollisuudet.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Vuoden peliksi 2014 on vain yksi varteenotettava vaihtoehto.

1. Final fantasy XIV

Peliä ei julkaistu vuonna 2014 mutta MMORPG genren pelit kehittyvät kokoajan ja noin vuosi myöhemmin on FF XIV saanut lukemattomia lisäsisältö paketteja ilmaiseksi jotka ovat parantaneet peliä ja tuoneet lisää pelattavaa endgame pelaajille, joten se tuntuu aivan eri tuotteelta kuin vuoden 2013 lopulla julkaistu peli. Pelitunteja on niin paljon takana että ei viitsi edes ajatella asiaa ja lisää on tiedossa vielä todella paljon. Myös rahaa peliin on kulunut satoja euroja mutta se on ollut joka pennin arvoinen.

Muita hyviä pelejä vuonna 2014 olivat

Dark souls 2
Forza horizon 2
Assassiins creed unity
last of us remastered
wolfenstein new order
south park stick of truth
diablo 3

mutta ei niistä mikään ollut loppujen lopuksi niin hyvä että niistä todella olisi ollut vuoden peli palkinnon saajiksi.

Vuoden suurimmat flopit (oli muitakin mutta nämä ovat eniten odotukset pettäneet pelit)

Destiny
Dragon age inquisition
lords of fallen
Alien isolation
watch dogs
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Oma ranking on kärjen osalta tälläinen:

1. Dark Souls 2
2. Far Cry 4
3. Last of us Remastered
4. Assasins Creed unity
5. NBA 2K15

Inhokit, Shadow of Mordor ja Ground Zerous.
Toki osa näistä peleistä on vielä kesken ja monia mielenkiintoisia pelejä en ole kokeillutkaan.
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Tässäpä omaa listaa, ei varsinaisesti missään järjestyksessä:

Destiny:

Jo pelkästään Martin O´Donnellin (&co.) soundtrack tuo Destinyn heittämällä tälle listalle. Bungiella ollaan tällä hetkellä kyllä aikamoisessa liemessä, kun palapelistä lähti käytännössä se ainoa palanen, mitä on mahdotonta korvata.

Niin ja olihan se peli muutenkin hyvä. Tarina nyt on mitä on mutta muutoin pelin parissa on tullut vietettyä monia mahtavia hetkiä.

Halo: The Master Chief Collection

Juujuu, monipeli on rikki ja niin pois päin. Mulle Halot ovat aina olleet yksinpelejä, joita pelataan kampanjan takia. Ja olihan se aikamoinen nostalgiapläjäys vetää Halo 2 läpi noin 8 vuoden jälkeen. Vaikka jotkin osa-alueet eivät olekaan vanhenneet kovin kunniakkaasti, eivät ne haitanneet peli-iloa millään lailla. Taistelut ovat kerta toisensa jälkeen loistavasti tasapainotettuja ja pelissä on koko ajan tekemisen meininki.

Niin ja ne O´Donnellin musiikit...

Wasteland 2

Tässä pelissä oli toki myös huonot puolensa (kuten liiallinen helppous loppua kohden ja taisteluiden taktiikattomuus), mutta jokin siinä veti puoleensa uudestaan ja uudestaan. Ehkä se oli se vanhan koulukunnan jääräpäisyys tai jokin.

South Park: The Stick of Truth

Tälle voisi kyllä antaa vuoden yllättäjä-palkinnon. Vaikka previkoiden ja arvosteluiden perusteella pystyikin odottamaan hyvää peliä, en tosiaan odottanut sieltä tulevan näin viihdyttävää ja hyvää pakettia. Riittävästi pelillisiä elementtejä ja täydellinen uskollisuus sarjan huumorille. Pitkästä aikaa peli, josta ei oikeasti voinut tietää mitä seuraavaksi tapahtuu.

Ja onhan tuolla järkyttävä määrä pelejä pelaamatta viime vuodelta. Wii U:n yksinoikeudet, Shadow of Mordor (jota tosin jo aloittelin), Far Cry 4, Forza Horizon 2...
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Ison-Britannian oma peligaala BAFTA Games Awards nimesi Vuoden 2014 peliksi Destinyn.

Lähde: http://www.pelaajalehti.com/uutiset/britit-kruunasivat-destinyn-vuoden-peliksi-bafta-gaalassa

  • Taiteellinen saavutus - Lumino City
  • Peli-innovaatio - The Vanishing of Ethan Carter
  • Äänisaavutus - Alien: Isolation
  • Mobiili-/käsikonsolipeli - Monument Valley
  • Moninpeli - Hearthstone: Heroes of Warcraft
  • Musiikki - Far Cry 4
  • Alkuperäisidea - Valiant Hearts
  • Näyttelijäsuoritus - The Last of Us: Left Behind (Ellie, Ashley Johnson)
  • Pelisuunnittelu - Middle-earth: Shadow of Mordor
  • Tarina - The Last of Us: Left Behind
  • Perhepeli - Minecraft (konsoliversiot)
  • Urheilupeli - OlliOlli
  • Jatkuva peli - League of Legends
  • Debyyttipeli - Never Alone
  • Brittipeli - Monument Valley
  • Vuoden lupaus - Chambara
  • Vuoden peli - Destiny
 
Vastaus: Vuoden pelit 2014

Eipä ollut häävi pelivuosi omaan makuun, mutta jotain käyttöä uudelle PS4:lle sentään oli. Alien: Isolation on vielä pelaamatta ja Valiant Hearts kesken, joten ainakin nämä voivat jälkikäteen vaikuttaa listaan, mutta nyt kolmen kärki näyttää nyt varmaan tältä:

1. Middle-earth: Shadow of Mordor
2. inFamous: Second Son
3. Far Cry 4
 
Ylös Bottom