Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 4

Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Raudan puolesta todella positiivinen yllätys, en todellakaan uskonut tuohon muistimäärään. Kääntöpuolena on tietenkin hinta joka luultavasti on odotettua suurempi 700€ suomessa?`

Ohjaintakin päivitetty mukavasti, mutta muistettu kuitenkin juurensa eli tunnistaa vielä PS:n ohjaimeksi. Eiköhän tämä aikanaan tiensä löydä tännekkin, ehkä jopa julkkarina, mutta sen taas ratkaisevat yksinoikeuspelit.

MAG 2 Pliis.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Tietää. Tuosta TT-2k linkkaamasta The Witcher uutisesta seuraava pätkä:



Notta tuon mukaan Bethesda on tekemässä jotakin joka tulee ulos PS4 alkuvaiheessa.

FALLOUT 4!!!! Olisko vähän mahtavaa semmonen kunnon open-world RPG-FPS Skyrim-määrällä tekemistä ja Killzonen tasoisilla grafiikoilla 60 fps. O__O

EDIT: MAG 2 olis kova juttu kans. Tosin saisivat tehdä kyllä ihan alusta alken uuden FPS:n, eli ei mitään kankeaa MAG-ohjausta ja ongelmia, vaan alusta alkaen kunnon peli, ottaen vaan sen MAG:n 256 pelaajan idean (sitäkää määrää ei tarvis ees nostaa, ku se on jo ihan riittävä), pelimuotoja kans lisää. Nyt kun vielä jokaisen PS4:n mukana tulee kuulokemikrofoni ja sit on ne Share-ominaisuudet, niin aijai, että olis mukavaa KonsoliFINin peli-illoissa. :p Mukaan vielä ympättynä täysin tuhoutuva ympäristö (luonnollisesti matalamman fps:n kustannuksella, 30 sen 60:n sijaan)! :eek:

Saahan sitä unelmoida...
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Onko vielä tähän mennessä kenellekään tullut eteen luotettavaa tietoa Euroopan julkaisusta? Sellaista huhua tuntuu liikkuvan, että "Holidays 2013" koskisi Aasiaa ja Pohjois-Amerikkaa, mutta Eurooppaan kone tulisi vasta keväällä 2014.
 
PlayStation 4 [Hype]

Onko vielä tähän mennessä kenellekään tullut eteen luotettavaa tietoa Euroopan julkaisusta?
Ei, koska sellaista ei varsinaisesti ole olemassakaan. Sony Worldwide Studiosin leppoisa johtaja Shuhei Yoshida sanoi Eurogamerin haastattelussa suoraan, että on aivan liian aikaista sanoa mitään sen tarkemmin.

Matkan varrelle mahtuu vielä paljon itse kehitystyötä kuin kaikenlaisia logistisiakin pulmia, joten ei ole fiksua kaiverrella kiveen tarkkoja lupauksia.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

FALLOUT 4!!!! Olisko vähän mahtavaa semmonen kunnon open-world RPG-FPS Skyrim-määrällä tekemistä ja Killzonen tasoisilla grafiikoilla 60 fps. O__O.

Ei välttämättä kovin kaukaa haettu unelma. Fallout 3:sta tuttu Three Dogin ääninäyttelijä Erik Todd Dellums vihjaili tammikuussa, että koirasta kuullaan vielä. Tarkoittaako tämä Fallout 4:sta vai jotain aivan muuta? Sen vain aika näyttää.

EDIT: En kuitenkaan ihan usko että peli olisi Killzone tasoista grafiikkaa 60 fps:llä. :)

https://twitter.com/ETDellums/status/288757510406557697
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Aika huikea esitys minusta :) Ei tuossa paljon kerrottu, mutta minua kiinnostaa eniten ne pelit ja miten sulavasti ne pyörivät. Olenkin jo viime vuoden ollut aika puhdas pc pelaaja kun nämä nykykonsolit vain junnaavat paikoillaan. Kohta täytän 30 ja olo on kuin pikkupojalla, työpäivä tuli melkolailla nukuttua kun katsoin koko esityksen viimeistä minuuttia myöten :p
Hyviä räiskintöjä vain julkaisuun! Vaikkapa SOE:n planetside2 olisi kiva nähdä myös konsolilla, eipähän tarvi uutta magia tehdä, siinä kun on minusta aikalailla yks yhteen jatkaja mainiolle magille, tosin laajemmassa skaalassa vain.

ps. minulla on lukihäiriö, pahoittelen jos "käsialasta" ei saa selvää.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Jep, jep, PS4:stä on nyt ennakkovaraus tehtynä Jumbon GameStopiin (varausmaksu 10 euroa) :D
En ollut ensimmäinen, oli kuulemma muutamia varauksia jo sisässä.

Pitää jatkaa perinteitä, PS3:kin hain julkkariyönä Kampin Konsolinetistä. PS2:n kohdalla tosin olin myöhäisherännäinen, julkaisusta oli kulunut jo useita kuukausia...
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Kotakun haastattelema Sony Worldwide Studiosin Shuhei Yoshida kertoo vähän lisätietoja Dualshock 4 -ohjaimesta. Tärkein juttu lienee kuitenkin se, että PS4 pystyy lataamaan ohjaimia myös olleessaan standby-tilassa. LOPULTAKIN!

Nevertheless, I will put this in large text, because, well… if you have a PS3 you'll understand:
"gamers can charge DUALSHOCK®4 while PS4 is on standby."

Update! Joystiqille "yosp" puolestaan kertoi, että PS4 ei tue 4k-tarkkuutta peleissä, ainoastaan videotoistossa (ja varmastikin myös still-kuvissa).

The PlayStation 4 supports 4K resolution output, Worldwide Studios boss Shuhei Yoshida just told us – but only for video that was recorded in the format. He clarified that games do not play in 4K.

Lähteet: Kotaku ja Joystiq
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Kyllähän tämä tulee hommattua, mutta ei viellä uskalla varata, kun ei ole tietoa hinnasta. :)
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Ihan turhaan tuossa jotkut puhuvat 4K tai 8K telkkareista. Erään pelialan vaikuttajan mukaan PS4:lle pelejä kehittävät studiot eivät pidä mitään 60fps 1080 ylittäviä pelejä tarpeellisina, vaikka se onkin mahdollista. Puhuivatkohan 2160 vai mikä lie tuossa 1080 ja 4K välissä onkaan. Sanoivat olevan mahdollista, muttei tarpeellista. Eli näillä nykytelkuilla pitäisi selvitä ihan sinne PS5 asti. 4K on ihan turhaa hifistelyä.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Puhuivatkohan 2160 vai mikä lie tuossa 1080 ja 4K välissä onkaan.
3840x2160 on juurikin se 4K (tai oikeastaan yksi 4K:n mahdollisista resoluutiosta, sillä eri käyttötarkoituksissa sillä on hieman eri speksit).

Several 4K resolutions exist in digital television and digital cinematography. The term 4K refers to the horizontal resolution of these formats, which are all on the order of 4,000 pixels.

&

4K UHD is a resolution of 3840 pixels × 2160 pixels (8.3 megapixels, aspect ratio 16:9) and is one of the two resolutions of ultra high definition television, the other being 8K UHD which is 7680 pixels × 4320 pixels (33.2 megapixels). Both are aimed at consumer televisions. 4K UHD has twice the horizontal and vertical resolution of the 1080p HDTV format, with four times as many pixels overall.
Tavallaan FullHD/1080p on "2K", mutta ei sitä nimitystä kukaan käytä.

Lähde: Wikipedia
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]


Nämä tekstit kannattaa lukea nyt iltapuhteena läpi. Sieltä löytyy pientä nippelitietoa. Kuten se, miten pelintekijä voi laittaa jakoon sovelluksia älykännyköille ja tableteille.

"A new application from SCE called “PlayStation®App” will enable iPhone, iPad, and Android based smartphones and tablets to become second screens. Once installed on these devices, users can, for example, see maps on their second screens when playing an adventure game, purchase PS4 games while away from home and download it directly to the console at home, or remotely watch other gamers playing on their devices."

Näytä liitetiedosto 10644


Tai miten pelihetken jakaminen kavereille netin yli onnistuu helposti ilman tietokoneen ja videokorttien apua:

"PS4 also enhances social spectating by enabling gamers to broadcast their gameplay in real-time to friends using live internet streaming services such as Ustream. During live broadcasts, friends can make comments on the streamed gameplay and, if a gamer gets stuck on a challenging level, friends can also join the game in completely new ways. For example, friends can offer health potions or special weapons when a player needs them most during actual gameplay. Furthermore, users can connect their Facebook account with Sony Entertainment Network account. Through PS4, users are able to deepen their connections through co-op play or “cross-game chat”."

Näytä liitetiedosto 10643
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]


Heh, näyttää kätevältä. Ruudun alakulmassa näkyy jopa pelaajan naamataulu. Voi olla hauskaa katella, kun kaverit pelaa jotain Amnesiaa (vielä kun tuon sais konsoleille) tai muuta kauhupeliä PS4:llä. :)

Cross-game chat, FINALLY! Ja tuossa viime yön streamissa näkyi tuota uutta käyttöliittymää / Storea, jossa luki yläkulmassa "Game invite has been received" tms. Aika mahottoman siisti juttu etenkin tuo cross-game chat, että pystyy kaverin kanssa puhumalla chättäilemään, vaikka toinen olis eri pelissä ja toinen vaikka tyyliin Storessa. Lisää vähän tota PC-mäisyyttä tämmöset systeemit. :)

Ja jos trophyjä ei oltu aiemmin varmistettu, niin jossain kuvassa ne näkyivät myös (tai siinä luki vaan "Trophies"). Ovatko sitten jollain tapaa uudistuneet ja siirtyyköhän PS3-pelien trophyt PS4:lle?
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Virallinen Playstation-lehti listannut seikkoja, joita et ehkä vielä tiennyt tulevasta pleikkarista.


1 Virtual pass-the-pad (kaveri verkosta helposti mukaan auttamaan tiukan paikan yli)
2 Free-to-play (pelejä ilmaiseksi, maksa jos jaksat mikromaksuja)
3 Stream any PS4 game on your Vita (wifin yli mikä tahansa ps4 -peli psvitalle)
4 Digital games are playable as you’re downloading them (voit aloittaa pelaamisen, vaikka Storesta lataus olisi vielä kesken)
5 PS4 won’t block used games (jatkossakin pelataan käytettyjä pelejä)
6 Move isn’t going away/PlayStation 4 Eye (Move ei kadonnut pesuveden mukana, PSEye nyt kahdella linssillä)
7 Self-publishing on PSN (pienille pelitaloille annetaan mahdollisuus menestykseen Storen tiskillä)
8 PS4 suggests buying purchases (ostokäyttäymisesi profiloidaan ja sinulle tarjotaan sitä mistä pidät eniten)
9 Stream PS1, PS2 and PS3 games on PS4 (tavoite: kaikki Playstation-pelit kautta aikojen pelattavissa pilvestä)
10 DualShock 4 secrets (ohjaimessa pelitilanteen mukaan väriä vaihtava move-lamppu, kaiutin, liitäntä headsetille jne)
11 The Witcher 3 is PS4-bound (Witcher 3 tulossa pleikka neloselle 2014)
12 Exclusive PS4 Destiny content (Bungien seuraava peli sisältää yksinoikeusmateriaalia PS4:lle)

+ pelaajien lisäämiä:

13 Headset (Mono Headset) will be bundled with PS4 (kuulokemikrofoni tulee konsolin mukana)
14 Cross game chat confirmed (PSVitasta tuttu pelirajoja ylittävä ryhmäkeskustelu löytyy)


Lähde: PS4 reveal: 12 things you might have missed | PS4 News | Official PlayStation Magazine


Ja jos trophyjä ei oltu aiemmin varmistettu, niin jossain kuvassa ne näkyivät myös (tai siinä luki vaan "Trophies"). Ovatko sitten jollain tapaa uudistuneet ja siirtyyköhän PS3-pelien trophyt PS4:lle?

Tottakai trophyt löytyy! Jatketaan keräämistä uudella alustalla siitä, mihin vanhalla jäätiin. Ei ole mitään syytä nollata pelaajien addiktiota, vaan paremminkin pitää heidät koukussa jatkossakin.

Näytä liitetiedosto 10645
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Itse toivon että tohon tulee takaisin SA-CD toisto joka on Läski-PS3:ssakin. Ominaisuus jota ei ole Slim/Super-Slim PS3:ssa. :mad:
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Hyvä, että ovat tehneet tuollaisen vähän Twitter -tyylisen ratkaisun noiden nimimerkkien suhteen, eli näkyviin saa PSN -tunnuksen lisäksi myös oikean nimen.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Mahtaakohan tuossa olla perus USB portit, jotta saa edelleen ratin(ja ajopenkin) kiinni koneeseen?

Ohjaimen kosketuspintaa en ymmärrä, sillä sijaintinsa puolesta se on sellainen, että täytyy otetta muuttaa ohjaimesta. Ainut missä nyt näen käyttöä, olisi valikoissa tai elokuvan katselussa eleet vaikka sivulta toiselle siirtymisessä tai elokuvan pysäytyksessä tms.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Oli vakuuttava esitys Sonyltä. Vastasivat käytännössä kaikkeen kritiikkiin, mitä PS3 sai ja toivat päälle uusia hienoja OS-ominaisuuksia, paljon eri ohjausvaihtoehtoja, uusia IP:itä ja jo nyt paljon pelejä, grafiikkaa yli ainakin omien odotusten jne. Tilaisuus esitteli paljon enemmän kuin mitä olisin odottanut. Omalla kohdalla nosti hypeä helvetisti.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Vaikuttaa kyllä aivan helvetin mahtavalta laitteelta. Periaatteessa en keksi mitään moitittavaa. Pelit ovat edelleen oikeita pelejä, ja lisääntynyt teho näkyy myös valikoissa ja kaikessa muussakin toiminnassa. Uusi ohjain näyttää todella hyvältä, ja PS Eye tarjoaa kehittäjille uusia mahdollisuuksia. Sosiaalinen puoli ei mielestäni ole niin kiinnostavaa, ainakaan itseäni ei huvita pätkääkään omien suoritusten jakaminen toisten kanssa, mutta mikään ei näyttäisi olevan pakollista. Sony näyttäisi pelaavan korttinsa harvinaisen järkevästi, paremmin kuin koskaan ennen. Jos tällä kertaa ei tule PS3:n kaltaista hidasta alkua, niin minkälaista onkaan olla PlayStation-pelaaja joskus vuonna 2019? Veikkaan että aika mahtavaa.

8GB GDDR5-muistia tuli kyllä niin puun takaa, että meinasin hihkaista ääneen katsoessani striimiä yön tunteina. Microsoftilla on iso työ edessään, tosin innolla odotan uutta Xboxiakin. Kyllä nämä uudet konsolit ovat aina yhtä hienoja. :)
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Mahtaakohan tuossa olla perus USB portit, jotta saa edelleen ratin(ja ajopenkin) kiinni koneeseen?
USB 3.0 -portteja on, mutta lukumäärää tai sijaintia ei vielä tiedetä. Oletettavasti niitä on kaksi ja molemmat konsolin etupuolella. Vanhat ratit yms. toimivat edelleen.

Ohjaimen kosketuspintaa en ymmärrä, sillä sijaintinsa puolesta se on sellainen, että täytyy otetta muuttaa ohjaimesta.
Otapa tavallinen PS3-ohjain käteen normaalisti. Yllätkö Start- ja Select-napeille muuttamatta käsien asentoa? Hyvä, yllät myös Dualshock 4:n kosketuslevyllekin.
 
Ylös Bottom