Xbox Game Pass - pelien vuokrausta kuukausimaksulla

Ehkä turha ulostulo, mutta tälleen Xbox 360+ps3 -sukupolvesta suoraan ps4:lle siirtyneenä ja nyt XSX:n pariin "palanneena" herätti kirjoittamaan tämän viestin:

Mielestäni pieni asia, mutta iso vaikutus Game Pass vs PS Plus -peleissä on se, että Game Passissa on suoraan iso kattaus pelejä pelattavana, kun taas Plus -jäsenyyden piti olla "kuukausittain" voimassa, jotta vanhoihin peleihin pääsi käsiksi. Eli nyt kun palasin pitkästä aikaa Xboxin pariin, niin minulla on suoraan iso kattaus pelejä pelattavana. PS Plussalla pelejä kertyy iso kasa, ja mahdollisesti enemmän kuin Xboxilla, _jos_ jäsenyys on ollut aina voimassa, ja olet muistanut käydä lunastamassa pelit. Sen sijaan tälleen konsolia "vaihtaessa" on tuntunut hyvältä, etten ole _joutunut_ ostamaan vielä yhtäkään peliä, jotta pääsen niitä pelaamaan.

Tosin, pitää tiedostaa, että Xboxia pidetään altavastaajana, joka on pakotettu pistämään GamePass -peleiksi pelejä, jotka kiinnostavat pelaajia, jotta konsoli saisi jalansijaa pelaajista, joilla on vain toisen konsolivalmistajan laite hankittuna tai "hankinnassa".

Itselle tällainen "kerralla iso pelipaletti" tuntuu hyvältä vaikka periaatteessa onkin hyvinkin pieni ero PS Plussan pelitarjontaan (jos on vain muistanut lunastaa kaikki plus-pelit)
 
Itselle tällainen "kerralla iso pelipaletti" tuntuu hyvältä vaikka periaatteessa onkin hyvinkin pieni ero PS Plussan pelitarjontaan (jos on vain muistanut lunastaa kaikki plus-pelit)
Vertaat varmaan Game Pass Corea ja PS+ Essentialsia. Hinnakkaammilla palveluilla Sonylla taitaa olla jopa muutama sata peliä enemmän suoraan saatavilla. (PS+ Extra n. 700 peliä, kun GP Ultimatessa lienee n. 400-500 peliä. Ainakin normipassissa ilman PC-puolta taitaa tällä hetkellä olla max 400 peliä, kun pleikalla määrä tosiaan on jossain 700 tienoilla.) Toki määrä ei ota kantaa sisällön "laatuun", ikään, tai muuhunkaan ja ne ovat tietysti toisen ketjun aiheita.
 
Se jäi vähän epäselväksi, että oliko Octopath Traveler 2 tulossa myös Game Passiin? Muuten menee mahdollisesti Switchille ostoon.

Itse ymmärsin vain että saapuu Xboxille, ei mainintaa Game Passista. Jos se heti Game Passiin tulisi, niin kyllä se olisi selvästi mainittu, kuten esim. uusien Yakuzojen kohdalla. Tai vaihtoehtoisesti siitä ei olla vielä päästy sopuun ja siksi ei mainittu mitään.
 
Jos se heti Game Passiin tulisi, niin kyllä se olisi selvästi mainittu, kuten esim. uusien Yakuzojen kohdalla. Tai vaihtoehtoisesti siitä ei olla vielä päästy sopuun ja siksi ei mainittu mitään.

Tuo S-E:n insertti vaikutti hyvinkin pikaisesti tehdyltä, mutta totta toki tuokin, että eiköhän se olisi silti ollut mainittuna, jos olisi tulossa suoraan Game Passiin.

Joka tapauksessa, toivottavasti ihan ylipäätään saadaan taas lisää S-E:n tarjontaa myös Xboxille, vaikka ei Game Passiin tulisikaan.
 
Gamereactor kertoo Octopath Traveler 2:n olevan tulossa Game Passiin:


Samaa sanoo myös Tilt:


Mistähän tämä tieto tulee?
 
Viimeksi muokattu:
Tuo peli on kyllä hintansa arvoinen vaikkei tulisikaan Gamepassiin ja voin suositella sitä siltikin kaikille, jotka edes vähänkään tykkäävät perinteisistä vuoropohjaisista JRPG peleistä.
 
Tuo peli on kyllä hintansa arvoinen vaikkei tulisikaan Gamepassiin ja voin suositella sitä siltikin kaikille, jotka edes vähänkään tykkäävät perinteisistä vuoropohjaisista JRPG peleistä.

Kyllä ja tosiaan se Octopath Travelerin ensimmäinen osa onkin meille jo tuttu Game Passista :)
 
Laitetaas nyt tännekkin ettei kukaan odottele turhaan. Cities skylines julkaisua lykätty konsoleilla vähintään puolivuotta. Tähtää 2024 keväälle.

 
3.10. Gamepassiin tuleva Lamplighters League näyttää todella mielenkiintoiselta tapaukselta. Ainakin backlogiin peli kantsii pistää.

Ensimmäiset arviot ulkona ja valitettavasti taitaa löytyä todella pahoja bugeja, joten annetaan tälle aikaa korjaantua. Ilmeisesti kuitenkin siellä on hyvä peli mahdollisesti taustalla kuitenkin.

Mutta samaan aikaan toinen odotettu uutuus Cocoon kerää todella kovia arvosteluita ja ainakin Eurogamer, Gamereactor UK ja Games Radar ovat antaneet tälle täydet pisteet. Inside ja Limbo ovat ilmeisesti vihdoinkin saaneet laadukasta henkistä jatkoa.

Cocoonilla OpenCriticillä 14 arvostelun keskiarvo 90pts:

 
Viimeksi muokattu:
Cocoon vaikutti sen verran mielenkiintoselta että lähtee peluuseen. Vaikka tuossa onkin Sea of Stars hieman vaiheessa myös.

Täysin sama tilanne myös täällä. Cocoon on onneksi sen verran kompakti paketti, että sopii toivottavasti tuohon Sea of Starsin rinnalle hyvin.
 
Tuli nyt pelattua Cocoon läpi. Oikein kiva, varmaan pitää jos Limbosta ja Insidestakin tykkäsi. Muutamassa kohdassa vähän pientä turhautumista mutta ei mitenkään pahasti. Lämpimät suosittelut kyllä.

Lisäys: Peliaika-arvio, 3-5 tuntia.
 
Viimeksi muokattu:
Unohtunut kirjoitella siitä kun pitkästä aikaa sain Tears of the Kingdomin ja Remnantin parista irtauduttua Game Passin sisällön ääreen.

Testissä ja pelauksessa on siis ollut Cocoon -> https://opencritic.com/game/15580/cocoon

Ja onpahan taas osoitus siitä miksi niin kovasti pidän Game Passista: indie-pelit on parasta ikinä! Ei mitään sössönsöö-mainoslauseita "biggest world ever" vaan selittelemätöntä ja yksinkertaista pelaamisen juhlaa.

Sinä olet ötökkä. Tai jotain. Pyörittelet palloja. Siinä se. Ja voi että se on loistavaa!

Peli on myös kaunis ja omaa todella hienon graafisen tyylin ja maailman. Sitä vain katsoo suu auki että missä ihmeessä sitä nytkin muka ollaan? Onko tämä kukkakeko vai jonkin otuksen suolisto? Voi olla kumpi vain, ei ota selvää, mutta mielenkiintoista ainakin. Maailmassa on vähän samaa ideaa kuin Gigerin taiteessa: se on jotain mutta samalla ei ota selvää että mitä. Ja juuri se siinä viehättää. Tosin Gigerin taiteessa nyt on sitten sellaistakin paljon mitä tässä ei ole.

Mikä peli se sitten oikeastaan on? Puzzleiluahan se pääasiassa on mutta väliin mahtuu aivan helvetin loistavia pomomatseja. Siis sen lisäksi että puzzleilu on tasaiseen tahtiin tyydyttävän mieltä nyrjäyttävää, on pomomatsit ihan hiton tyydyttäviä.

Itse asiassa peliä pelatessa on muutenkin jatkuvasti todella hyvä fiilis. Todellakin hyvän mielen peli.

Yhtäläisyydet Limboon ja Insideen on selviä*, sillä myös niitä pelatessa oli samalla tapaa tyydyttynyt olo. Ja samalla tapaa selitetään yhtä vähän: tässä on ötökkä, pyörittele palloa. No perhana! Let's roll!

Ihan helvetin kova peli ja jos tätä tasoa tulisi lisää niin ehkä en antaisi Game Passin tilauksen umpeutua nyt lokakuun loppuun. Ihan sama jollekin Starfieldille, pelatkaa oikeasti virkistäviä ja tyydyttäviä pelejä! Cocoon on sellainen. 6/5.

(*studiossa ilmeisesti mukana kaksi Inside/Limbo-kehittäjää, joten eipä ihme)

PS. Jaa niin joo, Annapurna näköjään toimittaa taas. Tuleeko niiltä ikinä mitään huonoa tai kiinnostamatonta?
 
Ylös Bottom