Yoku’s Island Express

JTahti

Well-Known Member
  • Flipperi seikkailu
  • Ruotsalaisen Villa Gorillan peli
  • Steam (Win), PS4, Xone, Switch
  • Julkaisupäivä: 29.5.2018
Kulissien takana:

Kyky traileri:

Tämä näyttää hauskalta! Menee varmaan ostoon lukematta arvosteluja.
 

JTahti

Well-Known Member
Peli saa fyysisen painoksen 15.6.2018.
DbtSPM8WAAAAKwO.jpg

twit
 

JTahti

Well-Known Member
Läpi meni. Peli ei ole kovinkaan pitkä. Tämä olisi mennyt aikaisemminkin läpi mutta rupesin etsimään piilotettuja aarteita niin meni pitempään. Pelin läpäisyn jälkeen pääsee taas aarrejahtiin, jos jäi jotain huomaamatta. Peli on aika helppo. Tässä ei voi kuolla lainkaan. Jotain silti tapahtuu jos joutuu ränniin. Peli näyttää kuvaa luolasta jossa on paljon kadotettuja sieluja jos joutuu tarpeeksi monta kertaa ränniin. Löysin kyseisen luolan, mutta sitä vartioiva otus sanoo että joku ceremonial carb pitää olla päällä jotta pääsee sisään. Pitäisiköhän kuula värittää jotenkin erikoisesti? Kuulan värittämisellä nimittäin pääsee joistain tilanteista eteenpäin.

Peli on aika hilpeä ja yleensä peleissä en välitä ylimääräisestä koluamisesta, mutta tässä olen kolunnut paikkoja aika huolella yli tarpeen. Maailma on niin siisti että se kutsuu koluamaan. Loppupomoahan varten ei tarvi valmistautua mitenkään että tuo koluaminen on ylimääräistä.

Annoin Storessa 5/5 tähteä.

Otin kuvakaappauksia: #508
 

Ac3way

Well-Known Member
Vaikuttaa mukavan rennolta kesäpeliltä ja oikeasti hyvältä peliltä. Flipperiseikkailu tarjoaa mukavasti vaihtelua muihin peleihin. Vähän vastavaanlaisista rennoista peleistä mm. Snake Pass ja Unravel 1 ei oikein sitten ollutkaan niin hauskoja pelata, vaikka niissä oli hyvä idea ja näyttäviä pelejä.

Toivottavasti tämä Yokus Island lunastaa odotukset. Pitää ostaa jostain alennuksesta PS4:lle, eiköhän loppukesästä sellainen viimeistään nähdä.
 

fader

Active Member
Tästä pelistä löytyisi nyt demo pleikan storesta. Tuli ladattua ja kokeiltua eilen ja vaikutti sen verran tuoreelta lähestymistavalta tasoloikkiin, että taidanpa koko versionkin hankkia. Innovatiivisuus oli tässä musta samaa luokkaa kuin Unravel-peleissä, joten jos niistä on tykännyt, tykkää varmasti tästäkin.
 

Ac3way

Well-Known Member
Aloitin pelamaan peliä viime vuoden lopulla ja tykkäsin siitä paljon, jostain syystä tuli melkein vuoden tauko. Nyt jatkoin jostain 45%:sta pelin tarinan läpi, muutama kerättävä vielä jäljellä (88%).

Täytyy sanoa, että pitkästä tauosta huolimatta on tämä yksi parhaita indiepelejä mitä olen ikinä pelannut ja se on kuitenkin sellainen kategoria missä on tunkua todella hyville peleille. Pelin musiikit on yksi parhaista, visuaallinen toteutus on näyttävä, viehättävä, erittäin mielenkiintoinen ja hyvin toimiva silti pelaamisen aikana. Pesee mielestäni näissä molemmissa aspekteissa jopa Ori and Blind Forestin, joka on aika kova saavutus.

Pelin omaperäistä ideaa käytetään tosi hyvin ja peli tarjoaa flipperiä, "2D-tasoloikkaa", mielenkiintoisen tarinan, metroidvaniamaista tutkimista, kerättävää, sivutehtäviä, pomotaisteluita ja pulman ratkontaa. Kaikki on todella hyvin tasapainossa ja peli avautuu hallitusti pelaajalle matkan edetessä.

Omissa papereissa peli nousee sinne tämän konsolisukupolven indiepeleissä ihan kärkipäähän. Kenties paras, ainakin top3:ssa.

E. Sen voisi sanoa vielä sanoa, että peli tarjosi todella hyvin onnistumisen tunteen ja iloa pelatessa. Aina, kun sai pulman ratkottua tai onnistui löytämään jotain uutta mihin seuraavaksi mennä. Eikä ne tulleet haasteen kautta, kun ei peliä varsinaisesti kauhean vaikeaksi voi sanoa. Sekin asia oli hyvin tasapainossa. Yleensä ei vastaavia fiiliksiä saa näissä metroidvanioissa.

Ja peliä on todella rento ja mukava pelata, kiitos hyvien musiikkien sekä flipperin tuoman mukavan letkeän vauhdin tunteen.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom