Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Xbox 360 ja Windows Phone 7

Peck4

Active Member
Elikkäs, kuten kaikki varmaan tietää, Windows 7 tekee tuloaan puhelimille myös suomessa ja sen mukana seuraa yhteistoiminta Xbox 360:n kanssa.
Myös oma Xbox Live-marketti puhelimesta tulee löytymään, jonka peleillä pystyy kasvattamaan mm. omaa Gamerscoresaldoaan.

Kaikista eniten aikoinaan itseäni vaikutti tämä video:

[video=youtube;0J_Achk3_ZQ]http://www.youtube.com/watch?v=0J_Achk3_ZQ[/video]

Mitä odotuksia itse käyttöjärjestelmästä? Entä puhelimista, joihin se on tulossa? Toiveita, miten puhelin pelaa yhteen pelikoneesi kanssa? Mitä toivoisit marketista löytyvän?

Jotain muuta?

Itse odotan keskustelua asian tiimoilta, koska olen WP7-puhelimen 100% varmuudella ostamassa

http://www.microsoft.com/windowsmobile/fi-fi/meet/windows-phone-7.mspx
http://fi.wikipedia.org/wiki/Windows_Phone_7
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Itsellä oli harkinnassa tuossa jokunen aika sitten WP7-luuri, mutta tällä hetkellä odotan kyllä toisten käyttöjärjestelmien puhelimia. Uskon kuitenkin että WP8 on jo samalla viivalla tai ainakin lähellä muita käyttöjärjestelmiä. Myös päivitysten julkaisu on kestänyt ja vaikka ei minua koskettanutkaan copy&paste draama joka julkkarin yhteydessä oli, niin siltikin päivitysten pitäisi tulla ajallaan.

Jee, gamerscorea. Juurikin tuo kytkös XBL:n kiinnostaa minuakin. Ikävä kyllä en usko että sitä hyödynnetään vielä tarpeeksi. Muutenkin WP7 ei ole aivan kärkipäässä pelitarjontansa kanssa, toivotaan kuitenkin että Appstoren yliote alkaa hellittää ja melko hyvinhän noita peli muillekin alustoille pyritään kääntämään.

Toiveita (hetken miettintä tauko).
Tuosta yllä olevasta videosta tulee mieleen, että jos XBLA:n saisi pelejä joissa yhtenä vaihtoehtona olisi kosketusnäyttö ohjaus WP7:n avulla. Esim. (boring) Angry Birdsin konsoli versio, jota ei kuitenkaan tarvitsisi pelata padillä.

En nyt varsinaisesti tiedä mitä kaikke puhelimen ja konsolin välillä voi synkata, mutta ainakin avatarin voi (boring). Mutta entäpä jos voisit näyttää boxin kovolle tallennetun montage headshottisi puhelimeltasi kavereille.:cool:

PS. WP7 omistajat käykääpä vierailemassa Kajak Games Vanhemman vuosikurssin opiskelijat tehneet muutamia pelejä. Suosittelen Coronaa, varmaankin paras tarjolla olevista.
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Viime syksystä asti leikkinyt puhelimella ja onhan tämä näppärä kaikilta osin. Muutama päivitys ulos niin uskon, että luuri on samalla tasolla useimpien kilpailijoiden kanssa...joiltakin osilta se on jo nyt parempi. Olen omistanut iPhonen parin vuoden ajan kohta, joten vertailupohjaa on...

Peleistä. Sain parisen viikkoa sitten viimein luottokortin synkkiin 9 vuotta vanhan Gamertagini kanssa, joten mobiilisti kerätty Gamerscore tippuu nyt oikealle tilille. Tykkään ja antoi heti täysin uuden fiiliksen pelata. On ne achit vaan hyvä keksintö :)

Tähän asti kokeilemani pelit ovat olleet hyviä/ihan ok ja tasoltaan vähintään iPhonen tasoisia. Tehoja luurissa piisaa sopivasti ja kosketusnäyttö on hyvä. Xbox LIVE -pelejä taitaa löytyä noin 60 kpl ja sitten useampia sellaisia, joissa ei tukea ole...jostain syystä niiden pelaaminen ei allekirjoittanutta kiinnosta :cool:

Testatut pelit/sovellukset:

  • Bejeweled LIVE - mahtava peli, jota olen pelannut eniten!
  • PES 2011 - WP7:n parhaimmistoa kaikilta osin, vaikeasti saavutettavat achit
  • Fruit Ninja - jeppis peli, tykkään...ei taida erota iPhonen vastaavasti mitenkään (?)
  • The Harvest - graafisesti kaunis peli, joka näyttää hieman luurin potentiaalia...
  • Monopoly - helpot achievementit, kivaa pelattavaa lentokonematkoilla...monopoli hyvässä ja pahassa
  • Flowerz (maksuton) - kivaa älypelattavaa + helppoja acheja...
  • Hexic Rush - perussettiä...
  • Parachute Panic - visuaalisesti kivannäköinen reaktiopeli
  • Tiki Towers - apinoiden ohjaamista banaanien perässä, peruskivaa
  • ilomilo - samanlainen kuin XBLA-versio, todella hyvä mobiilipeli
  • ...
  • Halo Waypoint (maksuton) - samanlainen kuin Xbox LIVEssä, visuaalisesti "halomainen" ja faneille jees
  • Xbox LIVE Extras (maksuton) - avatar-hahmon muokkaus, achievementit, ystävälista, viestit jne...
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Xbox Live ei vissiin vielä toimi suomitilien kanssa, vai olenko ihan hukassa?
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Xbox Live ei vissiin vielä toimi suomitilien kanssa, vai olenko ihan hukassa?

Ei toimi vielä valitettavasti, mutta 'ongelman' voi kiertää luomalla UK/US-tilin. Pelien ja appsien ostamiseen soveltuu tosin vain luottokortti ja järjestelmä on aika nirso suomalaisten korttien kanssa.

Odotellaan lokalisointia täällä päässä myös kovasti :)
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Onhan WP7 ihan fiksu käyttöjärjestelmä, mutta valitettavan keskeneräinen vielä. Myös rajoitettu sovelluskehitys harmistuttaa. Tuo viime aikainen marketplacen ylistys tuhansilla ja tuhansilla sovelluksilla luo hieman väärän kuvan. Monet sovellukset ovat erittäin rampoja verrattuna Android ja iPhone kumppaneihinsa, esim. ssh-clienttia ei ole tällä hetkellä mahdollista koodata.

Microsoft Suomi on yllättävän kova promoamaan puhelinta eri foorumeilla, kuten Killi tuossa yllä ja vesku muilla foorumeilla. Mainostetaan paljon hienoja ominaisuuksia, sitten vaivihkaa todetaan, että ne ovat tulossa sitten joskus... Esim. noita Killin listaamia pelejä ei saa suomalainen ostettua mitenkään virallisesti, eikä välttämättä edes epävirallisesti.

Puhelimena toimii näppärästi, kontaktien hallinta erittäin toimivaa, sähköpostin käyttäminen sujuu ongelmitta ja kalenterikin on ihan fiksu. Myös Zune on osoittautunut näppäräksi. Siinä ne hyvät puolet taisi olla...

Miinuksia:
  • Ei internetyhteyden jakoa
  • Ei ääkkösiä
  • Ei moniajoa ladatuille sovelluksille
  • Ei copy & pastea (tulossa pian.. ehkä)
  • Xbox Live turha suomalaisille, ei saa omaa tiliä
  • Ei tunnistu usb-massamuistina, eikä muutenkaan mahdollista siirtää tiedostoja puhelimeen
  • Office melko turha ilman SharePointtia, johtuen edellisestä
  • Vaatii britti tai jenkki Live tunnuksen
Lista varmaan kasvaisi, jos jaksaisin miettiä hetken.

Toivotaan että vuoden loppupuoliskolla olisi WP7 siinä mallissa, että ei aina tarvitsisi itkeä ominaisuuksien perään, jotka jo aidan toiselta puolen löytyvät.
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Tältä erää tyydyin tilaamaan HTC:n Desiren, mutta jään taustalle seuraamaan kehitystä, josko alkaisi pikkuhiljaa suomikin saamaan omansa ja käyttöjärjestelmä saisi ominaisuuksia.
Kyllä tämä jonkin asteinen pakkohankinta on sitten joskus, mutta ei vielä näin vajavaisena
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Itseäkin ihmetyttää kovasti tämä Microsoftin tuoma SDK paketti. Eihän tuolla kovin kummosia ohjelmia tehdä. Socket yhteydetkin on rajattu vain OEM valmistajien käyttöön ja tavan koodarit / koodaus talot eivät niitä voi käyttää. Nykyään kuitenkin suurin osa applareista käyttää esim sosiaalisia medioita tai jotain muuta web serveriä josta pitäisi saada tietoa suoraan luuriin.

Kyllähän tuo UI sutjakkaasti pyörii, mutta kaunis kuori kolisee tyhjyyttä ainakin toistaiseksi.
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Joo hirveetä promoamista ja mölyä lähes tyhjästä, varsinkin kommentti peleistä että vähintään iPhonen tasoa ei voi muuta kun naurattaa, IOS on sen verran aikaa jo markkinoilla ollut että helposti on nykyisten käyttöjärjestelmien parhaat pelit ja appsit, itse käytin iPhonea 3 vuotta ja nyt siirryin testaamaan Androidia Samsung Galaxy S.llä, sekään ei yllä IOS:in tasolle applikaatioissa. Windos luuri oli harkinnassa mutta juuri lukuisten puutteiden takia harkitaan aikaisintaa vuoden parin päästä, Microsoftilla kun ei ole ollut hirvee kiire koskaan pienen suomen kanssa.
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

WP7 ei kuulu allekirjoittaneen vastuualueeseen, joten kerron vain henkilökohtaisia mielipiteitäni käyttämästäni luurista...tai lähinnä sen peleistä koska ne kiinnostavat minua eniten. Omat kännykokemukset muodostuvat erilaisten Nokian, Sony-Ericssonin, iPhonen, WM6.1-6.5 ja WP7 luurien käytön perusteella.

WP7 on hyvä luuri ja paranee sitä mukaa, kun sille saapuu päivityksiä, lokalisointi & lisää palveluita Suomeen, enemmän ja parempia sovelluksia/pelejä, sekä erilaisia puhelinmalleja eri valmistajilta. Kannattaa kokeilla itse ja muodostaa mielipide sen jälkeen :)

ps. Jos WP7 Suomessa kiinnostaa, niin kannattaa lukea Windows Phone 7 Suomessa - usein kysyttyjä kysymyksiä (FAQ) | Mr. Windows Phone Finland. Artikkelista löytää vastauksia moniin suomalaisia askarruttaviin kysymyksiin.

Joo hirveetä promoamista ja mölyä lähes tyhjästä, varsinkin kommentti peleistä että vähintään iPhonen tasoa ei voi muuta kun naurattaa, IOS on sen verran aikaa jo markkinoilla ollut että helposti on nykyisten käyttöjärjestelmien parhaat pelit ja appsit

Infinity Bladen tasoista grafiikkaa en ole vielä WP7:lla nähnyt, mutta muuten en ole kokenut peleissä mitään merkittävää eroa iPhoneen verrattaessa...toki laadukkaita pelejä on iPhonelle enemmän. Itselleni tärkeät Xbox LIVE -toiminnot ja achievementit ovat saatavana vain WP7:lle. Voimme olettaa, että WP7-pelien laatu paranee ja määrä kasvaa ajan myötä...
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Totuutta tuossakin mutta tällä hetkellä muut vaihtoehdot on auttamattomasti parempia, varmasti hyvää tulee mutta se aika ei ole vielä. Ideaa en lyttää missään nimessä, se ei vaan ole vielä sitä mitä tarvitsen.
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Microsoft Suomi on yllättävän kova promoamaan puhelinta eri foorumeilla, kuten Killi tuossa yllä ja vesku muilla foorumeilla. Mainostetaan paljon hienoja ominaisuuksia, sitten vaivihkaa todetaan, että ne ovat tulossa sitten joskus... Esim. noita Killin listaamia pelejä ei saa suomalainen ostettua mitenkään virallisesti, eikä välttämättä edes epävirallisesti.

--

Miinuksia:
  • Xbox Live turha suomalaisille, ei saa omaa tiliä
  • Vaatii britti tai jenkki Live tunnuksen

Itselleni tärkeät Xbox LIVE -toiminnot ja achievementit ovat saatavana vain WP7:lle. Voimme olettaa, että WP7-pelien laatu paranee ja määrä kasvaa ajan myötä...

Voitko Killi vielä kommentoida noita ATomiH:n viestistä lainaamiani pätkiä?

Jos ne pitävät paikkaansa, niin onhan tuo sinulta (firmassa työskentelevältä) vähän kyseenalaista hehkuttaa täällä Xbox Live -toimintoja ja pelejä, joita ei ole saatavilla tavalliselle käyttäjälle.
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

En ole Killi, mutta käsittääkseni kaikki puhelimessaan olevat pelit olivat ihan tavallisella britti-Gamertagilla ostettuja. Eli siinä mielessä kaikkien saatavilla, kunhan tekee UK-tilin ja onnistuu siihen MS-pisteitä lisäämään.
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Voitko Killi vielä kommentoida noita ATomiH:n viestistä lainaamiani pätkiä?

Jos ne pitävät paikkaansa, niin onhan tuo sinulta (firmassa työskentelevältä) vähän kyseenalaista hehkuttaa täällä Xbox Live -toimintoja ja pelejä, joita ei ole saatavilla tavalliselle käyttäjälle.

Tässä ketjussa keskustellaan ymmärtääkseni WP7:sta, Xboxista, peleistä, toiveista ja mistä vaan aiheeseen liittyvästä? Olen käyttänyt puhelinta puoli vuotta päivittäin ja pelejä kokeillut myös jonkin verran, mutta en saisi jakaa kokemuksiani täällä, koska olen Microsoftilla töissä? Enkä saa puhua peleistä, jotka ovat saatavana jo muualla - tuohan on sama kuin ostaa Suomessa julkaisemattoman Xbox-pelin Jenkeistä (tai Wii-pelin Japanista), mutta ei saa puhua siitä täällä? Jos rikon jotain sääntöjä, niin Konsolifinin moderaattorit varmaan muistuttavat siitä minua...

Tiedoksesi: olen aivan tavallinen puhelimen käyttäjä ja WP7 ei kuulu tuotevastuualueeseeni. Kerron omista kokemuksistani tänne, koska siitä voi olla hyötyä WP7-puhelimista kiinnostuneille :)

Kommentit ja vastaukset lainaamiisi pätkiin:

- Xbox LIVE WP7:lle ei toimi Suomessa suomalaisella Live ID:llä, mutta EFIGS-maahan rekisteröidyllä tilillä toimii. Itselläni on UK-tili vuodelta 2003 käytössä, joten LIVE toimii.
- Virallisesti Marketplacelta ei voi ostaa pelejä, mutta epävirallisesti voi. Se vaatii EFIGS-tilin ja kikkailua luottokortin kanssa. Jokainen kokeilkoon omalla vastuullaan jos haluaa...itse halusin.
- Aiemmin postaamastani linkistä löytyy vastauksia mieltä askarruttaviin WP7-kysymyksiin > Windows Phone 7 Suomessa - usein kysyttyjä kysymyksiä (FAQ) | Mr. Windows Phone Finland

Voitaisiinko nyt lopettaa aiheen vierestä keskustelu ja puhua WP7:sta?

ps. Taidan tehdä aika kyseenalaista työtä muutenkin, koska työhöni sattuu kuulumaan mm. Xbox 360 -pelien hehkuttaminen...eikä niitä ole välttämättä aina julkaistu :rolleyes:
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Todettakoon nyt vielä, että kyseessä ei kuitenkaan ole huono käyttöjärjestelmä missään tapauksessa. Potentiaalia on vaikka kuinka. Ja meidän taloudesta noita luureja löytyy kaksin kappalein, ja parempi puolisko on ollut oikein tyytyväinen.

Ja jos tosiaan kaikki viime aikoina esille nouseet ominaisuudet saadaan näihin nykyisiin luureihin päivitysten muodossa, ei voi olla kuin tyytyväinen. On vain pieni pelko, että saadaanko edes lokalisaatiota päivityksen myötä nähin 1st gen puhelimiin.

Pelit tosiaan vaikuttavat hyviltä, mitä nyt trial versioita testaillut. Jos menisin nyt ostamaan pelejä tuolla britti LiveID:llä, en voisi pelata pelejä enää, jos ja kun on mahdollista käyttää tuota suomi LiveID:tä. Puhelimessa voi olla aktiivisena yksi LiveID kerrallaan.

Jos puhelin yhtään kiinnostaa, kannattaa käydä liikkeessä testaamassa. Kuvat ja videot eivät oikein tuo esille WP7:n käyttökokemusta. :)
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Kommentit ja vastaukset lainaamiisi pätkiin
Kiitos. En minä kyseenalaistaisi, jos laite ei minua kiinnostaisi, mutta tuo kikkailu ei kiinnosta.

Valitan sitä, että olen yksinkertainen ja minusta Microsoftilla työskentelevä on ennakkokäsitysteni mukaan hieman puolueellinen oman puljun tuotteita ja palveluita kohtaan, vaikka ei niiden parissa työskentelisikään. Toivoisin sinun ymmärtävän myös sen, että sinun sanomisillasi on tällaisissa asioissa suurempi painoarvo kuin "tavallisella" käyttäjällä - juurikin kytköksistäsi johtuen - vaikka sanotkin kirjoittavasi vain omia kokemuksiasi. Ei ole tarvetta vetää hernettä nenään.
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Kiitos. En minä kyseenalaistaisi, jos laite ei minua kiinnostaisi, mutta tuo kikkailu ei kiinnosta.

Valitan sitä, että olen yksinkertainen ja minusta Microsoftilla työskentelevä on ennakkokäsitysteni mukaan hieman puolueellinen oman puljun tuotteita ja palveluita kohtaan, vaikka ei niiden parissa työskentelisikään. Toivoisin sinun ymmärtävän myös sen, että sinun sanomisillasi on tällaisissa asioissa suurempi painoarvo kuin "tavallisella" käyttäjällä - juurikin kytköksistäsi johtuen - vaikka sanotkin kirjoittavasi vain omia kokemuksiasi. Ei ole tarvetta vetää hernettä nenään.

Ei hätää, en vetänyt hernettä nenään ja ymmärrän kantasi :)

Kaikille WP7-luureista kiinnostuneille: kannattaa kokeilla itse esim. kaupassa.

Itse yllätyin WP7:sta positiivisesti muutaman Windows Mobile -vuoden jälkeen...voin myöntää että se ei ollut kiva kokemus.
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Todettakoon nyt vielä, että kyseessä ei kuitenkaan ole huono käyttöjärjestelmä missään tapauksessa. Potentiaalia on vaikka kuinka. Ja meidän taloudesta noita luureja löytyy kaksin kappalein, ja parempi puolisko on ollut oikein tyytyväinen.

Ja jos tosiaan kaikki viime aikoina esille nouseet ominaisuudet saadaan näihin nykyisiin luureihin päivitysten muodossa, ei voi olla kuin tyytyväinen. On vain pieni pelko, että saadaanko edes lokalisaatiota päivityksen myötä nähin 1st gen puhelimiin.

Pelit tosiaan vaikuttavat hyviltä, mitä nyt trial versioita testaillut. Jos menisin nyt ostamaan pelejä tuolla britti LiveID:llä, en voisi pelata pelejä enää, jos ja kun on mahdollista käyttää tuota suomi LiveID:tä. Puhelimessa voi olla aktiivisena yksi LiveID kerrallaan.

Jos puhelin yhtään kiinnostaa, kannattaa käydä liikkeessä testaamassa. Kuvat ja videot eivät oikein tuo esille WP7:n käyttökokemusta. :)

Tämäpä vähän itseänikin epäilytti, niin en uskaltanut vielä sekaantua ja ostaa puhelinta. Kyllähän se vähän harmittaisi, jos jäisi puhelimen raudasta/valmistajasta roikkumaan, että et lopulta kaikkia ominaisuuksia saakkaan itsellesi päivitysten myötä.

Puhelinta olisi kiva testailla, mutta Joensuussa en ainakaan paikallisesta Gigantista vielä moista löytänyt. Pitänee varmaan käydä katsastamassa jokainen operaattorien oma liike, jos onni potkaisisi.

Androidiin vissiin oli joku WP7-App, jolla sai käyttöjärjestelmän muutettua WP7:n näköiseksi. Pientä esimakua saisi kait jo sen kautta

E: Luin postaukseni ja huomasin, että en taida omata seikkailuhenkeä enää

E2: Ja kuuluisikohan tämäkin topic melkein MobiiliFin-puolelle? En näe niin suurta sidonnaisuutta Xbox 360:n kanssa, että ei voisi siirtää mobiilikamppeiden seuraksi
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Itsellä ollut Samsungin Omnia 7 käytössä jo jonkin aikaa ja en vaihtaisi enää Wp7sta pois mistään hinnasta! Käytän USA live idtä ja kaikki toimii hyvin. Sovelluksia en ole ostanut kun tietääkseni niistä joutuu luopumaan kun vaihtaa Suomi idhen. Pienellä säädöllä sain käyttöjärjestelmänkin suomenkieliseksi ja näppäimistön suomalaiseksi (sisäänrakennettu sanakirja yms. Toimii). Eli suomen kielipaketti on asennettu KAIKKIIN windows Phone Mango laitteisiin, mutta se on puhelimen valmistajan päätös laittaa kielipaketti valittavaksi asetuksista. Pienellä rekisterinmuokkauksella ennen Mangoon päivitystä tuon voi ohittaa. Mango julkaistaan tänä syksynä, mutta siitä voi asentaa beta-version helpohkosti (epävirallisin keinoin tosin)

Sent from my Omnia7 using BoardExpress WP7 app.
 
Vastaus: Xbox 360 ja Windows Phone 7

Tietääkö joku milloin MS laajentaa marketplacen Suomeen asti? Nyt luki wpcentralissa että Ruotsissa voi ladata appeja mpstä ni kai se kohta tulis Suomeenkin? Oma Boxin gamertag on Suomi emaililla, ja löytyy noin 58000GS ni ei kehtaisi laittaa uutta tunnusta ku lähinnä xboxliven takia vaihdoin androidista ----> WP7
 
Ylös Bottom