Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Xbox Series X|S -ongelmat, murheet ja muut harmistukset

Ei ole mitään varoitusta tietääkseni Series koneissa, muuttuu vain epävakaaksi samaan tapaan kuin esim. liiaksi kellotettu tietokone. Se voi sitten tehdä mitä vaan, pelin kaatuminen spontaanisti on se perus.

Xbox 360 RROD-Sagahan oli ihan vertaansa vailla oleva pätkä videopelihistoriaa, tuo hätäsammutus on saatettu varta vasten tehdä siihen jälkikäteen "estämään isompia tuhoja" koska GPU voi myös hajota lopullisesti, jos määräänsä enemmän ottaa lämpöjä. Se onkin sitten kalliimpi asia heti. Nehän meni silloin about kaikki konsolit uusille tahnoille, ja osa monta kertaa kun eivät ilmeisesti osanneet tehdä korjauksia vimotten päälle. Yhdellä kaverilla muistaakseni käväs 5 kertaa Saksassa. Itsellekin tuo oli hivenen huonoa aikaa peliharrastuksessa, haksahdin vähäksi aikaa pelaamaan Pleikkarilla. :D Ne sentään kesti paremmin! (siihen aikaan, nyt onkin sitten ihan toisteppäin)
Löytyy ilmoitus myös Series X|S koneista.

 
Mitenkäs teillä muilla Series X:n melutaso UHD Bluray levyjä toistettaessa? Toi mun oma pitää niin kovaa suhinaa että ei mun tee mieli tuolla mitään leffoja katsella. Tavallisilla BD-levyillä melutaso on aivan ok ja hyväksyttävä.
 
Löytyy ilmoitus myös Series X|S koneista.Okei, no toihan onkin sitten hyvä! Mutta en kuitenkaan usko, että vaikuttaa mitään mihinkään siinä tapauksessa, jos huonojen jäähyn lämmönjohtavuuden (lue: Nahistuneet tahnat) takia GPU kaatuu jalkoihinsa kun piirin sisäiset lämmöt nousee yli tietyn pisteen = lämpö ei pääse siirtymään pois piiristä jäähyelementtiin riittävän hyvin.

Eli niinkuin siinä lukee, niin tuo mekanismi varmaankin puhaltaa pelin poikki sillä periaattella, että ihan fyysisesti ilmankulku koneessa lämpötilasensorin mukaan selvästi normaalista poikkeavaa. Esim. jos kämpässä on paljon elukoita ja kone on mennyt ajan mittaan täyteen kissan ja koiran karvoja, niin tuo saattaa trigata siinä tapauksessa. Mutta Jannuksen koneessa nyt tuskin on siitä kyse, että olisi muurautunut kone umpeen möhnää.
 
Tunnin pelailin Siegeä, eikä siinä ainakaan vielä yhtään kaatumista. Nyt tosin myös uutena ominaisuutena kun pelistä vaihtaa däsärille, tai avaa vaikka jonku profiilin siten että se peli jää "taustalle" ja xboxin käyttis aukeaa ns. koko näyttöön, niin siinä menee 3-5s sillee aina että ruutu on ihan musta. :D Sama tietty kun tulee däsäriltä takaisin peliin. Ennenhä toi vaihto ollut ihan saumaton. Jotain hämärää tässä kyllä nyt on...

Taitaa itseasiassa liittyä näyttöön, eli näyttö... sammuu(?) tuossa välissä aina hetkeksi? Ainakin meinaa toi näytön oma valikko katoaa myös tuon pimentymisen myötä. Joku asetus mennyt resetin jälkee vituralleen?

E: Joo, oli variable refresh rate mennyt "gaming onlylle". Eli varmaan näyttö viritteli sen pois päältä aina däsärille mennessä ja siitä johtui pieni katkos. Nyt toimii ja täytyy yrittää ottaa enemmän pelejä alle tässä lähipäivinä, niin näkee auttoiko resetti.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä syitä ja kannattaako minun päivittää One X tuohon Seris S malliin?
PS5 löytyy jo nii en raaski Seris X miettiä.
Lähinnä onko ihan sama käyttääkö One x vaiko seris S..
 
Mitä syitä ja kannattaako minun päivittää One X tuohon Seris S malliin?
PS5 löytyy jo nii en raaski Seris X miettiä.
Lähinnä onko ihan sama käyttääkö One x vaiko seris S..
Aika hyvä kysymys mielestäni! XBox kuitenkin erittäin hyvä takaisinpäin yhteensopivuuksissa! Ikinä edes miettinyt tällaista. Kai tuo Ser sarjan rauta kuitenkin jotain mahdollistaa mitä ei One sarjassa ole? En tiedä. Viisaammat vastatkoon.
 
Nyt kannattaa melkein päivittää, kun Series S on kovassa tarjouksessa. Tehojen puolesta Series S jää osittain One X:n jalkoihin, mutta ssd ja tehokkaampi prosessori tuovat paljon kättömukavuutta. One X voi pyörittää pelejä paremmalla resoluutiolla, mutta toimii hitaammin ja usein ruudunpäivitys on huonompi kuin Series S:llä. Järkevintä tehojen suhteen on kuitenkin ostaa Series X koska sekin on nyt alennuksessa ja sillä parilla lisäsatasella saa todella paljon lisäarvoa.
 
Nyt kannattaa melkein päivittää, kun Series S on kovassa tarjouksessa. Tehojen puolesta Series S jää osittain One X:n jalkoihin, mutta ssd ja tehokkaampi prosessori tuovat paljon kättömukavuutta. One X voi pyörittää pelejä paremmalla resoluutiolla, mutta toimii hitaammin ja usein ruudunpäivitys on huonompi kuin Series S:llä. Järkevintä tehojen suhteen on kuitenkin ostaa Series X koska sekin on nyt alennuksessa ja sillä parilla lisäsatasella saa todella paljon lisäarvoa.
Myös jos haluaa vain nykyiselle sukupolvelle tehtyjä pelejä pelata lokaalisti, niin siihen ei One X taivu enää. One X:llä voi toki game passista striimata tällaisia pelejä, mikäli ovat siellä saatavilla. Itsekin suosittelisin XSX jos sattuu sen verran extraa olemaan taskussa.
 
Itse mietin kanssa pitkään vaihdanko One X:n Series S:n. Ja vaihdoin. Kannattaa. Nopeammat latausajat ja pelit toimii paremmin. Esim. Warzonessa sen silloin huomasin. One X:llä selvästi liian iso reso pelissä ja repeilee
 
Tuli haettua Seris S starter pack Gigantin tarjouksesta. Missä näissä on se 3kk gamepass koodi? Ei ainakaan paketissa ollut.
 
Tuli haettua Seris S starter pack Gigantin tarjouksesta. Missä näissä on se 3kk gamepass koodi? Ei ainakaan paketissa ollut.

Noissa oli muistaakseni se koodi leivottu sinne "konsolin sisään", eli jossain asetuksissa tjsp. on kohta mistä sen saa aktivoitua käyttöön.

 
Aika nopea ja käytännöllinen käytöltään tuntuisi olevan Series s, kunnolla vie pelaan päässyt. Uusin Forza latautumassa.
Eikä tuolle paljon hintaa jäänyt kun pistin vanhat One s ja One X myyntiin nii menivät samantien .
 
Osaisko joku auttaa tälläsessä ongelmassa; pelaan mokkulalla LAN-kaapeli kiinni xboxissa, välillä kuitenkin lennän ulos online peleistä. Uskoisin että ongelma piilee siinä, että MTU on 1300. Miten sitä vaihdetaan xboxilla? Vanhana PS4 pelaajana muistan kun se oli sielä defaulttina aina 1500 ja pystyi muokata helposti.
 
Jossain ketjussa syksyllä mw3 betan aikoihin taisin surkutellakin kun konsoli kaatuilee dashboardille ilmaan mitään virhekoodeja. Mw3 koko versio (tai mikään muukaan peli) ei kuitenkaan ole kaatuillut, mutta R6 Siege se vain jatkaa kaatuiluun. Tossa pelattiin nyt 2-3 tuntia, niin en tainnut yhtään peliä saada pelattua loppuun ettei oltaisi käyty huilaamassa dashboardilla. "Parhaassa" tapauksessa kaatui 3 kertaa saman pelin aikana. Syksyllä palautin tehdasasetukset pelejeä poistamatta, ei vaikutusta. Eilen poistin ja asensin pelin uudestaan, ei vaikutusta. Ja vain tosiaan tämä yksi peli tuntuu olevan kyseessä. Ei nyt mitään uutta konsolia viitsisi ostaa yhden pelin takia, eli onko kellään enempää ehdotuksia mitä tehdä jos vain yksi tietty peli aina kaatuu. Ja kellään muulla se ei siis kaadu, että en usko että on pelissä vikaa. Kokeiltu siis: välimuistin tyhjennys, konsolin palautus tehdasasetuksille pelejä poistamatta, pelin poistaminen ja uudelleen asentaminen, mac-osoitteeen tyhjennys sekä klassikot kirouilu ja huutaminen :)

E: Näemmä tässä samassa ketjussa jopa surkuttelin asiasta, ja ilmeisesti "tunnin" oli ainakin Siege toiminut kaatumatta. Toki en nyt osaa sanoa tuliko sitä juuri sen enempää pelattuakaan, että vaikea sanoa oliko sitten lopulta mitään vaikutusta. Itse olin näemmä pohtinut että nappaisi ulkoisen kovon pois ja kokeilisi sillä, mutta taisi peli vaihtua enemmin kuin alkoi mitään kikkailemaan enempää tän kanssa. Sitä voisi tietty nyt sitten koklata, ja katselin kanssa että vapaata tilaa oli 4gb, että en tiedä voiko sekin vaikuttaa jos on "liian täynnä" kovo? Voisi poistaa kans testimielessä tavaraa sieltä ja katsoa onko vaikutusta. Vimosena sitten varmaa pitäisi tahnoja ruveta vaihtamaan, mutta on kyllä jännä jos siitä on kiinni, että vain se yksi peli saa lämmöt nousemaan, kun pääsääntöisesti kaikki nettipelit mitä pelaan pyörii sen 120fps. Ja ainaki 360 osasi jo aikanaan antaa virheilmoutuksen jos konsoli ylikuumeni, että ikävää jos tälläinen ominaisuus on jäänyt pois vuosien varrella.
 
Viimeksi muokattu:
Vimosena sitten varmaa pitäisi tahnoja ruveta vaihtamaan, mutta on kyllä jännä jos siitä on kiinni, että vain se yksi peli saa lämmöt nousemaan, kun pääsääntöisesti kaikki nettipelit mitä pelaan pyörii sen 120fps.

Niin siis mitä tapahtuu, jos laitat koneen 60 tilaan ja pelaat Siegulaa? Kaatuuko siltikin?
 
Niin siis mitä tapahtuu, jos laitat koneen 60 tilaan ja pelaat Siegulaa? Kaatuuko siltikin?

En ole testannut, eikä ole oikeastaan kiinnostustakaan pelata peliäkään kokonaan 60fps modessa :D Mutta ehkä se täytyy, diagnosoinnin nimessä.
 
Nyt on 50gb vapaata tilaa, ulkoinen kovo otettu irti ja tehdasasetukset kertaalleen palautettu. Pelasin n. tunnin ennen kaatumista. Huomasin kanssa että peli alkaa aina hidastumaan/nykimään juuri ennen kaatumista. Nyt kokeilin tiputtaa FOV 10 pykälää ja otin performancen pois käytöstä. Jos kuitenkin ottaa v syncin pois päältä, niin saa silti sen 80-120fps, että kokeilen nyt tätä. Alko silmiä särkeä kun pelas muutaman rundin v sync päällä, mikä lukitsi 60fps.

E: JAA PELI KAATU. 60fps käyttöön.

E: 3 vai 4 peliä pelasin 60fps, eikä yksikään kaatunut. Yli 60hz pelatessa ennätys oli 1 peli kaatumatta. Eli kyllä se nyt taitaa ylikuumeta sitten kuitenkin, vaikka konsoli ei tunnu mitenkää poikkeuksellisen kuumalta eikä tuuletin huuda hoosiannaa. Eivätkä myöskään muut pelit kaadu 120fps pelatessa. Mystistä on, mutta kai se täytyy purkaa atomeiksi, putsailla ja vaihtaa ne tahnat. Ei nyt muuta fiksiä ainakaan tule mieleen....
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom