Nintendo Switch

Keskustelu osiossa 'Pelaaminen' , aloittajana Mahewcoro, 17.03.2015.

Tags:
 1. Mahewcoro

  Mahewcoro Active Member

  Päivitys tammikuu 2017: Switch julkaistaan suurimmassa osassa maailmaa 3.3.2017.

  Laite- ja pelitraileri:


  Joycon-ohjaimien esittely:


  Päivitys lokakuu 2016: Nintendo Switch on hybridikonsoli, joka toimii sekä telakoitavana kotikonsolina että kannettavana käsikonsolina. Se käyttää pelimediana DS-tyylistä muistikorttia, ja siinä on modulaariset, irrotettavat ohjaimet.

  Switchin julkistustraileri lokakuussa 2016.

  Päivitys huhtikuu 2016: Nintendo NX julkaistaan maaliskuussa 2017 maailmanlaajuisesti, ja yksi julkaisupeleistä tulee olemaan uusi Legend of Zelda.


  Päivitys heinäkuu 2015: Alkuperäinen aloitusviesti 17.3.2015:

  Jo aikaisemmin on ollut tiedossa, että Nintendolla on jo seuraava laitealusta kehityksessä, ja tänään se varmistettiin virallisesti:

  Nintendo Working On New 'Dedicated Game Platform' Codenamed 'NX'

  Tässä vaiheessa muuta tietoa ei siis julkistettu, ei siis edes sitä, onko kyseessä kotikonsoli vai käsikonsoli, pelkästään että kyseessä on "dedicated game platform". Yksi mahdollisuus onkin, että laite saattaa olla paljon spekuloitu ja ounasteltu hybridialusta, joka jollakin tavalla yhdistäisi sekä kotikonsoli- että käsikonsolilinjat. Tällaisen konsolin toteutukselle olisi monia vaihtoehtoja, esimerkiksi erillinen kotikonsoli ja käsikonsoli, jotka kuitenkin käyttäisivät yhteistä kehitysympäristöä. Niinpä esimerkiksi "Mario Kart 9" saattaisi tulla yhtaikaa "NX":n koti- että käsiversiolle, ja olisi muutoin lähes sama peli, mutta kotikonsoliversio hyödyntäisi TV:hen kiinnitetyn laitteen suurempia tehoja ja parempaa näyttöresoluutiota. Myös Nintendolife yhtyy tähän spekulaatioon:

  Tästä "Nintendo Cross"-kehityssuunnasta voisivat antaa osviittaa esimerkiksi Super Smash Brosin 2DS/3DS- ja Wii U -versiot, jotka on edelleen kehitetty erillisinä peleinä erilaisille softa-arkkitehtuureille, mutta pyrkivät tarjoamaan samantapaisen kokemuksen molemmilla alustoilla tehoeroista huolimatta. "NX"-projektinimi sopisi tähän tulkintaan yllättävänkin hyvin.

  Satoru Iwata mainostaa NX:llä olevan "aivan uusi konsepti" konsolialustana. Lisäksi NX:n yhteyteen ilmeisesti kehitetään uutta, nykyistä Nintendo Network ID (NNID) -järjestelmää laajempaa ja kattavampaa jäsentiliä, joka menee myös konsoleiden ulkopuolelle PC:lle ja mobiililaitteille:

  http://www.nintendolife.com/news/20...b_nintendo_successor_in_conjunction_with_dena

  Ilmeisesti tästä laitteesta ei ole tulossa täyttä julkistusta ja esittelyä vielä tämän vuoden E3-messuille, mutta muutama tiedonmurunen on kuitenkin jo aiemmin tullut esille. Tärkeimpänä uutta Mario-sarjan "pääpeliä" ilmeisesti jo kehitetään tälle uudelle alustalle:

  http://arcadesushi.com/miyamoto-has-confirmed-that-new-nintendo-consoles-are-on-the-way/

  Lisäksi tiedetään, että Nintendon kanssa pitkässä yhteistyössä ollut AMD kehittää ilmeisesti pariakin piiriä isolle mutta salaiselle pelialan toimijalle... ja nämä piirit ovat tuotteissa jotka julkistetaan vuonna 2016 (ks. Iwatan lainaus yllä).

  http://www.gonintendo.com/s/244386-...chip-for-a-game-console-to-be-introduced-2016
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 13.01.2017
 2. nirvuuttaja

  nirvuuttaja Member

  PSN:
  jjpork
  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Toivottavasti Nintendo ei sorru kompromisseihin, eli julkaisevat koneen keskeneräisenä ja myymällä lisäpalikoita erikseen, niin kuin 3DS:än kohdalla kävi. Kyllähän tässä kuitenkin jännätään, että mitä sieltä sitten on tulossa.
   
 3. Little_big-MAD

  Little_big-MAD New Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Voisin Wii U:n sijasta hypätä tämän kyytiin ja näin pokata itselleni ensimmäisen Nipan koneen. Toivottavasti laite sisältäisi multimedia ominaisuuksia, jotka ovat jo tuttuja kahden kilpailijan koneilta, kuten esim. mahdollisuuden toistaa lempiartistien musiikkia samalla, kun pelaa peliä.

  En tiedä onko nintendolla jo tällainen systeemi, mutta niin sanotut tavarataloista/nettikaupoista ostettavat kupongit virtuaalisen rahan siirtoon omalle nintendo -tilille olisi myös mukava lisä, jolloin luottokortin käyttöön ei tarvitsisi turvautua.

  Toki tiedän, että Nintendon ympäristö on tällä hetkellä se turvallisin, mutta silti haluaisin tällaisen vaihtoehto tavan pelien lunastamiseen

  Anteeksi. En ole ihan täysin ajan tasalla Nipan toimintamalleista.
   
 4. Mahewcoro

  Mahewcoro Active Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Tässä on nyt tosiaan laitteen design aika ratkaisevassa asemassa, etenkin jos siitä tulee jonkinlainen hybridilaite. Selvästikään vielä Nintendo ei ole valmis tekemään mitään konkreettisia julkistuksia laitteen ulkonäöstä tai muista ratkaisuista. Kuten Iwatan lainauksistakin näkee, tämä väistämättä liittyy myös uuteen julkistukseen, että Nintendon IP:itä lisensöidään DeNan kautta mobiilipeleihin. Aika vahvasti tästä syntyy vaikutelma, että nämä pelit olisivat sitten jossain muodossa myös NX:llä, eli parhaassa tapauksessa uusi alusta saattaisi saada "kotikonsolipelit", "käsikonsolipelit" ja "mobiilipelit" yhteen ja samaan paikkaan.

  Tämä voisi olla Nintendolta uusi yritys siihen taktiikkaan, jossa Wii U epäonnistui. Gamepad-tablettiohjaimen oli tarkoitus houkutella myös käsikonsoli- ja mobiilityylisiä pelejä Wii U:lle, mutta lopputuloksena huonosti vastaanotettu ohjain vain ajoi kaikki pelit pois Wii U:lta. Nyt NX kenties lähestyy ongelmaa uudesta, erilaisesta näkökulmasta. Sen sijaan että mobiilipelejä yritetään kosiskella Gamepad-tyylisellä ohjaimella, kenties NX sisältää uudenlaisen ratkaisun, joka ei kuitenkaan tule kotikonsolityyppisten pelien tielle.

  Tässäpä se hassu juttu: näitä ominaisuuksia tuettiin jo Wiillä, mutta ei sen jälkeisillä laitteilla. :D

  Oman musiikin kuuntelu Wiillä oli tosin varsin rajattua, sitä tukivat Photo Channel -sovelluksen lisäksi vain muutamat pelit kuten Excite Truck ja Endless Ocean.

  Wii-aikaan "Nintendo Points"-latauslipukkeita oli myös laajasti saatavilla. Valitettavasti nämäkin poistuivat nykyisessä sukupolvessa, ilmeisesti jossain päin maailmaa näitä on vielä mutta eipä ole ainakaan täällä näkynyt.

  Toivottavasti NX sisältäisi parannetun tilijärjestelmän lisäksi myös tällaisia parannuksia tai palautuksia käytettävyyteen ja ominaisuuksiin.
   
 5. Gameskeeper

  Gameskeeper Active Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Kyllä noita eShop-lahjakortteja myydään Suomessakin, valitettavasti ainoastaan GameStopeissa. Ja toki niitä saa ostettua myös digitaalisesti melkein suomenkieliseltä sivustolta (jonka luotettavuudesta itselläni ei kylläkään ole kokemusta):
  http://www.eshopkortti.com/

  Verkkokaupan hinnoittelu on tosin sellaista, että tilaamisessa ei oikein ole järkeä jos vain jonkinlainen luottokortin käyttömahdollisuus löytyy.

  Nintendon verkkototeutuksesta voi sanoa varmuudella lähinnä että se on takapajuisin. Toistaiseksi ei ole kuulunut uutisia asiakastietojen vuotamisista, mutta muun toteutuksen alkeellisuus ei herätä luottamusta myöskään tietoturvan suhteen. Sopii vain toivoa, että tämäkin asia pistetään kuntoon kun palveluja päivitetään nykyajan vaatimustasolle.
   
 6. Little_big-MAD

  Little_big-MAD New Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  No voi hyvänen aika. Miksi näin legendaarista ominaisuutta ei säilytetty? Joku ilmeisesti johtoportaassa on tuuminut sen olleen turha.


  Tästä olisi ollut hyvä lähteä kehittämään järjestelmää pidemmälle, mutta se ei sitten näköjään käynyt Nipalla mielessä.

  Ehdottomasti. Kaikki nuo Wiillä olleet asiat pitäisi vähintäänkin saada takaisin. Ennen kaikkea Nintendo Pointsit ja asettaa sitten niiden myyntihinta järkevälle tasolle. Noh, jospa tällä uudella kierroksella Nintendon väki ei ryssisi hommaansa yhtä pahasti, kuin Wii U:n kanssa.
   
 7. Har*

  Har* Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Nintendon latauspalveluihin kelpaavaa valuuttaa tosiaan saa Suomestakin Gamestopeista eshop-kortteina. 15 euron kortti maksaa 15 euroa, 50 euron kortti 50 euroa. Järkevällä tasolla sanoisin. Ne vanhat Wiin pistekortit olivat tosiaan laajemmin saatavilla, mutta hinnat olivat jostain Cittarista noudettuna huomattavan suolaisia.

  Kun kerran 3DS:n ja WiiU:n latauspalvelut toimivat euroilla eikä pisteillä, niin paluuta vanhaan tuskin on tiedossa.
   
 8. Baron

  Baron Active Member

  PSN:
  BaronFIN
  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Tuli sieltä millainen konsoli hyvänsä, niin hankalalla tavalla menevät eri syklissä kuin Sony/MS omien konsoleidensa kanssa. Jos EA/Ubi kiertävät jatkossa multiplattareillaan Nintendon koneet kaukaa, niin hankala nähdä alustaa muuna kuin Nintendon omien nimikkeiden alustana (joka monelle toki riittääkin). Mutta isossa kuvassa se on edelleen "se kolmas".

  Tehkööt siitä helpon ohjelmoitavan ja riittävän tehokkaan. Ratkaisee monta ongelmaa.
   
 9. Mahewcoro

  Mahewcoro Active Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Nintendo ajoi itsensä nurkkaan Wii U:lla, ja osittain myös torjuntavoiton saaneella 3DS:llä. Tässä vaiheessa Nintendolla ei ole hirveästi muita mahdollisuuksia, 3DS ja Wii U eivät yksinkertaisesti jaksa puskea enää kauaa pidempään, riippumatta siitä mikä kilpailijoiden ja 8. sukupolven konsolien tilanne yleisesti on. Tässä vaiheessa näyttäisi täysin mahdolliselta, että NX olisi juurikin Nintendon vastine PS4:lle ja Xbonelle, ja että konsoli monella tapaa seuraisi niiden esimerkkiä: esimerkiksi täysi julkistus ensi vuoden keväällä, kattavampi esittely E3:ssa ja sitten julkaisu 2016 loppuvuodesta. Tällöin NX tulisi markkinoille 3 vuotta PS4:n ja Xbonen jälkeen, ja voitaisiin ehkä nähdä Nintendon "oikeana" 8. sukupolven konsolina. Jos 8. sukupolvi kestää yhtä pitkään tai pidempään kuin 7. sukupolvi, niin NX saattaa hyvinkin ehtiä mukaan ennen sukupolven puoliväliä.

  Varmastikin NX on tähdätty Nintendon nykyisten ongelmien ratkaisemiseen, eri asia sitten on, kuinka onnistunut ratkaisu siitä tulee. Kun katsoo Wii U:n tilannetta, niin ei NX:llä voi ainakaan olla huonommat mahdollisuudet saada Ubisoftin, EA:n ja muiden third partyjen pelejä. NX saattaa tarjota myös sitä tehoa ja modernimpaa arkkitehtuuria juurikin PS4:n ja Xbonen jäljissä. Jos tuo AMD:n projekti liittyy NX:ään, niin NX voisi hyvinkin olla x86-pohjainen konsoli kuten PS4 ja Xbone. Tämä kenties tarkoittaisi, että Nintendo luopuisi taaksepäinyhteensopivuudesta Wii- ja Wii U -pelien kanssa tarjotakseen kehittäjille muita konsoleita lähempänä olevan kehitysympäristön. 3 vuotta kilpailijoiden konsoleita jäljessä tuleva x86-konsoli voisi myös helposti tarjota ainakin joiltakin osin PS4:ää ja Xbonea tehokkaamman laitteen, jossa kuitenkin saadaan pidettyä hinta kohtuutasolla.

  Wii U:lla oli kaksi merkittävää ongelmaa hinnan kanssa: Gamepad-ohjain ja konsolin hidas menekki. Gamepad lisäsi Wii U:n hintaan valtavan painolastin, ja kun konsoli ei lähtenyt myymään odotetulla tavalla, myöskään itse konsolin valmistuskustannukset eivät oletettavasti painuneet alas sellaisella tahdilla, että Nintendo olisi voinut alentaa myyntihintaa enemmän. Itse Wii U -konsoli oli suhteellisen kustannustehokasta rautaa, ja tarjosi pienessä koossa PS3:sta ja X360:sta poikkeavia mutta tehokkaita ratkaisuja.

  Samalla Nintendo ei tietenkään voi tehdä myöskään pelkkää PS4/Xbone-kloonikonsolia. Tällaista ilmeisesti ei ole myöskään tulossa, vaan laite tarjoaa jonkin "uuden konseptin". Tämä samalla vaikuttaisi vihjaavan, että NX ei ole suoraa jatkumoa myöskään Wii U:lle ja 3DS:lle. Jotain uudistuksia laite siis varmasti tarjoaa, mutta isoja vai pieniä, se jää nähtäväksi.

  Muistan tosiaan, että Prismassa, Cittarissa ym. 2000 pisteen (20 euroa vastaava) kortti usein maksoi 23 - 25 euron luokkaa. Muista paikoista näitä kuitenkin sai kohtuuhintaan, jopa varsinaista arvoa alempaan hintaan. Joka tapauksessa, nämä kortit saisivat palata laajempaan levitykseen.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 17.03.2015
 10. Mahewcoro

  Mahewcoro Active Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Minkä tahansa muodon Nintendon seuraavan sukupolven pelilaitteet ottavatkaan, niin ilmeisesti kehityksessä on sekä kotikonsoli että käsikonsoli. Nämä uudet alustat ovat jo lähestymässä käytännön toteutusta, sillä ilmeisesti ainakin kehitystyökalut ovat jo testissä. Nintendolla työskentelevän Lu Langin LinkedIn-profiili kertoo:

  http://www.gonintendo.com/s/251389-...endo-working-on-next-gen-unannounced-consoles

  Lisäksi jo viime vuonna Nintendo tähtäsi vuoteen 2016 tehdäkseen julkistuksen, joka "uudelleenmäärittelee videopelialustojen määritelmän":

  http://www.gamesindustry.biz/articl...way-from-redefining-video-game-platform-iwata

  Näyttää siis siltä, että ainakin jo vuodesta 2014 saakka Nintendolla on ollut suunnitelmia uudelle pelialustalle, ja nyt uuden laitteiston ohjelmistoa on jo käytännön testeissä. Onko NX yksi palanen näistä uusista konsoleista, vai onko NX esimerkiksi jonkinlainen yleisalusta, jonka alle asettuu sekä kotikonsoli että käsikonsoli ja mahdollisesti myös nopeampia laitteistopäivityksiä kuin mihin konsolimarkkinoilla on totuttu? Joka tapauksessa kaikki merkit osoittavat siihen, että Nintendo valmistautuu uuden alustan julkistukseen ja nopeaan julkaisuun vuonna 2016.
   
 11. nirvuuttaja

  nirvuuttaja Member

  PSN:
  jjpork
  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Jos tuo 2016 julkaisu pitää paikkaansa, niin en ylläty yhtään siitä, että uuden Zelda-pelin julkaisua venytetään tahalaan, jotta voivat Wii U-version lisäksi kyhäillä NX versioon koneen mahdollistamia kikkoja ja jippoja.
   
 12. Mahewcoro

  Mahewcoro Active Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  NX saattaa viimein lopettaa Nintendon aluekoodirajoitukset. Iwatan mukaan Nintendo harkitsee aluekoodeista luopumista NX:n kohdalla:

  Nintendo "optimistic" on ending region locks, starting with NX

  Tämä ei selvästikään ole vielä mikään varmistus, mutta ainakin Nintendokin on nyt tiedostanut aluekoodien ongelmat.
   
 13. m_vierimaa

  m_vierimaa Active Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Nikkein mukaan tulevaan Nintendo NX konsoliin tulee Android OS.
  http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1055078

  Tästä voisi povata jonkinmoista vita/playstation-tv tapaista ratkaisua tulevalle NX:lle, ehkä mobiililaitteillakin sama käyttäjätunnus.
   
 14. Lebe80

  Lebe80 Active Member

  Youtube:
  youtube
  XBL:
  Temposaur
  PSN:
  Temposaur
  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Mitä tarkoittat tällä, (useampaa laitettako)?

  edit:
  Monella tuntuu olevan Neogaffissa väärä kuva Androidista. Kovasti mietitään mitä tehdään androidin piratismin suhteesta. Totuushan on se, että androidin bootloader voidaan lukita ja estää "sivulatailu", jolloin mitään piraattipelejä ei voida laitteeseen asentaa. Puhelinvalmistajat taas eivät tätä halua tehdä, koska he haluavat jossain määrin antaa käyttäjilleen vapauden muokata android-kokemustaan, osaksi myös siksi, ettei käyttäjät nostaisivat tyypillistä paskamyrskyä.

  editedit:
  Monessa viestissä on ihan hyviäkin heittoja. Luuri toimisi tarvittaessa näyttönä, androidhan tukee tosiaan näytön peilausta oletuksena.
   
 15. m_vierimaa

  m_vierimaa Active Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Ensimmäisenä tuli mieleen että laite voisi hieman vitan tavoin muodostua sekä käsikonsolityyppisestä että töllöön laitettavasta eli useampaa laitetta ajattelin. Ehkä myös tableteille voisi tulla tuki. Mutta tämähän on ääneenpohdintaa vaan tuosta mitä uutisoitiin.
   
 16. RT1

  RT1 New Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Tosiaan itse mistään mitään käyttiksien ym. toimintalogiikasta ymmärtämättömänä heräilee ajatuksia pelikokonaisuuksista, joissa kytkeytyvät toisiinsa ehkä hieman järeämpi konsolipuoli (tai yhdistelmä kannettava+kotikonsoli), tabletit ja kännykät.

  Ehkä esim. tulevat Mariot, Zeldat ym. olisivat Nintendon sisäisiä "multi-platform"-pelejä, joissa koko pelikokemuksen saadakseen pitäisi pelin osat hankkiä niin NX:lle/kannettavalle konsolille sekä tabletille/kännykälle ja rahantuloa ei Nintendolle voisi estää ;)

  Toisaalta ratkaisut voisivat olla vain pelien ohjaukseen yms. liittyviä tai muutoin "keveämpiä" ja kukkarolle ystävällisempiä juttuja.

  Edit: 3rd party tuki olisi tietty myös no-brainer tässä yhteydessä, mutta vähän tylsä sellainen.
   
 17. Lebe80

  Lebe80 Active Member

  Youtube:
  youtube
  XBL:
  Temposaur
  PSN:
  Temposaur
  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Ja siis nVidia julkisti juuri AndroidWorks -pelityökalut kehittäjille. Heillähän on siis "jo" android-pohjainen "tehokonsoli" nimeltä Shield.

  Androidin hyöty tosiaan olisi jo valmis softapuoli (ja joukko valmiita 3rd party -sovelluksia, esim. YouTube, Netflix yms. yms. yms.), mutta myös juuri tuttu arkkitehtuuri. Vaikkei NX:n android-pelejä voisikaan muilla android-laitteilla pelata, niin kehittäjille arkkitehtuuri tosiaan olisi tuttu.

  Android mahdollistaisi näin Nintendon oman softakaupan, jolloin pelit eivät olisi vapaasti kaikille androidlaitteille, vaan niitä voisi pelata vain NX:llä ja parhaassa tapauksessa vain speksit ylittävillä teholaitteilla (eli kännykkää varten ei tehtäisi _eri_ peliä, vaan sama peli toimisi automaattisesti myös muissa android-laitteissa).
   
 18. Mahewcoro

  Mahewcoro Active Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  Nintendo on kiirehtinyt kiistämään huhut NX:n Android-pohjaisesta käyttöjärjestelmästä:

  http://www.neowin.net/news/nintendo-denies-using-android-for-its-future-nx-console

  3DS XL:n lisäksi Nintendo tai Iwata ovat aiemmin kieltäneet "spekulaatiot tai huhut" mm. 3DS:n liikesensoreista ja Nikkein DSi XL -paljastuksesta. Haluaisikohan Nintendo kieltää vielä lisääkin asioita NX:stä, esimerkiksi tulevia pelejä, ohjaintyypin tai tarkat speksit?
   
 19. JTahti

  JTahti Well-Known Member

 20. Mahewcoro

  Mahewcoro Active Member

  Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

  E3:ssa ei julkisesti puhuttu paljoa NX:stä, mutta kulissien takana tapahtuu. Fortune-talouslehden mukaan keskustelut third partyjen kanssa ovat jo käynnissä:

  Lisäksi Shigeru Miyamoto on astunut taka-alalle NX:n laitetoteutuksessa, ja keskittyy pelien suunnitteluun:

  https://fortune.com/2015/06/23/shigeru-miyamoto-wii-u/

  Myös Wiillä Nintendo piti korttinsa tiukasti salassa. E3:ssa vuonna 2005 julkistettiin "Revolution"-konsoli, mutta ei lainkaan pelejä. Konsolin isompi julkistus sai odottaa TGS-messuille syksyyn 2005, ja useimmat pelijulkistukset saivat odottaa vielä kauemmin E3 2006:een - vain viisi kuukautta ennen konsolin Amerikan-julkaisua. Kenties Nintendo yrittää nyt NX:n kanssa samanlaista ajoitusta.
   

Jaa tämä sivu