Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS4 Pro

Vastaus: PS4 Pro

Ilmeisesti 1080p telkkarilla noi 2160p resoluution asetukset ovat harmaana, ettei niitä saa valittua. Kysymys siis kuuluu, että toimiiko noi supersamplingit ja muut pelien pro ominaisuudet valitsemalla tuon 1080p option, kun telkkari ei tue korkeampia resoluutiota? Kai oli tarpeeksi sekavasti selostettu. :D
 
Vastaus: PS4 Pro

Pitäisikö tuon prota tukevan pätsin lisätä esim. pelin grafiikka-asetusvalikkoon vaihtoehtoja hdr:lle ja fps:lle? Titanfall 2:ssa ei ainakaan ole mitään erillisiä säätöjä, mutta voi taivas miten hienolta se peli näyttää nyt Prolla!
Mitään yhtenäistä toteutusta ei ole, vaan kaikki riippuu ihan pelistä ja kehittäjästä. Esim. Knackissa tuli peliä käynnistettäessä valinta, että haluaako parempaa ruudunpäivitystä vai tarkempaa kuvaa. Uncharted 4:ssä HDR kytketään päälle pelin sisältä sen omista valikoista ja sitä rataa.
 
Vastaus: PS4 Pro

Pro on tossa hyrräillyt käynnissä pitkin iltaa ja melko äänettömältä tosiaan vaikuttaa. Mielenkiintoinen "nakuttava" soundi siitä välillä lähtee satunnaisesti (kuin lukisi levyä tai kirjoittaisi dataa asemalle). En ole koskaan normaalissa PS4:ssa huomannut vastaavaa. Varmaankin ihan täysin normaalia enkä jaksa kuumotella tuota sen enempää. Voihan olla että samainen nakutus löytyi myös alkuperäisestä mallista, mutta sitä ei vaan hurinan taustalta huomannut :D
 
Vastaus: PS4 Pro

Kotiin päästyä pro työpöydälle, piuhat kiinni näyttöön sekä seinään ja virta päälle. 1.5h meni gigan ethernetin läpi hakea romppeet. Nyt kun lapset ovat unilla pääsin heti testaamaan. Laite olkkariin ja ihmettelemään asetuksia. Aluksi hieman oli ongelmia näyttöasetusten kanssa. Ongelma löytyi telkkarista. Pienen pähkäilyn ja googlettelun jälkeen selvisi, että HDR piti enabloida erikseen telkkarin jokaiselle HDMI:lle josta sitä sisään halusi. Samoin mustan tasoja peli-tilalle täytyi telkkarista säätää, jotta sävyt sai esille. Ainakin Shadow of Mordor näyttää nyt upealle 4k resoluution ja värien suhteen. Olen hyvin tyytyväinen.
 
Vastaus: PS4 Pro

Hahaha, väitän, että olen keskivertoa parempi fps peleissä hiiri+näppis kombinaatiolla. Joskus vuonna nakki ja kivi tuli CS:ssä vallattua rank 1 5v5, 2v2, 3v3 laddu cb:ssä suomessa. Mut helvetti ekaa kertaa pelaan padilla fps peliä nyt, siis kirjaimellisesti ekaa kertaa (BF1) ja mä olen kehno. Kylhä toi kokoajan menee pienin askelein oikeesee suuntaa, mut voi kevät. :D

So far ps4pro fiilikset todella korkealla. Paragonia on kokeiltu, bf1 kokeiltu. Kohta kokeillaan war thunder ja world of tanks. Sitten varmaan neverwinter ja/tai ESO.

:) 18v PC master racea, mutta nyt tuntuu ihan mukavalta konsoli. Tosiaan toka konsoli ps1 jälkeen minkä omistan.
 
Vastaus: PS4 Pro

Pro on tossa hyrräillyt käynnissä pitkin iltaa ja melko äänettömältä tosiaan vaikuttaa. Mielenkiintoinen "nakuttava" soundi siitä välillä lähtee satunnaisesti (kuin lukisi levyä tai kirjoittaisi dataa asemalle). En ole koskaan normaalissa PS4:ssa huomannut vastaavaa. Varmaankin ihan täysin normaalia enkä jaksa kuumotella tuota sen enempää. Voihan olla että samainen nakutus löytyi myös alkuperäisestä mallista, mutta sitä ei vaan hurinan taustalta huomannut

Kävipä tuossa nyt kumminkin rassaamaan tuo ääni ihmeen tavalla niin otin siitä näytteen. Voiko joku vahvistaa että tämä "nakutus" on konsolille normaalia? Kuulostaa omaan korvaan todella oudolta. Pahoittelen puhelimen luomaa tiedostomuotoa. Toivottavasti ääni aukeaa.

EDIT: Ääni ei siis kuulu kaiken aikaa vaan lähinnä silloin kun pelissä siirrytään uudelle alueelle, uusi checkpoint latautuu yms. Sammutin pelin ja nakutti about 5min ja nyt taas täysin hiljainen.
 
Vastaus: PS4 Pro

Kävipä tuossa nyt kumminkin rassaamaan tuo ääni ihmeen tavalla niin otin siitä näytteen. Voiko joku vahvistaa että tämä "nakutus" on konsolille normaalia? Kuulostaa omaan korvaan todella oudolta. Pahoittelen puhelimen luomaa tiedostomuotoa. Toivottavasti ääni aukeaa.

EDIT: Ääni ei siis kuulu kaiken aikaa vaan lähinnä silloin kun pelissä siirrytään uudelle alueelle, uusi checkpoint latautuu yms. Sammutin pelin ja nakutti about 5min ja nyt taas täysin hiljainen.

Kuulostaa ihan samalta, kuin mun Seagate/Samsung kovo joka hajosi alkuvuodesta. Ei toi ainakaan kuulosta normaalilta.
 
Vastaus: PS4 Pro

Ekana lähti Witcher 3 päälle ja ilokseni huomasin, että konsoli oli nyt tosi hiljainen. Infamous puskee jo vähän enemmän ääntä, mutta ei niin paljon mitä vanha konsoli. Toki ääni on vähän korkeampi ja häiritsevä kuten Digital Foundry jo aikaisemmin kertoi. Silti, erittäin tyytyväinen hiljaisuuteen. Enää ei kuulu kahden oven taakse eikä edes yhden!

PS4 Pron valikot toimivat hitusen nopeammin ja esim. Spotifysta pääse pleikkarin päävalikkoon silmänräpäyksessä.

Infamous ja Shadow of Mordor olivat todella upeita Sonyn 1080p 50" televisiolla. Varsinkin SoM loisti upeasti korkealla resoluutiolla, mutta siinä oli ihan pieni input lagi verrattuna siihen pelin toiseen tilaan. Ja televisiossa on pieni input lagi sekä se on pelitilassa, joten en tiedä mistä tuo johtui. Kyllä sitä kuitenkin pystyi pelamaan ja itse tykästyin enemmän siihen korkean resoluution downsamplaukseen.

Infamous on myös todella hieno siinä paremman kuvanlaadun tilassa unlimited fps asetus päällä. Ihmiset ovat sanoneet, että HDR:n kanssa tummat ovat liian tummia. No näköjään sama ongelma on myös ilman HDR:ää. Pari pykälää lisää kirkautta pelin asetuksista niin se vähän helpotti. Upean näköinen peli.

Kyllä oli PS4 Pro kannattava ostos jo 1080p televisiolle. Itse pelaan alle parin metrin päästä televisiosta niin kyllä downsamplauksen tuoman edun huomaa selvästi.

En malta odottaa, että pääsee pelaamaan Titanfall 2:sta! :)
 
Vastaus: PS4 Pro

Täällä ei kuulu nakutusta. Pitkään oli täysin hiljainen, mutta jossain latausruudun kohdalla havahduin konsolin tuulettimen tasaiseen suhinaan.

Muuten tunnelmista, vaikea sanoa kun ei ole vertailukuvaa vieressä pyörimässä. Kuva on terävä ja levollinen, mitä testasin PSVR:llä Rez Infiniteä ja muuten Call of Duty: IW:tä sekä Modern Warfare Remasteria. Mitään suurta wau-efektiä ei tietenkään tule, siihen tarvittaisiin selkeästi isompi televisio ja 4K + HDR. Nyt tiedän kuitenkin saavani parasta mitä konsolirintamalla on pleikkarilla tarjota. Joskus uusi televisio tulee lunastamaan loput odotukset.

Kannattaa käyttää tuota tiedostojen siirtoa perusmallista. Pääsee jatkamaan tasan siitä mihin edellisenä iltana jäi. Kätevää.

Cw7gi9yXAAQljb7.jpg
 
Vastaus: PS4 Pro

Kuulostaa ihan samalta, kuin mun Seagate/Samsung kovo joka hajosi alkuvuodesta. Ei toi ainakaan kuulosta normaalilta.

Ihan samaa rupesin kuuntelemaan. Käsittämätöntähän tästä tekee se, ettei ääni kuulu kovinkaan usein. Havaitsin äänen alkuillasta pelatessani AC Syndicatea ja nyt kun olen tunnin ajan testannut eri pelejä - digitaalisina Battlefield 1:stä ja Steep Closed Betaa sekä levyltä puolestaan GTAV:sta ja R6 Siegeä - niin huomasin ettei tuota nakutusta kuulu minkään muun pelin kohdalla kuin Assassin's Creed Syndicaten. Täytyy tutkia tilannetta viikonlopun yli ja soitella maanantaina myymälään jos tuo jatkuu.

EDIT: Tulipa tuossa mieleen, että tosiaan imuroin noi kaikki pelit tänään vanhan pleikkarin kovolta. Kenties filujen siirrossa on mennyt joku pieleen eikä Pro saa luettua tuota AC:ta kunnolla. Täytyy asennella peli uudestaan jos vaikka auttaisi.

EDIT2: Huh! Se taisi auttaa. Uudelleenasennuksen jälkeen ei ole tuo Assassin's Creedikään enää nakutellut :) Vähän meinasi ottaa jo sydämestä, että sain taas jonkun maanantaikappaleen :D
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: PS4 Pro

Onko kukaan nähnyt Pro-yhteensopivaa pystytukea missään myynnissä? Tuntuu olevan vaikeasti löydettävää sorttia.
 
Vastaus: PS4 Pro

Nonii Pro tulilla ja vähän aamusta tullut testailtua vanhalla Full HD telkkarilla.

Ensinnäkin kaikki toimi suoraan, kun kopioin tiedot vanhasta pleikkarista uuteen. Asetuksiin ei ole tarvinut koskea, headsetti toimi myös heittämällä.

Pikaisesti kokeilin piruuttani Dark souls 3 & Neverwinter joihin ei luvattu edes FPS parannuksia. Mitään eroa en tosiaan huomannut.

Battlefield 1 taas puolestaan on parantunut selvästi ruudunpäivityksen osalta. Mitään droppeja en huomannut ja valikot toimivat huomattavasti sulavammin, kuin vanhalla PS4:lla.
 
Vastaus: PS4 Pro

PC:ltä kun rupesin ottamaan vanhan pleikan backup tiedostoja USB levylle niin eikös win10 alkanut jotain megapäivitystä suorittamaan..siinä meni taas tunti extraa ennen kuin sai sitten Pron käyttökuntoon.
Ensimmäiset pelikokeilut (FullHD telkku):
- PSVR Battis..jotenkin tuntu että kaukaiset kohteet piirtyisi terävämmin..voi olla kuvitteluakin.
- PSVR Rush of blood, melko samalta näytti (hyvälaatuinen jo ennenkin)
- PSVR Kitchen demo, täysin sama.
- PSVR Tumble, samalta näytti.(hyvälaatuinen jo ennenkin)
- PSVR Gunjack, samalta näytti (hyvälaatuinen jo ennenkin)
- PSVR DCVR, aikalailla samalta, ei mitään terävöitymistä horisontissa yms.
- Mafia3, jaa'a hyvälaatuinen jo alussa, ehkä pienet nytkähtelyt autolla ajaessa on poissa/vähempänä, ei ne kyllä silmille hypänneet aiemminkaan. Olisko autojen yms popup hieman pienempi.
- Titanfall 2, tästä ei kokemusta vanhalla koneella, Prolla näytti terävältä (fullhd jne..) ja reunat täydellisesti antialiasoidulta. En muutenkaan pilkselinvilkkumisia havainnut.
- Rainbow 6, testimielessä vilkaisin kun tässä oli orig laitteella lukitsematon kuvapäivitys että olisiko ihan vahingossa parantunut :) ei näyttänyt parantuneen, tiedä vaikka huonompi olisi :D (eli ihan turhan tarkkaan ovat ns. PS4 moodin tehneet ;) )
 
Vastaus: PS4 Pro

PSVR processing unit jää minulla nyt toisinaan PROn valmiustilaan laittamisen jälkeen päälle, aamulla huomasin että se oli edellis illalta jäänyt päälle, ledi valkoisena ja tuuletin hurisee. Vanhalla PS4:llä tällaista ei tapahtunut kertaakaan. Ellei sitten johdu siitä, että VR-laseja en vielä eilen illalla ehtinyt PROn kanssa kokeilla, että jonkilainen "paritus" on tekemättä, vaikka processing unit onkin kytkettynä. Toisaalta processing unit kyllä käynnistyy aina PS4 Pron mukana.

COD Infinity Warfare on hieno, kampanjaa tuli reilu tunti veivattua. SSD:kin pääsee oikeuksiinsa.
 
Vastaus: PS4 Pro

- Mafia3, jaa'a hyvälaatuinen jo alussa, ehkä pienet nytkähtelyt autolla ajaessa on poissa/vähempänä, ei ne kyllä silmille hypänneet aiemminkaan. Olisko autojen yms popup hieman pienempi.

Mafia oli kaikkea muuta kuin hyvälaatuinen ps4:lla.

Kaikki näyttää selkeästi paremmalta jo fullhd töllöllä, autolla ajo on todella todella paljon sulavampaa, piirtoetäisyys parempaa. Ero on valtava.

Ja tiedän siitä, että ps4 kytketty ajopenkkiin (parempaan tv:een) ja rinnalla telkkarissa pro:ssa pyörimässä.

Livenä kun rinnakkain katsoo ja pelaa, on ero kyllä niin valtava, että itse perun moitteen aika suurelta osin graafisissa/fps asioissa tämän pelin mollaamisesta. Tuntuu todella hyvältä. Ensiviikolla näkee sit eron 4k töllöllä.
 
Vastaus: PS4 Pro

Mafia oli kaikkea muuta kuin hyvälaatuinen ps4:lla.

Kaikki näyttää selkeästi paremmalta jo fullhd töllöllä, autolla ajo on todella todella paljon sulavampaa, piirtoetäisyys parempaa. Ero on valtava.

Kyyläsin kyllä edellisellä pelikerralla vanhalla pleikalla nenä kiinni ruudussa ja kyllä graafinen laatu oli jo helkutin hyvä Mafia3:ssa (en ole siis pelannut ns. day1 peliä, vaan eilistä edeltävän patchin aikaista) En huomannut mitään eroa objektien reunoissa (hahmot ja niiden reunat oli tarkat) yms graafisessa laadussa ja ei tuo minulla tökinyt erityisesti ajaessakaan vanhalla konsolilla, nyt toki ei tunnu senkään vertaa.. ja piirtoetäisyys on melkeimpä ainut (vähempi popup ja ehkä paremmat auto yms mallit hiukan kauempana jo)

Mikä siinä oli heikkolaatuista sinun havaitsemien popuppien/piirtoetäisyyden lisäksi?
 
Vastaus: PS4 Pro

Hahaha, väitän, että olen keskivertoa parempi fps peleissä hiiri+näppis kombinaatiolla. Joskus vuonna nakki ja kivi tuli CS:ssä vallattua rank 1 5v5, 2v2, 3v3 laddu cb:ssä suomessa. Mut helvetti ekaa kertaa pelaan padilla fps peliä nyt, siis kirjaimellisesti ekaa kertaa (BF1) ja mä olen kehno. Kylhä toi kokoajan menee pienin askelein oikeesee suuntaa, mut voi kevät. :D

So far ps4pro fiilikset todella korkealla. Paragonia on kokeiltu, bf1 kokeiltu. Kohta kokeillaan war thunder ja world of tanks. Sitten varmaan neverwinter ja/tai ESO.

:) 18v PC master racea, mutta nyt tuntuu ihan mukavalta konsoli. Tosiaan toka konsoli ps1 jälkeen minkä omistan.

Juu eihän noita oikeen voi verrata keskenään hiiri+näppis on todella helppo osua ja pelata, mutta kyllä se sen 1000h vaatii et padilla saa edes jotain aikaan [emoji2]
 
Vastaus: PS4 Pro

Mikä siinä oli heikkolaatuista sinun havaitsemien popuppien/piirtoetäisyyden lisäksi?

Pelasin itse ajopenkissä myös nenä kiinni ruudussa ja olihan se nyt erittäin kamalan näköinen, mutta siis nyt pelasin vierekkäin sekä ps4, että pro. Ruudut siis vierekkäin, eli eron näkee livenä kokoajan. Ja se ero on oikeasti iso.
 
Ylös Bottom