Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Nintendo Switch

Mahewcoro

Active Member
Päivitys tammikuu 2017: Switch julkaistaan suurimmassa osassa maailmaa 3.3.2017.

Laite- ja pelitraileri:


Joycon-ohjaimien esittely:


Päivitys lokakuu 2016: Nintendo Switch on hybridikonsoli, joka toimii sekä telakoitavana kotikonsolina että kannettavana käsikonsolina. Se käyttää pelimediana DS-tyylistä muistikorttia, ja siinä on modulaariset, irrotettavat ohjaimet.

Switchin julkistustraileri lokakuussa 2016.

Päivitys huhtikuu 2016: Nintendo NX julkaistaan maaliskuussa 2017 maailmanlaajuisesti, ja yksi julkaisupeleistä tulee olemaan uusi Legend of Zelda.


Päivitys heinäkuu 2015:

Alkuperäinen aloitusviesti 17.3.2015:

Jo aikaisemmin on ollut tiedossa, että Nintendolla on jo seuraava laitealusta kehityksessä, ja tänään se varmistettiin virallisesti:

Satoru Iwata sanoi:
As proof that Nintendo maintains strong enthusiasm for the dedicated game system business, let me confirm that Nintendo is currently developing a dedicated game platform with a brand-new concept under the development codename "NX." It is too early to elaborate on the details of this project, but we hope to share more information with you next year.

Nintendo Working On New 'Dedicated Game Platform' Codenamed 'NX'

Tässä vaiheessa muuta tietoa ei siis julkistettu, ei siis edes sitä, onko kyseessä kotikonsoli vai käsikonsoli, pelkästään että kyseessä on "dedicated game platform". Yksi mahdollisuus onkin, että laite saattaa olla paljon spekuloitu ja ounasteltu hybridialusta, joka jollakin tavalla yhdistäisi sekä kotikonsoli- että käsikonsolilinjat. Tällaisen konsolin toteutukselle olisi monia vaihtoehtoja, esimerkiksi erillinen kotikonsoli ja käsikonsoli, jotka kuitenkin käyttäisivät yhteistä kehitysympäristöä. Niinpä esimerkiksi "Mario Kart 9" saattaisi tulla yhtaikaa "NX":n koti- että käsiversiolle, ja olisi muutoin lähes sama peli, mutta kotikonsoliversio hyödyntäisi TV:hen kiinnitetyn laitteen suurempia tehoja ja parempaa näyttöresoluutiota. Myös Nintendolife yhtyy tähän spekulaatioon:

It's long been the suspicion here at Nintendo Life that Nintendo's next console will be a single combined platform, either at a software or hardware level - no more 3DS or Wii U.

"NX", "Nintendo Cross Platform"? It makes total sense to us.

Tästä "Nintendo Cross"-kehityssuunnasta voisivat antaa osviittaa esimerkiksi Super Smash Brosin 2DS/3DS- ja Wii U -versiot, jotka on edelleen kehitetty erillisinä peleinä erilaisille softa-arkkitehtuureille, mutta pyrkivät tarjoamaan samantapaisen kokemuksen molemmilla alustoilla tehoeroista huolimatta. "NX"-projektinimi sopisi tähän tulkintaan yllättävänkin hyvin.

Satoru Iwata mainostaa NX:llä olevan "aivan uusi konsepti" konsolialustana. Lisäksi NX:n yhteyteen ilmeisesti kehitetään uutta, nykyistä Nintendo Network ID (NNID) -järjestelmää laajempaa ja kattavampaa jäsentiliä, joka menee myös konsoleiden ulkopuolelle PC:lle ja mobiililaitteille:

Satoru Iwata sanoi:
Nintendo, together with DeNA, will jointly develop a new membership service which encompasses the existing Nintendo 3DS and Wii U systems, the new hardware system with a brand-new concept, NX, and smart devices and PCs, and Nintendo will be the primary party to operate this new membership service.

Unlike the Club Nintendo membership service that Nintendo has been operating, the new membership service will include multiple devices and create a connection between Nintendo and each individual consumer regardless of the device the consumer uses. This membership will form one of the core elements of the new Nintendo platform that I just mentioned.

http://www.nintendolife.com/news/20...b_nintendo_successor_in_conjunction_with_dena

Ilmeisesti tästä laitteesta ei ole tulossa täyttä julkistusta ja esittelyä vielä tämän vuoden E3-messuille, mutta muutama tiedonmurunen on kuitenkin jo aiemmin tullut esille. Tärkeimpänä uutta Mario-sarjan "pääpeliä" ilmeisesti jo kehitetään tälle uudelle alustalle:

Shigeru Miyamoto, creator of Mario and legendary game designer and producer at Nintendo, has confirmed that the Big N is hard at work on new hardware.

An article on GameSpot talks about Miyamoto’s statements regarding the formative stages of new hardware. Apparently, Nintendo is hard at work on the preliminary stages of more than one console.

Miyamoto also spoke about the future of Nintendo mascot Mario and how future consoles could mean big changes for the beloved plumber. Miyamoto said, “Since we first created Mario, people have compared him to Mickey Mouse. I’ve always said Mickey Mouse evolved with each evolution in animation. You saw Mickey Mouse each step of the way. From early on, I wanted Mario to be that character in the digital world, so that with each digital evolution, he was there to usher in the next era. I think that maybe when we release the next hardware system, you can look forward to seeing Mario take on a new role or in a new game.”

http://arcadesushi.com/miyamoto-has-confirmed-that-new-nintendo-consoles-are-on-the-way/

Lisäksi tiedetään, että Nintendon kanssa pitkässä yhteistyössä ollut AMD kehittää ilmeisesti pariakin piiriä isolle mutta salaiselle pelialan toimijalle... ja nämä piirit ovat tuotteissa jotka julkistetaan vuonna 2016 (ks. Iwatan lainaus yllä).

I’m pleased to report that we have those design wins, the work to design the products that has already started, the contract assigned and those parts get introduced in 2016.

We didn’t say at which space it is in. I’m not going to give too much detail. I’ll say that one is x86 and one is ARM, and atleast one will be on gaming, right. But that’s about as much as you going to get out me today, because the customers from the standpoint to be fair to them. It is their product. They launch it. They announce it and then just like the game console or the parts you find out that its AMD’s APU that’s been used in those products.

http://www.gonintendo.com/s/244386-...chip-for-a-game-console-to-be-introduced-2016
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Toivottavasti Nintendo ei sorru kompromisseihin, eli julkaisevat koneen keskeneräisenä ja myymällä lisäpalikoita erikseen, niin kuin 3DS:än kohdalla kävi. Kyllähän tässä kuitenkin jännätään, että mitä sieltä sitten on tulossa.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Voisin Wii U:n sijasta hypätä tämän kyytiin ja näin pokata itselleni ensimmäisen Nipan koneen. Toivottavasti laite sisältäisi multimedia ominaisuuksia, jotka ovat jo tuttuja kahden kilpailijan koneilta, kuten esim. mahdollisuuden toistaa lempiartistien musiikkia samalla, kun pelaa peliä.

En tiedä onko nintendolla jo tällainen systeemi, mutta niin sanotut tavarataloista/nettikaupoista ostettavat kupongit virtuaalisen rahan siirtoon omalle nintendo -tilille olisi myös mukava lisä, jolloin luottokortin käyttöön ei tarvitsisi turvautua.

Toki tiedän, että Nintendon ympäristö on tällä hetkellä se turvallisin, mutta silti haluaisin tällaisen vaihtoehto tavan pelien lunastamiseen

Anteeksi. En ole ihan täysin ajan tasalla Nipan toimintamalleista.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Toivottavasti Nintendo ei sorru kompromisseihin, eli julkaisevat koneen keskeneräisenä ja myymällä lisäpalikoita erikseen, niin kuin 3DS:än kohdalla kävi. Kyllähän tässä kuitenkin jännätään, että mitä sieltä sitten on tulossa.

Tässä on nyt tosiaan laitteen design aika ratkaisevassa asemassa, etenkin jos siitä tulee jonkinlainen hybridilaite. Selvästikään vielä Nintendo ei ole valmis tekemään mitään konkreettisia julkistuksia laitteen ulkonäöstä tai muista ratkaisuista. Kuten Iwatan lainauksistakin näkee, tämä väistämättä liittyy myös uuteen julkistukseen, että Nintendon IP:itä lisensöidään DeNan kautta mobiilipeleihin. Aika vahvasti tästä syntyy vaikutelma, että nämä pelit olisivat sitten jossain muodossa myös NX:llä, eli parhaassa tapauksessa uusi alusta saattaisi saada "kotikonsolipelit", "käsikonsolipelit" ja "mobiilipelit" yhteen ja samaan paikkaan.

Tämä voisi olla Nintendolta uusi yritys siihen taktiikkaan, jossa Wii U epäonnistui. Gamepad-tablettiohjaimen oli tarkoitus houkutella myös käsikonsoli- ja mobiilityylisiä pelejä Wii U:lle, mutta lopputuloksena huonosti vastaanotettu ohjain vain ajoi kaikki pelit pois Wii U:lta. Nyt NX kenties lähestyy ongelmaa uudesta, erilaisesta näkökulmasta. Sen sijaan että mobiilipelejä yritetään kosiskella Gamepad-tyylisellä ohjaimella, kenties NX sisältää uudenlaisen ratkaisun, joka ei kuitenkaan tule kotikonsolityyppisten pelien tielle.

Voisin Wii U:n sijasta hypätä tämän kyytiin ja näin pokata itselleni ensimmäisen Nipan koneen. Toivottavasti laite sisältäisi multimedia ominaisuuksia, jotka ovat jo tuttuja kahden kilpailijan koneilta, kuten esim. mahdollisuuden toistaa lempiartistien musiikkia samalla, kun pelaa peliä.

En tiedä onko nintendolla jo tällainen systeemi, mutta niin sanotut tavarataloista/nettikaupoista ostettavat kupongit virtuaalisen rahan siirtoon omalle nintendo -tilille olisi myös mukava lisä, jolloin luottokortin käyttöön ei tarvitsisi turvautua.

Tässäpä se hassu juttu: näitä ominaisuuksia tuettiin jo Wiillä, mutta ei sen jälkeisillä laitteilla. :D

Oman musiikin kuuntelu Wiillä oli tosin varsin rajattua, sitä tukivat Photo Channel -sovelluksen lisäksi vain muutamat pelit kuten Excite Truck ja Endless Ocean.

Wii-aikaan "Nintendo Points"-latauslipukkeita oli myös laajasti saatavilla. Valitettavasti nämäkin poistuivat nykyisessä sukupolvessa, ilmeisesti jossain päin maailmaa näitä on vielä mutta eipä ole ainakaan täällä näkynyt.

Toivottavasti NX sisältäisi parannetun tilijärjestelmän lisäksi myös tällaisia parannuksia tai palautuksia käytettävyyteen ja ominaisuuksiin.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Wii-aikaan "Nintendo Points"-latauslipukkeita oli myös laajasti saatavilla. Valitettavasti nämäkin poistuivat nykyisessä sukupolvessa, ilmeisesti jossain päin maailmaa näitä on vielä mutta eipä ole ainakaan täällä näkynyt.

Kyllä noita eShop-lahjakortteja myydään Suomessakin, valitettavasti ainoastaan GameStopeissa. Ja toki niitä saa ostettua myös digitaalisesti melkein suomenkieliseltä sivustolta (jonka luotettavuudesta itselläni ei kylläkään ole kokemusta):
http://www.eshopkortti.com/

Verkkokaupan hinnoittelu on tosin sellaista, että tilaamisessa ei oikein ole järkeä jos vain jonkinlainen luottokortin käyttömahdollisuus löytyy.

Toki tiedän, että Nintendon ympäristö on tällä hetkellä se turvallisin, mutta silti haluaisin tällaisen vaihtoehto tavan pelien lunastamiseen

Nintendon verkkototeutuksesta voi sanoa varmuudella lähinnä että se on takapajuisin. Toistaiseksi ei ole kuulunut uutisia asiakastietojen vuotamisista, mutta muun toteutuksen alkeellisuus ei herätä luottamusta myöskään tietoturvan suhteen. Sopii vain toivoa, että tämäkin asia pistetään kuntoon kun palveluja päivitetään nykyajan vaatimustasolle.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Tässäpä se hassu juttu: näitä ominaisuuksia tuettiin jo Wiillä, mutta ei sen jälkeisillä laitteilla. :D


Wii-aikaan "Nintendo Points"-latauslipukkeita oli myös laajasti saatavilla. Valitettavasti nämäkin poistuivat nykyisessä sukupolvessa, ilmeisesti jossain päin maailmaa näitä on vielä mutta eipä ole ainakaan täällä näkynyt.

No voi hyvänen aika. Miksi näin legendaarista ominaisuutta ei säilytetty? Joku ilmeisesti johtoportaassa on tuuminut sen olleen turha.


Oman musiikin kuuntelu Wiillä oli tosin varsin rajattua, sitä tukivat Photo Channel -sovelluksen lisäksi vain muutamat pelit kuten Excite Truck ja Endless Ocean.

Tästä olisi ollut hyvä lähteä kehittämään järjestelmää pidemmälle, mutta se ei sitten näköjään käynyt Nipalla mielessä.

Toivottavasti NX sisältäisi parannetun tilijärjestelmän lisäksi myös tällaisia parannuksia tai palautuksia käytettävyyteen ja ominaisuuksiin.

Ehdottomasti. Kaikki nuo Wiillä olleet asiat pitäisi vähintäänkin saada takaisin. Ennen kaikkea Nintendo Pointsit ja asettaa sitten niiden myyntihinta järkevälle tasolle. Noh, jospa tällä uudella kierroksella Nintendon väki ei ryssisi hommaansa yhtä pahasti, kuin Wii U:n kanssa.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

No voi hyvänen aika. Miksi näin legendaarista ominaisuutta ei säilytetty? Joku ilmeisesti johtoportaassa on tuuminut sen olleen turha.


Ehdottomasti. Kaikki nuo Wiillä olleet asiat pitäisi vähintäänkin saada takaisin. Ennen kaikkea Nintendo Pointsit ja asettaa sitten niiden myyntihinta järkevälle tasolle. Noh, jospa tällä uudella kierroksella Nintendon väki ei ryssisi hommaansa yhtä pahasti, kuin Wii U:n kanssa.

Nintendon latauspalveluihin kelpaavaa valuuttaa tosiaan saa Suomestakin Gamestopeista eshop-kortteina. 15 euron kortti maksaa 15 euroa, 50 euron kortti 50 euroa. Järkevällä tasolla sanoisin. Ne vanhat Wiin pistekortit olivat tosiaan laajemmin saatavilla, mutta hinnat olivat jostain Cittarista noudettuna huomattavan suolaisia.

Kun kerran 3DS:n ja WiiU:n latauspalvelut toimivat euroilla eikä pisteillä, niin paluuta vanhaan tuskin on tiedossa.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Tuli sieltä millainen konsoli hyvänsä, niin hankalalla tavalla menevät eri syklissä kuin Sony/MS omien konsoleidensa kanssa. Jos EA/Ubi kiertävät jatkossa multiplattareillaan Nintendon koneet kaukaa, niin hankala nähdä alustaa muuna kuin Nintendon omien nimikkeiden alustana (joka monelle toki riittääkin). Mutta isossa kuvassa se on edelleen "se kolmas".

Tehkööt siitä helpon ohjelmoitavan ja riittävän tehokkaan. Ratkaisee monta ongelmaa.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Tuli sieltä millainen konsoli hyvänsä, niin hankalalla tavalla menevät eri syklissä kuin Sony/MS omien konsoleidensa kanssa. Jos EA/Ubi kiertävät jatkossa multiplattareillaan Nintendon koneet kaukaa, niin hankala nähdä alustaa muuna kuin Nintendon omien nimikkeiden alustana (joka monelle toki riittääkin). Mutta isossa kuvassa se on edelleen "se kolmas".

Tehkööt siitä helpon ohjelmoitavan ja riittävän tehokkaan. Ratkaisee monta ongelmaa.

Nintendo ajoi itsensä nurkkaan Wii U:lla, ja osittain myös torjuntavoiton saaneella 3DS:llä. Tässä vaiheessa Nintendolla ei ole hirveästi muita mahdollisuuksia, 3DS ja Wii U eivät yksinkertaisesti jaksa puskea enää kauaa pidempään, riippumatta siitä mikä kilpailijoiden ja 8. sukupolven konsolien tilanne yleisesti on. Tässä vaiheessa näyttäisi täysin mahdolliselta, että NX olisi juurikin Nintendon vastine PS4:lle ja Xbonelle, ja että konsoli monella tapaa seuraisi niiden esimerkkiä: esimerkiksi täysi julkistus ensi vuoden keväällä, kattavampi esittely E3:ssa ja sitten julkaisu 2016 loppuvuodesta. Tällöin NX tulisi markkinoille 3 vuotta PS4:n ja Xbonen jälkeen, ja voitaisiin ehkä nähdä Nintendon "oikeana" 8. sukupolven konsolina. Jos 8. sukupolvi kestää yhtä pitkään tai pidempään kuin 7. sukupolvi, niin NX saattaa hyvinkin ehtiä mukaan ennen sukupolven puoliväliä.

Varmastikin NX on tähdätty Nintendon nykyisten ongelmien ratkaisemiseen, eri asia sitten on, kuinka onnistunut ratkaisu siitä tulee. Kun katsoo Wii U:n tilannetta, niin ei NX:llä voi ainakaan olla huonommat mahdollisuudet saada Ubisoftin, EA:n ja muiden third partyjen pelejä. NX saattaa tarjota myös sitä tehoa ja modernimpaa arkkitehtuuria juurikin PS4:n ja Xbonen jäljissä. Jos tuo AMD:n projekti liittyy NX:ään, niin NX voisi hyvinkin olla x86-pohjainen konsoli kuten PS4 ja Xbone. Tämä kenties tarkoittaisi, että Nintendo luopuisi taaksepäinyhteensopivuudesta Wii- ja Wii U -pelien kanssa tarjotakseen kehittäjille muita konsoleita lähempänä olevan kehitysympäristön. 3 vuotta kilpailijoiden konsoleita jäljessä tuleva x86-konsoli voisi myös helposti tarjota ainakin joiltakin osin PS4:ää ja Xbonea tehokkaamman laitteen, jossa kuitenkin saadaan pidettyä hinta kohtuutasolla.

Wii U:lla oli kaksi merkittävää ongelmaa hinnan kanssa: Gamepad-ohjain ja konsolin hidas menekki. Gamepad lisäsi Wii U:n hintaan valtavan painolastin, ja kun konsoli ei lähtenyt myymään odotetulla tavalla, myöskään itse konsolin valmistuskustannukset eivät oletettavasti painuneet alas sellaisella tahdilla, että Nintendo olisi voinut alentaa myyntihintaa enemmän. Itse Wii U -konsoli oli suhteellisen kustannustehokasta rautaa, ja tarjosi pienessä koossa PS3:sta ja X360:sta poikkeavia mutta tehokkaita ratkaisuja.

Samalla Nintendo ei tietenkään voi tehdä myöskään pelkkää PS4/Xbone-kloonikonsolia. Tällaista ilmeisesti ei ole myöskään tulossa, vaan laite tarjoaa jonkin "uuden konseptin". Tämä samalla vaikuttaisi vihjaavan, että NX ei ole suoraa jatkumoa myöskään Wii U:lle ja 3DS:lle. Jotain uudistuksia laite siis varmasti tarjoaa, mutta isoja vai pieniä, se jää nähtäväksi.

Ne vanhat Wiin pistekortit olivat tosiaan laajemmin saatavilla, mutta hinnat olivat jostain Cittarista noudettuna huomattavan suolaisia.

Muistan tosiaan, että Prismassa, Cittarissa ym. 2000 pisteen (20 euroa vastaava) kortti usein maksoi 23 - 25 euron luokkaa. Muista paikoista näitä kuitenkin sai kohtuuhintaan, jopa varsinaista arvoa alempaan hintaan. Joka tapauksessa, nämä kortit saisivat palata laajempaan levitykseen.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Minkä tahansa muodon Nintendon seuraavan sukupolven pelilaitteet ottavatkaan, niin ilmeisesti kehityksessä on sekä kotikonsoli että käsikonsoli. Nämä uudet alustat ovat jo lähestymässä käytännön toteutusta, sillä ilmeisesti ainakin kehitystyökalut ovat jo testissä. Nintendolla työskentelevän Lu Langin LinkedIn-profiili kertoo:

Principal Test Engineer
Nintendo
February 2014 – Present (1 year 3 months)Redmond
Platform Tools for current (Wii U) and next generation (unannounced) consoles.

http://www.gonintendo.com/s/251389-...endo-working-on-next-gen-unannounced-consoles

Lisäksi jo viime vuonna Nintendo tähtäsi vuoteen 2016 tehdäkseen julkistuksen, joka "uudelleenmäärittelee videopelialustojen määritelmän":

Iwata also teased another new rollout from the company slightly further out on the calendar.

"[T]he idea I mentioned about redefining the definition of video game platforms will also require approximately two years," Iwata said. "This is how we would like to talk more about our mid-term measures and lead them to actual results. However, we will not be able to create a good environment for the company unless projects are undertaken simultaneously, so this is the kind of timeframe that we have in mind."

Iwata also sought to alleviate concerns about the Wii U's eventual successor, saying Nintendo already had a rough idea of where it would be going with the system.

http://www.gamesindustry.biz/articl...way-from-redefining-video-game-platform-iwata

Näyttää siis siltä, että ainakin jo vuodesta 2014 saakka Nintendolla on ollut suunnitelmia uudelle pelialustalle, ja nyt uuden laitteiston ohjelmistoa on jo käytännön testeissä. Onko NX yksi palanen näistä uusista konsoleista, vai onko NX esimerkiksi jonkinlainen yleisalusta, jonka alle asettuu sekä kotikonsoli että käsikonsoli ja mahdollisesti myös nopeampia laitteistopäivityksiä kuin mihin konsolimarkkinoilla on totuttu? Joka tapauksessa kaikki merkit osoittavat siihen, että Nintendo valmistautuu uuden alustan julkistukseen ja nopeaan julkaisuun vuonna 2016.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Jos tuo 2016 julkaisu pitää paikkaansa, niin en ylläty yhtään siitä, että uuden Zelda-pelin julkaisua venytetään tahalaan, jotta voivat Wii U-version lisäksi kyhäillä NX versioon koneen mahdollistamia kikkoja ja jippoja.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

NX saattaa viimein lopettaa Nintendon aluekoodirajoitukset. Iwatan mukaan Nintendo harkitsee aluekoodeista luopumista NX:n kohdalla:

Company president Satoru Iwata said he was "optimistic" region-locking would be dropped - but it will have to wait for Nintendo's next machine.

"Removing region-locking from current game machines presents various issues, so we don't consider that to be very realistic," Iwata explained during a recent investor Q&A (translated by NeoGAF).

"However, regarding NX, given the customer feedback and proposals from the market, while nothing has been decided yet, we're currently investigating internally what problems there would be in realising it. You can think of that as the current situation. I understand your desire, so I'd like to look at it optimistically going forward."

It's not the first time that Iwata has addressed the topic in recent months. In November 2014, he suggested unlocking a console's regions would have benefits both for Nintendo's customers and the company itself.

Nintendo "optimistic" on ending region locks, starting with NX

Tämä ei selvästikään ole vielä mikään varmistus, mutta ainakin Nintendokin on nyt tiedostanut aluekoodien ongelmat.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Tästä voisi povata jonkinmoista vita/playstation-tv tapaista ratkaisua tulevalle NX:lle, ehkä mobiililaitteillakin sama käyttäjätunnus.
Mitä tarkoittat tällä, (useampaa laitettako)?

edit:
Monella tuntuu olevan Neogaffissa väärä kuva Androidista. Kovasti mietitään mitä tehdään androidin piratismin suhteesta. Totuushan on se, että androidin bootloader voidaan lukita ja estää "sivulatailu", jolloin mitään piraattipelejä ei voida laitteeseen asentaa. Puhelinvalmistajat taas eivät tätä halua tehdä, koska he haluavat jossain määrin antaa käyttäjilleen vapauden muokata android-kokemustaan, osaksi myös siksi, ettei käyttäjät nostaisivat tyypillistä paskamyrskyä.

editedit:
Monessa viestissä on ihan hyviäkin heittoja. Luuri toimisi tarvittaessa näyttönä, androidhan tukee tosiaan näytön peilausta oletuksena.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Ensimmäisenä tuli mieleen että laite voisi hieman vitan tavoin muodostua sekä käsikonsolityyppisestä että töllöön laitettavasta eli useampaa laitetta ajattelin. Ehkä myös tableteille voisi tulla tuki. Mutta tämähän on ääneenpohdintaa vaan tuosta mitä uutisoitiin.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Ensimmäisenä tuli mieleen että laite voisi hieman vitan tavoin muodostua sekä käsikonsolityyppisestä että töllöön laitettavasta eli useampaa laitetta ajattelin. Ehkä myös tableteille voisi tulla tuki. Mutta tämähän on ääneenpohdintaa vaan tuosta mitä uutisoitiin.

Tosiaan itse mistään mitään käyttiksien ym. toimintalogiikasta ymmärtämättömänä heräilee ajatuksia pelikokonaisuuksista, joissa kytkeytyvät toisiinsa ehkä hieman järeämpi konsolipuoli (tai yhdistelmä kannettava+kotikonsoli), tabletit ja kännykät.

Ehkä esim. tulevat Mariot, Zeldat ym. olisivat Nintendon sisäisiä "multi-platform"-pelejä, joissa koko pelikokemuksen saadakseen pitäisi pelin osat hankkiä niin NX:lle/kannettavalle konsolille sekä tabletille/kännykälle ja rahantuloa ei Nintendolle voisi estää ;)

Toisaalta ratkaisut voisivat olla vain pelien ohjaukseen yms. liittyviä tai muutoin "keveämpiä" ja kukkarolle ystävällisempiä juttuja.

Edit: 3rd party tuki olisi tietty myös no-brainer tässä yhteydessä, mutta vähän tylsä sellainen.
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Ja siis nVidia julkisti juuri AndroidWorks -pelityökalut kehittäjille. Heillähän on siis "jo" android-pohjainen "tehokonsoli" nimeltä Shield.

Androidin hyöty tosiaan olisi jo valmis softapuoli (ja joukko valmiita 3rd party -sovelluksia, esim. YouTube, Netflix yms. yms. yms.), mutta myös juuri tuttu arkkitehtuuri. Vaikkei NX:n android-pelejä voisikaan muilla android-laitteilla pelata, niin kehittäjille arkkitehtuuri tosiaan olisi tuttu.

Android mahdollistaisi näin Nintendon oman softakaupan, jolloin pelit eivät olisi vapaasti kaikille androidlaitteille, vaan niitä voisi pelata vain NX:llä ja parhaassa tapauksessa vain speksit ylittävillä teholaitteilla (eli kännykkää varten ei tehtäisi _eri_ peliä, vaan sama peli toimisi automaattisesti myös muissa android-laitteissa).
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Nintendo on kiirehtinyt kiistämään huhut NX:n Android-pohjaisesta käyttöjärjestelmästä:

Yesterday a new rumor was started by a trustworthy Japanese paper, which claimed that Nintendo was adopting Android for its next-gen console, named NX. But the company is now vehemently denying that.

After originally declining to comment on the rumor, Nintendo has now reached out to the Wall Street Journal and denied they were looking to adopt Android as the console’s operating system.

However, Nintendo said that “there is no truth to the report saying that we are planning to adopt Android for NX”.

That being said, don’t be surprised if we do actually see Android show up in some form or another on the NX. This wouldn’t be the first time the company denies a rumor only to later prove it was right all along. It happened with the 3DS XL and it might happen again.

http://www.neowin.net/news/nintendo-denies-using-android-for-its-future-nx-console

3DS XL:n lisäksi Nintendo tai Iwata ovat aiemmin kieltäneet "spekulaatiot tai huhut" mm. 3DS:n liikesensoreista ja Nikkein DSi XL -paljastuksesta. Haluaisikohan Nintendo kieltää vielä lisääkin asioita NX:stä, esimerkiksi tulevia pelejä, ohjaintyypin tai tarkat speksit?
 
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

E3:ssa ei julkisesti puhuttu paljoa NX:stä, mutta kulissien takana tapahtuu. Fortune-talouslehden mukaan keskustelut third partyjen kanssa ovat jo käynnissä:

The problem for Nintendo is the NX’s launch is at least a year away—likely more, as the company reportedly just started talking about it with third party partners at this year’s E3.

Lisäksi Shigeru Miyamoto on astunut taka-alalle NX:n laitetoteutuksessa, ja keskittyy pelien suunnitteluun:

Miyamoto’s involvement in the creation of the Wii is well known in the video game industry. But as the NX is being made, he says he’s taking a step back.

“I’ve pulled myself back out of some of the hardware section and I’m really focused on some of the software that I’m involved in—for example, the new Starfox game,” he says. “Of course I am observing and looking at the hardware, but I am not actively participating and making decisions.”

https://fortune.com/2015/06/23/shigeru-miyamoto-wii-u/

Myös Wiillä Nintendo piti korttinsa tiukasti salassa. E3:ssa vuonna 2005 julkistettiin "Revolution"-konsoli, mutta ei lainkaan pelejä. Konsolin isompi julkistus sai odottaa TGS-messuille syksyyn 2005, ja useimmat pelijulkistukset saivat odottaa vielä kauemmin E3 2006:een - vain viisi kuukautta ennen konsolin Amerikan-julkaisua. Kenties Nintendo yrittää nyt NX:n kanssa samanlaista ajoitusta.
 
Ylös Bottom