Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Nintendo Switch

Vastaus: Nintendo Switch

ja aluelukituksesta löytyy...

Eihän se käy päinsä, että ihmisillä/kuluttajilla olisi liian hauskaa. Mutta onneksi on keksitty aluekoodit. Samalla varmistetaan, ettei pää mene sekaisin kun firmaan alkaa tulla rahaa. Vähän saa tulla, mutta ei liikaa.

Mitenkään muuten en pysty ymmärtämään tuollaista.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Eli yksi video pitkän odottelun jälkeen ja taas usean kuukauden radiohiljaisuus? Tuntuu, että siellä istutaan kuin jossain pääkallotornissa ja jaellaan kansalle murusia ja naureskellaan, miten ihmiset kerääntyvät ympärille kuin muurahaiset.

Saa nyt nähdä, mitä tuosta lopulta tulee. Tavallaan ihan mielenkiintoinen laite, mutta pelivalikoiman pitää olla sellainen, että pystyy kilpeilemaan muiden kanssa. En kaipaa taas yhtä laitetta lisää, jolla pelata niitä iän ikuisia Kartteja ja Zeldoja. Ensivaikutelma on vähän sellainen, että vaemaan ihan kiva lapsille ja näin, mutta ne kunnon pelit jäävät taas uupumaan.

Tehot ja akkukesto myös ison kysymysmerkin alla.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Eikös Nintendo nimenomaan ole itsekin sanonut, etteivät kilpaile sonyn ja Microsoftin kanssa, vaan kohdeyleisö on juuri ne joilla jompikumpi on. Ja tämä olisi se talouden kakkos konsoli. Sellaiseltahan se juuri vaikuttaakin. Ja todella loistavalta sellaiselta..
 
Vastaus: Nintendo Switch

Eikös Nintendo nimenomaan ole itsekin sanonut, etteivät kilpaile sonyn ja Microsoftin kanssa
NX -konsolista en tiedä, mutta vielä Wii U:n alkutaipaleella nämä kaksi laskettiin kilpailijoiksi:

Nintendo: Microsoft, Sony must react to us

"In the end, our competitors need to react to what we're doing in the marketplace and need to figure out what their innovation will be," Fils-Aime told GameSpot sister site CNET. "It's likely that faster processors and pretty pictures won't be enough to motivate consumers. They need to react to what we've done and we need to continue innovating with the Wii U and we will."
 
Vastaus: Nintendo Switch

Nimenomaan tämän uuden osalta muistelen lukeneeni tälläistä jostain. Etteivät enää halua kilpailla, vaan tulla siihen rinnalle. Voi olla et muistan omiani, mutta eipä tuo nyttenkään kovin kaukana ole ollut.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Mielestäni erittäin rohkea, ja oikea suunta Nintendolta. Levyaseman kuoppaaminen meinaa että Wii U:n, Wiin tai muidenkaan aikaisempien konsolien pelit eivät toimi ainakaan suoraan laitteella. Luultavasti tulee toki ladattavaksi, kun videolla esimerkiksi Splatoonia näytettiin. Toivon myös että Nintendo tekee sen rohkean päätöksen että kuoppaa liiketunnistuksen ja keskittyy perinteisiin ohjaimiin. Liiketunnistus on nyt nähty, ja jos ei ole esim. VR:ää sitä tukemassa, niin kannattaa jättää veks.

Uuden käsikonsolin julkaisu olisi saattanut olla liian iso riski, siksi veikkaan että 3DS jää viimeiseksi DS laitteeksi. Samalla veikkaan että 3DS tulee kuitenkin pysymään kauppojen hyllyillä vielä pitkään, ja toivon että DS ja 3DS pelit tulisivat toimimaan suoraan kortilta myös Switchissä. Nyt käsikonsolin sekä kotikonsolin haluavat tulevast ostamaan saman laitteen, ja floppausvaara pienenee.

Huomasin myös että videossa kaikki käyttäjät olivat 20-30 vuotiaita, ja videolla ei käytetty muutenkaan kirkkaita värejä ja taustoja. Ehkä Nintendo haluaa todella tähdätä myös enemmän hieman varttuneenpaan asiakaskuntaan, teineihin ja aikuisiin. Myös näytetyt pelit, kuten Skyrim ja NBA tätä puoltavat. Ja tottakai Nintendon kohdalla on näytettävä myös Mariota.

Itseltä varaukseton peukku tälle. Nintendo tarjoaa jotain mitä Sony ja Microsoft ei tarjoa, ja tämä ratkaisu on selkeästi parempi verrattuna nimihirviö WII U:hun. Nyt odotellaan enää hintaa ja specsejä.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Vähän vaan erikoista tulla "tulla siihen rinnalle" peleillä, jotka näillä kotoa jo löytyvillä koneilla on julkaistu jo aikoja sitten tai julkaistaan myös. Hyvät yksinoikeuspelit tulevat todennäköisesti olemaan juuri niitä Nintendon omia pelejä.

Tavallaan kyllä ihan kiinnostava laite, mutta saa nyt nähdä, ovatko tekniset ominaisuudet ja pelivalikoima riittävän houkuttelevia.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Nimenomaan tämän uuden osalta muistelen lukeneeni tälläistä jostain. Etteivät enää halua kilpailla, vaan tulla siihen rinnalle. Voi olla et muistan omiani, mutta eipä tuo nyttenkään kovin kaukana ole ollut.
Voi olla että Reggie on taas puhunut levottomia jossain haastattelussa :D

Mielestäni Switch on suht helppo rinnastaa PS4:een ja Xbox Oneen. Kuitenkin Switchin julkistustrailerissa nostettiin esille 3rd party tarjonta ja muutoinkin keskipisteessä toimivat ns. perinteiset pelit eikä liiketunnistus/tabletti kokemukset. Lisäksi tehojen puolesta tuo taitaa olla samaa tasoa Sonyn ja Microsoftin OG-konsolien kanssa?
 
Vastaus: Nintendo Switch

Jos vasta tulevaisuudessa olisin ostanut konsolin ja myynnissä olisi Playstation 4 Pro, Xbox Scorpio ja Nintendo Switch, niin silloin olisin jättänyt Switchin ostamatta. Jos original pelilaitteista pitäisi valita Xbox One, Playstation 4 tai Switch, niin silloin Switch olisi aika vahvoilla.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Day1 ostos ilman muuta! Mielenkiinto heräsi kyllä välittömästi julkistusvideon myötä.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Raudan osalta uskon, että ollaan lähellä Xbox Onea/Ps4:ää. Wii U kuitenkin oli tehoiltaan jo hieman parempi kuin esim. X360, joten en usko, että ovat takapakkia ottaneet raudan suhteen. Eihän siinä yksinkertaisesti olisi mitään järkeä. Komppaan myös Ulukaita siinä, ettei Bethesdan ole järkeä julkistaa Skyrim remasteredia vielä Switchille, kun ensin yritetään saada myynnit Xbox One ja PS4 -versioista. Tuskin Nintendo ihan huvikseen tuota Skyrim-materiaalia näytti, kun kyseessä kuitenkin uuden konsolin julkistusvideo. Selvästi ovat tehneet sopimuksia suuntaan jos toiseen tuon pitkän hiljaisuuden aikana - itse en ainakaan usko, että olisivat vain jähmettyneenä istuneet paikoillaan.
 
Mulla tulee tästä mieleen vita ja vita-tv combo, joksi tätä joskus arvelinkin. Toki tehokkaampana ja fiksummin toteutettuna. Kun omistan jo vitan ja vita-tv:n, ps4:sen tehokonsolipuolelta ja psvr:n uutena hienona erikoisuutena, niin omalta osalta tää voi jäädä väliin. On tämä silti järkevämmän oloinen idea kuin wiiU.

Nintendolla on vahva brändi mutta kilpailukin on tuolla puolella kovaa androidia ja iossia vastaan, kun kyseessä on "vain" pelikäyttöön suunniteltu laite. Monet kodit on kieltämättä jo kyllästetty laitteilla.

Yksi kysymys tuli mieleen, kosketusnäyttöä ei kai mainittu? Voisiko tosiaan olla mahdollista että siinä ei sellaista olisikaan. Se jos mikä olisi rohkea veto.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Kosketuksen puuttuminen olisi vain ja ainoastaan hyvä sekä järkevä asia. Kosketusnäytöt eivät ole tuoneet pelaamiseen juuri mitään positiivista, ellei kyse ole jostain ihan simppelistä, eli käytännössä mobiilipelistä. Kosketus on liian epätarkka ja vajavainen kunnolliseen pelaamiseen. Pesäero tableteihin on hyvä myös markkinoinnin kannalta, kun tämä kuitenkin on vakavasti otettava pelikonsoli, ja nimenomaan vain sitä.
 
Toisaalta tämä on ensimmäinen nintendon laite aikoihin jossa ei ole mitään erityistä jippoa (3D, liikeohjaus, tuplaruutu) ellei tuota helppoa vaihtoa mobiilista tv:hen lasketa.

Olen vitalla huomannut että suurin syy käyttää vita tv:tä on ohjaus, ei niinkään ulkoisen näytön tuoma tarkkuus.

Paras erottava tekijä on edelleenkin nintendon pelit. Mobiilisuus on toki erottava tekijä, mutta kuten sanoin, esim. Vitalla mulle se on enempi ohjaimessa kun mahdollisuudessa kytkeä kotona töllöön ja tässähän ohjain ei oikeastaan vaihdu, ehkä ergonomia hiukan mukavoituu kun näyttö on töllössä.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Erohan on juuri siinä, että vitalla et pysty pelaamaan samoja pelejä, kuin esim PS4:lla (remote Play ei toimi tarpeeksi hyvin). Tällä voit pelata kotona uutuuspeliä ja kun joudut lähtemään reissuun, ei peli jää pelaamatta vaan otat sen saman pelin mukaan.

Uskoisin että meitä on monia, jotka tykkäis pelata reissussa, mutta juurikin samoja pelejä joita kotona, eikä niin et menee rahaa erikseen reissupeleihin.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Hieman kaksijakoiset fiilikset sen suhteen, että toivoisiko Switchin olevan sataprosenttisesti peleihin erikoistunut mobiili-/kotikonsoli vai toisaalta ehkä kosketusnäytön omaava tabletin ominaisuuksin varusteltu monikäyttöisempi laite.

Kallistuisin ehkä ensimmäisen puoleen sen vuoksi, että Nintendo ei ole perinteisesti muutenkaan loistanut (varmastikin strategisen linjan mukaisesti) laitteiden monikäyttöisyydellä, vaan nimenomaan varmasti toimivana pelikoneena. Ehkä riski kömpelösti toimivaan kokonaisuuteen olisi siksi olemassa. Tavallaan kuitenkin houkutteleva "utopia" olisi myös, jos Nintendo julkaisisikin pelikoneen ohessa saumattomasti toimivan tablettilaitteen kaikkine tunnetuimpine sovelluksineen ja jopa melko avoimen sovelluskaupan/indiepelien kera.

Itselle kuitenkin olisi tärkeintä päästä jälleen pelaamaan Nintendon AAA-laatupelejä, joten ei tuo monikäyttöisyys niin tärkeä tekijä olisi. Toisaalta tälle konsolille toivoisi menestystä ja muiden julkaisijoiden tukea senkin vuoksi, että Nintendo pystyisi julkaisemaan myös niitä lieviä marginaali-franchisejaan (F-Zero, ehkä Metroid...), eikä pelkästään "varman päälle" Marioita ja Zeldoja.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Näyttäisi twiittien perusteella olevan touchscreen, akunkesto 3h.
(Lähde: neogaf)

The “Switch has a multitouch screen” Tweets

I am VERY confident in saying that the Nintendo Switch screen is a touch screen, but that is not core to most gameplay.

— Laura Kate Dale (@LaurakBuzz) October 20, 2016

I’ll be there for menus, for drawing, for certain games like Mario Maker port etc.

— Laura Kate Dale (@LaurakBuzz) October 20, 2016

I’m confident in saying that the Nintendo Switch’s screen is a multi-touch screen.

— Laura Kate Dale (@LaurakBuzz) October 20, 2016

As all Nintendo Switch games need to be playable with the handheld in the console dock, all Switch games will be playable without touch.

— Laura Kate Dale (@LaurakBuzz) October 20, 2016


The “Battery Life” Tweet

To those asking about battery life on Nintendo Switch, I’m hearing “mediocre” battery life.

— Laura Kate Dale (@LaurakBuzz) October 20, 2016

Source A (Nintendo) described the Switch as having a “mediocre” battery life. Source B (Ubisoft) has said a maximum battery life of three hours.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Akkukesto 3h?? Tuo on ihan siinä rajoilla, ettei ole yksinään deal breaker. Okei, oletan että lataamiseen tulee telakan lisäksi myös oma johtonsa, mutta kyllä se vähän menettää ideaansa, jos virtapistokkeen pitää olla koko ajan "käden ulottuvilla".
 
Ylös Bottom