Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Wii U:n pelisuositukset

Mahewcoro

Active Member
Wii U -keskustelussa tuli esille laitteelle jo julkaistut pelit, ja kuinka paljon ne ovat antaneet Wii U:n hankinnalle "vastinetta rahalle". Vaikka Wii U:lla onkin ollut hiljainen alku, niin vähitellen pelejä on alkanut kertyä ja tarjontaa löytyy erilaisia makuja vastaamaan. Tässä ketjussa on tarkoitus keskustella pelatuista Wii U -peleistä ja suositella niitä, niin että ei tarvitse laittaa lyhyitä suositteluja yksittäisiin ketjuihin, ja myös "minkä pelin hankkisin"-kysymyksiä varten. Voi myös listata suosikkipelejä (ja muitakin), sillä eri pelaajilla on varmasti erilaisia näkemyksiä lempipeleistä. Tässä Wii U:n alkutaipaleella omat suosikit ovat vähälukuisia, mutta ne hyvät pelit ovatkin sitten ehdottomasti olleet pelaamisen arvoisia.

Levypelit:
  • New Super Mario Bros. U: sitähän se on, vanhaa sivuttaisskrollaavaa Mariota, mutta erittäin koukuttavalla pelattavuudella yhä. Paras New SMB -sarjan peleistä.
  • Rabbids Land: moninpelattava virtuaalinen lautapeli. Peli on suunniteltu niin, että 4 pelaajan moninpelikin onnistuu yhdellä Wiikake & Nuntsa -parilla Gamepadin lisäksi, joten uudet Wii U -omistajat pääsevät helposti moninpelin pariin vaikka ei löytyisikään useita vanhoja Wii-ohjaimia.
  • Just Dance 4: mainio tanssipeli, josta Wii U:lla on paras versio. Laadukas ja monipuolinen kappalevalikoima, josta löytyy "kaikille jotain".

eShop-latauspelit:
  • Nano Assault Neo: twin stick -räiskintä Shin'eniltä. Näyttävää ja nopeatempoista toimintaa mikroskooppisissa solumaisemissa.
  • Mighty Switch Force HD: 2D-toimintatasoloikka mm. Contra 4:stä, Batman: Brave and the Boldista ja Shantae-peleistä vastanneelta WayForward-studiolta. Pirteän energinen soundtrack.
  • Trine 2: Directors Cut: suomalaista laatuosaamista, tunnelmallinen puzzle-tasoloikkatoiminta fantastisissa maisemissa, ja erinomainen soundtrack.
  • Tank! Tank! Tank!: myös levypelinä saatavana, mutta tämä latausversio tulee halvemmaksi, koska siihen voi ostaa vain haluamansa osat kuten hauskan moninpelin. Toimii samalla myös demona.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Katsotaan josko jotain saisi raapustettua tännekkin.

Levyllä:

- ZombiU: Wii U:n julkaisun ehdottomasti paras peli. Tästä ei survival horror enää paljoa parane. Ulkoasu, äänet, gamepad.. kaikki palvelee suurta kokonaisuutta. Unohda pelaavasi tätä normaalina FPS-pelinä koska kyseessä ei ole mikään aivoton räiskintä. Krikettimaila tulee varsin tutuksi :)
Gamepadin käyttö lisää pelissä jo ah niin ahistavaa tunnelmaa. Peli ei mene taukotilaan vaikka kaivat repusta uutta pyssyä tai laastaria haavoille (näkyy gamepadissä, peli jatkuu tv:ssä). Bonarina moninpeli on erinomainen (Gamepad rts-tyyliin zombeja, Wiimote/Pro Controller FPS-menoa).

- Nintendo Land: Olin aluksi itsekkin kovin epäileväinen koko pelistä, mutta halvalla sain niin ajattelin testata. Harvinaisen pitkäikäinen yksinpelinäkin, mutta moninpelinä tästä vasta riemu repeää. Metroid Blast, Pikmin Adventure, Zelda Quest.. ehdottoman kovia pakettaja. Pelattavaa ja kerättävää on paljon. Gamepad toimii omana ruutunaan ja muut pelaajat saavat wiimoteilla pelailla rauhassa tv:stä. Puhtaat moninpelit myös käyttävät gamepadia hyvin osakseen.

- New Super Mario Bros. U + New Super Luigi U: Mahe laittoi jo asiat selväksi tämän pelin osalta :)
Luigi DLC lisää peliin yli 80 kenttää lisää hyppimistä, mutta muuttaen menoa juuri sopivasti. Pidempi hyppy, liukuvampi meno ja 100 sekunnin aikaraja kenttiin takaavat ehdottoman loistavan lisän NSMBU:hun.

eShop:

- Little Inferno: Tulitikku, takka, läjäpäin leluja ja ei huolta huomisesta. Rauhallista ja tunnelmallista polttelua turvallisesti ilman pelkoa palomiehistä. Toimii niin wiimotella tai gamepadillä.

Toki tuolla muitakin hyviä on kuten Bit Trip Runner 2, Mighty Switch Force HD, Kung Fu Rabbit.
 
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Voisi askarrella tähän vastauksen tähän väliin.

Levyllä:

Nintendo Land Loistava seurapeli. Tämän pelaamiseen on kulunut tuhottomasti aikaa ollakseen tekniikkademo tyyppinen.
Lego City Jos on pelannut aiempia Lego pelejä niin voi arvata kupletin juonen. Kunnianhimoisin Lego peli koskaan. Valitettavasti yksinpeli.
Sonic & All-Star Racing Transformed Nyt kun peliin on tullut päivitykset eikä peli enää kaatuile niin aivan mahtava Mario Kart tyylinen peli. Iso bonus että paikallismoninpeliä voi pelata melkein missä tahansa moodissa. Valitettavasti nettipeli kärsii pelaajakadosta.
Your Shape Fitness Evolved 2013 Jumppapeli. Oikein monipuolinen arsenaali liikkeitä. Paras jumppapeli jota olen pelannut.

eShopissa:

Trine 2 Wii U versiota en ole kunnolla oikeastaan pelannut, mutta PS3 versio oli mielestäni vuoden peli materiaalia ja Wii U versio on paras versio.
Little Inferno Tunnelmallinen puzzlepeli. Ei ole ennen tälläistä tullut vastaan.
Toki Tori 2 Aivonystyröitä kuumottava puzzlepeli, jossa ei turhia selitellä.
 
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Yhdyn kyllä edellisiin.

-Nintendo Land Parasta ja hauskinta local multiplayeria aikoihin. Parhaimmillaan aivan järjettömän hauska ja demonstroi uuden konsolin mahdollisuuksia usealla, mielenkiintoisella tavalla. Yllättävän pitkäkestoinen ollakseen minipelikokoelma. Suosittelen tätä lämpimästi.

-ZombiU Paikoittain vähän kämäsen näköinen ja kankeat kontrollit eivät todennäköisesti miellytä kaikkia, mutta ehdottomasti yksi pelottavimpia survival horror-pelejä aikoihin (jollei jopa koskaan) ja ehdottomasti "puts survival back in to survival horror". Demonstroi uuden ohjausmetodin potentiaalia mukavasti. Paha, pelin tappava bugi pilasi fiilistä pelin lopussa, mutta ilmeisesti olen harvoja, ketä se vaivasi. Täyteen hintaan tätä en ehkä lähtisi ostamaan, mutta 20-30€ hintaan, mihin sitä on myyty, ehdottomasti suositeltava ostos.

-Sonic & All-Stars Racing Transformed Äärimmäisen hauska ja piristävä MK-klooni. Pidän tästä jopa enemmän, mitä viimeaikojen Mario Karteista. Valtavasti sisältöä ja unlockattavaa, loistavaa kenttäsuunnittelua, hauskoja moninpelimoodeja, hienoa graffaa ja mahdollisuus pelata ohjaimen näytöltä moninpelissä ehdoton plussa. Mainittakoon, että kaikki tuo retro Sega-hyvyys pelissä lämmittää vanhan Sega-fanin sydäntä. PAKKO-OSTOS!
 
-ZombiU Paikoittain vähän kämäsen näköinen ja kankeat kontrollit eivät todennäköisesti miellytä kaikkia, mutta ehdottomasti yksi pelottavimpia survival horror-pelejä aikoihin (jollei jopa koskaan) ja ehdottomasti "puts survival back in to survival horror". Demonstroi uuden ohjausmetodin potentiaalia mukavasti. Paha, pelin tappava bugi pilasi fiilistä pelin lopussa, mutta ilmeisesti olen harvoja, ketä se vaivasi. Täyteen hintaan tätä en ehkä lähtisi ostamaan, mutta 20-30€ hintaan, mihin sitä on myyty, ehdottomasti suositeltava ostos.

Pelasit varmaan ennen patchia? Nykyään ei pitäisi enää ilmaantua niitä pahoja bugeja, mikä on myös plussaa kaikille jälkikäteen mukaan hyppääville.

Itsekin suosittelen tätä. Todella mahtavaa saada pelata kunnon selviytymispeliä vihollisaaltojen niittämisen sijaan. Hetkellisesti peliasetelmaa vaihtanut osuus jäi hampaankoloon, mutta laitettakoon se pelin kokeellisuuden piikkiin.
 
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Pelasit varmaan ennen patchia? Nykyään ei pitäisi enää ilmaantua niitä pahoja bugeja, mikä on myös plussaa kaikille jälkikäteen mukaan hyppääville.

Patchit on kyllä ladattu :( Ihan vasta hiljattain olen sitä pelaillut. Minulla peli ei kusahda sinne hoitokotiin, joka oli kai se yleisin game breaking bug ennen patchia, vaan sinne Buckinghamin kellariin.
 
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Muutamia uusia suosituksia:

Levypelit:

  • New Super Luigi U: erinomainen Mario-laajennusosa New SMB U:hun. Täysin itsenäinen levyversio Luigin seikkailusta tarjoaa tiukempia haasteita ja kompaktimpaa kenttäsuunnittelua. Mainiota tasohyppelyä ja erittäin kannattava ostos!
  • Rayman Legends: tyylikäs, vauhdikas ja kekseliäs tasoloikka, joka tarjoaa Marion ja Luigin seikkailuista eroavan kokemuksen.

eShop-latauspelit:

  • Spin the Bottle: Bumpie's Party: kekseliäs ja oivaltava partypeli, joka on parhaimmillaan ainakin kahdella Wiikakella ja neljällä tai useammalla pelaajalla.
 
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Ja tänäänhän löytyy tuo The Wind Waker HD eShopista jota voi enemmän kuin suositella :)
 
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Ei yhtään Pikmin 3 suositusta koko ketjussa. :confused: On se vaan todella hyvä peli. Jos on ollenkaan pitänyt 1 tai 2 osista, niin tämä on varma valinta - uutta ja erilaista on tarpeeksi, että innolla pelasin tarinan läpi ja tehtäviä myös. Ainakin minulla innostus pelata vielä yksi päivä oli vähän turhankin kova, kun olisi jo pitänyt mennä nukkumaan. Jos ei aikaisemmista osista ole kokemusta, niin koko sarja on ollut konsolien parasta realiaikastrategiaa, joten ei kun ostamaan.
 
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

1. The Wonderful 101

Henkilökohtaisesti tämän vuoden parhaita pelejä ja niin on monen muunkin, jos Miiverseä lukee. Uskomaton toimintaseikkailu, joka kasvaa eeppisimpiin mittoihin tehtävä tehtävältä. Elokuvallinen ja vaikuttava. Ja haastava, etenkin jos Normal-vaikeustasolla aloittaa. Peliaika 15+ tuntia.

2. Pikmin 3

Paitsi että on uskomattoman hyvännäköinen HD:nä, Pikmin 3 peittoaa pelattavuudessa Pikmin 2:n. Idearikas, mielikuvituksekas ja miellyttävä pelata. Todella hieno peli. Moninpeli on loppuunasti mietittyä ajanvietettä, vaikkei verkkopelimahdollisuutta olekaan - enpä tuota kaipaakaan.

3. Rayman Legends

Vuoden parhaita tasoloikkia. Upeita ideoita toisensa perään ja uskallan väittää, että parhaimmillaan Wii U -konsolilla johtuen Murfy-tehtävistä.

4. Lego City Undercover

Toinen peli, jonka nostaisin tämän vuoden parhaiden pelien joukkoon. Koko perheen GTA - minun mielestäni selvästi parempi kokonaisuus kuin esimerkiksi GTA IV. Riittävän iso kartta, uskomatonta huumoria ja valtavasti tekemistä.

5. Need for Speed: Most Wanted

Yksinpeli ei ehkä ole kummoinen, mutta moninpeli on loistava.

6. Toki Tori 2+ (eShop)

Haastava puzzlepeli, joka parani päivityksen myötä. Ei liiemmin pitele kädestä, vaan heittää pelaajan keskelle ongelmanratkaisua. Päivitys loivensi vaikeustasoa sopivasti ja laskeutuminen on vähemmän jyrkkä. Uskomattoman hienosti mietittyjä pulmia, etenkin kun Toki Torilla on käytössään vain kaksi toimintoa: vihellys ja tömistys. Näitä käyttämällä saadaan aikaan melko monipuolisia ja -mutkaisia tilanteita.

7. Super Mario Bros Wii U

Vaikka onkin vähän yllätyksetön, SMB Wii U on kuitenkin perushyvää Mario-tasohyppelyä. Vaikeampi kuin Wiin SMB.
 
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Omasta mielestäni Wii U:n kolme kovinta tällä hetkellä:

1. New Super Mario Bros Wii U + New Super Luigi U. - Erinomaista tasoloikkaa, taatusti aidossa Mario hengessä. Peli on paljon vaikeampi kuin muutamat edelliset versiot ja henkii kovasti niiden ihan ensimmäisten Marioiden tunnelmaa. Erinomainen omassa Mariomaisuudessaan.

2. Pikmin 3 - Toinen erinomainen veto Nintendolta, juuri sellaista luovuutta mitä Nintendolta voi odottaakin. Toimii moneen erilaiseen pelityyliin ja useammallakin pelaajalla peli on ihan mukavaa. Kirjoitin pitkän ja hartaan arvostelun lontooksi tänne jos kiinnostaa.

3. The Legend of Zelda Wind Waker HD - Upea versio jo ennestään erinomaisesta pelistä. Silmäkarkkia, seikkailua ja hyvä tarina. Kaikkea mitä peliltä voi pyytää. Uusimmassa versiossa Gamepadin kanssa inventoryn hallinta mukavaa.

Muuta suositeltavaa, mikäli nämä kolme on jo pureskeltu, olisi ehkäpä tuo kaikkien pitämä LEGO City ja yllättäen Bit Trip Runner 2 - Future Legend of Rhytm Alien.
 
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Vielä kerkeää ostamaan joululahjoja! Annan tähän väliin päivitetyt suositukset.

Levyllä:

Lego City - Jos on pelannut aiempia Lego pelejä niin voi arvata kupletin juonen. Kunnianhimoisin Lego peli koskaan. Valitettavasti yksinpeli.
Lego Marvel Super Heroes - Tämä on mielestäni vuoden peli 2013. Lego pelit vaan parantaa juoksuaan. Tässä on parasta kun kaksi pelaajaa voi seikkailla Manhattan hiekkalaatikolla vapaasti tehden sivutehtäviä ilman että teleporttaavat toistensa luo jos eksyvät liian kauas.
Nintendo Land - Loistava seurapeli. Tämän pelaamiseen on kulunut tuhottomasti aikaa ollakseen tekniikkademo tyyppinen.
Pikmin 3 - Aika uniikki peli. Loistava tunnelma, huikeat pomoviholliset.
Rayman Legends - Ensiluokkainen tasohyppely, mielikuvitukselliset kentät, hyvä pelattavuus ja moninpeli. Päivän online haasteet antaa joka päivälle pelattavaa.
Sonic & All-Star Racing Transformed - Nyt kun peliin on tullut päivitykset eikä peli enää kaatuile niin aivan mahtava Mario Kart tyylinen peli. Iso bonus että paikallismoninpeliä voi pelata melkein missä tahansa moodissa. Valitettavasti nettipeli kärsii pelaajakadosta.
Super Mario 3D World - Ensiluokkainen Mario tasoloikka. Loistava kenttäsuunnittelu ja pelattavuus. Pärjää ilman superrefleksejäkin.
Wii Fit U - Hyvä jumppapeli. Fitness Evolvedissa on kyllä enemmän jumppaliikkeitä, mutta ei kai sitä yhdellä jumppapelillä pärjää. Pitää olla monta ettei kyllästy. Näissä on kumminkin eri liikkeet.
Your Shape Fitness Evolved 2013 - Jumppapeli. Oikein monipuolinen arsenaali liikkeitä. Paras jumppapeli jota olen pelannut.

eShopissa:

Edge - Siisti arcadepeli. Hyvät chiptune musat. Maksoin tästä kaksi euroa.
Little Inferno - Tunnelmallinen puzzlepeli. Ei ole ennen tälläistä tullut vastaan.
Toki Tori 2 - Aivonystyröitä kuumottava puzzlepeli, jossa ei turhia selitellä.
Trine 2: Director's Cut - Nyt pelasin tämän läpi ja on kyllä upeagrafiikkainen ja loistava toimintapuzzle.
 
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Kehutaanpa oikein erikseen Wii U:n eShopista ladattavaa Stick it to the Mania. Kyseessä taitaa olla yksi parhaista indiepeleistä, joita olen pelannut. Ja paras U:lle lataamani latauspeli. Omaan makuhermoon tuo iski tunnelmaltaan ja mustalta huumoriltaan oikein kunnolla. Pahvisia ympäristöjä ja paperisia hahmoja täynnä maailma on myös ulkoasultaan erikoisen viehättävä. Peliä haluaisi pelata lisää, mutta se isoin miinus on sen uudelleenpelattavuus, koska sitä ei oikeastaan ole.

Tuo kustantaa tällä hetkellä eShopissa 7,99€, mutta viimeistään sitten jos/kun tuo on joskus alennuksessa, niin suosittelen tarttumaan. Noista latauspalvelun uusista lisäyksistä ja alennuksistahan on joka torstai uutinen tuolla etusivulla luettavissa. PlayStation 4:n PS+-tilaajillehan tämä peli annettiin vissiin ilmaiseksi joku aika sitten.

Ja tosiaan, onhan tuosta Stickistä arvostelukin kirjoitettu: Stick it to the Man - KonsoliFIN

Nimikkeen tunnarina toimiva kappale sopii muuten tähän peliin täydellisesti. Ja se on päheä renkutus noin muutenkin. Kenny Rogers & The First Edition - Just Dropped in (To see what Condition)
 
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Katsotaan mikä on tilanne tänä jouluna. Noille peleille annoin 5 tähteä eShopissa.

Levyllä:

Nintendo Land - Loistava seurapeli. Tämän pelaamiseen on kulunut tuhottomasti aikaa ollakseen tekniikkademo tyyppinen.
Super Mario 3D World - Ensiluokkainen Mario tasoloikka. Loistava kenttäsuunnittelu ja pelattavuus. Pärjää ilman superrefleksejäkin.
Rayman Legends - Ensiluokkainen tasohyppely, mielikuvitukselliset kentät, hyvä pelattavuus ja moninpeli. Päivän online haasteet antaa joka päivälle pelattavaa.
Yoshi's Woolly World - saa vuoden ällösöpöyspalkinnon.
Pikmin 3 - Aika uniikki peli. Loistava tunnelma, huikeat pomoviholliset.
Lego City - Lasten gta.
Lego Marvel Super Heroes - Yksi parhaista Lego peleistä edelleen. Tämä on Lego peliksi vaikea sillä hahmoilla on paljon liikkeitä.
Mario Kart 8 + dlc:t - Paras karting autopeli.
Sonic & All-Star Racing Transformed - Hyvä haastaja Mario Kartille, mutta MK8 on parempi.
Super Smash Bros. for Wii U - Paras tappelupeli.
Wii Fit U - Kun jumppaa tämän tai muun liikunnan parissa niin ei mene paikat kipeäksi liikunnan puutteen takia.

Latauspelejä:

Edge - Siisti arcadepeli. Hyvät chiptune musat. Maksoin tästä kaksi euroa.
Little Inferno - Tunnelmallinen puzzlepeli. Ei ole ennen tälläistä tullut vastaan.
Toki Tori 2+ - Pelasin aiemmin plussattoman version läpi, joka oli vaikeampi, mutta hyvä.
Trine 2: Director's Cut - Toimintapuzzle hienoilla grafiikoilla.
Runner2 - Siisti rytmipeli.
Child of Light - Vuoropohjainen roolipeli, jossa on hienot grafiikat ja taistelusysteemi.
Shovel Knight - Kuin vanhan ajan peli hyvällä tavalla.
The Swapper - Tunnelmallinen puzzlepeli.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Lisäsin edellisessä viestissä olevaan listaan vielä Yoshi's Woolly Worldin.
 
Vastaus: Wii U:n pelisuositukset

Wii U pelisuositukset eivät ole enää niin ajankohtaisia kun masiinan valmistus on loppunut, mutta katsotaan.

Levyllä:

Nintendo Land - Loistava seurapeli. Tämän pelaamiseen on kulunut tuhottomasti aikaa ollakseen tekniikkademo tyyppinen.
Super Mario 3D World - Ensiluokkainen Mario tasoloikka. Loistava kenttäsuunnittelu ja pelattavuus. Pärjää ilman superrefleksejäkin.
Rayman Legends - Ensiluokkainen tasohyppely, mielikuvitukselliset kentät, hyvä pelattavuus ja moninpeli. Päivän online haasteet antaa joka päivälle pelattavaa.
Yoshi's Woolly World - saa vuoden ällösöpöyspalkinnon.
Pikmin 3 - Aika uniikki peli. Loistava tunnelma, huikeat pomoviholliset.
Lego City - Lasten gta.
Lego Marvel Super Heroes - Yksi parhaista Lego peleistä edelleen. Tämä on Lego peliksi vaikea sillä hahmoilla on paljon liikkeitä.
Mario Kart 8 + dlc:t - Paras karting autopeli.
Sonic & All-Star Racing Transformed - Hyvä haastaja Mario Kartille, mutta MK8 on parempi.
Super Smash Bros. for Wii U - Paras tappelupeli.
Wii Fit U - Kun jumppaa tämän tai muun liikunnan parissa niin ei mene paikat kipeäksi liikunnan puutteen takia.
Paper Mario: Color Splash - Koominen toimintaseikkailu. (UUSI)
The Legend of Zelda: Wind Waker HD - Sympaattinen Zelda peli vuosikymmenen takaa. (UUSI)
The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Peli, jossa on seikkailun makua. (UUSI)

Latauspelejä:

Edge - Siisti arcadepeli. Hyvät chiptune musat. Maksoin tästä kaksi euroa.
Little Inferno - Tunnelmallinen puzzlepeli. Ei ole ennen tälläistä tullut vastaan.
Toki Tori 2+ - Pelasin aiemmin plussattoman version läpi, joka oli vaikeampi, mutta hyvä.
Trine 2: Director's Cut - Toimintapuzzle hienoilla grafiikoilla.
Runner2 - Siisti rytmipeli.
Child of Light - Vuoropohjainen roolipeli, jossa on hienot grafiikat ja taistelusysteemi.
Shovel Knight - Kuin vanhan ajan peli hyvällä tavalla.
The Swapper - Tunnelmallinen puzzlepeli.
Art of Balance - Palikoiden järjestelypeli, joka on hyvä seurapeli. (UUSI)
 
Ylös Bottom