Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Xbox Game Pass - pelien vuokrausta kuukausimaksulla

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Gameskeeper
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
  • Tunnisteet Tunnisteet
    xone
Vielä ei olla kuitenkaan päästy siihen kohtaa keskusteluissa että ei voi palvelua ottaa kun sitä peliä ei omista eikä sitä saa hyllyyn ja se voi poistua joskus palvelusta(tässä tilanteessa on mahdollisuus ostaa peli itselle digitaalisena) välillä tuntuu että on valmis maksamaan sen satasen ettei naapuri saa viittäkymmentä euroa :D varmaan missään muualla maailman foorumeista tälläisiä keskusteluja ei käydä kuin Suomessa.
 
Sinälläänhän monet pelit ovat "ilmaisia" game passin kautta, jos on sitä hamstrannut 3v edestä euron hintaan. Live Gold muutenkin käytössä, joten euron lisäyksellä siihen saa käyttöönsä tajuttomat määrät pelejä joista joutuisi muuten maksamaan. Asian laita toki sitten hiukan muuttuu jos tästä joutuisi maksamaan sitä normaalia kuukausimaksua. Tuskin tulee sillä itse jatkettua, sitten kun omat "ilmaiskuukaudet" loppuvat jos kikkailu on poistunut käytöstä.
 
Greedfall meni omissa kirjoissa niihin peleihin joista kaiken järjen mukaan olisi pitänyt innostua, mutta alun combat tutoriaalin jälkeen tuumasin ettei taistelumekaniikka kiinnostanut pätkääkään ja tarina ei mitenkään edes alkanut imuttamaan mukaansa, joten se kaatui luokkaan aivan sama, näkemiin.

En ala suorittamaan peliä läpi pelkän suorittamisen takia, joten meni deleteen saman tien. Täysihintaisena ostoksena olisi sylettänyt paljon enemmän. Myös uusi Tetris meni samaan luokkaan, huvitti tasan tarkkaan yhden läpipeluun ajan, mutta syvällisemmässä vääntämisessä ei mitään järkeä.

Myös Outriders polttelisi kovasti, mutta serveriongelmat esti koko eilisen päivän pelaamisen. Jälleen kerran, täyshintaisena ostoksena purisin kynsiäni täällä, nyt jälleen kerran: ihan sama, jos eivät saa peliään toimimaan, niin byebye, minulla on muutakin pelattavaa.

edit: @janneus itse maksan täyttä hintaan, ei haittaa pätkääkään. Toki elämänbudjetti suhteita pohdittaessa on hyvä tiedostaa, että lasten musiikkiharrastukseen menee 2000€/vuosi ja asunto/autolainoihin 2000€/kk, joten tällaiset kympit sinne tänne, niin ei onneksi tarvitse enää laskea joka euroa.
 
Toisaalta eipä tuo Game Pass taida oikeasti enemmän urheilupelejä pelaavalle olla mikään kovin realistinen vaihtoehto. FIFA ja NHL tulivat ulos viime vuoden syyskuussa ja Game Passiin ne tulevat yli puoli vuotta julkaisunsa jälkeen, kun niiden elinaikaa on jäljellä muutama kuukausi. Toki, jos malttaa tänne asti odotella, niin mikäs siinä. Tuskin kovin moni enemmän tuon tyypin pelejä pelaava puolta vuotta extraa malttaa odottaa, että pääsee sitä uusinta versiota pelaamaan ja siinä pelaajia keräämään. Sopii toki varmasti niille, jotka sitä Änäriä tai Fifaa pelaavat kaverin kanssa saunaillassa samalta sohvalta parin kaljan kanssa, mutta siinäpä se.

Itselleni ei hurraahuutoja herätä 7 kuukautta vanhan urheilupelin tuleminen "ilmaiseksi vuokrapalveluun", josta tulee jo seuraava versio ulos parin kuukauden päästä.
 
Niin, ideana taitaa olla, että useampi innostuisi pelaamaan änäriä, kun saa ilmaiseksi ja sitten näistä joitakin ensi vuonna haluttaakin ostaa vuosipäivitys heti uutena. Tarkan markan porukka odottelee, kassa kilisee Game passissa ja uusien tulokkaiden myötä myös EA:n päädyssä. Sekä MS että EA rikastuvat, pelaajilla on mahdollisuus kokeilla kuukausimaksulla, onko änäristä mihinkään.
 
edit: @janneus itse maksan täyttä hintaan, ei haittaa pätkääkään. Toki elämänbudjetti suhteita pohdittaessa on hyvä tiedostaa, että lasten musiikkiharrastukseen menee 2000€/vuosi ja asunto/autolainoihin 2000€/kk, joten tällaiset kympit sinne tänne, niin ei onneksi tarvitse enää laskea joka euroa.

Joo, varmasti ihan hintansa väärti palvelua jos sieltä löytää pelattavaa. Itsellä 99% ajasta menee kuitenkin niitä samoja nettipelejä hieroessa, eli aika harvoin sieltä tulee mitään pelattua. Silti, ihan nobraineri nykyisellä kikkailulla.
 
Viimeksi muokattu:
6,99€ ois Live Gold kuussa, joka mulla kuitenkin olis. Joten 6€ siihen päälle kuukaudessa, että saan pelata satoja pelejä ja lisäksi kaikki Xboxin omat pelit julkaisupäivänä.

En ois varmaan uskonut, jos mulle ois joskus menneisyydessä kertonut, että tämmönen palvelu on tulossa. :D Ihan tyytyväisenä maksan tuota täyttä 12,99€ hintaa, eikä hävetä yhtään olla tän fani. Pitkään mulla pyöri Netflix- ja Spotify-tilaukset, jotka toi mulle murto-osan viihdettä Game Pass Ultimateen verrattuna.
 
Viimeksi muokattu:
6,99€ ois Live Gold kuussa, joka mulla kuitenkin olis. Joten 6€ siihen päälle kuukaudessa, että saan pelata satoja pelejä ja lisäksi kaikki Xboxin omat pelit julkaisupäivänä.

En ois varmaan uskonut, jos mulle ois joskus menneisyydessä kertonut, että tämmönen palvelu on tulossa. :D Ihan tyytyväisenä maksan tuota täyttä 12,99€ hintaa, eikä hävetä yhtään olla tän fani. Pitkään mulla pyöri Netflix- ja Spotify-tilaukset, jotka toi mulle murto-osan viihdettä Game Pass Ultimateen verrattuna.

Suurin osa uskoi vuonna 2017 Game Passin olevan palvelu, johon tulee ainoastaan vanhoja julkaisuja. Nykyään Game Passiin saadaan jo kohtuullisen kovia day one -pelejä, kuten (Outriders, MLB21 ja Xbox Game Studiosin pelit). Olen sitä mieltä, että Microsoftin kannattaa jatkossa panostaa enemmän Game Pass -julkaisuihin, kuin maksaa studioille ajallisista yksinoikeuksista Xbox- ja Windows-laitteille. Nimittäin tämä asia alkaa varmasti monen vaakakupissa painaa, että ostaako Xboxin, jotta pääsee pelaamaan tuoreita pelejä Game Passin kautta vai Playstationin, jossa pelit täytyy ostaa. Saa nähdä, että mitä pelejä Xbox Game Studios saa tuotettua Xboxile ja näin ollen myös Game Passiin, sillä Sonyn yksinoikeudet ovat uponneet varmasti enemmän pelaajiin kuin Xboxin yksinoikeudet. Mielenkiintoinen konsolisukupolvi on tiedossa, kun tuntuu, että Microsoft sekä Sony on pistänyt panoksia piippuun, eikä kaikkia ammuksia ole edes ammuttu. :D
 
Tuskin kovin moni enemmän tuon tyypin pelejä pelaava puolta vuotta extraa malttaa odottaa, että pääsee sitä uusinta versiota pelaamaan ja siinä pelaajia keräämään. Sopii toki varmasti niille, jotka sitä Änäriä tai Fifaa pelaavat kaverin kanssa saunaillassa samalta sohvalta parin kaljan kanssa, mutta siinäpä se.
Juurikin näin. Fifan Ultimate Team moodissa melkein pakko aloittaa heti julkaisussa jos meinaa kunnolla pärjätä.

En sinänsä yllättyisi jos vaikka seuraava Fifa tulisi suoraan Game Passiin, koska suurin osa tuloista tulee kuitenkin jo mikromaksuina.

Joo, varmasti ihan hintansa väärti palvelua jos sieltä löytää pelattavaa. Itsellä 99% ajasta menee kuitenkin niitä samoja nettipelejä hieroassa, eli aika harvoin sieltä tulee mitään pelattua. Silti, ihan nobraineri nykyisellä kikkailulla.
Ihmettelenkin miten jotkut on jaksanut olla negatiivisia palvelua kohtaan, jonka on käytännössä saanut Goldin hinnalla.

Enemminkin kritisoisin sitä miten Game Pass fokus on kussut Gold tilaajien niskaan, jotka eivät konversiota ole jostain syystä tehneet... Ensiksi hintaa yritettiin nostaa ja sen jälkeen GWG pelien taso on jatkanut putoamistaan.

Saa nähdä tuleeko ensi viikolla uutisia Gold konversion loppumisesta. Aikaisemmin linkkasin tuon muuttuneen konversio kohdan, mutta Redditin puolella on väitetty vielä toimivan.
 
Viimeksi muokattu:
Voihan niitä eri asioita yhdistellä samaan viestiin, että oma kirjoitus vaikuttaa perustellummalta. Tässä vielä palanen rautalankaa:

- vuokraaminen ja ostaminen eivät ole sama asia. En ota kantaa siihen, mikä on kenellekin se sopivin tapa ja kannattaako näitä yhdistellä. That's it.
- fanipoikahysteria ei ole terminä kovin täsmällinen, mutta omasta mielestäni kuvastaa hyvin tämän keskusteluketjun joitakin hetkiä. Viestissäni en siis yhdistänyt tätä juuri MLB-julkaisuun, eikä sitä tarvitse sen kautta siten kommentoidakaan. Fanipoikatoimintaa on mielestäni esimerkiksi juuri tuo aiemmassa viestissä mainittu puolenkymmentä tyyppiä ylistämässä ja tykkäilemässä ristiin lähtökohtaisesti kaikkea Game Passiin liittyvää. Tai miten olisi Xbox/Microsoft-aiheiset avatarit siihen kaupan päälle? Eikö vieläkään kelpaa fanipoikamääritelmään? Se on tietty ihan porukan oma asia, että haluaako näin toimia.
- paha mieli- ja säälikommentit voikin sitten jättää sinne hiekkalaatikolle.
-Onko joku väittänyt niiden olevan sama asia? Eri asioitakin voi vertailla ja tässä sille on perusteltu syy: sekä ostamisen että vuokraamisen kautta pääsee samaan lopputulokseen eli pelaamaan jotain peliä X. Omistaminen on sivuseikka jos sitä ei tarkoituksella nosta pääasiaksi tai asiaksi, jolla on merkitystä. Ehkä meni ohi jos se oli tässä se juttu. Tosin tällöin ei Game Pass ole oikea vaihtoehto, joten keskustelua ja vertailua ei tarvita.
-Vastasin jo argumenttiisi tykkäyksistä. Tykkään jos on tykättävää. Oletan että muut tekevät sanoin, jopa sinä? Vai tykkäätkö myös viesteistä, joissa ei mielestäsi ole tykättävää?
-Säälikommentti-kysymys oli siellä siksi että en ymmärrä mitä ongelmaa tykkäämisessä on jos tosiaan pitää viestiä hyvänä. Vaihtoehto olisi tykätä myös viesteistä, joita ei pidä hyvänä. Mutta minkä vuoksi? Sääli tulee ensimmäisenä mieleen koska mitään loogista syytä en sellaiselle käytökselle löydä.


Tätä täytyy kyllä kompata! En halua lokeroida ketään mihinkään lokeroon tai alkaa haukkumaan ketään fanipojaksi, mutta kieltämättä noiden avatarien käyttö luo väkisin tietynlaisen leiman noihin Xboxia ja sen eri palveluita ylistäviin viesteihin. Ollaan pelifoorumilla puhumassa peleistä ja niihin liittyvistä oheisasioista, joten jos "kulkee ympäri foorumia Xbox-pelipaita päällään kehumassa kaikkea kyseiseen brändiin liittyvää", niin silloin ei minusta ole kauheasti varaa valittaa, jos joku päinvastaisen mielipiteen omaava päätyy lokeroimaan kyseisen käyttäjän "Xbox-fanipojaksi". Sinänsä jännä juttu, että noita Xbox-logoja näkyy yllättävän monella avatareissa, mutta Sonyn vastaavia ei ole tullut vastaan. "Fanituotteisiin pukeutuminen" herättää usein keskustelua, olen huomannut.

Eli näin simppeli vinkki tähän väliin: Jos haluat vähentää riskiä tulla leimatuksi "fanipojaksi", niin älä kulje ympäri foorumia Xboxin/Sonyn/Nintendon logo edellä niin, että se osuu ensimmäisenä toisten silmiin. Ja toinen simppeli ilmainen vinkki: Tapelkaa ja vängätkää vähemmän, niin jää enemmän aikaa pelata! Pelata voi sitten ihan millä laitteella tahansa käyttäen fyysistä levyä, ostettua digiversiota tai vuokrattua versiota. Less fighting, more gaming!
En pysty olemaan samaa mieltä. Tykkäisin jos otettaisiin asia asiana ilman että pitää vertailla asiaa käyttäjän nimimerkkiin tai kuvaan. Livenä tämä käyttäytyminen vasta erikoista olisikin vaikka näinhän ihmiset toisaalta tekevät: olettavat asioita ulkonäön perusteella. Toivoisi edes netissä olevan toisin mutta ei, siitä pienestäkin pitää imeä jotain oletuksia.

Ymmärrän kuitenkin pointtisi, sillä tilanne ikävä kyllä on juuri näin. Ei osata vastata itse kommenttiin vaan katsotaan että mikäs "tyyppi" tämä on ja vastataan sitten sen mukaan. Melko ikävää touhua.

Mä en taas ymmärrä miksi näitä ei voisi vertailla keskenään, tai että miten se vertailu tarkoittaisi sitä, että väittäisi kahta eri asiaa samaksi.

Siinä että vertailee 70€ Ps versiota 70€ Xbox versioon, jää ainoaksi eroksi alusta. Ei kovin mielenkiintoinen vertailu.

Vuokraversion vertaaminen ostoversioon taas on mielekkäämpää, koska siinä voi etsiä plussat ja miinukset puolin ja toisin, ja jokainen voi sen perusteella tehdä päätöksensä siitä mikä versio itselleen on paras. Joku joka pelaa Game Passista paljon muutakin, kokee sen mahdollisesti parhaaksi versioksi, joku taas tietää tykittävänsä jotain peliä satoja tunteja, ja kokee ostoversion parhaaksi tavaksi hankkia se pelaamisoikeus.

Parastahan tässä on vaihtoehdot. Siinä missä ennen ainoa tapa päästä pelaamaan peliä, oli iskeä hillot tiskiin ja levy hyllyyn, nyt voit valita ja ei kai sen pitäisi olla ongelma kenellekkään.
Juuri näin! Asioita voi vertailla vaikka ne eivät olisi identtisiä tai samanlaisia. Omenaa ja jäätelöä voi vertailla jos molemmat on vaihtoehto jälkiruuaksi vaikka toinen on sokeritöhnöä ja toinen luonnontuote. Samoin Game Pass ja omaksi ostettu peli on tapoja päästä pelaamaan peliä.

Aivan älytöntä olisi että vertailtavien asioiden pitäisi olla jotenkin "samoja" että voi vertailla :D


Autetaas kaveria mäessä. Microsoftin konsolille pelin ostaminen valmistajan verkkopalvelusta julkaisussa kustantaa ainakin 10e vähemmän kuin Sonyn konsolille tämän hetkisten tietojen mukaan. Siinä vertailukelpoista materiaalia.

Vuokraan leffan vuokraamosta hintaan 2e tai ostan omaksi hintaan 10e, ihan sama asia. Ei mitään eroa. No mutta onpahan ainakin mielenkiintoinen vertailu, niin voidaan sitten ihan tosiasiatkin ohittaa.

Nyt on jo niin paljon jankattu tästä asiasta, että mulle riittää. Musta = valkea ja kaikki on jees.

Mielestäni on täysin käsittämätöntä että on jotenkin pakko vertailla juuri ne identtiset vaihtoehdot kun koko pointti alkuperäisessä viestissä oli se, että Game Passin kautta sen voi saada "kaupan päälle". Se on vaihtoehto pelin pelaamiselle. Ei omistamiselle. Ehkä kannattaisi ensin ymmärtää mitä viestillä haetaan.

Omistamisen suhteen olet täysin oikeassa ja GP ei ole siihen vertailukelpoinen. Toisaalta en tiedä miksi sitä yrittäisit meille kertoakaan. Tuntuu että on hieman turhasta tämä "keskustelu" tässä mitä enemmän tätä yrittää aukoa.

Leffavertailustasi: mikäli tavoite on vain nähdä elokuva niin kyllä, ihan "sama asia" mutta eri hinta. Olen tehnyt samaa ja molemmissa tapauksissa lopputulos on yleensä sama: katson leffan kerran. Hylly on täynnä leffoja, joita en ole katsonut useampaan kertaan, joten yhtä hyvin olisi voinut vuokrata.

Mikäli tosiaan puhut omistamisesta niin kerro se. Siitä ei tosin alunperin puhuttu. Mikäli oikein ymmärsin niin puhuttiin siitä, paljonko peli maksaa. Tietenkin tuosta voi vetää halutessaan johtopäätöksen että "paljonko maksaa omistaa peli" mutta tuosta voi yhtä hyvin ymmärtää myös niin että "paljonko maksaa päästä peliä pelaamaan." ja koska ollaan tämän GP-aiheen alla, niin voisi helposti päätellä että jälkimmäinen on loogisempi oletus. Tuskin alkuperäinen kirjoittaja olettikaan saavansa peliä omakseen vaan vertasi paljon köyhtyy päästäkseen pelin pariin.
 
Viimeksi muokattu:
Maailmassa on toki varmaan myös muutama miljoona sellainen FIFA pelaaja joille Ultimate Team on täyttä saatanaa eikä siihen kosketa vaikka maksettaisi. Itse kuulun tähän porukkaa ja FIFAsta otetaan vastaan ainoastaan ne perinteisemmät pelimoodit.

Jos jotain pelimoodia pitää alkaa vääntää heti ’Day One’ neljä tuntia päivässä (riittääkö edes?) jotta saa edes mahdollisuuden ”pärjätä” ja pelissä on samanaikaisesti kuitenkin pay-to-win mekaniikka, niin hohhoijaa...
 
Maailmassa on toki varmaan myös muutama miljoona sellainen FIFA pelaaja joille Ultimate Team on täyttä saatanaa eikä siihen kosketa vaikka maksettaisi. Itse kuulun tähän porukkaa ja FIFAsta otetaan vastaan ainoastaan ne perinteisemmät pelimoodit.

Jos jotain pelimoodia pitää alkaa vääntää heti ’Day One’ neljä tuntia päivässä (riittääkö edes?) jotta saa edes mahdollisuuden ”pärjätä” ja pelissä on samanaikaisesti kuitenkin pay-to-win mekaniikka, niin hohhoijaa...
Varmasti on niitäkin, jotka ovat kiinnostuneet enemmän muista pelimuodoista. Tosin taitavat olla aika pieni vähemmistö. Huomattavasti suurempi porukka noita EA:n vuosipäivityksiä pelaa juurikin Ultimate Teamin takia. Heille Game Pass-versio ja puolen vuoden odottaminen ei ole mikään realistinen vaihtoehto. Valtaosalle EA:n urheilupelejä pelaavista Game Pass-versio ei ole realistinen vaihtoehto.

Se on sitten taas ihan toinen keskustelu, paljonko sitä peliä "pitää" pelata per päivä, että voi pärjätä. Se riippuu niin montesta eri tekijästä(pakkatuuri, pelaajan pelitaidot, pelaajan tavoitteet ja "pärjäämisen" määrittely esim.), että sitä ei varmasti tässä kannata alkaa ruotimaan.
 
Tulossa olevat pelit.

12.4NHL 21 (EA Play)Console
20.4MLB The Show 21Console, Cloud
28.4Second ExtinctionConsole, TBD
??.4FIFA 21 (EA Play)Console

Lähtevät pelit

15.4Deliver Us The MoonConsole, PC
15.4Gato RobotoConsole, PC
15.4WargrooveConsole, PC
Toinen kuukausi peräkkäin kun ei mitään pelattavaa itselle. Kaksi kiinnostavaa poistuu.

Onneksi tuli joku sairas himo pelata taas Battlefrontia niin saa kuitenkin rahalle taas lisää vastiketta. Alice samalla nostalgiamuisteloon vaikka ei sitä varttia enempää jaksa. EA on hyvä lisä näille kuolleille kuukausille.
 
En puolustele nyt Game Passin uusimman "tulossa olevat"-lisäyksen laimeutta mutta minulla on sellainen tilanne että ihan hyvä ettei tule joka kuukausi (tai milloin lisäävätkään) lisää itselle mielenkiintoista pelattavaa. Ehtii pelailla niitä aiempia kiinnostavia nimikkeitä ns. alta pois.

Sama homma myös Goldin ja PS Plussan kanssa: mielenkiintoiset pelit on plussaa ja ekstraa mutta kyllä se oma harrastus pyörisi ilmankin niitä. Nämä "lisäpelit" voi siis nähdä myös negatiivisena kun ei ehdi niitä ostamiaankaan kaikkia pelailla vaan jonoksi asti niitä löytyy.

Game Passikaan ei varsinaisesti ole sen vuoksi käytössä että ei olisi muka ilman pelattavaa vaan sen vuoksi että sen kautta sekä säästän ostoksissa että erityisesti pääse kokeilemaan pelejä, joita en ikinä edes testaisi tai harkitsisi muutoin. En vaan voi tarpeeksi painottaa kuinka merkittävä tuo viimeinen juttu itselleni on. Paljon olisin skipannut loistavia pelejä ilman Game Passia.

Nytkin on jonkun foorumeilla kehuma Supraland pelauksessa. Vaikutti joltain nopeasti kyhätyltä ja/tai lapsille suunnatulta hökötykseltä mutta onkin oikein mainiota metroidvaniaa, Zeldaa ja Portalia sekoittava teos (nämä täällä kehuneen sanoja, joista täysin samaa mieltä), vieläpä ihan hauskalla huumorilla kuorrutettuna.
 
Toinen kuukausi peräkkäin kun ei mitään pelattavaa itselle.

Mistähän näitä voisi parhaiten tarkistella kuukauden perusteella? Viime kuussa tuli niin iso kasa kaikkea (mm. Yakuza 6, Octopath Traveler, Bethesdalta monta peliä, Football Manager 2021), ettei näitä kyllä ilman listausta edes muista. Tämä kuukausi vasta alussa ja mm. Outriders jo tullut.
 
Ylös Bottom