Nintendo Switch

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Tämä sopisi yllättävän hyvin yhteen sen taannoisen huhun kanssa, että NX:n rautatuotanto aloitettaisiin tässä kuussa. Huhun mukaan NX:n laitetuotanto alkaisi tässä kuussa "pilottivaiheessa". Tämä "pilottivaihe" voisi hyvinkin tarkoittaa ensimmäisten Nintendon ulkopuolisten kehitysyksiköiden tuotantoa. Huhun mukaan viimeisteltyjen laitteiden tuotanto alkaisi sitten touko-kesäkuussa 2016, ja laitteen julkaisua valmisteltaisiin jo heinäkuulle 2016. Kaiken huipuksi huhun mukaan Nintendo olisi tehnyt jo ensimmäiseksi vuodeksi tilauksen 20 miljoonasta NX-laitteesta.

Monet ovat odottaneet, että NX julkaistaisiin loppuvuonna 2016, lähinnä vanhan perinteen ja vakiintuneen käytännön vuoksi, mutta nyt tämän uuden kehitysyksikköhuhun myötä myös tuo aiempi uutinen vaikuttaa ainakin uskottavammalta, jos ei nyt vielä mitenkään erityisen varmalta. Nintendo on viime vuosina siirtynyt nopeisiin laitejulkistuksiin, kuten esimerkiksi 2DS ja New 3DS näyttivät. Sen sijaan Wii U:n pitkitetty julkistus oli täysi epäonnistuminen - ennakkojulkistus ja E3-esittelyt kahtena eri vuonna. Nintendo saattaa yrittää NX:n kanssa tähdätä erilaiseen julkistusaikatauluun ja julkaisuun kuin mitä konsoleilla on yleensä ollut. NX-alustalla saattaisi esimerkiksi olla julkistus alkuvuonna 2016, esittelyjä siitä eteenpäin ja iso "valmiin alustan ja pelien" esittely E3:ssa 2016, jonka jälkeen NX voisi olla jo julkaisukunnossa. Myös Nintendon tämänvuotinen E3 osoittaisi tähän suuntaan: ei firman sisäisillä studioilla enää yksinkertaisesti ole merkittävästi 3DS/Wii U -pelejä kehityksessä. Nintendolla saattavat olla NX-projektit jo hyvin pitkällä.

Huhut jonkinlaisesta hybridilaitteesta vaikuttavat myös vahvistuvan, ja tämä saattaa samalla vahvistaa NX:n ensimmäisen vuoden 20 miljoonan laitteen myyntitavoitetta. Jos NX julkaistaan jossain muodossa kahtena laitteena (kotikonsoli ja kannettava versio), ja uudet laitteet julkaistaan jo hyvissä ajoin puolessavälissä vuotta 2016, ei vasta joulun alla, niin Nintendolla voisi hyvinkin olla luottamusta saada myytyä lähes 20 miljoonaa laitetta ensimmäisen vuoden aikana.

Vaikka tässä nyt mennään huhujen ja spekulaation varassa, niin NX-alustasta kiertävät huhut vaikuttaisivat varsin yhdenmukaisesti osoittavan vuoden 2016 toisella puolella julkaistavaan hybridilaitteeseen, jonka pelikehitys on jo hyvässä vauhdissa.
 

Sonofa Pete's

New Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Huhun mukaan viimeisteltyjen laitteiden tuotanto alkaisi sitten touko-kesäkuussa 2016, ja laitteen julkaisua valmisteltaisiin jo heinäkuulle 2016.
Ei mahdotonta. Tuntuu silti aivan uskomattomalta, että vain 9-10 kuukauden päästä olisi masiinaa kaupoissa. En nyt vaivaudu kuukkelille, mutta tuskin on koskaan konsolia kesällä julkaistu.
 

Peelo

Well-Known Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Ei mahdotonta. Tuntuu silti aivan uskomattomalta, että vain 9-10 kuukauden päästä olisi masiinaa kaupoissa. En nyt vaivaudu kuukkelille, mutta tuskin on koskaan konsolia kesällä julkaistu.
Myöskään se ei kuulosta uskottavalta, että valmistus alkaisi vain muutamia kuukausia ennen julkaisua. Eli tällaisenaan tämä huhu ei kyllä pääse jatkoon.
 

OK

Well-Known Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Myöskään se ei kuulosta uskottavalta, että valmistus alkaisi vain muutamia kuukausia ennen julkaisua.
Eikö X1 ja PS4 konsolien valmistus lähtenyt todenteolla liikkeelle vasta elo-syyskuun puolella?

E:
We're just a couple of months away from the launch of the Xbox One, and Xbox chief marketing officer at Microsoft, Yusuf Mehdi, has revealed that the console has entered full mass production.
- Techspot
 

PeWi

Active Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

En nyt vaivaudu kuukkelille, mutta tuskin on koskaan konsolia kesällä julkaistu.
Väittäisin että SNES ja Gamecube on aikoinaan tullut hommattua julkaisuikkunassa kesällä, tai ainakin ihan loppukeväästä, mutta en mä tästäkään ihan varma ole.
 

Peelo

Well-Known Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Eikö X1 ja PS4 konsolien valmistus lähtenyt todenteolla liikkeelle vasta elo-syyskuun puolella?

E:
Syyskuun alussa nettiin alkoi tulvia kuvia Xbox One rekkalasteista. Eli valmistus on alkanut viimeistään elo-syyskuun taitteessa. Noin kolme kuukautta (e:2,5kk, marraskuun alussa taisi olla julkaisu) ennen julkaisua ja nyt puhutaan julkaisusta, jossa kaikki tapahtui vähän viime tingassa. Siihen peilaten vaikea uskoa tuon huhun valmistuksesta julkaisuun aikataulua. Varsinkin kun samassa huhuillaan vielä 20 miljoonasta koneesta ensimmäisenä vuonna. Mutta voihan Nintendolla olla aivan törkeän iso valmistuskoneistus tuon takana, mutta ei omaan korvaan kyllä kuulosta uskottavalta.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Väittäisin että SNES ja Gamecube on aikoinaan tullut hommattua julkaisuikkunassa kesällä, tai ainakin ihan loppukeväästä, mutta en mä tästäkään ihan varma ole.
Nämä vähän vaihtelevat alueen ja sukupolven mukaan. Esimerkiksi SNES julkaistiin Yhdysvalloissa loppukesästä 1991, Euroopassa keväällä/kesällä 1992. PlayStation julkaistiin länsimaissa syksyllä 1995. Sega Saturnin tapauksesta ei voi ehkä hirveästi päätellä mitään. Gamecube julkaistiin Yhdysvalloissa loppuvuodesta 2001, mutta Euroopassa loppukeväästä 2002. PlayStation 3 julkaistiin Euroopassa vasta keväällä 2007 ja Xbox Onen "tier"-julkaisu oli sekava jo valmiiksi.

Sen sijaan käsikonsolit näyttävät hyvin vahvaa trendiä joulukauden ulkopuolisista julkaisuista. GameBoy Advance julkaistiin länsimaissa kesällä 2001. PSP julkaistiin Pohjois-Amerikassa keväällä 2005 ja Euroopassa syyskuun 1. Nintendo 3DS julkaistiin keväällä 2011. Lisäksi erityisesti Nintendon käsikonsoleilla useat päivitysversiot kuten DS Lite ja 3DS XL on julkaistu juuri kesällä.

Mitkä tahansa tekijät näitä julkaisuajankohtia sitten määrittelevätkään, niin ainakin Nintendo näyttää mieltävän kevään ja kesän vahvasti käsikonsoleille sopivaksi julkaisuajaksi. Yksi tekijä tässä voi olla, että käsikonsoli mielletään matka- ja lomalaitteeksi, ja syksyllä myös opiskelijoiden ajatellaan ostavan käsikonsoleita.

NX:n käsikonsolikomponentti saattaisi siis vaikuttaa tähän julkaisuaikatauluun. Jos Nintendolla alkaa olla suunnitelmat valmiina, pelejä kehityksessä ja rautaa tulossa, niin kesän 2016 julkaisulla saataisiin ainakin osa kesän ja syksyn käsikonsolimarkkinoista napattua NX:n kannettavalle versiolle. Samalla se toimisi pehmeänä julkaisuna kotikonsoliversiolle: early adopterit hakisivat oman NX-kotikonsolinsa kaupoista heti julkaisussa kuten yleensäkin, mutta kenties kotikonsoliversion markkinointi ponkaisisi käyntiin kunnolla vasta syksymmällä.

Tietenkään niitä 20 miljoonaa laitetta ei tuupattaisi heti kesällä kauppoihin, vaan tuotannon olisi tarkoitus tyydyttää julkaisukysyntä ja sitten luoda varastoa syksyn ja joulukauden myyntiä varten. Tällä tavalla laitetta voisi joulukautena 2016 olla runsaasti saatavilla, eikä NX:llä esiintyisi tyypillistä ensimmäisen joulun tiukkaa saatavuutta. Tuotantokapasiteetti ja pelijulkaisut olisivat jo hyvässä vauhdissa jouluun 2016 mennessä, ja laitteita myytäisiin enemmän kuin mitä vasta hiljattain tuotantoon mennyttä laitetta saataisiin tuotettua.

Ihan täyttä spekulaatiota edelleen, mutta ainakin NX:n kesäjulkaisulle olisi hyviä perusteita. :)
 

Gameskeeper

Active Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Nintendon omistajilleen pitämä esitys sisältää kiintoisaa tietoa tulevasta Nintendo Account -käyttäjätilistä:
http://www.nintendo.co.jp/ir/en/library/events/151029/04.html

Sama tili toimii eri laitteilla:
We are planning to introduce a new account system that connects all of these Nintendo experiences beyond platforms and operate a new membership service globally.
Rekisteröitymisestä ja kirjautumisesta yritetään tehdä mahdollisimman helppoja toimenpiteitä:
Specifically, for our new account, you can log in with your Facebook, Google or Twitter account. Alternatively, you can log in with a combination of your email address and your password. Of course, you can continue using your Nintendo Network ID as well.
Latausnimikkeitä voi ostaa myös selaimella:
Firstly, on Nintendo’s official website, you will be able to purchase digital download software for Wii U and Nintendo 3DS.

When you find an interesting title after seeing articles or videos introducing new games through your PC or smart device, you can buy it on the spot, and the purchased software will be automatically downloaded to your Wii U or Nintendo 3DS.
Saavutuksilla voi lunastaa jotain todellista hyötyäkin:
We will start a new point program as well, which not only involves Nintendo’s dedicated game systems but also smart devices.

With the Club Nintendo membership service that was ended on September 30, 2015, you earned points when you purchased software. With this new point program, you can earn points by playing games as well.

Whether you have played the software for dedicated game systems or our applications for smart devices, you can earn points that can then be used on our dedicated game systems or on smart devices.
Naturally, you can also earn points by purchasing software.

With the new points, you can obtain digital add-on content, which will make the game you are playing even more fun, original merchandise or a coupon, which can be used as a discount for new software.
Myös pilvitallennus on luvassa:
If I can discuss our plans for the future, the service will eventually allow game save data, such as character data, to be stored in our cloud system so that you can use them both for the software for dedicated game systems and for our smart device applications.
Näiden puheiden perusteellahan homma vaikuttaa ihan fiksulta.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Noissa suunnitelmissa on matkittu Pleikalta paljon hyviä ominaisuuksia. Pelitilanteiden pilvitallennus on hyvä ominaisuus ja mun mielestä sekin olisi jo hyvä korvike että voisi varmuuskopioida pelitilanteita usb tikulle, ettei tarvi olla huolissaan että mitä jos usb kovalevy hajoaa tai joitain.
 

Lebe80

Well-Known Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Noissa suunnitelmissa on matkittu Pleikalta paljon hyviä ominaisuuksia. Pelitilanteiden pilvitallennus on hyvä ominaisuus ja mun mielestä sekin olisi jo hyvä korvike että voisi varmuuskopioida pelitilanteita usb tikulle, ettei tarvi olla huolissaan että mitä jos usb kovalevy hajoaa tai joitain.
Ja tarkennuksena, noita ominaisuuksia on matkittu jo viime sukupolven konsoleilta, ei pelkästään Playstationilta.


En ole varma onko "yhden tilin kirjautumiset" tässä tapauksessa hyvä asia. En tiedä haluaako Nintendo siirtää tässä vastuuta ja "parantaa" tietoturvaa tarjoamalla myös Facebook/Google -kirjautumisia vai mikä näillä tileillä kirjautumisen lopullinen tarkoitus oikein on. Ymmärrän selaimissa/mobiilissa, jossa usein ollaan jo facebookkiin/gmailiin valmiiksi kirjautuneena, jolloin ei tarvitse kuin vain hyväksyä sisäänkirjautuminen. Onko NX:ssä siis entistä syvempi suhde facebookkiin/google -tiliin (esim. android/chromecast??!). Sen näemme myöhemmin.
 

Gameskeeper

Active Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Noissa suunnitelmissa on matkittu Pleikalta paljon hyviä ominaisuuksia.
Ydinkohdathan ovat tuttuja jo alkuperäisen Xboxin Livestä (joka sekin tietysti seisoo jättiläisten harteilla). Xbox 360:n julkaisun myötä kuvaan astuivat sitten saavutukset ja hieman myöhemmin Web-käyttöliittymä, jotka kiireellä kopioitiin PS3:lle kesken sukupolven (ja hyvä niin). Myöhemmin seitsemännen sukupolven kuluessa saatiin sitten pilvitallennus ja mobiilisovellukset.

Nintendolla olennaisesti uusi innovaatio lienee lähinnä se, että pelisaavutuksilla voi lunastaa myös lisäsisältöä peliin. (Jotain tämäntyylistähän visioitiin 360:n alkuaikoina, mutta tällainen ei koskaan materialisoitunut, ainakaan ellei lasketa pelaajakuvien ja avatar-varusteiden avaamista pelaamalla.)
 

Lebe80

Well-Known Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Nintendolla olennaisesti uusi innovaatio lienee lähinnä se, että pelisaavutuksilla voi lunastaa myös lisäsisältöä peliin. (Jotain tämäntyylistähän visioitiin 360:n alkuaikoina, mutta tällainen ei koskaan materialisoitunut, ainakaan ellei lasketa pelaajakuvien ja avatar-varusteiden avaamista pelaamalla.)
Eikös Ubisoftin alustassa ole kutakuinkin tämmöistä? Tosin sekin rajoittuu pelihahmojen vaatteiden ostoon yms. aseiden availuun. "Rahat" toimivat eri alustojen ja pelien välillä, ja hankitut pisteet voi käyttää siis mihin pelin laajennukseen tahansa, oli ne hankittu mistä (Ubin) pelistä tahansa.
 

Isaarou

Moderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Vaikuttaa juu siltä, että Nintendo alkaa pääsemään toimintojen kanssa samalle tasolle, jolla Xbox 360 ja PS3 olivat. Surullisen paljon jäljessä näiden kohdalla, ei siitä pääse mihinkään.
 

RT1

New Member
Vastaus: Nintendon tuleva konsoli, NX

Pakko kyllä arvostaa Nintendon vankkumatonta linjaa pysyä tavalla tai toisella kummajaisena pelimaailman suurien joukossa (saa nyt kuitenkin ensin nähdä, että mitä sieltä tulee). Olisi tavallaan niin "helppoa" tehdä esim. verraten tehokas peruskonsoli Wii U:n Pro Controllerin kaltaisella hyvällä peruspadilla pyrkien samalla varmistamaan, että kolmansilla osapuolilla ei olisi vaikeuksia kääntää pakollisia multiplatform-AAA pelejä laitteelle. Sitten vain upean näköisiä Zeldoja, Marioita ja Metroideja pari per sukupolvi kehiin. Lienee kuitenkin bisnesmielessä houkuttelevampaa pysyä oman tien kulkijana (kun kilpailijat ovat Sonyn ja Microsoftin kokoluokkaa), eikä Nintendon kulttuurikaan taida taipua enää millään ns. hyviin "perusratkaisuihin".
 
Ylös Bottom