Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Yksittäinen jälleenmyyntiryhmä nappasi lähes 3500 PlayStation 5:ttä – jäsen taustoittaa toimintatapoja

Nikender

Uutis- ja arvostelu–ukkeli
Ylläpitäjä
Crep Chief Notify -niminen yhtiö onnistui nappaamaan valtavan määrän PlayStation 5 -konsoleita jälleenmyyntiä varten.

12 hengen yrityksellä on tarjolla eri tason palveluita, joiden hinta vaihtelee 40 dollarista aina 530 dollariin. Maksua vastaan jäsenet pääsevät käsiksi sivuston kautta haluttuihin tuotteisiin, joita voidaan jälleenmyydä käyttäjien toimesta.

33-vuotias päällikkö Tom kertoo, että tilaussysteemi on ollut käytössä vähän yli vuoden. Firmalla on pienestä työntekijämäärästä huolimatta tuhansia käyttäjiä.

Crep Chief Notify käyttää ennakkovarauksissaan varta vasten ohjelmoituja botteja. Ne aiheuttivat suurella todennäköisyydellä muun muuassa Walmartin nettisivujen toistuvan kaatumisen PlayStation 5:n julkaisun yhteydessä. Bottien tekemä hamstraaminen on myös hyvin konkreettinen syy sille, miksei konsoleita ole tällä hetkellä saatavilla missään.

Alla olevassa twiitissä yhtiö hieroo suolaa haavoihin PS5-konsoleilla tehdystä tuotosta.



Congratulations to our members ⁠
In less than 24 hours of the release of the PS5 and our members have secured over 2,500 consoles this morning.⁠

⁠Stop missing out, reselling isn't going away so jump in fast and maximise your profits.⁠ pic.twitter.com/WUTBFWNHfE
— CrepChiefNotify (@CrepChiefNotify) November 20, 2020


Business Insiderin jutun aiheesta voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

"Trokarit" ovat puhututtaneet Suomessakin hiljattain. Ville-niminen mies kertoi taannoin MTV3:n haastattelussa ostaneensa kaksi PlayStation 5 -konsolia vain myydäkseen ne eteenpäin voitolla.


Lue juttu sivustolla...
 
No nyt on kyllä roskafirma ihan omassa luokassaan. Kehuu mm. sivuillaan kuinka käyttävät hyväksi EU-maissa käytössä olevaa 14 päivän lakisääteistä palautusoikeutta jälleenmyynnin "turvaamiseksi". Eli tilaavat/varaavat bottien avulla tuotteita verkkokaupoista luoden samalla saatavuusongelman, tarjoavat nämä tuotteet asiakkailleen jälleenmyytäviksi korkeampaan hintaan. Jos jälleenmyynti ei onnistu, niin tuotteet palautetaan/varaukset peruutetaan 14 päivän kuluttua ja he eivät tee penniäkään tappiota.

Tämä perseilyhän tarkoittaa vain sitä, että vuoden parin päästä, jokainen kuluttaja nauttii sitten captchasta myös jokaisen verkkokauppatilauksen yhteydessä. Hyvää ei seuraa siitäkään, että kuluttajansuojalainsäädäntöä käytetään tällä tavalla tarkoitustaan vastaan. Johtaa pitkässä juoksussa rehellisten kuluttajien oikeuksien heikentymiseen. Älkää ruokkiko trokaria, ihan oikeasti!
 
Jokainen joka ostaa tavaran "trokarilta", ruokkii järjestelmää, ilman ostajia järjestelmä kuolee. Perimmäinen syyhän on rajallinen saatavuus, ei itse trokarit, vaikka uutinen väittää bottien/trokareitten olevan syy. Trokarit vaan hakee hyötyä kyseisestä markkinatilanteesta.
 
Jokainen joka ostaa tavaran "trokarilta", ruokkii järjestelmää, ilman ostajia järjestelmä kuolee. Perimmäinen syyhän on rajallinen saatavuus, ei itse trokarit, vaikka uutinen väittää bottien/trokareitten olevan syy. Trokarit vaan hakee hyötyä kyseisestä markkinatilanteesta.
Sanoisin, että jos tällainen järjestäytynyt taho haalii bottien avulla markkinoilta tuhansia pleikkareita jälleenmyytäväksi, niin kyllä tämä taho on osaltaan ollut sitä saatavuusongelmaa luomassa tai ainakin pahentamassa. Vikaa on siis ehdottomasti molemmissa, trokarissa ja trokarin ruokkijassa.

Trokaamisessa voi olla myös monta muutakin ongelmaa, jotka tekee siitä astetta hämärämpää bisnestä, kuten jälleenmyyjäkohtaisten myyntirajoitusten (esim. "1kpl/asiakas") kiertäminen. Teknisesti ottaen trokaamiseen voi liittyä myös veronkierto, koska jälleenmyyntivoitot ovat verovapaita vain 5000 euroon asti silloin kun esineet ovat olleet oman perheen käytössä. Jos esine taas vain kulkee käsiesi kautta, raja laskee tuhanteen euroon, mikä tulee vastaan aika nopeasti, jos myynnissä on esim. kaksi PS5:ttä. Monikohan näitä verottajalle viitsii lähteä ilmoittelemaan vaikka aihetta olisi?
 
Ylös Bottom