Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Wii U:lle tulevia pelejä

Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Tuo Wii U:n pelivalikoima ei vain näytä sitten millään parantuvan. Luulisi, että vähitellen alkaisi tulla tietoa myös vuoden 2013 julkaisuista - muistakin kuin vuodelta 2012 lykätyistä tai "julkaisuikkunan" peleistä. Onko niitä pelejä tulossa vai ei? Nintendon salailutaktiikka antaa sen ikävän vaikutelman, että Wii U:lla mennään kenties samalla mallilla kuin 3DS:llä: julkaisuun yritetään kasata pelejä, mutta sen jälkeen onkin pitkään hiljaista. Kieltämättä Wii U:lla on julkaisussa enemmän ja kiinnostavamman oloisia pelejä kuin 3DS:llä, mutta julkaisuvalikoima ei silti vaikuta vastaavan Wiin mahtavaa kattausta vuonna 2006 ja sen omassa julkaisuikkunassa.
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Kieltämättä Wii U:lla on julkaisussa enemmän ja kiinnostavamman oloisia pelejä kuin 3DS:llä, mutta julkaisuvalikoima ei silti vaikuta vastaavan Wiin mahtavaa kattausta vuonna 2006 ja sen omassa julkaisuikkunassa.

Jotenkin minä muistan tuon Wiin julkaisuajan ihan eri tavalla. Ainakaan en ole enää niin nuori, että nuoruus olisi kuullannut muistot. :) Toki julkaisuhetkellä oli pelejä, mutta eikö sen jälkeen tullut kuiva kausi, joka oli aika puuduttavaa?

Toisin kuin ihmiset täällä muualla ovat kirjoitelleet, minun muistikuvissani Wiin myös ennustettiin kuolevan saman tien ja olevan muutenkin turha, kun kaikki ostaisivat kuitenkin HD konsolin. Ohjaimelle naurettiin joka paikassa, koska oli päivänselvää, että pädi on ainoa vaihtoehto.

Sitten kului jonkin aikaa julkaisusta. Wiimote osoittautui todella toimivaksi ja pelejäkin alkoi tulla ovista ja ikkunoista - kunhan vain on valmis kokeilemaan erilaisia genrejä. Tästä syystä en ole ollenkaan huolissani nyt vaikka kaikenmaailman asiantuntijoilla on jotain ihme mielipiteitä... :D

Mutta olisi se kiva saada tietoa muutamasta uudesta peliprojektista ennen kuin pistää rahat kiinni koneeseen. Aikaa kuitenkin on - toivottavasti noita ilmoituksia pantataan viimeisen parin viikon hulluun markkinointirynnäkköön.
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Gonintendo blogissa on tullut paljon vastaan positiivista palautetta eShop kaupasta. Jos pelinkehittäjät innostuisivat tekemään eShoppiin paljon omaperäisiä pienemmän budjetin pelejä, kuten Xboxin latauspalveluun.
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Eikös Nintendo ottanut salailupolitiikan jo Wiin aikana käyttöön? Muistaakseni esim. Metroid: Other M julkistettiin vasta muutama kuukausi ennen pelin julkaisua. Voi tietenkin olla, että muistan väärin. Siltikin on mielikuva, että oli joitain muitakin pelejä, joita julkistettiin vasta muutama kuukausi ennen julkaisua. Eiköhän Nintendolla itsellään ole Wii U:lle yhtä jos toista kehitteillä, unohtamatta Retron huippusalaista projektia. Voi olla, että tällä taktiikalla Nintendo pyrkii antamaan enemmän tilaa julkaisussa ilmestyville 3rd partyille, jotta tuki pysyisi vahvana kautta konsolin elinkaaren. Ehkä myös pyritään välttämään sitä, että jos vaikka nyt julkistettaisiin joskus tulevaisuudessa ilmestyvä Mario Galaxy U tms, niin jotkut pelaajat jäisivät odottamaan konsolin hankintaa siihen asti. (Tiedän, hankalasti selitetty. :D) Onhan tuossa julkaisussa kuitenkin nippu pelejä jotka kiinnostavat sitä ns. stereotyyppistä ydinpelaajaa (esim. Zombi U, Assassin Creed 3, COD: Black Ops 2 jne. ja myöhemmin tulee Aliens: Colonial Marinesia sun muuta).

Nintendon omien sarjojen tuleminen Wii U:lle on lähes varmasti kiveen kirjoitettua. Eipä tuo Wiinkään alkupuoli ollut mitään 3rd-party juhlaa ja monet vanhat nintendopelaajat odottivat varmasti noita samoja Nintendon sarjoja, joita on nähty jo Nesiltä asti. Olen muuten itse harmissani siitä, että F-Zero ei koskaan päätynyt Wiille - F-Zero GX on sen verran puhki koluttu, ettei sen pariin kovin usein jaksa palata muuta kuin kaksinpelinä (myös N64:n F-Zero on koluttu). Tulevaisuutta ajatellen olen melko varma siitä, että ainakin Zelda, 3d-Mario, Donkey Kong, Kirby, Paper Mario, Mario Kart, Star Fox ja Metroid (mahdollisesti myös henkiin herätetty Kid Icarus) tekevät paluun Wii U:lla. Se onkin sitten toinen juttu, että minkälaisen paluun kyseiset sarjat tekevät.
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Eikös Nintendo ottanut salailupolitiikan jo Wiin aikana käyttöön?

Muistat aivan oikein. 3rd party pelintekijät ovat toinen juttu. Ne välillä hölöttävät tulevista peleistään niin paljon että pelin tekeminen meinaa unohtua.
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Muistat aivan oikein. 3rd party pelintekijät ovat toinen juttu. Ne välillä hölöttävät tulevista peleistään niin paljon että pelin tekeminen meinaa unohtua.

Muistini ei siis pettänyt. :)
Wii U:n kohdalla monet 3rd partyt taitavat katsella miten nuo julkaisuikkunan 3rd partyt myyvät ja tekevät tulevaisuuden päätöksensä sen perusteella.
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Eikös Nintendo ottanut salailupolitiikan jo Wiin aikana käyttöön? Muistaakseni esim. Metroid: Other M julkistettiin vasta muutama kuukausi ennen pelin julkaisua. Voi tietenkin olla, että muistan väärin. Siltikin on mielikuva, että oli joitain muitakin pelejä, joita julkistettiin vasta muutama kuukausi ennen julkaisua.

Other M julkistettiin E3:ssa 2009, ja peli julkaistiin n. vuotta myöhemmin 2010. Alkuperäisestä julkistuksesta seurasi mm. seuraava sarjakuva:

Penny Arcade - All Is Forgiven

Mutta mitenkäs siinä kävikään?

Nintendolla oli salailupolitiikka käytössä jo Wiin aikana, mutta vain muutamille peleille. Lisäksi suurimman osan Wiin elinkaaresta pelejä tuli niin nopealla tahdilla aina jostain suunnasta, että aina oli jotain tulossa, vaikka välttämättä ne tiettyjen pelaajien odottamat Mariot ja Zeldat eivät olleetkaan ihan nurkan takana.

Nyt tämä salailupolitiikka on kiristynyt ennestään, ja siinä ei ole mitään järkeä. Wii U on ihan eri tilanteessa kuin elinkaarensa puolivälissä tai lopuilla olevat konsolit. Uutta konsolia myydään myös lupauksilla tulevasta, ja nyt ei ole mitään tietoa siitä, miltä Wii U:n ensimmäinen täysi vuosi tulee näyttämään.

Voi olla, että tällä taktiikalla Nintendo pyrkii antamaan enemmän tilaa julkaisussa ilmestyville 3rd partyille, jotta tuki pysyisi vahvana kautta konsolin elinkaaren.

Nintendo yritti tätä 3DS:llä, siinä mielessä että julkaisuikkuna oli "vapautettu" third partyille. Se oli katastrofi. 3DS ei ole vieläkään täysin toipunut surkeasta julkaisustaan. Toki pelit olivat vain yksi osa 3DS:n ongelmia.

Ehkä myös pyritään välttämään sitä, että jos vaikka nyt julkistettaisiin joskus tulevaisuudessa ilmestyvä Mario Galaxy U tms, niin jotkut pelaajat jäisivät odottamaan konsolin hankintaa siihen asti.

Tämä on aivan järjenvastaista logiikkaa. Tulevat pelit tuovat lisäarvoa konsolin tarjontaan, eivät vie sitä pois. Jos Mario Galaxy -fanit tietäisivät, että tulossa on uusi samantapainen peli, he hankkisivat konsolin todennäköisemmin aikaisemmin esim. New SMB U:n tai Pikminin pelaamiseen. Jos peliä ei ole julkistettu, siinä tapauksessa he todennäköisesti odottavat julkistukseen tai jopa julkaisuun saakka. Lisäksi tämä on vain esimerkki, sama periaate pätee huomattavasti selvemmin peleihin, joiden jatko ei ole niin varmaa. Onko F-Zero-fanilla tai Trauma Center -fanilla mitään syytä odottaa uutta peliä näihin sarjoihin ennen virallista julkistusta?

Se onkin sitten toinen juttu, että minkälaisen paluun kyseiset sarjat tekevät.

Niinpä. Ei ole mitään takeita, että Nintendon pelitkään tulevat olemaan hyviä. Miksi siis ostaa konsoli, kun sen tulevaisuus lepää tyhjän päällä? Osa tietenkin riippuu muista tekijöistä, kuten Miiversen suosiosta tai floppaamisesta. Ehkä tarpeeksi moni ostaa konsolin New SMB U:ta ja muita julkaisupelejä varten, ja ehkä niitä pelejä tulee tasaisesti lisää, vaikkakin lyhyellä varoitusajalla. Mutta ongelma on, että tässä vaiheessa kuluttaja ei vain voi tietää sitä, ja tulevien pelien julkistus auttaisi tätä ongelmaa. Nintendo tuskin haluaisi 3DS:n toisintoa, mutta he saattavat olla suuntaamassa juuri siihen.
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Olenko minä nyt jotenkin ihan ulkona tästä hommasta, kun näitä pelejä näyttäisi olevan tulossa ihan tarpeeksi:
List of Wii U games - Wikipedia, the free encyclopedia

Tuossa on Eurooppaan:
9 peliä julkaisuun
2 peli 2012
18 peliä launch windowssa
8 peliä 2013
~30 peliä to be announced

Wiillä oli Euroopassa:
19 peliä julkaisuun

Laskin itse noita Wikipediasta, joten voi hyvin olla laskuvirheitä:
Wii - Wikipedia, the free encyclopedia
Wii U - Wikipedia, the free encyclopedia

Mutta, mutta. Jotenkin on vaan vaikeaa päästä tähän tuhkansirottelu ja itsensäruoskimistunnelmaan mukaan. :confused:
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Mutta, mutta. Jotenkin on vaan vaikeaa päästä tähän tuhkansirottelu ja itsensäruoskimistunnelmaan mukaan. :confused:

No, minä ainakin odotan Wii U:ta hyvin suurella innolla, vaikka olenkin pidättäytynyt yleisestä hypetyksestä ulkopuolella. Itselleni on jo julkaisussa muutamakin peli, joka haluttaisi napata mukaan, mutta voi olla että aluksi tyydyn rahatilanteen ansiosta lähinnä Marioon. Odotan Wii U:ta itse asiassa enemmän kuin odotin yhtäkään nykyisen sukupolven konsolia.
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Tämä on aivan järjenvastaista logiikkaa.

Ei nyt täysin, sillä tiedän tapauksia, joissa peli x on jo julkistettu ja henkilö y on päättänyt jäädä odottamaan konsolin ostoa pelin julkaisupäivään. Esimerkkejä löytyy pari ihan tuttavapiiristä.

Edit: Tuosta salailupolitiikasta sen verran vielä, että Wii U:n suhteen voi olla kyse siitäkin, että Nintendolla on tekeillä jotain niin uniikkeja Wii U:n ohjainta hyödyntäviä juttuja, etteivät halua paljastaa pelejä liian aikaisin kilpailijoiden pelossa, sillä pystyyhän PS3+Vita -kombo jossain määrin samoihin juttuihin. Tosin jos katsoo sitä miten huonosti Sony on Moveaan hyödyntänyt, niin sinänsä pelkoa ei ehkä pitäisi olla, mutta eipä tästä enempää - ei ole tarkoitus lietsoa tässä konsolisotaa.

Olen kuitenkin luottavaisin mielin Nintendoa kohtaan ja tällä hetkellä se riittää minulle, sillä Wii U jäänee näillä näkymin viimeiseksi konsolihankinnakseni.
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Itsehän en ole esimerkiksi Arkham Cityyn tutustunut vielä ollenkaan, joten kyllä mun mielestä tuo julkaisulista näyttää mielenkiintoiselle.

Ikää tullut jo sen verran, ettei nuo rautapuolen tehot niinkään kiinnosta. Hyvältä nuo suurin osa Wii:nkin peleistä näyttää omaan silmään.

Nintendo on kyllä ohjainratkaisussa selvästi jättänyt takaportin auki, kun sopii Wii:n ohjaimet ja julkaisussa jo normaalimpaa ohjainta saatavilla. Eli mahdollista kehittää hienompia pelejä, mutta samalla tutulla ohjaustavalla. Itse kyllä odotan tuota WiiU:n uutta ohjainta, antaa kyllä hyvän pohjan innovatiivisille käytölle.

Arkham City lähtee varmasti kainaloon julkaisussa. Raymanin olisin kyllä mieluusti ottanut samaan settiin. Onneksi tuosta ZombiU:sta varmasti löytyy arvosteluja ennen euroopanjulkaisua, saa hieman osviittaa mitä tulossa. Joten pienin varauksin sekin kenties löytää paikkansa ostoskorista.
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Arkham City täälläkin varmasti tarttuu mukaan Zombi U:n lisäksi. Seuraaville sarjoille toivoisin näkevän seuraajia tuolla Wii U:lla F-Zero, Fire Emblem, Zelda ja Metroid.

Toivottavasti nuo Wiin ohjaimet toimisivat sitten myös Wii U:n peleissä ainakin ammuskelupeleissä kun tuo on ensimmäinen konsoliohjain millä on voinut pelata oikeasti pelejä joissa pitää ampua. Kun on muinoin tottunut hiirellä tähtäämiseen PC puolelta niin konsoleitten pädit on ollut ihan liian kankeita tuohon tarkoitukseen mutta sitten tuli tuo Wii mote joka muutti kaiken. Pahoin vain pelkään että ei toimi tuo ohjain noissa Wii U:n peleissä jos niin käy niin taitaa jäädä taas kaikki 1st person pelit pelaamatta.
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Olenko minä nyt jotenkin ihan ulkona tästä hommasta, kun näitä pelejä näyttäisi olevan tulossa ihan tarpeeksi:
List of Wii U games - Wikipedia, the free encyclopedia

Ei tässä ole päällimmäisenä kyse julkaisupeleistä. Se isoin ongelma on ne julkaisuikkunan jälkeen tulevat pelit. Onko niitä? Tuo listakin näyttää, että ilman julkaisuikkunan jälkeen tulevia pelejä Wii U:n pelivalikoima on erittäin suppea. Wiin julkaisussa tiedettiin ennalta jopa vuoden - puolentoista vuoden päästä tulevista peleistä. Nintendo demonstroi Wiillä valtavasti erilaisia konsepteja ja uusia pelejä, kuten Disaster: Day of Crisis. Loputtoman pitkät odotusajat julkistetuille peleille eivät nekään ole hyvä asia, mutta Wii U:lla on menty aivan toiseen ääripäähän.

Wii U:n julkaisuikkunassa on pelejä joillekin pelaajille. Henkilökohtaisesti valikoima ei ole erityisen innostava. En usko, että Nintendolandilla on samanlaista vetovoimaa kuin Wii Sportsilla. Excite Truck -fanille ei ole mitään tarjolla. WarioWare-fanille ei ole mitään vastaavaa tarjolla, Game x Wario ei yksinkertaisesti vaikuta yhtä laadukkaalta. Omasta näkökulmasta julkaisuikkunassa on vähemmän kiinnostavia pelejä kuin Wiillä, unohtamatta että Wii lanseerasi julkaisussa myös kauan odotetun Virtuaalikonsoli-palvelun.

On täysin mahdollista, että julkaisuikkunan pelien jälkeen Wii U:n pelijulkaisut romahtavat. Wiillä julkaisujen määrä kasvoi jatkuvasti, kun konsolia ostettiin suuria määriä ja kysyntää löytyi. Mitä jos Wii U:lla käy kuten 3DS:llä? Suurista odotuksista huolimatta konsoli ei lähdekään myymään niin hyvin kuin odotettiin, ja julkaisijat alkavat perua projektejaan, ja uusia projekteja ei aloiteta. Silloin vaadittaisiin konsolin "uudelleenstarttaamista", kuten 3DS:n hinnanalennusta, että tilannetta voidaan auttaa edes jotenkin, mutta vahinko on ehtinyt jo aiheutua, ja sillä välin konsoli kärsii pitkäaikaisesta kuivuudesta pelijulkaisuissa.

Toki julkistettujakin pelejä voidaan perua, mutta tämä täydellinen hiljaisuus tulevista peleistä ei erityisesti vala uskoa siihen, että kiinnostavia pelejä on ylipäänsä kehitteillä.

Ei nyt täysin, sillä tiedän tapauksia, joissa peli x on jo julkistettu ja henkilö y on päättänyt jäädä odottamaan konsolin ostoa pelin julkaisupäivään. Esimerkkejä löytyy pari ihan tuttavapiiristä.

Tämä on tietenkin täysin ymmärrettävää. Se vastaesimerkki onkin tilanne, jossa joku ostaa konsolin, koska on ihan varma, että jokin täysin julkistamaton peli x tulee, vieläpä ennemmin kuin myöhemmin, ja kaiken lisäksi on vielä hyvä peli. Tällaisia tapauksia on oikeasti todella vaikea kuvitella, ellei kyseessä ole henkilö joka muutenkin aikoo hankkia konsolin ja pienenpieni mahdollisuus pelistä x on vain bonus siinä rinnalla.

Sen sijaan henkilö, joka ostaa konsolin vasta, kun jokin tietty haluttu peli on julkaistu, toimii täysin järkevästi, koska konsoli ei ennen sitä tiettyä peliä selvästikään kiinnosta tarpeeksi. Joillekin kuitenkin jo tieto tulevista peleistä riittää konsolin hankkimiseen ja muiden jollakin tasolla kiinnostavien pelien pelaamiseen.

Edit: Tuosta salailupolitiikasta sen verran vielä, että Wii U:n suhteen voi olla kyse siitäkin, että Nintendolla on tekeillä jotain niin uniikkeja Wii U:n ohjainta hyödyntäviä juttuja, etteivät halua paljastaa pelejä liian aikaisin kilpailijoiden pelossa, sillä pystyyhän PS3+Vita -kombo jossain määrin samoihin juttuihin.

Tämä on täysin mahdollista, mutta siinä on edelleen se ikävä puoli, että näiden pelien tulemisesta ei ole edelleenkään mitään takeita. Monet Wii U:sta huonosti vakuuttuneet pelaajat eivät ala yhtäkkiä uskomaan, että niitä kiinnostavampia pelejä on varmasti tulossa, vaan ne täytyy nähdä ensiksi. Ennen kun ne tulevat pelit on julkistettu, niitä ei ole olemassa.
 
Vastaus: Wii U:lle tulevia pelejä

Mietin tuota Wii U:n pelivalikoimaa, niin uskon että Wii U on Japanissa hitti, mikä takaa sen että japanilaiset pelinkehittäjät tekevät Wii U:lle häröjä pelejä. Japanilaiset tykkäävät tehdä sille pelikoneelle pelejä, mikä on heidän kotimaassaan suosittu. Siihen en osaa sanoa mitään miksi julkaisuikkunan jälkeisistä peleistä ei ole kuulunut vielä mitään.
 
Ylös Bottom