Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Wanhat vähemmän tunnetut C-64 pelit?

Snaker

New Member
Elikkäs ois kiva kuulla mitä sellasia omasta mielestänne upeita pelejä olette joskus (tai edelleenkin) pelaillut Commodore 64:llä, jotka tuntuvat olevan muille aivan tuntemattomia.

Itse voisin aloittaa pelillä nimeltään Frantic Freddie. Tämä vekkuli oli sen verran addiktoiva aikoinaan, että pelasin pitkän tappelun jälkeen läpi (muistaakseni useammankin kerran) ja olen sen myös emulaattorille hakenut. Sen musiikitkin löytyy tuolta .sid muotoisena(pyörii mm. winampilla plug-inin, sidamp, avulla). :D

http://www.lemon64.com/?mainurl=http://www.lemon64.com/games/details.php?ID=972

Suosittelen lukemaan tuon arvostelun. En saanut sitä suoraan linkitettyä mutta pääsee siihen noinkin.

Elikkäs, onko kukaan muu C-64 friikki pelannut kyseistä peliä? Ja mitäs helmiä itse olen mahdollisesti menettänyt?

Loppuun vielä semmoinen toteamus, että taitaapi olla ainoa tuon genren (collect 'em up) peli, jonka olen koskaan nähnyt.
 
Castle Of Terror seikkailua pelasin hermot riekaleina aikoinaan.
Ikinä en kreiviä hengiltä saanut vaikka kuinka yritin.

Vuosien jälkeen sainkin sitten lukea pelintekijän kertovan että eihän sitä kreiviä edes tappamaan pysty... :D

Noh, hauskaa oli! :cool:
 
Frantic Freddie on tuttu, mutta löytyykö täältä Archoneiden ystäviä? Entä muistavatko ihmiset Thalamuksen mestariteoksia, tyyliin CREATURES ja MYTH - History in the Making?
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan feldon
Frantic Freddie on tuttu,

OHO! :eek: Oletkin sitten ainoa, jonka tiedän itseni lisäksi sitä pelanneen. Pelasitko läpi kans? Nimittäin vikat kaks tasoa on ilkeitä, ekassa puuttuu ylimmistä portaista yläosa (ylös pääsee, alas ei eli ne ruukut pitää hakee vikana) ja vikassa levelissä ei oo tikkaita ollenkaan mut ruukut (eri korkeuksilla) ja vihut (ylimmässä kerroksessa) on.

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan feldon
mutta löytyykö täältä Archoneiden ystäviä? Entä muistavatko ihmiset Thalamuksen mestariteoksia, tyyliin CREATURES ja MYTH - History in the Making?

Muistan kuulleeni nimen Archanoid ennenkin. Oliko se se peli mis oli oma avaruusalus ruudun alareunas ja jotain 5 riviä avaruusörkkejä siel ylhäällä?
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Snaker
Muistan kuulleeni nimen Archanoid ennenkin. Oliko se se peli mis oli oma avaruusalus ruudun alareunas ja jotain 5 riviä avaruusörkkejä siel ylhäällä?
Puhut nyt Arkanoidista, joka lienee yksi pelimaailman tunnetuimpia teoksia (Break Out lienee ensimmäinen, joskaan en mene vannomaan). Tai ehkäpä kuvauksesi viittaa enemmänkin Space Invadersiin..? Itse asiassa tarkoitin kyllä Archonia sekä sen jatko-osaa, Archon II: Adeptia.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan feldon
Puhut nyt Arkanoidista, joka lienee yksi pelimaailman tunnetuimpia teoksia (Break Out lienee ensimmäinen, joskaan en mene vannomaan). Tai ehkäpä kuvauksesi viittaa enemmänkin Space Invadersiin..? Itse asiassa tarkoitin kyllä Archonia sekä sen jatko-osaa, Archon II: Adeptia.

Joo, myönnän, luin nimen väärin. Nyt etsiessäni löysin Archonista juttua täältä eli tuo on siis jonkunlainen shakki?
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan feldon
Frantic Freddie on tuttu, mutta löytyykö täältä Archoneiden ystäviä? Entä muistavatko ihmiset Thalamuksen mestariteoksia, tyyliin CREATURES ja MYTH - History in the Making?

Toki, mutta Myth on System 3:n peli, eli sama firma, joka julkaisi Last Ninjat. Hmm, enpäs muistanutkaan, että Myth oli julkaistu myös modulina. Tieto löytyi täältä - kohtuullisen kattava tietopaketti C64-peleistä ...

Tuota selaillessa muistui mieleen muutamia harvinaisempia virityksiä joita aikanaan pelasin, nämä pelkästään D-kirjaimen kohdalta:
* David's Midnight Magic
* Deflektor
* Desert Fox
* Donald Duck's Playground

Huh, huh. Muistan pelanneeni kymmeniä pelejä joka kirjaimen kohdalta. Kannetkin muistan, koska olin ~1988-1995 töissä liikkessä, joka varsinkin tuossa 80-luvun lopussa möi vielä rajusti C64-pelejä kasetilla. Testailin uusia ja vanhoja pelejä lähes päivittäin ...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Snaker
...tuo on siis jonkunlainen shakki?

Jups, paljon enemmän toimintaa kun oikeassa shakissa. Mutta silti pitää taktikoida. Hmm tarviikin kokeilla tuota uudestaan.

Mitä alkuperäiseen threadiin tulee niin kyllä tuo Frantic Freddie nimi kuulostaa tutulta mutta ei noi kuvat ainakaan heti mitään muuta anna. Tarvisi kai tätäkin kokeilla.

Vähemmän tunnettuja kuusnepa pelejä voisi kyllä listata ison kasan. Ensimmäiseksi tulee mieleen alkuperäinen Kikstart. Se oli ihan ensimmäinen videopeli mitä koskaan olen pelannut. 20v kulunut ja silti muistan sen. Toinen peli mikä tulee mieleen on Thing On A Spring. Ihan hämärä peli jossa ihme jousi hyppii ja väistelee monstereita.
 
Archonit olivat aivan jumalattoman hyviä. Hassuja lempinimiä tuli ölliäisille keksittyä. Puppelika, Taunus, Kepes...

Sitten osa kolme olikin himan yllättävä... :D
 
Archonit rokkasivat kaksinpelinä (eivätkä olleet kyllä mitään vähän tunnettuja). Tuli kokeiltua taas joku kuukausi sitten ja edelleen oli viihdyttävää.

Tuo Myth taisi juuri C64-versiona olla parhaimmillaan. Amiga-versio oli huonompi. Muisti pätkii kyllä tuon osalta jo pahasti.
 
Frantic Freddie on tuttu, sitä tuli pelattua paljon. Vallan mainio peli oli.

Archon on sen sijaan yksi historian parhaimpia pelejä. Sitä pelaisi mielellään vielä tänäkin päivänä, se oli aivan loistava! Kakkosesta en niin paljon pitänyt.

Archon käännettiin myös Amigalle onnistuneesti. Siinä käytettiin stereoääntä hyvin ja jäämällä itse paikoilleen pystyi kuuntelemaan että missäs se näkymätön vastustaja oikein hiippaileekaan... :)
 
Vastaus: Wanhat vähemmän tunnetut C-64 pelit?

Tästä ketjusta tuli mukavia muistoja mieleen. Taisin itse olla todellinen suurkuluttaja :D. Alkuperäisiäkin pelejä oli reilusti toista sataa. Archonit näkyivät tulleen myös NES:ille, pitihän ne nyt laittaa tilaukseen jenkkilästä, vaikka C64-versiot tallessa onkin.

Pastfinder/Pathfinder oli omia suosikkeja. Se on nyt Zzap! Greatest Hits-kassulla tallessa. Peli taisi tulla alunperin Atarin koneille, jotka oli kuusnelkun haastajia rapakon takana. Toinen hyvä oli Agent USA. Siitä on juttua tuolla classicgaming.com sivustolla.

Tuttuja Cauldroneita tuli myös pelattua paljon. Etenkin ykkönen on tosi hauska. Vasta longplay-videot kuitenkin näyttivät näitten lopun. Palacen haastavimmista päästä kun olivat. Selvittikö kukaan näitä? Secret Armour of Antiriad tuli pelattua läpi.

Oma pulmapeli oli näillä kopiokaseteilla jaossa ollut saksalainen etanalabyrinttipeli. Taisi olla ihan basicilla väännetty. Valinnat olivat saksaksi ja pelissä oli se basicin sininen taustavärinä ja taisi etanat ja labyrintin seinät olla valkoiset. Pelissä syötiin Pacman-henkisesti pisteitä sokkelosta omalla etanalla ja taustalla oleva ääni kävi yhä kimeämmäksi. Jos joku voisi tämän pelin nimetä tai auttaa sen löytämisessä, niin olisin eri kiitollinen. Jos olet edes nähnyt pelin, niin olet kyllä aika harcore guru, kuten minäkin olin aikoinaan :D
 
Vastaus: Wanhat vähemmän tunnetut C-64 pelit?

En tiedä ovatko seuraavat miten tunnettuja pelejä, mutten ole kovin usein kuullut mainintaa: Toy Bizarre, Deathwish III, Guzzler, Snoopy, William Wobbler, Saboteur, Blue Max, Re-Bounder, Quartet, Jack the Nipper 1 ja 2 (ehkä tutumpia?). Tuossa joitain mitä tuli mieleen. Kaverilla oli niin suuri kirjasto pelejä, ettei kaikkia millään muista.
 
Vastaus: Wanhat vähemmän tunnetut C-64 pelit?

http://www.youtube.com/watch?v=5B423eiughA&mode=related&search=mylo

Se, mikä on hassua, niin moni kuvittelee juuri nitten omien mielipelien olleen jotenkin harvinaisia. Varmaan tämä liitty siihen, että aika monet pelit liikkui kopiotallenteella, jolloin se valmistaja ja alkuperä hämärtyi. Revs+ ja Druid oli tuollaisia omalla kohdalla.

Kyllähän esimerkiksi Synapse Softwaren Blue Max ja sen jatko Blue Max II, mutta etenkin eka osa on yhä edelleen niitä halutuimpia. Itse pelin toteututs on todella hyvä, vaikka manuaalin epäkohta on historiaan jäänytkin. R.A.F. kun ei tuolloin ollut vielä olemassakaan. Varmasti on moni myös Synapsen Zeppeliniä kokeillut? Yksi hyvä paikka hakea näitä, jos nimi on hukassa on tosiaan tuo Lemon64.

Hewsonin Rana Rama oli todella upea! vaikka olikin suora Speccy käännös. Se tuli pelattua monta kertaa läpi. Olisin myös aina halunnut 16-bittisen version.

Activision on ollut rakas aina Atari 2600-ajoista lähtien. Toy Bizarre on hieno kuusnelkulla. Monia pelejä voi kartin vaivattomuuden takia kyllä pelata yhtä hyvin Atarilla: Hero, PItfall I ja II, River Raid lienee tuttuja?

Sabouteur on sekin suora porttaus Speccyltä. Sama ilmiö toistui sitten 16-bittisten aikaan, jolloin heikoin linkki oli Atari 520 STfm. Pelit tuli sen heikkoimman laitteen mukaan sitten muillekin käännettynä suoraan. Kyllä mahtoi Amigan omistajat kiittää meitä AtariStejä ;)

Kuusnelkun persoonallisten pelien joukkoon pitää liittää vielä ainakin Gribblys Day Out ja Hewsonin hieno räiskintä Uridium. Mastertronicin halpasarjassa liikkui monta vähemmän tunnettua peliä, mutta ne jäivät historiaan Rob Hubbardin hienojen musiikkien takia. Näitä olivat mm. Ninja ja Flash Gordon. Myös sarjisfaneille tuttu Tarzan olisi muuten varmasti jäänyt aika vähälle huomiolle. Hassusti lähes kaikki persoonalliset pelit tuli ensin Speccylle. Head over Heels on nyt saanut jopa uusinstajulkaisuja PC:lle.
 
Vastaus: Wanhat vähemmän tunnetut C-64 pelit?

Alter Ego on mielestäni ihan loistava eikä todellakaan kovin tunnettu. Peli on todella syvällinen elämäsimulaatio/roolipeli. Lisää tietoa saa vaikka täältä : http://en.wikipedia.org/wiki/Alter_Ego_(game)

Muita hyviä on ainakin Theatre Europe (strategia/toiminta), Kennedy Approach (lennonjohto), Rags to Riches (seikkailu/toiminta) ja School Daze (seikkailu/toiminta)
 
Vastaus: Wanhat vähemmän tunnetut C-64 pelit?

School Dazesta tuli siitäkin uusintaversio hiljakkoin. Kouluaiheesta tuli mieleen Imaginen hieno Mikie-arcadekäännös Beatles-musiikein. Alter Ego sai paljon palstatilaa kotimaisten lehtien peliarvosteluissa. Taisi olla Nnirvi asialla?

Tuo oli hauska:
http://homepages.tesco.net/~parsonsp/html/theatre_europe.html

Taisi olla Midnight Sun se salasana, jolla sai nuket käyttöön?
EDIT: tuollahan tuo sanotaankin ;)
 
Vastaus: Wanhat vähemmän tunnetut C-64 pelit?

sunnpeople sanoi:
School Dazesta tuli siitäkin uusintaversio hiljakkoin.

School Dazen paras versio (ja kait myös ensimmäinen?) löytyi kyllä mielestäni Spectrum 48K:lle. Tämä peli oli selvä väriläiskä, tosin muutenkin paljon värikkäämmässä pelikentässä kuin mitä nykyisin meille tarjotaan..
 
Vastaus: Wanhat vähemmän tunnetut C-64 pelit?

Tuolla on kuvia Spectrumin versiosta:
http://www.duketastrophy.demon.co.uk/spectrum/specrevs/skooldaz/review.htm

Kyllähän värimaailma heti paljastaa kyseessä olevan Spectrum-pelin ;). Sen verran laiskaa oli käännöstyö näissä, että värimaailmankin suhteen olivat aina suoria porttauksia kuuslankulle. Myöhemmin sitten joissain tapauksissa tuli vielä 16-bittiset käännökset. Tässä vaiheessa Ranarama sai lisää värejä yms. Paradroid 90 onkin sitten jo kokonaan uusi peli ja suorastaan upea Atari St:llä ja varmaan Amigallakin. Monen muistoissa kuuslankun versio on kuitenkin se aito oikea.
 
Ylös Bottom